zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTwaalfde Nederlandse vaatmissie naar Suriname succesvol

Twaalfde Nederlandse vaatmissie naar Suriname succesvol

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 apr – De twaalfde Nederlandse vaatmissie naar Suriname is ook succesvol verlopen. De vaatmissie uitgevoerd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, zijn patiënten geholpen, die problemen hebben met de grote bloedvaten. Een ervaren vaatchirurg heeft Surinaamse chirurgen geassisteerd bij de ingrepen. De missies zijn enigszins aangepast, wat het karakter betreft.

In het verleden werd een ervaren vaatchirurg uit het buitenland gehaald. Die voerde de operatie zelf uit en een Surinaamse chirurg assisteerde. Het AZP beschikt nu over twee vaatchirurgen. Bij de twaalfde missie zijn relatief minder patiënten geholpen. Het waren deze keer tien, omdat de focus lag op patiënten met ‘centrale problemen’. Het betreft patiënten met een verwijding van een lichaamsslagader.

Ook zijn patiënten geholpen met een zeldzame afwijking van bloedvaten aan de nieren. De chirurg uit Nederland is André de Smet, vaatchirurg in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. De Smet heeft Suriname reeds drie keer bezocht. Intussen wordt de volgende vaatmissie al voorbereid. Onder meer worden de patiënten geselecteerd. De eerstvolgende missie is over twee maanden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Freeway# wat denk je zelf. Bouterse heeft tot nu toe in grote weelde geleefd. Al bijna 38 jaar lang geen verantwoording afgelegd voor zijn aandeel in de moorden en folteringen die hebben plaatsgevonden. Integendeel beloond met het hoogste ambt van Suriname. Het zal hem toch een rotzorg zijn of Suriname voor decennia gebukt gaat onder de zware schulden last wat hij achterlaat. Hij heeft in grote luxe geleefd ipv boete doening. Om alles te behouden tot zijn dood is het zijn enige noodzaak om het 8 december proces te frustreren en de macht te behouden.


  Maak melding
 2. @Freeway, ik heb hier een stukje tekst voor jou. Wel vraag ik mij inderdaad af waar die grote mond van de NDPérs zijn die steeds afgeven op het buitenland.
  Suriname kan het probleem ook toch zelfs oplossen????

  =Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid wil buitenlandse (Cubaanse) artsen en specialisten inzetten in Suriname. Vooral in de primaire gezondheidszorg (Regionale Gezondheidszorg en Medische Zanding) is er grote behoefte aan artsen. “Wij willen meer artsen per inwoner,” zegt minister Pengel aan Starnieuws.


  Maak melding
 3. Dombo Ira met je bakba-Nederlands; de minister wilt de werkdruk van de Surinaamse artsen verlagen door buitenlandse artsen aan te stellen. Daarnaast zijn buitenlandse artsen eerder bereid om op afgelegen plaatsen (lees: dorpjes in het binnenland) te werken. Jij dombo Ira, je moet wel goed en begrijpend lezen; ga anders maar bacoven op de markt verkopen jij stupid. Je kan ook een handeltje in kokosnoten beginnen want je hoofd is hard om teksten goed te lezen en goed te begrijpen jij kokosnoot met je tranga ede.


  Maak melding
 4. Dit zijn humanitaire missies. Hebben niks met politiek. Het zijn organisaties die waar ook ter wereld andere mensen willen helpen. Wat is daar mis mee ? Of beperkt menselijkheid zich voor sommigen alleen tot hun familie ?


  Maak melding
 5. ook de nibud heeft nog wel wat te doen in Su, de tering naar de nering zetten, maar dat geldt voornl. voor de regering, het volk heeft niet zoveel meer om te verteren


  Maak melding
 6. deze regering heeft zóveel deskundigheid in huis, waarom moeten ze uit het buitenland gaan halen..

  kan ook zijn, dat al die figuren in tussen zijn weg gelopen en niet betrokken willen raken met dit moorddadig regime..


  Maak melding
 7. je hoort tegenwoordig niks meer van srefidintie / slavernij verleden, alles is naar de maan mond dood..

  wat dacht je van wittie basie, nu is alles welkom uit Holland

  die moordenaar zelf zwijgt in alle talen van adhin hoor je ook niks..

  van miesie kaba doekhie, simons, al die anderen hoor je helemaal niks..

  de 26 leden ongeletterden, zwijgen als het graf de ja-knikkers.

  de gebruikelijke taal als,, kuikens, varkens, ezels , vijanden hoor je die moordenaar ook al niet bezigen, hij is nu mond dood .

  de Amerikanen hebben hem de les voor gelezen , om op te passen goed na te denken, waar mee hij bezig is..

  het kan zo afgelopen zijn..


  Maak melding
 8. Staat haaks op de beloftes van Misikaba.
  Oxam Novib is niet actief in Dubai. Suriname heeft in potentie een welvarend land te worden. Oxam heeft dus niks te zoeken in Suriname. Het zijn de paarse leiders die het verkloten.


  Maak melding
 9. @Koos, in Dubai wonen en werken er miljoenen slaven uit Azie. 85 % van de bevolking is geen Emirati, is straatarm en woont in barakken ver van die oogverblindende Dubai zoals we die in de media zien.

  Verbreed je wereldbeeld!

  Ik hoop dat Suriname nooit een Dubai wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES