Politie geeft verklaring omtrent aanhouding Hofwijks

35
Politie geeft verklaring omtrent aanhouding Hofwijks

PARAMARIBO, 18 apr – “Het negeren van instructies en het uiten van beledigende uitspraken is de aanleiding geweest voor het hardhandig politieoptreden vandaag tegen demonstranten”. Dat zegt de politie in Suriname vandaag in een persverklaring. Bij het hardhandig politieoptreden werden twee actieleiders Curtis Hofwijks(FOTO) en Wilgo Valies gearresteerd.

“Het demonstreren zonder vergunning is strafbaar. Ook het niet opvolgen van de door de politie gegeven bevelen is strafbaar”, vervolgt het persbericht. Hofwijks en Valies werden daarom gearresteerd en na verhoor bij het proces-verbaal weer heengezonden.

In de persverklaring van de politie wordt niet gesproken over het hardhandig optreden waarbij zwaar bewapende agenten met veel machtsvertoon Hofwijks in de laadbak van een pick-up trokken. Op diverse filmpjes is te zien dat een volkomen machteloze en ongewapende Hofwijks door diverse agenten, onnodig hardhandig werd aangepakt:


35 REACTIES

 1. Enige positieve is ze zijn vrijgelaten.
  Gelukkig niet gemarteld of hebben zich niet zelf opgehangen of zijn op de vlucht geslagen en in hun rug meerdere keren geschoten.
  Dus zie het posietef in dat ze zijn vrijgelaten en ze nog leven en het na kunnen vertellen . Was bang dat er een avondklok en jaren 80 maatregelen weer ingevoerd werden


  Maak melding

 2. Onzin en Bullshitt met deze verklaring..Er waren ook andere burgers die beledigende uitspraken hebben gemaakt,waarom zijn die dan niet hardhandig opgepakt..De beelden van hoe meneer Valies is opgehaald is onterechte handelingen…….triest om het te zien..Politie eenheden v vandaag,ga jullie allemaal bezinnen wat jullie vandaag hebben gedaan…Denken jullie met jullie gezond verstand eerst na, waarom juist de vervloekte duivelse moordenaar van het land niet wordt opgepakt..No go doe alsof jullie politie mannen de pinarie in het niet voelen…


  Maak melding

 3. Liever De Taliban In Mijn Keuken Dan Desi Bouterse In Mijn Achtertuin.

  Ik hoop dat de politie er bewust van word dat de betogers ook vr hun belangen op kom.. Toen Bouterse en gezanten de miljarden verbrast heeft dacht die Bouterse niet aan de Politie.. nu de situatie uit de hand loop.. mt de politie het vuilen werk opknappen..


  Maak melding

 4. De rechtsstaat is al enige tijd vernietigd door de machthebbers !

  Rechterlijke Macht wordt openlijk gesaboteerd door de machthebbers !

  Nu wordt CTU (de bende van onze Hezbollah-onderhandelaar Dino) onwettig ingezet om ongewapende burgers, met inzet van bruut geweld,aan te vallen en op te pakken !

  Wanneer worden de drukkers/uitgevers van ruim DRIE MILJARD ongedekte SRD-biljetten opgepakt, kan de korpschef daar antwoord op geven ?????


  Maak melding

 5. Het lange termijn geheugen van de politie moet effe opgefrist worden.

  25 februari 1980
  Hoofdbureau van Politie staat in lichterlaaie.
  Alle aanwezige agenten worden hardhandig gesommeerd in onderbroek te gaan liggen op de grond.
  Vernedering en marteling volgen
  Kolven van geweren worden gebruikt om schedels in te slaan
  Militairen nemen over.
  De korpschef wordt afgevoerd
  Politie wordt uitgeschakeld
  Als honden met de staart tussen de benen maken zij zich uit de voeten
  Tenminste, zij die nog konden vluchten.
  Anderen zijn nooit meer thuis gekomen.

  Politie
  Vandaag staan jullie zwaar bewapend tegenover het volk intimidatie ten top.
  Jullie pakken onschuldige mensen op op dezelfde manier als toen, 25 febr 1980.
  Stockholmsyndroom?
  If you can’t beat him, join him.
  Lafaards!


  Maak melding

 6. En de politie heeft de vuvuzela van Hofwijks ook gebroken.Dat ding kan toch nooit beledigende taal uitbraken.Dat deed de pikin ingi boi tegen El Vene.


  Maak melding

 7. Ik vind het jammer dat mensen hun gezond verstand niet gebruiken. Demonstreren mag maar er zijn ook regels waar iedereen zicht moet houden voor en tegenstanders elk land heeft zijn wetten zo ook Suriname. (Rechten en Plichten)


  Maak melding

 8. Stop je verklaring in je poep gat politie!!! Bouta heeft jullie vernedert in de jaren 80 door jullie gebouw aan de waterkant…..in brand te schieten……en nu vechten jullie voor hem…..?? Shame on You politie!!!


  Maak melding

 9. Die gore klaploper van der San, kwam ook met een verklaring tijdens de rouwdienst van die 2 Chinezen die vorige week vermoord werden d.m.v. brandstichting, waarin hij verklaarde, het Nationale leger te zullen inzetten tegen de demonstranten, dit zal een averechtse werking hebben,en het volk nog agressiever laten worden, van der San is echt zijn tijd blijven stil staan na de jaren 80, en is tijdens zijn verklaring blijven steken op het woord agressor, wat deze analfabeet niet kon uitspreken, en deze gevaarlijke gek zet politie en leger in, om protesten de kop in te drukken, die volgens de grondwet een grondrecht van iedere burger is.


  Maak melding

 10. @ lizzy
  Bulshitttt leg jij uit.

  Als leider van een groep ben jij hoofdverantwoordelijke. Jij dient opgebracht te worden om text en uitleg te geven. “Hoge bomen vangen veel wind”
  Niet de menigte!!


  Maak melding

 11. Onschuldige burgers worden onterecht gezien als misdadigers en hardhandig opgepakt..Wanneer word dan de ware grootste misdadiger van het land opgepakt en komt de politie met een verklaring ???? Alle politie eenheden die vandaag actief waren moeten realiseren en rustig bezinnen door hun helder verstand te gebruiken dat alle betogers ook voor hun rechten opkomen. Geef toe, alle doorsnee burgers v Su voelen de verarming in het land door wanbeleid v deze vervloekte beestachtige misdadiger.


  Maak melding

 12. Einde van bouta nadert al mensen!
  Dus meneer gaat nu geweld gebruiken ipv het land goed te besturen of vervroegd verkiezing uit te schrijven!
  Bouta ie erg moro labaria mang!
  Go go go fie safri a sarie ja!


  Maak melding

 13. Een week lang is er elke dag op de TV een boodschap dat demonstreren zonder vergunning niet mag. Alle vorige protesten konden gebeuren met een vergunning. Vandaag is besloten zonder vergunning de straat op te gaan. Dat is domweg om de boel te laten escaleren. Meer is het niet. De oppositie wil graag weer regeren om hun achterban te kunnen plezieren met kado’s en giften. Het zijn die mensen die nu anderen naar voren schuiven om hun battle te voeren. Zoals de nogal sneue en homofiele Valies die nu het gevecht moet voeren voor een stel gewiekste Fronters.
  We zullen zien.


  Maak melding

 14. Damsco

  Mensen loop niet meer achter deze saboteurs van de regering die chaos willen.zij spelen met VUUR !!

  =============================================

  Je gaat wel heel ver voor je broodje batjauw met fernandes. Of heeft Desi je een goudmijn beloofd ?


  Maak melding

 15. Bouterse is altyd al zo geweest het volk kan hem niets schelen hij heeft zn beste vrienden vermoord hij zou na de zgn coup zorgen dat de corruptie bestreden werd.
  Machtswellust geld en egoisme hebben drvoor gezorgd dat deze moordenaar dealer en fraudeur het land naar de klote hebben gebracht.
  Hij heeft bij deze zelf een vloek over zichzelf en zn kids uitgesproken.
  Eens een dief moordenaar dealer …en dat zal hij tot zn dood zijn.
  Bouterse als je het met volk meent ….maak aub jezelf van kant zodat het surinaamse volk weer in vrede kan leven.
  Diep in je hart weet je wat voor een.monster je bent.
  Maar zoals altyd zal je dat nooit toegeven….net zoals al je criminele activiteiten.


  Maak melding

 16. Als er bewijzen zijn van het wangedrag van politieagenten moeten deze bewijzen goed worden bewaard en bij voldoende bewijs deze jongens aanklagen.
  Immers, ook zij dienen zich aan de wet te houden.
  Dus voorlopig niets doen met al deze bewijzen,totdat de tijd rijp is en dan….


  Maak melding

 17. De regering, bestaande uit dromers zonder macht, zegt dat het de er “schermutselingen” met betogers betreurt !

  Het gaat niet om schermutselingen, doch om ONWETTIG BRUUT GEWELD/INZET VAN ZWARE WAPENS tegen Ongewapende, vreedzaam betogende burgers !

  PS : Ook de 8 dec Massamoord wordt door de misdadigers/massamoordenaars omschreven als
  “8 december gebeurtenissen” !!!!


  Maak melding

 18. OM en PG moeten onderzoek doen naar dit politie optreden en de verantwoordelijken moeten gestraft worden. Dit optreden was buiten elke proportie.

  Het lijkt er veel op dat Van der Sar een speciale eenheid had geformeerd met de opdracht om Curtis en Valies eens flink aan te pakken in de hoop zo de demonstraties te breken.

  Reden te meer om straks om 10:00 daar in het zwart gekleed, ten teken van rouw om de vernietiging van het land en de democratie, aanwezig te zijn. Tegen een grote massa heeft die knokploeg van Van der Sar geen weerwoord. Kom in actie. Het is voor jullie eigen toekomst. Elke dag gedraalt maakt de ellende alleen maar veel groter.


  Maak melding

 19. OM enPG moeten nú nog niets doen. Laat het als het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangen.
  Bovendien als ze nu al worden berecht kan dat later niet nog een.


  Maak melding

 20. Het hoofdbureau van de politie aan de waterkant in Paramaribo is op 25 februari 1980 door militaire boten die op de Surinamerivier waren in brand gestoken.

  Op die plek van het hoofdbureau van politie heeft DDB een militair gedrocht, dat hij monument noemt, laten bouwen.

  Inspecteur Gooding is op een schandalige manier om het leven gekomen.

  Criminelen die mensen, winkeliers beroven, doden in hun huizen, winkels, die worden niet opgespoord en vervolgd door deze geweldige politieambtenaren.

  DDB is de grootste en zwaarste crimineel van Suriname en de politieagenten zijn bang om hem te arresteren.

  DDB heeft hen een andere kleur uniform gegeven, dat veel weg heeft van welpen bij de padvinder en geen gezag meer uitstralen.

  Het nieuwe in aanbouw zijnde politiebureau op de hoek van de Verlengde Gemenelandsweg en Pengelstraat heeft DDB laten stop zetten toen hij aan de touwtjes begon te trekken in mei 2010.

  Enz, enz, enz.

  DDB heeft het hele politiekorps/politieambtenaren tot de grond vernederd, te kijk gezet.

  Moet je ze nu zien. Ze weten niet meer wat hen door DDB is aangedaan, kennen hun eigen geschiedenis niet, weten niet hoe ze moeten omgaan met de burgerrechten van het volk, vrijheid, mensenrechten van het volk en gaan te keer als krankzinnige tegen burgers die opkomen voor hun eigen grondrechten.

  Deze politiemensen doen hun werk niet volgens de regels en weten niet om te gaan met een gearresteerde persoon.

  De Surinamers moeten goed naar de gezichten van deze mensen kijken en als er een andere regering komt, moeten deze luitjes op staande voet worden bedankt. Ze zijn een schande voor Suriname en Internationaal.

  DDB, minister van justitie en politie, het hele kabinet van DDB moeten de eer aan zich zelf houden en per direct af treden. Deze gastjes weten niet hoe het hoort.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Door gemaskerd op te treden, ben je ook bezig je eigen fam.leden afte ranselen. Ten tijde van bouterse zijn prostest, was de vergunnigsplicht afgeschaft??. Wat is van hogere orde: DE GRONDWET, waarin het stakingsrecht is opgenomen of een besluit dat er vergunning aangevraagd moet worden.,waarbij de regering , dus niet de d.n.a een besluit neemt of het wel of niet verleend mag worden


  Maak melding

 22. Damco vraag Bouterse en Van Der San waar de 1000 kilo Cocaine is gebleven ,is het al verbrand .

  Ik wacht op de dag van verbranding Cocaine wat men op de Nieuwe Haven in beslag hadden genomen .

  Hoofd Buro van politie is door Bo Bo Bouterse verbrand ,dank zij NDP kan de Politie nooit meer een Hoofd Buro bouwen .

  NDP heeft 26 gestolen zetels maar Bo Bo Bouterse wilde 32 zetels om de Grond Wet te veranderen op elk moment .

  NDP is blijven steken met de overlopers Waterberg ,Sapoen op net geen 32 zetels .

  Hoe zou deze Duivel van NDP het dan doen met 32 zetels .

  Misiekaka ,Doehkie ,Bouva ,Kensenhuis ,en Simons waar hebben jullie gestudeerd ,zeker in een woestijn .

  Laat Boldewijn en Hans Breeveld NDP helpen met 32 zetels .

  Henk Herrenberg kan NDP ook helpen met 32 zetels

  Palu van Krolis kan NDP ook helpen met 32 zetels ,

  De Groeten van

  BoBo Bouterse aan Damsco en De rest van NDP .


  Maak melding

 23. De politie,het lachertje van de dag.
  Tegen weerloze burgers vooral als ze ongewapend zijn durft de politie wel op te treden.Ze volgen net als slaven heel netjes het bevel van een moordenaar op!


  Maak melding

 24. @Damsco
  Saboteurs va de regering/1 Werkelijk Pannekoek,bedoel je de regering,de zogenaamde regering met amnestie,de regering die zich schuilhoudt achter amnestie?!Zie je Hofwijks daar staan ,die staat daar zonder amnestie!!Hofwijks is groot !!Hulde aan hem


  Maak melding

 25. Ik hoop dat mensen met uniformen, geen macht misbruiken maken van hun positie, het OM heeft hier opdracht voor gegeven, voor de San je bent uit juiste hout gesneden, alleen is het verrot, als jullie zo door gaan met die 1980 praktijken, krijg je waarschijnlijk visite van een internationale troepen macht, net als in Mali en zo.
  Was het OM maar op alle fronten zo consequent, vd San waar zit met je groote mond, recht en democratie zal toch zegevieren, Bouta maak je borst maar nat deze sneeuwbal is aan het rollen en is niet meer tegen te houden, mocht het wel zo zijn, zijn de Suris geen knip voor hun neus waard, en staan buiten alle hulp, noem van de laatste 7 jaar alle goede dingen op die door deze regering is goed gegaan, als u er een kun noemen eet ik m’n schoen, en dan bedoel ik maatschappelijk en economische verbeteringen ik zelf schat in niets nakkes nada niente


  Maak melding

 26. @ Damsco …. grootste idioot op aarde …. wat jullie NDP Moordenaars en Abanies te wachten staan …. na de overname …. is nu met geen Pen ter beschrijven.
  De politieambtenaren, bepaalde DC’s ….. met de WET in de hand …. zullen ze geoordeeld en veroordeeld worden. Klootzak @ Damsco en consorten …. genieten jullie nu met volle teugen …. later …. w’o Bari …. prisiri now …. k.k. na baka.


  Maak melding

 27. Minister vd San zegt dat “de politie in opdracht van de wet de overtreders heeft aangehouden”

  Heer vd SAN droomt nog steeds en denkt dat anderen geen hersens bezitten :

  WANNEER, HR VD SAN WORDEN AL DE CORRUPTE POLITICI en CORRUPTE CLANLEDEN IN OPDRACHT VAN DE WET AANGEHOUDEN ????????????

  DANG YU KAN KON LEG UIT !!!!!!

  PS : DEMONSTRANTEN zijn geen overtreders, doch personen die demonstreren tegen het kaalvreten/laten verdampen van staatskas en alle staatsreserves !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.