zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLeefomstandigheden oudere Surinamers blijven achteruit gaan

Leefomstandigheden oudere Surinamers blijven achteruit gaan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 apr – De leefomstandigheden van oudere Surinamers worden zienderogen slechter. Dit concludeert de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst, BBGO. De gezondheidszorg en de persoonlijke veiligheid zijn niet om over naar huis te schrijven. De meeste gepensioneerde ambtenaren komen niet meer door de maand met hun pensioentje.

Was het al beroerd voor de aanpassing van brandstofprijs ruim een week terug, nu is het helemaal erg. “Door de verhoogde brandstofprijs zijn alle prijzen ook omhoog gegaan. De mensen hebben in hun leven keihard gewerkt en willen zorgeloos van hun oude dag genieten, zonder afhankelijk te zijn van derden”, zegt BBGO-voorzitter Renate Wouden-Bhugwandass tegenover de Times of Suriname.

Het onafhankelijk zijn, wordt de gepensioneerde knap moeilijk gemaakt. “Door de slechte financiële situatie die nu in het land heerst, moet er zoveel geld worden uitgegeven aan medicamenten en gezonde voeding. Deze situatie baart de mensen zorgen en leidt tot depressie onder de leden”, aldus Wouden-Bhugwandass. De bond is er niet over te sprekekn dat een toegezegde setun voor koopkrachtversterking niet wordt betaald.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Ook onder de seniorburgers zijn er paars vastgeroeste verarmde paria’s. Tijdens het bewind van de zeer respectabele Venetiaan, krijsten deze oude ndp paria’s zich grijs, weg met Vene, we ga vo suikeroom didibri desi. Anno 2017, ooktoe deng e ka, net als het gros der paarse oerdomme stommelingen.


  Maak melding
 2. Bouta geeft 50 HA aan wakamans, een lachertje !

  Alle Sramanman zij wakamans geworden door de devaluaties en prijsverhogingen, monnie no de !

  Kondre FAILLIET, ala sma trong wakaman !

  Dang hoe dang maar 50 Hectare !

  Iedereen zal moeten planten om nog wat te eten te hebben !

  PS : ALLE Corrupte figuren straffen en strippen om de staatsschuld omlaag te krijgen ! Tra fasi no de !!!

  Verkleinen staats apparaat (teveel ambtenaren), starten bij kabinet vd president = 350 miljoen besparing !


  Maak melding
 3. Een creool eet liever kka onder een creoolse president dan dat hij rijst met vis en groenten eet onder een hindoestaanse president. Ditzelfde geldt oook voor een heleboel hindoestanen.


  Maak melding
 4. Suriname is als land verloren gegaan onder Bouterse.Die man heeft het land vernietigd en leeggeroofd.Dat komt ervan om dat diegene die op de NDP hebben gestemd net zo dom zijn als hun president die alleen maar zijn naam kan schrijven meer niet en dat weten zijn adviseurs.Die verrijken zichzelf alleen maar.Ook Brunswijk en Somohardjo hebben gebruikt gemaakt van de gelegenheid toen ze in de regering zaten.Ook die moeten gepakt worden.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 5. En toen hadden we de armen, de kreupelen enz., een gevolg van arbeidsdeling zei; een strijder tegen onderdrukking, uitbuiting …en alles wat in Su gaande is. In de jaren tachtig zou je kunnen zeggen weg met de kapitalisten, join de communisten. NU kan je gerust zeggen weg met de garde van de huidige machthebber. Hoe doe dat? Mijn zoektocht naar verzet en de zin van verzet heeft mij een wijze les geleerd: shant!!. Maar wat betekent Shant..in volksmond Shanti!..en toen ik ergens in Afrika rond doolde kwam een jonge kerel tegen die mij het woord Ma,m uitleggen. Má’m; ik heb water nodig! Toen ik in India zat was van het verhaal van een taxichauffeur, vroeg ik hem , maar waarom is er zoveel armoede in India. Replay: “Saheb, in india zijn mensen arm, omdat je bang zijn om hun geld uit te geven”. Tuurlijk dacht: Matha LakshimI!. En toen kwam ik in Dubai. Alles overdekt en en mooI….wel een oven gevoel als je eruit stapt. ShanhaI; kleine mensen die denken dat als je met veel bagage aankomt iets te halen hebt. Verkopen doen ze wel!. In Holland aangekomen, koud, druk en beleefd. De klant wordt bediend. Toen voor de gein maar toch in de rij der Surinamers op Jopie Adolf Pengel staan, Komt zo’n een koelie achtig ding voor je neus staan en zegt; beleid! De mensse met een suripasssaporte, kunne doorkomme!! De andere passpporthouder, mag in de andere REI gaan staan. Dan kom je in dat geschuiffel voor een onvriendelijke bevolkingsgroep te staan. Situatie schets: de dikke bezopen gezicht roept de negerin achter jou als foto- negere; de koelie met zijn teveel haargel roept de mooie dame van koelie afkomst achter jou..en de chinezen hebben geen last van de rij! Grappig om te zien is dat bij de balie van incheck hoe racistisch Surinaamse ambtenaren zijn. De Mp van suri-hindoe; checht de moeder met een mooie SRi-dewi eerder uit, dan een opa van su afkomst voor een begrafenis die aanstaande is. Zo ja; what the F**ck dat hebben we toch overal. What the f**ck dat SU bankroet is, we leven, zingen, dansen en leren minder tog!.Wat doen zhe in Holland: je bro Pakket sturen,geld overmaken, bruiloften financieren , verjaardagen financieren, laten zakken zeven foet onder de grond: de Hollanders hebben het zwaar…de Surinamers minder omdat President Bouterse weet dat elk lid van een familie hoe hoog of laag in het land zijn of haar familie van een pakket zal zorgen. Kortom: hij plundert de staatskas, en de rest plukt de familie in het buitenland…BOY!


  Maak melding
 6. Ach de ouden zijn vergeetachtig. Bij de volgende verkiezingen stemmen ze op Bouta. Nog vijf. Soms gebeuren er ongelukken zoals a truck met 5 ton boomstammen komt eraan en een van de ouden vergeet te kijken voordat ze oversteken.


  Maak melding
 7. Bouta hoe lang hou je het nog vol. Pak je koffers en neem de benen samen met je downy zoon.

  Wat vele Surinamers niet weten is dat Bouta een zoon heeft met de syndroom van down.
  Dit is bevestigd door die zuiplap: Wijdenbosch.


  Maak melding
 8. Bouta had hen toch beloofd op de media!! In december wan sani aw fadong en in maart ete wan sani sa fadong!! Neks no kong!!! a fena stem kba!! yu ties bouta mars!!!

  Hij geeft maar 1 ding en dat is zijn pik!!!


  Maak melding
 9. Srafu

  @Srafu: Bouta geeft 50 HA aan wakamans, een lachertje !
  Alle Sramanman zij wakamans geworden door de devaluaties en prijsverhogingen, monnie no de !
  Kondre FAILLIET, ala sma trong wakaman !
  Dang hoe dang maar 50 Hectare ! Iedereen zal moeten planten om nog wat te eten te hebben ! PS : ALLE Corrupte figuren straffen en strippen om de staatsschuld omlaag te krijgen ! Tra fasi no de !!! Verkleinen staats apparaat (teveel ambtenaren), starten bij kabinet vd president = 350 miljoen besparing !
  ____________________________________________
  Beste Srafu: Yu Sabi tog, dusss!! Boy sierieeus, ik ga dood van het lachen hahahahahah…power:t0 the People. Chiao!


  Maak melding
 10. Dit is zo ongelooflijk triest, op je oude dag ben je ook niet meer dat kwiek dat je zegt ga ff hosselen erbij, daarbij hebben ze al tientallen jaren hard gewerkt en idd behoren ze te mogen genieten op hun oude dag en uit te komen met hun eigen geld zonder afhankelijk te moeten zijn.. de situatie is behoorlijk nijpend aan het worden in Su en sommige zitten al in die fase en zijn de wanhoop al nabij…… heb je heel je leven keihard gewerkt eindelijk RUST dacht je dan krijg je dit geen wonder dat ze depressief worden super logisch … deze regering kan het niet, ze behoren zich democratisch te tonen en het mandaat in te leveren……. 🙁


  Maak melding
 11. De regering hoort niet alleen het mandaat terug te geven ..het is mandaat PLUS.Al het geroofde geld en goed terug in de Staatskas.Dhr Bouterse is na de onafhankelijkheid naar Suriname gekomen.Hij heeft “GEWERKT”bij de overheid tot heden (1982 t/m 2017)Dat is 35 jaar.In 35 jaar tijd heeft dhr.Bouterse zoveel bijeen kunnen sparen.Wie houdt wie voor de gek.Bij Lantie werken wordt je nimmer rijk van.Allemaal gestolen en ontvreemd goed zoals vele onder de politici.Wanneer is dhr.Brunswijk als boslandcreool naar de stad gekomen en nu plots zo rijk dat hij houtconsessies heeft en goudmijn PLUS afgestuurd HBO diploma.Laat me niet lachen hoor…hij is niet in staat zich in een intervieuw staande te houden hoe heeft hij zich die kennis kunnen toeeigenen.Suriname is echt een lachertje geworden…Money talks!!!


  Maak melding
 12. Waar is die smoelwerk van die oudere bouta aanhangers in Nederland. Je moet ze horen op radio damsco met bouta vriend godfried. Ik hoop dat ze geen schuldgevoel hebben maar zich diep moeten schamen hoe dom ze zijn.


  Maak melding
 13. @ BIGI SMA: Ik weet dat Bram Behr in Suriname de redacteur was van de verzetskrant MOKRO, hem hebben ze ook doorzeefd met zoveel honderden kogels; om wat, om zijn mening? Geen van de 15 vermoorde mannen waren met iets bezig. Nada, no !!. Als ze iets in die richting überhaupt gesproken zouden hebben, dan had ik het ook moeten weten. Never, ze zijn ze gewoon in koel bloeden vermoord.


  Maak melding
 14. De groep die elke paarse regering het hardst wordt getroffen zijn de oudjes. Door de inflatie is hun geld niet meer waard en gaat het grootste deel op aan medicijnen en andere hulpmiddelen. De DNA moet eens navragen hoeveel oudjes al afgesloten zijn door de EBS wegens wanbetaling.
  Ik ken nog de verhalen van eerdere paarse ellende toen de waarde van hun pensioen zo ver kelderde dat ze er nog geen rol drop van konden kopen. Deze mensen worden niet uitgenodigd. Deze mensen hebben niets aan een stukje grond.


  Maak melding
 15. TOT NU TOE IS ER NERGENS OP DE WERLD PENSION VOOR OUDEREN WAAR DONKERE MENSEN WONEN.
  NOOIT, OOK ALS ER GENOEG GELD IS DAN TOCH NIET. DIE DONKERE LEIDERS WERLD WEID ZIJN NIET GOED MET GEVEN EN NEMEN.

  HOOP DAT HET EEN KEERTJE BETER WORD,


  Maak melding
 16. Onder Boutetse pinaarden de oudjes. Wat doen ze anno 2023 onder Chan???
  Zelf jonge kinderen verkopen hun lichaam. De vloek is over het land gekomen. Dis na pina


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES