Chronische tekorten Surinaamse ziekenhuizen ‘misdadig’

48

PARAMARIBO, 14 apr – Dat ziekenhuizen steeds weer komen te zitten met tekorten aan medische middelen is ronduit schandalig. “Het is schandalig en misdadig dat er nog steeds te kort is, terwijl deze situatie reeds lang tot het verleden zou moeten behoren.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, naar aanleiding van een bericht over tekorten aan medische middelen bij het Sint Vincentius ziekenhuis en het Academisch Ziekehuis Paramaribo. Toch had de VHP oplossingen aangeboden.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft vorig jaar een missie ondernomen naar Nederland en India. Bij terugkeer heeft hij mogelijkheden voor hulp aangeboden uit Nederland. Pesident Desiré Bouterse had toen publiekelijk bekend gemaakt dat alle hulp welkom is. Bouterse beloofde dat hij de minister van Volksgezondheid zou opdragen om acties te ondernemen. Er was maar één voorwaarde.

De minister van Volksgezondheid moest via het ministerie van Buitenlandse Zaken een brief richten aan de Nederlandse regering. Er kon dan humanitaire hulp op gang komen. “Nu, een aantal maanden later is er nog niet ingegaan op dit aanbod. Deze regering is tot nu toe daarvoor te groot gebleken. Wij als volk moeten nu echt krachtig protesteren tegen het wanbeleid van de regering”, aldus de VHP.


48 REACTIES

 1. Als deze K-Administratie aanblijft tot 2020 is Suriname reddeloos verloren. Suriname gaat richting Haïti of Maduroland.

  Deze gasten zullen Suriname ten gronde richten is mijn volste overtuiging.

  Ze voelen zich te groot om een brief te richten aan de Nederlandse regering voor humanitaire hulp.

  Ze laten het volk liever creperen dan Blanda om hulp vragen.


  Maak melding

 2. Dit is een mooi voorbeeld van een sneeuwbaleffect.
  Laten wij ons beperken tot dat ene ziekenhuis, omdat we weten dat alle ziekenhuizen in de shit zitten.
  Sneeuwbaleffect:
  De overheid geeft het ziekenhuis geen subsidie. Aan de vraag waarom de overheid geen subsidie geeft ga ik voorbij. Laten we het kapstokartikel tevoorschijn halen en zeggen dat DDB cs het geld hebben gestolen of mooier gezegd: voor doeleinden vreemd gebruikt. Het ziekenhuis heeft geen geld dus kan ze het personeel en leveranciers niet meer betalen. Deze worden boos en wat ik niet kan begrijpen is dat ze DDB toch nog als een soort godheid blijven zien en in 2020 weer op hem gaan stemmen. De leveranciers stoppen met leveringen van goederen en diensten en het ziekenhuis kan geen kwaliteitszorg meer leveren. Personeel wordt ook boos. Kunnen niets betalen en hun leveranciers (winkels etc.) verkopen minder tot niets door de afgenomen koopkracht. Ook hun leveranciers van goederen en diensten raken in de shit en zullen vroeg of laat ook gepaste maatregelen treffen. Het personeel gaat met tegenzin naar het werk en raakt gedemotiveerd. Ik heb nergens in de wereld het personeel zo met tegenzin zien werken als in Suriname tijdens mijn stage. Het lijkt op een onofficiële vorm van staken. Suriname is dus niet alleen een coca staat geworden, maar ook een shit staat.
  Tijd dus om in te grijpen voordat Suriname als geheel de verdoemenis ingaat. De enige manier van ingrijpen is een verandering. Tijd voor DDB cs om op te stappen. Ze bakken er geen moer van. DDB: de keuze is aan u. Regeren zoals het hoort of opstappen. Ik ben in ieder geval bereid om de oppositie in Suriname financieel te steunen.
  Bankrekening openen.


  Maak melding

 3. Ze voelen zich niet alleen te groot…NEE,er is een mateloos gebrek van empathie naar het volk.Voor zichzelf hebben ze hun master Szf kaart of hoe het ook moge heten in het leven geroepen.Ook dat geeft blijk van dictatoriaal gedrag…Ikke ikke ikke en de rest (volk) mag stikke.Ben benieuwd of dit door zijn volgelingen weer wordt goed gepraat.


  Maak melding

 4. Beste Koos,

  Hier hebben RobG, Parbo, Damsco en Do the right Thing vast een hele goede verklaring waarom de ‘beste Surinaamse president ooit’ dit doet.

  Ondertussen wordt het geld verdeeld onder de Bouta maffia clan.


  Maak melding

 5. Dit is laksheid van ddb op de gezondheid en welzijn van de overige bevolking van su. Laat staan respect. Mensen gaan dood als gevolg van een eenvoudige infectie, kijk maar naar het meisje die dood ging agv leukemie en de dakloze die zijn poot moest amputeren. Vrijwillig hulp mochten zelf niet meer baten, wat denk ddb wel dat hij is. Afhankelijk zijn van st 10voor12 of zo , rot toch maar op met die snor drukker. Om deze soort redenen ben ik met gezin weg uit suriname, en ook onderwijs. En wat about criminaliteit! !! Pot verdorie met deze regering! !!!


  Maak melding

 6. @by the way, john
  Die moer kop bouta is wel erg onder de indruk op je zienswijzen, maar die bouta wist het ook. Ken je nog die ene jim jones van guyana in de jaren 60, dit is het retoriek van dat scenario’s? Dit is opzettelijk spel…laat het volk naar de klote lopen…


  Maak melding

 7. Het gebrek aan medische middelen en de verslechtering van de zorg is voor veel pensionado’s aanleiding om Suriname te verlaten en zich weer in het buitenland te vestigen. Triest om te lezen dat het niet zover had hoeven komen als ze Nederland maar om hulp hadden gevraagd.
  Domme trots van Bouterse terwijl het volk lijdt onder de aftakeling van de zorg.

  Zo langzamerhand krijgt een ieder in Suriname te maken met de negatieve gevolgen van het desastreus beleid van deze regering.


  Maak melding

 8. Of het nou sneeuwbaleffect of domino-effect genoemd kan worden is helder. Misdadig hieraan is dat in jaren 90 onder dezelfde man ook sprake was van verwaarlozing van ziekenhuizen. Toen is een grootdeel van het personeel naar het buitenland vertrokken. Onder Venetiaan zagen we er verbetering maar waren afhankelijk van Philipijnse verpleegkundigen, Verpleegpersoneel uit Indonesië en specialisten uit Cuba. Er was toen ook sprake van een medicijnen tekort. Als gevolg van het gevoerde beleid toen ontstond een braindrain onder Surinaamse verpleegkundigen, en specialistisch personeel. Een misschien onbedoeld gevolg was de handel in medicijnen uit Brazilië, Cuba en restanten van familie, vrienden en kennissen. Nu bekend dat Dhr. Santhoki tijdig het probleem besproken heeft en alles al voorgekauwd had om de problemen die steeds maar erger worden middels een verzoekbrief aan de Nederlandse overheid te kunnen tackelen, heeft het misdadige regime ervoor gekozen om deze laatste handeling na te laten. Ik kan op basis van de signalen vanaf april 2016 tot heden niets anders concluderen dat NDP moedwillig het beleid voert om de gezondheidzorg te vernietigen. Zet ze op een rij; onderwijs kapot, infrastructuur kapot,land-mijnbouw kapot, visserij verkocht aan Guyanezen, Venezolanen, Brazilianen en Japnners. Bosbouw in handen van Multinationals waarin NDP leden als stakeholders aangemerkt zijn. Politie kapot, leger kapot, gezondheidszorg kapot. Criminaliteit uitstekend, kindermisbruik goed, huiselijk geweld prima, alcohol,drugs en alle overige geestvernietigende middelen floreert als geen ander. Kortom: Bijna alles wat in de periode 2000-2010 met goed beleid opgebouwd was is in 7 jaar de tijd teruggeworpen naar mens onwaardige taferelen. Dit heeft met hebzucht aan geld te maken. NDP-ers zijn hebzuchtig en gierig. Getuige de conclusie bij de rechtspraak van crimineel Dino Bouterse, stiefzoon Meriba….! Hebzucht, jaloezie, egoïsme, nepotisme, nu ook despotisme is wat een partij als NDP begrijpt. Dat onderdanen recht op een goede gezondheid hebben, is niet de zorg van deze partij. Zij, de prominente leden en leden je verdienen maar vergeten te dienen gaan naar Cuba voor een behandeling. Kortom: volgens WHO is iedereen gezond als iedereen ziek is. Suriname is ziek gemaakt dus niemand is ziek. Ziekelijke figuren die het land zo ter schande brengen.


  Maak melding

 9. Hoe slecht het ook gaat de duivel gaat geen stap terug doen immers het merendeels van het volk heeft gekozen.

  Terechte opmerking van dhr Santhokie destijds dat het merendeels van het volk ook ervoor moet zorgdragen dat de duivel verdreven wordt.

  Toen er GRATIS drank en vreten aanwezig was waren ze (merendeels paars) ruimschoots aanwezig….welnu..waar zijn ze nu…

  Zeer triest dat alles om 1 VERVLOEKTE moordenaar draait die het land WEDEROM bankroet heeft gemaakt.

  Ik stuur al geruime tijd NIETS…het geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen..die zijn tenminste dankbaar.


  Maak melding

 10. Henk Molenaar, deze regering pleegt massa moord op zieke mensen alleen enkel om gezichtsverlies te voorkomen. De ego’s prevaleren weer eens. Rechte rechte misdaad tegen de mensheid. En de hardcore Boutisten zijn in geen wegen of velden te bekennen op wkn. Zij weten ook dat Bouterse hiermee de fout in gaat.


  Maak melding

 11. @Mokro
  100% juist verhaal.
  De jaren 80 en 90 herleven. iedereen met ambitie en degenen die het kunnen verlaten het land.
  Uit eigen ervaring weet ik dat veel onderwijzers en verpleegkundigen Suriname willen verlaten om op de Antillen en Nederland aan de slag te gaan. Daarnaast vestigen veel geremigreerde pensionado’s zich weer in Nederland vanwege de slechte zorg en de criminaliteit.


  Maak melding

 12. hmolenaar2016,

  Jij lijdt aan een bepaalde vorm van autisme waardoor het een eeuwigheid duurt voor je iets gaat begrijpen. Dat het niet goed goed gaat met de voorzieningen/middelen van de ziekenhuizen heeft diverse oorzaken. Het proces van verspilling van gelden en middelen moet binnen de ziekenhuizen gestopt worden. Het woord efficiëntie is een vies woord voor de vakbonden van de ziekenhuizen en de Front partijen.

  Heel veel geld wordt door de directie uitgegeven aan lonen en voorzieningen voor overbodig personeel. Het ondersteunend personeel zou met de helft ingekrompen moeten worden. Het overgebleven personeel zou ook harder moeten gaan werken. In Nederland wordt personeel dat de kantjes ervan afloopt direct ontslagen. In Suriname wordt dit proces bemoeilijkt door ongeschoolde vakbondsleiders die belang hebben bij een aanhang die afhankelijk van hen is. Het is een kwestie van werkmentaliteit dat zoek is. Deze feiten kosten de ziekenhuizen en de overheid heel veel geld.


  Maak melding

 13. @RoBG; mooi gezegd. Wat doet D.D. Bouterse met zijn MuLo? Niks, nada, niente. Dat is een van de redenen, hij is nooit een intellectueel geweest en zal het ook nooit worden. Dit geldt niet alleen voor hem maar voor de NDP als geheel. Noem een naam uit de NDP-kring waarop ik als Surinamer trots op kan zijn, only one name for god sake. Blijf je baan om alles wat krom is recht te praten. Limbo zal heel gelukkig met je zijn. Bravo, ga zo door RobG.


  Maak melding

 14. RobG los van het feit dat er niks klopt van je preek waarom heeft de regering dan niet ingegrepen. Wat heeft men de afgelopen 7 jaar dan gedaan ??

  Men had nooit aan de basisverzekering moeten beginnen. Iedereen had ervoor gewaarschuwd.


  Maak melding

 15. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat Nederland onderwijs krachten heeft geaccepteerd van voor de onafhankelijkheid.Gediplomeerden na de onafhankelijkheid en helemaal na 1982 werden niet aangenomen.Tja..als meneer Brunswijk met een HBO diploma rond loopt en zijn abc niet kent…zou ik ook de mijne van denken


  Maak melding

 16. Ze gaan een stadion bouwen.Laat Fifa een ziekenhuis/hospitaal schenken met alle apparatuur.Zonder medische voorzieningen is een land verloren!!
  Maar nee, de lijder vindt het belangrijker dat rijstsoorten zijn criminele naam dragen..
  Hierbij bied ik de verontschuldigingen aan namens het volk, van Suriname aan de andere rijstsoorten want voor hun en ons is het een belediging dat rijst in het politieke spel van bouta gesleurd worden.


  Maak melding

 17. Alle paarsen die nu lijden onder dit misdadig corrupt crimineel regiem moeten niet klagen, want ze verdienen het om voor hun soso lobi misleider te lijden. Land, volk, dieren, vogels, vissen en ook het ecosysteem lijden onder dit paars misdadig zwaar vervloekt regiem, die oerdomme paars verarmde idiote debiele dwaze paarse domkoppen, terecht verdienen. De duivel van Suribabwe hebben ze hun zielen geven door op deze misdadiger te stemmen, wiens zoon, stiefzoon, oerdomme aanhangers, en het gros van al degenen die de Nationale Dommen partij uitmaken, verworden paars criminelen zijn. Alleen hetzelfde oerdomme paarse volk die deze paarse vloek over zichzelf heeft gebracht zal in staat zijn om didibri en duivelse trwawanten uit het land te drijven of af te zetten. Ook de ministers worden ooit nog slachtoffers en wie weet zelf didibri van hun eigen mensen. Binnen de zeer vervloekte partijrammelt het ok van alle kanten, net als die oude bibberende didibri en stokoude roofzuchtige adviseur. Het tijdperk didibri zal voorgoed ophouden te bestaan, een kwestie van zeer korte tijd, al vallen er doden. Een burgeroorlog is wat komen gaat om deze paars vervloekte criminelen weg te jagen.


  Maak melding

 18. @Robg, lekker slap lullen ….vanuit paradijs Nederland……zo lust ik het ook……neem een enkeltje richting Su……dan pas kunnen we serieus nemen…..!!


  Maak melding

 19. Robg@
  Ben je nu ook al specialist in de geestelijke gezondheidszorg
  Druiloor kijk in de spiegel, ken jij je zelf zonder gezicht verlies kan aan kijken, of durf dat ook al niet, pannekoek


  Maak melding

 20. Beste Counter onze RobG is voorspelbaar. De misstappen van de regering wordt altijd afgewenteld op verspilling, vakbonden en de front regering. Iemand anders heeft gedaan behalve de de ndp

  Dat is RobG ten voeten uit. Hij blijft zijn baas en de paarse partij verdedigen.


  Maak melding

 21. Uit Starnieuws;
  Inkomsten van de staat uit benzine met de helft afgenomen.

  Ondanks de verhoging van de government take zijn de inkomsten hieruit nog maar op de helft van 2015. De Staat verdient SRD 31 miljoen per maand aan de heffing. In 2015 was het bedrag SRD 60 miljoen, zegt minister Gillmore Hoefdraad, om een nadere uitleg gevraagd, aan Starnieuws.

  Met de verkoop van ongeveer 28 miljoen liter per maand kwam SRD 50 tot SRD 63 miljoen in de staatskas. Op jaarbasis was dat SRD 557 miljoen. De pompprijs werd bij elke lading vastgesteld. Het afgelopen jaar deprecieerde de wisselkoers en klom de SRD CIF importprijs. Ook was de bedrijfsmarge verhoogd naar 12,5 $ct en 13$ct. De pompprijzen klommen, waardoor de overheid besloot om uit sociale overwegingen de pompprijzen te bevriezen, legt Hoefdraad uit.

  De vaste government take werd de facto losgelaten. De overheid kreeg elke maand minder binnen, tot zelfs negatief in bepaalde maanden. De pompprijsverhogingen in september en november hebben enigszins geholpen, waardoor vorig jaar ongeveer SRD 200 miljoen is opgehaald, deelt de minister mee.

  Vanaf april is wederom het model van 2015 van kracht, met een vaste government take per liter. “We verwachten dat SRD 31 mln per maand kan worden opgehaald. Dus circa 50 procent van het niveau van voorheen. De vaste government take per liter is lager dan in 2015. De government take is vastgesteld op SRD 1,30 voor ongelode benzine, SRD 1,40 op super unleaded en 70 cent op diesel. Hoewel de prijs bij elke lading wordt vastgesteld, heeft de regering besloten om voorlopig de SRD 5,98 per liter voor benzine bij de pomp te handhaven.
  ==============================================
  Gillmore heeft volgens mij nog nooit gehoord van de elasticiteit en inelasticiteit van vraag en aanbod.

  Door de burgerlijke ongehoorzaamheid( geen auto meer en/of minder rijden) is er veel minder benzine verkocht. Hierdoor dreigt de staat de grote verliezer te worden, zoals ik reeds had voorspeld. Surinamers, ga weer fietsen. Dat is niet alleen gezond, maar ook goed voor jouw beurs.


  Maak melding

 22. Mokro, ik laat opleidingsniveau achterwege. Wat ik doe is het volgende. Ik kijk naar mensen die op academisch niveau kunnen denken,analyseren, oordelen en handelen. Dit niveau mis ik bij de azijnpissers van het Front.

  @Haco, jij blijft maar op het niveau van een kleuter denken. Ontstijg dat niveau. Veel dingen snap jij niet. De problematiek van Suriname is complex. Probeer deze complexiteit te doorgronden en loop niet als een kip zonder kop achter de Front meute. Je staat jezelf in de weg. Zoek een goede therapeut op. Jouw hoofd werkt anders.

  @Koos, weet jij dat ruim 66% van het overheidsbudgetten wordt uitgegeven aan lonen en subsidies. Ga maar na wat dit betekend voor een land dat afhankelijk is van een beperkt aanbod aan exportproducten. God heeft je jouw hoofd en hersenen niet voor de lol gegeven. Gebruik je hersenen effectief. Jij, Haco, Bigi Sma en counter zijn uit hetzelfde slappe hout gesneden.Jullie zijn een stelletje onzekere lichtgewichten.


  Maak melding

 23. @Ray; Fifa is ook corrupt. Een stadion in een land voet- bal jongens en omhoog geschoten criminelen als moordenaar, verkrachter, bankrover, overlopen en primair reagerende Suriname leegplunderde nietsnutters, gaat het gezicht R.Gullit en C.Seedorf niet witter op maken, alleen zwarter. Suriname is een grote zwarte gat geworden sinds NDP, beter al de keren dat het criminele deel van het volk voor deze criminele partij gekozen heeft.


  Maak melding

 24. @RobG; je bent het verloren zwarte schaap van Ds Misikaba en Ds Steve Meye. Ga onder hun baldakijn staan prediken dat water op -1 graden Celsius kookt en op 100 graden vriest. Ik garandeer je dat je met het bovenstaande in 2020 ook in het parlement komt, maar in de oppositionele banken. Misschien kunnen we je dan vragen; RobG, waarom maak jij je met jou kennis en inzichten dat je voortdurend jezelf belachelijk maakt. Let wel de azijnpissers van de huidige oppositie zijn stuk voor stuk hoger geschoold en hebben meer respect van mij dan met bloed besmeurde handen van de leider van jou zalig makende partij en haar aanhang. Stuk voor stuk hebzuchtige mensen die niks goeds land en volk mee hebben dan eigen zakken vullen.


  Maak melding

 25. Robg@

  Neem je je zelf nog serieus, weet jij dat ruim 66% van het overheidsbudgetten wordt uitgegeven aan lonen en subsidies. Ga maar na wat dit betekend voor een land dat afhankelijk is van een beperkt aanbod aan exportproducten. God heeft je jouw hoofd en hersenen niet voor de lol gegeven. Gebruik je hersenen effectief. Jij, Haco, Bigi Sma en counter zijn uit hetzelfde slappe hout gesneden.Jullie zijn een stelletje onzekere lichtgewichten.
  Robg dan jij zeker van het echte Surinaamse hout, dat werkt niet meer, net als je hersens.
  Als je een beperkt aanbod hebt van export dan ga je je bestedingen aanpassen, maar nee, we geven het stemvee een baantje als ambtenaar, waardoor overheidsapparaat te groot wordt, ook hier door rijzen de kosten de pan uit, econoom,
  Maar dat is zeker ook de schuld van frontera.
  Wie is er de laatste 7 jaar aan de macht de fronters uilskuiken
  Zins 1980 loopt paars de zaak te frustreren, en zelf verrijking te doen samen met z’n cornuiten. Beperkt aanbod laat me niet lachen, goud bauxiet olie alles verkwanseld, en durf eens met tegen argumenten te komen????? Als je een beetje hersens hebt doe je dat niet

  Wat is hier u gefrustreerde antwoord


  Maak melding

 26. @Mokro

  Fifa is niet zuiver,maar ipv een voetbal stadion bouwen voor de surinamers die na een jaar staat te rotten,kan Fifa liever een brandnew hospitaal neerzetten met alle medisch apparatuur waarvan de gehele bevolking dagelijks gaat profiteren.
  Binnen de Fifa worden de rotte appels,corruptelingen en andere criminelen aangepakt. Bij de ndp heten ze de criminelen juist welkom!!


  Maak melding

 27. @John,

  Minder inkomsten voor de overheid door verhoging benzine-accijns geeft aan dat het benzine verbruik minder is geworden. Dit heeft tot gevolg dat er minder benzine kan worden geïmporteerd en dat er minder valuta naar het buitenland overgemaakt zal worden. Daarnaast heeft het beleid van de overheid effect. De overheidssubsidies op benzine nemen af door verhoging van de benzine-accijns. Laat dit goed tot je doordringen. Economie is een complexe materie. Voor niet ingewijden is het abrakadabra en hocus pocus clocus. Van deze onnozelheid onder de meute maakt het Front misbruik.

  @Mocra, ik maak gebruik van waardige kennis en inzichten. Jij en de meute slaan een belachelijk figuur Dior heel veel onzinnige verkondigen. Ik speel het niet op de poppetjes maar op het geheel, nl het Front en haar politiek.


  Maak melding

 28. RobG stel dat je gelijk hebt dan nog is het vreemd dat de Ndp duizenden ambtenaren heeft aangesteld vlak voor de verkiezingen. Bouterse wilde zo zijn herverkiezing veiligstellen. Dure grap of niet dan ?


  Maak melding

 29. @RobG
  Ik verzoek je om voor altijd dom te blijven want zodra je de geleerde hier komt uithangen maak jij ze zelve nog meer belachelijker.
  Ben je wel naar school geweest RobG?!

  Jij zegt’ Ik kijk naar mensen die op academisch niveau kunnen denken,analyseren, oordelen en handelen.
  Mensen die op academisch niveau denken plegen geen coup,veroorzaken geen broederstrijd zoals Moiwana slachting,sleuren niemand uit hun bed midden in de nacht om dan voor rechter en jury te spelen,begeren amnestie niet,vragen niet om vergiffenis en lenen doen ze niet met de bedoeling onze nageslachten met schulden op te zadelen !
  De school heeft je niet goeds gedaan RobG,je hoort in een kamer in LPI!!’Je hoort in een gekkengesticht thuis.


  Maak melding

 30. Het is tijd voor een MOAB (USA mother of all Bombs) op de huis van Bouterse in Paramaribo and een op Brokobaka, dan is het afgelopen met deze moordenaar, rover, dief, en verrader van het SU volk.


  Maak melding

 31. Robg@
  Zo complex is suriname niet hoor, het is alleen jammer dat hoog begaafde mensen zoals jij, niet de moeite nemen het land in goede banen te leiden, walgelijk gewoon.
  Alles wat je nu post neem ik met korreltje zout, want zo onderlegd ben je nou ook weer niet, maar ja als je je niets verbeeld dan ben je ook niks, toch professor, ingenieur, docteranders, icter, welke titels hebt je nog meer druiloor


  Maak melding

 32. @RobG & Mokro
  Het is werkelijk schaamteloos hoe jullie spelen met de levens van mensen. Iedereen weet dat de ziekenhuizen met de door geldontwaarding geërodeerde vergoedingen nooit instaat zijn de importen van hulpmiddelen en medicijnen die in USD en EURO zijn te betalen.
  Toch komen jullie schaamteloos het ontbreken van beleid en en graaien van de paarse bende goed praten. Ook al weet iedereen dat er doden vallen door het handelen van de paarse bende.
  Eigenlijk is er alle reden dat de PG Bouterse en maties aanklaagt wegens dood door schuld want dat is het gevolg van deze 7 jaren wanbestuur en geïnstitutionaliseerde diefstal.


  Maak melding

 33. Haco,
  even een kleine aanvulling.
  Die 66% salarissen betreft alleen het salariscomponent van de overheid. Wat wij over het hoofd zien zijn de subsidies aan stichtingen, ziekenhuizen, onderwijs etc. Daarin zit ook een salariscomponent. Als je daarmede rekening houdt kom je veel hoger uit.


  Maak melding

 34. @Neus; ik denk dat je mijn stuk(stuk) verkeerd interpreteerd. Lees ze nog een keer en bezie of je mij op een lijn met RobG kan scharen. Een rectificatie zou op z’ n plaats zijn.


  Maak melding

 35. Stukje van RobG
  @Koos, weet jij dat ruim 66% van het overheidsbudgetten wordt uitgegeven aan lonen en subsidies.

  Als econoom, die RobG pretendeert te zijn, moet je toch weten dat de kostenpost “lonen en salarissen”60% uitmaken van de totale kostenpost. Bij een reorganisatie en of doorstart en of een turn around word als eerste gekeken naar de boventalligheid van personeel.
  Inderdaad is de overheid van Suriname de grootste werkgever met het grootste aantal boventallig personeel. Des te meer zijn de personen die door het NDP zijn aangenomen, voor de verkiezing 2015, uiteraard boventallig omdat de aanname niet gestoeld was op behoefte en werkbezetting.

  RobG lekker lullen “In Nederland wordt personeel dat de kantjes ervan afloopt direct ontslagen.” wat een lachwekkende opmerking die kant noch wal raakt.
  Hoe meet je, dus weet je, dat mensen zoals RobG uit hun nek kletsen?
  Door te vragen
  Waar werk je
  Wat voor werk doe je
  etc
  en deze antwoorden afzetten tegen zijn posting.
  Boi RobG alleen jou naam roept al een allergie gedachte opleven


  Maak melding

 36. @Neus, jij moet maar eens ophouden om van die zeer goedkope ‘ one-liners en soudbites ‘ te gebruiken.Hetgeen je beweerd kan je niet staven met harde bewijzen. Jouw soort zoekt de simpelste wegen om anderen schaamteloos te beschuldigen. Die goedkope onzin van jou gaat bij mij niet in. Laat het volgende duidelijk voor je zijn. De geldontwaarding treft niet alleen de ziekenhuizen maar ook anderen in de samenleving.

  @Haco, ik kan zien dat jij niet in de realiteit leeft. Waar heb je al die tijd gezeten? Ik neem het je zeer kwalijk dat jij de huidige dynamische ontwikkelingen in bijna alle landen op deze aardbol niet in een bepaald kader kan plaatsen. Het zal vast met jouw geringe bagage te maken hebben. Jouw verhaal is zwak en is niets anders dan een half-slap aftreksel van de meningen van Ray, Big Sma enz. De Surinaamse samenleving is een complexe samenleving met heel veel belangentegenstellingen. Het Front denkt dat men met goedkope onzin het gelijk aan haar kant krijgt.Wees een realist…..! Can you follow me………..?


  Maak melding

 37. RobG alias LAUWPIE is weer ouderwets op dreef: KUMAKOISI ,zijn `halfgot`, heeft het land kapot gemaakt.

  Kijk maar hoe deze LAUWPIE alles LIMBOLISEERT.

  Dit moest me toch even van het hart: Ik heb het sinds tijden gehad met deze ECONOOM afgestudeerd aan de RUG.


  Maak melding

 38. Gelet op huidige financieel, economische situatie van Suriname is de kans heel groot dat als je in het Ziekenhuis in Suriname terecht komt, dat je deze verlaat tussen 6- plankjes. Je moet daarom je zaken heel goed regelen bij Hamdard Suriname, ea.

  Eens was Suriname als het om medische Zorg ging het toonbeeld in de regio.

  Sari (His)Tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. @ RobG

  Als er iemand is die de realiteit niet onder ogen ziet dan bent u dat wel.

  1 >> Wie zit er al 7 jaar aan de knopen,
  2 >> Wie heeft er al 7 jaar niet gesaneerd.
  3 >> Vakbondsmensen bepalen niet het beleid. Peneux en Jozefzoon waren daar, als exponenten van de regering heel duidelijk over.
  4 >> Wie heeft ondanks de enorme ontwaarding van de SRD geen enkel gehoor gegeven aan de noodkreten van de ziekenhuizen.

  Wie is er ondanks de schone beloften niet in geslaagd iets van de beloften en doelen te bereiken

  Natuurlijk is er forse ondoelmatigheid. Maar de devaluatie waardoor alle medicatmenten en materialen uit het buiten land binnen een jaar 200% in prijsstijgen terwijl de tarieven niet aangepast worden en betalingen veel te laat niet compleect binnen komen.

  Beste RobG u heeft geen enkel gevoel bij wat er reeel gebeurd in de Surinaamse gezondheidszorg. U kwekt maar wat.


  Maak melding

 40. @Rob-G huisslaaf vd NDP, realiteitszin is :

  Pak de politieke rovers van staatsgelden en goederen op en bestraf hen, pluk ze financieel kaal !

  Stort met je makkers vd paarse partij, alle Monetaire reserves terug ! Ons geld is verkwanseld door gewoon STOM en CORRUPT beleid !

  Stort met de paarse rommelaars de ruim drie miljard terug in staatskas, die jullie via ongedekte SRD-biljetten hebben uitgegeven !

  Paarse handen af van de Rechterlijke Macht, laat de Krijgsraad gewoon eindvonnis uitspreken in de 8 december massamoord-strafzaak !

  PS : de BOEVERIJ van staatsgelden en staatsgoederen, alsook de sociaal-economische VERNIETIGING van het Volk moeten stoppen !

  PAARSE fromumangs, UN POT A MONNIE BAKA !


  Maak melding

 41. Heren,
  RobG is een in psychologie beschreven probleemgeval dat er plezier in heeft door middel van dwarse reacties boosheid bij anderen te veroorzaken. Ook meten zulk soort patiënten zich eigenschappen toe die ze in het geheel niet bezitten. In zijn geval: economische kennis. Op geen enkele wijze laat hij zien dat hij die bezit, slechts wat algemeenheden die iedereen die een krant leest, kan debiteren. Bovendien heeft hij regelmatig problemen met de werkwoordsuitgang d/t. Geniet van zijn reacties maar neem er geen aanstoot aan. Hij is de patiënt , u niet.


  Maak melding

 42. @Lex,

  Vergeet niet je voorraad magnetronmaaltijden met als houdbaarheidsdatum 01-11- 2024 in te slaan. Je klinkt erg onsmakelijk. Je bent het product van het voedsel dat je naar binnen slurpt. Je scheten klinken hydraulisch. Het zit je hoog dat ik met mijn berichten de internetvervuiling van je bendeleden aan het bestrijden ben. De luiheid zit jullie in de genen. Het gaat niet door je kokosnoot dat er in Suriname harder gewerkt moet worden. Wanneer er meer wordt geproduceerd voor o.a. de export zal het land meer inkomsten verwerven. Met deze extra inkomsten kunnen o.a. ziekenhuizen beter bevoorraad worden. Deze verbanden zie je niet omdat je denken begrensd is. Het zou je sieren om verstandiger commentaar te leveren.Jouw bericht verwijs is naar de grote vuilnisbelt van Front-berichten.


  Maak melding

 43. @ RobG

  “Het gaat niet door je kokosnoot dat er in Suriname harder gewerkt moet worden. Wanneer er meer wordt geproduceerd voor o.a. de export zal het land meer inkomsten verwerven. Met deze extra inkomsten kunnen o.a. ……”

  Geen enkele criticus van de regeringen Bouterse zal ontkennen dat hard(er) werken en meer productiviteit noodzakelijk is. Ze streven er keihard na en hebben het trackrecord om het te bewijzen.
  Dat er nog iets in Suriname kan gebeuren kan op het conto van de regeringen Venetiaan geschreven worden.

  Als je eerlijk bent zul je toe moeten geven dat na 2010 er geen nieuwe projecten meer zijn opgestart die tot iets geleid hebben.

  Zee havens, geen ziekenhuizen, geen asfalt projecten, geen spoorlijn, etc.. Alles wat met succes in gebruik genomen is waren nog Vene projecten


  Maak melding

 44. koos
  Ben benieuwd wat RobG, Parbo, Damsco en Do the right Thing hierop te zeggen hebben.
  Deze klaverjas club zegt gewoon, Bouta leerde de mensen op een fatsoenlijke wijse onafhankelijk te worden andere mogendheden?????? Val niet eens mee om stom te schrijven


  Maak melding

 45. Ik kwalificeer Robg alias LAUWPIE als GEK/GESTOORD

  Lex heeft het prima verwoord:

  Ook meten zulk soort patiënten zich eigenschappen toe die ze in het geheel niet bezitten. In zijn geval: economische kennis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.