Protest in Suriname nog feller na arrestatie leiders

49
Ook vandaag protestactie op Onafhankelijkheidsplein in Suriname

PARAMARIBO, 19 apr – Het protest tegen de regering lijkt nog feller na de arrestatie van meerdere leiders. Curtis Hofwijks van We zijn Moe en Bryan Boerleider van het Burgercollectief zijn er weer bij, nadat zij in vrijheid zijn gesteld. Vakbondsleider Wilgo Valies van de lerarenbond is nog onder behandeling van de dokter en moet nog bekomen van de behandeling door de politie.

De politieke partijen in de oppositie zijn goed vertegenwoordigd. Aaanwezig zijn onder meer Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, VHP-leider Chandrikapersad Santokhi en voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid. Tijdens de toespraken is flink uitgehaald naar de regering. De arrestatie van de leiders van het protest wordt afgekeurd. Hofwijks zegt dat het te laat is voor dialoog.

De regering had onder meer de vakbond uitgenodigd om te praten over de problemen van het land. Volgens de sprekers is het opmerkelijk dat er hard wordt opgetreden tegen mensen die protesteren. Aan de andere kant doet de regering alsof ze wil praten. “Als je bang wordt, blijven ze tot 2020. President, nu wil je dialoog? Ga naar huis, het is genoeg!”, zei Hofwijks tegen de duizenden protesterenden.


49 REACTIES

 1. Stree def stre wi no sa frede
  wang pipel,wang volk
  gado de wi fesi mang
  stand up for your right
  if a moes boss,mek a boss
  De geest is al uit de fles
  verjaag de boevenbende


  Maak melding

 2. Wat Boldewijn ook al weer ? De geest is uit de fles. Oprotten met Bouterse. De strijd gaat door. Tot 2020 iedere dg antroewa met Adron DDB1 rijst eten is onacceptabel. Bouta gwe met je mars !


  Maak melding

 3. Wat zij Dhr Boldewijn ook al weer ? De geest is uit de fles. Oprotten met Bouterse. De strijd gaat door. Tot 2020 iedere dg antroewa met Adron DDB1 rijst eten is onacceptabel. Bouta gwe met je mars !


  Maak melding

 4. na afzetting van de roversbende olv Desi allemaal opsluiten. De commandanten van politie en ME die zich misdragen hebben opstaande voet ontslaan. Ook de vele dc’s en adviseurs. Boefdraad laten lynchen door het volk. En baynath van het dak naar beneden duwen dat zijn hersens verbrijzeld worden


  Maak melding

 5. @eudja,
  Is het dezelfde joe mpp waaruit buurman je verwekt heeft.
  Denk aan de tijd toen jouw mpp bij Ram ging als je vader nachtdienst ging lopen.
  Opvoeding heeft je mpp niet geleerd omdat die het ook niet had.
  Joe mpp rioolrat.
  Heb altijd geleerd dat je mensen moet behandelen zoals ze andere behandelen.
  Dus joe ma bigie mpp.


  Maak melding

 6. Ach ik geef ze 2 weken en daarna is iedereen weer lekker thuis. Het probleem is dat het grootste deel van het volk nog achter Bouterse staat. Ik wil ook dat ze vertrekken ,maar hoop niet dat Santokhi of domo aan de macht komen anders dweilen we met de kraan open . Ook al worden er vervroegde verkiezingen gehouden zal de paarse partij cker 16 tot 20 zetels behalen denk ik. Als ik zo naar de reacties via de verschillende zenders luister dan heeft de paarse partij nog n groot aanhang . IK HOOP DAT ER EEN NWE generatie politici de macht overnemen .
  Mensen die geen boter op hun kop hebben en bereid de corruptie te bestrijden . Geloof mij ,geen van de gasten van coalitie zowel oppositie durft zn handen hieraan te branden . Ze zijn allemaal door de politiek rijk geworden . Alle ingepakte gronden en hand en spandiensten .
  Nogmaals aan Somo,Chan,bouta,jogi,gajadien,Abraham enz hebben we niets .
  I rest my case.


  Maak melding

 7. @maro.
  Grenzen verleggen he? Een paar maanden geleden werden zij uitgedaagd om te protesteren. Nu worden zij uitgedaagd om meer dan een week te protesteren. Het kan verkeren.


  Maak melding

 8. @Maro
  Wij hebben jou mening niet nodig ,jij pessimist!!
  Voor jou geldt nog altijd..liever pinaren en dom blijven onder Bouta dan welvarend en geschoold onder Santokhi!!Heb jij Santokhi eerder als president meegemaakt? Jeetje toch bouta maak je mee al 37 jaren en toch ben je optimistisch gestemd hoewel we aan rand van afgrond zijn beland met dank aan je ndp incompetente regering!!


  Maak melding

 9. Goed zo Surinamers…….jullie allen zijn sterker dan laffe bouta en zijn vriendjes…!!!! Power aan alle Surinamers…….vechten jullie voor een leefbaar Su!!! Su is van jullie……!!


  Maak melding

 10. Wie nog steeds geloven en hopen net als de valse apostel STef Me Anus meye en de valse profeet Misjiesosokaolo en alle oerdomme ndper’s zijn debet aan het verder beroven van land en volk. Volk ndper of niet kom massaal protesteren tegen de paarse roversbende olv didibri. Go gwe beroof Roberta nanga Adhina.


  Maak melding

 11. Actie leidt tot reacties en in dit geval in het voordeel van de democratische rechtsstaat, het ontevreden arme Volk, De Toestand in Suriname, De Strijd Voor Rechtvaardigheid, Time4Change!, It’s Huge!, believe me.

  Als het arme volk hierdoor nu nog niet door heeft dat DDB ook aan hun grondrechten, hun vrijheid om te mogen protesteren tegen onrecht komt dan kunnen ze de handdoek in de ring gooien.

  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede!

  DDB tek joe bondroe dai gwe!, Har a dan, nanga ding Daltons, Neven Daltons, Awariedomries, Zsiedonia/Cydonia. Stelletje Criminelen, die met jullie enige eigen belangen bezig zijn, i.p.v. het Surinaamse Volk te dienen. Vuile, vieze en stinkende oude lafaards!

  De hoogste tijd dat nu ook de arme paarse kakkerlakken hun ogen open gaan en het klein beetje kakkerlakken verstand ze het licht laat zien. Join the club van de protestanten tegen onrecht en armoede, die jullie ook hard treft.

  Stree De Foe Stree, Wi No Sa Fredé!

  Deze vakbondsleiders en protestactievoerders, Wilgo Valies, Berenstein, Curtis Hofwijks, Boerleider, Neus, ea halen op deze manier van arrestaties het wereldnieuws. Lit A Faja Baka! Deze heren en dames zijn zelfs zo heet in het wereldnieuws, dat ze zelf in hotpaper staan. Mi Lob A (His)Tory.

  Leve de leiders van de protestdemonstraties tegen onrecht en armoede in Suriname.
  Hoera, Hoera, Hoera!

  People Foe Sranan!, Follow The Leader, Leader, Leader, Leader.

  DDB en Gang(sters) trekken jullie je pyjama’s aan en gaan jullie pepers, tomaten en cassave planten. Oe Owroe No Ka, Mé Taigie!, Loekie Facie!, Boeboe Bit Sjorie. lelijk!!!!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Bouterse joe sakasaka volksmisleider arki no godsmolen
  Maalt langzaam maar zeker!
  Deze ongeschoolde rioolrat wordt op minuut basis
  Gevloekt door het volk!
  Hy heeft su rechtstreeks naar de afgrond gebracht!
  Poepzakan gwe!!!!!


  Maak melding

 13. Ik desi bouterse ga nooit aftreden
  Ik desi bouterse ben een dictator net saddam en gadaffi
  Un Kong poer mi no?????
  Soso mi en mi famiri ey geniet de rest na brandhout!
  Na Soso gong kang poer mi
  Dus gaan jullie lekker slapen hor!


  Maak melding

 14. NDP heeft drie miljard Surinaamse dollarbiljetten ongedekt laten drukken en onder zijn aanhang verdeeld.De paarse aanhang van nietsnutten snappen niet wat deze illegale handeling van de paarse roversbende voor de nabije toekomst betekend. People of Surinam, verjaag deze moordenaar nu en stel de veiligheid van je kinderen, jezelf, je familie, kennissen, familie maar vooral land en volk vrij. Met deze doorgewinterde crimineel aan de macht gaat niet alleen je eer, trots en zuur verdiende centjes naar de klote maar ook je gezondheid en uiteindelijk je leven. Kill Bouterse!! Hang de other criminals of his party. Shoot to kill!!!


  Maak melding

 15. Al zou heel Suriname staken, DDB slaapt als een roos in Broko Bakka.

  Wat heeft de republiek Suriname?, wat hebben de Surinamers aan zo een lijder.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Min. V d San van JusPol zegt dat:

  ” ye kan sut’en trowe ” ..

  dit zijn wel hele “bijzondere” woorden /advies / oplossing van een minister van JusPol ter bestrijding van criminaliteit.

  Jammer dat het filmpje geen engelse ondertiteling heeft voor zijn internationale collega ministers.


  Maak melding

 17. beste mensen jullie hebben zelf voor bouta gekozen voor al de jongeren het was jullie held toch bouta en bruinswijk die hoor er ook bij en nu zitten jullie te huilen weg bouta wel bouta gaat niet weg hij blijf niemand zal bouta weg krijgen niemand deze man zen rechterhand zijn allemaal grote maffia leden zelf is bouta ook een maffia niks voor niks staan in suriname grote casino van velen maffia landen en wit was en drugs alles doet bouta met maffia als ik jullie was zou ik maar niet te veel fantasie hebben pas op bouta kan jullie zoo laten op pikken en niemand zie jullie ooit dit heb hij ook vroeger in de koep gedaan van suriname dus ga lekker naar huis en droom verder jullie hebben te maken met een veteraan maffia baas bouta zelf in nederland en wereld is dit bekend alleen amerika kan jullie helpen die kan alleen bouta weg halen ik heb het wel te doen met school kinderen en mensen die echt voor zen geld zweet en niet roof en verkrachting bekend is dat de marons en criools roof en verkrachten van vrouwen en meisjes dit zal nu meer gebeuren in suriname door arm moede alles duur als ik de ander volk was zou ik me zwaar bewapenen en zorgen dat niemand aan mij familie kom ook zou ik waar ik woon eenheid maken en elkaar helpen als dieven komen zoo als vroeger niemand kwam in ons wijk je werd met kapmes gekapt of door kogel bewerkt nu is ander tijd de generatie van nu heb geen eenheid in zen buurt dus de dieven weten dit en dit allemaal door bouta en armoede wat meer zal komen in suriname wens jullie veel sterkte ik wil dit wel er bij zeggen dat ik niet alle criools en marons er mee bedoel dat ze roof doen en vrouwen verkrachten maar de helft doet dit wel eerlijk is eerlijk is een laffe aktie pak echte mannen als ze ballen hebben de dieven dan suriname gaat nooit voor uit komen nooit nederland had nooit onavankelijk moeten geven aan suriname tjauw


  Maak melding

 18. Opo kondre mang oeng opo
  sranang grong e karie oeng
  wang sope tata komopo
  wi moe seti kondre boeng
  stre def stre wi nosa frede
  gado de wi fesi mang
  heri libie te na dede
  wie sa fetie gie sranang.
  fri sranang
  fri sranang
  fri sranang
  If a moes boss,mek a boss


  Maak melding

 19. V d San heeft zn toespraak aan de Chinezen gehouden in het Surinaams. Ik vraag me af hoeveel Chinezen hem hebben verstaan en begrepen.


  Maak melding

 20. @ Maro,

  “Nogmaals aan Somo,Chan,bouta,jogi,gajadien,Abraham enz hebben we niets . ”

  Ben het helemaal eens met jou. Allemaal geboefte. Vergeet alleen niet om Lonnie en Rusland toe te voegen, want dan is het rijtje helemaal compleet.

  @ Ray,

  Begrijpend lezen is een moeilijk ding noh ? Voortaan goed lezen voor je een ander ( Maro ) onterecht loopt aan te vallen. Je begint je al net zo ondemocratisch te gedragen als Bouta.


  Maak melding

 21. Zelfs NDPers geven toe dat onder leiding van Santokhi er bergen werk was verzet. Suriname was veiliger, Suriname en Surinamers kregen internationaal meer respect.
  Wie geen vertrouwen heeft in Santokhi is gewoon jaloers en afgunstig of discrimineerd.


  Maak melding

 22. De oproerkraaiers moeten hun verdiende loon krijgen. De klootzakken hopen dat mensen winkels gaan plunderen. Regering pak ze hard aan. Ze moeten met de poten van andermans eigendom blijven. Niets valt te rechtvaardigen. Blijf met je poten van andermans bezit af.


  Maak melding

 23. @ Ex NDPer,

  ” Wie geen vertrouwen heeft in Santokhi is gewoon jaloers en afgunstig of discrimineerd.”.

  Ex NDP-er, je gaat toch niet van de regen in de drup ? Als dat vertrouwen heet laat dan maar lekker zitten.

  Allemaal geboefte: Bouta, Santhoki, Somo, Jogi, Gajadien, Abrahams, Lonnie, Rusland enz. Al deze figuren hebben dit land de vernieling in geholpen en staan te popelen om maar weer uit de snoeppot te kunnen vreten. En dat zogenaamd in landsbelang. Als Bouta opgedonderd is wordt het zoals altijd weer kiezen uit alleen maar kwaden. No wan e meki wan heri wan. Daarom gaat dit land ook nooit vooruit.


  Maak melding

 24. Jullie lullen gewoon wie beter was of niet!
  Feit is dat bouta de ergste is van allemaal hy heeft
  Su totaaaaaaaaaal vernietigd tot en met en gaat nog steeds
  Door met vernietigen van dit mooi land!
  Bouta leent geld namens de staat en betaald advocaten
  Voor Dino om die zo snel mogelijk vrij te krijgen zodat
  Vader lief kan overdragen aan zijn mafiazoon!
  Me bar joe !!!!!!
  Ik blijf erbij dat zolang bouta aan de macht is het niet
  Goed zal gaan met suriname!
  Un Opo kondre mang!!!!!
  Het is nu of nooit!
  Weg met deze volksbedrieger!!!!!


  Maak melding

 25. @Boeroe.
  Je bent weer in de war. Het zijn die wakaman van je baas die de chinezen beroefen terwijl de maties van je baas de staatskast beroefen. En jij krijgt wat kruimeltjes om onzin te posten want voor het ene ben je te lui en laf en voor het andere te dom.
  Dan moet je blij zijn met kruimels toch.


  Maak melding

 26. Paarse schijt en pis vol onderdrukking, onrecht, leugen, moord, roof, drugs zijn heel lekker krijsen oerdomme paarse verarmde zombies.


  Maak melding

 27. Boeroe je bent inderdaad in de war, kijk eerst eens wie nu de straten winkels en woningen onveilig maken en tot wat zij behoren voordat je wat roeptoetert, neem nog een shot


  Maak melding

 28. @Mokro, niet alleen Bouterse moet standrechtelijk geëxecuteerd worden maar ook het tuig dat achter hem staat en hem steunt. Want zolang de massamoordenaar steun krijgt van dit soort lui, heeft hij een platform om zijn beleid voort te zetten. Deze mensen die achter Bouterse staan zijn ook de voorstanders van de slavernij geweest. Het is maar zo gezegd !


  Maak melding

 29. @Liberty,

  Hoezo “van de regen in de drup“ ??

  Onder Santokhi was het toch veiliger. En alle leugens die Bouta over hem heeft verspreid zijn door de rechter ontkracht.

  Op dit moment is Santokhi de enige capabele persoon die Suriname de goede koers op kan sturen.
  Santokhi heeft de wil en de kunde en de internationale contacten en waardering, en bewezen constructieve daden dus ik begrijp niet waarom hij niet geschikt gevonden wordt door sommigen.

  Onrealistisch denken en fantaseren over een mogelijke nieuwe partij van de nieuwe maar onervaren generatie heeft op dit moment geen zin.

  Met de huidige toestand en de huidige keuze is Santokhi nu de man die een bezem kan en wilt halen door dit corrupte systeem en Suriname kan begeleiden naar progressieve koers.


  Maak melding

 30. Chandrikaperkash Santokhi is de beste man die de Republiek Suriname nu kan hebben om Suriname naar welvaart, welzijn, ontwikkeling te leiden, de criminaliteit en corruptie te bestrijden en op te lossen.

  Internationaal en Nationaal heeft deze man al bewezen dat hij daar de capaciteiten en ervaring voor heeft. Natuurlijk zijn de tegenstanders van hem die uit de NDP komen daar niet blij mee. Vooral gelet op hun criminele daden. Ze zijn zeer bang voor hem.

  De republiek Suriname en de Surinamers kunnen hierdoor weer respect krijgen, zelf vertrouwen krijgen en geloof in eigen kunnen.

  Natuurlijk heeft hij daarvoor andere betrouwbare en capabele leiders en iedere Surinamers nodig.

  Samen Sterker.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 31. DE DOMME EN OMGEKOCHTE NDP STEMMERS ZIJN DE OORZAAK VAN DEZE JAREN TACHTIG SITUATIE IN ONS EENS ZO GELIEFD SURINAME…..TRA FAS, NO DEH,A MOORDENAAR MOES GWEH ! ! ! ! !


  Maak melding

 32. Santokhi is de man die het land kan redden !!!

  Maar het probleem bij het gros is, dat ze geen Aziaat als president willen tolereren mark my words !!!!!!

  In 2020 wordt weer een baantjer president !!!!


  Maak melding

 33. @Rambocus/Daal: Deze twee maartelaars waren volksgezind en volkliefend. Hoofdletters,tja. Zij waren geen schreeuwers maar doeners. normale letters volstaat. Thnks.


  Maak melding

 34. Ze zijn al jaren moe van Bouterse maar ze kunnen hem niet afzetten want ze hebben zelf voor deze domkop gekozen als president en moordenaar die zelf de rechterlijke macht aan een kant heeft gezet i.v.m.die december moorden.Ik heb geen medelijden met hun uithuilen maar.Zo lang Bouterse de leiding heeft in Surinamer komt het nooit meer goed punt uit,Al die indianen verhalen ten spijten.Alle reserve van het land is weg zonder een verklaring wat met dat geld gebeurt is.Ook Brunswijk en Somohardjo hebben er van geprofiteerd.Het zijn allemaal verraders.Dat is het punt uit.


  Maak melding

 35. Bouterse is de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad niemand heeft het land zo slecht bestuurt als deze sergeant.Hij heeft alleen verstand om te doden meer niet.Hij grijpt steeds naar de wapen omdat hij niet anders kan.Hij komt nauwelijks uit zijn woorden en dat weten zijn adviseurs die alleen maar hun zak vullen.Zelfverrijking noem ik dat.Suriname is als land verloren onder Bouterse.Het volk lijdt onder deze president.Het zou een opluchting zijn als God Suriname zou helpen om af te komen van deze man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.