‘Regering grootste bedreiging voor de Republiek Suriname’

33
Duizenden bij protestdemonstratie tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 19 apr – De oppositiepartijen DA’91 en de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, zijn boos op de regering en op de politie. Suriname zou moeten worden “stilgelegd”, stellen de beide politieke partijen. Aanleiding vormt de “gewelddadige” arrestatie van vier leiders van het straatprotest. De regering Bouterse heeft haar ware aard en intenties getoond.

“Met deze intimidatie bevestigt de regering dat zij de grootste bedreiging vormt voor de Republiek Suriname en de democratie. Op de vierde dag van het vreedzaam protest van de vakbeweging en burgers heeft de regering haar ware aard getoond. Een aard van intimidatie, repressie, en geweld tegen weerloze burgers”, stellen de partijvoorzitters Guno Castelen van SPA en Angelic del Castilho van DA’91.

“De zonder enige aanleiding en geweldadige wijze van arresteren is typerend. Daar moet een gepast antwoord op worden gegeven. Alles in het land zou moeten worden stilgelegd, volgens de twee partijleiders. Arbeiders worden opgeroepen niet aan het werk te verschijnen. De vakbeweging zou een dag van nationale staking moeten afkondigen uit solidariteit met de vakbondsleiders en arbeidersstrijders.


33 REACTIES

 1. Mensen, mensen. Die Hofwijks, Boerleider en Valies waren illegaal aan een protestmars begonnen, en hebben willens en wetens tegen wet en recht gehandeld en zijn daarvoor terecht opgebracht.

  Ze hadden deze grap in Nederland moeten uithalen en dan waren ze allemaal eerst met een ‘nekklem’ tegengehouden om daarna ook te worden afgevoerd.

  Die Valies is heel vroeg naar z’n ‘safehouse’ (theater Unique) gevlucht en dacht dat daardoor de dans te ontspringen. Niets is minder waar, want ze hebben hem gewoon op z’n onderduikadres opgehaald.

  En waar waren die overige lafaards van vakbondsleiders en politici van de oppositie.
  Die zaten uiteraard in hun safe partijgebouwen te roepen dat de politie teveel geweld had gebruikt om de mensen op te pakken.
  Ca 2 weken terug liepen ze wel (ook illegaal) in de 1e linie mee, maar wisten dat het nu heel anders zou gaan worden.

  En what about die politieke embryo’s en politieke kuikens die denken dat ze deze regering naar huis zullen sturen met een protestmars.

  Zou de Suri’s vragen om hun oudjes te waarschuwen om niet mee te doen met deze actie’s, want het zou eens flink uit de hand kunnen gaan lopen.
  Vooral mensen met hoge bloeddruk, hardklachten, kortademigheid, mensen die slecht ter been zijn, blijf ver weg van deze acties.

  Hoe zouden jullie het ervaren als jou vader of moeder zgn gaat protesteren de pleuris breekt uit op straat, en zo iemand komt nooit meer thuis want die is door een acute aanval of emotie bezweken !

  Kinderen van Suriname let op jullie ouders en oudjes !


  Maak melding

 2. Liever De Taliban In Mijn Keuken Dan Bouterse In Mijn Achtertuin.

  Jong Suriname.

  Ik vind het hartstikke sneu dat men er nupas achter komt dat bouterse meer een vloek dan een zegen is vr ons toch zo geliefde land suriname.. Dr komt de bedreiging vandaan

  Beste lezers.. ik blijf dit benadrukken.. de meerderheid van het surinaams volk is onderontwikkeld.. en die grote massa heeft op de NDP gestemd.

  Ik hoop dat er spoedig een top econoom suriname mag gaan besturen, met als doel dat die Suriname economisch, op de kaart zal doen zetten zodat we uiteindelijk mee kunnen liften in de VAART DER VOLKEREN.


  Maak melding

 3. Beste Milton, in een fatsoenlijke rechtsstaat gelden vrijheid van meningsuiting als ook het recht op vreedzaam demonstreren als grondrechten waaraan een overheid niet mag komen. Suriname pretendeert nog altijd een rechtstaat te zijn. Met het repressief optreden van de politie heeft de overheid de grondwet aan haar laars gelapt. Wat jij nu doet is de optreden van de politie met de mantel der liefde bedekken. Sterker nog je keurt het goed.

  VERGEET NIET OOK JOUW (VOOR)OUDERS HEBBEN GESTREDEN VOOR VRIJHEID !


  Maak melding

 4. @ Milton

  Allereerst mag men conform artikel 21 van de grondwet demonstreren. Dat is een grondrecht.
  Alleen kan het bevoegde gezag in het kader van de openbare orde en veiligheid voorwaarden stellen.

  Nergens is hier sprake van een vergunning of een verwijzing naar een onderliggende wet die een demonstratie vergunning vereist. De regering blufte en intimideerde weer eens.

  Het zou verstandig geweest zijn op de juiste wijze te overleggen en de condities te bepalen. Echter DC Nerkust had overleg bij voorbaat al onmogelijk gemaakt door de politie voor de voeten te lopen met zijn mededelingen in het weekend.

  Ten Tweede Gelooft u serieus dat DC Nerkust tijdig een goede vergunning zal afgeven voor deze demonstraties die zijn baas wereldwijd voor joker zetten.

  Ten derde: In Nederland krijgt men volgens afspraak een vergunning en een adequate demonstratie locatie aangeboden en is de politie er voor ieders veiligheid. Slechts in onredelijke situaties gaat men over tot geweld.

  Ik heb de filmpjes gezien en moet vaststellen dat de politie met geweld begon.

  Ten Vierde. Het is voor leiders altijd belangrijk niet direct met geweld geassocieerd te worden. Ik ben bang dat dit kleine beetje gebrek aan discipline bij de regering en de politie aangetoond heeft hoe nerveus ze zijn. Het toont de oppositie ook dat zij nu haar rol moet gaan spelen en olie op de golven gaat gooien en nog meer massa op de been gaat brengen.

  Ten Vijfde. Ik ben benieuwd waar de massa’s van de NDP zijn.


  Maak melding

 5. -Die domme NDPérs zijn vergeten dat hun baas Bouterse ook GEEN vergunning had toen hij branden had gesticht in de stad van Suriname/Paramaribo.

  Ik en blij dat sommige jongeren nu inzien wat hun ouders hebben meegemaakt in de jaren 80.


  Maak melding

 6. Je zou ook kunnen zeggen dat het surinaamse volk zelf de grootste bedreiging vormt voor Suriname.Wat we zaaien zullen we oogsten.We gaan voor nog vijf toch?En waarschijnlijk hierna nog vijf.De jeugd de toekomst van morgen is slechts geinterseerd in chatten en facebook de rest
  maakt verder geen hol uit en die moeten het straks overnemen.Tje mi gado Suriname.


  Maak melding

 7. Milton
  “Mensen, mensen. Die Hofwijks, Boerleider en Valies waren illegaal aan een protestmars begonnen, en hebben willens en wetens tegen wet en recht gehandeld en zijn daarvoor terecht opgebracht”

  1.Tegen wet en recht: waar lees jij in de wet dat protesteren niet macht? De regering kan een verordering uitvaardigen op grond waarvan het tijdelijk niet mag dan wel dat er tijdelijk toestemming moet worden gevraagd.
  2. …. en zijn daarvoor terecht opgebracht?
  het laatste woord is weliswaar niet onjuist, maar kan snel tot worden verbogen tot omgebracht


  Maak melding

 8. Milton:
  “Hoe zouden jullie het ervaren als jou vader of moeder zgn gaat protesteren de pleuris breekt uit op straat, en zo iemand komt nooit meer thuis want die is door een acute aanval of emotie bezweken !

  Ik zou trots zijn geweest dat ze bereid zijn voor anderen te demonstreren, te vechten en zelf te sterven.
  Maar ja, ik ben niet egocentrisch eerder altruïstisch


  Maak melding

 9. @Milton

  Waarom doe jij toch steeds zo hard je best om aan te tonen dat de paarse aanhang uit een stel ongeschoolde en onfatsoenlijke figuren die alleen maar OCER onzin kan herhalen ook al is 10000000 maal aangetoond dat het onzin is??
  Met jou soort is elke ontwikkeling uitgesloten. Immers ontwikkeling vereist aanpassingsvermogen, zelfreflectie en intelectuele vermogens.


  Maak melding

 10. @ Jojo, om te protesteren in PBM is er wel degelijk een vergunning nodig, weet echter niet of dit in de wet staat of anders een decreet of verordening is.

  DC Nerkust zal voor deze week zeker geen vergunningen afgeven voor een protestmars aangezien de Avond 4 daagse aan de gang is, en deze mix van wandelgangers en protestanten in een clash zou kunnen zou kunnen uitmonden.

  Heb je ook vernomen dat Hofwijks en Valies heel sneaky voor een andere route hadden gekozen ipv wat ze eerder hadden aangegeven.

  Ik heb ook enkele streams gezien en zag dat een politie ambtenaar Valies wilde verbieden om te protesteren en weg te halen, maar er waren burgers die zich hiermee gingen bemoeien.
  Eén burger in een oranje T-shirt begon zelf richting een politieambtenaar in functie te slaan, en als je dat normaal vind in een rechtsstaat dan ben ik bang voor jou leiders die het willen gaan overnemen.

  Let wel Jojo, een deel van de NDP’ers gaat lekker lopen en genieten van de Avond4daagse, maar er zijn ook NDP paratroopers die ingezet kunnen worden als jij of jullie dat zo graag willen hebben !

  U zegt het maar !


  Maak melding

 11. Nadat ik de berichtgevingen, filmpjes en reacties heb doorgenomen, kom ik tot de conclusie dat er maar 2 mogelijkheden zijn:
  Doorgaan of stoppen, zo simpel.

  De enige partijen die een concreet doel hebben zijn DA’91 en SPA en Burgercollectief.
  Hun doel is: dat deze regering moet opstappen.
  Ik heb het een beetje gehad met die grote oppositie partijen, dus mijn advies is wil je gericht demonstreren, dan moet je deze (jonge) groepen volgen.

  Rest nog stoppen met demonstreren.
  Zou ik ook doen, als ik zie hoe weinig animo er is en hoe ongeorganiseerd het er aan toe gaat.
  Het onderwijs heeft hun verhoging al binnen, anderen zijn zogenaamd hard aan het werk en verwijzen constant naar het buitenland. Hoogstwaarschijnlijk zijn het trollen, maar je krijgt wel de neiging om deze mensen vanwege hun grote mond, te laten stikken, pffff.

  En als jullie doorgaan met demonstreren, vraag dan gelijk een vergunning aan voor 1 week.
  Het gaat erom dat men zich ervan bewust is, dat jullie het niet pikken, en je stem laat horen.


  Maak melding

 12. !@Milton
  Ga jij maar genieten van je avondvierdaagse vertoning jij slappeling! Jij bent een typische ndper, feesten dat kan je heel goed doen . Op jou rekenen wij helemaal niet ,jij gaat ons niet kunnen helpen om van bouta je baasje te bevrijdenb ,je huis is in zijn gat.En je baasje,had hij een vergunning om een coup te plegen in 1980?!


  Maak melding

 13. @Milton
  Had je baasje een vergunning om 15 burgers te executeren in 1982 ,en die telefoon coup?Laat dat, had hij vergunning om zichzelf te belonen met amnestie?Ach nee hoor dat werd ons door de keel gedrukt! De Moiwana slachting had jij hem een vergunning verstrekt!?
  Wat denk je dat de brazilianen eerst op een vegunning gewacht hebben on Dilma liefje de laan uit te sturen?!
  Ben je naar school geweest Milton?!


  Maak melding

 14. Linksom of rechtsom.

  Voor het geval het niet tot je doordringt, jij ja..

  De uitgaven van dit land zijn groter dan de inkomsten, en iedereen, maar dan ook iedereen zal de gevolgen hiervan ondervinden.
  Dus als je denkt dat je zogenaamd hard werkt, en nergens mee bemoeit, be my guest, je merkt het wel.

  Ondertussen zijn de elektra, gasbom, benzine, water en alle levensmiddelen gestegen. Luxe producten etc. is niet aan de orde. Hoeveel is jouw salaris gestegen?

  Aan de mensen die constant naar demonstraties in het buitenland verwijzen, wil ik zeggen, je moet wel het hele plaatje vergelijken. Als je wil vergelijken dan moet je ook beamen dat iedereen in desbetreffend land betrokken en getroffen is. Denk niet dat het een ver van je bed show is.

  Dit krijg je als de geschiedenis wordt verbloemd en ouders de jaren 80 verzwijgen.
  Mensen zouden dan assertiever reageren, omdat alle signalen wijzen op een herhaling van de jaren 80.


  Maak melding

 15. Wordt het geen tijd om deze couppleger van 1980, met een tegencoup te overweldigen. Deze oude paarse barbaarse misdadigers moeten niet denken dat vele jongeren in het leger bang voor hen zijn. Een kwestie van tijd om deze oude paarse criminele bende voorgoed op te ruimen door jongeren.


  Maak melding

 16. Het heeft geen zin om met mensen te discussiëren die het opnemen voor een van moord verdachte drugsdealer en topcrimineel.
  De politie en leden van CTU weten bliksems goed wie gearresteerd moet worden in Suriname, maar
  op z’n Surinaams gezegd : Tigri sab pe ei go krasing go. Lafaards zijn het. De politie van Suriname mag zich
  dood schamen. Zwaar bewapend Stoer doen tegenover demonstranten die alleen in het bezit zijn van een plasticflesje
  gevuld met water, een Surinaamse vlag en een mobiel.
  Niet alleen mensen die op de NDP hebben gestemd zijn niet goed bij hun hoofd, er schijnen ook heel veel bij de politie te zitten.
  Indien de politie en het leger iets nuttigs willen doen, na jaren een salaris te hebben ontvangen, ga en arresteer al degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en vergeet bouterse en zijn kliek niet mee te nemen.
  Iedereen moet de straat op, ook de oppositie met hun aanhang. De tijd is rijp. Laat die man van we zijn moe,
  Valies en de andere vakbondsleden niet in de steek.


  Maak melding

 17. Milton@
  Als er speciale eenheden worden in gezet bij demonstraties zoals jij dat wil moet je niet gek staan te kijken als er doden vallen, maar dan heb je waarschijnlijk een probleem als het te erg worden komen je internationale vrienden sur een bezoekje brengen en of je het dan nog leuk vindt is een tweede, dus LUL niet zo stom met paratropen in zetten, als ze wel doen zijn ze stom, als ze het niet doen kunnen ze met opgeheven hoofd van hun vrijheid genieten


  Maak melding

 18. @Milton ,’jij zegt
  ‘Hoe zouden jullie het ervaren als jou vader of moeder zgn gaat protesteren de pleuris breekt uit op straat, en zo iemand komt nooit meer thuis want die is door een acute aanval of emotie bezweken !

  Kinderen van Suriname let op jullie ouders en oudjes !

  Wel@Milton,hoe zou jij je voelen als jou vader,zoon of broer midden in de nacht gesleurd zou worden naar fort zeelandia met de bedoeling geexecuteerd te worden?!.
  We letten op onze ouders daarom vragen we gerechtigheid voor de vermoorde burgers ,vermoord door je baasje!


  Maak melding

 19. MIlton

  “Let wel Jojo, een deel van de NDP’ers gaat lekker lopen en genieten van de Avond4daagse, maar er zijn ook NDP paratroopers die ingezet kunnen worden als jij of jullie dat zo graag willen hebben !”

  Vorig jaar waren er nog slechts 135 NDPers die onder NDP vlag deel namen. Dat was aanzienlijk minder dan ik verwacht had en een aanfluiting.

  U spreekt van NDP paratroopers u zult bedoelen operette soldaten en holigaans zoals die figuren van de oproerpolitie. Suriname nog de NDP heeft Paratroopers. hoogstens hersenloze spiermassa’s die door Linscheer ingezet worden.
  Uw reactie zegt veel.

  Geen idee van de grondwet na bazuinen teksten van DC Nerkust om daarna over te gaan tot intimidatie.
  Beste Milton dreigen met NDP Paratroopers is holle bluf.


  Maak melding

 20. Milton@
  Hebt jij je wel eens afgevraagd hoeveel coup plegers er nog leven buiten bouterse, deze mensen als ze noch leven kunnen je haarfijn vertellen hoe zij er aan toe na deze coup ervaring, allen hebben ze last van PTST en dat is geen pretje, dus idioot eerst nadenken voor je zulk soort verhalen de wereld in gooit
  Sari Tori


  Maak melding

 21. Milton@
  Met andere worden hoeveel heeft hij er om latenbrengen omdat ze het er niet mee eens waren, dus tegen, op de vlucht dood geschoten in borst laffe honden, je kent je eigen historie niet, het is jammer dat de coup plegers die het overleeft hebben hun mond houd, het zou misschien die braak ballen hun mond snoeren,


  Maak melding

 22. Jammer dat zoveel geachte forummers gereageerd hebben
  op de rotzooi van @ Milton. De k…tz.k …. de Coca gebruiker @ Milton …. moet genegeerd worden. Laat hem in zijn eigen sop gaar koken …. t.z.t wordt met alle NDP Abanies en Moordenaars afgerekend.


  Maak melding

 23. Ik zat echt met mijn mond vol tanden toen ik de mini-ster van Justitie bij de rouwplechtigheid van de vermoorde Chinese vader en zoon hoorde praten:

  Van der San zegt het volgende in het Surinaams: Stadscreolen en Boslandcreolen moeten niet denken dat zij de eerste slaven waren in Suriname?

  Van der San zegt: dat zijn de Chinezen geweest? De slavenkinderen kregen dan thee van deze Chinese mannen vandaar de bijnaam Omoe Snesie?

  Ik heb op school geleerd dat de Indianen de eerste slaven waren in Suriname en omdat zij het zware werk niet konden doen,hebben de Europeanen met spiegeltjes en kraaltjes de Afrikanen overmeestert.

  De Chinezen zijn contractarbeiders geweest? Die meneer Van der San slaat volgens mij de plank totaal mis!! Of ik moet zeggen:

  Deze man spoort niet!! Of heeft Van der San gelijk met zijn stelling?

  Kijk naar TBN Prime Alert 18 februari 2017


  Maak melding

 24. Staatsgevaar is :

  LIEGEN tegen het Volk dat “Monnie de” ! Elke dag dit samen met Limbo-sing uitkramen !
  Terwijl a staatskas legi keba !

  Toen was hulp van het volk niet nodig !

  Daarna IN HET GEHEIM, toen de staatskas al leeg was gegeten, effe RUIM DRIE EN EEN HALF MILJARD ongedekte SRD-biljetten erbij drukken en uitgeven !

  DANG SUMA NA YU !

  DANG NOW NOW A VOLK MUS FU KONG YEPPI YU ???

  PS : Zit u in geldnood, no spang brada nanga sisa, bel Bankbiljettendrukkerij DESI-GILMORE NV !

  Uw faillissement komt laters !!!!

  SARI TORI, KONDRE FAILLIET KEBA !


  Maak melding

 25. @Miltton, leg den sma uit yere, yu nanga Desi kunnen zo WEER drie MILJARD extra ongedekte SRD-biljetten drukken en uitgeven !!

  NEKS NO FOUT, IN HET FAILLIETE SPROOKJESLAND SANG DE SOSO INI YU EDE !!

  WELVAART NANGA VALUTA E KOME !!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Het is al jaren zo dat de regering de meeste bedreiging is in Suriname.Ze kunnen het land niet goed besturen en hebben een potje van het land gemaakt.Ze hebben zichzelf met de president aan het hoofd leeggeroofd en er komt geen einde aan.Triest voor het land maar als je een domkop kiest als president is het vragen om problemen en dat hebben ze nu gehad.Zolang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed.Hij moet worden weggejaagd.Dat is mijn advies aan het volk.Laat ze het buitenland vragen om in te grijpen.Bouterse moet inzien dat hij het land niet kan besturen omdat hij geen verstand van zaken heeft.Hij kan alleen maar met wapens werken om te doden .Dat is mijn mening als Surinaamse burger die geen verstand heeft van economie.Suriname is onder Bouterse niet beter geworden maar failliet gegaan. Hij moet zich schamen voor de puinhoop die hij van Suriname gemaakt heeft ten kosten van alles.MIjn advies aan Bouterse is onmiddellijk opstappen.


  Maak melding

 27. Met een zwarte leider word het niks. Welke zwarte leider doet het ergens goed, Het is mijn niet bekend,

  En een mix van zwart en indiaan dat in nog erger.
  ik heb het over Bouta,

  Welk zwarte leder in het Afrikaansen werld deel doet het goed,
  Welke indiaanse leider doet het goed in het Zuid Amerikaanse werld deel,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.