dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Merknaam DDB niet goed voor export Surinaamse rijst’

‘Merknaam DDB niet goed voor export Surinaamse rijst’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – DDB1 en DDB2 verkiezen als productnamen zal de export van Surinaamse rijst beslist geen goed doen. Dit stelt Paul Somohardjo, parlementariër en voorzitter van Pertjajah Luhur, PL. De afkorting voor Desiré Delano Bouterse is onlangs als naam bepaald voor nieuwe rijstsoorten van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekcentrum, Adron. Somohardjo voorziet een gevaarlijke ontwikkeling die Suriname duur te staan zal komen.

Het Adron heeft de namen gekozen als een soort eerbetoon aan de de huidige president van Suriname. De vraag is of het echt een slim en goed doordacht besluit is. “Internationaal zou het gezien kunnen worden als certificering van drugsexporten. En het exporteren van rijst zal sowieso moeilijker gaan als men denkt dat er drugs met de rijst mee worden uitgevoerd”, stelt Somohardjo in een persbericht van PL.

Rijst als Suriname’s meest duurzame product en ook nog hoofdvoedsel, maakt al geen makkelijke tijden door. Met de recente verhoging van de brandstofprijs is het alleen maar nog moeilijker geworden. Nickerie, waar de meeste padie wordt verbouwd, is voor PL een strategisch district. Vandaar dat het als plek is gekozen voor een ‘eenheidsmanifestatie’. Het moet vooral het protest tegen de regering naar een hoger niveau tillen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

68 REACTIES
 1. Denkt Somo dat een rijstconsument in het buitenland zich druk zal maken hoe het type rijst heet dat hij/zij nuttigt.

  Zout toch op Somohardjo en laat de Nickerianen met rust ! De productie van rijst heeft dit jaar al een all time high volume bereikt, en na de 2e oogst later dit jaar zal het nog meer worden.

  De Nickerianen moeten Somo weg jagen uit hun district want ze hebben geen tijd voor deze poppenkast !
  Men is bezig hard te werken en willen geen opruiers in de buurt die hun werkzaamheden komen verstoren.

  En wat lult Somo verder over ‘certificering van drugsexporten ‘ !!!!

  Deze figuren willen totaal geen productie of export door Suriname want nu reeds wordt dit in verband gebracht met drugs !

  Ik zou Doekhie willen voorstellen om op dezelfde dag ook een NDP éénheidsmanifestatie te houden, waar aan de mensen moet worden vertelt niet naar Somo en dat soort gespuis te luisteren.

  Somohardjo, de sluwe en zeer gewiekste vos is weer los !

  Dus mensen kijken jullie zeer goed uit.

  U bent gewaarschuwd !


  Maak melding
 2. Milton , ik Denk dat je toch verder moet kijken dan je neus lang is. Het is wel waar dat het niemand kan schelen wat voor rijst so o rt het nuttigt, maar het is belachelijk dat je juist nu de naam ddb aan een rijst soort vernoemd. Het zal mij niet verbazen dat er vriendjes zijn die bouterse steunen en gegarandeerd wat toegeschoven krijgen om naam te maken. Geloof me , dit doe je niet zomaar.


  Maak melding
 3. De douane als belangrijkste persoon weet wel raad met de d van drugs. Hij hoeft dit niet binnen te laten dus zullen mensen er verder niets van merken. Ha!


  Maak melding
 4. Look who is talking……….! De meest corrupte figuur in Suriname en Latijns Amerika, de man wiens schaduw alleen maar ‘ donner und wetter ‘ voorspelt, de man die niemand op zijn woord kan vertrouwen, de man die heeft zitten huilen aan de voeten van Bouterse, de man die een trap in zijn reet kreeg van Sapoen en Chitan. Deze leugenaar probeert weer de schijnwerpers naar zich toe te trekken. De uitspraken van deze leugenaar moet men niet serieus nemen. Zijn woorden zijn politiek beladen.


  Maak melding
 5. Nee tuurlijk niet.
  Dat kan elke idioot voorspellen dat dit een slecht marketing idee is.
  Surinamers hebben over het algemeen geen verstand van zaken doen.
  Wie koppelt nou de naam van de most wanted person aan zijn product. Een Surinamer natuurlijk.


  Maak melding
 6. @ RobG

  “Look who is talking……….! De meest corrupte figuur in Suriname en Latijns Amerika,”

  Waarom heeft deze krachtige president er nog niet voor gezorgd dat de meest corrupte figuur in Suriname en omgeving door Justitie vervolgd wordt.
  Of zou het kunnen dat Somo als hij vervolgd wordt kan gaan verklaren dat er nog in Suriname nog corruptere figuren rondlopen met als gevolg dat de president weer een Amnestie wet voor hem en de top van de NDP moet maken.


  Maak melding
 7. Is dat waar?Heeft Somo echt zitten huilen aan de voeten van Bouterse?RobG weet je ook wat de reden was?Wilde hij geld lenen?Ik zit alleen aan de voeten van mijn Hemelse Vader.En dat is voor mij meneer Bouterse niet.Oohh het kwartje is gevallen ..bij mij duurt het altijd wat langer.Hij dacht natuurlijk dat hij ook de pijp uit ging.Ohhh wat zielig.


  Maak melding
 8. Het is inderdaad een zorgwekkende ontwikkeling dat veel Surinamers en met name de jongeren de waarheid negeren en bewust zich laten misleiden door leugens en onzin.
  Dat sommige jongeren niks te maken willen hebben met de “decembermoorden” daar gelaten maar feit blijft wel dat Bouterse een drugs crimineel is.
  Oneens zijn met bepaalde huidige politieke partijen is normaal .. Maar dat je dan maar kiest voor een criminele leider, Desi B. en zijn politieke dekmantel, de NDP, dat is wel het stomste wat je kan doen.


  Maak melding
 9. BB zonder R
  HOWARD OMMEL·WOENSDAG 12 APRIL 2017
  Geen BB met R meer voor deze licht verzuurde jongen. Bruine Bonen met Rijst was altijd een aangename verrassing voor de maag. In mijn straatarme jaren als kind kon je mij altijd in de eerste rij vinden wanneer er eens per maand op school een koningsmaal BB met R op je bordje werd gekwakt. De scholen deelden in die jaren gratis warm eten uit voor de arme kinderen. Ik schaamde mij wel zowat dood in de lange rijen want wij werden toch gezien als uitgemergelde beesten die een bot kregen toegeworpen. Uitschot van de maatschappij. Andere soms niet te pruimen maagvullers waren rijst met kousenband, kool, pampoen en bladgroenten. In de jaren vijftig was er extra aandacht voor landgenoten die het met veel minder dan de rest moesten zien te rooien. Er was een speciaal potje waaruit het ministerie van Sociale Zaken waar nodig hulp kon bieden. Natuurlijk was er geen houden meer aan toen plotseling iedereen hulpbehoevend bleek te zijn en de eerste hulp om niet ter plekke dood neer te vallen van de honger druk verhandeld werd op de markten. Tijdens de milde verkiezingsstrijd met een vloot van volgepropte korjalen zelfs in het bijna ondoordringbare oerwoud. Gratis voedsel was bedoeld om de boslandcreolen over te halen om op een bepaalde partij te stemmen. Is opa weer bezig om die ouwe koeien uit de sloot te halen. Niet helemaal want ik zie nu weer veel overeenkomsten met de goede oude tijd toen rijst, suiker, melkpoeder, olie, gezouten vis en zoutvlees als wapens gebruikt werden om de hongerige magen te stillen en de weldoeners flink te belonen door op hun partij te gaan stemmen. Waarom ik nu mijn neus ophaal voor BB met R komt door het laatste nieuws uit Suriname. In Nickerie schijnt een nieuwe rijstsoort vernoemt te zijn aan de grote machtige leider die altijd onzichtbaar is wanneer hij zijn Indiaanse neus moet tonen. Het gaat om de rijstvarianten ADRON-DDB1 en ADRON-DDB2, waarbij de afkorting DDB staat voor de naam van de Surinaamse president Desiré Delano Bouterse. Dan haak ik onmiddellijk af want moet ik het voortaan hebben over BB met DDB1 of BB met DDB2 wanneer ik bruine bonen met rijst uit mijn grootmoedertijd voor de geest haal. Let wel het gaat hier puur om in water gekookte bruine bonen op een bordje met rijst. Zonder toktokmeti, kaumeti, agutere of wat voor vleessoort dan ook. Wanneer DDB1 of BBD1 alleen zoals vroeger zonder verdere toevoegingen van dierlijke eiwitbronnen de hongere magen mochten vullen kon Desi B. met een gerust hart zijn opdracht om alle Srananmans gelukkig te maken zonder enige wanklank uitvoeren.


  Maak melding
 10. Het is zorgwekkend dat Surinamers hebben gekozen voor een criminele leider.
  Wat dat betreft heeft Hoefdraad gelijk, corruptie is door alle NDP kiezers geaccepteerd.


  Maak melding
 11. DDB1 en DDB2 zal voornamelijk naar Venezuela, Cuba en Equatoriaal Guinee geëxporteerd worden. Haïti, kan ook. Guyanezen hebben hun eigen Long Rise….kortom mister Algoe ( alles is poep) heeft Dididbrie alesi voor de wakamangs van zijn partij geïntroduceerd. Zo gaan ze nooit vergeten wie hij dagelijks voedt. De landbouwproducten uit Pikin Poika: krijgen ook een naam. Nieuwe pepersoort in Suriname: Rambocus. Nieuwe tomaat soort in Suriname : Sheombar. Nieuwe soepgroenten soort in Suriname: Cyrill Daal…nog 12 te gaan.


  Maak melding
 12. Bij elk artikel waarbij de naam van deze moordenaar is verbonden, is verdoemd om te mislukken.
  Niet te geloven, dat er zulke idioten rondlopen, om de naam van deze crimineel te verbinden aan een rijstsoort.


  Maak melding
 13. DINO BOUTERSE KRIJGT GRATIE
  (INA) 08/04/17 – Dankzij de bemiddeling van Melvin Linscheer en Irvin Kanhai, die beiden op staatskosten van 17 tot en met 23 januari 2017 een bezoek brachten aan Verenigde Staten zal de zoon van de president, Dino Bouterse, waarschijnlijk in aanmerking komen voor gratie.
  Dat blijkt uit een zeer vertrouwelijk uitgelekt document van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Paramaribo. Linscheer en Kanhai hebben tijdens deze geheime speciale missie in die periode besprekingen gevoerd en een verzoekschrift voor gratie ingediend. “Het kleine bedrag van US$ 12.385(SRD 92.656, 65) weegt absoluut niet op tegen de mogelijkheid om Dino Bouterse door zo’n gratie verzoek vrij te krijgen. Het is natuurlijk van groot belang hem terug te krijgen in Suriname om opvolging van zijn vader snel te kunnen bewerkstelligen”, aldus een medewerker van het ministerie.
  Dino Bouterse, een van de zonen van het staatshoofd werd in 2015 in New York veroordeeld tot zestien jaar en drie maanden gevangenisstraf voor drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse paspoorten. Tevens heeft Bouterse aan leden van de terreurorganisatie Hezbollah wapens geleverd. In Panama werd hij gearresteerd nadat hij tijdens een undercover operatie van de DEA meewerkte aan drugssmokkel naar de VS.
  President Trump zal na positief advies te hebben ingewonnen bij diverse rechters van de Federale overheid, zijn handtekening zetten onder het gratie verzoek van Dino Bouterse, waarna deze terug zal keren naar Suriname.
  Hij zal dan in New York worden opgehaald met een van de SLM toestellen, die beschikbaar is gesteld door de SLM directeur Robby Lachmising. Betalende SLM passagiers zullen in ’s Lands belang geen enkel probleem hebben met de vertraging van hun reis. Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel zal hem een groot onthaal te wachten staan met een erewacht en met de Surinaamse Militaire Kapel.


  Maak melding
 14. Iedere baal DDB1 e DDB2 geexporteerde baal rijst zal met drugshonden gecontroleerd worden of er geen DDB-coke korrels (verwerkt als rijstkorrels) in de balen zitten !!
  Mensen zullen deze rijst vermijden !!
  En nu nog minister “Ägoe-rijst” nog op de markt brengen !!


  Maak melding
 15. Bouterse heeft fck 22 duurbetaalde beleidsadviseurs rondlopen maar na jaren van crisis is er nog geen enkel plan om uit de problemen te komen. Op z’n hadden zijn adviseurs hem erop kunnen wijzen dat het vernoemen van een rijstsoort naar de president een slecht plan is. Vraag mij af watl die bejaarden in godsnaam de hele dag doen.


  Maak melding
 16. Inderdaad..merknaam ddb is bulshit…behhhhh…gaat bouterse drugs verstoppen in het rijst..zou me niks verbazen…en waarom moet het rijst naar bouterse vernoemd worden…wat voor goeds heeft hij voor suriname gedaan??? Inflatie en devaluatie met meer dan 100 % , hoge werkloosheid en criminaliteit en een bom aan schulden…klote indiaan


  Maak melding
 17. Gelukkig heeft de wereld meer verstand .Ze gaan willen weten waarvoor DDB1 en DDB2 staan.!!En Suriname moet bewijzen waarvoor het staat. Velen willen DDB1 o 2 helemaal niet in hun land ,laat staan om het te eten als voedsel. Daar lusten ze ddb1 en ddb 2 liever rauw of in de gevangenis!!
  Ze gaan hun land niet promoten door de produkten in te voeren die de naam van een dictator letterlijk dragen!!


  Maak melding
 18. RobG en Milton
  Jullie 2 die hier economen spelen ,
  de landen die je rijst gaan importeren die gaan willen weten waarvoor ddb1 en ddb 2 staat!!
  Cuba bv gaat het niet vragen en ook niet de andere arme Caricom landen die weten het al bij voorbaat en we hoeven ook niet op winsten te rekenen.
  Nu als de wereld daarbuiten rijst van Suriname gaat importeren zijn ze niet niet van plan bouta te gaan promoten!!Suriname kan dan met haar rijst zitten en de surinamers kunnen het dan vreten.Ze vreten toch van alles die de moordenaar hun verkoopt!


  Maak melding
 19. Waaraan moet een brandnaam een productnaam voldoen?

  Een merknaam moet gemakkelijk te lezen en te onthouden zijn en geen ongewenste associaties oproepen, ook niet in een buitenlandse taal. Verder moet een merknaam associaties oproepen die aansluiten bij de productbeleving….

  DDB is een persoon die niets heeft met de rijstproductie. Die man is een pikin ingieboooi, die het ook al met cassaveplantages/cassavegronden heeft geprobeerd. Het economische bedrijfsresultaat spreekt voor zich.

  DDB:
  – 25 februari 1980 staatsgreep op het wettig gekozen regering in de republiek Suriname
  – 8 december 1982 moorden op 15 anders denkenden,
  – Mowana86moorden,
  – 3 x skeer van de republiek Suriname
  – een kleine groep waarin hij zelf in zit die stinkend rijks is,
  – hele grote armoede in het hele land,
  – gebrek aan valuta,
  – devaluatie van de sdr,
  – geen normen en waarden,
  – niks no fout,
  – a no mi,
  – geen medicijnen,
  -vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname, zie 8 december 1982 strafzaak, amnestiewet, enz
  – vertrappen Internationale verdragen, mensenrechten,
  – voldoet niet aan goed gedrag,
  slecht voorbeeld voor de Surinamers, Surinaamse producten,
  – wordt overal in het buitenland met de nek aangekeken, Caricom/Guyana, Haïti,, Mercosur, EG, USA, Canada, Japan, China, India, Niet gebonden landen, UN, enz.
  – slecht voorbeeld voor de economie van Suriname
  – slecht voorbeeld om zijn naam te noemen als men zaken doet met buitenlandse banken, ondernemingen, enz

  Let op DDB1 en DDB2 zijn net als Cassavefabriek, srnangskeer, 4-baansweg naar Brazilië, bruggen over de grensrivieren van Suriname, 18000 woningen, trein/tramverbinding van Poelepantje – Onverwacht, gekochte schoolboeken, voedselmaaltijden voor naschoolse opvang, diepzeehaven, enz, enz.

  Surinaamse bedrijfsleven let op deze misdadiger, grootste crimineel is bezig julie cq in de rijstindustrie de nek om te draaien.
  Deze man doet het om ook een graatje in de rijstindustrie te willen pikken, maar de gevolgen ervan zal de rijstindustrie de nek omdraaien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. @ Ray, weet je wel wat jij allemaal zegt en schrijft jongeman want jou posting klinkt zo onsamenhangend.

  Er is vooralsnog altijd vraag naar rijst en een ieder die rijst exporteert zal dit met een zekere marge verkopen.
  Ook de Caricom landen zullen onze rijst met onze winst moeten kopen, anders moeten ze maar naar een ander loket.

  En let wel, ook jou familie in Su zijn ‘rijstvreters’ jongeman dus wat is daar mis mee.

  Ik proef een soort frustratie bij al die anti-Surinamers wanneer het land wederom een mijlpaal heeft bereikt.
  Men wil dat het zeer slecht gaat met de bevolking en het land en hoopt dat de oude garde het weer gaat overnemen.

  Vergeet dat maar beste Ray, want die mogen het in 2020 weer proberen.
  Ik durf hierbij te wedden dat de oude garde dan wederom een pak slaag van de Suri bevolking krijgt.

  Waarvan akte !


  Maak melding
 21. @Milton, tot nu toe exporteert Suriname rijst naar Europa en het Caribisch gebied. Vanwege de ongunstige positie waarin de Surinaamse rijst verkeert, dreigen deze markten weg te vallen. Er is sprake is van een overschot aan rijst in de wereld. Vooral Azie produceert goedkope rijst vergeleken met Suriname. De kostprijs in Suriname is heel hoog. Voor de andere landen in de wereld worden er voorzieningen getroffen, waardoor zij goedkoop kunnen produceren. Een voorbeeld hiervan is Guyana dat goedkoop rijst verbouwt door de voorzieningen die boeren van hun regering krijgen. Laatste wat Suriname nu moet doen is rijst vernoemen naar Bouterse. Hoe stom kan je zijn.


  Maak melding
 22. Zo als wijlen Sital placht te zeggen”.Algoe is een kleine leugenaar”.En met deze rijst naam betast hij het volk weer eens in de kruis.


  Maak melding
 23. Koos, als je een WAARACHTIGE SURINAMER was, zou je het nooit hebben gezegd dat je geen Surinaams rijst eet. Trouwens, ‘VREET’ zou je niet misstaan Koos, in plaats van ‘eet’???

  Dat rijst dat jij niet eet mogen ze naar jou noemen. Koos ZAAGSEL 1 en Koos ZAAGSEL 2.

  Ik vind het een ZEER GOEDE verkoop-STUNT om deze NIEUWE rijstsoort DDB1 en DDB 2 te noemen.

  Mensen houden van EXCLUSIVITEIT. Maar niet van personen als jij waarvan er 1000 in een dozijn gaan in plaats van 12.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 24. @jk,

  Dit is duidelijk fake news, afkomstig van je weet zelf wel welke site.
  INA bestaat niet.

  Het is altijd handig om eerst een search-string, los te laten op google of bing, voordat je een berichtje plaats.

  Gebruik je een zoekstring, dan komt dit berichtje niet naar boven, waarschijnlijk ranking 1000.000 of zo= fake!


  Maak melding
 25. Koos, als je een WAARACHTIGE SURINAMER was, zou je het nooit hebben gezegd dat je geen Surinaams rijst eet. Trouwens, ‘VREET’ zou je niet misstaan Koos, in plaats van ‘eet’???

  Dat rijst dat jij niet eet mogen ze naar jou noemen. Koos ZAAGSEL 1 en Koos ZAAGSEL 2.

  Ik vind het een ZEER GOEDE verkoop-STUNT om deze NIEUWE rijstsoort DDB1 en DDB 2 te noemen.

  Mensen houden van EXCLUSIVITEIT. Maar niet van personen als jij waarvan er 1000 in een dozijn gaan in plaats van 12.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 26. @Milton’
  Gezien je niks weet behalve hoe achter een moordenaar aan te lopen en zijn volgeling te zijn zal ik je het nader uitleggen.
  Ons geld in papier en munt was waardevol voor 1980.Toen kwam bouta en de bankbiljetten en munten devalueerde . in waarde en weet je waarom?Het had een afbeelding van de revo, de bouta revo, op de voorgrond.Je moet echt ziek zijn als je denkt dat deze revo geld aangenomen wordt in de wereld!!Sindsdien is het nooit goed gekomen met ons geld in waarde.Het is waardeloos sinds 25 feb 1980!!
  Nu wil de moordenaar lief overkomen en gaat hij crediet opeisen voor rijst waar anderen voor gezwoegd hebben..Als je denkt dat bij toverslag een produkt op de wereldmarkt komt zomaar dan moet je wel goed gek zijn. De surinamers gaan niet vragen waarom ddb1 of 2 staat op de zakken rijst en waarom het zo heet.Ze zijn alle shit al gewend geraakt..Nu moet je de rest van de wereld uitleggen waarvoor het merk ddb1 en ddb2 staat. En dan moet je nog kunnen verklaren wie of wat ddb allemaal is.En dan wil ik zien of de beschaafde wereld rijst van het merk ddb1 of 2 gaat willen importeren uit Suriname!!


  Maak melding
 27. @Milton
  Je partij de ndp is in paniek mode,zo erg dat je baasje burgers gaat aftakelen die durven te protesteren tegen hem.En of dezelfde burgers weer genaaid willen worden door je baasje …heeeeeeelll no,,Hell no.


  Maak melding
 28. @Do the wrong thing

  Zo je bent niet goed genoeg dat de rijstsoorten jou naam gaan dragen?Je denkt dat je waardeloos bent?!
  In plaats van ddb1 en 2 zou het toch kunnen heten do the wrong thing 1 en 2,hahahahaaaaaa,…maar gezien dat jij ook vindt dat je waardeloos bent,,,hahahaaaa


  Maak melding
 29. Het Adron heeft de namen gekozen als een soort eerbetoon aan de de huidige president van Suriname. Wat een oerdomme paarse kakkerlakken.
  Uit principe zullen velen die dit weten niet kopen, want de naam ddb is sinds 1980 vervloekt en anno 2017 verheerlijkt vervloekt. Alleen de gedachte al, ddb rijst eten, ddb een couper, een moordenaar, een drugsbaas wiens zoon voor drugs in de VS vastzit, een rover der staatskas, wiens stiefzoon, ook een rover ook vastzit in SB. Maar ook leugenaar en vijand van wet en recht, kortom ddb staat voor didibri. En niemand wil rijst met ddb ’s duivelse paarse smet erbij in zijn/ haar maag. Natuurlijk alleen oerdomme paarse arme paria’s die hij als pluimvee om uit te buiten op na houdt. Al ziet het er nog zo goed uit, no bai, na didibri worong wo tjiesi na in oeng beri.


  Maak melding
 30. @Do the wrong thing
  Sjeesjes dan moet je langslopen bij santo boma gevangenis. Daar zijn ‘exclusieve’ criminelen gehuisvest en de next plesjident van jou!!
  Volgende keer langslopen bij santo boma als jij en je baasje weer zo een ‘exclusieve;idee hebben,ja!


  Maak melding
 31. WAT EEN GILLER ! Site Adron bezocht:

  This Account has been suspended due to payment default / Deze website is opgeschorst wegens wanbetaling.
  Contact your hosting provider for more information.


  Maak melding
 32. Do the RIGHT thing!

  Koos, als je een WAARACHTIGE SURINAMER was, zou je het nooit hebben gezegd dat je geen Surinaams rijst eet. Trouwens, ‘VREET’ zou je niet misstaan Koos, in plaats van ‘eet’???

  Dat rijst dat jij niet eet mogen ze naar jou noemen. Koos ZAAGSEL 1 en Koos ZAAGSEL 2.

  Ik vind het een ZEER GOEDE verkoop-STUNT om deze NIEUWE rijstsoort DDB1 en DDB 2 te noemen.

  Mensen houden van EXCLUSIVITEIT. Maar niet van personen als jij waarvan er 1000 in een dozijn gaan in plaats van 12.

  Do the RIGHT thing!

  ===========================================

  Kom niet met je verhaaltjes aanzetten over waarachtige surinamer. Wie ben jij wel om daar een oordeel over te vellen. Laat ik 1 ding hierover zeggen, een beetje Suriname veroordeeld de handelswijze van Bouterse in breedste zin des woord. De rest kan je zelf wel invullen.


  Maak melding
 33. DDB1&DDB2 is gelijk aan twee keer niks. Wat is ooit onder zijn LIJDing goed gegaan. Read my lips DDB 1 en 2 komen nooit op de markt. Importeurs zijn niet dom; ägoe alesi wel! Doei DDB1&DD2; the World is watching You dear Devil!


  Maak melding
 34. Belachelijk..rijstvarianten genoemd naar De Duivelse Baas. Aahaa waarschijnlijk weet men waarom,dalek if a duivel dede,blijf de naam een aandenking voor specifiek Algoe v LVV.De rijstboeren in nickerie is absoluut niet happy mee,want voor hun zou het een eer zijn als de rijstvarianten genoemd zou worden naar iemand die jaren in de rijstsector bezig is en meer weet van hebben. Tja…ppfff..lijkt meer op een toneelvoorstelling met DDB als clown. Wake up Suriname.


  Maak melding
 35. Koos, je lijdt aan pseudologia fantastica. Je doet niet onder voor Esmerald. Jullie beiden vertellen continu hele onwaarheden. Ik weet niet waar jij de fantasie vandaan haalt om te beweren dat er een ” een overschot aan rijst ” is op de wereldmarkt. Slechts 4 tot 6 % van de rijstproductie komt op de wereldmarkt terecht. Er is voldoende ruimte om DDB1 en DDB2 op de wereldmarkt af te zetten. Dus alle verzinsels van o.a. Esmerald worden bij deze verwezen naar het rijk der mislukte fabelen.

  Het is een feit dat bijna alle rijst door de producerende landen op de eigen markt wordt afgezet. Als er een overschot van rijst op de wereldmarkt bestaat zou de prijs van dit product tot een minimum zijn gedaald. Dit is echter niet het geval. De prijs van rijst is nog altijd hoog ondanks het feit dat veel landen hun productiecapaciteit hebben vergroot. Er wordt tot heden nog altijd onvoldoende rijst in de wereld geproduceerd.


  Maak melding
 36. Voor Milton, Parbo emn DTRT

  Bijna alle leden van regering en de adviseurs van Bouta bestaat uit veroordeelde criminelen inclusief de president…..

  Ook het buitenland heeft dit in de gaten:

  Regering weerspreekt aantijgingen ‘criminele staat’ –

  De regering protesteert met klem tegen de beweringen in het recent verschenen artikel in Global Dispatch, waarin Suriname een “criminele staat” wordt genoemd.

  De publicatie is van het Amerikaanse niet-gouvernementele Center for a Secure Free Society (SFS). SFS noemt Suriname een criminele staat waar drugscriminaliteit en witwassen op grote schaal plaatsvinden en de goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House (KSMH) als dekmantel fungeert voor grootschalige witwaspraktijken voor illegale geldstromen.

  Dit wordt resoluut tegengesproken door de regering in een zojuist uitgegeven verklaring. Daarin wordt onder meer verwezen naar een reactie van de directeur van Kaloti die de beschuldigingen al “naar het rijk der fabelen” heeft verwezen en het artikel ervaart als een aaneenrijging van onwaarheden. “Het artikel neigt naar een zeer kwaadwillige aanval en het bewust bekladden van het land, de regering en een hier gevestigd legitiem bedrijf van een gerenommeerde internationale keten”, zegt de regering in een communique afkomstig van het Kabinet van de President.

  De regering ziet de “ongegronde berichtgeving” als een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren.

  Ook de Surinaamse bevolking internationaal te isoleren en potentiële investeerders te weerhouden door de regeringsleiders als criminelen te bestempelen. Nadat SFS het gewraakte artikel enkele weken geleden publiceerde, werd afgelopen vrijdag een presentatie gehouden in Washington waarbij de schrijver, Douglas Farah, beweerde dat de goudraffinaderij diensten verleent aan terroristen en criminelen.

  De waarheid is hard….heerlijk die DBB rijst


  Maak melding
 37. @ hmolenaar2016
  Adolf Hitler Potatos
  Idi Amin mais
  Saddam Hoessein pasta
  Bouterse Rijst….

  Hoe verzin je het……
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Eentje vergeten,… hmolenaar2016 …. POEP !


  Maak melding
 38. Dit zijn de laatste paar maandjes van bouterse
  Al zijn mensen dus achterban laten hem nu los
  Me bar joe!
  Bouterse heeft het echt verpest hoor!
  Jammer!
  Op minuut basis vloekt men deze moordenaar!


  Maak melding
 39. Als Suriname vooruit wilt komen moeten ze de naam Bouterse vergeten want die man heeft alleen maar zichzelf verrijkt met die middelen van het land.Alle reserves zijn verdwenen zonder een verklaring van de president.Hij scholt de oude politici uit voor boeven en zakkenvullers maar hij is de grootste boef die Suriname ooit heeft gehad.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 40. Do the RIGHT thing!@

  En wat je nu mee maakt is geen onderdrukking.
  Ziende blind horende doof. De bouta doctrine werkt perfect.
  List en bedrog, veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven, corruptie van alles opstarten en weer stil legen zonder uitleg, zo zijn er miljoenen verspild, maar je mag niks zeggen, alleen maar opzit pootje geven en blaffen als de baas het zegt.
  Dit nog het ergste moderne slavernij, ik weet van niks, zand er over, het is de schuld van de boze buiten wereld, als het maar weer niet Nederland is.
  Schuld per hoofd van de bevolking 22000*srd hoe ga je dit terug betalen
  Een ga niet de slimste jongen van de klas uit hangen want dat ben nog lang niet Sari Tori


  Maak melding
 41. W. Whome, jij ziet Bouterse DIEP in je ‘hart’als “JOU BESTE VRIEND”. Als OME Desie niet bestond had je geen IDEE wat je zou moeten schrijven.

  Dat jij een VROUWENVERKRACHTER in jou VS – Vieze Staten als PLEE-sident hebt, doet elke NEOKOLONIALE VERSLAAFDE / – GEHERSENSPOELDE totaal NIETS.

  W. Whome, ik heb vernomen dat OME Desie dagelijks zijn NIEREN moet laten spoelen. Ik hoop dat er BINNENKORT ook aan jou wordt gedacht om DAGELIJKS jou HERSENS nog te laten SPOELEN. Ze zijn onderhevig aan OUDERWETSE NEOKOLONIALE KRUIPERIJ.

  Want de LEUGENS en BEDROG voortkomend uit jou KRUIPERIJ, laten we EERLIJK zijn: “Ze MOGEN er WEZEN”. Jij houdt het MILIEU schoon W. Whome. Waar jij LIEGT groeit er NOOIT meer één GRASSPRIETJE.

  Ik hoop dat jij de VROUWEN niet ONGEVRAAGD bij hun PUSSY pakt, zoals jou PLEE-sidentje in de VS – de Vieze Staten. Schrijf een keertje om SERIEUS te worden genomen ook over jou ‘ZIEKE’ VROUWENVERKRACHTER. Zonder LEUGENS als die van jou OME Desie-VERHAALTJES, zal er, verzeker ik jou, GEGARANDEERD worden gelachen. Daar is de WAARHEID voldoende genoeg.

  Probeer, al is het maar één enkele keer W. Whome, zonder LEUGEN & BEDROG moet het toch ook kunnen lukken om te schrijven / ROTZOOIEN. Of is je GEHELE LEVEN afhankelijk van OME Desie? Nee toch!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 42. hmolenaar2016, als NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE / -GEHERSENSPOELDE ben jij genoodzaakt alleen maar in de PATHOLOGISCHE LEUGENS van jou voormalige SLAVENDRIJVERS te MOETEN geloven. Je bent “ZO FIJN als GEMALEN POPPENSTRONT” ofwel SLAAFS-RECHTZINNIG van KRUIPERIJ.

  Voor jou is er vast ook wel een plekje als MERKNAAM op de RIJST-MARKT: wat dacht je van hmolenaar2016 FOWROE-ALESIE, hmF1 en hmF2. Omwille van een voorspoedige EXPORT wordt jou ‘NIVEAU” als SCHOFFIE mede dankzij, hierbij bewust eventjes OPGEKRIKT. Over ‘NIVEAU’ gesproken.

  Wat JALOEZIE allemaal niet kan AANRICHTEN.

  “JALOEZIE doet jou HART toch zo LIJDEN, JALOEZIE maakt je LEVEN een HEL!”

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 43. Haco, het is BEGRIJPELIJK dat je IN DE WAR raakt. Jij DENKT??? in termen van jou BLANKE MEESTERS, die elke ZWARTE graag de NEK omdraait, dat is de DRIJFVEER. Of je mag vertoeven in het Koude Kikkerlandje als consument, tweede-, derderangs? Jij zal het LICHT daarom NOOIT meer zien. Je voelt je TE HAPPY in het DUISTER.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 44. Enkele paars sympathisanten die aten van de ddb1 en ddb2 voelden zich daarna zwaar paars beneveld. Ook kon men op afstand het geronk en gerommel horen uit hun buik. Waarschijnlijk werd er een darmstrijd gestreden hoe deze rijstkorrel, genoemd naar de slachter van Suribabwe te verteren. Het gros van degenen die aten van deze rijst, met het zeer vervloekte merknaam ddb1 en ddb2 konden zich niet meer inhouden. Luid puffend knallend deden enkelen het in hun broek. de kleur en stank was mijlenver te ruiken. Wat een schande om een rijstproduct te merken als ddb1 en ddb2. Liever had men als merknaam soso lobi gebruikt.


  Maak melding
 45. Do the RIGHT thing@
  LAFFE HOND JE GEEFT GEEN ANTWOORD OP DE STELLING, IS JOU GEEST VERDWAALD IN DE BUSH, KIJK IN DE SPIEGEL EN VRAAG JE AF WAT ZIET,, DE OPRECHTE OF DE NEP, DTRT


  Maak melding
 46. Oom Ludwig van Abrabroki, jou NPS – Na Poor Sani heeft één voor twee ZETELS in de Nationale Assemblee. Of moet het NOG MINDER worden? MEER of MINDER NPS-jes? Oom Ludwig van Abrabroki zoek geen problemen voor jou KRUWA-NPS-partijtje. Bouta gaat ze afstraffen vanwege DOMME mensen als jij die moeten worden weggevaagd.

  Bij de VERKIEZINGEN van 2020 mogen ze met Grun Yari naar de VEILING. De kans op NUL zetels bij jou NPS – Na Poor Sani over DRIE jaar is LEVENSGROOT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 47. Haco, wat dacht je van een VRIJWILLIGE ‘NEK-KLEM’? Het licht zul je NOOIT meer zien. Gezien jou houding geef je me GELIJK. Ga maar UITHUILEN in Grun Yari. Je bent met je NPS – Na Poor Sani, VERLEDEN TIJD. Niet vergeten om Oom Ludwig van Abrabroki, als je BUDDY mee te vragen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES