Artikel over Suriname als criminele staat ‘poging tot destabilisatie’

55

PARAMARIBO, 13 apr – ‘Een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren.’ Dit zegt het Kabinet van de President over het recent verschenen artikel in Global Dispatch, waarin Suriname een “criminele staat” wordt genoemd. De aantijgingen over witwassen en drugsgerelateerde misdaad worden verwezen naar het rijk der fabelen.

Volgens het artikel van het Amerikaanse niet-gouvernementele Center for a Secure Free Society, SFS, is Suriname een criminele staat. Drugscriminaliteit en witwassen vinden er op grote schaal plaats. De goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House zou zelfs een dekmantel vormen het witwassen van illegale geldstromen. “Het artikel neigt naar een zeer kwaadwillige aanval”, stelt het Kabinet van de President.

De “ongegronde berichtgeving” wordt gezien als een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren. Ook moet de Surinaamse bevolking internationaal geïsoleerd worden. Kennelijk is het de bedoeling potentiële investeerders buiten Suriname te houden door regeringsleiders als criminelen te bestempelen. Alle aantijgingen in het bericht worden resoluut ontkend.


55 REACTIES

 1. Een moordenaar en drugsveroordeelde als president, corruptie tiert welig , de zoon van de president zit 16 jaar vanwege drugs en ruimte bieden aan een terroristische organisatie om voorbereidingen voor aanslagen te plannen en daarboven is sprake van een ongebreidelde drugsdoorvoer die de autoriteiten oogluikend toestaan.

  En nu verontwaardigd doen over de constatering dat Suriname een criminele staat is . Hoe naïef kun je zijn als regering. Buiten Suriname slapen ze niet maar ze houden de criminele bende in Suriname in de gaten


  Maak melding

 2. Er is tot nu toe geen 1 varken die eerlijk toegeeft, dat zijn hok stinkt!! Waarom zou deze roversbende regering dan toegeven dat zij allen criminelen zijn?? wat duidelijk blijkt dat het inderdaad een boevenbende zijn!!


  Maak melding

 3. ”De “ongegronde berichtgeving” wordt gezien als een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren. Ook moet de Surinaamse bevolking internationaal geïsoleerd worden. Kennelijk is het de bedoeling potentiële investeerders buiten Suriname te houden door regeringsleiders als criminelen te bestempelen”.

  Waanzin van je welste!!!!!


  Maak melding

 4. een President die 15 moorden op zijn geweten heeft een een slachting in Moiwana en in Apoera, een president die tot 12 jaar veroordeeld is voor grootschalige cocainehandel, een regering (o.oa Abrahams), die miljoenen heeft laten verdwijnen, corruptie op vreemdelingenzaken mat brand om feiten te laten verdwijnen, een zoon van de president in de U.S.A. in de bajes voor wapenen drugshandel en connecties met terroristen, een pleegzoon in de bajes voor organisatie van een gewapende overval, dagelijkse overvallen met geweld, om de haverklap drugsvangsten in en rond de (lucht)havens en op schepen bij Europa en ga zo maar door en dan zijn ze verontwaardigd als anderen Suriname als een criminele staat betitelen, wat een ontiegelijk stelletje klootzakken en oetlullen


  Maak melding

 5. Als SU gen criminele staat is, wat is de reden, dat de coruptievelingen niet opgepakt worden , veroordeelt worden en alle gestolen gelden en en percelen terug gevn??.Waarom zoveel roofmoorden? waarom zoveel drugs export, zijn dit niet de graadmeters omover een criminele staat te praten??Waarom geven hierover geen opheldering i.p.v zaken te verdedigen die wel bewezen worden??Waarom duurt de corruptiewet zolang????


  Maak melding

 6. Ja! Waar rook is, is vuur dat hoeven wij niet uitteleggen aan de Boutarissen;
  – De blaffendeman DAMSCO
  – Prof. Dr. Mr. Ir. Ing. Drs. RobG(oebbels)
  – De flessentrekker Parbo
  – De suppletie-padvinder korporaal chef-heftruckchaffeur Paraman
  – De verdwaalde tweetakt Mazda
  – De specialist ombuiger die in zijn vrijetijd ouders moralistisch toespreekt Milton.

  Deze lieden die dankzij de MOORDENAAR brood op de plak hebben houden hun kaken stijf opelkaar.


  Maak melding

 7. Het is het allerslechtste persbericht dat ik ooit heb geprobeerd te lezen.
  Het reageert niet op het rapport maar een onbenoemd artikel (enkelvoud) in de media (meervoud). De regering verdedigd zich door te stellen dat een belanghebbende (Kaloti) het artikel weersproken heeft. Kaloti zal toegeven dat het witwast. .
  Voor de rest geen enkel bewijs. Het lijkt er op dat Limbo de broer van RobG is.

  De regering verdedigd zich niet met een persbericht bijna een maand na dato dat het rapport verschenen is.
  De regering verdedigd zich door SFS in de VS voor de rechter te dagen als het rapport zo slecht is al zij beweert zal Kaloti de advocaten wel willen betalen.
  Zolang de regering SFS niet aanklaagt is het rapport van SFS voor mij betrouwbaarder dan een verhaaltje van Limbo


  Maak melding

 8. Als we het verhaal van Suriname en haar president vertellen in Ocer, maar i.p.v. Suriname en Bouterse we het hebben over land X en president X, zullen zelfs paarse ezels concluderen dat we met een schurkenstaat, geleid door een grote crimineel, te maken hebben.


  Maak melding

 9. Niemand gelooft nog in die onzin en leugens die de ndpgangsters olv van de grootset misdadiger, wiens zoon, stiefzoon en vele paars oerdomme stommelingen verworden criminelen zijn net als hijn grote soso lobi bedriegelijke misleider. Alleen oerdomme paarse iediote debiele dwaze stommelingen van Suribabwe tot Eritria. Het wordt tijd dat deze maffiabende die oerdomme stommelingen de macht hebben gegeven voorgoed verdwijnen.


  Maak melding

 10. de harde waarheid komt hart aan en gelukkig maar..

  alleen in ons land sme kan je nog deze bende geloven zoals hij zelf overal zegt, ,, gelooft u mij maar.. of het een leugen is, maakt niet uit, máár gelooft u mij maar en verder zand erover..

  en het ka volk pinart no ka verder..


  Maak melding

 11. @@ Johan!!!
  @@ W. Whome!!!

  Jullie hebben mijn dag gemaakt!! echt buitengewoon!! dat na tori! Mapiema ding!!! dat is pas THE TRUE!!!!

  Er is tot nu toe geen 1 varken die eerlijk toegeeft, dat zijn hok stinkt!! Waarom zou deze roversbende regering dan toegeven dat zij allen criminelen zijn?? wat duidelijk blijkt dat het inderdaad een boevenbende is!!

  Levend lynchen zal de beste optie zijn!! Hopelijk krijgen zij de Ebola en dengue beet!!


  Maak melding

 12. Zie daar,Sur weer op d kaart en negatief bestempeld. Hoe krachtig zijn de feiten die er zijn als bewijs ??????? Alleen de niet paarse oerdomme debielen en…..hebben hierop de juiste antwoord..


  Maak melding

 13. “De “ongegronde berichtgeving” wordt gezien als een zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren. Ook moet de Surinaamse bevolking internationaal geïsoleerd worden”

  Suriname ontmaskert als criminele narcostaat met drugsbaron Bouterse aan het bewind. Boerenveen als commissaris bij Staatsolie en Dino als hoofd CTU.

  Wie houdt hier wie voor de gek?


  Maak melding

 14. De regering ziet in de berichtgeving die gestoeld is op het rapport van het Amerikaanse ‘Center for Secure Free Society (SFS) de zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren en het volk van Suriname internationaal te isoleren. In de berichten worden de regeringsleiders als criminelen bestempeld.

  In een verklaring weerspreekt de regering met klem die berichten. Zij zegt dat dit soort berichtgeving vaak onderdeel is van een groter scenario. In het artikel waar de regering zich aan stoort wordt naar Suriname verwezen als een ‘criminele Staat’ waar drugscriminaliteit en witwassen op grote schaal

  Aldus Clifton Limbo…..

  ======

  Slechtste persbericht ooit, Limbo somt alle feiten op en weerlegt er niet één.

  Let op de zin : “dit soort berichtgeving vaak onderdeel is van een groter scenario”

  Dat zijn weer volgens Bouta weer die geheime krachten die Suriname proberen te destabilseren en die nooit 1 iemand heeft zien rondlopen.

  Goede reden voor uitroepen noodtoestand.

  Suriname weer op de wereldkaart dankzij de Bouta maffia clan.


  Maak melding

 15. Het buitenland heeft complete Onze deviezenvoorraad gedestabiliseerd !

  Het buitenland heeft onze gehele goudvoorraad gedestabiliseerd !

  Het buitenland heeft onze onafhankelijke Rechterlijke Macht gedestabiliseerd !

  Het buitenland heeft onze economie gedestabiliseerd, wij hebben een miljarden-overheidsschuld !

  Het buitenland heeft corrupte politieke handlangers in Suriname, die ons volk bestelen !

  Het buitenland heeft ons land ontelbare leningen verstrekt tegen woekerrente !

  Het buitenland heeft ruim drie miljard ongedekte SRD-biljetten gedrukt en uitgegeven in Suriname !

  PS : Wij hebben een klacht ingediend bij de Verenigde Naties tegen de BUITENLANDSE DESTABILISEERDERS !


  Maak melding

 16. Bouterse bewijst keer op keer op keer weer dat wat de Bakra Bassie ook al zei nml. Surinamers (lees: NDP / Bouta aanhang) zijn dom. En het zielige is alles wat Bouta zegt geloven en alles wat Bouta zegt om te doen doen ze.


  Maak melding

 17. Over een week na vandaag moet de grote vriend van de broer van John Baboeram, hoofdverdachte Desiré Delano Bouterse, beter bekend als de President van Suriname en leider de NDP. Vorige week kwam de minister tevens kolonel van het nationaal leger met de mededeling dat soldaten goed hun best doen om gewassen in district Saramacca te telen. Eind dit jaar wordt het Nationaal Leger zelfvoorzienend. Een maand eerder is de toenmalige minister van Justitie en Politie vervangen door de toenmalige directeur van het kabinet van de President. E. Van der San. Sinds begin april is het volk van Suriname in actie. In de afgelopen twee weken is zoveel informatie over de feitelijke sociaal economische situatie naar voren gekomen, dat je als oprecht/ rechtgeaarde Surinamer niet anders kan dan je adhesie te betuigen aan de hardwerkende mensen. De regering probeert op allerlei manieren mensen te intimideren, te chanteren, met list en bedrog leugens door hun strot te duwen met als klap op de vuurpijl de mededeling van Mike Nerkust ( Dc van Patamribo) dat er hard opgetreden zal worden tegen mensen die de wet/ regels overtreden. Ik hoop van harte dat na de val van de president die nieuwe regering schoonschip maakt met alles en iedereen die zich schuldig hebben gemaakt aan wet-en regelgeving. Echter, ik weet dat dit een nobel gedachten is die ik graag koester, maar weet als geen ander dat alles volgens plan is georkestreerd om rond 17 april de noodtoestand af te kondigen. Op die dag gaat Suriname voor de tweede keer sterven. Na deze sterfdag Suriname meer dan 37 jaar nodig hebben om haar wonden te helen. Dit om redenen dat we nimmer naar binnen kijken, maar altijd naar buiten. We hebben niks van onze en onze recente geschiedenis geleerd. We zijn enorm verdeeld; hindoes, moslims, joden, christenen, katholieken, bhudisten, winti- goden, atheïsten etc: Onder Chinezen, Marrons, Negers, Mulaten, Hindustanen, Javanen, Armeniërs, Joden, Boeroes. Een ware ongegaarde meltinpot. In zo,n land moet hoe erg je het niet eens met de ander bent, geen moordenaar tot president kiezen, geen drugsveroordeelde, maar vooral niet iemand die zelf aan cocaïne is verslaafd, alcohol, sec en feesten. Zo,n persoon noem je gemakshalve, iemand met de dubbele diagnose. Simpeler, een verslaafde die ook nog massamoord heeft gepleegd. Herhaling staat voor de deur!


  Maak melding

 18. Wie is nou bang? De massa of de groep die de massa dagelijks tart! De reus gaat nu echt wakker worden, zorg ervoor dat je nooit geweld gebruikt. Satya Ghraha; geweldloosheid. Geweldloos verzet reinigt ook; voorbeelden DaLai Lama, Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, Martin Lurther King, Jezus en vele anderen.


  Maak melding

 19. Een volk krijgt de leider die het verdient.
  De meerderheid heeft hiervoor gekozen.

  Aan de waterkant is nu een Javaanse verkoopster die haar dochter leert hoe je buitenlandse klanten oplicht. Terwijl die dochter eerlijk bezig was,wordt weer een nieuwe generatie verpest.

  En zo gaat het maar door … dus je kan al raden wat de toekomstige president voor type zal zijn.


  Maak melding

 20. Starnieuws

  Leverancier van goederen beroofd bij supermarkt
  13 Apr, 14:58

  Twee criminelen hebben een beroving gepleegd bij een supermarkt op de hoek van de Martin Luther King- en de Adhinweg.

  Een leverancier van goederen is beroofd. Starnieuws verneemt dat de buit SRD 6500 is en twee mobiele telefoons.

  De criminelen waren gewapend met messen. Zij zaten in een grijze Toyota Opa. Het slachtoffer heeft geen letsels opgelopen.

  Wie zijn deze rovers??? Zijn de mensen met dure gouden kettingen ,ringen ,horloges en met donker getinte auto’s.


  Maak melding

 21. DDB je bent de grootste crimineel.
  Je biedt mensen in Ned. Een baan om voor je te komen werken. En daar staat een vet salaris tegenover. Het is de bedoeling dat ze voor jou kartel komen werken.

  Je hebt zelf je eigen zwager laten vermoorden. Waarom?
  Om DRUGS.

  Je tijd komt niet. Het is er al.
  Want iedereen begint zijn rug naar je te keren.
  Je macht brokkelt af.
  Je krijgt straks een gratis ticket naar USA!!!


  Maak melding

 22. DDB. We hebben geen artikelen nodig om te lezen dat Su een Crime staal is. Social Media en internet geeft jou ingehaald.Ga googelen en je vindt alles over Suriname. Wat wel verandert is is het volgende: vroeger kreeg Nederland de schuld van de precaire situatie van Suriname. Nu is het het Buitenland. A no mi-effect.


  Maak melding

 23. @john, je hebt groot gelijk. Op internet kun je alles lezen over die moordenaar Bouterse en het land Suriname.

  @JoJo, met NDPérs valt niet te praten. Velen zijn blind om te zien, te lezen en te horen dat het niet goed gaat in het land.

  Bouterse is en blijft een slechte man die aan het hoofd staat van een land. Een ander heeft het gedaan.

  Vandaag zegt Simons dat het buitenland de olie prijzen bewust laag houden voor Suriname.!!!!

  NDP’ers spreken elkaar erg tegen, dit komt om hun baas Bouterse het voordeel van alles en nog wat te geven.

  Al die verhogingen hebben met het IMF te maken, omdat deze regering naar geld zoekt. Het volk wordt uitgebuit.


  Maak melding

 24. Laat me niet lachen, “een poging tot destabilisatie”. Daar hebben we het buitenland niet voor nodig, Bouterse doet het zelf en al 30 jaar.


  Maak melding

 25. Silos gaf een maand geleden aan dat ze SFS zou onderzoeken vanwege het bericht, waarin suri negatief uit de bus komt.
  Plots vind het ka-binet dat het bericht niet klopt, hebben ze dit uitgezocht?

  SFS heeft onderzoek verricht na een reeks van events en onderzoeken naar kaloti, niets meer en niets minder.

  Gebruik je common sense en make up your mind:
  -In febr 2014 verricht Ernst & Young een audit en event-study bij kaloti. De bevindingen zijn zeer slecht, kortom kaloti doet aan conflict gold mining. Landen als Marokko en Sudan zijn o.a. onderzocht. Zie ‘city of gold’.
  -Dec 2014, wordt kaloti op de vingers getikt door Human rights.
  -April 2015 Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) gooit kaloti van de lijst van bedrijven die voldoen aan hun standaarden.
  -In april 2015 verwijdert Bloomberg kaloti van de lijst van conflict-free gold.

  Wat doet suri in? In 2015 wordt kaloti binnengehaald, ondanks dat ze niet geaccrediteerd zijn.
  En nu klagen dat verder diepgaand onderzoek niet klopt!

  Wetenschappers maken gebruik van gap-spotting, om verder onderzoek te verrichten. En dat heeft SFS gedaan.

  Morgen is het weer een andere wetenschapper, zo werkt het.


  Maak melding

 26. Investeerders maken o.a. gebruik van een event-studie om na te gaan, waar ze eventueel zouden kunnen investeren.

  Een event-studie betekend, alle activiteiten in een land of van een organisatie, worden genoteerd in combinatie met de beursgang. De activiteiten worden genoteerd aan de hand van berichtgevingen.

  Dus die destabilisatie veroorzaken jullie zelf, niet het buitenland.

  Events zoals het continu wisselen van mini-sters, iedere keer uitstel van de dec rechtszaak, criminaliteit, demonstranten bedreigen en tot overmaat van ramp lees ik een officieel bericht over anarchie.
  Alles wordt geregistreerd, door agents namens mogelijke investeerders die deze events in de gaten houden en een hele studie hierop loslaten.

  Welcome to the world-economy of 2017.

  Kortom jullie jagen zelf de investeerders weg.


  Maak melding

 27. Het is niet Suriname destabiliseren, Suriname is onstabiel en een tikkende tijdbom, we moeten niet doen alsof we heiliger dan de paus zijn en voor de waarheid gaan. Anders zal het nooit beter worden. En geloof me, kijk wat je in de afgelopen jaren allemala meegemaakt heb.


  Maak melding

 28. W. Whome, jij ziet Bouterse DIEP in je ‘hart’als “JOU BESTE VRIEND”. Als OME Desie niet bestond had je geen IDEE wat je zou moeten schrijven.

  Dat jij een VROUWENVERKRACHTER in jou VS – Vieze Staten als PLEE-sident hebt, doet elke NEOKOLONIALE VERSLAAFDE / – GEHERSENSPOELDE totaal NIETS.

  W. Whome, ik heb vernomen dat OME Desie dagelijks zijn NIEREN moet laten spoelen. Ik hoop dat er BINNENKORT ook aan jou wordt gedacht om DAGELIJKS jou HERSENS nog te laten SPOELEN. Ze zijn onderhevig aan OUDERWETSE NEOKOLONIALE KRUIPERIJ.

  Want de LEUGENS en BEDROG voortkomend uit jou KRUIPERIJ, laten we EERLIJK zijn: “Ze MOGEN er WEZEN”. Jij houdt het MILIEU schoon W. Whome. Waar jij LIEGT groeit er NOOIT meer één GRASSPRIETJE.

  Ik hoop dat jij de VROUWEN niet ONGEVRAAGD bij hun PUSSY pakt, zoals jou PLEE-sidentje in de VS – de Vieze Staten. Schrijf een keertje om SERIEUS te worden genomen ook over jou ‘ZIEKE’ VROUWENVERKRACHTER. Zonder LEUGENS als die van jou OME Desie-VERHAALTJES, zal er, verzeker ik jou, GEGARANDEERD worden gelachen. Daar is de WAARHEID voldoende genoeg.

  Probeer, al is het maar één enkele keer W. Whome, zonder LEUGEN & BEDROG moet het toch ook kunnen lukken om te schrijven / ROTZOOIEN. Of is je GEHELE LEVEN afhankelijk van OME Desie? Nee toch!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 29. Gelukkig, de wereld weet intussen dat Suriname een criminele staat is met als lijder een gevreesde crimineel and most wanted door de euro en interpol.En van zijn witwas praktijken is de wereld op de hoogte.
  Bevrijd ons wereld,bevrijd ons van bouta.


  Maak melding

 30. PIKIN POIKA – De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para (OSIP) en het dorpsbestuur van Pikin Poika zijn bezorgd over berichten omtrent de beschikbaarstelling van vijftig hectare landbouwgrond in een gebied bij Pikin Poika. Er zouden gebieden beschikbaar worden gesteld aan actievoerende ‘wakamans’ om hun noden te verlichten. Dat meldt de organisatie in een schriftelijke verklaring.
  Osip zegt alle begrip te hebben voor ‘wakamans’ die lijden aan de verslechterde economische situatie. “Ook onze dorpelingen voelen de precaire situatie ten sterkste. Maar het verlichten van de situatie van de ‘wakamans’ mag echter niet ten koste gaan van de eeuwenoude rechten van de inheemse volken van Suriname”, meldt Osip.

  Bewoners van Pikin Poika protesteren al jarenlang tegen uitgifte van een grondbeschikking in haar gebied. Dorpsbewoners hebben eerder uit protest de weg bezet en er zijn veel petities verstuurd naar De Nationale Assemblee, zonder antwoord of oplossing.

  Niets heeft hun paarse bedrieger voor ze gedaan, want zijn geldzuchtige adviseurs azen ook op grote delen ha bosgrond. Alleen paars verdorven ellende ligt in het verschiet, zolang ddb aanblijft als grote misleider en lijder.


  Maak melding

 31. In juridische termen zegt men: Het is een feit van algemene bekendheid dat de huidige leiders van Suriname corrupt en crimineel zijn. Wat wil je met een hoofdverdachte van meervoudige moord en veroordeelde drugscrimineel als president. Wat is de publicatie staat, kan alleen door de hoofdpersonen zelf worden ontkend, zoals een dief ook altijd zal ontkennen dat hij iets gestolen heeft. Weg met deze criminelen en laat welwillende Surinamers het land weer opbouwen.


  Maak melding

 32. @Do the RIGHT thing!, ik vraag mij werkelijk af als je van die witte spul van Bouterse hebt gesnoept. Je reageert op een ander terwijl er tal van voorbeelden zijn dat onder het bewind van Bouterse het altijd een grote puinhoop is.

  Een MOORDENAAR, geen goede schoolopleiding, weet niet te communiceren met het volk en staat internationaal op de wereld lijst als drugsdealer. DDB
  Als je vind dat dit ook zomaar geschreven staat dan is echt een draadje in jou hersenen los!!!!


  Maak melding

 33. Ira, jullie leven van LEUGEN & BEDROG hier op de site. Onderling maken jullie GROVE LEUGENS en BEDRIEGERIJ tot ZOGENAAMDE WAARHEID. Niemand met een BEETJE VERSTAND die daarin trapt. Jullie zijn de ELLENDELINGEN en niet ene Bouterse.

  In een land als Nederland waren jullie allen TERECHT OPGEPAKT voor SMAAD, OPRUIEN, BELEDIGEN en noem maar op.

  De REGERING Bouterse spendeert terecht GEEN ene MINUUT aan LUI als jullie. NEOKOLONIALE VERSLAVING is een CHRONISCHE ZIEKTE. Lul niet over Bouterse, maar kijk waar jij een WEZENLIJKE BIJDRAGE kunt leveren tot het ONTWIKKELEN van jou land SURINAME, als je jou tenminste SURINAMER voelt.

  Van elke MUG maken jullie een OLIFANT van. Het lijkt of Bouterse ELKE MINISTERIE benenst in SURINAME. Dat is onmogelijk.

  Wanneer een PRESIDENT van welk land dan ook in beeld komt, dan is het meestal ten opzichte van Buitenlandse collega’s.

  Niet zo lang terug hadden jullie het over de Surinaamse minister van Justitie, die VOLLEDIG en PAL achter Bouterse zou staan. Nu zij door Bouterse is gevraagd op te stappen, kun je toch zien dat jullie al die tijd de GROOTSTE LEUGENS & BEDROG verzonnen.

  En zo gaat het bij ELK BERICHT. Bouterse is in de HISTORIE van SURINAME RELATIEF de BESTE PRESIDENT van SURINAME OOIT. Geen GAT- of KONTLIKKER van GEEN ENKELE KOLINISATOR met BLOED van EEUWEN aan hun handen.

  Is het niet Bouterse die de SURINAMERS GELD van Nederland wilden EISEN, TERECHT een HALT toegeroepen? SURINAMERS moeten leren de HANDEN uit de MOUW te STEKEN en niet LULLEN. Ik vind PERSOONLIJK dat Nederland ook GEEN ENE MOER hoeft te betalen aan SURINAME, los van MORELE VERPLICHTINGEN die er altijd zullen BLIJVEN BESTAAN. Daarvan maakt de REGERING Bouterse van GEEN van ze GEBRUIK. Nederland heeft GEEN LAST van een Bouterse.

  De mannen van de oppositie in SURINAME die in de STARTBLOKKEN denken te staan, staan daar met de ENIGE GEDACHTE om Nederland te komen PLAGEN en TERRORISEREN om haar verleden in Suriname en te komen BEDELEN om geld.. Bouterse is juist GEEN GELDWOLF als de Hindostanen voornamelijk uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Zelfs via een ACHTERDEUR waarvan er zovelen zijn om te BEDELEN en SURINAME voor SCHUT te zetten maakt Bouterse geen gebruik van. Onder Bouterse is SURINAME in TROTS HEEL HOOG gestegen.

  Stakingen van LUILAKKEN en BEDRIEGERS maken alle landen mee. Hebben jullie het niet door dat Nederlandse media AMPER tijd hebben besteed aan de ZOGENAAMDE PROTESTACTIES in Suriname. Omdat ze door hebben dat Bouterse z’n VOLK op haar VOLWASSENWORDING aanspreekt en NIETS minder dan dat.

  Nu hebben jullie het over wakaman’s, waarvan jullie SMERIGE GEDRAg hier op de site aantonen dat jullie de WAKAMANGS bij UITSTEK zijn.

  Het LASTEREN, BEDRIEGEN, OPRUIEN, hier op de site heeft een ieder door.

  Waarin ik mij verheug is dat onder Bouterse Nederland, NUL, NUL ECONOMISCH LAST heeft van SURINAME. De LUI als jullie hier op de site met HUN GESPLETEN TONG ten SPIJT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 34. @ the RIGHT thing!, De oppositie heeft NIETS te maken met wat er nu in het land gebeurd.

  Suriname is nu een bedelstaat geworden door baas Bouterse. Hij heeft de wakamans nu gronden beloofd en ben benieuwd hoe het gaat aflopen.

  Warom moet Nederland zich bezig houden met die ellende in Suriname? ze houden zich bezig hoe jij je uitkering op tijd kan ontvangen en dat alles goed verloopt in het land Nederland.

  Ik hoop dat Bouterse nog genoeg van die witte spul heeft, omdat het de hersenen van vele al heeft beschadigd.


  Maak melding

 35. @Do the RIGHT thing!, dit is niet van mij en lees het maar goed hoe anderen denken over jou baas::::een stukje tekst

  -De president geeft niet alleen de oppositie, de witte man en Nederland de schuld van zijn falend beleid, maar ook zijn eigen partijleden. Ze worden met de haren erbij gesleept. Volgens de president doen prominenten van zijn partij weinig voor de samenleving, ze moeten niet alleen verdienen, maar ook dienen. Ik denk dat de president en minister Hoefdraad veel meer verdienen dan ze teruggeven aan de samenleving.

  Heel frappant is dat de president de schuld van zijn falend beleid nooit op zich neemt. De president vergeet dat hij verantwoordelijk is voor het slechte beleid en de financiële crisis en niet de prominenten en de structuren van de paarse partij. Wil de president ommekeer in het beleid, dan moeten hij en minister Hoefdraad zeker aan zelfreflectie doen, ze moeten de hand in eigen boezem steken, steeds anderen verwijten legt geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 36. Dat suriname een criminele staat is geworden onder Bouterse weet een ieder de feiten liggen er.De man en zoon hebben een vonnis op hun naam en is moordverdachte.Alleen doen we hier als onze neus bloed.Maar dat is de werkelijkheid en niet anders.


  Maak melding

 37. Ira, de oppositie heeft niets te maken wat er nu in het land gebeurd, zegt onze DOORGEDRAAIDE tevens ONVERVALSTE LASTERAAR Ira.

  De oppositie heeft deels daadwerkelijk niets te maken, SOWIESO, want degelijke IMPOPULAIRE maatregelen zouden ze nimmer kunnen nemen, gezien ze niet of nauwelijks DRAAGKRACHT bezitten binnen de SURINAAMSE GEMEENSCHAP. Dat wekt JALOEZIE.

  Anderzijds is de oppositie de HOOFDSCHULDIGE en de MEEST WANTED, als het gaat om steeds VALSE informatie, LEUGEN & BEDROG verkondigen.

  De GROOTSTE drugs – DEALERS zitten binnen de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. De partij van Paé die ze 2 twee (2) VIRTUELE ZETELS beloofde. Opeens zijn ze ONTWAAKT uit die twee (2) ZETELS-DROOM en beginnen ze aan een volgende MISSION-IMPOSSIBLE. Ook daar wil jij Bouterse de schuld van geven. Jou ZWAKZINNIGE LIJDER ChandriKA, weet als GEEN ander dat wanneer Bouterse het SURINAAMSE VOLK op haar verantwoordelijkheden heeft weten AAN te SPREKEN, het OVER en UIT is met de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  TERRORISME in welke vorm dan ook, dus ook ECONOMISCH-TERRORISME, is TERECHT VERBODEN en wordt voor mijn PART afgestraft. De BOEVEN en NIETSNUTTEN uit jouw VHP – jouw Valse Hoop op Paé-partij zitten te BEKOKSTOVEN hoe ze Nederland een “POOTJE kunnen LICHTEN” en TEGELIJKERTIJD ‘de VRIEND’ van Nederland UITHANGEN.

  Onder Bouterse heeft SURINAME haar TROTS wwer naar BOVEN weten te HALEN, een EMINENTE FILOSOFIE voor VOORUITGANG.

  Nederland heeft nog steeds GELD nodig voor o.a. haar VOEDSELBANKEN, laat Nederland daarom met RUST. De SUBTIELE TERRORISTISCHE CRIMINELE activiteiten van jouw VHP – jouw Valse Hoop op Paé-partij en haar OP STERVEN DODE STIEFBROER-tje NPS – Na Poor Sani, is niet meer van deze tijd.

  Zelfs de Burgemeester en de Minister-President in Nederland, zie je met EVENVEEL TROTS, op hun fiets stappen. Dus mensen in SURINAME in de MALING nemen. dat ze per sé in hun moeten stappen, is ONVERANTWOORD. Kortom Santhoki is de GROOTSTE MIS-LIJDER, een GEDESILLUSIONEERDE GRAPJAS, die het SURINAAMSE VOLK een RAD voor de ogen DRAAIT en nimmer RESPECT oogt.

  Los dat NEOKOLONIALISME een CHRONISCHE ZIEKTE betreft, in COMBINATIE met RACISME is het GRUWELIJK en haast .

  Bouterse VOEDT het WAARACHTIGE SURINAAMSE VOLK op als ‘AUTHENTIEKE’ LEIDER, terwijl Santhoki een deel van het SURINAAMSE VOLK ONDERVOEDT als ‘ECHTE’ MIS-LIJDER. Bij mij is de KEUZE snel gemaakt.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 38. D t r t , je bent niet anders dan een grote paarse schreeuwlelijk (hoofdletters) die nog knap inkonsekwent is ook in zijn postings , in de ene alinea roep je op Nedeland er buiten te laten in de volgende haal je zelf Rutten er bij, dat je niet spoorde laat je hier wel weer overduidelijk blijken


  Maak melding

 39. Dtrt@

  Onder Bouterse heeft SURINAME haar TROTS wwer naar BOVEN weten te HALEN, een EMINENTE FILOSOFIE voor VOORUITGANG
  Is dit wat bouterse heeft gepresteerd, waar ben jij verdomme trots op dan.
  Goud deals waar sur niks aan verdient armoe
  Bauxiet weg ook geen verdienste meer
  Olie ook geen kloten EBS ook niks allemaal verkeerde deals.
  Huizen bouw op z’n rug.
  Trambaas paramaribo naar onverwacht ik zie het niet.
  Transsporttrein van brownsberg naar moengo wel begonnen maar stil gelegd, kosten enkele miljoenen.
  Aanleg diep zeehaven voor cruiseschepen, alleen het wrak zie ik liggen.
  Zoetwater transporten ook een flop.
  Aanleg en verhogen zeedijken hoe begint dat.
  Internationale opsporing drugs.. Kan nergens meer heen word anders opgepakt.
  Wordt aan alle antenne in de gaten gehouden.
  Waar kan je in vredesnaam naam trots op zijn


  Maak melding

 40. Van buitenaf probeerde men suriname te destabiliceren.
  Wat een stelletje uilskuikens zeg, ze doen dit al vanaf 1980.
  Wat hun ogen zien verkloten hun handen, geef suriname aan de Nederlanders en ze maken er een tweede Dubai van, Geef Nederlander aan de Surinaamse machthebbers en ze maken er een G staat van.
  Nu zijn het weer anderen die van buiten af Suriname Suriname destabiliceren.
  Hier is spraken van volks verlakkerij waar paars zich aan schuldig maakt
  Langer dan 7*jaar wordt jullie een worst voor gehouden, die begint zolangzamerhand te stinken, en de paarse groot schreeuwers, ze zijn ziende blind en horende doof, blijven maar verafgoden, en brullen dat ze trots zijn op hun bouta, wat heeft die man nu gepresteerd, niks nakkes nada, deze drugsbaron zorgt voor destabilisatie steeds worden er weer zendingen onderschept, waar haal deze paarse regering dan gore moed vandaan, om te zeggen dat er van buitenaf het land beïnvloed wordt, ze weten als geen ander hoe je een land moet destabiliceren, dekolonisatie, en zakken vullen, hoezo ik ben trots mijn leider waar moet ik jullie dan inschalen


  Maak melding

 41. Johan, (toch geen Johan Cruijff), want met jullie LEUGENS & BEDROG zou het jou AMPER moeite kosten om dat te beweren. Integendeel, ik ben consequent in elke situatie. By the way: als je een naam noemt schrijf het a.u.b. goed, de man heet Rutte. Vooral waar het niet de eerste de beste betreft.

  Een wig(gen) drijven maakt jou happy, maar dat SOORT FLAUWEKUL verdoe ik m’n tijd niet mee. We mogen BLIJ, ja zeer BLIJ zijn dat er onder deze PROMINENTE SURINAAMSE REGERING niet wordt gebedeld. Waar daar wachten jou GELDMONSTERS uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij en de NPS – Na Poor Sani op. Ze gaan er naar BED en staan ermee op, hoe ze Holland op SUBTIELE wijze kunnen MOLESTEREN en GELD AFTROGGELEN vanwege haar VERLEDEN. Terwijl, ja terwijl, Bouterse/Adhin het TEGENDEEL doen door het VOLK OP te VOEDEN richting DAADWERKELIJKE ZELFSTANDIGHEID door het VOLK op hun VERANTWOORDELIJKHEDEN te wijzen en zodoende AUTOMATISCH te STOPPEN met het LASTIGVALLEN van Nederland, waar BIJVOORBEELD de VOEDSELBANKEN de PAN uit RIJZEN.

  Terwijl als een ieder in SURINAME de handen uit de mouwen steekt, heeft elkeen dagelijks te eten. Niemand DUWT een ander in z’n auto OM de HAVERKLAP, om de pompstations te gaan VERRIJKEN.

  Dat een oppositie mensen STIMULEERT om vanwege een TERECHTE verhoging van de benzineprijs te gaan STAKEN, is je REINSTE ONZIN. Kijk maar naar de Minister President van Nederland die op z’n FIETS naar z’n WERK gaat. Dat is een VOORBEELD voor ELK MENS in de WERELD als je nou VOOR – of TEGENSTANDER bent.

  Ik ben NOOIT bij voorbaat VOOR- of TEGENSTANDER van WIE DAN OOK. Als een ZOGENAAMDE oppositie MEE PARTICIPEERT met mensen die GRAAG het MILIEU willen VERVUILEN of een SOORT ZELFMOORD willen plegen door te PINAREN vanwege hun VERKEERDE LIFESTYLE en de oppositie keurt dat GOED, dan is een dergelijke oppositie MISLIJDEND (i.p.v. MISKEIDEND), want ze NEMEN een LOOPJE met het VOLK en zien hun kans SCHOON om het VOLK RESPECTLOOS te BESODEMIETEREN.

  Als het gaat om de benzineprijzen, staat SURINAME op de 41-ste plaats qua prijs. Nederland daarentegen op de 165-ste plaats. Ik hoop niet dat jij mij zogenaamd INCONSEQUENT vindt. Dat zijn de cijfers. In Guyana 54-ste plaats is de benzine duurder, in Brazilië op de 111-ste plaats, nog vele malen duurder, in Frans Guyana nog duurder op de 154-ste plaats en ons BRAVE Nederland op de 165-ste plaats van de 170 landen. Het zijn de benzine-prijzen in de Wereld van 10 April 2017.

  En weet men wie op de ALLER-EERSTE plaats staat, Venezuela met 0,01 Amerikaanse dollarcent per liter.

  Suriname; 0,79 US dollar; Guyana 0,88 US dollar; Brazilië 1,16 US dollar; Frans Guyana 1,50 US dollar; Nederland 1,65 US dollar.

  Bovenstaande benzine-prijzen wekt NIMMER de INDRUK dat de huidige REGERING in elk geval aangaande dit ONDERWERP, ROEKELOOS handelt. Hieromtrent BELAZEREN oppositie en andere ZWAKZINNIGEN het VOLK om te STAKEN. Dat noem ik ROEKELOOS!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 42. Do the RIGHT thing!@
  Vertel nou eens wat bouta en companen allemaal goed hebben gedaan.
  11.000.000.000 geleend tegen werker rentes schuld per hoofd van de bevolking van 22.000srd maar jij mag het vertellen


  Maak melding

 43. Do the RIGHT thing!@
  In tegenstelling van suriname met paarse leiding, is Nederland overal ontsloten, wij hebben wel autobanden en treinen die door heel Europa zelfs naar china kunne reizen.
  En dan vertellen dat bouta de Suris wil opvoeden en echt onafhankelijk van Nederlander wil maken, en dat doe je dan coca december moorden moiwana destructie en wat al niet meer zij, het een kwestie van opvoeden door de intelligentsia
  Uit te moorden en dan zand er over, A no mie als jij vind dat je op deze manier onafhankelijk moet woorden begrijp ik het niet meer, als je mensen moet vermoorden om je gelijk te krijgen ben je een beest net als de huidige Afrikaanse leiders
  Een mensen leven is donder meer waard, en dan moeten we ook nog respect hebben, nou sorry


  Maak melding

 44. Als je dan hard werkt kun je dat allemaal betalen, maar die Hollander betaald wel wegen belasting, daar worden dan de wegen en dergelijke van onderhouden snap je Dtrt@, wat ken jij duim zuigen zeg, snuif je nog steeds,


  Maak melding

 45. @Do the RIGHT thing!

  Jij bent niet gewoon gestoord maar lastig en zwaar gestoord.
  Als Bouterse voor je neus op je bord schijt ga je nog steeds “Hoera Bouta” roepen. TRIEST


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.