Enige Airbus A340 van SLM vandaag weer operationeel?

27
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO/SCHIPHOL, vr 21 apr – De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM heeft door technische problemen haar enige Airbus A340 de laatste dagen moeten missen. Woensdag vertrok de A340 naar Suriname, maar moest tot tweemaal toe terugkeren naar Schiphol. Volgens SLM-directeur directeur Robbi Lachmising kan er vandaag weer met de A340 gevlogen worden. Hij zegt dat in een uitgebreid gesprek met Luchtvaartnieuws.nl.

Het toestel van de SLM was begin deze week, na een grote onderhoudsbeurt op Malta, nog zonder problemen op Schiphol geland. Na het reguliere vertrek vanaf Schiphol naar Suriname op woensdag ontstonden er problemen met de flaps waardoor het toestel terugkeerde naar Schiphol. “We gingen er vanuit dat de problemen waren verholpen dus kon het toestel opnieuw vertrekken. Echter kwam er na 15 minuten na vertrek een signaal binnen in de cockpit dat er iets niet in orde was en besloot de gezagvoerder opnieuw om terug te keren”.

“Na de twee terugkomst wilden we zeker weten wat er aan de hand was en besloten we niet opnieuw te vertrekken. Ook was de cockpit-bemanning inmiddels uit de uren gelopen. Ik ga er vanuit dat we vrijdag de A340 weer kunnen inzetten en we deze pech achter ons hebben gelaten” aldus de SLM-directeur tegen Luchtvaartnieuws.nl.

27 REACTIES

 1. Ik klop het af hoor, maar zie het al gebeuren. Meer dan 20x per maand op en neer over de Oceaan, 1 toestel, is Russisch roulette, vollop slijtage, metaalmoeheid etc. Waarom investeren ze niet in nog 1 of 2 dan heb je minder frequentie van vliegen voor 1 toestel. Duurste tickets ter wereld.


  Maak melding

 2. @Kees de Koning, ook de KLM vliegtuigen en die van andere maatschappijen…..vliegen nonstop…….in principe is het aldoor komen en gaan van een vliegtuig…..


  Maak melding

 3. Wat jammer is dat de focus op het zogenaamde mooie imago van SLM ligt. Ik heb mijn ouders die dag afgezet en alles gevolgd via flightradar24.com. Tis jammer dat ze het vliegtuig niet uit mochten en een klein bekertje water kregen. Zelfs na de de 2e keer mochten ze het vliegtuig niet verlaten, waarschijnlijk kregen ze het idee om eten te geven omdat ze het anders zouden moeten weggooien. En toen brak echt de pleuris uit, vandaar dat de vlucht geschrapt is, de captain wilde alsnog die avond vertrekken , maar de meeste mensen weigerde nog met SLM toestel te vliegen. Dit is maar een topje van de ijsberg, er is veel meer gezegd en gedaan aan boord, maar daar hoor je Robbi niet over. Een beetje courtesy zou op zijn plaatst geweest zijn. Helemaal als je de volgende dag mensen om 6:30 laat komen voor de vlucht naar Paramaribo, maar pas om 16:00 de vlucht planned, val niet graag mn land en landgenoten af, maar dit was echt een lachterje en dit schijnt niet eens de eerste keer te zijn.


  Maak melding

 4. Een auto met pech onderweg heeft nog de zekerheid dat er asfalt aanwezig is waarop die nog kan staan . Waar gaat de vliegtuig parkeren tijdens de overtocht ? Rekening houdend met oud kist (vaker problemen) en minder middelen (contract )voor optimale onderhoud .


  Maak melding

 5. Voor Surinaamse vliegtuigen gelden kennelijk andere normen volgens sommigen. Iedere maatschappij heeft er belang bij dat de toestellen meer in de lucht zijn dan op de grond.


  Maak melding

 6. Zeer Zeer slecht werk van de Technische Dienst en Operations met hun advies.
  Hopelijk wordt de opvolging van deze schrootbak een echt vliegtuig.


  Maak melding

 7. @ JP

  “En toen brak echt de pleuris uit, vandaar dat de vlucht geschrapt is, de captain wilde alsnog die avond vertrekken , maar de meeste mensen weigerde nog met SLM toestel te vliegen.”

  Indien het voorgaande waar is. “dat de captain als nog wilde vertrekken” is een keiharde klacht en ingebrekestelling op haar plaats. Na 2 starts en terugkeren met tussenliggende reperatie tijd komt de bemanning ernstig in de problemen met de maximale werktijden. Een dergelijke captain neemt onoorbare risico’s met de levens van passagiers, de bemanning, mensen op de grond en de maatschappij waarvoor hij werkt.


  Maak melding

 8. Vandaag niet geploft maar morgen wel daar wachten wij op.

  Levens van surinamers kost niets daarom met SLM vliegen.

  Will happen soon. no service, no care, old plane, not good for such long trips. Deze vliegtuig was al afgedankt wat verwacht men als die nu long haul vluchten moeten maken. gaat kapot en een zal het ploffen dan weg de mensen. en ook vergeten.

  Good bye


  Maak melding

 9. @ JoJo

  De bemanning liep idd uit de uren. Dus die zouden nooit opstijgen. Waar deze onwaarheid vandaan komt ? Geen idee. Maar echt, die vlucht zou die avond niet doorgaan.

  @Maggan
  Ontploffen ? Jij bent een spoor bijster. Een Hydrolekkage kan altijd gebeuren. Old plane is onterecht. De KLM vliegt met veel oudere kisten op SU. Toestel was niet, en ik herhaal NIET afgedankt. De china markt was voor dit type onvoordelig. Dat is iets heel anders.
  Enige wat zal ontploffen is jij als je je eens verdiept in wat ik zeg. Dan zie je namelijk je onzin verkoopt.

  Mensen, net zoals auto’s wel eens defect gaan. Dat is met vliegtuigen net zo. Ook net uit onderhoud. Leuk ? Nee, maar wel veiligheid voorop.
  Dus stop eens met klagen en piepen en laat eens trots zien voor SLM. KLM heeft ook zo zijn nukken hoor. En ff duidelijk, tot de dag van vandaag zijn er 0 doden gevallen door een crash van een 340. Dat kan een 747 niet zeggen. Denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 10. Dat krijg je er van als je de kleine beurt en de grote beurt uitstelt totdat er echt iets mis is met het vliegtuig.\\

  Dat doe je toch ook niet met je auto…de kleine en grote beurt overslaan totdat er echt iets mee mis is???

  De SLM denkt te besparen met deze bezuinigingen…. goedkoop is uiteindelijk duurkoop…


  Maak melding

 11. Volgens mij was een A340 van Air France die van Brazilië richting Parijs en in Atlantische oceaan crass meer dan 200 dode.kan met elk soort en model overkomen


  Maak melding

 12. de vliegtuig is een afgedankte rommel waarom geen nieuwe, dit is een gehuurde rotzooi en is wachten op ongelukken daarom vlieg ik nooit met Surinaamse vliegtuigen. Laat ze hun zaken goed op orde brengen dan zal ik heel goed na denken om ze steunen maar voor nu Nada. Ik vlieg liever met KLM dan ben ik zeker dat ze op tijd vliegen en niet steeds mankementen zoals bij de Surinaamse vliegtuigen.


  Maak melding

 13. Ik vind het echt jammer als ik sommige berichten lees. Ik merk gauw wie allemaal kennis heeft over de luchtvaart en wie niet. Tang tirie a no dong. Als je iets niet weet blijf aub stil. Hoe ik hier ben, ben ik geen al wetende over de luchtvaart maar laat me jullie een aantal dinges zeggen.

  Soema a soe fitie sa wering.

  1 die vliegtuig crash van air frans was een airbus a330 geen a340

  2 die a340 van de slm is geen afgedankte toestel/type. De leeftijd van dit toestel is echt niet zo oud als men zit te beweren/schreeuwen. Ja die toestel is ongv 20 jaar oud, in de luchtvaart wereld is dit niet oud oud oud. Het is normaal dat vliegmaatschappijen met een wat kleinere budget met wat oudere toestellen vliegen. Maar we pier oe mofo, oud dit oud dat, maar we waka sdong in ding dede kiesie foe klm. Zijn jullie ooit na gegaan hou oud die toestellen zijn.

  3 in deze kan je niet praten over nalatig onderhoud, ik zou eerder praten over sabotage. Slm dient net als elk ander vliegmaatschappij na een x aantal vlieguren een bepaalde onderhoud uitvoeren. Nu was het zo ver dat ze de C check moesten doen (beter bekend als groot onderhoud) als een vliegmaatschappij vliegt zonder hun toestellen optijd te onderhouden krijgen ze een boete. Ze kunnen dan zelf geweerd worden uit europa (denk je nou echt dat de slm dat riskeerd, hun imago is al niet zo geweldig) in dit geval moet je kijken hou een onderhoudsbedrijf een toestel afleverd terwijl er nog makementen zijn aan het toestel. Voor die onderhoud schilde het toestel niets. De persoon die ze sneut open deed, wil je voortaan jouw auto optijd onderhouden en je bezig houden met je onderhoudsboekje van je auto als je die hebt .

  En mensen mensen mensen willen jullie klm aub niet vergelijken met de slm. Zo kan je een student van de 1ste klas lagere school ook niet vergelijken met een 5de klas lagere school. Slm is klein klm is al groot, die vergelijking is onmogelijk. En vergeet niet dat de klm nog bestaad dankzij air france. Vandaar de naam airfrance klm, airfrance heeft klm destijde overgenomen omdat ze in een financieele crisis zaten maargoed.

  Als laatste
  Elke maarschappij heeft vertragingen en canceld weleens vluchten. Zijn jullie vergeten dat er van de maand ook een klm vlucht naar suriname was gecanceld, terwijl de mensen ook al waren ingestapt (als ik me niet vergis)

  Klm tingie oe ne smerie, die van slm alleen, maar zo zijn surinamers als me zelf eenmaal. We seer oe negre bangie foe tik wit mang stoeroe. Schamen jullie je. Wees trots op dat gene dat we hebben, en probeer het te behouden en te verbeteren. 2 toestellen op de route naar amsterdam is gekke mans werk. Een vliegtuig maakt geld door te vliegen en niet door als backup te dienen. De huidige a340 van de slm vliegt weinig, die vliegt niet elke dag.

  Ebbe’s die zo nagatief zijn, voordat jullie jullie kleppen open pieren verzoek ik jullie om eerst info in tewinnen voordat jullie een heleboel noncence uitkraaien.

  Wie de schoen past…..


  Maak melding

 14. Lekker reacties wel weer hier een paar spelen zelfs advocaat van de duivel,
  Maak eens een staatje van de trammelant om storingen vertragingen etc. van de vluchten Nl. naar Su en vice versa en kijk hoe dan de verhoudingen liggen tussen de SLM en de KLM en hoe de problemen en vergoedingen dan op opgelost worden, ook zelf in de afgelopen 25 jaar ca. 30 keer heen en weer gevlogen met beide maatschappijen, dus ook wel een beetje persoonlijk vergelijkservaringen heb ik wel, alleen irrationeel nationalisme of een mogelijk klein financieel voordeel zal je doen besluiten om voor de SLM te kiezen, wat mij betreft zoeken ze het maar lekker uit


  Maak melding

 15. Bouta
  Degene die deze vliegtuig heeft gehuurd islam daarom Door bouta ontslagen, zelf bouta was niet eens,ik vlieg ook niet een keertje heb ik 8 uren vertraging gehad om zanderij maar alleen 50 Euro gehad, en toen kwam Euro atlantic ons halen ik durfde niet in te stappen want die was al eerder met steekvlam opgestegen, bij KLM krijg je volledig ticket terug en voel mij stuk veiliger!!

  Sorry maar waarheid! !!


  Maak melding

 16. Enige A340 van SLM is een doodskist. Anders gezegd Pikin Tiki als men je body nog ergens vindt.

  Wie het niet meer ziet zitten in ILOVESME, weet waar die terecht moet.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. het wordt tijd, dat sme die dood kist zolang het nog in de lucht blijft hangen voor tijdig weg doet, dan als maar de mensen angst aan jagen of ze wel of niet komen op plaats van bestemming..

  vele vele land genoten z.a. ik en meerderen durven niet mee te gaan met de s l m vliegtuig ook niet met een lokale die in de buurt om hoog gaat..

  je meet niet of het ergens nog aankomt..

  iedereen in spanning afwachten..

  zekerheid nó dé..


  Maak melding

 18. Jij moet echt kappen SLM te promoten. Ik val Suri niet aan… maar wel de mensen die achter SLM staan. Gatver wat een zelfzuchtige achterlijke directeur die daar de leiding heeft. Heb 2 of 3 x gevlogen met SLM en al die keren was het bagger. Vertraging in NL en ook in SU. Vliegtuig was toen al gammel. Zij moeten gewoon een nieuw vliegtuig aanschaffen punt uit. Ik zeg KLM is the best. Daarom betaal ik graag 200 of 300 euro extra voor een KLM vliegticket.


  Maak melding

 19. Lekker weer , mijn vrouw vanochtend naar Schiphol gebracht, op internet nog niets bekend over eventueele vertraging, op Schiphol te horen 3 uur vertraging, word je toch onderhand schijtziek van die SLM


  Maak melding

 20. Nu, maanden later. Nog steeds geen enkele reactie van deze Schandalige Luchtvaart Maatschappij!!

  Het was traumatisch in dat vliegtuig. Ik zat er zelf in, en hoe er werd omgegaan met ons was echt onmenselijk!!

  Surinam Airways; handel de klachten af!!! Jullie weten dat de fout bij jullie ligt. Een beetje goed bedrijf lost dit probleem zo snel mogelijk op. Als er nog over zsm gesproken mag worden na 3 maanden!!!

  Oplichters zijn jullie!!


  Maak melding

 21. Niet helemaal waar klm is overgenomen door aircrance dat klopt maar de klm zorgt ervoor dat airfrance nog is wat het is. De grootste winst werd en word door klm gemaakt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.