maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering: hele volk nodig voor herstel Surinaamse economie

Regering: hele volk nodig voor herstel Surinaamse economie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – De regering wil een goed gesprek met de organisaties die demonstreren tegen het beleid. Volgens het Kabinet van de President is de bedoeling “te komen tot duurzame oplossingen voor herstel van de economie.” De vakbeweging en ook andere maatschappelijke organisaties zijn uitgenodigd. “De regering kan de immense taak waarvoor zij staat niet alleen uitvoeren. Het hele volk is nodig.”

Het zijn deze organisaties die de afgelopen weken hebben gemobiliseerd. De kritiek is vooral dat de regering lukraak maatregelen treft. “Samen moeten wij geraken tot het vinden van duurzame oplossingen, die financieel en tevens maatschappelijk verantwoord zijn, opdat wij de vruchten zullen kunnen plukken van een gezonde economie en van een gezond ingerichte samenleving,”, meldt het Kabinet van de President.

Het ‘samen’ is wat volgens de vakbeweging vaak ontbreekt bij het doorvoeren van maatregelen. Het gevolg is dan dat de meest kwetsbare groepen in uitzichtloze situaties belanden. “De regering heeft het volste besef dat zij alleen er nimmer in zal kunnen slagen deze immense taak uit te voeren om onze economie grondig te herstructuren en deze weer op de rails van herstel en groei te brengen”, staat in het bericht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. Mensen. Het is nu jullie laatste kans om deze criminele bende olv Desi weg te jagen en op te sluiten voor hun wandaden.

  Praten gaat niet helpen. Maken jullie deze fout niet anders wordt SU een favelo


  Maak melding
 2. Het moet tot de demonstranten doordringen dat de crisis op de grondstoffen-, olie-, en goudmaatschappij zeer ernstig is. De inkomsten van het land vallen tegen en dus ook de inkomsten van de overheid. Het gaat nog steeds niet lekker in landen als Brazilië, Argentinië, Saoedi Aradie.enz. In het land Saoedi Arabië schrapt de overheid heel veel miljarden dollars projecten in de wegenbouw, de bouw van scholen, ziekenhuizen, enz. Bij koninklijk decreet werd de minister van financiën na twintig jaren trouwe dienst ontslagen. In Suriname tracht de oppositie ‘ het herstel ‘ dat zich manifesteert te dwarsbomen. Het moet tot de mensen doordringen dat alleen belang hebben bij een economisch herstel in het land.


  Maak melding
 3. hahahahaaa/…….ach nee hoor niet de gehele bevolking is van plan met criminelen samen te werken!!Surinamers vecht om je land van bouta en de ndp te bevrijden!!Ga door met je strijd tegen deze corrupte ndp regering waar alleen criminelen zitting hebben!!


  Maak melding
 4. Regering waarom gaan jullie niet gewoon samen het mandaat inleveren.Ons geld op maken en nu moeten wij het ophoesten, omdat jullie het verkwanseld hebben, HET VERTROUWEN IS WEG jullie ZERO beleid is HOPELOOS er is wanhoop gezaaid bij het volk, mensen maken rare sprongen nu door jullie WAN beleid, hou je mond over samenwerken, ZOUT GEWOON op !


  Maak melding
 5. Herstel van de economie kan alleen met eerlijke en betrouwbare machthebbers !

  Screen alle betrokkenen inclusief de president en verwijder alle corrupte/misdadige figuren !

  Herstel de rechtsstaat en blijf af van de onafhankelijkheid van de Rechtelijke Macht !

  Verwijder corruptie met goede Rekenkamer, CLAD en onafhankelijke Anti-corruptie-Autoriteit, allen onafhankelijk van de politieke partijen !

  Voer permanente screening in voor topambtenaren en politici. Voer snelrecht in voor afhandeling corruptie-strafzaken !

  Start met het formeren van een ZAKENKABINET dat deze uitgangspunten gaat invullen !

  Corrupte machthebbers dienen geen steun te krijgen van) het Volk ! (Mek deng pot un monnie bakka !)

  Met eerlijke en betrouwbare, gescreende leiders, kan Sranan weer vooruit gaan en de vernietigde economie herstellen !

  PS : jaag de awari-domri’s die Sranan failliet hebben gemaakt weg !

  De Machthebbers, die nadat de staatkas leeg was gerommeld, OPZETTELIJK miljarden aan SRD-biljetten hebben gedrukt en uitgegeven, hebben ons land failliet gemaakt.
  Zij verdienen geen enkele steun en wekken valse hoop !

  Verwijder alle internationaal gezochte misdadigers uit het machtscentrum !
  Strafvonnissen dienen te worden uitgevoerd, alleen de machthebbers in Sranan hanteren kromme redeneringen !


  Maak melding
 6. Aahhaa….. Opeens wilt de regering nu een goed gesprek. Dit is nu duidelijk dat de regering het niet zelf kan.
  Ik hoop dat alle organisaties die demonstreren tegen het beleid,wakker blijven en zich niet gaat laten misleiden door deze debielen. Denk eraan,er werd vanaf het begint niet naar jullie geluistert….flashback : IMF gedoe,herwaardering onderwijsgevenden,verhoging benzine prijs,koersveiling en ga zo maar door….wat is terecht v gekomen ????
  Demonstraten,blijven jullie wakker…het is niet jullie schuld dat Suriname nu zoveel ellende mee maakt.


  Maak melding
 7. Goede mop van Bouterse. Hij wil van af van de protesten en niets anders.
  Wie gelooft dat Bouterse echt wil samenwerken is of oerdom of volledig gestoord.

  De assemblee en de SER slaat hij over om direct overleg te voeren met maatschappelijke organisaties. Volgens mij heeft hij geen idee hoe hij met de protesten moet omgaan.
  Bouta je dagen zijn geteld, je kensi


  Maak melding
 8. Deze K-Administratie blijkt altijd iedereen nodig te hebben als men in grote problemen zit? Wat mij dan het meest verbaasd dat deze zelfde lieden alle goedbedoelde adviezen gewoon terzijde schuiven om hun eigen ding te doen.

  De vakbonden en anderen gaan hun tijd verdoen om aan tafel te gaan zitten met deze Grappenmakers

  Weg met deze Handel: Deze gasten moeten OPTIEVEN..


  Maak melding
 9. Er zijn 3 redenen op te noemen waarom mensen liegen:
  1. Om het gat te overbruggen tussen de realiteit en een fantasie wereld.
  2. Om toegang te krijgen tot wat je wilt (je liegt om iets te krijgen wat je graag wilt)
  3. Verantwoordelijkheid ontlopen

  Pathologisch liegen kan dan een symptoom zijn van verschillende psychische aandoeningen, bijvoorbeeld een gedragsstoornis, een onvermogen om de impuls te beheersen of een Cluster-B-persoonlijkheidsstoornis.


  Maak melding
 10. die psychopaat snapt nog steeds niet dat hij nooit van zijn hele leven het totale volk achter zich krijgt
  hij is de verdoemenis van su !
  zijn duurzame oplossing moet zijn, dat hij nou eens een keer oppleurt naar de hel waar hij thuis hoort


  Maak melding
 11. Samenwerken prima maar wel boter bij de vis:

  1 >>> direct opheffen aangepaste amnestie wet.
  2 >>> direct justitie onderzoek naar carifesta / direct terug storten onrechtmatige betalingen.
  3 >>.> direct onderzoek naar Abrahms en OW begroting en terug vordering onrechtmatige betalingen.
  4 >>> direct onderzoek openbaren naschoolse opvang en terug vordering onrechtmatige betalingen.
  5 >>> direct toepassen Brokopondo Overeenkomst en terug vordering te veel betaald aan Alcoa.
  6 >>> direct onderzoek naar de overeenkomsten Olibis en van der Kanten met EBS.
  etc. etc. etc etc

  Suriname is dan in een paar maanden veel rijker de vrienden van Bouterse e Bouterse zijn dan een stuj armer.


  Maak melding
 12. Zo, samen de paarse corrupt rovende misdadige puinhopen oplossen? No boi, niemand,ook de oerdomme sterk verarmde paarse idioten zijn bereid de paarse onredelijke lasten te dragen. Vanaf 2010 moest deze baas der misdadigers zijn kont- en ballen likkende roverheid met dit voorstel zijn gekomen. Het gaat echt niet werken, niemand in de familie gaat een of andere paars verdoemde schuld of last dragen die zij zelf niet hebben verdiend. Laat die oerdomme paarse idioten hun misleider didibri die ze aanbidden en hen laat lijden dat maar doen. De paars stinkend rijke elite adviseurs, zijn roverheid en al dat paars geboefte dat op deze mens der misdaad en leugen hebben gestemd, kunnen alvast stoppen met het beroven van het volk en naaste medemensen. Laten ze al het gestolen geld, samen met leugenaar didibri terug storten in de staatskas, laten ze de vervloekte amnestiewet te niet verklaren, laten recht en wet voor een ieder gelden. Dit zal nooit gebeuren zoland de paarse didibri, de werkelijke misdaad/moord vloek van het volk, sinds 1980 achter slot en grendel zit, samen met al die paarse stelende adviseurs. Wat komen gaat is een echte revolutie. Sinds 1980 zijn land en volk in de greep van deze vervloekte moordenaar, drugsbaas, bankrover en mensenrechten schender en zijn drugsgangsters, wiens zonen in hun voetsporen lopen. Misdadig vervloekt is het gehele paars oerdomme debiele volk. Een burgeroorlog is wat gaat komen.


  Maak melding
 13. Als de 1 miljard terug in de staatskast gebracht wordt. En daardoor de devaluatie van de SRD minder wordt. Denk ik dat het volk bereid is voor het herstellen van de economie van het land. Want ik de president zeggen dat het volk het erg moeilijk heeft. Hun salaris wordt niet aangepast met de devaluatie.


  Maak melding
 14. De Puinhoop Van 7 Jaar Desie Delano Bouterse.

  Het Paard Van Troje:

  Dit Noem men, De Moed Der Waanhoop.

  Toen ze dat geld aan het verbrassen waren dachten ze niet aan het Surinaams volk.. Nu het volk in opstand dreigt te gaan wil men met het volk aan tafel gaan..

  Deze gasten moet men vr geen cent vertrouwen..

  Liever de TALIBAAN In Mijn Keuken Dan Bouterse In Mijn Achtertuin.

  Op Sjouten met die gasten. Pis Flekken allenmaal


  Maak melding
 15. Het hele Surinaamse (Be)Volk(ing) is nodig om DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia/Cydonia op te sodemieteren voor:
  – herstel van de Surinaamse economie,
  – de grondwet van de republiek Suriname,
  – Internationale Verdragen, Mensenrechten,
  – Normen & Waarden,
  – Criminaliteitsbestrijding,
  – Geloof In Eigen Kunnen,
  – Respect Voor het Leven en Voor anderen en jezelf,
  – stop de armoede, verval,
  – zelfverrijking van ddb en de gang,
  – uitverkoop van de natuurlijke rijkdommen van het land,
  – valutagebrek,
  – devaluatie srd,
  – lege winkelschappen,
  – geen medicijnen,
  – sranan 3 x skeer onder ddb en gang,
  enz, enz,

  Sranansma Oe Wiki No!
  Jong Wan, Nanga Owroe Wan, praisie (H)o(u)selibisma, moesoe, oom Sten/Sam/Jules, taante S, Mai, Bab, Pae, Mae, Baka Bam Libiesma, districtlibisma, kampong/Dessa Libiesma, Njoen Damsko Libiesma, Moengolibisma, Saramaccalibiesma, Coronielibiesma, Nickerielibiesma, KownaLibiesma, Marwinalibiesma, Sipaliwinielibisma, Baka Foto Libisma, Wanicalibiesma, Ingie/Poika libiesma, People Foe Sranan!

  Woi, woi, woi, woi!

  Sranansma Oe Bondroe en Donder NDP op. DDB en gang har a dan!

  Stree Def Foe Stree, Wi No Sa Fredé

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Suribabwaans panorama.

  De politie heeft op 12 april tijdens surveillance in het ressort Uitvlugt, de 19-jarige Steven G. en Orviel M. (27) aangehouden voor het bezitten van een hoeveelheid drugs.
  Bij hun aanhouding verklaarden ze hun grote voorbeelden te willen volgen, Bouta en Dino.

  Ritchen J. (12) alias ‘Baas Kwatta’ is samen met een kompaan op 8 april aangehouden door de politie van Latour voor het beroven van twee dames van een mobiele telefoon.
  Huilend krijste hij, is de schuld van Bouta en me ouders, ze zijn ndpers.

  Een militair heeft een verdachte zondag aangehouden in Paramaribo centrum. Hij werd overgedragen aan de politie.
  Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer liep over de Burenstraat toen zij werd beroofd door twee mannen. Twee omstanders van wie een militair is, die het gebeurde waarnamen, verleenden hulp aan het slachtoffer. Het gelukte de militair om de 17-jarige Bryan E. aan te houden.
  Soso lobi Bouta krijste deze zeer jeugdige paarse rover, eeh ik ga amnestie aanvrage.

  Vier criminelen hebben zondagnacht een beroving gepleegd te Langatabiki kilometer 31. De slachtoffers zijn gekneveld achtergelaten door de overvallers. Net als Bouta en zijn maffiabende berove we een ieder. Is schuld van baas en ndp dat we zo geworde zijn als hun. Neks no fout.


  Maak melding
 17. Freddy Daniel zegt dat Bouta gelijkt dat hij de brandstof prijs heeft laten stijgen. Zodat er geen brandstof aan de Fransen kant gesmokkeld kan worden. Hoe dom ben je om zo een uitspraak te doen. De SRD devalueert. De mensen Fransen met hun euro lachen Suriname uit. De brandstofprijzen worden in de ontwikkelde landen aangepast volgens de prijs van een vat ruwe olie. En als de president van Suriname dat gaat doen gaat het volk van Suriname schijten. Dus de Fransen lachen Suriname uit met hun devaluatie van de SRD. Breng het geld terug naar de staatskast om de devaluatie op te heffen.


  Maak melding
 18. Lieve goed denkende Surinamers oftewel demonstranten, blijf wakker. Geef deze puinhopeloze regering niet meer de kans jullie om de tuin te leiden. Er zijn duidelijk zoveel ellende die deze regering o.l.v. DiDiBri heeft veroorzaakt.
  We zijn absoluut geen kippen zonder kop,die alle ellende moeten blijven pikken….dus strey de fu strey, tjar a strey go doro..Gado de un visie mang….Krachtie Sranang mang….


  Maak melding
 19. laat de moordenaar het grootste deel van het geld halen bij abrahams zijn mede coupe pleger billen maat.

  die liggen toch te verrotten in Zwitserland Luxemburg Hongkong ruim 770 miljoen euro / .US$

  dan kan de staats kas direct gebruikt worden om de lonen schulden aftelossen..

  waarom heeft hij nog een assamblee nodig als hij toch geen gebruik van maakt, schaf dat ding toch af..

  die wakamang stratie mang weten immers meer dan die assamblee leden die toch niks nuttigers zijn..


  Maak melding
 20. Wat een lachwekkende uitspraak van deze roversbende, nu alle gelden achterovergedrukt zijn, en voor miljarden gelleend is, hebben we nu ineens het hele volk nodig, hoe doorzichtig, toen dit geboefte bezig waren de staatskas leeg te roven, hadden ze ook niet het hele volk nodig, maar nu ze geen uitweg meer hebben, en in paniek zijn vanwege de huidige situatie in het land, in ieder geval heeft Binda van akmos al aangegeven, niet te zullen meewerken met deze regering.laten ze hun puinzooi lekker zelf opruimen, en daarna zichzelf.


  Maak melding
 21. Bouterse het beste voor Suriname is dat je onmiddellijk met jouw regering opstapt want jullie kunnen helemaal niets ervan.Om een land goed te besturen moet je verstand hebben van zaken maar dat hebben ze niet die het land moet besturen.Ze verrijken alleen maar zichzelf en het volk leeft in armoede.Het volk heeft voor die domkop gekozen en zit nu in de problemen.Jammer uithuilen en opnieuw beginnen met nieuwe mensen die het land kunnen besturen.Bouterse oprotten is de beste,Dat is mijn advies.


  Maak melding
 22. Maar natuurlijk is het volk nodig, maar dan wel zonder dit paarse zooitje criminelen en ongeregeld wat zichzelf regering noemt en er een bende van gemaakt heeft


  Maak melding
 23. Ga het geld halen bij de mensen die het gestolen hebben van het arme volk .Te beginnen binnen de eigen gelederen.Nu moet het volk komen helpen om de kas weer te vullen? Stelletje klaplopers. Ze hebben trouwens door misleiding zelf voor gekozen. Eigen schuld dikke bult.Regering naar huis en een zaken kabinet installeren.Bestaande politieke partijen verbieden als zijnde criminele organisaties.Nadat ze schoonschip gemaakt hebben en de partijen gedemocratiseerd hebben, ontmantelen van etnische structuren, mogen ze weer meedoen aan de verkiezingen. Niet te vergeten het volk leren om de juiste keuzes te maken. Niet te stemmen op mensen die niets in hun leven gepresteerd hebben.


  Maak melding
 24. Wat een onzin, het hele volk wordt vertegenwoordigd door haar vertegenwoordigers in de nationale assemblee. In de ogen van Bouterse een grote poppenkast met katrien al vz, alleen is de dna belangrijk voor zijn eigen belang.
  Maar zoals de praktijk laat zien, schuwt hij de DNA.


  Maak melding
 25. HOOLIGANS, AMOKMAKERS en overige OPROERKRAAIERS, ik zie maar 21 postings (GRAPPEN). Jullie hebben je BIER-buikjes lekker vol met Pasen. Hebben jullie je ZONDEN beleden? Begin met een SCHONE LEI. Pasen is een feest van een NIEUW begin, van VREDE en VREUGDE.

  Onze PRESIDENT doet een beroep op ONS ALLEMAAL. Dat is toch PRACHTIG. We hebben niet een PRESIDENT die discrimineert. We krijgen ALLEN de KANS een steentje bij te dragen tot de ONTWIKKELING van ons land. Als je geen werk hebt, zoek een BAANTJE elders. Niet 1 x 24 uur TE DIEP in het GLAASJE kijken en onze PRESIDENT DAARVAN de schuld geven, terwijl jullie zelf uit EIGEN WIl zitten te ZUIPEN.

  Laat de Ramthahal een poosje met RUST. Ik merk het aan jullie postings, dat Ramthahal en achter de computer zitten geen goede combi is.

  Ons land heeft een VOLKSPRESIDENT die van een ieder houdt. Maken jullie je daarover helemaal geen zorgen. Onze PRESIDENT is CHRISTEN en vergeeft jullie ALLEMAAL je zonden. Schamen jullie je DAAROM niet. Jullie zijn niet de enige ALCOHOLISTEN in de WERELD. De Coffeeshops zijn evenzo FUNEST.

  Nederland mag in dat opzicht AFKIJKEN van SURINAME waar Coffeeshops VERBODEN zijn. SURINAME heeft GEZONDE mensen nodig om het land op te bouwen. In dat opzicht doet onze PRESIDENT het veel beter dan Nederland.

  Degene die een uitkering in Nederland hebben, zoeken jullie WERK. Want als jullie uiteindelijk bij de VOEDSELBANKEN belanden kunnen jullie je familie ook niet (meer) bijstaan, die TOEN altijd voor jullie klaarstonden in SURINAME.

  Het hele SURINAAMSE volk is nodig voor herstel Surinaamse economie. We mogen TROTS zijn om ONS LAND gezamenlijk te helpen.

  Deze SURINAAMSE REGERING is de beste van ALLEMAAL. Wisten jullie dat SURINAME al ZEVEN JAREN lang NOOIT Nederland iets gevraagd heeft.

  SURINAME heeft EINDELIJK een REGERING waar het OVERGROTE deel van het SURINAAMSE VOLK, erg TROTS op is. De vorige REGERING onder PRESIDENT Bouterse en deze huidige REGERING Bouterse/Adhin, laten zien dat SURINAME een ECHT ONAFHANKELIJK LAND is.

  De ECONOMISCHE CRISIS in de WERELD is VOORNAMELIJK de SCHULD van de westerse landen, waaronder de VS – noem ze de Vieze Staten en Holland. Nederland heeft destijds ZOVEEL GELD in Suriname BUITGEMAAKT en TOCH zaten ze in een CRISIS. Maar het gaat nu GELUKKIG beter. In Nederland moesten ook ALLE mensen OFFERS brengen. Daarom zegt onze VOLKSPRESIDENT, MENEER Bouterse “hele volk nodig voor herstel Surinaamse economie”.

  SURINAMERS worden door deze REGERING ‘geen KNOLLEN voor CITROENEN verkocht”.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 26. Wat er mis is is boven al gezegd.

  De roep om samen te werken is een roep om alles op de lange baan te zetten. Als het gaat om de paarse kliek dan wordt er gehandeld. Als het om de anderen gaat dan mogen ze in de ravijn springen. Dat is hoe ze regeren.

  Als hiervoor is gezegd. Nieuwe verkiezingen eisen.


  Maak melding
 27. Een psychopaat , narcissist , duivel kan je alleen verjagen door geweld, anders gaat ie niet weg. Narcisten zijn letterlijk duivels in een menselijke lichaam.

  De front contrex van de brein is uitgeschakeld . Deze bevat eigenschappen als empathie, liefde. Echter werkt bij deze duivel alleen het reptielen gedeelte.

  Deze duivel kan alleen verdreven worden met geweld. Zolang het ademt, liegt het.


  Maak melding
 28. Do the RIGHT thing@
  Noem een paar dingen waar jullie Surinamer trots op kunnen zijn, ik heb het al een paar keer gevraagd, maar jij met het stommen gezwets van jou kan of durf geen antwoord te geven, ik maak het je makkelijk, kom op het is niet zo moeilijk toch


  Maak melding
 29. De regering heeft het geld van het volk nodig. Het volk heeft zekerheid, stabiliteit en alles wat met een levensvatbestaan nodig. Eerst het volk misleiden, dan leegroven en vervolgens vragen om steun. Wie is hier gek, de regering of het volk?


  Maak melding
 30. Do the RIGHT thing@
  Waar om denk jij dat suriname niks meer vraag aan Nederland.
  1 ze hebben al genoeg verkloot 2**het ijswater dragen naar de zee
  3als Nederland geld in een gat willen gooien hebben we er zelf genoeg.
  En als ze willen helpen moeten jullie eerst bouta uitleveren.
  Je raakt je scherpte kwijt Do the RIGHT thing ik weet niet hoe oud je bent maar er is nog hoop voor je


  Maak melding
 31. Haco, Jij leeft van het OPRUIEN. Minder Ramthahal en je zult het merken.

  Met Pasen heb je de KANS om jou ZONDEN te BELIJDEN. Of ben je niet van PLAN te STOPPEN met jou FANTASIEËN, los van LEUGEN & BEDROG.

  Wie gaat nou z’n BESTE PRESIDENT aller TIJDEN met een MEERDERHEID in het Parlement ter zijde doen, omwille van VERSLAAFDE NEO-KOLONIALISTEN, LEUGENAARS, LASTERAARS en/of BEDRIEGERS.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 32. Beste mensen,

  Zullen we voortaan gewoon niet meer reageren op psychopaat Do The Right Thing,

  Deze stumper is reddeloos verloren.

  “De ECONOMISCHE CRISIS in de WERELD is VOORNAMELIJK de SCHULD van de westerse landen, waaronder de VS – noem ze de Vieze Staten en Holland.”

  Heel de wereld verkeert in een economische opwaartse cirkel. Suriname is het enige land waar de economie met tientallen procenten in dondert.

  Lekker in zijn paarse vet laten gaarkoken, deze Paarse Garnaal.


  Maak melding
 33. @Do the Right thing, shut your mouth, schreeuwlijk!. Je overschreeuwd jezelf met zoveel onzin en hoofdletters dat je niet meer weet wat je schreeuwt. DDB schreeuwt ook zoveel bull-shit, maar heeft tot nu toe geen jota voor het land en volk gedaan. Doe jij normaal dan doe je tenminste iets nuttigs.


  Maak melding
 34. @ ndp wakamang
  Is tijt geworde da we al di ministers en boefdraat ga berofen
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Dommer als hierboven bestaat niet !


  Maak melding
 35. Do the RIGHT thing@
  Nogmaals noem een paar projecten die bouta goed heeft afgesloten, ja coca mooi noem er nog twee, en benoem nou eens wat wij allemaal hebben weg gerooft, dat kan je niet eens, benoem het, al denk ik dat je dat eens kunt


  Maak melding
 36. Do the RIGHT thing@

  Degene die een uitkering in Nederland hebben, zoeken jullie WERK. Want als jullie uiteindelijk bij de VOEDSELBANKEN belanden kunnen jullie je familie ook niet (meer) bijstaan, die TOEN altijd voor jullie klaarstonden in SURINAME.
  Jij snapt het hellemaal, jij hebt ook verstand, ik zal je uit de droom helpen, het is triest dat het zo is maar wij zijn in staat om deze mensen bij te staan zoveel geld hebben wij, dat kunnen de paarse regering leden niet zeggen.
  Zet eens voor je zelf opeen rijtje wat er allemaal fout is gegaan of moet ik je helpen


  Maak melding
 37. Weet je wat ik zou doen? Niet ingaan op de uitnodiging. DDB is gekozen om het land te besturen. Hij wordt ook fors voor betaald en nu moet het onderbetaald volk de kastanjes voor hem uit het vuur halen, door het denkwerk voor hem te doen.
  Een andere reden is: we hebben te maken met een regering die niet weet wat praten is c.q. of van wie je hoort te weten dat je met praten geen moer bereikt.

  Enkele voorbeelden: hebben de ziekenhuizen niet gepraat met deze regering en wat hebben ze bereikt? Wel enkele geruststellende woorden in de trant van dat er licht in de donkere tunnel begint te schijnen. M.A.W. heb geduld.

  Hebben de gepensioneerden van pa lanti niet gepraat over hun toegezegde 1.000 Srd. Wat hebben ze bereikt? Wachten tot volgend jaar.

  Hebben de bus en boothouders niet gepraat met de regering over achterstallige betalingen. Wat hebben ze bereikt. En hetzelfde geld voor onze aannemers. Wachten op het licht in de tunnel.

  Praten werkt niet omdat we te maken hebben met een regering die zijn beloftes niet nakomt. De enige manier om je doel je bereiken is door als een klein kind tekeer te gaan. Als je staakt, zoals de bushouders hebben gedaan, komen ze direct met geld over de brug. Het meest recent voorbeeld is dat met die wakamangs. Die doen een partijtje moeilijk en krijgen direct 50 ha grond in de schoot geworpen, waarmede ze niets anders mee gaan doen dan verkopen.

  Dit was overigens een hele domme set van Bouterse. In de eerste plaats heeft hij duidelijk laten merken dat zelfs de wakkamangs omkoopbaar zijn. Hij bedrijft openlijk een verdeel en heers politiek. Mensen die al tientallen jaren rustig en geduldig op hun grondbeschikkingen wachten en dus niet tekeer gaan, krijgen niets. Hij pleegt kiezersbedrog want hij maakt mensen boos door zijn verkiezingsbeloftes niet na te komen. Zijn beleid druist in tegen alle beginselen van behoorlijk bestuur. Overigens een verplicht vak dat naast staatsinrichting aan al onze toekomstige politici verplicht moet worden gesteld. Geen diploma hiervoor: niet opnemen op het stembiljet. We mogen tenminste een minimale kennis van onze bestuurders verwachten als ze politiek willen bedrijven. En zo kan ik meerdere kwalijke punten aan deze zaak ophangen. Als president hoort hij het volk samen te brengen, hij heeft wel verdeeldheid op alle niveau’s en geledingen in Suriname bereikt. Mensen, de tijd om de praten is al lang voorbij. Probeer nu met harde hand jouw doelen te bereiken.

  Regering: hele volk nodig voor herstel Surinaamse economie door de regering Bouterse naar huis te sturen.


  Maak melding
 38. Van elke bevolkingsgroep moet per persoon deze rioolrat een harde kofu geven!!!
  Zo heeft hij samen met ons geraakt tot het vinden van juiste oplossingen.
  En zo kunnen wij slagen deze immense taak uit te voeren om onze economie grondig te herstructuren!!!


  Maak melding
 39. @prof. Misababoi

  Het zou zeker zinvol zijn om eerst goed te kijken naar de eerste jaren van zijn leven want daar ligt mogelijk de bron van dit compleet gestoorde gedrag.
  A la dolle tracht hij geld en vooral macht te krijgen. Maar hij doet dit op de meest destructieve wijze en het zal hem uiteindelijk ook niets opleveren. Vaak ligt daar iets in de kinder jaren aan ten grondslag en ook wordt het herhaald bij de eigen kinderen. Mogelijk dat de USA iets uit de psychologische rapportages over Dino willen vertellen.
  Hoe het zij dit vernietigende gedrag verklaren zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren om het brede publiek te laten zien wie hij eigenlijk is. Misschien vallen dan de schelle van hun ogen.


  Maak melding
 40. De MOORDENAAR zit dus shocking Klem. De staatskas is wederom leeg, stelen kan niet meer. Land van de Indianen mag hij ook niet weg geven. Boem is ho.


  Maak melding
 41. Pas op voor deze valse paarse profeten en apostelen

  Oproep UPS bestemd voor regering en volk

  De Universal Peace Federation (UPF) Suriname wenst in haar streven naar het bevorderen van algehele vrede in de wereld en in het bijzonder Suriname, een boodschap over te brengen aan de totale Surinaamse gemeenschap, inclusief de regering van Suriname. Zij laat zich daarbij leiden door de volgende hoofdbeginselen:

  A. Goddelijke Waarheid zonder enige vorm van partijdigheid in haar communicatie naar buiten toe.

  B. Partnerschap met alle relevante organisaties aan te gaan ter invulling van het boven genoemd beginsel.

  Zij stelt het volgende:

  De Surinaamse dollar is binnen korte tijd merkbaar en voelbaar ontwaard en de prijzen van noodzakelijke goederen en diensten zijn meer dan verdubbeld. Vele gezinnen zijn hierdoor in grote problemen geraakt.

  Maatschappelijke groepen binnen de samenleving zijn hiertegen in beweging gekomen middels protestdemonstraties daar zij hun heil niet meer zouden zien in dialoog met de regering.

  Wij doen bij deze een beroep op de overheid om in haar rol van vader des vaderlands, al het legitieme te doen om het welzijn van de Surinaamse burgers te waarborgen.

  Op alle maatschappelijke groepen doen wij een beroep om alle protestuitingen binnen de geldende rechtsregels te blijven houden.

  Indachtig onze vredesbeginselen is het onze innige wens, dat die maatregelen getroffen worden welke maatschappelijke spanningen zo veel mogelijk wegwerken.

  Het bestuur van de UPF,

  Br. Harold Pultoo B.A. – voorzitter
  Br. Denny Ristie – secretaris generaal ( Een aanbidder van didibri)


  Maak melding
 42. @ Neus:

  “A la dolle tracht hij geld en vooral macht te krijgen. Maar hij doet dit op de meest destructieve wijze en het zal hem uiteindelijk ook niets opleveren.”

  Naar mijn mening heeft het hem toch heel wat geld en macht opgeleverd. Of hij met tevredenheid op zijn leven terug kan zien, nu het einde nadert, dat is weer een andere zaak.

  Zoals vroeger, met dreiging en geweld lukt het niet meer om het volk in het gareel te krijgen. Nu probeert hij het door vriendjes te willen worden met iedereen in de hoop de hem nog resterende jaren redelijk comfortabel door te kunnen brengen.
  Zijn macht is aan het afbrokkelen en de toekomst is duister. De leider slaapt niet zo best meer vermoed ik.

  De man heeft domme streken uitgehaald. Zou hij het aangepakt hebben zoals bijvoorbeeld Jerry Rawlings in Ghana dan zou er wellicht een standbeeld zijn gekomen naast dat van Johan A. Pengel.
  Helaas, dat niveau heeft hij niet. Bovendien luisterde hij naar de verkeerde pseudo-vrienden. Een hosselaar blijft een hosselaar, een wakaman blijft een wakaman.


  Maak melding
 43. Wanneer ze roven doen ze dat alleen of in regerings verband. Nu dat jullie die nattigheid voelen van een volk die moe is uitgebuit te worden vindt de regering dat er stenen moeten worden bij gedragen. Wel zelf die stenen hebben jullie ook al verpand. Dus mensen, let wel, mensen do the right thing, kerkplein om 10:30 vandaag. A tan so! Tra fasi no de opa lollie musu gwe!


  Maak melding
 44. Bouterse heeft geen visie en weet niet wat te doen.
  Het ligt niet zo zeer aan zijn opleiding maar aan zijn karakter.
  Indien je ethisch niet kosjer bent, gaat dat je altijd achtervolgen.
  Hij heeft de gave om mensen die niet geschikt
  zijn aan te werven voor topfuncties. Zijn vrienden, zijn zoon, zijn dochter. Zijn vrouw geeft hij als firstlady een salaris, terwijl
  nog nooit eerder een firstlady salaris kreeg. Hahaha.
  Als neusje van de zalm, hij is een ramp als rolmodel
  voor de jeugd van Suriname. Iemand die verdacht wordt van moord, marteling, handelen in drugs enz enz wordt president.
  En hetzelfde volk vraagt zich nu af: hoe is dat mogelijk?


  Maak melding
 45. Haco, jij bent een GESTOORDE LAFAARD. Je bent een GOEDKOPE ONDERKRUIPER. Door LEUGEN & BEDROG hier op de site dagelijks te SPUIEN met je MEDE- GESTOORDE makkertjes denk je dat de MODERNE MENS daarin trapt.

  Jou UITKERING ‘veilig stellen’ in het Koude Kikkerlandje heeft de HOOGSTE PRIORITEIT. In combinatie met de VOEDSELBANK heb je in jou ogen een DROOM-leventje. Dit zegt genoeg over jou VERSTANDELIJK VERMOGEN.

  Dat je AANSPRAAK maakt op een uitkering ben ik het VOLKOMEN mee eens. GELD uit DRIE-HONDERD jaar SLAVERNIJ is niet in enkele jaartjes OP te MAKEN. Geniet MEDE ervan. Jou ENIGE TAAK betreft, jou ‘ROVERSSOORT’, met HAND en TAND verdedigen, als TWEEDE- , DERDERANGS burger. MEER zit er bij jou niet in. Maar denk niet dat de Nederlander ‘GEK’ is.

  Onze PRESIDENT wil TERECHT NIETS, maar dan ook NIETS, binnen SURINAME, verkregen via SLAVENHANDEL/SLAVERNIJ, waarmee VERSCHRIKKELIJKE LEED, zoals TIENDUIZENDEN MOORDEN omwille van GELD mee gepaard gingen.

  VERDEDIG jou maandelijkse UITKERING als NOTOIRE LAFAARD. Dat is jou LEVENSLANGE STRAF om dagelijks TE MOETEN LASTEREN, LIEGEN & BEDRIEGEN ten koste van LEED die mensen TOEN is AANGEDAAN.

  Omdat jij KENNELIJK nimmer van het woordje ‘PRINCIPE’ hebt gehoord is het GENIETEN geblazen om van SURINAAMSE TEGOEDEN als ONVERVALSTE ROVER te ‘genieten’, zoals het een ECHTE ROVER betaamt.

  Jou LEUGENHULP en MEDE-LASTERGENOOT hmolenaar2016 als ERVAREN BEDRIEGER die ‘zorg’ draagt voor jou NEO-KOLONIAAL voortbestaan, mag je zeer ZEKER als LASTER-VLOEKGOEROE naast jou WAARDEREN. Zonder hem zouden het LIEGEN & BEDRIEGEN nog te GENEZEN zijn.

  “Regering: hele volk nodig voor herstel Surinaamse economie”, aldus onze VOLKSPRESIDENT. LANDVERRADERS zoals jij zijn de specifieke categorie ZWAKZINNIGE VERSLAAFDE NEO-KOLONIALISTEN die zich niet hoeven te rekenen onder ‘VOLK’.

  SURINAME heeft WAARACHTIGE SURINAMERS nodig, die BEREID zijn EENSGEZIND te BOUWEN aan VOORUITGANG en ONTWIKKELING van ONS ALLER GELIEFD SURINAME. De LANDVERRADERS ten SPIJT.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 46. @ RobG

  “Het moet tot de demonstranten doordringen dat de crisis op de grondstoffen-, olie-, en goudmaatschappij zeer ernstig is. De inkomsten van het land vallen tegen en dus ook de inkomsten van de overheid.”

  Checkt u de feiten wel eens. Gaat u eens naar een wbsite die die de grondstoffenprijzen over decenia kan laten zien (bijvoorbeeld Kitco). Dan kunt u waarnemen dat de stijging van de goudprijzen tussen 2010 en 2012 niet door schaarste maar door angst bepaald werd.
  Ofwel geen enkele regering had rekening mogen houden met doorgroeien van de prijzen maar met een instorting van de prijzen. Dat zijn de normale cycli die u en de regering Bouterse negeert.

  U negeert ook de getallen van Hoefdraad namelijk dat het grondstoffen aandeel in de staatsinkomsten maar 25% van de totale inkomsten betreft en dat het instorten met 80% slechts een aanslag op de staatsinkomsten van 20% teweegbrengt waarvoor de regering plannen had moeten hebben gemaakt.

  Nu is men consumptief gaan lenen en kan men de staatsbegroting niet meer saneren omdat de devaluaties en de enorme stijging van de rentelasten snijden/reduceren van de uitgaven onmogelijk maakt.

  De regering Bouterse is 100% schuldig aan het instorten van de economie en haar inkomsten.

  Waarom ordend zij de informele goudsector niet int zij daar bij de concessie houders geen belastingen op het zelfde niveau als bij IAM gold. Die productie was wel 2 maal hoger dan IAM Gold. Ik raad u aan het Boekje Gowtu van Jeroen van Trommelen te lezen en dan weet u waar deze belastingen geheven kunnen/ moeten worden. 8 op 10 zijn NDP loyalisten.

  Indien men het Venetiaan onderhandelingsresultaat met Newmont aanvaard had was de investering in de mijn $125.000.000 lager geweest en had deze mijn al bijna 3 jaar bijgedragen aan het land. Minder problemen bij staatsolie, minder $ 12.000.000 minder rente lasten en al 3 jaar inkomsten.

  Indien men niet ingegrepen had in het raffinaderij contract van D&B naar Engineering & Procurement was de raffinaderij reeds begin 2014 in productie gegaan met alle voordelen van dien.

  Beste RobG het is zuur dat de critici dit reeds in 2012 constateerden en schreven.

  U dient wat meer op de feiten te letten.


  Maak melding
 47. @Do the Right Thing; schreeuwlijk, bezig je met een hoofdletter aan het begin van een zin en eindig met een punt. Hoofdletters midden in een zin is niet nodig, vieze rukker, of geil je op hoofdletters net als jou president die op armoede en macht geilt.


  Maak melding
 48. Toen deze regering de staatskas plunderde en de economie vernietigde, hadden ze niemand nodig. Nu de economie hersteld moet worden, hebben ze iedereen nodig.
  Wel, op mij hoeven ze niet te rekenen.


  Maak melding
 49. De politie had de opdracht om Wilgo Valies te arresteren wat niet gelukt is. Wel werden Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider hardhandig in de achterbak van een politiewagen gesmeten.

  Wordt het recht op vreedzaam demonstreren op deze manier onmogelijk gemaakt.

  Ik denk dat men deze helden Curtis en Bryan op deze de mond willen snoeren.

  Deze K-Administratie moet worden verjaagd.

  Stree de Stree wie no sa frede: Surinamers kom op voor je rechten! Get up, stand up For your rights


  Maak melding
 50. Het gehele volk moet massaal de president en allen die hem met raad en daad misdadig bijstaan gaan beroven, met Anonieme maskers op, en liefst om middernacht, gewapend met van alles.


  Maak melding
 51. Voor alle duidelijkheid, lafaards zijn mensen die anderen martelen en op de vlucht van voren beschieten en vermoorden. Vervolgens durven deze MOORDENAARS (lees Bouterse en alle andere medeplichtigen) zich niet te onderwerpen aan de regels van onze Rechtstaat.
  De mensen die hier op Waterkant de MOORDENAAR
  en zijn mede-moordenaars verdedigen zijn; Of deelnemers van de moord orgie december 1982, of verdienen
  een vette (van het volk gestolen) boterham. Wat zeg jij RobG(oebbels)?


  Maak melding
 52. Er zijn geen economische oplossingen in Suriname zolang er mensen (criminals) zoals Boutserse er zijn. Hij weet niets van de economie maar heeft wel een grote mond. Waar is zijn geld en hoeveel is dat? US? Nederland?
  De meeste mensen verbonden aan de overheid worden betaald of in het buitenland in Euro etc. vanwege de binnelandse inflatie. Wat is het inkomen van de ministers??
  Dat is informatie waar iedereen recht op heeft. (Freedom of Information Acts)
  Heeft niemand iets geleerd van de dagen met Pengel!!!???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES