zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPolitie in Suriname arresteert protestleider Curtis Hofwijks

Politie in Suriname arresteert protestleider Curtis Hofwijks

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – Curtis Hofwijks, één van de leiders van de het straatprotest, is gearresteerd door de politie. Dit gebeurde tijdens een opstootje na wrevel tussen een menigte protesterende burgers en de politie. Met Hofwijks, die oprichter is van protestorganisatie We zijn Moe, is ook een andere persoon gearresteerd. Ook vakbondsleider Wilgo Valies is aangehouden in het hoofdkwartier van de Bond van Leraren.

De reden voor de arrestaties is nog onduidelijk. De agenten hadden eerder getracht Valies te arresteren. Hij kon zich nog net terug trekken in de menigte. Honderden mensen hadden zich verzameld bij het hoofdkwartier van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Daar werden ze toegesproken voordat in optocht werd gelopen naar het centrum van Paramaribo.

Het laatste was tenminste de bedoeling. De mensen kwamen niet al te ver, ze werden staande gehouden door de Mobiele Eenheid. Die was versterkt aangerukt. Voor de optocht waren de mensen toegesproken door vakbondsleiders. Volgens Armand Zunder, voorzitter van vakcentrale PWO, drukken de maatregelen van de regering te zwaar op de burgerij. Mensen komen niet meer rond met hun karig loon.

Beelden van de hardhandige arrestatie:

opening
Fernandes Express
BODO Party

54 REACTIES
 1. Surinaamse volk we zijn allemaal Curtis. Bouta is niet de tijd van de jaren 1980 waar er 1 leider was die alles deligerde.
  Nee Bouta we leven in de jaren 2000, laat je een man arresteren is er een andere die het protes voortzet.
  Gaat u Curtis Hofwijks ook laten vermoorden.Gebeurt dat, dan hebt u een probleem.


  Maak melding
 2. De politie had de opdracht om Wilgo Valies te arresteren wat niet gelukt is. Wel werden Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider hardhandig in de achterbak van een politiewagen gesmeten.

  Wordt het recht op vreedzaam demonstreren op deze manier onmogelijk gemaakt.

  Ik denk dat men deze helden Curtis en Bryan op deze de mond willen snoeren.

  Deze K-Administratie moet worden verjaagd.

  Stree de Stree wie no sa frede: Surinamers kom op voor je rechten! Get up, stand up For your rights

  Deze gasten moeten zich schamen om in te slaan op onschuldige demonstranten.


  Maak melding
 3. Santhokie heeft het altijd gehad over wet en recht en naleving van wet en recht !
  Waar waren Santhokie, Somo, Rusland, Berenstein, etc vandaag ???
  Die wisten dat deze protestmanifestatie illegaal was dus hebben zij hun snor gedrukt !

  Curtis Hofwijks en de zijnen weten dat Suriname een rechtstaat is waar er wetten en regels gelden en van kracht zijn. En nog gaan ze de staat provoceren door illegaal bezig te zijn.

  Om te protesteren in Suriname zegt de wet dat er een geldige vergunning nodig is, en als je zonder een vergunning wil protesteren en een massa op straat wil brengen dan ben je fout bezig.

  Dan mag men jou arresteren en opbrengen want je hebt dan tegen de wettelijke regels gehandeld, hetgeen ook een misdaad is.

  Die Valies wordt één dezer dagen voor verhoor van z’n bed gelicht dus dat hij vandaag de dans is ontsprongen zegt voor mij niet veel.

  Any way, de reguliere vakbeweging en oppositie hebben Curtis, Maisha en enkele oudjes naar voren geschoven voor het geval er klappen zouden vallen.

  Ik hoop niet dat de situatie grimmiger zal gaan worden met traangas, pepperspray, waterkanonnen, etc. etc. want dan zijn de oudjes kansloos !

  Ergo, oudjes blijven jullie rustig thuis zitten hoor en genieten van jullie srd 500 plus AOV.


  Maak melding
 4. Fa wakka sranangmangs,

  Dit pikken we toch niet !! We leven in 2017 !! Niet in de jaren ’80 !!

  Kom op voor elkaar,
  Kom op voor Suriname,
  Kom op voor je recht !!
  We hebben elkaar harder dan ooit nodig !!
  Je bent niet alleen, we zijn samen en samen zijn wij sterk !!

  Kijk niet weg,
  Schuil niet,
  Of willen we blijven sukkelen ??

  Tra fas no de !!
  Bouta moes gwe !!


  Maak melding
 5. Als somo chan en Rusland gaan meelopen gaat didibrie ze opsluiten in de bunker by fortzeelandia!
  De jaren 80 komt terug!
  A volk trangajesi!
  Un goed pina now!


  Maak melding
 6. Toen bouta en zijn domme massa tegen de regering Venetiaan protesteerden. Was het gedoog en dat hij nu aan de beurt is, mag dat niet. Het volk heeft gelijk, waar is het geld van de schatkist van Suriname. bouterse jij hebt dit probleem veroorzaakt en de devaluatie van de SRD gecreëerd in Suriname. Gewoon het volk onder druk zetten net als de jaren 80, vergeet u niet ogen van de wereld zijn op u gericht.


  Maak melding
 7. Vanuit Nederland alle steun voor de dappere en strijdbare Surinamers, het moet afgelopen zijn met het plunderen van het Surinaamse volk.


  Maak melding
 8. Niemand gaat zonder vergunning de straten op.

  Bouta heeft in het verleden ook geprotesteerd maar legaal.
  Regel je zaken.
  Stop met stoerdoenerij!! Dan heb je zelf om problemen gevraagd.

  Waar waren Somo Santhoki en Rusland,Castelen en Mevr DA ’91 ? Ja die wisten beter.

  En dit bedoeld Bouta met jullie zijn politieke kuikens. Jullie laat je misbruiken!!


  Maak melding
 9. Anoniem, ze zijn geen kuikens, men weet wat men aan het doen is. Het Staatskas is leeggeroofd en de SRD devalueert verder. En hoe weet je zo precies dat de moordenaar legaal had geprotesteerd. Ik denk dat je hem ook in de jaren 80 heb geholpen. En bent gevlucht uit het land want je zag ook geen toekomst meer in die bouta met zijn belofte.


  Maak melding
 10. Nu is het echt tijd om de DNA poppenkast te vernietigen met alle paarse KALLAKAS er in !!!

  Alleen met geweld kan de pathologische narcistische moordenaar WEGGEJAAGD worden

  Dit kan niet !!! Curtis is een echte held.


  Maak melding
 11. Wilgo Valies in theater Unique door ME opgepakt. Curtis en Boerleider en een protesterende burger eerder op de dag opgepakt. De ware aard van de volkspresident is nu merkbaar. Meer arrestaties volgen. Ware broeders en zusters volk van Suriname, ik heb Devil van binnen gezien, ik heb brigade van binnen gezien, ik heb Santo Boma can binnen gezien, ik heb de cel van de MP op Zanderij en Bos Bivak Zuid ook van binnen gezien, ik weet hoe dit moorddadige regime met opgepakte burgers omgaat. Ik weet waartoe sommige leden uit het geheime leger en korps eenheid van politie in staat zijn. Het moorddadige brein van Herrenberg is op tilt geslagen, de president van het volk van Suriname ” de volkspresident” van de wakamans gaat weer moorden. U bent gewaarschuwd. Alle posten im Oost, West, Noord en zuid is bemand. Manschappen zijn in stelling gebracht, van der San en Benschop gaan nu over tot oppakken en doodmartelen van activisten, onschuldige burgers en straks ook leden van de oppositie partijen. De grootste lafaard, ook een moordenaar, rover, verkrachter en hersenloze djuka en drugsmoffioso gaat de andere hersenloze drugsverslaafde leider van de paarse aanhang steunen om vrij te moorden
  Herrenberg is het brein, de rest voert het uit.


  Maak melding
 12. N.B; ik heb de cellen van Santo Boma ook gezien, niet omdat ik een crimineel ben maar al van 1980 schreeuw, kijk uit mensen we hebben met de criminelen in schaapskleren te maken onder de mom van een politieke parij; de NDP.


  Maak melding
 13. ik ben het met je eens, herrenberg is de grootste verrader en het brein
  herrenberg is een bekeerde gek
  deze zijn gevaarlijk door hun haat voor alles en iedereen
  hij zal wel veel geleerd hebben van hun vrienden in dubai en qatar, waar trouwens al het gestolen geld ligt en waar men nooit aan zal kunnen komen.


  Maak melding
 14. Wie een kuil graven voor een ander zullen zelfs erin vallen en wie met het wapen omgaat zal ermee gedood worden, Dit geldt voor de grootste moordenaar en al zijn criminele trawanten en roversbende. Het is mooi genoeg geweest sinds 1980 om wederom in handen te vallen van deze vervloekte president, wiens zoon en stiefzoon misdadigers zijn. Al komt er een noodtoestand, vroeg of laat zal hij door zijn eigen aanhangers worden opgeruimd, voorgoed. Een kwestie van tijd. Wacht maar af. Zij hebben misschien nog een geweten maar deze mens der paars verderf niet, noch zijn vervloekte corrupte bendeleden.


  Maak melding
 15. Mensen accepteer dit niet……laat de oorlog uitbreken…….van benzine kan je brandbommen maken…….het wordt tijd om bouta en kliek met wortel en tak uit te roeien en Su te bevrijden van deze satans……val alvast alle NDP parlementariërs aan en mishandel ze kapot…!!!


  Maak melding
 16. maskers en machine geweren, damnnn
  wat een intimidatie
  ik hoop dat het morgen heel druk gaat worden
  dus allemaal verzamelen in de fred derby straat
  we moeten ons niet laten intimideren


  Maak melding
 17. ME had masker op van demonen. Dus waarom ook het anti paars volk niet. Zo wat staat er voor de deur als men morgen niet gaat protesteren met nog meer mensen? DICTATUUR.


  Maak melding
 18. vakbondsleider valies hebben ze ook opgepakt met grootst machtsvertoon
  maskers en machine geweren inzetten, tegen wie eigenlijk?
  we hebben niet geld voor eten dan moeten we geld hebben voor een geweer
  ik bid voor curtis en valies


  Maak melding
 19. Wat houd je nog tegen dan. Ga een wapen regelen en probeer onze president maar om te leggen. Hoop voor je dat je snel kan schieten voordat je zelf het loodje legt droplul.


  Maak melding
 20. A dagoe Hagoe janbahadoer Joe mpp arresteert weerloze burgers. Ga de criminele nest van ndp aanpakken hagoe. Dat durf je niet klojo. Jullie nep agenten komen zelf om van honger.


  Maak melding
 21. Al deze opgepakte leiders zijn helden. En de laffe paarse zijn de ME honden en paarse dagu skowtoe in dienst van de grootste lafaard van het gehele land, de moord president. Alle leed die hij en trawanten sinds 1980 land en volk hebben aangedaan zullen zij binnenkort ervaren hier en maar ook in het hiernamaals. Geen enkele Stef Anus, de grootse valse aposte en profeet van didibri zal dat kunnen tegenhouden.


  Maak melding
 22. Mie siesas arki boeng,
  Deze regering heeft ons geld gestolen, heeft ons land gestolen, heeft ons welzijn gestolen ..
  Vandaag sluiten ze onze mannen op en morgen onze kinderen ..
  Siesas, wat gaan wij doen .. We kunnen niet thuis de huisvrouw uit blijven hangen en toekijken ..

  Kom op .. Wij moeten onze vrijheid en onze gezinnen beschermen !!


  Maak melding
 23. Check op Google wie het grootste voorbeeld van Herrenberg is; niemand meer of minder dan grootste gek en moordenaar van Zimbabwe, Mugabe! Deze man is voor 1975 al bezig om van Suriname een land vergelijkbaar als Zimbawe te maken.


  Maak melding
 24. Politie werkt hard, morgen worden alle corrupte politici opgepakt, zie de rapporten van de CLAD inzake Carifesta, Naschoolse opvang, dieverij bij EBS en bij Openbare Werken !

  Politie en de CTU hebben het druk, alle gestolen gelden worden teruggepakt bij de boeven !

  PS : Intimidatie met geweld kan faillissement van Sranan niet oplossen, nieuwe leiders wel !

  MEK A ZAKENKABINET KONG, NANGA WAN INTERIM PRESIDENT !

  STOP A BIGI CORRUPTIE !

  NIET MEER ONGEDEKTE BANKBILJETTEN IN OMLOOP BRENGEN !


  Maak melding
 25. In de Rechtsstaat van Milton mag je mensen martelen en vermoorden (zolang het maar in Fort Zeelandia plaats gebeurt). In de Rechtsstaat van Milton mag je mensen die voor hun bestaanszekerheid strijden van hun bed lichten.

  Moordenaars en Dieven van Volks gelden dienen volgens de zeer gestoorde Milton met respect overladen worden.


  Maak melding
 26. Vraag: Was het de politie of het CTU dat zo tekeer ging? Als de protestanten een vergunning hebben om te betogen horen ze begeleid te worden door de politie, die pas mag ingrijpen als er onoorbare dingen gebeuren. Deze politiemacht blokkeerde de route van de betogers alsof ze een speciale opdracht daartoe hadden gekregen. Ze waren overduidelijk provocerend bezig. Mensen neem morgen stenen, vuurwerk, vuurpijlen en molotov-coctails mee voor het geval het tot een gevecht met de politie komt. Train je erop om de traangasgranaten terug te gooien. Natte zakdoeken willen helpen tegen traangas. En open een bankrekening zodat we geld voor jullie kunnen overmaken.
  Advies : om anoniem te blijven zult u het geld naar een betrouwbaar persoon in Suriname eerst moeten overmaken, die het op zijn/haar beurt opneemt om dit contant te storten op de rekening. in Nederland moet je bij alle overmakingen naar Suriname jouw naam en toenaam, naast een identificatie, opgeven. Overmaken van geld vanuit Nederland is dus niet anoniem.


  Maak melding
 27. Ze zijn tof tegen het ongewapende volk….bikkel ben je pas als je durft Bouterse op te pakken voor al die moorden en wantoestanden in het land…


  Maak melding
 28. Verschrikkelijk…dit is overduidelijk wie en wat deze zieke debiel letterlijk is..Hij gaat altijd opdracht geven..Jammer dat deze zelfde debiel ook wel moordenaar niet zo wordt opgepakt.. Surinamers blijven jullie wakker en sta sterk..De dagen van deze vervloekte moordenaar zijn geteld..God slaapt niet,hij oordeelt en vecht tegen deze duivel..


  Maak melding
 29. Ik vind het jammer dat mensen hun gezond verstand niet gebruiken. Demonstreren mag maar er zijn ook regels waar iedereen zicht moet houden voor en tegenstanders elk land heeft zijn wetten zo ook Suriname. (Rechten en Plichten)


  Maak melding
 30. Dit is verwachtbaar van een man die reeds onschuldige burgers heeft vermoord of is men dat vergeten..Dit helemaal geen donderslag bij heldere hemel.Maak je borst nat dit is slechts het begin.


  Maak melding
 31. Cobra@
  En dat geld alleen voor burgers toch, de regering kan doen en laten wat ze wil, ook buiten de wet staat, hij begint nu wel echt in de war te zitten, dit is pure dictatuur, of heb je er wel vertouwen in dat binnen nu en dertig jaar wel goed komt.
  Miljarden schuld, lenen tegen woeker rentes, en daar mag je als burger je niet mee bemoeien want wij weten wel wat goed voor je is. Het zijn jou enten, opheldering van bestuur nooit van gehoord, zielig hoor


  Maak melding
 32. Cobra@.
  Ze werden zelfs uit een gebouw gehaald, daar de politie niets te zoeken, op straat ok openbare orde verstoring met grote??????? Jullie zijn een democratie en communistisch land.
  Als demonstratie geblokkeerd wordt door de politie heet in de democratie provoceren, als dit zo door gaat zal de politie moeten gaan nadenken, als bouterse vertrekt, dan kan ik met goed fatsoen, niet meer mijn gezicht laten zie,


  Maak melding
 33. Zo begint het,de tragedie gaat zich herhalen. Eerst was het vakbondsleider Daal waarvoor bouta vrees had en zo erg ook dat Daal geexecuteerd werd,Nu is bouta bang voor Hofwijks,
  Hofwijks die namens de surinamers opkomt zonder een wapen net zoals Daal het gedaan had eerder,En deze ongewapende burgers moeten voor het vuurpeleton van bouta verschijnen!
  Burgers die hun ontevredenheid uiten worden morsdood gemaakt,hey Milton heeft je lijder een vergunning voor het executeren van weerloze burgers?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES