donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGeen maskers meer tijdens politie-optreden bij straatprotest in Suriname

Geen maskers meer tijdens politie-optreden bij straatprotest in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Politie-agenten zullen geen maskers meer dragen, wanneer ze optreden bij straatprotesten. Ook bij het Korps Politie Suriname zijn de kritieken aangekomen. De kritiek op vooral sociale media gold het zogenaamde doodseskadermasker dat een lid van de Mobiele Eenheid onlangs op had. De man blijkt aangesproken te zijn door zijn meerderen.

Politiecommissaris Inder Jangbahadoer zegt tegenover de Times of Suriname dat het geen gewoonte is dat politiemannen met zulke maskers op rondlopen. De politieman in kwestie is daarom op de vingers getikt door de korpsleiding. Zijn foto ging viraal de afgelopen dagen, nadat zijn opvallende verschijning opgevallen was tijdens de protesten van ontevreden burgers. Het masker was de druppel die de emmer van kritiek deed overlopen.

De politie had zich al de woede van velen op de hals gehaald. Het optreden tegen de protesterende menigte kenmerkte zich door buitensporig geweld. Volgens Jangbahadoer beweert de politieman geen kwade bedoelingen te hebben gehad. Hij heeft intussen beloofd geen masker meer te zullen dragen tijdens het werk. Of het korps ook verontschuldigingen zal aanbieden aan de samenleving, is niet duidelijk.

opening
Fernandes Express
BODO Party

33 REACTIES
 1. Dit kan alleen in een bananen republiek. Een agent die op eigen houtje tijdens het uitoefenen van zijn functie, de voorschriften van zijn werkgever aan zijn laars lapt. Zoals wij weten is de Surinaamse president niet onbesproken als het gaat om misdaden en, oneerbare praktijken. Dat nu zijn volgelingen ook massaal de fout ingaan, baart het Surinaamse volk erg veel zorgen.


  Maak melding
 2. Politie agenten en leden van de mobile eenheid hebben amper geld om toiletpapier tekopen, of hebben niet eens de middelen om een degelijke procesverbaal op te maken, maar een intimiderende masker..Voor een vreedzaam demonstratie. Ja hoor!


  Maak melding
 3. Hij moet goed betaald zijn om die masker te dragen,nietwaar ndpers.!? In opdracht van bouta had hij die afschuwelijke masker gedragen,toch ndpers?!
  President IMF van Suriname ,kijk wat er allemaal gebeurd!!
  Een vreedzame protestdemonstratie en de doodseskader van Suriname wordt ingezet door jullie loopjongen bouta!Dat kan toch niet!!?


  Maak melding
 4. Hopelijk is dit verschijning in carnaval outfit verleden tijd.
  Kunt niemand iets ontzeggen als deze 2 maanden na carnaval nog steeds op het werk wilt verschijnen in zijn carnavalsoutfit.


  Maak melding
 5. Wat staat er in het politiehandvest over het gebruik van bivakmutsen of andere middelen door de politie om de identiteit van de drager(s) geheim te houden ?

  Ik hoor graag !


  Maak melding
 6. @Milton
  Hahahahahaaaaa..wat een idioot ben je!!
  Bivakmuts dragen de FBI agenten wanneer ze een inval gaan plegen of wanneer ze in het hol van drugsdealers een inval doen!!Ze gaan geen maskers opdoen om de andere schrik aan te jagen. Ze zijn geen leden van de doodseskader.Hahahaa..da agent met de doodseskader masker nee hem was de moeite niet eens waard in elkaar te rammelen voor zijn sensatie show,Dan moest de gehele politiekorps zo een doodseskader mask gedragen hebben en niet 1 alleen.Zo te zien heb jij je verstand verloren ,althans het klein deeltje dat bij jou nog werkte….hahahahaaaaa


  Maak melding
 7. Maskers, MASKERS EN NOGMAALS MASKERS. ALS EEN CRIMININEEL OP HETERDAAD WORDT BETRAPT EN EEN FOTO VAN HEM IN DE MEDIA VERSCHIJNT ZET MEN EEN MASKER VOOR HEM OP, ZODAT HIJ NIET HERKENBAAR IS, TERWIJL DE POLITEMAN NAAST HEM WEL MET GEZICHT EN AL IN BEELD IS. NIEMAND DIE ER WAT VAN ZEGT. IDER WEKLDENKENDE SURINAMER WEET DAT DE M.E. GEEN MASKERS DRAGEN. hET MOET EIMAND VAN EEN ANDERE EENHEID BUITEN DE POLITIE ZIJN GEWEEST. iN IEDER GEVAL ZOU DE KORPSLEIDING NIMMER EEN DERGELIJKE OPDRACHT BHEBBEN GEGEVEN.


  Maak melding
 8. Hee, politie en ME we komen ook op voor jullie, dus houdt rekening hiermee schreeuwden boze protestanten tijdens de uit de hand gelopen protestdemonstratie. No meki de baas der misdadigers law oenoe, doe ook met ons mee, zodat we als volk gezamenlijk deze paarse knettergekke bezeten roversbende de macht ontnemen, anders wo ka allamalla. Bouta en roversbende zijn leugenaars en criminelen gebleken. Ze zitten niet voor het volk maar voor zichzelfs en familie, net als in Haiti ai go trong.


  Maak melding
 9. Laat die flinke jongen zelf met zijn gezicht in de camera voor tv komen. Mogelijk zien we dan het ware gezicht van 1 van de paarse kontlikkers hier op het forum, zoals…RobG / Milton / DTRT / Paraman / Parbo.


  Maak melding
 10. @Milton,

  ik zal jou even duidelijk maken hoe in elkaar zit, ik kom nu betweterig over naar jou toe omdat je in de ruimte lult:

  Het Arrestatie Team maakt gebruik van bivakmutsen als zeer zware criminelen (bijvoorbeeld terreurverdachten) gearresteerd cq opgebracht moeten worden.

  Jij vergelijkt deze zware criminelen natuurlijk met de demonstranten.

  Je bent een enge man: Jouw KUMA is bezig Suriname te gronde richten maar dat vind je gewoon prima.


  Maak melding
 11. Een Filipijnse advocaat heeft bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag een klacht ingediend tegen de Filipijnse president Rodrigo Duterte en belangrijke medewerkers van hem. Daarin beschuldigt hij hen van misdaden tegen de menselijkheid bij het bestrijden van de drugscriminaliteit.
  Wat mij betreft bewandeld advocaat Hugo Essed dezelfde weg. Bouterse moet maar verantwoording afleggen voor de misdaden die hij jegens het volk heeft gepleegd. Mensenrechtenorganisatie Allied Collective (AC) had het strafhof in 2015 benaderd omtrent schietincidenten van Surinaamse agenten. Wordt tijd dat Suriname hard aangepakt wordt.


  Maak melding
 12. Henry
  @Milton,

  ik zal jou even duidelijk maken hoe in elkaar zit, ik kom nu betweterig over naar jou toe omdat je in de ruimte lult:

  Het Arrestatie Team maakt gebruik van bivakmutsen als zeer zware criminelen (bijvoorbeeld terreurverdachten) gearresteerd cq opgebracht moeten worden.

  Jij vergelijkt deze zware criminelen natuurlijk met de demonstranten.

  Je bent een enge man: Jouw KUMA is bezig Suriname te gronde richten maar dat vind je gewoon prima.

  =============================================

  Henry, de anti surinaamse houding van Milton is lachwekkend. Hij verdedigd Bouta te vuur en te zwaard. Al schijt Bouta op zijn kop, de man gaat door het vuur voor hem. Heb je dat nog niet in de gaten dan 🙂 RobG, Parbo, Damsco en Do The Right Thing doen precies hetzelfde.


  Maak melding
 13. De man moet met naam, toenaam EN HERKENBAAR zijn verontschuldigingen aanbieden. Ook zijn commandant die blijkbaar blind en dom was. Voor hem geldt hetzelfde.
  Beide hebben ook laten blijken totaal niet geschikt te zijn voor hun werk
  En uiteindelijk is Van der Sar ook verantwoordelijk voor dit handelen. Hij heeft zijn personeel niet onder controle en bij vele leeft de stellige indruk dat dit geen incident was maar een welbewuste actie van hoger hand. Een indruk die zich niet makkelijk laat wegnemen.


  Maak melding
 14. Ik blijf met de vraag worstelen, wat erger is:
  een agent met een masker die mij bedreigt
  of een politicus zonder (???) masker die mij een oor aannaait


  Maak melding
 15. Neus,
  He tzou zomaar kunnen dat de agent de zwarte piet krijgt toegespeeld.
  Hij heeft zijn masker misschien niet uit vrije wil opgedaan. Van hogerhand is dit hem waarschijnlijk opgedragen.


  Maak melding
 16. @Koos,

  Henry, de anti surinaamse houding van Milton is lachwekkend. Hij verdedigd Bouta te vuur en te zwaard. Al schijt Bouta op zijn kop, de man gaat door het vuur voor hem. Heb je dat nog niet in de gaten dan 🙂 RobG, Parbo, Damsco en Do The Right Thing doen precies hetzelfde.

  Deze KUMA LOVERS gaan letterlijk dood voor KUMA: Deze LOVERS zijn heel gevaarlijk voor de samenleving als ze in Suriname wonen.

  Pure Domheid hebben ze met elkaar gemeen.


  Maak melding
 17. laat BOUTA die masker aan zijn kont dragen!
  Want in opdracht van deze moordenaar moest die arme man
  een masker opzetten alleen maar om het volk van su bang te maken zodat er niet meer geprotesteerd wordt hier in su!
  Erg met deze gasten!
  Oprotten met deze gasten die ons mooi land naar de afgrond
  hebben gebracht!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Deze afgezaagde KLOOTZAK die doorgaat voor ‘milton’ krijgt onnodig aandacht van Jullie.ZELFS satan WIL DEZE AFGEZAAGDE CRIMINEEL NIET IN ZIJN DIRECTE OMGEVING.Overigens,zgn.’milton’,we weten wie je bent.


  Maak melding
 19. Deze afgezaagde KLOOTZAK die doorgaat voor ‘milton’ krijgt onnodig aandacht van Jullie.ZELFS satan WIL DEZE AFGEZAAGDE CRIMINEEL NIET IN ZIJN DIRECTE OMGEVING.Overigens,zgn.’milton’,we weten wie je bent.TOT MORGEN……KERKPLEIN!!!!!!!!!!


  Maak melding
 20. Over de uitrusting van de politie is bij de wet geregeld en daar hoort zeker zo’n afschuwelijke masker niet erbij. Bij deze is niet alleen de agent in overtreding, maar ook de commandant van de ME de inspecteur van politie 1ste klasse teven de commandant van station Latour de heer Shaam Debitewari zeker mede schuldig.De korpsleiding moet in deze hard optreden, anders moeten ze ook de eer aan zichzelf houden. Ik neem niet aan dat de leiding en vooral de directe commandant toen blind waren en ze straks tegen het onderzoek naar dit incident (dat hoop ik) de onderzoekers tegen de welbekende blinden muren gaan stuiten.


  Maak melding
 21. Wat de inspecteur beweert is voor de gek houderij. Was het op dat moment niet mogelijk, dat een meerdere de opdracht gaf om de maker te verwijderen??.Zijn de politie ambetenaren vfrijin het kiezen van hun kleding en maskers??Wat is de reden dat er nu pas corrigerend opgetreden wordt. Alles wordt met een smoesjeafgehandeld, en zand in de gen van het volk gestrooid. Waar is die masker toen opgezet, is het met toestemming van de groepscommdant geweest, indien niet wat is de reden dat hij het toegelaten heeft??????????????, Laten we een keer serieuzer naar dingen kijken goed analiseren en een gedegen opmerking maken.


  Maak melding
 22. Als nou alle politici en de pres een Grondwet kopen en de wetten van Sranan respecteren komen wij een eind veder !

  Geen onderdrukking, geen GEWELD inbrengen bij een vredige demonstratie tegen het FAILLISSEMENT !

  Blijf af van de Rechterlijke Macht en geef de PG geen ONGRONDWETTIGE opdrachten !

  PS : Politici gooien jullie je ondemocratische maskers weg !

  Leve de rechtsstaat en de Mensenrechten !


  Maak melding
 23. Syatu lont Syeni zou moeten zeggen dat als een politieagent een masker draagt, wij mogen aannemen dat hij een misdadiger is, ‘ so fasi un abi a reti fu sut en trowe’.


  Maak melding
 24. Bal Masqué bij de politie, justpol, adviseurs, DDB, NDP.

  Het spreekt voor zich dat van hoger hand de opdracht is gegeven en het laat weinig aan fantasie en inzicht over, wie het bevel gaf. Alles wat deze regering, NDP-lijding doet komt van de aller grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname.

  Een kat in het nauw gedreven, wilde met deze sprong de demonstranten een puf laten ruiken. Helaas, werkte het contraproductief. laf (His)toy.

  Eens maar nooit weer. De intelligentie, (IQ, EQ) van het Surinaamse Volk wordt door NDP-sergeant zwaar onderschat. Helaas, de arme ME-er is de gebeten hond.

  De dief roept heel hard:” houdt de dief”.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 25. Ik vind dat Milton en consorten teveel aandacht krijgen waardoor ze zich belangrijk voelen. Ik neem allang geen aanstoot aan hun bijdrage. Negeren die hap en je energie besteden aan de thema’s die er toe doen. Laat ze in hun eigen vet gaarkoken, stinken zal het toch.


  Maak melding
 26. Toen de handvest opgesteld werd,bestonden er geen maskers.
  De politie kent hun gala en werk kleding.Speciale afdelingen hebben bij beschikking van de min.afwijkende kleding.Zo als verkeer[witte hoofddeksel,beenkappen] en recherche.
  De politie is ten alle tijde herkenbaar als politie ambtenaar.
  Maskers zijn dingen voor de maatjes van Dino.Die lopen in parades met maskers op en handschoenen in het hete Sur.
  De gemaskerde komt niet uit de Bastille maar van het kabinet van de Lummel.Die stond in hiërarchie zo te zien boven de aanwezige politie commandant.


  Maak melding
 27. In de meeste landen hebben leden van een AT maskers om herkenning te voorkomen. Deze worden gebruikt bij acties tegen grote criminelen of terroristen. Het moge duidelijk zijn dat deze maskers er zijn om de identiteit van de AT leden te beschermen.
  In het geval van Suriname zal het gegaan zijn om leden van het privé leger van DDB het CTU die natuurlijk onbekend moeten blijven zodat ze als het erop aan komt nog altijd van zijde kunnen switchen en de kant van het volk kiezen.
  De scheuren bij de politie zijn al zichtbaar omdat een groot deel het niet eens was met de gevoerde actie van het AT.
  Het is natuurlijk van de zotte om een masker van een doodseskader hiervoor te gebruiken. Dat was wederom pure intimidatie. Die gemaskerden hoorde gewoon niet bij de politie anders had de leiding wel ingegrepen.
  Let op het privé leger zal vaker optreden om escalatie uit te lokken zodat DDb met artikel 148 de noodtoestand kan uitroepen.
  Het land glijdt steeds verder af naar Suribabwe


  Maak melding
 28. Een arrestatieteam (AT) – officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam – is een gespecialiseerde eenheid van de politie die wordt ingezet in levensbedreigende situaties of in situaties die levensbedreigend kunnen worden. Medewerkers van een arrestatieteam hebben een zeer specialistische opleiding gevolgd en beschikken over een specifieke uitrusting waaronder ook verschillende soorten bivakmutsen(gezicht bedekkende kleding/(traangas(maskers).
  Zie link Nederlandse AT: https://hondengeleider.files.wordpress.com/2013/10/arrestatieteam_heuvel_002.jpg
  De groep bijzondere politietaken werkt voornamelijk in de anonimiteit; Anoniem optreden is voor de eigen veiligheid. Het is namelijk niet de bedoeling dat de agenten later op straat worden herkend als ze met hun ‘normale’ politiewerk bezig zijn. Leden van het arrestatieteam (AT/ME) met gezicht bedekkende attributen doen dat in geval van undercover (infiltratie)activiteiten. Undercover gaan of onder dekmantel gaan is het verhullen van de eigen identiteit of het aannemen van een andere identiteit, met als doel het vertrouwen te winnen van een (verdachte/potentieel criminele) persoon of organisatie, om daarmee geheime informatie te verkrijgen of bewijzen te verzamelen van strafbare feiten of misstanden.
  http://www.flashphoto.nl/fotos/web/1127_bd6612b3125e3e46b0f9319a3e311674.jpg
  De directe aanleiding van het inzetten van de speciaal uitgeruste ME c.q. arrestatie team (AT). Zie link: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/788 Illegale/onrechtmatige gewelddadige demonstraties, bezetting van overheidsgebouwen/staatseigendommen, burgerlijke ongehoorzaamheid, aanzetten tot anarchie/opruiing (calamiteiten) c.q. het doelbewust/willens en wetens verhinderen, negeren van aanwijzingen/sommaties van de politie/ambtenaar in functie.
  http://mystart2.dealwifi.com/search/images?q=Nederlandse%20politie%20eenheid%20met%20een%20bivakmuts%20op%20&fcoid=408&fcop=topnav&fpid=2
  Om de openbare orde te handhaven, hebben de Surinaamse, justitiële autoriteiten m.n. de ME/het arrestatie team (AT) ingezet tegen demonstranten (de leiders) die doelbewust de confrontatie opzochten met de politieagenten in het centrum van Paramaribo. Eerder bij andere demonstraties liep het al spaak bij de extreme confrontatie van de woedende /agressieve demonstranten tegen de politie en andere gewapende machten. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/789
  De ME/AT (arrestatie team) is geen scouting club/padvinderij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES