Militante Surinaamse vakbondsleider Valies heeft rust nodig

72

PARAMARIBO, 21 apr – Vakbondsleider Wilgo Valies moet bekomen van zijn arrestatie door de politie enkele dagen terug. Volgens de Times of Suriname bouwt Valies een rustperiode in. Na zijn arrestatie en zijn vrijlating moest de vakbondsleider zich begeven naar de Spoedeisend Hulpdienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was aangeslagen en voelde zich niet goed.

Het gaat intussen iets beter met de leider van de Associatie van Leerkrachten in Suriname en de Bond van Leraren. Tijdens zijn arrestatie in het hoofdkwartier van de Bond van Leraren ging het er nogal rumoerig aan toe. Aanwezige vakbondsleden protesteerden heftig. Valies zelf was uiterst kalm en ging zonder verzet mee met de leden van de Mobiele Eeenheid van het Korps Politie Suriname.

De arrestatie van Valies en andere leiders van het straatprotest heeft nogal wat tongen los gemaakt. Volgens de politie was er geen ontkomen aan, omdat de organisatoren van het protest geen vergunning hadden aangevraagd. Intussen is beslist dat het protest gewoon doorgaat. Vakbondsleider Robby Berenstein zegt dat voortaan wel een vergunning zal worden aangevraagd.


72 REACTIES

 1. Goed zo. Dit zou de politie nog enkele keren moeten herhalen en het liefst ook eens van z’n bed lichten voor verhoor, zodat hij er helemaal stil van wordt.

  Waar is z’n bigie bek op dit moment ???

  En eindelijk beginnen ze te leren hoe het in een rechtstaat hoort want nu wil Berenstein wel een vergunning gaan aanvragen voor de ev protestmars.


  Maak melding

 2. Milton :opzouten gemene lafaard ! Hij komt tenminste op voor recht.jij bent een pajongwaaier en waarschijnlijk paars gedrogeerd !jij gaat straks stil worden !


  Maak melding

 3. Doorgaan surinamer doorgaan met of zonder vergunning!!
  Je vecht voor het welzijn van je zelf,en hiervoor heb je geen vergunning nodig!
  Voor het plegen van een coup en een telefoon coup kan de lijder van @ Milton een vergunning overleggen?! Kan hij een vergunning overleggen waarin staat geschreven dat bouta toestemming heeft om weerloze burgers te executeren?!
  Laat deze domme ndp praatjes jullie aandacht niet afleiden surrinamers,Ga door met je strijd,laat de moordenaar en zijn poppetjes merken dat jullie sterk zijn !!
  @Milton
  Politie/
  welke politie,?de politie die stond te kijken hoe hun hoofdkwartier in brand werd gestoken door je baasje?De politie wiens doel is om een crimineel als je baasje te beschermen?!
  Rechtsstaat …is er plaats voor amnestie in een rechtsstaat?!
  Ga jij alvast de basis kennis opdoen van wat een rechtsstaat allemaal betekent!!


  Maak melding

 4. Belachelijk om Wilgo Valies een militante vakbondsleider te noemen, deze man heeft het lef gehad om op te komen voor de rechten van de onderwijzers, ga me nu niet vertellen dat hij verkeerd bezig is geweest, als je ziet hoeveel mensen nu durf hebben om ook de straat op te gaan kan je toch niet spreken over militant gedrag, deze flut regering eigent zich van alles toe en gedraagt zich militant. Ga je schamen Milton en je mond spoelen.


  Maak melding

 5. Waarom moet je in godsnaam een vergunning aanvragen om te protesteren. In de grondwet is eea al verankerd. Snap de logica niet achter. Het gaat om vreedzame protesten. Hoouit kan je aan de veiligheidsdiensten doorgeven welke route je gaat afleggen. Robby Berenstein maakt terugtrekkende bewegingen.


  Maak melding

 6. milton
  Goed zo. Dit zou de politie nog enkele keren moeten herhalen en het liefst ook eens van z’n bed lichten voor verhoor, zodat hij er helemaal stil van wordt.

  Waar is z’n bigie bek op dit moment ???

  En eindelijk beginnen ze te leren hoe het in een rechtstaat hoort want nu wil Berenstein wel een vergunning gaan aanvragen voor de ev protestmars.

  ============================================

  Milton ook jouw voorouders hebben gestreden voor vrijheid. Zouden ze bij hun blanke baja’s ook vergunning hebben moeten aanvragen ???

  Graag jouw reactie hierop.


  Maak melding

 7. @Milton, je bent een judas……..jij krijgt alles gratis van de Nederlandse overheid……maar gunt de mensen in Su….geen goed leven…….hopelijk zak je snel in elkaar ……je bent een onmens!!!


  Maak melding

 8. Milton je bent laf. Ze gaan door zonder vergunning het is je als mens om te laten zien dat je niet eens bent met het wanbeleid dat gevoerd wordt. Trouwens zal jij ook goedkeuren wat van der san zegt,Chinezen een brefet geven mensen te doden. Een ieder is volledig mee eens dat criminelen hard aangepakt moet worden.
  Dit gaat zeker fout lopen.
  De oplossing is creer werk voor de mensen en breng de koers omlaag.
  Niemand anders dan de paarse roversbende als hoofd bouterse is schuldig aan verval van mijn Suriname.


  Maak melding

 9. Valies en zijn vazallen weten donders goed dat er regels zijn. Hoe halen ze het in hun hoofd om te provoceren. Wat zij doen is de boel opjutten en haatzaaien. Daarvoor kun je aangehouden worden en dat is dus ook gebeurd. De politie moet de volgende keer keihard ingrijpen. De protestleiders verdienen een goede pakslaag.


  Maak melding

 10. Milton…Parbo…RobG…DTRT…Paraman hebben de dikke, vette, zwarte stinkende fossiele reet van hun Nazi-leider verheven tot delicatesse. Ranzig zootje ongedierte.


  Maak melding

 11. Alsof die moordenaar, toen hij nog in de oppositie zat, zich ooit heeft aangetrokken,wanneer hij op straat ging, om in bezit te zijn van een vergunning, maar nu het deze moordenaar niet uit komt, worden er allerlei barricades opgeworpen, zoals vergunningen, arrestaties van de protestbewegingen, om de boel te frustreren.


  Maak melding

 12. @ koos,

  Inderdaad, en dan te bedenken dat hij er al ruim 35 jaar er mee weg komt, en ook nog heeft kunnen bereiken, dat deze zelfde couppleger president van het land heeft kunnen worden, wat je verstand te boven gaat.


  Maak melding

 13. @ Parbo

  “Valies en zijn vazallen weten donders goed dat er regels zijn. Hoe halen ze het in hun hoofd om te provoceren.”

  Beste Parbo.
  De grondwet gaat voor lagere wetten en geeft het recht vreedzaam te demonstreren.

  De vergunningen die lagere wetten vereisen hebben slechts tot doel de veiligheid te plannen. Wij weten allemaal dat de DC’s die vergunningverlening gaan misbruiken om het grondwettelijke recht vreedzaam te demonstreren te frustreren. Zie hoe ze het nu het vergunningen issue opblazen tot het enige punt waar ze mee kunnen scoren.

  U stelt dat Valies provoceert. Hoe kan een fragiele man van bijna 70 stoere ME ers in vredesnaam provoceren.

  Dat Valies Bouterse, Peneux, Jozefzoon en de DC tart en frustreert is voor mij duidelijk. Dat is onderdeel van een spel. Hoe met (on)macht op gereageerd wordt is ZIELIG en LAF.

  Als deze politie agenten door hun buren aangesproken worden op hun laffe gedrag staan ze binnenkort aan de andere kant en weigeren ze onrechtvaardige orders uit te voeren.

  Buren spreek uw buurman politieagent aan op het gegeven dat ze onrechtvaardige orders maar beter kunnen negeren indien zij zonder uniform deel willen blijven uitmaken van de gemeenschap.


  Maak melding

 14. Heer Valies, neem uw tijd. Herstel en wordt sterker.
  Respect voor de heer Valies. Een vechter voor vrijheid en democratie. Een van de helden van Suriname. Laten we voor al onze helden bidden.
  Het is overduidelijk wat voor gewetenloze mentaliteit de NDP aanhang heeft.
  Wij, de anti NDP, wij zijn een eenheid !! Samen zijn wij sterk !! Wij zullen Onze Suriname bevrijden !!
  Tra fas no deh !!


  Maak melding

 15. Beste Surinamers die niet in Suriname wonen,
  Ik heb een verzoek aan jullie, kunnen jullie vanuit het land waar jullie wonen een openbare bijeenkomst / manifestatie organiseren en houden om ons bij te staan? Het gaat ook om uw Suriname waar u naar verlangt, toch ?
  Samen zijn wij sterker !! Alvast bedankt !!
  Tra fas no deh !!


  Maak melding

 16. Jammer dat het bij de paarse vloek ddb niet is gebeurd. Gestolen geld uit de staatskas in overvloed. Ondertussen schijten en pissen het gros der oerdomme debiele idioten zich een paarse buffel hoe te overleven. velen zijn verworden criminelen. Jonge kinderen van 12 jaar oud wiens een ouder gezinnen stemden op de paars duivelse vloek zijn dieven en rovers aan het worden. Zo is me baas zegt me mam en me pap, hij is onze lijder in de misdaad. Wo ka


  Maak melding

 17. Ze hebben iets in het drinken van meneer Valies gedaan waardoor hij zich niet lekker voelt. Ik vertrouw die moordenaars voor geen cent. De kans is dus groot dat Dhr Valies in het ziekenhuis crepeert netals Sital.


  Maak melding

 18. Ik blijf er bij dat Wilgo nog enkele keren moet worden verhoord. Nu lees ik dat de man zegt dat hij wordt gevolgd en afgeluisterd !
  Ik ben geen psycholoog, maar vermoed duidelijk dat dit de beginfase is van paranoïde en schizofreen gedrag.
  Straks gaat hij ook nog stemmetjes horen die hem vertellen dat hij de president van het land is !

  Onze Wilgo is helemaal van het padje af want eerst was hij bezig voor de onderwijsgevenden, weten jullie het nog ????
  Loon: 4000 srd netto voor iemand met een bosland akte !!!

  En nu moet de president volgens Wilgo naar huis. Nou ik kan je nogmaals vertellen dat deze president nergens naar toe gaat dus blijft hij waar hij is.

  Btw, ik heb gemerkt dat er enkele Redi musu’s uit Ned in Suriname zijn neergestreken die in de frontlinie meelopen van de protestacties. Het zijn vaak de kans en werklozen in de Ned maatschappij die opeens opduiken in Suriname.

  Van een contact heb ik begrepen dat tenminste één van die figuren (duidelijk op foto te zien) ook nog in de schuldsanering zit in Nederland.
  Ik vraag me af of de uitkerende instantie c.q. gemeente in Ned. hiervan op de hoogte is !

  Gelukkig houdt het grootste deel van de Surinamers zich koest, want die willen rust en geen djugu djugu !
  Maar er is een kleine groep die chaos, anarchie en bandeloosheid willen creëren en dat willen de meeste Suri’s absoluut niet hebben.

  Mensen, let op uw zaak.


  Maak melding

 19. Eem mens is geen machine, die heeft jaarlijks minimaal één keer onderhoudt nodig heeft.

  Rust En Herstel is goed voor de mens. De invoering van de achturige werkdag is een historisch proces dat zich voltrok vanaf eind 19e eeuw. Het had zijn oorsprong in de industriële revolutie in Groot-Brittannië, waar de industriële productie in grote fabrieken het beroepsleven veranderde en lange uren alsook slechte arbeidsomstandigheden oplegde.

  zie ook vijf dagen per week werken ( 40 uur). En twee dagen rust.

  Ik wens de heer Wilgo Valies, alias Koffertje, herstel toe voor lichaam en geest. Loekoe Fa Kon Tan, die ding Skotoe nanga ding doodsescadermasker Fadong nin Skin. Ha baja Mooibooi Alada, din skotoe telkel in heavy djoetie. Sari (His)Tory.

  Het zou goed zijn dat hij een klacht tegen de politie dient voor geleden lichamelijke, geestelijke schade en andere schade. Hiermee kan hij een daad stellen om te Surinamers te laten zien, dat als een andere je onrechtmatig aanpak dit niet zonder gevolgen blijft in een democratische rechtsstaat. Er is een grondwet en wie een wet overtreedt, een anders schade op welke wijze toebrengt, beledigt enz, moet bij de politie een proces-verbaal laten op maken en dat er een strafzaak komt bij de rechtbank.

  Het zou ook goed zijn als Curtis Hofwijks en Boerleider ook een proces-verbaal laten opmaken bij de politie en een strafzaak tegen de politie laat plaats vinden. De democratie moet niet alleen op papier bestaan, maar ook in de praktijk worden getoetst. Hiermee geven ze het voorbeeld en kan de politie ook gewezen worden dat er regels zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. -Bova, is even waardeloos geworden als zijn baas Bouterse. Ik heb naar een gesprek van hem geluisterd en kan zeggen dat de woorden die hij gebruikt gewoon in zijn mond zijn geduwd door zijn baas.

  Deze vent komt op voor zijn centjes en de rest kan stikken.


  Maak melding

 21. @Parbo, baas Bouterse heeft zich NOOIT aan wetten en regels gehouden vandaar dat het nu niet goed gaat in het land.
  Zie maar het beleid van deze regering.

  OPVOEDING!!!!!!


  Maak melding

 22. @Milton
  Ik ben het gedeeltelijk niet met jou eens,want het is zijn recht om te protesteren .
  Maar dat er een vergunning gevraagd dient te worden staat als een paal boven water. Zelf hier in NL kan je niet zomaar de oopenbare weg op om te demonstreren .
  De beperking op dit recht zoals artikel 21 Grondwet aangeeft, is verder uitgewerkt in artikel 49 Politiestrafwet. Hierin is bepaald dat protesten en demonstraties verboden zijn, tenzij men over een vergunning hiertoe beschikt. Wanneer beide wetten naast elkaar worden gelegd, is het de vraag of het wel gerechtvaardigd is dat enerzijds het protestrecht in de Grondwet wordt erkend en onder bijzondere omstandigheden kan worden beperkt, terwijl anderzijds de Staat voor een protest toestemming moet verlenen, op straffe van een verbod hiervan. Immers is het aannemelijk dat de Staat, tegen wie de protestacties overwegend gericht zijn, niet altijd geluimd zal zijn om de toestemming hiervoor te verlenen en zou het al of geen doorgang vinden van zo een protest aldus volledig afhankelijk zijn van de Staat.
  Dus ik begrijp de betogers ,maar ook de regering. En zo is het in heel veel van de verouderde wetten van ons land.
  Precies wat Milton zegt als het niet nodig was zou de heer Berenstein geen Vergunning gaan aanvragen nu.
  Hij is waarschijnlijk ook geadviseerd door zijn raadsman.
  Ik weet dat iedereen stresst enz , maar in suriname verdiept men zich in niets . Men heeft het alleen van het horen zeggen en daarom zal dit land met welk president dan ook zo blijven .
  We zijn totaal corrupt. Ook al zouden ze mij of santokhi of somo of brunswijk of Ira daar zetten als president ,zouden wij eerst onze families regelen en geld wegsluizen.
  Dat heeft elk president ,minister,assamblee lid noem maar op gedaan vanaf de onafhankelijkheid.
  We moeten echt mentaliteits opvoeding krijgen.
  Vanaf kleinsaf wordt je geleerd “pe je wroko na drape joe moes njang”
  Dus ik zie geen verandering wie er ook gaat zitten .
  the same shit.
  Period


  Maak melding

 23. Van mij krijgen de KUMA-LOVERS Milton en parbo geen aandacht. Het zijn Plee-figuren die dik in KUMA zijn achterwerk verblijven.

  Stelletje anti Surinamers!!! Jullie houden van een Veroordeelde Drugscrimineel.


  Maak melding

 24. Milton de lover vd massamoordenaars, babbelt over rechtsstaat ?????

  De sabotage van het 8 decemberproces maakt duidelijk hoe jouw massamoordenaars over een rechtsstaat denken !

  Zie ook waarom geen van de politieke kopstukken, voorkomend in de corruptie onderzoeksrapporten van de CLAD, wordt vervolgd voor de massale roof van gelden van de staat ! Jouw moord-opa keurt alle corruptie goed !

  Het is makkelijk babbelen indien je niet zelf of jouw familie slachtoffer is van zinloos en onnodig GEWELD van de zijde van de politie en illegale gewapende machten !

  PS : `MISDADIGERS ZULLEN HET SRANAN VOLK NIET

  KLEIN KRIJGEN, TEK YU AI LUKU !!!!!


  Maak melding

 25. Wat zich de afgelopen dagen zich manifest heeft gemaakt in Suriname zijn de fascistoïde methodieken van een fascistisch regiem die nota bene de politie heeft gebruikt en misbruikt om zijn methodiek van repressie en maximale angst te etaleren. De intentie was het inboezemen van maximale angst en het kleineren van de vakbondsleiders. Dat elementen uit het politiekorps zich heeft laten spannen achter het wagen van de LIJDERS die nu in Suriname de scepter zwaait heeft mij erg bevreemd. Deze zelfde politie die toentertijd door het voormalig Gestapo regime tot de bot is vernederd en slagen heeft moeten incasseren, zoals de fysieke vernietiging van zijn leden had diep gegrift moeten worden in het bewustzijn van deze handlangers van het actuele regime. Maar hoeren van het regime hebben we overal, en deze hoeren waren zo laf dat ze hun gezicht hebben moeten bedekken. Bang voor het daglicht en bang voor het feit dat ze door de geschiedenis ter verantwoording zullen worden geroepen. Dapper tegen de eigen bevolking maar veels te laf om op te treden tegen andere krachten en machten.


  Maak melding

 26. Bouta heeft geen lang leven meer mensen!
  Volgens zijn arts kan hy ieder moment heengaan ok.
  Dus….. rustig en ik zal dan persoonlijk op bouta graf elke week gaan pissen!
  Doeiiiiiiiii


  Maak melding

 27. Hallo we leven in een andere tijd nu ok!
  En niemand is meer bang voor die zogenaamd
  CTU zo zwaar gewapend met masker en al zo belachelijk!
  Bouta rot toch op met CTU!
  Ga je pa bang maken hor poepejantje!


  Maak melding

 28. De eerste termijn van NDB hebben ze het met het succes van Venetiaan lopen pronken. Bij de tweede termijn van NDP was het geld van het staatskas op geraakt. Toen kwam de warde daling van de SRD. Bouterse en zijn regering hebben nooit de moeite gemaakt om het staatskas bij te houden.


  Maak melding

 29. Valies begint last te krijgen van wanen of waanideeën. De man heeft de grenzen van de fantasie overschreden. Hij leunt tegen een psychose aan, of misschien is hij nu al in een psychotische fase terechtgekomen. Hij staat op instorten, leeft niet meer in de realiteit en snakt naar rust. Die rust zou ik hem niet gunnen. Milton heeft groot gelijk als hij zegt dat Valies nog meer keren geweekt moet worden.

  Valies gaf blijk over een ontembare energievoorraad te beschikken. Het kon niet tot hem doordringen dat de Surinaamse overheid over onvoldoende financiële middelen beschikt. De overheid kan de eerstkomende periode niet aan de eisen van zijn onproductieve groep voldoen. Maar Valies heeft een hard hoofd.Ik vermoed dat dit door zijn autisme komt.

  Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het wordt niet veroorzaakt door de opvoeding. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier in hun hoofd verwerkt. Dit ook kenmerkend voor de vele koeien van het Front. Deze koeien van het Front hebben vele gezichten en zijn uit hetzelfde hout als Wilgo gesneden.


  Maak melding

 30. @Milton
  Je reacties tonen aan dat jij heel hoog scoort op de F-schaal waarop facistoide gedrag wordt gemeten.
  En zoals vaker gaat het duidelijk samen met een laag IQ en EQ


  Maak melding

 31. Koos
  In Nederland, USA en andere westerse landen moet je vergunning aanvragen om te demonstreren , Suriname heeft het recht omdat te eisen, gaan we met twee maten meten? In alle westerse landen kijk ook naar de USA wanneer demonstranten de autowegen gaan blokkeren en voor verstopping zorgen grijp de politie altijd met geweld in, alleen in Suriname mag dat niet we moeten de demonstranten hun gang laten gaan om anarchie te veroorzaken. Politie heeft gelijk je mag demonstreren maar volgens ieder democratische regels. We weten allemaal dat het De VHP is die vanaf dag 1 achter alle onrust zit het wordt tijd dat Bouterse deze verraders een kopje kleiner maakt die Suriname wil overnemen voor hun eigensoort zoals ze dat eerder hebben gedaan. Laten wij niet vergeten de grootste schurken zitten in de VHP


  Maak melding

 32. “milton
  Goed zo. Dit zou de politie nog enkele keren moeten herhalen en het liefst ook eens van z’n bed lichten voor verhoor, zodat hij er helemaal stil van wordt.

  Waar is z’n bigie bek op dit moment ???

  En eindelijk beginnen ze te leren hoe het in een rechtstaat hoort want nu wil Berenstein wel een vergunning gaan aanvragen voor de ev protestmars.”

  Milton, je bent een f..ing hond. Het volk van Suriname heeft recht om te demonstreren tegen het onrecht dat ze wordt aangedaan.
  Waarom zou een regering moeten aanblijven als any deel van het volk ze uitspuugt…
  Ze zijn machtsdronken geworden, die vrienden van je…


  Maak melding

 33. Gewoon alles platleggen en wat mij betreft gewoon thuis blijven. Net zo lang tot dat die mother fuckers vertrokken zijn.

  Geen water, geen elektriciteit, geen ene moer…dat zal ze leren…


  Maak melding

 34. van der san , wat een popen kas alweer van NDP. hij kan niet eens uit zijn woorden komen , hoe kan zo iemand dit zeggen , dan ben je niet naar school gegaan . of je ben niet goed bij , je hoofd ik denk het laaste , er is maar een weg dat is weg met deze boef , eerste klas bouterse en snel voor het erger , word in het land ????????!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 35. PARAMARIBO – “Ik ben niet bezig met staatsgevaarlijke zaken. Ik vind dit een onsmakelijke zaak”, hekelt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname de afluisterpraktijken van de Inlichtingendienst.

  Valies is ervan overtuigd dat zaken die hij in klein verband heeft besproken letterlijk op andere fora zijn weergeven. “Zaken die ik met een bepaalde persoon telefonisch heb besproken liggen op straat.” Ook zou de vakbondleider zijn gewaarschuwd door militairen en politieagenten om voorzichtig te zijn bij het voeren van telefoongesprekken.

  Valies zegt dat hij al geruime tijd wordt afgeluisterd en gevolgd. “Ik vind het verschrikkelijk dat zaken die niet te maken hebben met vakbondswerk worden afgetapt.” Hij noemt het afluisteren ‘beestachtig’ en vind het erg dat zijn gesprekken als bij een verdachte worden afgetapt. “Ik ga alles in het werk stellen dat er een einde komt hieraan.”

  De directeur van Communicatie, Clifton Limburg, wil hierop niet reageren en volstaat met: “Valies moet dit kunnen bewijzen. Hij doet aan stemmingmakerij.”

  IK wel aan stemmingmakerij doen…..Limbo, het volk van Suriname moet jullie ophangen, stelletje landverraders. Over de ruggen van het volk je zelf verrijken, stelletje honden..


  Maak melding

 36. Ik lees VERGUNNING ??????

  WIE heeft de machthebbers toestemming/vergunning gegeven de staatskas leeg te maken en MILJARDEN extra ONGEDEKTE SRD-biljetten uit te geven ???
  Hierdoor is Sranan FAILLIET !

  WIE heeft POLITIEKE Kopstukken VERGUNNING verschaft om zware CORRUPTIE te plegen en Sranan te BEROVEN ???

  WIE heeft PG en OM een VERGUNNING gegeven om deze politieke BOEVEN niet te vervolgen en niet op te sluiten ????

  SOOOORTUUUU VERGUNNING?????

  PS : Wie heeft VERGUNNING gegeven om een persoon,met ZWARE Strafrechtelijke antecedenten, te benoemen tot president van het land ?????
  VERGUNNING om de Grondwet te vertrappen op dit punt ????

  Wanneer het Hof van Justitie in mei besluit, de 8 december massamoord-strafzaak door te zetten, heeft u dan VERGUNNING gegeven om de Rechterlijke Macht te ontmantelen ????


  Maak melding

 37. Surinamers moet bewust worden dat dit niet langer kan,ze leven op grote voeten zonder auto kunnen geen meter bewegen.enkel voorbeelden dat in sommige gezinnen meer dan een auto heeft.dus een goede begin benzine moet meer stijgen ,wegenbelasting ,btw enz..natuurlijk die rijken moet meer dragen..ze moeten meer gaan beseffen kosten besparing bv carpoolen de regering moet wel opbaar vervoer optimaliseren


  Maak melding

 38. Kondremang, Geeft VHP niet de schuld. De schuld moet je zelf bij Bouterse zoeken. Tijdens de coup van 80 had hij toch ook geen vergunning nodig. Nu zit hij daar wat doet hij voor het land. Wat is er mis gegaan en wat gaat er no mis dat de SRD zijn waarde kwijt raak. Dat als van de jaren tachtig terugkeert. En nu probeert hij zich achter de wet te verschuilen. Had hij toen een vergunning of had hij dat recht om die mensen op 8 december 1982 om te leggen.


  Maak melding

 39. GHA GHAAA GHAAA. KOBBIESKEER Valies is een grote TONEELSPELER MENEERTJE speelt martelaartje.deze REDIE MOESOE moet goed aangepakt worden Bouta gaat nergens naar toe. Pannenkoeken allemaal vergeten jullie het maar. Deze luchtballon gaat ook bossen. Valies is MOE..toneelspeler 1ste klas.


  Maak melding

 40. En weer maken de domste ezels de meest onlogische vergelijkingen met Nederland en Amerika. Verklaren en uitleggen heeft totaal geen zin. Deze ezels kunnen toch niet logisch nadenken.

  Ik vrees wel dat crimineel D. D. Bouterse niet zal aftreden ook niet in 2020. Wij hebben gewoon een grote fout gemaakt. Crimineel Bouterse zal de wetten weer naar zijn zin veranderen zodat hij tot aan zijn dood president blijft.

  Hem laten aftreden kan alleen met dwang en geweld. Het wordt een harde strijd want drugscrimineel Bouterse heeft zijn eigen criminele leger al klaar staan.


  Maak melding

 41. Valies oppassen want Bouterse schiet je zo dood als in 1982 toen hij tekeer ging tegen de arrestanten.Dus je bent gewaarschuwd.Zo lang Bouterse de leider is in Suriname komt het nooit goed want die man heeft geen verstand van zaken en daarom gaat het zo slecht in Suriname.Jammer voor zo een mooi land met een idioot als president.Het volk heeft voor de verkeerde man gekozen om het land vooruit te krijgen en nu janken ze allemaal.Maar ik heb geen spijt met hun.Als Surinamer schaam ik voor mijn geboorte land want zo kan het niet verder.Het land is failliet en leeggeroofd door Bouterse en zijn adviseurs.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 42. Whoehaaaaaa, hoooaaaaaaa, ganjaaaaaaaaa, Valies is aan het flippen.Het is met hem nog erger aan toe dan men zou vermoeden. Hij spreekt wartaal. ” Bouterse heeft onzichtbare zenders in mijn hoofd aangebracht “. ” Mijn partner is een lid van de geheime dienst “. Ze hebben me “gewiest”. Bakroes en Leba’s fluisteren in zijn oor. Valies is gek.😱👿👻👹👺💀💩🤖👽


  Maak melding

 43. Staatskas leeggemaakt, Ongedekte miljarden aan SRD-biljetten bijgedrukt, vele miljoenen leningen opgenomen tegen woekerrente,

  KONDRE FAILLIET en nu trachten machthebbers de rekening van hun Wanbeleid bij het Volk neer te leggen ! (Plus, Staatsschuld bedraagt nu meerdere MILJARDEN! )

  PA A MONNIE DE, POT UN MONNIE nanga UN GOWTU, BAKKA !

  PS : Stop de onderdrukking en het zware OVERHEIDSGEWELD tegen de ongewapende bevolking !


  Maak melding

 44. Alle gestolen geld terug halen,en zuinig zijn met alles. In korte tijd gaat Suriname derde Dubai worden. Wet aanpassen al die ex minister die salaris ontvangen zonder niks doen,onverantwoord rijkdommen terugdraaien


  Maak melding

 45. Hooghart wordt nu de echte militant met een looneis van 111%. Deze eis is extremer dan die van Valies en co.

  Bouterse met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig .
  RobG hoe ga je dit recht praten.


  Maak melding

 46. @Damsco

  JA JA,BOUTERSE IS DE SCHULD VAN ALLES,DOMME KUDDEDIEREN.

  dat is toch vrij logisch. Hij is al 7 jaar president en heeft alle kansen gehad om er iets van te maken. Bouterse is verantwoordelijk niet meer en niet minder.

  Als President heeft hij de regeer verantwoordelijkheid over genomen van Venetiaan. Indien hij lijken in de kast gevonden heeft had hij die moeten melden en repareren.
  Beste Damsco Bouterse heeft geen lijken gevonden maar voorbereide en gefinancierde projecten.


  Maak melding

 47. Milton
  jij doet me denken aan iemand die in een varkensstal is opgegroeid als jij ballen hebt moet jij niet op dit forum doen maar gewoon jou shit komen verkondigen tijdens de protest demonstratie sls jij nog niet door ddb bent gecastreerd zal het volk dat met jij doen en dit alles zal ook live via apintie te volgen zijn
  dus kom maar en wees een echte man


  Maak melding

 48. de door vd san gedane uitspraken tijdens de rouw bijeenkomst vd vermoorde Chinese winkeliers getuigd wat het niveau vd ndp kader is

  by the way het zou mij niet verwonderen als deze laaghartige daad door ndp ers is gepleegd

  denk maar aan dino en meriba


  Maak melding

 49. Damsco

  JA JA,BOUTERSE IS DE SCHULD VAN ALLES,DOMME KUDDEDIEREN.

  En allen die deze onberechte moordenaar, drugsbaas, mensenrechten schender en staatskas rover vereren en aanbidden. Ndpers zijn allemaal te beklagen voor deze vloek bouterse. Na wang mpp takroe volk. Hun schuld dat bouterse het land en hen ook leegroofd. Joe mpp paarse schijt etende aanhanger van de criminal baas der misdadigers. Ndpers zijn het oerdomste volk op de hele wereld. Zelfs een mier is tienduizenden malen slimmer van nature. Een mier heeft geen leider nodig en werkt het gehele jaar. Die paarse mpp berooide paria’s die krijsen soso lobi de baas der misdaad, geloven en hopen nog steeds in gratis ete, drinke en wc huisje. Ze zijn te lui en roven het liefst hun naaste medemensen net als hun mpp baas en roverheid. Wahahaha no wang ka, geen ene kaolo, neks, niets, nothing, nada, joe mpp baas e go gi oenoe dong moro dong kloterig paarse oerdomme aanhangers. Alleen de paarse corrupte elite groep van criminelen, van rechters, advocaten, bestuurskundigen, socialisten, awarie domries en de paarse maffia handelaren genieten, terwijl joe e ka. Boi gwe go sweng in joe baas zijn paarse beerput.


  Maak melding

 50. Een vloek is een situatie die je zelf gezaaid heb. Wanneer de vruchten daarvan opkomen denk je dat anderen schuldig zijn. Voor zover ik weet is het nooit anders geweest in Suriname en nergens ter wereld. Al de negatieve uitingen van liefdeloosheid zijn in een mens te vinden. Als je de ruimte krijgt om je uit te leven doe je dat. Zeker weten. DUS !. Voordat je eeuwenlange betoog houd, lees eerst jezelf of ga lekker rusten aan de Waterkant met een schaafijs-gember.


  Maak melding

 51. Milton lijdt waarschijnlijk aan het stockholmsyndroom. Als het getij gekeerd is, zal hij de waarheid hopelijk nog onder ogen zien. Hij zal anders piepen indien er mogelijk ook nog een bijltjesdag komt voor de mensen die sympathiseren of heulen met volksvijand nr 1 DDB en zijn overige corruptieve figuren uit het huidige establishment. Ga dus heen, gij arme vergiftigde onnozele ziel en verrader van het Surinaamse volk, wordt wijs en getuig met meer realiteitszin nu het nog niet te laat is.


  Maak melding

 52. Ik bouterse ben een diktator!
  Ik bouterse ga nooit overdragen
  Ik bouterse ben bereid om te vechten voor me presidentschap
  Netals maduro desnoods met CTU zwaar gewapende machten met traangas kogels etc.
  Jullie hebben voor mij gekozen toch?
  Gaan jullie maar lekker slapen hor
  En….. ik wens jullie het volk van su slapeloze nachten toe!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.