Minister wil meer armslag voor Surinaamse winkeliers tegen verdachte klanten

62
politie in Suriname

PARAMARIBO, 20 apr – Minister Eugene van der San van Justitie & Politie wil meer bevoegdheden voor winkeliers. Het moet mogelijk worden om ‘op te treden’ tegen personen die te lang in de zaak blijven hangen. Het gaat dan om lieden die niets kopen en niet kunnen verklaren wat ze in de zaak doen. Van der San sprak tijdens de uitvaart van twee omgekomen Chinese winkeliers. De reacties zijn niet onverdeeld.

Onder meer Chandrikapersad Santokhi (VHP), minister van Justitie & Politie tijdens het derde kabinet Venetiaan, vindt Van der San onvoorzichtig. Het idee zou een regelrechte vrijbrief zijn tot executie. Van der San zei dat er een mogelijkheid moet zijn “om ze neer te schieten.” Volgens de minister rest er weinig anders om de misdaad een halt toe te roepen. Santokhi vindt zulke uitspraken niet horen bij een minister die wet en recht moet verdedigen.

Van der San wil wetgeving die het optreden tegen lastige klanten vergemakkelijkt. Bij de winkeliers zelf wordt vrij voorzichtig gereageerd. Weliswaar wordt elke maatregel verwelkomd waarmee de toenemende misdaad tegen handelaars wordt aangepakt. “Ik ben wel blij dat de minister met een voorstel komt, maar ik heb liever een integraal plan”, zegt Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers, tegenover de Ware Tijd.


62 REACTIES

 1. Nog nooit gehoord van zo,n onnozel voorstel, om winkeliers zulke bevoegdheden te geven, dit fossiel is duidelijk niet geschikt voor deze functie die hij als kontenlikker van die moordenaar, in zijn schoot geworpen heeft gekregen.


  Maak melding

 2. Verdeeld of niet, feit is dat voordat de politie is gearriveerd, de rovers met buit en al zijn gevlucht, na deze hardwerkenden te hebben mishandeld, verwond of gedood. Mi vini a maatregel disie tranga , ma ooktoe abun, leki na Amerika joe moes mang verdedig joe have en goed tegen wie dan ook. Ma toch blijven de werkelijke criminelen en rovers buiten het gevang en dat is zijn baas en de beruchte paarse drugsmaffiabende.


  Maak melding

 3. Als u even de moeite Wilt getroosten dan moet u op de namen van de NDP-toppers tot heden te dagen googlen. Vervolgens moet u dat ook bij de toppers van de oppositionele partijen doen. Daarnaast is het van belang om de oorzaak en het gevolg van de maatschappelijk, sociaal, politiek, cultuleer, enz ,enz.in de tontext van de huidige maatschappelijke en politieke onrust plaatsen. Ik wed dat u naast de bovenstaande belangrijke thema’s niet anders zult concluderen dan : Hoe kan een moordenaar, dtugsveroordeelde crimineel, etc, etc tot president van zo’n volk als Suriname verkozen worden. Wat heeft ons ooit bezield?


  Maak melding

 4. van der san, de belastingbetaler betaalt jou om dit op te lossen.
  waarom denk je dat je minister bent van justitie en politie?
  denk je dat je daar zit alleen om te stelen?
  waarom moet de burger dit oplossen, idioot


  Maak melding

 5. Wat een idioot. Misschien wat adviseurs in dienst nemen, want wat deze oude man roept zijn kreten uit de 19de eeuw.
  Onverantwoord gedrag. Reshuffle


  Maak melding

 6. Sneeuwwitje, Superman en Pinocchio lopen door de straat. Ze komen langs een bord waarop staat: Schoonheidswedstrijd. Sneeuwwitje zegt dat ze mee gaat doen, gaat naar binnen en na een tijdje komt ze naar buiten met de eerste prijs. Daarna lopen ze verder en zien een ander bord, waarop staat: Sterkste man wedstrijd. Superman gaat naar binnen en na een tijdje komt ook hij met de eerste prijs naar buiten. Hierna lopen ze weer verder tot ze bij een ander bord komen waarop staat: grootste leugenaars wedstrijd. Pinocchio zegt: “Deze is voor mij!”, waarna hij zelfverzekerd naar binnen gaat. Na een tijdje komt Pinocchio met tranen in zijn ogen en diep teleurgesteld naar buiten. Superman en Sneeuwwitje kijken hem aan en vragen: “Wat is er gebeurd?”, waarop Pinocchio antwoord: “Wie is nu in hemelsnaam Desi Bouterse?”


  Maak melding

 7. onder deze bewind is suriname verloren.
  Deze mensen kunnen geen land besturen.
  Zakkevullers zijn ze allemaal
  De hele ndp moet achter slot en grendel.
  al het geld afpakken wat ze hebben gejat van het land.
  Time for change


  Maak melding

 8. Dit geeft maar weer aan hoe onverantwoord, asociaal en dom de NDP is.

  Min. v. JusPol zegt in klare taal gewoon: pak een wapen en zoek het zelf maar uit.

  Is dit een duurzame en veilige oplossing tegen criminaliteit ?
  Hoe wil je tegen iem. die niet agressief is of tegen een vrouw of kinderen, want ook zei bevinden zich vaak in de winkel sterker nog de chinezen wonen vaak met hun hele gezin daar, om een wapen te pakken en “sut’en trowe” ..

  Denk toch even normaal na minister v d San ..

  NDP minister van JusPol v d San is wel erg laag van niveau. Deze man is duidelijk onderontwikkeld en helemaal niet geinteresseerd in de samenleving.

  Vergeet Dubai .. Suriname wordt the Wild Wild West.


  Maak melding

 9. Is deze persoonlijk, wel berekend voor zijn taak? Ik vraag mij in gemoede af vanwaar de pres. zijn mini-sterren gehaald heeft om het land in een grotere puinhop te leiden waarin hij het reeds gedump heeft.Ik vraag mij af of zijnstudie hem meer onheil dan goeds gebracht heeft.V.a hij door de pres benoemd heeft in bepaalde posities te helpen. Hoe kan een normaal weldenkend mens eraan denken dat hij winkeliers de vrijheid geeft om zelfstandig te handelen, wat zal de bezoeker[rover] doen als hij vooraf weet dat hij eventueel aangevallen zal worden??, Welke rover gaat alleen op pa??, Zo’n stommiteit heb ik nog nooit meegemaakt of gehoord. Is hij niet rijp voor een psychiater??????


  Maak melding

 10. Ik denk dat de minister van Jus&pol zijn partijgenoot acuut moet laten opnemen in een zwaar bewaakte psychiatrische inrichting. Als Doekhie tegenstribbelt dan moet hij desnoods in een dwangbuis geplaatst worden. Deze man kraamt niet alleen onzin, maar leidt aan waanbeelden. En deze man was ooit naren voren gekozen als presidentskandidaat. Snap je nu wat Bouterse met Nickerie gedaan heeft, de bakkermat van VHP. Snap je waarom de kiesstelsel zo crimineel is. Snap waarom zijn aandacht vooral naar het binnenland en de wakamans van district Wanica gaat. Hoe crimineel kan je onder de mom van een rechtstaat zijn. Same aan onze intellectuelen, voor nu same on You Heer Boldewijn!


  Maak melding

 11. bordje bij een bedrijf/ winkel/ huis enz
  “het is hier niet toegestaan om rond te hangen zonder enig doel”

  bij overtreding, 1e boete, 2e boete en 3e keer gevangenisstraf
  bij het niet betalen van een boete wordt auto/ tv/ of andere luxe artikelen in beslag genomen

  en gaan ze bedreigen dan gelijk een gevangenisstraf


  Maak melding

 12. Meneer Van der San is een paars gekleurde debiel..wat moet men dan anders verwachten……luisteren naar wat de grootste vervloekte debiel hem zegt natuurlijk. Zonder eerst goed na te denken wat uitkraaien als een kip zonder kop.


  Maak melding

 13. Heel goed ,eindelijke een minister die denkt aan de slachtoffers. Rovers moeten ON THE SPOT worden dood geschoten . Uiteraard zijn de afro mensen tegen het voorstel ,maar wie zijn de slachtoffers??? niet de afro mensen. Dus gewoon doen….ben voorstander van…


  Maak melding

 14. Ik vraag me af ,waarom deze mensen worden gearresteerd .Direct dood schieten ,last minder.

  PARAMARIBO – De 22-jarige Stanley N., Byorn V. (22), Gillermo P. (20) en Fernando H. (24) zijn woensdag aangehouden wegens beroving. Tijdens een ontsnappingspoging is H. in zijn been geraakt door een politiekogel.

  De verdachten zouden een chauffeur van een rijstbedrijf hebben beroofd van een tas met een onbekend geldbedrag. De politie zette een achtervolging in. De vier verdachten reden in een voertuig en belandden om onbekende reden in de goot, waarna zij probeerden te vluchten. De politie schoot ter waarschuwing, maar dat weerhield de mannen er niet van om weg te rennen.

  Uiteindelijk kon de politie de verdachten aanhouden en arresteren. H. is per ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht, waar hij onder politiebewaking is opgenomen. Het viertal is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten.

  Lees meer: Vier verdachten aangehouden na beroving – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2017/04/20/vier-verdachten-aangehouden-na-beroving/#ixzz4eouLZPPG


  Maak melding

 15. Van der san heeft helemaal gelijk!! gewoonweg dood schieten!! Jawel!!! Alleen moet hij eerst beginnen bij de boef Bouta!! Ik wacht op de aftrap!!!


  Maak melding

 16. Natuurlijk zijn VHP, NPS, PL het oneens met het no-nonsens voorstel van de mnister. Een ieder mag het weten waarom. Van der San kaapt met dit voorstel stemmen weg van de Front partijen. De Front partijen hebben de hoop op de criminelen gevestigd. Hoe meer overvallen er worden gepleegd hoe merr steun denken zoj van de bevolking te krijgen. In feite sporen deze partijen de rovers asn om meer overvallen te plegen. Zij willen ook herl graag dat winkels door criminelen geplunderd worden en dat de rovers mensen doden. Zij gaan ervan uit dat dit politieke stemmenwinst zal opleveren.


  Maak melding

 17. Wahahaha .. de eerste grap van ” Haco ” is goed .. Maarrr .. De opmerking van ” Online analist ” is echt een giller .. Wahaha ..
  Als er wordt gesproken over domme Surinamers dan worden dus mensen als “Online Analist” bedoeld.


  Maak melding

 18. NDP is schande voor het land
  weg met deze criminele bende
  sranangsma bondroe en jaag deze rovers van het machtscentrum,pak ze op en gooi ze in de gevangenis.
  Al het geld wat ze gejat hebben terug vorderen.
  deng mang disie na foefoermang.


  Maak melding

 19. het hek is nu van de dam, Eerst schieten, dood maken dan de politie bellen. Dat recht krijgen de winkeliers. Allemaal dief of geen dief als je de persoon niet leuk vindt schieten maar en later zeggen dat hij/zij probeert te beroven, dan ben je vrijuit. Wat een man die van der san, grote joker en dimwit. hij lijdt ook aan her a no mi syndroom. besmet door baas.
  Allemaal worden in de vlucht dood geschoten net als 8 december 1982.


  Maak melding

 20. Suriname wordt momenteel geterroriseerd door een groot aantal criminelen. Het is logisch dat er nu harde maatregelen moeten komen. Wel moeten er duidelijkere redenen zijn op te treden. En dan mogen deze beesten ook gelijk afgemaakt worden als er goede aanleiding voor is.

  Hoe schoner Suriname wordt hoe beter het is om weer rustig te kunnen leven, als die dag ooit nog gaat komen tenminste.

  Alleen een echte slachtoffer weet hoe het aanvoelt hoe het is om door zulke beesten berooft, verkracht, mishandeld te zijn. En dan zijn er nog altijd mensen die op willen komen voor deze parasieten wacht maar tot jullie zelf een keer gepakt worden.


  Maak melding

 21. Dus mensen: gewoon rondkijken in een winkel is risicovol. Als je datgene wat je zoekt niet vind, loop je de kans neergeschoten te worden. Er zullen dus meer slachtoffers onder de niet rovers dan onder de echte rovers vallen.

  Want, wat denk je dat er gaat gebeuren? De rover, die weet dat hij het risico loopt neergeschoten te worden door de winkelier zal niet meer alleen op pad gaan. Als hem wat overkomt zullen zijn vrienden wraak nemen of hij zal zeker als eerste schieten en tegen de rechter zeggen dat het zelfverdediging was.
  Suriname wordt dus een soort wilde westen van de Surinaamse maffia. Minister van der San: met alle respect, maar wordt het geen tijd om even langs SPI te gaan voor een consult. Dit is overduidelijk het bewijs dat er paniek is uitgebroken binnen de NDP regering. Ze kunnen de problemen niet meer aan en gaan nu het arme volk voor hun karretje spannen om hun problemen op te lossen. Tegen deze regering zeg ik maar een ding: nieuwe verkiezingen.


  Maak melding

 22. Criminoloog Lucien Naarden heeft het goed gezien. Het is daadwerkelijk een kwestie van deindividualiseren, dus een masker op en dat betekent; ik dood je zonder spijt te hebben. Immers de theorie zegt, je hebt mij niet gezien. Ik heb een masker op en dus kan ik buiten mezelf treden en jou doden, zonder pardon. I’m here to kill!. Dat is wat de president uitstraalt. Lafaard!


  Maak melding

 23. Vd San is een mogol. Gewelds monopolie ligt bij de veiligheidsdiensten en niet bij winkeliers. Reken maar dat je als winkelier met represailles te maken kunt krijgen. Vd San is dan nergens meer te bekennen.


  Maak melding

 24. Als het in Amerika kan….dan kan het ook in Su…..!! Ik heb genoeg beelden uit Amerika gezien…..waar de “rover” op de vlucht slaat….toen de winkelier zijn pistool tevoorschijn haalde….!!!


  Maak melding

 25. De huidige wet voorziet erin dat ELKE SUIRINAMER zijn lijf en goederen mag verdedigen tegen elke crimineel die hem belaagt !

  De burger moet dan wel proportioneel geweld toepassen om het gevaar te keren.

  Een speciale wet voor een beroepsgroep of bevolkings-groep is onzin !

  Een oproep “Fu sutu tap sma” is ONZINNIG !!!!!

  De staat moet zeer sterk preventief optreden door meer controles op de openbare weg en door meer roadblocks !

  Inzet van helikopters voor surveilleren zou ook een extra middel kunnen zijn !

  Buurtgenoten moeten zich meer organiseren en preventieve taken op zich nemen, zoals signaleren van vreemde situaties, personen en of auto’s in buurten.

  PS : Politie moet hoofdverantwoordelijk blijven voor stoppen misdaad ! Anders komt er een geweldsspiraal tussen gewapende burgers en gewapende rovers !

  De minister lijkt zeer weinig kennis te hebben van criminaliteitsbestrijding !
  Hij is, helaas, daar benoemd om orders uit te voeren.


  Maak melding

 26. Dit is uitlokking van Chaos en Terreur.

  Van der San begraaft de rechtstaat met dit soort idiote opmerkingen.
  De Chinezen zijn ongetwijfeld verstandiger en maken nu gewapende veiligheidsdiensten die net als CTU en Ateam criminelen of vermeende criminelen achter af neer knallen.

  Dit gaat lijken op een geweldspiraal


  Maak melding

 27. Van der San is totaal ongeschikt als Minister en helemaal als minister van jus.pol. Wat een debiel is deze minister.

  Een Uitspraak als :“Op een of andere manier, wan mogelijkheid mus fu de, dat ye kan sut’en trowe. Het komt hard over. Ma un no ab tra mogelijkheid fu stop den abani nanga den crimineel in a kondre disi.” , is een minister onwaardig.

  Deze regering blijft onverantwoord, asociaal en dom bezig.
  Zo meteen wordt het echt een wild west in Suriname..


  Maak melding

 28. Oké, En nu een wet invoeren dat je corrupte politici en moordenaars ook mag neerknallen?
  Of is dat geen goed idee v.d.San?

  Want die zijn de grootste rovers en moordenaars.


  Maak melding

 29. Het zijn niet alleen de afro surinamers die stelen er zijn ook andere bevolkings groepen .hoe staat het met die groep als ze verdacht overkomen of hebben gestolen bij de chinees mogen zij ook een kogel krijgen .alles is zo dom en onduidelijk hier in dit land .er zijn ook andere bevolkings groepen in dit land die ook een bedrijf hebben hoe staat het met hun ook schieten als ze een vetdacht persoon zien .elke dag een beetje erger in dit land .veel haat en nijd in suriname


  Maak melding

 30. @Online analist

  Een analist moet over intellectuele vaardigheden beschikken.
  Vriendelijk verzoek of je deze titel niet meer wilt voeren wegens ongeschiktheid.


  Maak melding

 31. Jammer. De minister had inventiever moeten zijn en een wet moeten maken dat indien iemand binnen 30 minuten nog niks gekocht heeft, hij de keus heeft: of de winkel verlaten of iets kopen twv minimaal 100 srd.


  Maak melding

 32. Ik ben blij dat mensen althans bedrijven zich mogen bewapenen om deze dieven neer te schieten want ze maken ook geen onderscheidt als ze jou komen roven van je spullen die je hard voor hebt gewerkt gewoon neer schieten die hap ben blij met die regel. Die tering dieven hebben niet het recht om aan mensen spullen te komen, shotgun kopen en hun kop eraf schieten


  Maak melding

 33. Kwaame Foto die in de okro dam was dood geschoten had een voetzool van meer dan 50 cm lang.Dat is berekend aan de hand van geplaatste foto’s in de krant.
  Dit formaat van een voet kan een indictie zijn dat de bezitter ervan minder goede bedoelingen heeft.Vooral als het aan een marron behoort.


  Maak melding

 34. Ook de kranten doen aan criminelen verheerlijking.De uitvaart van Zaalman,die doodgeschoten werd in de nieuwe Haven Bar ,haalde de front pagina van de krant.
  Ontbrak er net vermelding nog : Dat ons is op lafhartige wijze is ontnomen onze lieve,aardige en zorgzame….


  Maak melding

 35. Deze man spoort echt niet: Hij doet de geschiedenis moedwillig geweld aan door te stellen dat Chinezen de eerste slaven waren in Suriname voor dat Afrikanen voet hadden gezet in Suriname.

  Dit is je reinste kolder: Rond 1853 zijn de eerste 18 Chinezen als contractarbeiders in aangekomen.
  In 1858 zijn 500 Chinezen uit China naar Suriname gehaald na bemiddeling van het gouvernement in Macau.

  Deze man is ronduit een IDIOOT! Deze IDIOOT wil een vrijbrief geven aan Chinezen om mensen voor het minste of geringste neer te knallen.


  Maak melding

 36. man man man
  van der san, de belastingbetaler betaalt jou om dit op te lossen.
  waarom denk je dat je minister bent van justitie en politie?

  Antwoord:
  Natuurlijk is hij daar gezet om de baas uit de handen van het recht te houden.
  Hij is, aan de leiband, te blaffen en te keffen om zogenaamd zijn baas enig veilig gevoel te geven. Maar bijten a no mang want hij heeft kunstgebit. Ja zelfs happen kan hij niet die van der San


  Maak melding

 37. Ik ben het eens met het recht om je Eigen spullen te verdedigen….. Dus shoot maar dood hoeft niet …. schiet bij de boef door zijn hand of voet!!

  Dit is ook de enige taal die ze begrijpen….. helaas

  Groet,

  Wendell


  Maak melding

 38. Wendell
  Ik ben het eens met het recht om je Eigen spullen te verdedigen….. Dus shoot maar dood hoeft niet …. schiet bij de boef door zijn hand of voet!!

  Dit is ook de enige taal die ze begrijpen….. helaas

  Groet,

  Wendell

  =============================================

  Of iemand een boef is wordt bepaald door de rechter. Zo werkt het in een rechtstaat. Als burger mag je iemand staande houden en overdragen aan de politie. Meer kan je niet doen. De trekker overhalen is uit den boze. Je zal maar de trekker maar overhalen bij een onschuldige.

  Bezint eer ge be begint


  Maak melding

 39. Sabaku
  Van der San is totaal ongeschikt als Minister en helemaal als minister van jus.pol. Wat een debiel is deze minister.

  Een Uitspraak als :“Op een of andere manier, wan mogelijkheid mus fu de, dat ye kan sut’en trowe. Het komt hard over. Ma un no ab tra mogelijkheid fu stop den abani nanga den crimineel in a kondre disi.” , is een minister onwaardig.

  vrijdag 21 april 2017 om 00:11 uur.

  ********************************************************************
  Bovengenoemde uitspraak van min. E. v.d. San is helemaal juist ….. waarom? ….. omdat het SLECHTS betrekking heeft op zijn …. NDP Abanie en Moordenaars bende …. Master Killer Bouterse als BRIGADE GENERAAL van die BENDE.

  vrijdag 21 april 2017 om 00:11 uur.


  Maak melding

 40. robin
  onder deze bewind is suriname verloren.
  Deze mensen kunnen geen land besturen.
  Zakkevullers zijn ze allemaal
  De hele ndp moet achter slot en grendel.
  al het geld afpakken wat ze hebben gejat van het land.
  Time for change

  donderdag 20 april 2017 om 20:30 uur.

  ******************************************************************
  @ Robin …. dat zullen we zeker EISEN na de wettelijke overname. Als de …. ” dan regering ” …. niet overgaat tot vervolging van de NDP Abanies en Moordenaars …. dan wordt het weer ” rumble in the jungle “.

  Power to the people !!!!!


  Maak melding

 41. Baja ..van der san maakt het allemaal nog erger.Nu mogen winkeliers en klanten een wapen dragen,Degene die als eerste de trekker overhaald is de winnaar!
  Van der san mag gerust zijn ,zijn baasje is nog steeds kampioen in het executeren van burgers.Hij prijkt op het zwarte lijst als numero 1.


  Maak melding

 42. Wie kan me vertellen wat de straf in Suriname is voor illegale wapenbezit en deze op rovers gebruiken op je eigen erf als zelfverdediging? graag een serieus antwoord. Want het wordt echt tijd ervoor.

  Ik ben serieus van plan om me eigen illegaal zwaar te gaan bewapenen. Uit ervaring weet ik dat je van de staat niks hoeft te verwachten als je slachtoffer ben. Ik kreeg ook nog rekeningen thuisgestuurd van het AZC voor behandelde verwondingen.


  Maak melding

 43. @Henry
  Van der san is een geschiedenis vervalser! Hij heeft zelfs het lef om de executies van 1982 een romantische tint te geven!!!!
  En zulk idioot heeft Suriname als juspol!!


  Maak melding

 44. Meneer Santokhi dit wilde je toch in het verleden wat is er nu gebeurd ben je veranderd of ben nu weer bevriend met Bouterse,
  Ik vind als je je zelf kan beschermen tegen de zware misdaad dan moetje het doen. Graag. Want er doet toch niemand iets.


  Maak melding

 45. @Ray dat was niet mijn vraag.

  Hoeveel jaar of hoeveel boete krijg je maximaal? Ik heb het ervoor over mocht het ooit nodig zijn.


  Maak melding

 46. die minister is gevoelloos en is geen surinamer maar een afgesante van de duivel t zou wat zijn ik kijk bijvoorbeeld wat die chinees allemaal te verkopen heeft dan word ik afgeschoten zonder enige reden van der san of fa ju ning weer ju hoorn mik ding si dat ju na didibri jere dit is een teken dat je daar niet hoort te zitten je bent net zo crimineel als die rovers zwak en wreed in de boekehn gekeken maar niks van gesnapt je eigen leven geen orde heeft en dat je niet kan omgaan met situaties en last but not laese je neemt geld onder tafel bij de winkeliers omdat je een van de gene is die suriname verkoopt aan de chinezen ik wens je succes met je afslagting ledig suriname zoals wat die anderen wereld bewoners doen dan zit je alleen met die chineesen in jou land hoor in plaats dat je met een plan komt om nog een gevangenis te laten bouwen bijvoorbeeld zeg je alleen maar ka


  Maak melding

 47. @Slachtoffer en Stenley
  Het is jammer maar de boeven gilde hebben ook rechten zoals wij ,huiseigenaren,.Schiet je ze kapot in je huis met een illegaal wapen wordt je ook gezien als een crimineel.Je wordt dan niet beter gezien dan de crimineel op wie je geschoten hebt, Pas als je kan aantonen en de rest kan overtuigen dat je uit zelfverdediging handelde en de boef morsdood moest schieten uit noodzaak dan pas gaat men in jou willen geloven.


  Maak melding

 48. @Ray,

  Ik zie deze Loonatic in de toekomst nog meer van domme uitspraken doen. Volgens zijn baas heeft hij een kort lontje.

  We gaan nog meer onplezierige zaken beleven met deze rare snuiter!

  Natuurlijk vergoeilijkt hij de DECEMBER MOORDEN. Ik had ook niets anders verwacht hoor Ray.


  Maak melding

 49. Van der San wil slechts de vuurwapen vergunning leges een boost geven.
  Wat er met de wapens gebeurt of kan gebeuren maakt hem niet uit. Hoe meer onrust hoe meer afleiding van Baas B.


  Maak melding

 50. Het ministerschap van Juspol lijkt een meer en meer op een dump plek voor idioten en randdebielen.

  Het lijkt alsof opeenvolgende ministers strijden om wie de domste en meest onzinnige uitspraken kan doen.
  Van der San heeft dikke Dora binnen een week al ingehaald met zijn domme, onzinnige en polariserende opmerkingen.

  Ondertussen gaat de corruptie bij de vreemdelingendienst en andere onderdelen van Juspol ongestraft en onbelemmerd door.


  Maak melding

 51. Waar is het verstand van deze mini-ster??, zit hij soms erop of loopt hij erop, in elk geval heeft hij het niet in zijn hoofd .Is het ooit voor gekomen dat een rover alleen op pad gaat????,wat zal in een winkel gebeuren als de wnkelier begint te schieten en de meelopers op dat moment vanuit de deur opening op alles wat los en vast zit begint teschieten??. Nu deze mini-ster nog beter beveiligd is dan in zijn oude functie kan het hem nu geen malemoer schelenwat met de rest van het volk gebeurd hij en zijn fam. zijn veilig en geborgen. Geeft hij vrij brief aan de andere surinamers dan de 2 groepen die hij opgenoemd heeft dan vrijspel, want niemand gaat zich dan concenteren op de anderen dan dfe 2 genoemden.Zo selectief is hij dat hij geen onderscheid meer kan maken dat de criiniliteit onder alle groepen voor komt.waarbij hij de witteboordcriminilen vrijspel geeft hun gang te gaan, niemand ziet hun dus zij kunnen niet beschoten of besprokenworden.


  Maak melding

 52. Ray,

  Slachtoffer van roofoverval mag van mijn deze keer de killers en verkrachters dood schieten want hij kan zeggen dit was de tweede keer en nu niet meer.
  Met zo een rede kom je zo vrij.


  Maak melding

 53. De totale geestelijke ineenstorting van Koffertje is nabij. Angst en achterdocht slaan om hem heen.De Surinaamse geheime dienst moet nog meer zenders in zijn hoofd plaatsen zodat hij overal te volgen is. Ook zijn vrienden/strijdmakkers zijn voorzien van zenders om hem overal af te luisteren. Koffertje heeft ook door dat zijn vrouw op de loonlijst staat van een geheime dienst. Hij kan geen kant meer op. Valies is gek aan het worden. Ik hoop dat iemand dit proces bij hem kan versnellen.


  Maak melding

 54. Sharmila,

  WAAR HEB JIJ HET OVER……………………….,

  WAT EEN ONZIN PRAATJES VAN JOU OF WOON JIJ SAMEN MET DIE EEN VAN DE KILLERSSSSSSSSSS,
  JE HEB GEEN GEVOEL HOU DAN JE MOND DICHT,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.