zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVoorstelling: 'Surinaams, maar dan anders'

Voorstelling: ‘Surinaams, maar dan anders’

-

Does Travel - naar Suriname

Maaspodium Rotterdam presenteert op donderdag 11 mei 2017 de voorstelling Surinaams, maar dan anders. In een unieke mix van spoken word, theater, stand-up comedy en mime gaat Sharif Noël Abdoelhak op zoek naar zijn roots. Sharif (onderdeel van broederschap Bonne Chance en productiehuis Flow) is van Surinaamse afkomst. Zijn bloedlijn bevat: Hindoestaans, Creools, Indiaans, Chinees en Nederlands bloed, waardoor hij op z’n Surinaams gezegd een ‘moksi meti’ is, oftewel ‘gemengd vlees’. In Surinaams, maar dan anders gaat hij op zoek naar zijn identiteit en de overeenkomst tussen verschillende culturen.

In Suriname wordt hij gezien als Nederlander, voor de Surinamers in Nederland lijkt hij niet genoeg op een Surinamer en voor de Nederlanders is hij een buitenlander, dus waar hoort hij daadwerkelijk thuis? Welke identiteit draagt hij eigenlijk met zich mee? In Surinaams, maar dan anders gaat Sharif terug naar zijn roots en de wortels van de Surinaamse cultuur. Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen met de Nederlandse cultuur? In een reis waarin identiteit centraal staat kan iedereen zich herkennen, want er is wel degelijk een overeenkomst tussen de verschillende culturen.

In het voorprogramma staan lokale, opkomende artiesten die Sharif actief heeft betrokken bij het project. Na afloop zijn er Surinaamse hapjes en wordt de avond voortgezet onder de muzikale begeleiding van een DJ.(FOTO: Wilma van de Hel)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES