dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Regering niet serieus met oplossen economische crisis Suriname’

‘Regering niet serieus met oplossen economische crisis Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 apr – De regering maakt niet bepaald een serieuze indruk als het gaat om het oplossen van de economische crisis in Suriname. Dit stelt parlementariër Asiskumar Gajadien (VHP). Het is nu niet zo, maar ook in de afgelopen jaren hebben de leidinggevenden het laten afweten. Een grote rol in dit aanhoudend falen is weggelegd voor Gilmore Hoefdraad.

De huidige minister van Financiën had in het eerste kabinet Bouterse de leiding over de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Nu zegt Hoefdraad dat al tijdens het vorige kabinet bleek dat de uitgaven de pan uitvlogen. Hij had toen al aan de bel moeten trekken. “Maar we zien dat de lijn gewoon door is gegaan en nu wordt zogenaamd opoffering gevraagd van de samenleving”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.

Met het onverantwoordelijk uitgeven ging het van kwaad naar erger. “Dat betekent ook dat er geen serieusheid betracht is vanuit de regering om de financieel-economische situatie te herstellen. Men is juist verder in de geldpot gaan graaienaldus Gajadien. Het komt dan ook niet serieus over als Hoefdraad nu zegt dat de rem erop moet. Dat had al veel eerder moeten gebeuren om de samenleving te behoeden

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. Boefdraad; heeft van Misikaba geleerd hoe hij met de bijbel in de hand moet liegen. Misibaka en Meye zijn de speech schrijvers van de vernietiger van Suriname en slaan voortdurend de plank mis met de inhoud van hun boodschap. Wie is haalt het in zijn kop om op deze moeilijke momenten van meer dan de helft van de bevolking van Suriname met grapjes over, corruptie is erger dan gedacht ( boefdraad) of “Jullie zijn er om te dienen en niet te verdienen” wie van jullie heeft een stukje brood voor de arme surinamer gekocht. Mijnheer de vernietiger van suriname, jou GanG is vaker op 11000 meter hoogte te vinden dan in het parlement. Jij de grootste vernietiger van suriname allertijden hebt inmiddels teveel coke in je brein om te begrijpen waar het om gaat. Hang jezelf met de veter van je onderbroek…weetje je maatje Horb heeft dat ook gedaan, toch?


  Maak melding
 2. Wie van de regering of 26dna van de ndp weet iets van economie af???,Het enige dat ze weten is hoe ze de bevolking armer kunnen maken om hun eigen belangen te dienen.. Starks 1 jaar aan het bewind en nog steeds geen beleidsnota.


  Maak melding
 3. Hoefdraad wil niets doen(onwil), kan niets doen (onkunde) en zal niets doen om Su uit het dal te halen.
  Hij was governor van de centrale bank en minister van Financiën tegelijkertijd. Alle macht op financieel gebied dus en toch heeft hij niets gedaan om Su uit de recessie te halen.
  De recessie zal niet worden gestopt. Een depressie ligt op de loer.
  Het enige dat hij heeft gedaan is veel geld lenen. Dat kan, gelet op de voorwaarden, iedereen.


  Maak melding
 4. Het zal nooit meer goed komen in Suriname. De groep van vernietigers is veel groter dan de groep van opbouwers. En het zal zo blijven.

  Wel de lusten van Dubai willen maar niet de lasten willen dragen die erbij horen. Dat gaat nooit werken.


  Maak melding
 5. Weet je wat ik pijnlijk vind. De regering heeft aan potverteren gedaan en nu met het arme Surinaams volk daarvoor opdraaien.
  Dit komt overeen met de Griekse toestanden. Men had uitgerekend dat indien de rijke scheepsmagnaten normaal belasting hadden betaald, Griekenland nooit in de problemen was geraakt. Als Suriname al dat gestolen geld terugvordert van de NDP dieven dan hoeven die arme Surinamers niet zoveel financiele pijn te lijden.


  Maak melding
 6. Onze ‘idiot in chief’ heeft nu bedacht dat hij wakaman, die geen kaas gegeten hebben van landbouw, 50 ha landbouwgrond te geven, om aan landbouw te gaan doen te Brokopondo. Deze dorpsgek denkt hiermee de economische crisis op te lossen en de ontevredenheid binnen de samenleving te beteugelen. Zelfs een kleuter kan aangeven waarom dit project tot mislukken gedoemd is; wie zal de wakaman omscholen hoe en welk gewas hij moet gaan verbouwen op de onvruchtbare bodems te Brokopondo, die bovendien vervuild zijn met kwik, wie zal de middelen, om het gebied in cultuur te brengen, leveren? Wie zal de eventueel verbouwde producten naar de stad transporteren om op de markt afgezet te worden en wie heeft onderzoek gedaan om aan te kunnen geven of de baten de kosten zullen overtreffen. We kunnen nu al aangeven dat ook dit ad hoc project, bedacht door onze dorpsgek, gedoemd is te mislukken.


  Maak melding
 7. De wakamans wordt landbouwgrond beloofd, wat wordt aan de rest van het beroofde volk beloofd ?????

  Alleen al de inflatie is meer dan 70 % ! Sma e pina !!!

  Ontsla een groot deel van de vele “adviseurs” en bespaar honderden miljoenen op het kabinet vd president !

  Nu kost die poppenkast bijna vierhonderd miljoen !

  Resultaat : Wij zijn failliet en hebben een miljarden- LENINGEN-SCHULD !

  PS : gepensioneerden en huisvrouwen die ook geript zijn door wanbeleid mogen niet planten ??? Alleen de zogenaamde wakamans !

  Is dit een VOLKS-BELEID !!


  Maak melding
 8. Suriname is groot 400 bij 400 kilometers oftewel
  160 miljard vierkante meters. Elke van de 550.000 inwoners zou theoretisch dus 29 ha grond kunnen krijgen. Toch w’e pina grong. Onbegrijpelijk. Nu wil ik niet beweren dat elke vierkante meter grond van Suriname vruchtbaar is en dat we elke vierkante meter voor landbouw moeten gebruiken. Geef mij een deel van de Sipaliwini savanne om struisvogels te kweken,of een berg om wijndruiven te planten en wijn te produceren. Nu ga je grond geven aan wakamangs. Het lijkt op omkoperij van een bepaalde groep. Doet me denken aan Mugabe die l die witte boeren het land heeft uitgezet en hun landbouwbedrijven aan de militairen heeft gegeven. Ik hoef u niet te vertellen wat voor ramp dit is geworden. Alle boerenbedrijven intussen kapot.
  Oproep aan de 26 coalitieleden in de DNA: loop over voordat het te laat is. Bijltjesdag komt.


  Maak melding
 9. Nogmaals voor de duizendste maal aan al die oerdom tot op hun botten zijnde oliedomme dwaze idiote debiele ndper’s, jullie verdienen het om paars gekoloniseerd en geknecht te worden, bestolen, beroofd, bedrogen en bedreigd te worden door onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen, mensenrechtenschenders, bankrovers en leugenaars, wiens zonen in het gevang zitten. Wo ka. Hahaha en niemand, niemand, niemand zal een helpende hand bieden om jullie paarse mega schuldenlasten te verlichten. Geen tiendendief Stefo Meye of leugenprofeet Misjisosokaolo, noch dididbri en zijn paarse roverheid en ook DE GERECHTIGHEID niet. Alleen de WAARHEID. Alleen jullie zelfs, iejaaaaaaaa jullie hebben hem daar gewild en als jullie deze misdadigers aan de macht niet meer willen dan moeten jullie ze massaal wegjagen. Anders gaan jullie paars schijten en lijden van wroeging en ergernis, ook jullie nageslacht.


  Maak melding
 10. Al vanaf de eerste regeer periode van deze malloot met zijn boeven gilde hebben meerdere instanties en intellectuelen geroepen dat het mis ging/gaat.
  En nog wordt het volk steeds weer van alles beloofd waardoor ze niet tot acties over gaan.

  Volk van Suriname, als het nog niet tot u door gedrongen is….Het gaat het niet worden met deze man als jullie leider.


  Maak melding
 11. Hahaha, wat een omvangrijke hoeveelheid aan onzin wordt er continu geproduceerd door Gajadien en de nul-hoofden van het Front. Deze ezels hebben totaal geen inzicht in de economische vraagstukken van het land. Ruim 66% van de overheidsinkomsten wordt uitgegeven aan salarissen en subsidies. Dus een groot deel van deze inkomsten wordt uitgegeven aan het overheidspersoneel dat niet produceert voor de export van het land.


  Maak melding
 12. Alle politieke partijen zijn hier debet aan maar wie heeft er de laatste verkiezingen nog meer in deze sector gedumpt?En in 2020 nog meer om de verkiezingen te beïnvloeden/winnen?Ik lees ook zoveel larie op dit forum.Als je in mijn ogen fout ben dan is het zo..ik brei niks goed voor niemand.Moet je je kop gebruiken..degene die wel alles door een roze bril beziet..vind ik een vaatdoek (slap)Als je zegt dat de heer Bouterse hier spijt van heeft dan zeg ik ok doe het niet meer…


  Maak melding
 13. Verre van..dit is een laffe daad.Iemand vanwege een andere / betere/rechtvaardige/vooruitstrevende zienswijze tot andere gedachten willen brengen.Suriname is een en al een corrupt land.Dit is toch geen styl..een president onwaardige aktie


  Maak melding
 14. Als de eerst volgende regering (2020)dit niet rechttrekt en gestolen geld en goed invorderd zijn ze niet goed bezig.Het volk is bestolen,berooid achtergelaten en dit is hun eis.Behalve van een groep ndp’s die pinaren graag..Het slavernij verleden zit nog in hun systeem verankert.


  Maak melding
 15. @ John: Nederland is in oppervlakte maar een kwart van Suriname, niettemin is het na de Verenigde Staten de tweede exporteur van landbouwproducten in de wereld. Men verdient er 85 miljard euro per jaar mee. Het is niet de grootte waar het om gaat, het is de ondernemingszin.

  Suriname heeft de fout gemaakt die zoveel grondstof-exporterende landen gemaakt hebben. Men dacht: “De buitenlanders doen het werk en wij krijgen het geld”.
  Helaas bleek dat een beetje tegen te vallen.

  Suriname biedt zoveel mogelijkheden om een welvarend land te zijn, maar je moet dan wel aan het werk gaan en er moet wel een competente en betrouwbare overheid zijn.
  Bij alle projecten die worden opgezet denkt men blijkbaar niet in de eerste plaats: “Hoe maak ik hier een succes van?’ maar eerder: “Hoe haal ik hier met zo weinig mogelijk moeite zoveel mogelijk geld uit?”

  Zolang dat niet verandert blijft Suriname een arm land.


  Maak melding
 16. @ RobG: Dat het grootste deel van de overheidsinkomsten aan salarissen en subsidies wordt uitgegeven is niet het probleem, dat is in elk land zo. De vraag is, wat doen die salarisontvangers voor dat geld?
  Als het lieden zijn die maar wat met papieren schuiven en op computermonitors zitten te kijken tot het weer tijd is om naar huis te gaan, ja, dan is het verspild geld.

  De Front-aanhangers zijn waarschijnlijk gemiddeld welgestelder dan de coalitie aanhangers. Blijkbaar weten die beter hun arbeid in rendement om te zetten.
  De overheid slaagt daar niet in, het wordt alleen maar slechter. Als je het dan hebt over ezels die geen inzicht hebben in economie lijkt mij dat je die eerder bij de regering moet zoeken, die het beleid bepaalt, dan bij het Front dat geen verantwoordelijkheid wordt gegund en alleen maar machteloos mag toezien hoe het land naar de ondergang vaart.

  Volgens jouw redenering is het de schuld van de boom als je met je auto tegen die boom aan rijdt.
  Volgens jouw vrienden is het de schuld van de grondstofprijzen, de boom, dat het zo slecht gaat. Dat je je koers moet verleggen als je de boom in je voorruit steeds groter ziet worden komt niet bij ze op. Ze trappen alleen maar steeds harder op het gaspedaal.


  Maak melding
 17. @RobG

  “Ruim 66% van de overheidsinkomsten wordt uitgegeven aan salarissen en subsidies.”

  En wie heeft belooft daar wat aan te gaan doen en kan na 7 jaar gestuntel nog geen enkel resultaat laten zien.

  Wie heeft belooft de helft van de VHP voor corruptie en fraude op te laten sluiten en wie dekt diefstal door NDP vrienden met bergen zand toe.

  Wie is er met spenderen de bocht uitgevlogen en heeft alle extra’s verbrast en is door gegaan met verbrassen door maximaal te lenen en te devalueren.

  >> Niet de prijsdalingen zijn het probleem omdat de prijzen nog steeds hoger zijn dan onder Venetiaan. Het probleem is dat per direct, zonder dekking, de begroting met 66% is verhoogd en men begonnen is met uitgeven zonder waarde te creeren.
  >> Dat nu Suralco weg is, werd in 2011 heel duidelijk gemeld. Er moet besloten worden anders zijn wij uitgemijnd voordat een nieuwe mijn gereed is.
  >> Door op nieuw te gaan onderhandelen met Newmont betaald men $ 125.000.000 meer voor een extra 5% aandeel met als gevolg dat men niet in 2013 kon starten maar in 2016. Met als gevolg dat er nu 5 tot 6 jjaar rente betaald moet worden over $ 225.000.000 voor dat er winst belasting en dividend uitbetaald gaat worden. Ofwel tot 2022 alleen war royalties uit Newmont terwijl Suriname alle noodzakelijke cash heeft ingebracht. Vene is een held met 5% aandeel voor $ 0,00 en Bouterse is de schlemiel met 25% aandeel voor $ 225.000.000. Vene had 20% in Newmont voor $ 100.000.000. Vene betaalde per % aandeel $ 5.000.000 en Bouterse betaalde per % aandeel $ 9.000.000 plus uit eindelijk geaccumuleerd $ 6.000.000 aan rente.

  Beste RobG laat Gajadien niet zo sterk zijn in economie. U begrijpt er ook weinig van.


  Maak melding
 18. Alleen paars bezeten idiote zombies dienen de duivel van misdaadstaat Suribabwe……….aka ddb didibri. Wo ka. Wiens wang ndper aksie mi jepi in welke vorm dan ook, mi jaging mars gwe leki wang dagu na bouta, wiens na famirie.


  Maak melding
 19. @RobjeG 350 miljoen voor een NIET-WERKEND Kabinet vd president, eindstand FAILISSEMENT van Sranan !

  Ontsla deze nietsnutten !

  De miljardenleningen van opa Desi zijn zeker ook besteed aan overheidspersoneel ????????????

  Robje, de huisslaaf, je kunt je weer aanmelden bij de afdeling Spoedeisende Geestelijke Hulp !


  Maak melding
 20. Eerst zou Bouta van Suriname de voedselschuur voor het Caraïbisch gebied maken. Nu wil hij blijkbaar met behulp van enkele wakamans van 500 ha in Brokopondo een voedselschuurtje maken voor Paramaribo. Maar omdat beide voedselschuur plannen even goed doordacht zijn als de spoorbaan naar Onverdacht, moeten we in Paramaribo maar niet gaan wachten op wakaman groente en wakaman kip. We kunnen in Paramaribo de eerste wakaman landbouwproducten uit Brokopondo pas tegemoet zien wanneer de Bouta spoorbaan van Paramaribo naar Para een uitbreiding gekregen heeft naar Brokopondo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES