donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChinezen in Suriname willen even deuren dicht om aandacht voor misdaad

Chinezen in Suriname willen even deuren dicht om aandacht voor misdaad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – De Chinese gemeenschap wil aandacht voor het geweld dat hen vooral treft. Criminelen hebben het vooral gemunt op supermarkten overal in het land. Op de dag dat een supermarkteigenaar en zijn zoon ten grave worden gedragen, wordt gevraagd dat de Chinese supermarkten de deuren gesloten houden voor enkele uren. Het moet een signaal afgeven.

Een signaal dat moet duidelijk maken dat de groep er genoeg van heeft. Vader en zoon werden levend verbrand in hun supermarkt in het dorp Santi Kondré. Gebleken is dat de twee slachtoffer werden van een roofoverval. Deze misdaad komt bovenop de reeks overvallen op handelszaken. “We moeten winkeliers weerbaar maken”, zegt Gretl Wolfram, voorzitter van ondernemersvereniging Wovs tegenover de Ware Tijd.

Bij de vereniging komen regelmatig meldingen binnen van overvallen en mishandeling. “De behoefte om aandacht te besteden aan dit thema is groot. De president heeft beloofd om het aan te pakken, dus laten we hopen dat er verandering komt. Met deze precaire situatie is het niet te voorkomen dat bijvoorbeeld jongeren proberen te roven om snel aan geld te komen. We moeten maatregelen treffen”, aldus Wolfram.

opening
Fernandes Express
BODO Party

38 REACTIES
 1. Als de chinezen denken dat ze de aandacht van een crimineel gaan vragen voor de criminaliteit in Suriname waarvan ze het slachtoffer worden dan is Suriname echt verloren, Niet alleen de chinezen maar iedereen heeft last van de criminaliteit in Suriname, Een ieder slaapt met 1 oog open. Het probleem is de lijder zelf!! De rest van de criminelen denken ook dat zij lijder kunnen worden ,zij nemen het vb over van de lijder!!Hoe de chinezen in de woorden van een crimineel geloofd is nog steeds een raadsel!!


  Maak melding
 2. Wij willen geen crimineel als president.

  Wij willen geen criminelen in regering en parlement.

  Tra fas no de !! Bouta NDP moes gwe !!


  Maak melding
 3. Bouterse beloofd, beloofd en beloofd wederom om de criminaliteit aan te pakken. Hij heeft in het verleden en zal in het heden dit probleem nooit aanpakken.
  Doet hij dat wel dan zal hij de verkiezingen van 2020 niet winnen en dat is juist wat hij graag wil.

  Het zijn de rovers en hun families die in 2010 op hem hebben gestemd, in 2015 hebben ze dat wederom gedaan en Bouterse wil de verkiezingen van 2020 weer winnen.
  De roofovervallen zullen dus alleen maar toenemen.


  Maak melding
 4. Ik stel voor dat China in actie komt en een MOP op Suriname gooit. Is de rest van de wereld van een groot (drugs) probleem verlost en de hardwerkende Chinezen zijn verlost van hun kwelgeesten die vooral onder de zwarte gemeenschap gezocht moeten worden. Alle andere bevolkingsgroepen in SU werken hard om vooruit te komen behalve de zwarten. Deze groep herbergt ook de grooste parasieten. Dus China gooi aub zo snel mogelijk een MOP.


  Maak melding
 5. President kan liever het land over dragen aan de chinezen, dan heeft hij goed werk verricht, dan valse belofte doen . Als de chinezen de macht krijgen wordt Suriname een van de beste landen in Caribisch gebied. Dan zullen alle luie Surinamers moeten aanpakken,, en dan krijgen wij ook een bloeiende economie en een schoon land, alle landen gaan dan in de rij staan om zaken te doen met Suriname . Chinezen zijn niet lui roven niet werken hard aan de opbouw van Suriname. Bouta geef het land aan de chinezen want dan is er geen armoede meer in Suriname. Ik ben blij dat de chinezen assertief worden want het is ook hun land. Er is geen eenheid tussen creolen bosland creolen hindoestanen Javanen. Dus geven jullie de chinezen een kans . Komt het land ten goede.


  Maak melding
 6. De chinezen vragen om soladiriteit.Moet eigenlijk kunnen maar van hun hoef je het omgekeerde niet verwachten.Dus een eenrichtings verkeer.


  Maak melding
 7. Hier zou ik toch een minderwaardigheid- complex van krijgen
  Alle Surinamers zijn lui wordt er keer op keer gezegd hoe zit het dan met die wel werken, het is een groep maar niet iedereen die zwart is is lui, het woord Zwart klinkt ook erg raar,
  Waarom altijd die zijn te lui om te werken, die groep heb je overal,die moeten inderdaad ook iets gaan doen, of je geef ze geen uitkering meer.


  Maak melding
 8. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt is, maar ze lokken het zelf wel een beetje uit vindt ik. Bij het gros van de Chinese winkels kan je niet met pin betalen. Ze willen alleen maar cash geld.


  Maak melding
 9. Iejaaaaaaaa baja, omoe snesi habi leti. Want fele polisie agenten ga na de protest om ook mee te lope om goet te kijke als er ndp onruststoke ga mee lope. Oemoe snesi hebt groot geleik.


  Maak melding
 10. Verdeel het land onder alle bevolkingsgroepen naar rato.
  Bouw een muur om marowijne Haiti en het probleem is opgelost. De rest van Suriname transformeert naar een 2e Dubai. Wat andere misserkaba vergeet is dat zijn droom Dubai mensen werken die niet op hem lijken !!!
  Hoe wil je van suriname een 2e Dubai maken????


  Maak melding
 11. Als we in het parlement een wet aannemen waardoor criminelen, die een jaar gevangenisstraf hebben uitgezeten, net als ministers en assemblee leden, die een jaar als zodanig gediend hebben, voor de rest van hun leven een riant pensioen krijgen, hebben de ex gedetineerden ook geen behoefte om te gaan moorden en roven in de toekomst en worden ze net als ex ministers en ex assemblee leden gerespecteerde leden van onze samenleving.


  Maak melding
 12. Als je met een vrouw samen woont ie fin a vrouw no boeng mt je weg.dus oe gwe dan probleem op gelost in ned stelen ze ook als ratten we om zetten jullie g wet daar.


  Maak melding
 13. Dit is een heel goed statement wat de Chinese gemeenschap wilt afgeven. Hopelijk krijgen de chinezen steun en begrip vanuit de Surinaamse samenleving, want wat veel mensen vergeten is dat de Chinezen geen geldboom hebben, maar gewoon hard werken voor hun geld. Als je hard werkt heb je niet per definitie heel veel geld en dat is de stommiteit die de bekrompenen van geest (lees: rovers) niet kunnen inzien. Nogmaals: de Chinezen zijn niet rijk en ze hebben niet veel geld; ze werken keihard voor hun geld om het hoofd boven water te houden.


  Maak melding
 14. Fase 1 om de noodtoestand af te kondigen is in gang gezet. Dat politie mensen zich daarvoor lenen is onbegrijpelijk. Curtis en Boerleider zijn opgepakt. Morgen wordt het heftiger, en dan zul je merken wat een crimineel en moordenaar als volkspresident toe in staat is.


  Maak melding
 15. Surinamers in Nederland gaan jullie ook op straat. Ga voor de Surinaamse ambassade protesteren. Twee onschuldige burgers zijn opgepakt. Straks volgen er mee. Schreeuw om internationale aandacht voor de toestand in Suriname a.u.b!!


  Maak melding
 16. Als Suriname echt een tweede luxe leven als Dubai wil hebben. Moet het ook aan de strafwetten ervan voldoen. Ook aan de werklust,. Mij is opgevallen dat heel veel beroving, verkrachting en moord wordt goedgepraat door soortgenoten, mensenrechten enz. op facebook o.a.. Onbegrijpelijk.

  De slachtoffers zijn meestal Chinezen of Indiers. Aankloppen bij China of India is dus lang niet zo gek. Surinamers gaan dit probleem nooit zelf kunnen oplossen. De groep vernietigers is democratisch veel groter dan de groep opbouwers die met echt hard werken wel vooruitgang en ontwikkeling willen.

  Opbouwen en investeren heeft geen zin want het is dweilen met de kraan open. Dit komt nooit meer goed.


  Maak melding
 17. @ Mokro

  Vergis je niet. Alle ogen zijn vanuit het buitenland reeds gericht op de toestand in Suriname. Het wachten is nu slechts een kwestie van tijd en indien er weer doden gaan vallen. Didibri moet niet durven, want zijn besmet blasoen is alom bekend met het bloed dat aan zijn handen kleeft. Hij staat immers internationaal aangeschreven als ”wanted person” . Het gehele Surinaamse volk is nu nog eerst aanzet, tenzij er geen lafheid door hun wordt getoond, want dan komt het nooit meer goed.


  Maak melding
 18. Om de spanning en ontevredenheid in het land op te wekken, is men tot alles in staat. want,
  In een land waar liefde ontbreekt heeft gewetenloosheid en meedogenloosheid geen gezicht, kleur of status.


  Maak melding
 19. Egoïstisch volk surinamers

  Als zoiets in Turkije of Marokko etc zou gebeuren zouden de massaal hier betogen, maar Surinaamse Nederlanders gaan niet hier betogen bij de ambassade zo zouden ze veel media aandacht krijgen en sterk staan!!!
  Triest


  Maak melding
 20. Amerika, Frankrijk, Nederland!! kom en pak die virus aan!! Jullie zijn heel goed als virus bestrijders en ook de manier van aanpak!!!!!!!

  Surinamers zijn poepschijters, kontruikers en hielelikkers!!! en als zij moeten kiezen, dan kiezen zij wel de hazenpad of richting de antilopespoor!!


  Maak melding
 21. rover zie ik persoonlijk als ongedierte besmet met hondsdolheid. enigste oplossing: situatie creëren dat ze kunnen vluchten en dan dood schieten. in de gevangenis kosten ze te veel geld die de gemeenschap niet heeft en wil betalen. iedere sympathisant van deze rovers ook de gelegenheid geven om te vluchten. rover of ze nou geel zwart paars of wat dan, afknallen deze vies lui zieke dieren die op mensen lijken en zo de sympathie van de echte mensen proberen te krijgen met de grond uitroeien. kan bouta tegen de gemeenschap zeggen we hebben deze probleem OPGERUIMD u kunt de dieven tralie weer verwijderen.


  Maak melding
 22. Allereerst de totale chinese gemeenschap condoleren en heel veel sterkte toewensen met het heengaan v hun landgenoten.

  Overal in de wereld is er sprake van criminaliteit. Alleen is er wel een verschil in Suriname,een crimineel gekozen als president leidt dan een criminele regiem,en dat is nu toch overduidelijk..Dus samen bundelen om deze crimineel te laten opruimen voor een schoon Suriname..


  Maak melding
 23. De chinezen moeten de deuren voorlopig maar dichthouden. De criminaliteit gaat alleen maar toenemen.Op deze manier kunnen ze hun ongenoegen ook kenbaar maken. De “wakamans” van de president zullen niet blij zijn met dichte winkeldeuren en zullen op plundertocht uitgaan. De politie en het leger zullen hun handen vol hebben met het oppakken en opsluiten van ” de wakaman”. Het werkende deel kan dan beter thuisblijven. Het maakt niet uit in welk sector je werkzaam bent. Meldt je ziek, je veiligheid is niet gegarandeerd. Marktlieden, thuis blijven. Kortom, leg het land lam. Immers, als je de straat opgaat om je stem te laten horen dan word je opgepakt. Blijf thuis, dan laat je op deze manier ook je stem horen. Zorg ervoor dat je voldoende rantsoen in huis hebt. Laat de “wakamans” de president fighten als een ” wakanan” Als pique een echte man en “wakaman” is dan moet hij met zijn 150 mannen op straat gaan en de president bevechten, anders zijn ze daadwerkelijk omgekocht en kunnen alleen maar voor tumult zorgen. Kijken wat de politie dan doet. Beken kleur mensen, maak samen een vuist en bestrijdt de vernietiger van Suriname. Je Wilt je “kroost” toch niet een leven van ” wakaman ” geven.


  Maak melding
 24. Driekwart van de chinezen in Suriname en de rest van het Caribisch gebied heeft een strafblad. China exporteert criminelen die met een zak geld de derde wereldlanden moeten overnemen. Dat is de export politiek van China. Denken jullie dat China zich druk maakt over hetgeen hun soortgenoten in Su overkomt? Genoeg chinezen in China om hun plek in te nemen. Dit is moderne economie vanuit het perspectief van China.


  Maak melding
 25. @Omoe Snesie uit Xing PIng, wat een verachtelijk stuk bedorven vlees ben je. Duidelijk is uit welke hoek je komt. En als de rest van de wereld hetzelfde zegt maar dan ten aanzien van zwarten en negers, dan steiger je als een loopse Juffer.
  Je zwetst maar wat in de rondte met je domme zweetpraatjes. De wegen in SU worden door Chinezen aangelegd; zelfs Chinese vrouwen die je dag en nacht werken. Daar kan de neger een voorbeeld aan nemen. O neen wacht, die is liever lui dan moe en heeft een 6e gen om de stelen, te roven en te verkrachten.


  Maak melding
 26. Hebben jullie ooit gehoord hoe joodse ……. ????

  Hebben jullie NU gezien hoe de paarse CLAN vredige demonstranten met GEWELD in elkaar timmert en zonder redenen als BEESTEN afvoert !!!!

  Daar komt geen Jood aan te pas !!!!

  PS : TANG SRIBI !! TANG WAN SRAFU FU DENG DONG
  PAARSE BURIKI !!!!


  Maak melding
 27. Hoe dom kan je zijn om te zeggen dat die spleetogen suriname over te nemen..de dame in kwestie kan miss werk vinden in een chinees huis als schoonmaakster.
  Weet je dan niet dat ze je niet willen ,ze komen nu zelfs met hun eigen personeel!!
  Is de chinees een aanwinst in suriname?
  Die zijn dr niet voor de surinamers idioot mens…deze mensen zijn sprinkhanen ze komen vreten alles kaal en gaan door.
  Omdat dr zulke bijna schaamteloos domme mensen rondlopen …zullen ze suriname idd overnemen.
  En mensen als die domme vrouw..die zegt dat de chinees suriname moet overnemen,jullie zullen spijt krijgen want ze pakken niet alleen je land af maar ook je identiteit je cultuur en jullie zullen berooid afkomen.
  Het is erg opvallend dat dr zoveel idioten zijn die denken dat de chinees meeleeft met de getinte bevolking!
  Hou op…met die kaolo slaafse mentaliteit!!!
  Ooit zei een ned president dit ook op 1 juli!!!


  Maak melding
 28. Jullie willen de kleine crimi oppakken …kijk gvd naar de politiek!!!
  Wie heeft de meeste moorden gepleegd,de surinamers verraden,en ons land in discrediet gebracht.
  Ik lees zelfs rascistische uitspraken vd bevolking jegens elkaar….en deze mensen willen dat suriname beter word!!!
  Dit is wat de lijder wilt…heers en verdeel,dat heeft hij waarschijnlijk van de blanken geleerd.
  Als suriname wat wilt bereiken ..zal dat niet gaan met rascisten en anders denkenden.
  Richt je op de grootste oplichter aller tyden!!!
  Richt je op een doel een toekomst.
  En natuurlijk is dr haat naar de chinees toe die elke dag toeneemt…ik denk dat men het zat is om die kaolo speetogen te zien.
  Ze krygen alles gedaan de regerin en laat eigen volk stikken…
  Bouterse doe iets goeds voor suriname aub….zelfmoord zou mooi zijn,maar een langdurig ziekbed met pijnlijke afloop krijgt mijn voorkeur!
  Deze man durft zelfs een kerk in te lopen…een kerk waar de voorganger van verkrachting van word beschuldigd!!!
  De duivel moet wel van deze man houden…ik hoop dat zn nazaten ook de straf zullen krygen die ze verdienen,zn zoon heeft al een passende straf.


  Maak melding
 29. En uncle tom fuck you….ben je wel suri dat je zo denkt!
  Of is je haar stijl en denk je f…blank te zijn.
  Niet alle donkere mensen zijn lui!!
  Als je niets verstandigs te vertellen hebt hou dan je nutteloze bek.
  Mensen als jij zullen altijd negatief blijven,richt je op degene die het land verkracht en het hele land id stress neerzet.
  Vergeet niet dat deze gele mensen geen rechten hebben geen arbeidsomstandigheden die ze zegt dat ze een achturige werkdag hebben….en ga maar door.
  Jij begrijpt volgens mij niet wat dr gebeurd in suriname!
  Wees verstandig en laat je onderwijzen idioot!!
  Of trouw een spleetoog!


  Maak melding
 30. Wij zijn naar Nederland gekomen voor en na de onafhankelijkheid. Beide groepen op zoek naar een beter bestaan
  Miljoenen mensen zijn op de vlucht. Ze zoeken een beter bestaan. Vluchten uit Iran, Irak, Venezuela enz.
  Wilders en andere rechtse fanatici worden dagelijks beschimpt. Zij willen de grenzen dicht.
  Engeland stapt uit de EU. Ik wil het niet hebben over de oorzaak van het willen uittreden, wel de aanleiding:
  een grote vluchtelingenstroom.
  Nu, nu de Chinezen naar Suriname komen zijn het dezelfde mensen die hen dit willen ontzeggen. Die slecht spreken over de Chinees.
  Het meest frappante is ook nog eens dat hier mensen bij zitten die in Nederland wonen (een beter bestaan) en anderen een beter heenkomen willen ontzeggen.
  De wereld is van ons allemaal

  Economisch
  Doet Suriname het nu dan zo geweldig? Je bent er zelf bij om onderhandelingen te voeren en je tafelzilver niet te verkopen. Ook niet om wurgcontracten af te sluiten.
  Als China wil investeren, zou ik zeg mooi, maar slechts deelnemingen

  Om maar met een grap te eindigen:
  hoe slecht moet je het wel niet hebben als je naar Suriname vlucht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES