woensdag, februari 28, 2024
HomeFotoSurined introduceert fietsen ophaalservice in Suriname

Surined introduceert fietsen ophaalservice in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname springen steeds meer mensen op de fiets: het is de goedkoopste manier om je te verplaatsen, je doet aan lichaamsbeweging en je ziet veel meer dan in een auto of bus. En op vrije dagen is het leuk om een ontspannend fietstochtje te maken. Toch durven sommige fietsers geen grote afstanden af te leggen, uit angst dat ze onderweg een lekke band, gebroken ketting of andere pech krijgen.

Automobilisten kunnen in zo’n geval een sleepwagen laten komen, maar fietsers hadden slechts één keus: met hun fiets aan de hand naar huis lopen. De meeste taxibedrijven vervoeren namelijk geen fietsen. Het allround-fietsenbedrijf SuriNed dacht na over een oplossing en introduceerde de fietsenophaalservice. Een uitkomst: wie pech krijgt in Paramaribo of de kuststrook, belt naar 8992454 of 7742891 en wordt samen met de fiets opgehaald.

Deze dienstverlening is niet gratis, maar wordt wel betaalbaar gehouden, zegt Vincent Monkau, directeur van Surined-fietsen aan de Hofstraat 42 in Paramaribo. “Wij willen graag zoveel mogelijk mensen zien fietsen, op een veilige manier. We weten dat het echt vervelend is wanneer je aan de andere kant van Paramaribo staat en niet terug kunt fietsen omdat je pech hebt.” De nieuwe service beperkt zich niet tot Paramaribo, maar rukt ook uit naar Commewijne, Wanica en Saramacca.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. Een heel goed plan niet zo negatief, wat is nou niet beter dan op de fiets.
  Er moet ook een fiets verhuur bedrijf komen.
  En toch nog een opmerking auto rijden, zie nergens een auto rijschool volgens mij rijden er veel zonder rijbewijs.
  Als je geen lessen kan betalen, kan je toch ook geen auto kopen, hoe kan dat?


  Maak melding
 2. Slim!

  Goed voor de toeristen.
  Kan ook met autopech een soort van anwb.
  Of bestaat dit al.

  Scooters, absoluut buiten Paramaribo, is ook handig en sneller.


  Maak melding
 3. goed zo
  initiatief, daar is er een gebrek aan in su
  heel veel geluk, hij zal dat zeker nodig hebben met die krabbe mentaliteit van surinamers


  Maak melding
 4. Goed idee, maar de automobilisten moeten eerst opgevoed worden. Bromfietsers zijn al een prooi voor roekeloze autorijders laat staan fietsers. Veel succes en bedenk ook iets voor de veiligheid.


  Maak melding
 5. If joe fattoe joe moes rij bajziegrie,goed vo je conditie,minder files,..bezuinigen op benzine,positieve ontwikkeling.ga zo door Surinamers…ALLES DOOR BOUTERSE ! leve de president.men kan op vele manieren geld besparen,MEN MOET HET ALTIJD PROBEREN.


  Maak melding
 6. In mijn jonge jaren heb ik veel gefietst. Afstanden Paramaribo-Moengo, idem -Zanderij en naar Coronie heb ik vaak met vrienden en in groepen afgelegd. Natuurlijk hadden wij een reparatieset en fietspompen bij ons om bij pech de fiets te repareren. Dat was toen ook geen probleem omdat elke Surinamer in staat was om zijn fiets of bromfiets zelf te repareren. Het was ook een gezonde en goedkope bezigheid want we hadden toen ook geen geld. Ook bij onze leguanenjacht en hengelsport werd vaak gebruik gemaakt van de fiets. Wie weet dat niet meer?
  Als we thuis geen pieren konden vinden was het even stoppen aan de Kwattaweg, pieren kopen en daar gingen we.
  Natuurlijk was het toen heel anders. Meisjes werden verliefd op je als je een goed schone en glimmende fiets had en waren altijd bereid om op de bagagedrager te gaan zitten. Nu kijken ze je niet meer aan. Ook was het verkeer minder druk en er reden minder gekken rond.
  Kortom, ik vind dit een prachtig initiatief. Ga zo door. Nu ook nog een fietsverhuurbedrijf en dan kan de staat Suriname stikken met zijn government take.


  Maak melding
 7. Bun Sani Blessie mi man.SWITI Sranan langzaam maar zeker we doro.En voor degene die het niet in SWITI Sranan zien zitten ook in Europa blijven zitten als de oorlog uitbreek niet rennen naar SWITI Sranan.


  Maak melding
 8. Goed idea. Nu commercieel mogelijk maken. Doet me denken toen ik van Tourtonne naar Zorg en Hoop moest fietsen. Drie jaar lang geen banden pecht onderweg. Zo’n ophaal service is een heel goed idee.

  Je leest bromfietsers worden dood gereden. Met kloppend hart wacht ik dit fietsen ding af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES