Autoriteiten in Suriname stellen zich harder op tegenover betogers

47
Duizenden bij protestdemonstratie tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – De autoriteiten stellen zich harder op tegenover betogers. Afwijkend gedrag zal niet meer worden toegestaan. Dit zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost. Tot dit afwijkend gedrag behoort zeker de bezetting van gebouwen waar publieke diensten zijn gehuisvest. Er zal hard worden opgetreden.

De eerste maatregel is het strikt houden aan de wet. Die schrijft voor dat toestemming moet worden gevraagd om te betogen. “Je probeert zaken met wederzijds respect te doen. Als men dat verzaakt, zullen wij onze strategie inzetten. De wet zegt duidelijk waaraan je moet voldoen. Men legt dat moedwillig naast zich neer”, zegt Nerkust tegenover de Ware Tijd. Tot nog toe is een vrij coulante houding aan de dag gelegd.

Betogers zijn veelal begeleid door de politie en soms ook militairen. Kennelijk is de begeleiding voor de organisatoren van de protestbetogingen aanleiding geweest. De politie is als het ware om de tuin geleid. Waar werd voorgedaan alsof de betoging was afgelopen, werd elders verzameld. De bezetting van de gebouwen heeft de politie duidelijk verrast. De agenten kwamen lang na de bezetting opdagen.


47 REACTIES

 1. Nu gaan de rest,de ongelovigen, meemaken in levende lijve dat wat we allang zeiden.Nu gaan ze horen,zien en voelen hoe akelig de tachtiger jaren waren geweest,Niet dat het heden beter is want toen en nu hebben we het te doen met dezelfde landverrader en moordenaar bouta!


  Maak melding

 2. Er moet hard worden opgetreden tegen de criminaliteit en niet tegen burgers die opkomen voor hun rechten en het beter willen hebben voor hun kinderen en de rest. De Dc woont zeker niet in Suriname en weet dus niet hoe het reilt en zeilt in het land. Deze mensen kunnen nooit goede bedoelingen hebben met het volk van Suriname. Wetende of bewust ervan dat ze het land niet op de juiste pad kunnen brengen, zitten ze toch de boel voor de gek te houden, niet beseffende dat het volk alert is geworden. Daarom komt men op voor het algemeen belang en vanwege een zekere positie zit men nu te schreeuwen dat er hard zal worden opgetreden tegen ordeverstoorders. Dit zal het van kwaad tot erger maken. Begin de problemen van het volk op te lossen en dan heb je het recht om te schreeuwen, dus verleen snel de vergunning aan de actievoerders( de helden).


  Maak melding

 3. Neks no Fout ????? Nog 5 jaren. Deze regering is gekozen door deze mensen zelf. Wat niet van jouw is ,moet je ook niet gaan bezetten. Harder stellen tegen deze betogers is TERECHT. Deze mensen zijn gewend aan andermans bezittingen te eigenen . Dus gewoon harder aanpakken bij bezetten van bezittingen.


  Maak melding

 4. Begin maar eerst op te treden tegen moordenaars, die onschuldige burgers hebben vormoord, op 8 en 9 december, en nu de bevolking laat uithongeren voor eigen gewin.


  Maak melding

 5. ” … Men legt moedwillig de wet naast zich neer …”
  En wat doet crimineel Desi B. dan ?? Met zijn amnestie, gratie, art 148, etc .
  En wat doet oplichter Hoefdraad dan ?? Met meer lenen dan verantwoord ..
  En wat doen al die andere NDP – ministers dan ?? Met meer declareren dan toegestaan ..

  Het volk moet pinaren, de slechte toestanden accepteren en toch elkaar ten gunste “dienen” terwijl de Bouta en zijn bende erop los feesten.

  Dan wie is Jantje de Koekoek ??


  Maak melding

 6. De wet zegt duidelijk waaraan je moet voldoen. Men legt dat moedwillig naast zich neer”, zegt Nerkust tegenover de Ware Tijd. Tot nog toe is een vrij coulante houding aan de dag gelegd.

  De wet zegt duidelijk waaraan je moet voldoen????????????????? Dus dan ook geen moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen, geen staatskasrovers, geen fraudeurs, geen dieven binnen de vervloekte ndp, onder leiding van didibri foe alle wetteloosheid in verworden misdaadstaat Suribabwe aanhangen, maar opsluiten. Alle paarse klootzakken die deze didibri en duivelse trawanten de macht helpen behouden hebben in principe helemaal geen moraal. Dididbri heeft kaolo met wet en recht te maken ook zijn vervloekte adviseurs, zo ook het paars ontnuchter volk dat hem daar heeft gezet. Weg met de werkelijke misdaadstaatsvloek, ddb en co.,wiens zoon, stiefzoon, vele elite ndpers en heel veel oerdomme ndpers zijn verworden een misdadiger hun misdadige grote voorbeeld volgend van I’m nasty. Het volk gaat nog meer de straten op gaan en als er een dode valt gaan de ministers het doelwit worden, ieja allen die deze vervloekte misdaadvloek aanbidden….didibri. Oma nanga opa taki keba, 1980 no wang ka revo ma na wang mpp coup, a nou wang echte revo e go kong, weg met alle mpp ndpers, a moro dong vok tapoe grontapoe.


  Maak melding

 7. “De politie is als het ware om de tuin geleid. Waar werd voorgedaan alsof de betoging was afgelopen, werd elders verzameld. De bezetting van de gebouwen heeft de politie duidelijk verrast. De agenten kwamen lang na de bezetting opdagen.”

  De suriś zijn slim genoeg blijkt uit bovenstaand stuk.

  Wat zal de popo doen als ze plots tegenover hun moeder staan, of hun vrouw, of baby- zusje.

  Van de mama krijgen ze zeker een draai om hun oren, suri-style 🙂 🙂
  ‘jonge hoe durf je, na mi pot you tap gron-tapoe, dus jonge schuif van hier hoor ‘ 🙂 🙂


  Maak melding

 8. Ondertussen in Pikin Poika,

  De oorspronkelijk bewoners van Suriname zijn gebelgd over de gift van 50 Ha.
  Blijkt van hun te zijn en ze zullen tot het bittere eind strijden voor hun rechten.

  Whahahahahahaha, pique, Laughing My Ass out Loud.
  Je bent er met droge ogen ingetrapt.

  ‘God straft onmiddellijk’
  Vrolijk Pasen Petrus pique…


  Maak melding

 9. Het lijkt op een Nationale Debielen Personen scenario,
  een stel Boutarissen tussen de hardwerkende landgenoten plaatsen om onrust te stoken. Nu heeft de opperDebiel 50Ha land dat rechtmatig toe hoort aan de oorspronkelijke bewoners weggegeven aan stadsbewoners.


  Maak melding

 10. de traangas granaten moeten toch een keer gebruikt gaan worden. de Farao zal binnenkort de nooit toestand afkondigen.

  Weer u nog wel:
  Nooit en te nimmer heeft arrogantie etc…..


  Maak melding

 11. Autoriteiten in Suriname stellen zich harder op tegenover betogers

  Autoriteiten in Suriname njan en dringie foeroe foeroe pikin ingie booi pepre watra nanga ingie booi Ká sirie. Din Kil Mars Foeroe En Din Kil Hé, Mé Taigie!

  Sranan Autó Rie ri teit, taki! A Goo go holoo wanie braak!

  Het Surinaamse Volk gaat nu met jullie afrekenen.

  Alle kracht en macht berust bij het Surinaamse Volk. Het Volk kiest en bepaalt ook wanneer genoeg genoeg is en wie moet opdonderen.

  De geschiedenis in de wereld heeft dat al meer dan genoeg aangetoond. Zie de lente in Egypte, Libië, Irak, enz
  Alleen vele Surinamers verkeren nog in het duisternis, waardoor ze nog niet in het licht en warmte kunnen wandelen.

  Tussen de lichtstralen van licht en duisternis bevindt Suriname zich in de grijstinten van de ochtendgloren van een nieuwe tijd. Ze zien en voelen het licht en warmte al van de opkomende zon en nieuwe tijd.

  DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia mogen hun borsten flink nat maken. Het wordt een heldere en warme droge tijd, waarin alles duidelijk zichtbaar zal zijn en goed te vertoeven zal zijn voor het arme, hongerige en dorstige Surinaamse Volk.

  De inzet van de toon van de revolutie is al zichtbaar en voelbaar in het hele land.

  Recht En Waarheid Maken Bij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 12. Politie gaat geen moer doen. De helft van de wagenpark staat lang de kant. Gebrek aan onderhoud of geen geld voor benzine. Daarnaast heeft men gebrek aan schrijfgerei. Moraliteit heeft ook een klap gehad. Ook de agenten willen van deze regering af. Het is 1e grote teringzooi binnen de politie. Mike Nerkus is slechts een paarse marionet. Hij handelt in opdracht van Desi. Dus mensen niet bang zijn. Kom op voor je rechten. Desi moet opdonderen.


  Maak melding

 13. De geschiedenis herhaalt zicH volk van Suriname laat je niet intimideren. 15 martelaren zijn jullie voorgegaan. Hoeveel gaan ze nog meer doden. Suriname voorwaarts! Power to the people.

  Protest in 1982 tegen tariefsverhoging van de veerpont .

  De militairen hadden in 1982 besloten de tarieven voor de veerpont te verhogen. Als protest werd de toegang van het veer bezet door demonstranten. Het waren vooral districtbewoners die protesteerden. Onder druk van acties werden de tariefsverhogingen ingetrokken. (Uit: De halve revolutie, 1984)


  Maak melding

 14. Wij stellen ons harder op :

  Massamoordenaars worden opgepakt en berecht !

  Corrupte politici opgepakt, berecht en gestript van hun onwettig geroofde bezittingen van de staat !

  Alle corrupte boeven, genoemd in de CLAD-rapporten worden vervolgd !

  PS : Verdere Onderdrukking van het Volk zal FALEN !!!!!


  Maak melding

 15. Alleen van een NDP gatlikker en marionet van DDB kan je dit verwachten. Je komt immers ook aan zijn brood. Allen die gelieerd zijn aan DDB vertegenwoordigen het kwaad en zijn mede schuldig aan de onderdrukking van de rechtgeaarde Surinamers. De dag van morgen zal uiteindelijk oordelen dat zij ook vervolgd zullen worden en mogelijk in de straten van Paramaribo kunnen worden gelyncht. Er zijn immers voorbeelden genoeg in de wereld, hoe het met deze profiteurs uiteindelijk vergaat.


  Maak melding

 16. Bijna alle leden van regering en de adviseurs van Bouta bestaat uit veroordeelde criminelen inclusief de president…..

  Ook het buitenland heeft dit in de gaten:

  Regering weerspreekt aantijgingen ‘criminele staat’ –

  De regering protesteert met klem tegen de beweringen in het recent verschenen artikel in Global Dispatch, waarin Suriname een “criminele staat” wordt genoemd.

  De publicatie is van het Amerikaanse niet-gouvernementele Center for a Secure Free Society (SFS). SFS noemt Suriname een criminele staat waar drugscriminaliteit en witwassen op grote schaal plaatsvinden en de goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House (KSMH) als dekmantel fungeert voor grootschalige witwaspraktijken voor illegale geldstromen.

  Dit wordt resoluut tegengesproken door de regering in een zojuist uitgegeven verklaring. Daarin wordt onder meer verwezen naar een reactie van de directeur van Kaloti die de beschuldigingen al “naar het rijk der fabelen” heeft verwezen en het artikel ervaart als een aaneenrijging van onwaarheden. “Het artikel neigt naar een zeer kwaadwillige aanval en het bewust bekladden van het land, de regering en een hier gevestigd legitiem bedrijf van een gerenommeerde internationale keten”, zegt de regering in een communique afkomstig van het Kabinet van de President.

  De regering ziet de “ongegronde berichtgeving” als een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren.

  Ook de Surinaamse bevolking internationaal te isoleren en potentiële investeerders te weerhouden door de regeringsleiders als criminelen te bestempelen. Nadat SFS het gewraakte artikel enkele weken geleden publiceerde, werd afgelopen vrijdag een presentatie gehouden in Washington waarbij de schrijver, Douglas Farah, beweerde dat de goudraffinaderij diensten verleent aan terroristen en criminelen.

  De waarheid is hard….


  Maak melding

 17. Laat deze figuren zelf het goede voorbeeld geven. Laat Sapoen opstappen, Bouterse verantwoording afleggen in Boxel, Abrahams het gestolen geld teruggeven, etc. etc.
  De protesten zijn ordelijk verlopen. Het publiek heeft in een normaal land vrije toegang tot publieksgebouwen.
  Dit is puur een dreigement afkomstig van incompetente criminelen!! Machtswellustelingen.


  Maak melding

 18. DISTRICT COMMISSARIS, MIKE NERKUST JE BEN DE MUGABE VAN SURINAME.
  BLINDE HOND, ALS IEMAND VERKRACHT WORD BEL POLITIE DAN KOMEN ZE NIET, WAT WET, WELKE WET,
  SURINAAMSE POLITIE HEEFT NIET EENS BENZINE,

  JE BEN EEN MENS NIET WAARD,


  Maak melding

 19. Een ieder die wil protesteren en daarvoor een geldige vergunning heeft mag dat op de openbare weg doen.
  Het betreden van terreinen en of gebouwen van particulieren of de overheid, zonder toestemming de eigenaren, is bij elke protestactie ten strengste verboden.

  En ook strafbaar want de eigenaren kunnen zich beroepen op landloperij of huisvredebreuk en mogen die eigenaren zo nodig proportioneel geweld toepassen.

  Echter vind ik het erg wat ik afgelopen Maandag heb gezien, dat ook schoolkinderen in hun uniform mee liepen in de stoet.
  Ik weet zeker dat dit onvrijwillig is gebeurd en roep de ouders op, om met de schoolleiders te praten om de kinderen niet mee te sleuren in hun onzekere avontuur.

  Stel dat jij als ouder op je werk of thuis bent en je niet weet dat jou kind gedwongen mee doet met dit protest, en de pleuris breekt uit op straat, wat dan !!!!

  Weet niet wat zo’n ouder met de schoolleider of Wilgo Valies zou doen indien er scholieren gewond raken of het leven laten vanwege deze actie.

  Ouders let op je zaak en waarschuw de schoolleiding om deze grappen nooit meer uit te halen.


  Maak melding

 20. Je kunt als burger van Suriname die belastingen betaald de toegang niet worden geweigerd in een openbaar gebouw.
  Dus de eerstvolgende keer als burger naar binnen om informatie te vragen en of formulieren ter invulling what so ever.
  Gewoon met 200 man één voor één naar binnen lopen en bij de info balie blijven staan en vragen om informatie.
  Kijken hoe e dan tegenover informatie vragende burgers zullen optreden.
  Stel je voor 400 man in de hal van de EBS om een aansluitingsformulier te vragen en info hoe deze in te vullen.

  Nerkust wat je suggereert is een dooddoener.
  Er is dan geen sprake van een protst mars maar een aantal burgers die informatie wenst te krijgen.
  Nerkust je denkt dat je slim bent hé.


  Maak melding

 21. @@@@.
  hmolenaar2016 —- Sowieso dom !
  Bigi Sma —- Ezel !
  prof. Misababoi —- Dongkaw go lerie skrief orans ! ha ha.
  Koos —- Gillende Keukenmeid
  Ray —- Omoo .ha ha !
  Oen djiem wang boeng biegie brik PANNENKOEKEN !!!!!!
  Suriname zal toch vooruit komen ! jullie houden niet van SURINAME ! KARMA O TEK OENOE ! DE DUIVEL WINT NOOOIT VAN GOD !


  Maak melding

 22. De machthebbers gaan harder optreden :

  De Krijgsraad, spreekt volgens de wet, de Grondwet en de Internationale regelgeving, het eindvonnis uit in de 8-december-massamoord-strafzaak !

  Alle corrupte-politici worden naar aanleiding van de CLAD-rapporten vastgezet en vervolgd door justitie !

  Al het geroofde wordt teruggevorderd van de boeven !

  De corruptie = roof van geld en goederen van het Volk, moet stoppen !

  PS : Wij zullen hard optreden, ook tegen diegenen die onze gehele deviezen-voorraad en ons drinkwater hebben verkwanseld !


  Maak melding

 23. 1980 nooit e go kong bakka, want didibri en oud geworden slappe lullen zullen niet opgewassen zijn tegen zijn eigen paarse menigte die hen ook zullen komen beroven. Wi go foroe na alle ministers sa teki oenoe monie. Pe a monie de?Ook bij de gewapende machten zijn velen tegen deze mpp lijder en zijn roversbend. Na oenoe dong wang potie bouwta, na oenoe dong wang ooktoe e go poroe ing, oe no fredi mpp leugenaar baas en co. nie meer. Ndp joe mpp


  Maak melding

 24. Wat een grap. Afwijkend gedrag zal niet worden geaccepteerd. Wie heeft een coup gepleegd? En wie heeft onschuldige mensen in koelen bloede vermoord? Eerst in de spiegel kijken voor je onzin uitkraait.


  Maak melding

 25. Ik ben het vaak niet eens, zeg maar nooit, met Milton maar als het waar is wat hij schrijft dan moet ik het wel eens zijn met hem. Als een leraar of lerares wil- of gaat staken, prima maar laat de kinderen op school of stuur de kinderen naar huis. Ik moet er niet aan denken dat er wat met een kind gebeurt tijdens zo’n protestmars/protestbijeenkomst. Leraar en lerares jullie moeten je schamen.


  Maak melding

 26. Nog zo,n paarse rat die Nerkust,die denkt op een dictoroiale wijze, dingen op te kunnen lossen, maar in princiepe geen moer voorstellen, zoals zijn broer als zogenaamde vakbondsleider van de Fols, die op de schoot van die moordenaar zit, en maar likken de hele dag, zodat hun positie niet in gedrang komt.


  Maak melding

 27. Volgens de regering bouterse kan het volk die dom is volgens hem niet verdercna denken wel nee hoor het heeft jullie allang door met al die leugens .mensen mogen op komen in een land voor hun rechten want zij hebbenbjullie daar geplaats en vandaag de dag genieten ze van alke luxe en volj van sterven .de regering wil geen oplossing eigen belang.


  Maak melding

 28. Amigo,
  als ik jou was dan zou ik ook aan anderen denken die niks hebben.

  MIJN DROOM IS DAT ELK MENS OP DE WERLD EEN NORMALE LEVEN KAN LEIDEN.

  JIJ HEB EEN KORT GEHEUGEN IK NIET,


  Maak melding

 29. Vallen jullie allemaal toch dood neer.
  Er gaat niets gebeuren. Mijn president blijft voor altijd president van Suriname. Niemand kan hem wat maken…


  Maak melding

 30. Rob G

  Vallen jullie allemaal toch dood neer.
  Er gaat niets gebeuren. Mijn president blijft voor altijd president van Suriname. Niemand kan hem wat maken…

  Wedden dat hij 2020 niet haalt, paarse schijter?


  Maak melding

 31. Een ding mag gezegd worden over al die aanhangers van de grootste misdadiger van misdaadstaat Suribabwe, ze zijn allemaal psychopaten en schizofreen paarse van aard met een paars misdadige inborst.


  Maak melding

 32. Reikhalzend kijken velen anti paarsen uit naar die dag waarop er voorgoed een einde komt aan alles wat met deze paarse didibri en zijn trawanten te maken heeft. Die dag wordt een vreugdevolle en gezegende dag. Een dag waar het paarse kwaad en de paarse vloek voorgoed worden geworpen in de paarse hel, met meenemen van al die awariedomries in dienst van deze duivel. Ooit gaan zij ook paars schijten, zevenmalen erger wat ze hun naaste medemensen, land en volk hebben misdaan, zullen deze paarse ellendelingen het paarse hellevuur ervaren. Met dank aan al deze paarse aanhangers van misdadigers is het land paars misdadig vervloekt, zelf zoon en stiefzoon zijn getroffen door deze misdaadvloek, waarvan ddb de ware wortel is. Wo ka.


  Maak melding

 33. @ Rob G

  “Vallen jullie allemaal toch dood neer.”
  Dit is niet netjes en u geeft weer eens aan geen argumenten te hebben .

  “Er gaat niets gebeuren”
  Dat gaat u niet bepalen. Deze president die hangt zich zelf op aan het eind van zijn eigen touw van leugens, list en bedrog. Hij belooft van alles maar komt niets na.
  Waar is het Meerjaren Ontwikkelingsplan dat bij wet ingediend had moeten zijn.
  Waar is de begroting behandeling 2017.

  .”Mijn president blijft voor altijd president van Suriname.”
  Weer 2 maal gezwets. Bouterse is uw president niet u bent onderdaan van Koning Willem Alexander etc. etct. etc. net als veel ander NDPers.

  “Niemand kan hem wat maken”
  Bouterse is niet meer dan een mug die met de krant van gisteren uit de geschiedenis geklapt gaat worden.


  Maak melding

 34. Beste forummers : ik denk niet, dat dit de ware Rob G is.
  Hij is wel een man van zijn baasje DDB en nog een aantal
  zoals Damsco ( nu Amigo ) Milton, Do the right Thing en Parbo. Niks mis mee, een ieder mag en kan zijn idool hebben, maar dat ze een ander kleineren die een ander mening hebben is in mijn optie verkeerd ! Rob G is een vermaarde Econoom ; zulke termen zal hij nooit gebruiken.
  Daarvoor is hij te slim; alhoewel misschien heeft te veel op !

  @ Stanley

  Het hangt wie verkracht wordt : als het een dochter van de baas is, moet je zien hoe ze als de kippen bij zijn.
  Het gewone volk is voor de regering niets waard, alleen ten tijde van de verkiezingen dienen ze als stemvee !

  @ Oom Ludwig van Abrabroki

  Fa waka ; ik ben ook van Abrabroki ( Hernhutterstraat ) ik lees je posting met plezier mang !

  Ik wens een ieder ongeacht Politieke kleur vrolijke Paasdagen, en niet te veel eieren eten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 35. Amigo,

  wij zouden toch moeten streven naar een normale samenleving voor elk volk, waarschijnlijk heb jij geen behoefte, hou dan je mond en laat die normale mensen streven naar het goede ongeacht ras,
  neem voorbeeld aan het werld deel Afrika,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.