Regering Suriname: protest mag publieke diensten niet schaden

49
Protestacties in Suriname worden uitgebreid

PARAMARIBO, 23 apr – Het protest dat gepland is voor de komende week mag geen schade toebrengen aan vitale diensten. Dit stelt het Kabinet van de President in een persbericht. Actieleiders worden opgeroepen te zorgen voor een ordelijk verloop. De leiding van het Korps Politie Suriname zal de actieleiders uitnodigen voor overleg over een “ordelijk en verantwoord verloop van de geplande acties.”

Ook roept de regering ‘vitale bedrijven en diensten’ op om acties na te laten die ernstige schade aan de kritische infrastructuur kunnen berokkenen. “Voornamelijk worden de diensten in de transport, zorg, het bankwezen en nutsbedrijven gevraagd om ervoor te waken dat onze maatschappij onterecht ontwricht wordt en dat de dienstverlening naar de samenleving toe wordt gestagneerd”, meldt het Kabinet van de President.

Intussen wordt nog gestreefd naar overleg. “De regering wenst te benadrukken dat alle communicatielijnen openstaan voor iedereen en elk moment”, aldus het Kabinet van de President. Het overleg met onder meer de vakbeweging wordt vorotgezet. Intussen heeft Suriname’s grootste vakcentrale, C 47, bedankt voor het overleg. Het protest moet leiden tot een volledige lamlegging van dienstverlening op elk gebied.


49 REACTIES

 1. Weer een vorm van intiemidatie van deze paarse criminelen, die i.p.v. te stellen om de maatschappij niet te ontwrichten door de acties, zelf de oorzaak zijn, van een totale ontwrichting van deze maatschappij, met een moordenaar als president samen met zijn zogenaamde adviseurs, die ook besmet zijn met een strafblad


  Maak melding

 2. De samenleving is reeds lang ontwricht dus wat voor rotzooi zeggen de Paarsen ??kijk maar naar Frans Guyana hoelang was daar niet ontwricht tot ze genoegdoening hebben gekregen.? Buitendien de families van de 15 vermoorden zijn sindsdien sedert 82 totaal ontwricht


  Maak melding

 3. Wat verder opviel de laatste paar dagen, was het aantal debiele paarse Ndp meelopers,tijdens de avondvierdaagse, die totaal het besef niet hebben, of beter gezegd, achterlijk zijn, om voor deze criminele organisatie nog te willen uit komen, terwijl deze zelfde paarse criminele organisatie debet is, aan de totale crisis in het land, wat hersenspoeling niet allemaal kan doen met een mens, vooral als je al beschikt over te weinig hersenen.


  Maak melding

 4. alleen ziekenhuizen, brandweer en politie mogen niet demonstreren maar voor de rest mag en kan iedereen demonstren dus ook de banken, nutsbedrijven en transport


  Maak melding

 5. Beste surinamers, voorts zei ik altijd domme surinamers maar langzamerhand zie ik de beste surinamers. Laten jullie je niet leiden door de paarse paupers. Gewoon alles lam leggen !!! Je ziet dat de paarse regering paars aan het schijten is. DoeHet vooral vreedzaam en effectief want ze zullen alles doen om jullie te verstoren. Succes!!!


  Maak melding

 6. De zuid Amerikaanse Lente breekt aan
  Zie Venezuela Brazilië en andere landen in de regio die nog zullen volgen.
  Regering is een lachtertje je mag demonstreren maar je mag land niet plat leggen. Zelfde als je mag een coupe plegen maar geen mensen vermoorden


  Maak melding

 7. Het is kenmerkend dat de NDP in drie zaken uitblinkt; 1. Intimidatie en bedrog. 2.Bedelen en 3. De schuldvraag bij de ander leggen. Uiteraard gaat het ook om de vraag of het Surinaamse volk voor de zoveelste keer door deze roversbende zich zal laten wijs maken. Als je A zegt moet je het hele alfabet afmaken, power To the People. Alles plat, weg met de nationale dieven partij. Moordenaars horen achter de tralies thuis en niet in het parlement.


  Maak melding

 8. Kolder. Toen deze moordenaar een coupe pleegte werd de infrastructuur ook hard geraakt. Niemand riep deze klootzak op voor overleg. Puur intimidatie. Het is een stok om actievoerders op te sluiten.


  Maak melding

 9. Er staat geschreven: “onterecht ontwricht wordt”.
  Alles mag dus. De stakers vinden het immers niet onterecht.
  Ook staat er geschreven: ” ernstige schade aan de kritieke infrastructuur”
  De discussie kan gevoerd worden wanneer is er sprake van
  ERNSTIGE
  Bovendien alleen aan de KRITEKE infrastructuur.
  Ook hier ruimte voor discussie.
  Slechte formuleringen van een beleidsbepaler.
  Stakers kunnen rustig hun gang gaan


  Maak melding

 10. @Pico; misschien bedoelen ze met “ernstige schade aan de kritieke infrastructuur”: Niet honderd duizenden tegelijk de weg opgaan, anders zakt de asfalt verder weg. Kortom; wij van nationale dieven partij, willen op tijd kunnen vluchten, beschadig het wegennet niet door met zwaar materieel de straat op te gaan. Wel ik zou zeggen; tractoren, combines, danko’s, graafmachines, bulldozers, vrachtwagens, en alles wat op vierwielen rolt, de straat op.


  Maak melding

 11. Nou ! Die Berenstein heeft de boodschap intussen wel begrepen want hij heeft zelf toegegeven dat hij Dinsdag ‘nog’ niet alles plat wil leggen.
  Dat is hem geraden ook want je kan als vakbond niet in overleg zijn met de regering over het eea, en leg je dan alsnog alles plat !
  Dat is pas echt intimidatie van de vakbonden en de oppositie jegens de regering !

  En heb ik met verbazing de reactie van Hugo Essed via een ander medium gelezen, waarin hij zich druk maakt om een gemaskerde politieagent.
  Hij zegt dat de politie met een verklaring hiervoor moet komen !
  Vraag me af wat voor een advocaat deze man is, ik denk zelf een hele slechte !

  De politie komt met niks, neks, nakkes, nada verklaring mbt de gemaskerde agent. De mensen waren in overtreding en dan mag de politie optreden in welke gedaante of hoedanigheid dan ook.

  Ook al was de politie in zwartepiet of commando camouflage schmink verschenen, dat mag allemaal !

  En dan zegt die lummel van een Essed dat de mensen bij het zien van zo’n masker zich geïntimeerd voelen, en daarom dus op de politie zouden willen inslaan.

  Zo’n grote nonsens en onzin heb ik nog nooit uit de mond van een advocaat gehoord.
  Hoe kan je het (als advocaat) vergoelijken dat burgers op de politie zullen en mogen slaan !!!!!

  Ik zeg het nogmaals, ik ben bang voor de democratie die deze figuren nastreven voor het geval zij weer aan de macht komen in Suriname.


  Maak melding

 12. Mokro,
  Lache.
  Milton.
  Je hebt gelijk. De agenten mogen een masker dragen.
  Stel je voor dat men ziet wie hij of zij is, wanneer hij respectievelijk zij zich misdraagt. Da’s pas slim.
  Net als vroeger de KKK
  Nee, dan doen beleidsbepalers en adviseurs het eigenlijk niet goed he, zij plegen hun wandaden zonder masker

  Ook heb je gelijk dat je niet alles plat legt en dan gaat overleggen. Je toont dan dat je macht hebt en zegt hiermee: zodra er goed overleg plaatsvindt zullen wij de stakingen opheffen. Nee, schande dat vakbonden dit kunnen


  Maak melding

 13. De politie handvest geeft ook aan hoe een agent ‘gekleed’gaat.Dus niet met een masker op.
  Het geeft ook aan welke wapens de agent gebruiken mag.Wapenstok of vuurwapen.En niet zijn vuisten gebruiken om in gelaat van een demonstrant te slaan.
  Stel eens voor dat demonstranten met stenen gooien,gaat de politie stenen terug gooien op de menigte.
  Dat wordt dan mooi schouwspel.


  Maak melding

 14. Milton nee die democratie van Bouterse is zaligmakend. Verder heb ik nog nooit zoveel onzin bij elkaar gelezen. Maar wat je anders verwacht van een revo kleuter.


  Maak melding

 15. Kritische infrastructuur en vitale diensten zijn al VERNIETIGD door :

  %% verkwanselen alle monetaire reserves en de goudvoorraad van Sranan

  %% het drukken en uitgeven van ruim Drie MILJARD aan ongedekte SRD-bankbiljetten

  %% het benoemen va ruim vijfduizend nieuwe ambtenaren vlak voor de verkiezingen, nadat de staatskas al leeg was gerommeld !

  %% opzetten van een kabinet vd president dat meer dan 300 miljoen kost en niets oplevert !

  %% opdracht geven om CORRUPTE figuren niet op te pakken en te berechten. Zie CLAD-rapporten Carifesta, Naschoolse Opvang, EBS-geboefte, Schoolboeken-soap, Openbare Werken jaarbudget verdwenen etc etc

  %% Massa ONNODIGE leningen voor onproductieve doeleinden, tegen woekerrente. Staatsschuld van meerdere MILJARDEN !

  %% Sabotage van de Rechterlijke Macht en het geven van Onwettige en Ongrondwettelijke opdrachten aan de PG !

  %% bewoners hebben ruim zeventig procent minder te besteden door financieel wanbeleid ! Devaluaties/Inflatie !

  %% door corrupte banktransacties dreigen zelfs particuliere banken in de problemen te komen !

  Welke vitale diensten of kritische infrastructuur draaien nog goed/zijn nog in tact na het TOTALE WANBELEID van de MACHTHEBBERS ???????????????????

  PS : Veroorzakers FAILLISSEMENT van SRANAN moeten
  worden vervangen !
  DENG DRUKKERS FU ONGEDEKTE BANKBILJETTEN MUS FU GWE !!!

  Stop de ONDERDRUKKING van het VOLK en stop het GEWELD tegen ongewapende demonstrerende staatsburgers !!!


  Maak melding

 16. Milton…..

  jij DENKT dat…blablabla.

  Gratis advies: STOP MET DENKEN !!!!!.Want er komt geen zinnig woord uit die paars ge-indoctrineerde kokosnoot van je.


  Maak melding

 17. Bouta heeft in de vergadering op een kinderachtige wijze een hele opsomming gegeven van zaken die de regering heeft gedaan als tegen reactie op “pe a money dei” ..
  Maar hij durft niet met concrete cijfers te komen.
  Zijn aanhang vind het geweldig wat deze regering doet. Maar vraagt zich niet af dat als bijv. een project 1 miljoen kost en er wordt er 10 miljoen voor uit getrokken, waar gaat die andere 9 miljoen dan naar toe ?!?!??

  Tra fas no deh !!


  Maak melding

 18. Regering overleg…..heeft geen zin….want jullie hebben meerdere malen laten zien dat het alleen bij praatjes blijft…….ruim 1 jaar gelden had bouta beloofd dat hij de koers zou laten zakken…..is nog steeds niet gebeurd……!!!!


  Maak melding

 19. Bouta is nog steeds niet verschenen in het parlement om opheldering te geven……over de alcoa en de dam…….maar hij wilt praten…..!!


  Maak melding

 20. -20 mei kan Bouterse niets meer tegenhouden, omdat er een grote actie zal plaatsvinden. Op deze dag moet ook de berechting plaats vinden van Bouterse.

  Brunswijk, alle andere politieke partijen, de vakbonden en nog veel meer gaan hun achterban de straat op laten gaan.

  De vraag of er wel genoeg politieagenten en militairen zullen zijn om deze mensen tegen te kunnen houden.

  Ik zou gewoon voor een drone kiezen en een paar bommen laten vallen op de hoofden van velen. Bouterse, Boefdraad en Simons zijn de eerste die het zullen merken.
  Ook al zou Bouterse vrij gesproken worden.


  Maak melding

 21. Wij hebben bouta en bende verjaagd eerder ,dat was tijdens wijdenbosch, zonder 1 ruit in te slaan ,zonder een steen te werpen naar onze tegen staanders en wij waren de winnaar geweest.Wij kunnen het vandaag ook op die manier doen !!
  Go surinamers ,hup,hup,hup!
  Bouta maakt zichzelf alleen maar belachelijk,hij heeft naar de macht gegrepen door een illegale coup te plegen ,burgers waarvoor hij vreesde af te maken,de grondwet buiten werking te plaatsen en dictatuur te introduceren!
  Nee wij surinamers doen dit niet ,wij protesteren vreedzaam zonder schade aan te richten!!


  Maak melding

 22. …en radio stations en krant uitgeverijen werden in brand gestoken en of ze werden censuur opgelegd ..door ja door bouta!!
  Dit alles noemt men vernielingen aanbrengen!!


  Maak melding

 23. Mensen, mensen. Als er bv nu verkiezingen gehouden zouden worden, wordt de NDP zeker weten wederom de grootste partij c.q. winnaar van deze verkiezingen !
  Mark these words !

  Oppositie weet dus waar je aan begint, want strakjes ben je voor je lang zal ze leven uitgeschakeld van politieke macht in Suriname !
  Of zal de grootste oppositie partij (VHP) misschien en eventueel als underdog van de NDP mogen mee regeren.

  Chandrika en jou mannetjes, jullie zijn gewaarschuwd !


  Maak melding

 24. Surinamers@
  Jullie hebben nog maar weinig geleerd van de laatste 37 jaar, en de dictator maar steunen, december moorden!! Moiwana slachting, brokkopondo moorden en zo zijn er nog wel een paar, en nou las ik in Suriname Herald dat Brunswijk bouta wel eens zal vertellen wat hij fout doet mag ik bakje, moordenaar twee laat ook van zich horen, pure intimidatie van deze lieden, miljonair geworden door te stelen van de bevolking, de stakingen zet door, laat je door deze sjarlatants niet intimiderende, gebruik deze rechten om te staken, maar doe het met verstand


  Maak melding

 25. Alle ndpers zijn terecht aanhangers van de nationale dwazen partij. Baas en roverbende habie krabita hanoe. Soso roof.


  Maak melding

 26. milton

  Mensen, mensen. Als er bv nu verkiezingen gehouden zouden worden, wordt de NDP zeker weten wederom de grootste partij c.q. winnaar van deze verkiezingen !
  Mark these words !

  In jouw paars knettergekke hoofd galmt baas de demon jou allerlei paarse loze beloften. Alle anders zijn bezeten paarse knettergekken.


  Maak melding

 27. Als het kabinet van DDB uitgevoerd hebben wat ze in het pers communique hebben gezegd (samenwerken en zo) was SU niet in de moeilijkheden van vandaag.


  Maak melding

 28. @ Milton …. mister blaasbalk …. niet ouwehoeren … laat Master Killer Bouterse …. over een maand of 3/4 nieuwe verkiezingen uitschrijven. Kom niet met flauwe excuses …” een verkiezing kost veel organisatie en geld … moni no dè ” …. waar is al het geld dan gebleven? ….. verdampt ??? …. hoe dan !!!!

  Jullie {NDP} gaan deze keer niet kunnen frauderen.
  Master Killer Bouterse wenst ons slapeloze nachten …. we blijven dus wakker. Dora gaat jullie ook niet kunnen of willen helpen. See you at the ballotbox !!!!!!!


  Maak melding

 29. @ Ray
  Wij hebben bouta en bende verjaagd eerder ,dat was tijdens wijdenbosch, zonder 1 ruit in te slaan
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Dat kan je alleen doen, als de meerderheid van het volk,en het parlement achter jou staat….EZEL !


  Maak melding

 30. @ Ray
  …en radio stations en krant uitgeverijen werden in brand gestoken en of ze werden censuur opgelegd ..door ja door bouta!!
  Dit alles noemt men vernielingen aanbrengen!!

  zondag 23 april 2017 om 16:43 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Ga eens googelen,wat een COUP is,..a no wang fissa,..of thea party.is damn serieus…maar ja ik begrijp je wel,jou westminster denken die jou door de KOLONISATOR is ingeprent snapt dat niet !..nogmaals raadpleeg GOOGLE.


  Maak melding

 31. @amaranta
  De samenleving is reeds lang ontwricht dus wat voor rotzooi zeggen de Paarsen ??kijk maar naar Frans Guyana hoelang was daar niet ontwricht tot ze genoegdoening hebben gekregen.? Buitendien de families van de 15 vermoorden zijn sindsdien sedert 82 totaal ontwricht

  zondag 23 april 2017 om 05:17 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DE FRANSEN HEBBEN EEN MAATSCHAPPELIJK GOED ONDERBOUWDE AGENDA, maar geen dubbele politieke agenda als BOERIKIE VALIES en EZEL BERENSTEIN….A NO GO LUK,…wishfull thinking mie mang.


  Maak melding

 32. Waarom wilde die idiote nationalisten cout ke cout onafhankelijk worden? Waarom ziet een bepaalde groep niet in dat ze de competenties niet hebben om een land welvarend te maken?????

  Altijd schelden op die Hollanders wij worden uitgebuit maar wie buit het kaulo land nu uit??????????????????


  Maak melding

 33. Beste hmolenaar2016
  Surinamers hadden altijd BALLEN,maar nu tonen ze die daadwerkelijk.
  Deze paarse ratten voelen nu de hiite van de acties en willen onderhandelen.Geen tijd daarvoor nu.
  Men moet alles plat leggen en deze bendes wegjagen.
  We zien dan wel hoe verder.
  Er zijn genoeg capabelen die het land naar grote hoogten kunnen leiden


  Maak melding

 34. Het is dat de nieuwe generatie Surinamers niet ziet dat nu precies dezelfde dingen ontwikkelen die vooraf gingen aan ded 8 December Moorden! Het is weer de ouderen die zich dit nog heel goed herinneren, maar de jeugd heeft een andere kijk op de dingen. Het is nog niet zo lang geleden dat veel jeugdigen op Bouterse stemden . . .


  Maak melding

 35. Het zou leuk zijn als het volk zou protesteren dat Bouta de Paleis verlaat, Want iemand die verdacht is van vijftien moorden en zoonlief die vardacht is van roofmoord en ander zoonlief is veroordeeld in Amerika voor heel lang.

  HET SURINAAMSE PALEIS STINKT,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.