Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

31
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

President Desire Bouterse begint vandaag (dinsdag) een dialoogronde met de vakbeweging en andere maatschappelijke groepen in Suriname, in een poging een serie straatprotesten af te wentelen. De protesten waren in verband met het afgelopen Paasweekeinde aangehouden.

Bouterse sprak enkele dagen geleden al met een afvaardiging van een stootgroep uit zijn eigen Nationale Democratie Partij (NDP), die zich identificeerden als ‘wakaman’ of te wel ‘man van de straat’. Die groep is sindsdien niet meer actief in het protest.

Het staatshoofd laat in een persbericht vanuit het Kabinet van de President weten dat hij iedereen nodig heeft om samen de situatie te herstellen. De regering zegt te beseffen het slecht gaat met de economie van Suriname, maar dat het kabinet allen er nooit in zal slagen om de economie grondig te herstructureren en deze weer op de rails van herstel en groei te brengen.

Het kabinet heeft besloten alle communicatielijnen met de totale bevolking open te houden, en zeker ook toegang te bieden aan de vakbeweging, het bedrijfsleven en alle actievoerders.


31 REACTIES

 1. Crimineel D. Bouterse lapt toch alles aan zijn laars. Men kan zeggen wat hij wilt maar het gaat bij Bouta de ene oor in en de andere oor uit.

  Tra fas no de !! Bouta moes gwe !!


  Maak melding

 2. “Het staatshoofd laat in een persbericht vanuit het Kabinet van de President weten dat hij iedereen nodig heeft om samen de situatie te herstellen.”
  Het gaat meer dan beroerd, dus het toverwoord- samen- is weer te voorschijn gehaald.
  Samen, zij aan zij zullen we het doen. Lulkoek

  “De regering zegt te beseffen het slecht gaat met de economie van Suriname, maar dat het kabinet allen er nooit in zal slagen om de economie grondig te herstructureren en deze weer op de rails van herstel en groei te brengen”

  Dit is pas nieuws. Ze beseffen het eindelijk dat het sclecht gaat. Recentelijk riepen ze nog dat in 2017, later 2018 alles weer beter zou gaan. De wisselkoers van van de SRD ten opzichte van de US$ zou weer stijgen enz.
  Niets van dit alles.

  Ik zou uit de tekst het woord – allen- (typefout had alleen moeten zijn), schrappen.
  Dan klopt de zin volledig.
  Ze willen niet, ze kunnen niet en ze zullen niet.
  Het is ikke, ikke, ikke en nog een paar keer en de rest kan stikke(n)


  Maak melding

 3. Bouta Joe sakasaka loop naar je moer!
  Na overdraag iem overdraag na kondre want ie nog mang
  Soso vernietig!!!!!
  Ongeschoolde rat!!!!!
  Go dede!


  Maak melding

 4. Waarom niet de geëigende kanalen gebruiken. De assemblee en de SER.
  In de assemblee verantwoording afleggen over het gevoerde beleid en samenwerking zoeken met de oppositie voor nieuw ander beleid en het overleg met maatschappelijke via de SER organiseren.

  Maar nee, dit heerschap wil geen verantwoording afleggen over het falend en corruptief beleid en is niet geïnteresseerd in oplossingen van anderen dan het zootje criminelen om hem heen


  Maak melding

 5. Als het communiceren met en via de DNA al niet lukt, de SER en allerlei adviesinstituten genegeerd worden hoe wil de President dan kommen tot een echte dialoog met de vakbeweging en de maatschappelijke groepen.

  Dit is tijdrekken en weer zoeken naar een zwart schaap.

  Ik ben er voor dat een 100% onafhankelijke noodpresident (eenheidsfiguur die boven iedereen staat) benoemd wordt met een krachtige adviseur. Waarna een regering benoemd wordt uit alle partijen (dus ook de NDP) om de komende 3 jaar orde op zaken te stellen.

  Deze regering kan niets meer en krijgt internationaal geen enkele hulp meer omdat ze onbetrouwbaar is verklaard.


  Maak melding

 6. DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia, gang, wakaman, sodemieteren jullie op. Oe Har A Dan!

  Het geld om orde te brengen moeten niet bij het arme uitgebuite Surinaamse Volk Gehaald worden, maar de brandstofprijzen van de multinationals moeten verhoogd worden. (IAMGOLD, NEWMONT, ea)

  Sranansma Oe Bondroe en Mik DDB & Gangsters Har A Dan!

  Stree Def Stree, Wi No Sa Fredë!

  Genoeg is Genoeg!

  Time4Chan(ge)!

  Chan4Pres!

  Fri, Fri, Fri!, Sranan Fri!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. De laatste stuiptrekkingen van deze moordenaar, die eindelijk aan het inzien is, dat het een heilloze weg is geworden waarin hij en zijn ciminele fossielenclub, dit land naar de afgrond hebben gebracht, en nu zijn heil als enige uitweg, bij het volk wilt gaan zoeken, om zijn eigen hachje te kunnen redden, als volk zou ik zeggen, het pad van dialoog is een gepasseerd station, straatacties is het enige wat nog over blijft, om deze moordenaar met zijn hele paarse criminele organisatie, te verjagen, het land kan er alleen maar beter van worden.


  Maak melding

 8. Is toch bizar….dat de groep “wakkamangs” zich zo snel heeft laten inpakken…..terwijl de inflatie nog gewoon 60% is en dus helemaal niets is verandert….in Su!!


  Maak melding

 9. Ik hoop alleen maar dat de surinamers slimmer zijn geworden en niet gaan zitten praten met een crimineel!
  Bouta moet opdonderen!!Dat is dat ding!!
  Bezwijk niet mensen ga door met je protesten!!Sinds wanneer meent een crimineel het goed met de rest?Als hij de kans krijgt knalt hij nog een paar neer zonder pardon.
  Wees slim surinamers,jaag bouta weg…juiile hebben power maak gebruik ervan!!!


  Maak melding

 10. Liever De TALIBAN In Mijn Keuken Dan Een BOUTERSE In Mijn Achtertuin.

  Bouta Is Op Zoek Naar Uitstel Van Executie.

  Tyd van dialoog is voor bij… alla takie furu Bouta.. Nix Help Meer.. Jij En Hoefdraad hebben jullie zakken gevuld.. toen had je geen tyd vr dialoog.


  Maak melding

 11. Het staatshoofd laat in een persbericht vanuit het Kabinet van de President weten dat hij iedereen nodig heeft om samen de situatie te herstellen. De regering zegt te beseffen het slecht gaat met de economie van Suriname, maar dat het kabinet allen er nooit in zal slagen om de economie grondig te herstructureren en deze weer op de rails van herstel en groei te brengen.

  Hoefdraad zegt juist dat de crisis achter de rug is. wie is nu die leugenaar?
  Het kabinet heeft in zijn eentje voor deze ramp gezorgd, zet alle adviezen aan de kant, luistert niet naar de oppositie dus moeten ze dit probleem eigenlijk alleen oplossen.
  Het volk wordt momenteel als een citroen uitgeknepen, er mag geen druppel achterblijven. En deze klootzakken? Die leven in weelde. Om de woorden van Misikaba te gebruiken : de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. A no kang.


  Maak melding

 12. zie de Brokopondo-overeenkomst. Daar moet Suriname inkomsten binnenhalen om de leerkrachten te betalen en niet bij het arme uitgebuite volk.

  Ook bij Ramon Abrahams, Sardjoe van de NDP moet men zijn om inkomsten voor de leerkrachten binnen te halen.

  Zie dat de schatrijke NDP-ers die met hun enige eigen belang, zelfverrijking, bezig zijn en geen ene moer geven aan het arme volk/kind van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Dit is de zovvelste voor de gekhoudereij. In het verleden zijn er een x-aantal gesprekken geweest waar zijn ze beland??, Wat heeft hij ermee gedaan?? Er zij al heel wat voorstellen gedaan,helaas wordt er niks mee gedaan, er wordt alleen maar geluisterd naar zijn intieme mensen, die nog steeds willen blijven graaien in de lege pot. Het v.b is pas weer gegeven aan zgn wakamans, terwijl het alleen maar ndps zijn die mogelijk ervan gaan genieten om de boel door te verkopen en wat zakcentjes te geven aan de mensen z.a. pique, die zgn na-politiek is, terwijl hij wel lid is van de politieke party.dus…………… njan dringi prisirie dat blijft door gaan. Wat doet een chaufefer zonder meerijder met euro 10.000 en srd.10.000 in zijn auto, hoe wetende”stelers” dat er zoveel geld in de auto is op een parkeerplaats van een overheidsterreein??Waarvoor en voor wie was het geld bestemd?.Wat is de reden dat de overheid geen enkele melding hiervan gemaakt heeft, loopt de chaufeur nog vrij rond?? . Wat is de reden voor zoveel bejaarde advisuers, die al uit andere functies zoveel ontvangen en daar zitten te niksen en geld toucheren, kunnen deze geldwolven een deel van hun onte rechte verdiensten niet schenken aan sociale instellingen??


  Maak melding

 14. Geen woorden alleen ,maar ook daden want het zijn ook vooral de jongeren die Bouterse hebben gesteund.
  Zorg er alvast voor dat alle jongeren een stukje grond krijgen hoeft niet echt te groot te zijn ,want er is genoeg grond in Suriname , maar voor hun is een stukje grond kopen niet betaalbaar alleen maar voor mensen met veel geld.Meer volks woningen bouwen met zonne energie, en niet te vergeten benzine prijzen omlaag . ook zorgen voor meer plantjes bij LVV vaak zijn er geen of niet genoeg plantjes.
  Zo wordt de land bouw ook niet gestimuleerd namens Bigaman from Surinam ?????


  Maak melding

 15. De zoveelste ondoorzichtige paarse tactiek van de veroorzakers van de paarse puinhopen. Het beste is om geen tijd te verliezen met de grootste leugenaar van verworden misdaadstaat Surbabhai en zijn paarse rovende adviseurs en roverheid. Zolang ze blijven aanzitten verwordt het met de dag paars verdoemd erger.


  Maak melding

 16. JoJo

  Als het communiceren met en via de DNA al niet lukt, de SER en allerlei adviesinstituten genegeerd worden hoe wil de President dan kommen tot een echte dialoog met de vakbeweging en de maatschappelijke groepen.

  Dit is tijdrekken en weer zoeken naar een zwart schaap.

  Ik ben er voor dat een 100% onafhankelijke noodpresident (eenheidsfiguur die boven iedereen staat) benoemd wordt met een krachtige adviseur. Waarna een regering benoemd wordt uit alle partijen (dus ook de NDP) om de komende 3 jaar orde op zaken te stellen.

  Deze regering kan niets meer en krijgt internationaal geen enkele hulp meer omdat ze onbetrouwbaar is verklaard.

  ==============================================

  De NDP heeft iedere geloofwaardigheid verloren. Hoe kunnen ze in godsnaam nog participeren in een transitie regering. Reken maar dat de NDP ers iedere onderzoek torpederen.

  1) Openheid van zaken is van belang. Alle dossiers ten tijde van de regering Bouterse 1 en 2 moeten onderzocht worden. Er zal beslag moeten worden gelegd op de tegoeden van de verantwoordelijken en justitie moet over gaan tot vervolging.

  2) Herfinanciering van schulden en een lange termijn plan is van levensbelang. Met een geloofwaardige regering kan men makkelijker op zoek gaan naar geldschieters.

  3) Herstel democratische rechtstaat

  Met het NDP in een zgn kabinet van nationale eenheid zie ik het somber in. Alleen nieuwe verkiezingen kan Suriname nog redden. Het NDP moet schaakmat worden gezet.


  Maak melding

 17. Too late to apologize!

  I’m holdin’ on your rope,
  Got me ten feet off the ground.
  And I’m hearin’ what you say,
  But I just can’t make a sound.
  You tell me that you need me,
  Then you go and cut me down.
  But wait.
  You tell me that you’re sorry,
  Didn’t think I’d turn around.
  And say.

  That it’s too late to apologize.
  It’s too late.
  I said it’s too late to apologize.
  It’s too late.
  Too late, oh uh

  By the way, A NO Mie,… schrijf a tekst.
  Het nummer is van OneRepublic, getiteld ‘Apoligize’. zie: youtube.
  dus..

  Sterk spul!


  Maak melding

 18. Hallo Ray,

  Makkelijk redeneren vanuit Nederland want ik neem aan dat je daar woont. Kom naar Suriname, sluit je aan bij een politieke partij en begin dan te roepen. Ik lees je postings, maar twijfel is er ook bij jouw postings bij mij. Ik ben een Nederlander en verblijf al langere tijd in Suriname en wens dat er voor het volk verbeteringen komen maar dan wel ten gunste van het volk. Ik houdt mij afzijdig daar ik te gast ben in het mooie en vriendelijke Switi Sranan.


  Maak melding

 19. @Koos

  Alleen het deel van de NDP dat de goede kant uit wil kan plaats nemen en meedoen de rest neme men niet serieus.

  De structuur van de NDP staat op barsten. De discipline is nog net te handhaven. De mensen met posities weten dat hun einde er aan komt.
  Bouterse is niet voor niets al 2 jaar demissionair voorzitter van de NDP. Hij kan waarschijnlijk geen aanvaardbaar bestuur formeren. dat als jaknikkers de zweep op de discipline legt.

  Op enig moment gaan de kikkers uit de kruiwagen springen. Dat worden de mensen waarmee de Oppositie zaken kan doen.

  Het is jammer dat de oppositie te zwak is en te veel historie met een negatieve klank met zich mee torst en te veel antigeluid op roept.
  Bouterse gaat pas weg als zijn partij dat eist, dat gebeurd niet. De grondwet heeft nog een aantal andere mogelijkheden om de president weg te sturen echter daar is de DNA wel voor nodig.
  Laten dus wat machtige mannen het voor de rationele NDPers aantrekkelijk maken hun eigen NDP, net zoals de Hervormingsbeweging van de PL, op te richten. Een stuk of 8 zal wonderen doen. Men kan niet alle NDPers weg zetten als volbloed idioot anders blijft het strijden om het gelijk.

  Ik zie wel wat in Clarence Seedorf zitten als interim President (hij is geestelijk en materieel onafhankelijk en heeft aanzien) met mevrouw Lilian Concalves voor de juridische en bestuurlijke finesses kunnen zij wonderen doen. Van dat kaliber mensen zijn er niet zoveel nodig om in Suriname bestuurlijke rust te creëren.

  De poppenkast DNA gaat dan van zelf mee doen en types als Doekhi, Somohardjo, MIsiekaba, Brunswijk, Abdoel, Jogi, Bouva gaan allemaal een deuntje lager zingen en naar de interim president of diens adviseur luisteren als ze iets komen verstellen aan de DNA.

  Misschien kan Simons wel voorzitter blijven als ze wat meer naar Santokhi gaat luisteren.


  Maak melding

 20. Koos

  ik ben net toe aan een stukje tekst over hoe Kagame een deel van de problemen in Rwanda heeft opgelost.

  Daar had men te dealen met een miljoen doden door volkeren moord. Ofwel Suriname mag als men wil geen al te groot probleem zijn.


  Maak melding

 21. Een burgeroorlog is komende. Wee de ministers en awariedomries en ook al die mpp bouta aanhangers en trawanten, jong en oud, hoorden we velen zeggen in de menigte protestanten. Enkele burgers onder hen hadden ook wapens, messen, kettingen, insecticide spuitbussen en anderen raapten grote stenen ingeval de lage paars misdadig verworden bouta politiehonden op hen zouden afkomen. Velen vervloekten de grootste misdadiger bouta en allen die zijn roverheid in stand houden. Het is hun schuld, advocaten, minister en rechters die laf bouta om hun eigen welzijn dienen en niet het gewone straatvolk.


  Maak melding

 22. Oh My..

  Lachwekkend hoor meneer de ME, dat jullie je gezicht verbergen, achter een ‘anonymous’ masker.
  Meneer, de ME, is bang voor zijn mamma. Meestal zijn het demonstranten met een masker op. 🙂 🙂

  Quote:
  ‘Suriname heeft nog behoorlijk wat huiswerk te doen voordat het in aanmerking kan komen voor de beloofde 1.8 miljard US dollar lening bij de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Dat huiswerk kost geld, maar vooral kader om aan de zware eisen te voldoen.

  Ambassadeur Anwar Lall Mohamed die Suriname vertegenwoordigt bij de IsDB, zegt dat er nooit geld op tafel is gelegd. ” Het is verkeerd uitgelegd.”
  Zijn optimisme dat Suriname over een jaar zijn huiswerk af heeft, wordt in twijfel getrokken door andere bronnen. Zij stellen dat Suriname niet eens eraan toekomt om goed zijn huiswerk te plannen, laat staan te voldoen aan de hoge eisen van de bank.’ bron: De Waretijd.

  unquote:
  Die bronnen bedoelen, dat er niets, nada, noppes, nooit meer, not in this life-time, een lening wordt verstrekt. No doekoe anymore.

  Dat krijg je hé, als je demonstranten bedreigd.
  Which part of every movement/ every event/ every action is being watch, begrijpen jullie niet?


  Maak melding

 23. Terwijl deze paarse hond of duivel in het DNA zit, zouden 100.000 mensen de poppenkast in brand moeten steken. Deze smerige hond moet net als saddam uit zijn hol gehaald worden


  Maak melding

 24. Heel veel Abra Broki ndpers die werkelijk nog hoop hadden in ddb en niet wilden geloven dat hij hen de jaren tachtig zou bijbrengen weten vandaag een ding zeker. Is nie hiervo we hebt gestemd op ddb. Ook wij wakamang gaan GEMASKERD de straten op om te protesteren tegen zijn komend dictatoriaal beleid. We hebt hem kans gegeve in 2010 en 2015, omdat Stef Anus Meye en Misijkaolo hebt gezegd dat baas en zoon zijn bekeerd. Ma we weet nu echt beter. We ga worde als PiQue en hem ook joine enne morge ga we massaal de strate op met meenemen van anti ME cocktails, stenen, messen, houwers, tjappen, hooivorken. Want als er een dode valt onder ons, sa poti bouta na magti da pas ga ME zien dat we ook wape hebt met vuur uit mond. Baas joe mpp lee dagu, gwe. Joe egi aanhang e go poroe joe, ooktoe Abra broki wakakmangs e go beroof alla deng ministers, driko, en handelaar sa sta joe bij en ooktoe alla deng paars parlement sa e tang beloof e foefoeroe volk.


  Maak melding

 25. Tjek a dialoogronde :

  ZWAAR geweld gebruikt tegen ONGEWAPENDE demonstranten !

  PS : De dialoog met de Krijgsraad inzake de 8 decembermoorden is nog niet gestart !


  Maak melding

 26. Waker worden, een dialoog beginnen met de vakbonden, laat me niet lachen, zelfs als hij z’n mond houd liegt hij al, vraag hem waar al dat geld is en wees niet verlegen het jullie geld


  Maak melding

 27. We gaan richting situatie Venezuela, totale machtsmisbruik van de regering(dictatoriaal). Grote kans dat er geen verkiezingen komen 2020, gewoon omdat Bouterse dat kan uitstellen net als in Venezuela het geval is. We zijn helaas nog lang niet van hem af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.