dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVHP: Suriname zit momenteel in een periode van duisternis

VHP: Suriname zit momenteel in een periode van duisternis

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 apr – Suriname zit momenteel in een periode van duisternis. Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, naar aanleiding van het paasfeest. Het is een periode waarin veel gezinnen het heel moeilijk hebben om rond te komen. Een periode waarin mensen bang zijn voor de toenemende criminaliteit.

Ook is het een periode waarin het lijkt alsof corruptie en onrecht het hebben gewonnen van eerlijkheid en rechtvaardigheid. Pasen geeft hoop. “God laat zich de les niet lezen door verkeerde keuzes van de mensen en op paasmorgen toonde Hij Zijn macht door Jezus op te wekken uit de dood. Met Pasen mogen wij dus gedenken dat er hoop is op verbetering. Met Pasen moeten wij ook leren om geen foute keuzes te maken”, stelt de VHP.

Pasen is het feest van de overwinning van het leven op de dood. Met Pasen wordt de overwinning gevierd van het licht op de duisternis. Mensen moeten zich daarom extra inzetten voor het goede. “Laten wij beginnen om in onze eigen omgeving, in onze buurt, in onze familie, op ons werk, eerlijk en oprecht te zijn en anderen bij te staan. Dat geldt niet alleen voor de christenen, maar voor ons allemaal”, aldus de VHP.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

46 REACTIES
 1. Huh ? Suriname zit al 40 jaar in het duisternis. Sinds didibrie (Desi Delano Bouterse) op het toneel is verschenen is het 1 grote ramp. De man houd suriname gegijzeld. Ook ten tijde van Venetiaan regeerde angst.


  Maak melding
 2. Nederland, Kolonel Hans Valk en DDB (nederlands paspoort) hebben Suriname op 25 februari 1980 veroverd van de wettig gekozen regering van de republiek Suriname.

  DDB, sergeant, die machtsgeil was, was niet in staat met zijn capaciteiten het land te leiden en op 8 december 1982 werd onder zijn leiding 15 andersdenkenden standrechtelijk geëxecuteerd.

  Het Volk van Suriname zal orde op zaken moeten stellen, door zich te bundelen en DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia ea op te sodemieteren. Deze mensen zullen ter verantwoording moeten worden geroepen voor zaken vanaf 8 december 1982 en ook voor zaken vanaf 25 februari 1980 – 8 december 1982, ook Nederland zal ter verantwoording moeten worden geroepen.

  Vanaf toen ging het bergafwaarts met Suriname en de Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.


  Maak melding
 3. Santhoki mag je simpelweg TYPEREN als de FARIZEEËR bij uitstek. Een Judas vanaf het EERSTE UUR. Het VOLK AANZETTEN tot WANTOESTANDEN omdat je nog steeds niet over jou VERKIEZINGSNEDERLAAG van 25 Mei 2015 heen bent. SURINAME is zonder deze FARIZEEËRS uit de RACISTISCHE VHP – Valse Hoop op Paé-partij BETER af en ze zijn de juiste METAFOOR voor dit Bijbelse Verhaal.

  Wanneer z’n Hindostaanse RACISTISCHE broeders SPAREN en GELD (PAISA) voor MORGEN aan een kant zetten, zonder haast te ETEN, dan hoort NIEMAND ze zeggen dat ze in DUISTERNIS leven.

  Santhoki met z’n VALSE, KWADE en RACISTISCHE bedoelingen ‘leeft’ SOWIESO sinds TIJDEN in de DUISTERNIS. Als je de WIL van het VOLK niet wil ACCEPTEREN en de JUDAS wil uithangen, ben je GEDOEMD in DUISTERNIS te moeten leven ChandriKA.

  We begrijpen ALLEMAAL daarom DONDERS GOED dat Santhoki vanwege zijn RACISTISCHE INBORST niet alleen VANDAAG in de DUISTERNIS wandelt.

  Onder Bouterse ZIET men uiteraard MEER en steeds MEER LICHT. Het SURINAAMSE VOLK wordt geen KNOLLEN voor CITROENEN verkocht.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 4. Do the RIGHT thing!@

  Onder Bouterse heeft SURINAME haar TROTS wwer naar BOVEN weten te HALEN, een EMINENTE FILOSOFIE voor VOORUITGANG.
  Op wat voor een manier ben jij trots op bouta.
  Wat z’n ogen zien verkloten z’n handen.
  Een volks verlakkerij van de bovenste plank, als liegen een beroep was zaten er maar weinig surinamers zonder werk
  Vertel mij tien dingen waar jullie trots op moeten zijn.
  Voor zover ik weet is het alleen maar veel beloven weinig geven doet de gek in vreugden leven.
  Dtrt@ doen nou eens een echte bijdragen aan dit forum, volgens mij hebt jij een een enorme duim waar je al dat gezwets uit zuigt
  En als je reageert, doe het dan op een fatsoenlijke manier
  BVD


  Maak melding
 5. passant@
  Laat dan zien of vertel dan wat de rol was van kolonel Hans Valk als valk een rol gespeeld heeft in de coup ga ik met je mee, anders ben je heel voorbarig met deze uitspraken, er zijn andere verhalen opschrift die anders beweren. En de tijd zal het leren als de archieven van het verleden vrij komen.
  In afwachting van jou relaas
  Groetjes


  Maak melding
 6. Deze man heeft sinds 1980 de politiek in Suriname bepaald. Ook tijdens het front merkten politici de loop van zijn geweer in hun rug.Hij is een ramp voor ons volk velen zien dat pas nu in.Langzamerhand glijden we af richting Venezuela.Een land met 88miljard a an oliedollars en kijk naar ze vandaag.Hammer voor ons geliefd land wij hebben er een puinhoop van gemaakt.En dit alles terwijl we qua Inwoners bijna de helft van de stad Amsterdam zijn.


  Maak melding
 7. De Ned archieven zullen prijsgeven welke Surinaamse militaire DESERTEURS de 8 december-massamoord hebben gepleegd ????????????

  ALLE bewijzen tegen deze Surinaamse militaire slachters liggen gewoon bij de Krijgsraad in Paramaribo !

  NEKS NED archieven, dat is een fabel van de destijds bevelvoerende legerleider !
  (die overigens niet is opgetreden tegen de militairen aan wie hij, zogenaamd, GEEN bevel had gegeven voor de massamoord)

  De archief-leugen werkt totaal niet !

  Staat ook in het Ned archief welke Suri-soldaten de ongewapende dorpelingen van MOIWANA hebben uitgemoord ??

  Desi weet ook dat niet meer ??????????????????


  Maak melding
 8. De Puinhopen Van 7 jaar Desie Bouterse

  Met Bouterse nu aan de mach, is het koppijn .

  Met Santokie aan de macht, is het Hersenschudding Beste Mensen.


  Maak melding
 9. Met Ronnie Brunswijk worden je dochters masseuses in massagesalons. Met Somohardjo wordt alle domeingronden geconfisqueerd. Met Rusland en Santhoki aan de macht zal Bouterse naar Domburg verhuizen. De rest van zijn Daltons en Calamaty Jane’s als Simons, Dora, Ingrid etc zich door andere bezemstokken bedienen. De overige neven en families van het hoofd van de clan der NDP-ers krijgen een hersenschudding en zullen Santo Boma met Calpol worden behandeld. De rest van de bevolking zal het licht weer zien en de handen uit de mouw steken om de kas reserve weer aan te vullen, gezondheidszorg weer gezond maken, onderwijs weer herstellen en oprechte intellectuelen voort brengen die mee zullen helpen om het land in alle uithoeken weer helpen opbouwen, de dochters en zonen van Suriname weer het gevoel geven dat ze trots op hun land mogen zijn, maar zullen vooral weten wat fatsoen,eerbied, waardigheid, oprechtheid, kortom de gangbare normen en waarden weer eigen maken, dan thuis en op straat op te gaan en de kruimels van de boeven hals Boefdraad, Herrenberg, Alibox, Jozefzoon Pineux, Dodson, van der San. Doekhie, Benschop en velen anderen te verzamelen en te bedenken dat ze daarmee hun buik kunnen vullen, een dak boven het hoofd zullen krijgen en zich zullen kunnen ontplooien tot een waardig lid van de samenleving.


  Maak melding
 10. Santokhi bhaai, pehle tu apne djaati ke bhaiwan ke rok. Na dekhe hai tu ki dien pe dien sab kafaryaail djaat hai? Taniek samadjh toke hai ki na? 2020 tak toke samay hai. Ie samay ke khoeb laabh oethaaw aur apne dharma ke madjboet banaaw, nahin to koetta ke tarah tulog bhatakihe gali gali.


  Maak melding
 11. Santokhi bhaai, deshwaa andhakaar mein na hai, hamaar djaatie-bhaiwan andhakaar mein hai. Oelog ke andhakaar doer kar bhaai! Na dekhe hai Dilip S. djaise bhaiwan aur Mansaram djaise behiniyen kekar gaar mein ghoesal hai? Pehle gariyaa mein se nikaal sab ke, nahin to ek dien sab saamp ban ke khaalie wiesh oegalie.


  Maak melding
 12. Komende weken wordt het hard protesteren tegen dit paars duivels regiem. Ook ten huize alle paarse misdadig minnende ministers en paars misdadige baas aanbiddende parlementarieers komt nog. Stree de stree het land is niet van deze paarse rovers, hun familie en corrupte paarse poepvliegen en de drugsmaffia. Weg met deze paarse beesten van mensen.


  Maak melding
 13. Srafu@
  Wie zal het zeggen het is te hopen dat de waarheid echt boven komt al heb ik daar mijn twijfels bij politiek is rot, daar ik jou niets over te vertellen, niet persoonlijk, maar de ervaring in het land


  Maak melding
 14. Srafu
  PS : De Nederlandse archieven hebben de trekkers van de Surinaamse militaire massamoordenaars bediend !!!!!
  Srafu@
  Wat mis ik iets het verhaal, kun je me dit uitleggen, ik leer graag


  Maak melding
 15. @Mokro en @Haco,

  Ningre Tongo is geen officiele taal, toch bedient de president in officiële toespraken zich van deze taal. Dus ga dan ook dezelfde vraag aan de president van Suriname stellen.


  Maak melding
 16. Jaichand; dat noem je steenkolen Nederlands oftewel brokobana taal. Daarmee verkracht hij niet alleen srananga-tongo maar ook de nationale voertaal. Kijk wat hij ervan gebakken heeft. Zijn oraties waren en zijn gericht tot de mensen van een subcultuur de zogeheten wakamans of stratiemans. De rest van het volk amuseert zich daaraan. Hij kan niets tegen wat beschaafd is, jij toch wel? Doekhie is een andere variant van een unieke exemplaar van een nietsnut.


  Maak melding
 17. @Jaichand,

  Iedereen in Suriname verstaat die Nengre Tongo zoals jij het noemt.

  Als jij Jaichand met een Surinamer van Javaanse komaf een gesprek wil voeren? In welke taal wil je dat doen behalve in het Nederlands?

  Geef a.u.b antwoord op mijn vraag.


  Maak melding
 18. Ach,..Santokkie tokis old school,zeg maar gerust FOLKLORE.,hij past niet meer het infrastructuur des landes,in de prullenbak met deze Patsjakkerrrrrr./..EZEL combinatie.


  Maak melding
 19. @Haco, de archieven zijn erbij gehaald door de massamoordenaars van 8 december. Het is de zoveelste uitvlucht !

  Eerst hebben de massamoordenaars, persoonlijk, op televisie verklaard dat onze ongewapende landgenoten op de vlucht waren doodgeschoten !

  Daarna hebben zij aan de gezant van de Verenigde Naties een andere versie voorgehouden, Zij hebben de massamoord toen niet ontkend ! (rapport van VN gezant A .WACO)

  Elke dader die wetenschap heeft van voor hem ontlastende feiten en omstandigheden, had die gegevens al lang op tafel gelegd bij de Krijgsraad !

  Nu dit niet is gebeurd (sommigen weigeren zelfs te verschijnen) zal de Krijgsraad een eindvonnis maken !

  Enig Nederlands archief zal dat niet veranderen. De bewijslast tegen de massamoordenaars (de feitelijke daders van de strafrechtelijke feiten) ligt bij de Krijgsraad en een archief brengt daarin geen verandering !

  Strafrechtelijk gezien is de 8 december massamoord voldoende duidelijk geworden bij de behandeling door de Krijgsraad en gelet op het in het strafdossier verzamelde bewijsmateriaal. Er kan gewoon een eindvonnis worden uitgesproken !

  PS : De Nederlandse archieven geven wel aan dat hr DDB NEDERLANDER was ten tijde van de massamoord. DDB zou dus in Nederland berecht kunnen worden voor onder andere de moord op 8 december van de Nederlandse journalist (van Surinaamse afkomst) FRANK WIJNGAARDE !


  Maak melding
 20. Ik denk dat de VHP zelf in een periode van duisternis verkeert, want tot op heden slagen ze er niet in om de massa te overtuigen van hun gelijk.

  En het gaat ze ook niet lukken en daarom zullen ze in het duister blijven zoeken naar een modus om aan de macht te komen.

  Ook speelt de etniciteit van deze politieke partij hen parten.
  Men zegt en roept vanuit de partij dat men Surinamer is en zich Surinamer voelt, echter is er onderhuids een totaal ander gevoel binnen deze partij.

  Any way,in 2020 mag je het weer proberen Chandrika en misschien, heel misschien zal er een lichtpuntje te zien zijn in het donker en onverlichte binnen de VHP.


  Maak melding
 21. Suriname is al jaren failliet onder Bouterse en komt nooit meer boven zo land deze idioot aan de macht is als president van het land.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles en de domme massa die op hem hebben gestemd hebben spijt maar kunnen niets doen.Ik heb zelf geen medelijden met hun was als je deze domkop kiest als president is het vragen om problemen en dat hebben ze nu al jaren.Als Surinamer schaam ik voor mijn land.


  Maak melding
 22. @o the RIGHT thing!, ben jij niet de persoon die alle radiostations belt om rotzooi te vertellen? Ik ben blij dat sommigen gewoon afbellen aan je oor, omdat je alleen maar rotzooi uitkraait.

  Ik hoop dat je lekker geniet van al die roti’s, bara’s en nog veel meer die de hindoestanen maken.

  ==Dit heb je eerder geschreven::::::Onder Bouterse heeft SURINAME haar TROTS wwer naar BOVEN weten te HALEN, een EMINENTE FILOSOFIE voor VOORUITGANG.

  Alleen sommige waardeloze Surinamers voelen zich gelukkig met Bouterse, omdat hun hersenen bespoeld is met die witte poeder en zij kunnen niet meer na denken.

  Schrijf maar eens op in welke landen jou baas zich vrij kan bewegen. Hij is en blijf een waardeloze MOORDENAAR.

  Vergeet niet dat jij teveel zeurt over die hindoestanen met drugs, maar jou waardeloze Bouterse had gezegd dat ze allemaal de gevangenis in zullen gaan. Ik wacht nog steeds daarop.

  Dankzij de hindoestanen heeft jou Bouterse pakketten kunnen verdelen, maar betalen is een grote probleem, dus waardeloos is hij echt voor mij.

  Lees dit maar en zie hoe jij Bouterse maar blijft ophemelen::::::::

  = De overheid kon de naschoolse zorg ook niet langer financieren wegens enorm geldgebrek en kan dat nu zeer vermoedelijk ook niet meer door hetzelfde gebrek. Als wij het blad Parbode mogen geloven, dan moet lanti twee belangrijke leveranciers van pakketten met basisgoederen, namelijk Chotelal en Combé Markt respectievelijk SRD 11.4 miljoen en SRD 10.6 miljoen betalen. Het is begrijpelijk dat op een gegeven moment beide leveranciers niet langer de filantroop willen blijven uithangen en hun geld eerst verlangen, alvorens verder steun te verlenen aan het populistische project van meneer Bouterse CS. De regering Bouterse II blijft de grootste wanbetaler van dit land en haar schulden blijven lokaal en extern maar oplopen.


  Maak melding
 23. NDP-jongeren: Pasen, de bron van hoop

  Jezus was niet corrupt, jullie lijders zijn het wel!
  Jezus discrimineerde niet, jullie discrimineren vooral de Aziaten!


  Maak melding
 24. Samen een vuist maken tegen bouta al ben je zwart bruin dan ook zo gaan jullie vooruit samen maken jullie macht en niet rassen haat creëren daarvoor is de tijd nu niet voor!
  Toon begrip!!!
  Suriname heeft multiculturele samenleving en moet zo blijven en elkaar steunen om eenheid te vormen
  Hoop dat mijn boodschap duidelijk is aan de mensen die hier alleen rassendiscriminatie in hoofd hebben als het niet goed gaat met Suriname ipv eenheid vormen en bouta wegjagen en samen Suriname opbouwen! !!

  Trotse surinamer


  Maak melding
 25. Het valse orakel Santokhi heeft gesproken. Met opzet vergeet hij te vertellen dat er meerdere landen naast Suriname o.a. op het Zuid Amerikaanse continent, van de crises te lijden hebben. Ik noem bijvoorbeeld de grote Zuid Amerikaanse landen Brazilië en Argentinië. De idioten Lex en Bigi Sma draaien het hoofd weg voor deze feiten.


  Maak melding
 26. Srafu@
  Bedankt voor je heldere uitleg hier kan ik wat mee.
  Ik ben op het ogenblik het boek Bikkel aan het lezen, het is verhelderend voor de historie van Suriname.
  Het is geschreven door Rudy Kagie in die tijd onafhankelijk journalist voor diverse Hollandse kranten. Had goede kontakten bij bij de inlichtingen diensten.
  Staat ook een stuk over Fret Ormskerken ik


  Maak melding
 27. @ Eenheid, het is duidelijk dat jij nog niet door hebt dat het juist Bouta is die de eenheid wist te brengen onder de diverse bevolkingsgroepen in Suriname.

  Alle oude politieke partijen zijn nog steeds zeer etnisch bezig dus gaan ze het niet redden anno 2017, en ook niet in 2020 !

  Ergo, jij kletst over een vuist maken tegen Bouterse, onderwijl Bouterse een mokerslag gereed heeft staan jegens jullie gelukszoekers !

  Wat een amateur en mafkees ben jij zeg !


  Maak melding
 28. @Robje leeghoofd, de Clan heeft ruim DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven, toen de staatskas al was leeg-gerommeld ! (NIET de CRISIS !)

  Deze nep-biljetten zijn IN HET GEHEIM voor de verkiezingen door de Clan gedrukt ! Het volk wist van niets en is misleid ! Nadien kwamen de DEVALUATIES !

  De zogenaamde crisis zit in de hoofden vd Clan, terwijl er sprake is van grof wanbeleid en Mega-corruptie !

  De staatsuitgaven van de Clan zijn NOG STEEDS veel hoger dan onze staatsinkomsten, dus de crisis verergert !

  Binnenkort komt er wederom een DEVALUATIE !!

  PS : Doel vd Clan is nu de bevolking verder financieel te strippen (prijsverhogingen, government-take etc etc) , zodat de Clanleden verder feest kunnen vieren !

  Zie de desastreuze maatregelen om het bouwen van huizen te ontmoedigen/onmogelijk te maken ! Soso hebzucht !


  Maak melding
 29. Er is EENHEID in Sranan, tja …………..

  EENHEID IN HET OPZETTELIJK VEROORZAAKTE STAATS-FAILLISSEMENT, door WANBELEID en MISLEIDING van het Volk !

  ALLE bevolkingsgroepen worden even HARD bestolen en geraakt, GESTRIPT door de Clan !


  Maak melding
 30. @Srafu,

  Het dringt niet tot je door dat de basis van de voorraad gelden fragiel was. M.a.w. het verzamelde kapitaal was net zo ‘ vluchtig ‘ als ether. Een Front-regering zou bij een eventuele crisis ook gedwongen worden om de reserves aan te spreken. Trouwens onder de regering Venetiaan was men reeds bezig de reserves van het land aan te spreken.Immers toen de regering Bouterse het bestuur in handen kreeg ging het al neerwaarts met de inkomsten van het land. Dit soort wijsheden krijg je niet te horen van de idioten van het Front.Jij blijft maar varen op ‘ foute kompassen ‘ van Jojo en andere pseudo deskundigen.


  Maak melding
 31. @Robje de huisslaaf, u als eco-a-no-mi-noom weet dat de monetaire reserves en de Goudvoorraad, KEIHARD waren !

  U noemt geld/kapitaal vluchtig, inderdaad zodra het in handen komt van Gilmore of Desi, is het vluchtig !

  Ons geld en ons Goud is VERDAMPT, heeft de geleerde Gilmore in het openbaar verklaard !

  De door Vene aan Desi overhandigde deviezen van RUIM EEN MILJARD hebben de huidige machthebbers gewoon vernietigd met onzinnige onproductieve uitgaven !

  Door daarna MILJARDEN aan ongedekt geld te drukken en steeds teveel uit te geven (plus de massale corruptie), zitten wij met het DESI-staats-faillissement !

  Babbels van slaven helpen niet meer, er komen geen valuta binnen, productie no de !

  Nieuwe devaluaties komen er aan !

  PS : Sranan heeft vluchtig kapitaal, zegt onze econoom-slaaf, ja met deze machthebbers klopt dat wel !

  ALLA UN MONNIE LONG GWE INI DENG MAN SAKKA !

  Nieuwe economische termen volgens de Sranan slaaf : verdampt geld en goud, vluchtig kapitaal (gevlucht kapitaal ? )


  Maak melding
 32. Die paarse idioten gaan nooit verstand krijgen en kunnen alleen OCER leugens papegaaien. Gelukkig gaat OCER binnenkort voor goed dicht, net als de cel deuren van deze criminelen.


  Maak melding
 33. @Srafu,

  Jij zal het nooit begrijpen zolang je blijft bivakkeren in de ” domme-comfort-zone ” van het Front dat o.a. Bevolkt wordt door Koos, Molenaar, Henry, Esmerald, Lax, Hans, Bigi Sma, Ray, enz.enz.enz. Laat dit goed tot je grijze massa doordringen. De basis van de Surinaamse economie is altijd drijfzand geweest. De regering hoopte door investeringen in het land, dus investeringen in de economie, de economie aan te jagen. Dit systeem van aanpakken heeft de financieel zeer sterke ECB ook toegepast in de Europese economieën. De effecten van deze aanpak hebben tot gevolg dat de Europese economieën een economische groei lieten zien. Suriname had echter de pech dat juist die belangrijke exportproducten van het land in een neerwaartse spiraal kwamen. De inkomsten van het land namen drastisch af, dus ook de inkomsten van de overheid. De economische groei van Suriname werd afgeremd. De overheid moest investeringen in staken in projecten, op subsidies, op electriciteit, op gas, op benzineproducten, de importen op voedsel, enz. Ik ga ervan uit dat mijn uitleg het licht in jouw hoofd laat schijnen en dat je op een simpele manier een beetje inzicht heb gekregen in de problematiek.


  Maak melding
 34. Op de website van het Nederlandse blad Elsevier.nl staat een artikel van Afshin Elian naar aanleiding van het Turkse referendum. Het heet “De liefde voor een despoot is de Turkse republiek fataal geworden” en gaat over despoten moeheid.

  Het beschrijft het wegebben van de populariteit van een dictator als hij zijn beloftes niet langer kan waarmaken en zijn pogingen de macht vast te houden. Het is zonder meer ook van toepassing op de situatie in Suriname waar mooie beloftes worden gedaan maar waar het verval steeds sneller gaat.

  Interessant om te lezen. Wellicht een blik in de toekomst van Suriname en haar leider.


  Maak melding
 35. Hans van den Broek, ik zie de verbanden tussen de Surinaamse president en Erdogan niet.Uit machteloosheid wil je jou zegje doen of Je bent gewoon ziek, psychisch labiel, afgeschreven voor de samenleving.Je doet me denken aan het laxeermiddel Lex, een fervente aanhanger van het Front.


  Maak melding
 36. @Robje de propagandist van de verkwisters, ik behoor niet tot een politieke organisatie ! Stop aub met de nonsens analyses van je ! Kom met echte cijfers, de inflatie is meer dan 50 % !!

  Deze machthebbers hebben constant MEER uitgegeven dan Suriname aan inkomsten heeft, daar zit de fout en daar zit de verkwisting !

  Er is niet geinvesteerd in zaken/sectoren die Valuta zullen opleveren voor het land ! Echter, al ons geld is wel weggemaakt !

  De bevolking is de babbels van de machthebbers zat, zij presteren NIETS ! (ongedekt geld drukken is het enige wat
  Gilmore en co hebben gepresteerd. Oja, plus het land verder vernietigen door dure leningen tegen woekerrente af te sluiten !)

  De economie is ingestort, geen exporten, valuta wordt niet verdiend !

  Nog steeds geven de machthebbers MEER uit dan Sranan aan opbrengsten heeft, leg maar uit Robje aan de geweldige ministers en aan de president, dat om die reden de volgende devaluatie onontkoombaar is !

  PS : De DUURSTE governor van de Centrale Bank en de DUURSTE minister van financien, hebben ons land Failliet gemaakt !
  MAAK ZIJN BANREKENINGEN IN USA etc OPENBAAR,
  DAN KAN HET VOLK ZIEN WAAR DE MACHTHEBBERS MEE BEZIG ZIJN !


  Maak melding
 37. Srafu, prof. Misababoi, Ira, lens, Jaichand, jullie zijn het handjevol VHP BEDRIEGERS – Valse Hoop op Paé-partij BEDRIEGERS die hier de Waterkant-site VERVUILEN met jullie RACISTISCHE HETZE, tegen Bouterse. De NDP heeft een PLUIMAGE van SURINAMERS binnen haar gelederen, waaronder ook HINDOSTANEN met NORMALE PRINCIPES.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij is OUDERWETSE ROMMEL, allemaal NEO-KOLONIALISTISCHE VERSLAAFDEN die denken in termen van KRUIPERIJ, zoals hun KASTENSTELSEL het voorschrijft.

  Vandaar dat de VHP-ers de Valse Hoop op Paé-partij-ers zich hebben ontwikkeld tot LANDVERRADERS die BEREID zijn om hun EIGEN moeder omwille van GELD(PAISA) te VERKOPEN.

  De MODERNE Hindostaan denkt anders. Het zijn de lui, de Hindostanen uit die RACISTISCHE hoek van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij die SURINAME dachten te kunnen SABOTEREN.

  Hun SOORTGENOTEN de GROOTSTE LEUGENAARS en BEDRIEGERS vind je daarom hier op de site. En dan hebben ze zelf OOK NOG het LEF om zichzelf Surinamer te noemen.

  Ronny Brunswijk heeft het RACISTISCH SPELLETJE van deze PURE RACISTEN door en heeft ze TERECHT de RUG toegekeerd.

  Ze hebben het ALLEEN over GELD en denken dat de Afro Surinaamse Bevolking ook zo denkt.

  Wijlen Jaggernath Lachmon heeft ze met RACISME BEGELIJDT (i.p.v. BEGELEIDT) en OPGEZADELD. Dat WREEKT zich nu binnen de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, deze GELDMONSTERS- SEKTE.

  De SURINAAMSE PRESIDENT VALS BESCHULDIGEN van DRUGS-toestanden, het min of meer VERDUISTEREN van GELD, alsof ALLES alleen maar om GELD draait.

  Zoals de WAARD is, VERTROUWT hij z’n GASTEN.

  De mensen in het bijzonder de Afro-Surinamers die met deze RACISTISCHE lui PROTESTEREN, kennen de DAADWERKELIJKE SURINAAMSE POLITIEK niet, ze doen maar wat, niet WETENDE dat ze bezig zijn hun EIGEN GRAF te DELVEN.

  Bouterse is door het SURINAAMSE VOLK gekozen en MOET z’n TERMIJN GEWOON UITZITTEN. Bouterse HEEFT het VERTROUWEN van de SURINAAMSE GEMEENSCHAP die deze BEDRIEGERS van de VHP – de
  Hoop op Paé-partij vanaf het begin hebben WILLEN SCHADEN. Bouterse MOET GEWOON z’n BELEID, gericht op VOORUITGANG van SURINAME, voortzetten.

  Santhoki is een PRAATJESMAKER. De DRUGS die ONDERSCHEPT zijn van z’n MAKKERTJES, wilt hij de AANDACHT AFLIJDEN (i.p.v. AFLEIDEN)? Hetcontact van z’n VROUW toen met Segebai, wist hij ZOGENAAMD ook NIKS van.

  Bouterse is de BESTE REGERINGSLEIDER van SURINAME OOIT. Doet dat ZO EEN PIJN?

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 38. @Do the WRONG Thing , neem uw pillen maar of vraag een nieuw recept !

  Sranan is nog steeds failliet ! Failliet gemaakt door uw baas, de ex-militair die Srananmans haat ( Zie 8 dec massamoord en zie Moiwana-slachting !)

  Uw racistische onzin slaat nergens op, de door VENE aan Opa D overgedragen MILJARD aan monetaire reserves, waren geen creoolse of hindostaanse reserves, was internationaal betaalmiddel ! Plus een stevige goudreserve !

  Alles weggemaakt onder leiding van uw baas, Desi !
  (ras vd dader is onbelangrijk, Ons geld en Ons goud zijn in elk geval WEG ! )

  Sranan zit helaas, door het wanbeleid van de anti-Surinamer al in een diep economisch moeras ! Door het faillissement raakt de gewone Srananman alles kwijt !
  Ook hier speelt ras geen rol, alleen de politieke clan om de machthebber heen krijgt de ene salarisverhoging na de andere ! Of zij krijgen er een goedbetaalde nepbaan bij !

  Uw baas loopt rond met een Strafvonnis rond zijn nek van ELF jaar ! Vonnis voor internationale harddrugshandel ! En u beweert dat hij vals beschuldigd wordt ???????????
  Vonnis betekent dat bewijs is geleverd !

  Sranan moet uit het Faillissement, helaas heeft uw baas (hoofdverdachte massamoord) gefaald ! Andere leiding kan Sranan redden, welk ras maakt niet uit !
  Gewoon echte GESCREENDE Surinamers neerzetten, die houden van Land en Volk !

  PS : No firgiti fu dringi yu perki !!!


  Maak melding
 39. @RobG

  “Immers toen de regering Bouterse het bestuur in handen kreeg ging het al neerwaarts met de inkomsten van het land.”

  Beste RobG om uw kompas weer een beetje op orde te maken. verwijs ik u graag naar het crisis en herstel plan dat minister Hoefdraad aan de DNA verstrekt heeft. Dat laat duidelijk zien dat de regering Venetiaan de dip als gevolg van de internationale kredietcrisis en olie olieprijzen die met meer dan $ 100/barrel ingestort waren in een jaar te boven was en vanaf 2009 de weg omhoog weer gevonden had.

  Mijn kompas is heel zuiver dat van u is volledig van koers geslagen.

  Waar Venetiaan toen het noodzakelijk was bijstuurde heeft Bouterse uit populisme geweigerd bij te sturen en reserves op de bouwen.

  Bouterse verhoogde direct ’s lands begroting zonder dekking met meer dan 60% en had in de begin jaren geluk vanwege de sterk stijgende grondstoffen prijzen.
  Nu huilt hij krokodillentranen omdat hij niet geanticipeerd heeft op de goudprijzen cycli

  U roept maar wat.


  Maak melding
 40. je redt de economie van een land niet met mensen als bouterse, hoefdraad, herrenberg, jozefzoon, misikeba en vele anderen. De bodem van de staatskas komt alleen maar eerder inzicht. Sorry, het is al inzicht
  Hoge salarissen betalen aan mensen die nauwelijks een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land is
  een doodzonde.
  Men mag de voorzieningen verhogen, maar indien er geen visie is, blijft het land in een inflatiespiraal. Je hoef niet eens de lagere school succesvol te hebben doorlopen om dit fenomeen waar te nemen, want je voelt het in jouw beurs(portemonnee), wanneer je in de winkel staat.
  Nogmaals, waar gaat al het geld naar toe, indien ondernemers niet betaald worden, stichtingen al maanden
  geen geld zien enz enz?


  Maak melding
 41. Judas partij die etnische profiel en aanhang heeft en die voor 1980 altijd lijnrecht en tegen de NPS was en is, en diep in hun hart en ziel nog is. zogenaamd vormen ze nu een blok met de NPS om wat de NDP heeft gemaakt dat alle rassen, gelovige, afkomst en bevolking groepen bij eenkomen en samen zijn in harmonie te breken en verstoren. Maar het gros van de GBP aanhang in Nederland kijken creolen nog steeds vies aan in Nederland. Ze zijn niet veranderd in hun manier van doen en denken. Wat wil de VHP samen met de ABOP , PL en de rest dan doen voor Suriname als de regering dan naar huis gaat?


  Maak melding
 42. Hallo allemaal, ik heb met zorg jullie opmerkingen gelezen. Ik ga jullie één adviies geven. Heb in 1970 sur. Verlaten ben 5 keer terug geweest naar su.wel in1970 had je nog mensen wonen die normen en waarden hadden. Criminaliteit kon je op je vingers tellen,als je vandaag kijkt is alles anders de moordenaars, verkrachters, oplichters drugsbaronnen. Su heeft de grootste criminaliteit van de wereld als je het vergelijkt met de bevolkingsdichtheid.ik wil niet zeggen dat alle Surinamers ongeletterd en dom zijn maar zo komen ze bij mij over.conclusie als je su wil veranderen moet je bijna alle Surinamers een bloed transfusie toedienen. Surinamers hebben een verkeerde dna profiel. Probeer dat eerst te veranderen pas daarna kun je kijken om aan de situatie wat te doen.kijk wat je voor je land kunt doen en niet andersom. Zoals vele su. Denken.mensen die geld in su. Investeren is weggegooid geld.ik heb hoop denk dat het never en nooit goed komt.kunnen jullie mij een land noemen waar een kleurling dictator is en dat het goed gaat ?? Is er niet zal er ook nooit komen. Ik blijf lekker in Ned. Heb genoeg eten drinken kan kopen wat ik wil slaap lekker kan op vakantie naar het verre oosten rijdt auto ben gezond geen hoofdpijn als ik waker wordt van alle ellende van su.succes allemaal en blijf hopen ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES