SLM Airbus keert tot twee keer toe terug naar Schiphol

39
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 19 apr – De Airbus A340-300 van Surinam Airways is vandaag tot twee keer toe terug gekeerd naar Schiphol vanwege een technisch mankement. Het vliegtuig was ’s ochtends vertrokken richting Paramaribo, maar moest vanwege een technisch mankement terug naar Schiphol. Enkele uren later was het voor de passagiers aan boord van PY993 helaas weer raak. Bij de tweede poging om naar Suriname te vliegen, bleek er toch nog steeds iets mis te zijn en keerde het toestel opnieuw terug naar Amsterdam schrijft Het Noord-Hollands Dagblad.

In het vliegtuig zaten enkele tientallen passagiers die via TUI hadden geboekt, maar het overgrote deel betrof passagiers van Surinam Airways zelf. Een passagier meldt aan de Amsterdamse zender AT5 dat zij de hele middag in het vliegtuig moesten blijven zitten en alleen werden voorzien van een broodje en een flesje water. TUI kan dit niet bevestigen. Inmiddels zijn de passagiers ondergebracht in hotels.

Deze vlucht met de Surinam Airways-Airbus was een van de eerste die in samenwerking met TUI Nederland zou worden gemaakt. De twee maatschappijen hebben de handen ineen geslagen en voeren deze zomerperiode vluchten uit met een zogenaamde codeshare, waarbij tickets bij allebei de airlines kunnen worden geboekt, maar door Surinam Airways worden uitgevoerd. Het was de eerste vlucht van de Airbus van Surinam Airways na een grote onderhoudsbeurt op Malta.


39 REACTIES

 1. Dus dat betekent voor mij voortaan vliegen met de KLM richting Parimaribo en weer terug. Jammer maar helaas ik wil graag in Suriname en Nederland veilig aankomen


  Maak melding

 2. Het zal aan de nieuwe amusement systeem gelegen hebben.Met deze systemen aanboord is het nog spannender om met de SLM te vliegen.Je stijgt op en landt meerdere keren in het nieuwe schema.


  Maak melding

 3. over my dead body dat ik in een slm toestel stap. iedere keer weer een technisch mankement dan lees je op facebook dat stoelen los zitten


  Maak melding

 4. Raar. Wanneer is de machine voor groot onderhoud naar ,,Malta”geweest.Stond afgelopen week op boorgat langs de A5 uit het zicht geparkeerd. Niet langs de A4 waar dagelijks heelveel Surinamers met hun auto langs rijden en het zien staan.raar voor onderhoud op Malta.

  Tjee


  Maak melding

 5. Pas als het ploft dan leren we het. Never nooit in het slm toestel. Deze is een lease uit de vliegtuig graveyard in Arizona. Was daar geparkeerd dat het niet meer gebruikt zal worden.
  Wie lease een afgedankte vliegtuig voor zo een verbinding? SU toch. Ik hoop niet op een grote ongeluk. Maar het is better safe than sorry. Twee keer terug in een dag zeg al wat.


  Maak melding

 6. Ik reed gisterenmiddag rond 15.15 uur langs Schiphol en ik zag het SLM toestel taxieen richting de Zwanenburg baan om op te stijgen. Op het eerste gezicht leek alles normaal te zijn. De bontekleuren van het toestel stonden als een prachtig decor in het zonnige landschap. Ik werd bevangen door een heerlijk gevoel. Ik kreeg heimwee naar Suriname. Rond 21.30 uur ging ik even op Flightradar24 de positie van het toestel monitoren. Volgens mijn berekening zou het vliegtuig zich boven the noord atlantic bevinden, halverwege Santa Maria en het Zuid Amerikaanse continent.Het toestel was niet te traceren tussen de vele toestellen van o.a. Avianca, AirFrance, Air Europe, Lufthansa, Iberia, TAP, Tam,enz.


  Maak melding

 7. Een peperduur en onhandig entertainment systeem ( tablet) installeren in een verouderd vliegtuig dat binnen een jaar moet worden vervangen????

  Lekker bezig Lachmissing……

  Dus binnenkort hebben alle SLM medewerkers een duur tablet thuis staan….


  Maak melding

 8. Ik had altijd gezegd ik vlieg nooit met de slm. Echter heb ik in februari met de slm gevlogen naar su en terug en ik moet zeggen ik heb een prima vlucht gehad. Oke die kist is idd verouderd dat kan je aan alles merken. Ik heb me veilg gevoeld vanaf t begin. De survice is op 1 punt na en dat is dat je je eigen dekentje moet meenemen. Dat er technische problemen waren an gebeuren. Kijk maar naar tui enkele weken terug met een spiksplinter dreamliner ook problemem. Als slm morgen met een aktie komt voor 500 euro naar su is iedereen dit voorval vergeten en is de vlucht vol. Laten we als surinamers meer gaan waarderen wat we hebben. We weten dat niet in de positie zijn als klm en andere maatschappijen om nieuwe kisten te kopen. Laten we trots op ons slm zoals de nederlanders trots zijn op hun koninklijke klm.


  Maak melding

 9. Bert.
  De Surinamers zeuren over de pesos omdat een klein gedeelte van de Surinamers de pesos achterover drukken. Hopelijk herhaalt de SLM ramp zich niet vanwege een tekort aan pesos (gevolg: achterstallig onderhoud, overjaarse piloten die niet de juiste papieren hadden en geen ALS op Zanderij.


  Maak melding

 10. Je kan het ook oproepen toch ,als een aanbieding komt van wie ook dan staan ze allemaal vooraan . En brada je heb hellemaal gelijk . Want als tui alles overneemd dan gaan Suri s weer zeiken toch .


  Maak melding

 11. Elke vliegtuig kan naar beneden flikkeren .domme Ezels dan maakt het niet uit,of er KLM..of SLM Erop staat. Uilskuikens. Maar dat snappen jullie toch niet,..
  Omhooggevallen SURINAME HATERS.


  Maak melding

 12. Als bakara voel ik me heerlijk in Suri al 4 keer geweest en ga nov weer ,maak mij niet uit met welk vliegtuig of maatschappij , als ik met auto kom ging ik om de 3 maanden heerlijk klimaat en geen pijntjes . En lekker weg uit Ned geen stress en haast


  Maak melding

 13. 3 keer is scheepsrecht . Ik had bij de 2 de landing mijn bagage gepakt , en de nooddeur open gemaakt , en ook al is er geen sleurf , was ik naar beneden geklommen , en ten voet mijn pad naar de vertrekhal gevolgd , De aanhouding zal ik riskeren , maar ik zal niet 9 uur lang met zweet in mijn bilnaad deze vlucht uit zitten , het geld zal me gestolen worden , die eis ik later wel weer op met een goede advocaat, Waarschijnlijk zijn er meer mensen die mij volgen ,dan kunnen we de vliegmaatschappij collectief verantwoordelijk stellen. Mijn leven is me heilig


  Maak melding

 14. Domsco heeft klaarblijkelijk z’n hoofd ook weer gestoten, gezien de bekende ‘hoofdletter’ nonsens door deze omlaaggevallen Suriname ‘lover’!


  Maak melding

 15. Altijd maar zeuren over de SLM. Kan gebeuren met elke kist. Safety gaat voor goed gedaan door de SLM. Praten over een verouderde kist. Waarmee denken jullie waarmee de KLM naar suriname vliegt? Een splinternieuwe Boeiing? Zijn verouderde kisten van meer dan 25jaar.


  Maak melding

 16. RobG krijgt een spontane zaadlozing en huilbuien van vreugde als hij een SLM-wrak in het zonnetje ziet staan, dat niet kan vliegen. Wat een treurige stumper.


  Maak melding

 17. Passagiers zijn in een hotel in Eindhoven gestopt. Vanmorgen waren ze vroeg 07.30 weer op schiphol vervolgens bleek dat de vlucht pas om 15.30 zou vertrekken.

  2 dagen naar de klote, rondje noordzee. Vraag is wat SLM aan compensatie gaat doen richting passagiers.

  Nu gaan ze weer met de portugese lease bak vliegen.

  Ik zie een failissement aankomen voor onze trots…


  Maak melding

 18. Met KLM krijg je geld terug en slm mag je fluiten,heb al 2 keren meegemaakt, dus hoe dan ook vlieg ik met KLM vetraging of niet,je bent zeker dat je geld terug krijgt..


  Maak melding

 19. -Een tweedehandse vliegtuig is niet erg, maar één die al 17 jaar oud is gaat meer mankementen vertonen en een keer instorten!!!!! ik hoop het niet.


  Maak melding

 20. RobG, als jij het vliegtuig niet kan vinden op Flightradar24 dan is het neergestort. Doe je huiswerk man.
  Eens kan het slecht aflopen met dat afgedankte lease toestel van SLM, Vliegtuig was al bijna op de schroothoop toen SLM ging leasen. Het is SLM, and van Suriname, mensen levens zijn niet waard in Suriname alsmede in een vliegtuig van suriname.
  Groetjes aan Robbie/Bouterse


  Maak melding

 21. nou, mensen, ik heb net via de a9 richting den haag a4 gereden en hij was netjes geparkeerd, dus ik hoop dat iedereen nu wel zijn les heeft geleerd….geen tui rotzooi meer, gewoon klm…


  Maak melding

 22. Beste RobG

  Niet alle vliegtuigen zijn zichtbaar. Defect aan de transponder of een transponder die om verschillende redenen uitgezet wordt.

  Wel apart dat u lyrisch wordt van een SLM kist in Hollands polderland.

  Als SLM door blijft gaan zoals het nu gaat zal het niet zolang meer duren of TUI neemt de hele operatie van SLM over.
  Een oud vliegtuig is niet zo’n groot probleem maar het verkeerde vliegtuig met gebrekkig onderhoud is wel een groot probleem.


  Maak melding

 23. Wat kunnen mensen dom lullen! En de meeste daarvan zijn mensen van Surinaams afkomst! Jullie zouden eerder slm moeten promoten. Klm vliegt met een kist van ruim 27 jaar oud naar Suriname. Slm heeft een kist van ongeveer 19 jr oud. Elk vliegtuig kan met technische mankementen te maken hebben en dus ook met vertragingen . Ik heb altijd met slm gevlogen en nooit problemen ondervonden. Slm heeft zeer ervaren piloten. Er zijn meer klm toestellen neergestort! En slm wordt onderhouden door Lufthansa. Het vliegtuig voldoet aan alle strenge eisen anders mogen ze niet eens landen op Schiphol. Dus houden jullie op met onzin kraaien en mensen bang maken. Shame on you!


  Maak melding

 24. Ik heb in dit vliegtuig gezeten. Was HEL op aarde. Uren lang moesten we blijven zitten. Het enige wat ze ons gaven was een water, en een harde droge brood met kaas. Meer niet. Stewardess was ook onbeschoft en brutaal. Echt verschrikkelijk. Nooit meer met Slechte Luchtvaart Maatschappij !! Nu maanden later nog steeds geen reactie of schadevergoeding gekregen. Dank je wel voor mijn TRAUMA SLM !! Zakkenvullers zijn jullie. Lelijke oude verotte jaren 20 vliegtuig. Bah!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.