Bouterse levert kritiek: partijgenoten niet sociaal genoeg

75
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 11 apr – “NDP’ers, jullie moeten je schamen!” Dit zei Desi Bouterse als voorzitter van de Nationale Democratische Partij, NDP. Tijdens een bijeenkomst met vooraanstaande en ondersteunende leden van de partij. Volgens Bouterse wordt niet genoeg aandacht gegeven aan de noden binnen de gemeenschap. Te weinig wordt terug gegeven van wat is toevertrouwd op belangrijke posities.

Met andere woorden, NDP’ers zijn ondankbaar. “Wanneer was het de laatste keer dat je een stukje brood hebt gekocht voor iemand die het moeilijk heeft. U bent er om te dienen, niet om te verdienen”, zei Bouterse tegen leden van het parlement en ressort en districtsraden. Zijn woorden werden ondersteund met applaus van vooral leden zonder bestuurlijke positie. Bouterse vindt het de spuigaten uitlopen.

Kennelijk wijt hij ook een belangrijk deel van de ontevredenheid nu aan de laksheid van leden. Die zijn zelfvergenoegd aan het worden en de partij betaald er een hoge prijs voor. Bouterse heeft het gevoel dat de partij ‘under attack’ is. Daarom moeten de leden waakzaam zijn.Het straatprotest spreekt boekdelen en de leider heeft begrip voor de ontevredenheid. Het is ook waarom hij zich extra zal inzetten voor verbetering.


75 REACTIES

 1. Helaas moet men impopulaire maatregelen doorvoeren. Regeren betekent verantwoordelijkheid nemen en dat doet deze regering dan ook. Het makkelijk vanuit de zijlijn te roep toeteren. Uit eindelijk zal Suriname sterker uit de crises komen daar ben ik van overtuigd.


  Maak melding

 2. Het gezwel begint nu van binnenuit te etteren. Bouta begint nu zelfs zijn eigen partij genoten de schuld te geven nu de “buiten wereld” hem doorheeft. Deze man zal nooit toegeven dat hij er niks van bakt. Het “a no mi” syndroom.

  Wat een triest figuur. De neerwaartse spiraal voor Tarantula is ingezet. Alleen mensen als Parbo zien dat niet in.


  Maak melding

 3. Natuurlijk zijn weer anderen de schuldigen. In deze zijn paarse corrupte marionetten die komen en gaan bij elke wisseling. Ndp is en zal de geschiedenis indaan als de grote nationale DOMMEN-DEBIELE-DWAZE-DIEVEN-DUIVELSE-DEMONISCHE-DRUGS partij. Allen misdadigers en criminelen zijn dwazen, jong en oud, geschoold of ongeschoold, president tot paarse manjadief. En misdadigers en criminelen aanbidden en vereren oerdomme paarse stommelingen de grootste misdadiger van verworden misdaadstaat Suribabwe. Zolang deze misleider en zijn vreselijke corrupte trwawanten aanblijven zal het NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT goed gaan met land en volk.


  Maak melding

 4. @ Parbo, Besturen betekent CORRUPTIE uitbannen en vooral niet aanmoedigen !

  Sluit de boeven op, ontneem hen wat zij van het volk hebben gestolen !

  Er liggen genoeg CLAD rapporten, vergeet de boeverij bij Openbare Werken niet, gepleegd door NDP-toppers !

  DAT IS VERANTWOORDELJKHEID NEMEN, Handen uit de staatskas, ontsla vele van de zogenaamde adviseurs, te beginnen met de gelddrukker van miljarden Ongedekte SRD- biljetten !

  Inflatie is RUIM 70% , alla monnie gwe !

  UN POT A MONNIE BAKKA !!!!!

  PS : Corruptie en vooruit komen gaan niet samen !

  Mislukte leiders (faillissement Sranan) , UN GWE !!!


  Maak melding

 5. De reactie van de waterkant kampeerders zijn lachwekkend. Veelal onfrisse figuren die beneveld zijn van de alcohol. Stuk voor stuk low life gasten. Deze bakroes willen maar niet begrijpen dat de opbrengsten zoals aardolie en goud tussen 2012 en 2015 met ruim 80% zijn teruggevallen. Dat is een van de hoofdoorzaken van de crisis. De pyjama dragende president Venetiaan weigerde ook de stroom en water tarieven te verhogen alleen enkel om zijn eigen reet te redden.

  Het is te gemakkelijk om de zittende regering de schuld te geven.


  Maak melding

 6. @Parbo
  Bedoel je dat je baasje van plan is nog een keer anderen uit hun bed te sleuren en naar Fort Zeelandia over te brengen met de bedoeling nooit meer van ze te horen??!
  Met je baasje weg zal alle crisis van het land eindigen.Je baasje is een crises op zichzelf.
  Zijn naam moet luiden/,…Desire Crises bouterse!!


  Maak melding

 7. @Parbo
  Onfrisse figuur is je baasje,onfris is zijn amnestie!!
  Je baasje is een moordenaar een vergiffenis smeker!!
  Een bedelaar is hij, Hij omringd zich met onfrisse figuren zoals moordenaars,bankovervallers,Broeder verraders als sandew ,landverraders,oplichters,een schoonzoon genaamd boefdraad die zijn naam eer aandoet ,corruptelingen,kettingzaag moordenaar.Onfrisse figuren zijn je baasje en jij en de rest van zijn volgelingen!
  Venetiaan heeft zijn termijn afgemaakt zonder een coup te plegen,zonder om amnestie te bidden en om vergeving te smeken,Bovendien heeft hij niemand vermoord en een gevulde staatskas achtergelaten voor je vernielzuchtige baasje!Ga de schuld dus niet aan Venetiaan geven!!I
  Parbo jij bent een idioot!!


  Maak melding

 8. Bouterse moet zijn behoefte in het parlement kwijt. Volgens Bouterse wordt niet genoeg gescheten op de noden van de gemeenschap. Wanneer was het de laatste keer dat je een stukje brood eerlijk hebt gekocht en niet gestolen! Bouterse vindt het de spuigaten uitlopen. ‘Hoe kunnen Boeva en Benzschop ineens miljonair worden?’ Hoeveel belasting betalen ze? Zijn woorden werden ondersteund met applaus van vooral leden zonder tjoekoe. Het is ook waarom hij zich extra zal inzetten voor verbetering van de corruptie.


  Maak melding

 9. Bouterse: ‘als NDPer bent u er om te dienen, niet om te verdienen’.

  Daarom accepteert Bouterse als bejaarde de srd 500 AOV uitkering niet (dat heeft hij tenminste eens beloofd) en VERDIENT Ingrid geen salaris, maar krijgt zij een TEGEMOETKOMING van srd 8000 in de maand om door China gedoneerde computers uit te delen en lintjes door te knippen.


  Maak melding

 10. Je gaat toch niet in discussie met gasten als die parbo. De naam zegt het al. Alleen maar gist in zijn kop. Het begint te rijsen, zodra bouta wat roept. Verspilling van je tijd en moeite.


  Maak melding

 11. Deze brulaap is er om het land te dienen i.p.v. zichzelf en trawanten rijk te verdienen (lees stelen) van het volk. Deze kat in het nauw met een almaar slinkende groep aanhangers begint nu als vanouds wild om zich heen te slaan. The end is near.


  Maak melding

 12. Wanneer was Bouta er om van gedachten te wisselen met het volk? Dit is veel erger dan het niet kopen van een brood voor iemand die het nodig heeft.
  Heel Suriname schreeuwt al maanden dat Bouta transparant moet zijn. Heel Suriname schreeuwt dat Bouta rekenschap moet geven.

  Mark the words of Cedric Samson. Deze man weet wat hij moet doen hij weet hoe hij tweedracht moet zaaien.
  Boita a no wan wakamang moro. Shreeuwde hij in 2005 niet dat Vene moest ophoepelen?
  Kijk naar to the point (in de branding) en geniet van deze Surinamer ( Cedric Samson ) een vent naar mijn hart.

  Hierna zul je snappen waarmee Bouta bezig is


  Maak melding

 13. Parbo
  Alweer bezigt hij de woorden “a no mi na deng”. Boi wanneer leert hij het om eerst bij zichzelf te rade gaan?

  Dus Parbo
  Hoepel op van deze site want je heby ook de koorts van je basja gekregen “a no mi”


  Maak melding

 14. Ik weet niet of het aan de warmte ligt in Su, maar men trekt daar nooit het boetekleed aan.
  Het is altijd de schuld van een ander.
  In dit geval treft de president twee keer blaam:
  1. wat hij de andere verwijt is ook op hem van toepassing.
  2. hij is en blijft eindverantwoordelijk voor de door hem aangestelde personen. Als hij hen tot de orde wilt roepen dan dient dat niet via de media te geschieden.


  Maak melding

 15. @Dom
  Gasten zoals Parbo moeten op hun plaats gezet te worden.Wanneer iedereen zwijgt geeft het Parbo het gevoel alsof hij gelijk heeft……..


  Maak melding

 16. Dat NDPers asociaal zijn dat is wel bekend. Hoe kan het anders dat ze willens en wetens een moordenaar en drugsdealer tot president kiezen. Een moordenaar en drugsdealer die het hele land al twee keer eerder in diepe ellende heeft gestort en die dat nu voor de derde keer doet.
  Ja dan hebben we het over een domme asociale paarse meute met ook nog een masochistische inslag want ze hadden na 2 keer ellende nog niet genoeg. Een derde keer in de grootste ellende geraken door moordenaar die ze op een voetstuk plaatsen. Un tang teki


  Maak melding

 17. Ray

  @Parbo
  Bedoel je dat je baasje van plan is nog een keer anderen uit hun bed te sleuren en naar Fort Zeelandia over te brengen met de bedoeling nooit meer van ze te horen??!
  Met je baasje weg zal alle crisis van het land eindigen.Je baasje is een crises op zichzelf.
  Zijn naam moet luiden/,…Desire Crises bouterse!!

  ==============================================

  Het is excellentie Bouterse voor je patjakker . En ja voor landverraders zou Fort Zeelandia in ere herstelt moeten worden. Blijf vooral huilie huilie doen


  Maak melding

 18. Ray

  @Dom
  Gasten zoals Parbo moeten op hun plaats gezet te worden.Wanneer iedereen zwijgt geeft het Parbo het gevoel alsof hij gelijk heeft……..

  ============================================

  De enige plaats waar jij thuis hoort is tussen 6 planken yu mpp idioot. Ga een wasie doen om van je Bouta syndroom af te komen. Whahaaaaa


  Maak melding

 19. Bij de NOG VIJF Debielen gaat dit natuurlijk in als gesneden Bojo. Het is bij deze criminelepartij uiteraard altijd een ander, het zal wel weer de schuld van zijn oude werkgever (HOLLAND) zijn. Blijf nog maar even door regeren totdat de NOG VIJF Debielen van de honger geen ontlasting hebben. Ja! Waar je om vraagt (nog vijf) moet je accepteren.


  Maak melding

 20. @ Parbo

  “Deze bakroes willen maar niet begrijpen dat de opbrengsten zoals aardolie en goud tussen 2012 en 2015 met ruim 80% zijn teruggevallen.”

  Als hoefdraad zijn grafiek doorgetrokken had tot 2007 was er een correct beeld geschapen en dan had u kunnen zien dat tussen 2010 en 2012 die zelfde prijzen met 80% gestegen waren en sinds 2007 met 250%.
  De hoge prijs was een piek waar op men geen beleid moet maken. Zie ingevoegde link aub www voorvoegen .

  kitco.com/charts/popup/au3650nyb.html

  Uit deze link wordt ook duidelijk dat Venetiaan met nog aanzienlijk lagere prijzen de economie wel kon laten groeien en de 2008 crisis wel aankon.

  Bouterse en co dachten dat de goudprijs naar $ 3.000 door zou stijgen en hebben geblunderd en de economie vernietigd.


  Maak melding

 21. Bigi Sma

  Parbo
  Alweer bezigt hij de woorden “a no mi na deng”. Boi wanneer leert hij het om eerst bij zichzelf te rade gaan?

  Dus Parbo
  Hoepel op van deze site want je heby ook de koorts van je basja gekregen “a no mi”

  =============================================

  Bigi Sma, met jouw omvang laat je sumoworstelaars op anorexiapatiënten. Dus sodemieter op met Bigi billen vies wijf.


  Maak melding

 22. Het was guur in Ocer toen deze woorden uitgesproken werden.

  Ondertussen is al 12 dagen geen actie in de DNA . De NDPers dokken heftig terwijl er best wat te doen is.


  Maak melding

 23. O, zijn het de partijgenoten van NDP die staatskast hebben leeggemaakt en de SRD hebben laten devalueren en inflatie opgang hebben gebracht. Dat is mijn vraag aan de president van Suriname.


  Maak melding

 24. Ja dat geloof wel dat hij de gene is die moet verdienen en het arme volk moet hem dienen .no way .deze gasten mogen nooit meer terug komen het land vernietig ales kapot gemaakt .een ieder is armer geworden .


  Maak melding

 25. PARAMARIBO – De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben duidelijk gemaakt tijdens de protestactie maandag, niet te zullen accepteren dat leerkrachten niet worden uitbetaald. De actievoerenden hadden het terrein van de afdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de Heerenstraat bezet. Minister Robert Peneux werd neergezet als de grote ‘boeman’ die niet weet te praten met leerkrachten. “Weg met Peneux” werd onder aanvoering van vakbondsleider Wilgo Valies, geroepen.

  “Op het moment dat de minister aan één leerkracht komt, dan is het oorlog”, stelde Valies. De minister heeft de onderwijsgevenden uitgedaagd, daarom zijn de actievoerenden naar de afdeling aan de Heerenstraat gegaan. De vakbondsleider zei dat de leerkrachten niet zullen wegrennen, maar hem tegemoet komen.

  Valies maakte duidelijk kenbaar dat hij nog niet klaar is met de minister. Hij kan nog meer verwachten. Peneux kan zijn borst natmaken, zei Valies. De minister werd ook uitgemaakt voor ‘lummel’ door jongeren in het publiek. “Hij weet niet hoe hij leerkrachten moet behandelen,” stelde Valies. Ook scholieren in schooluniform deden maandag mee met de protestacties. Tijdens de ‘Stille Week’ wordt er rekening gehouden met de christenen. De acties worden de volgende week voortgezet.

  Heel goed van de leraren. Door gaan met de acties !


  Maak melding

 26. Parbo

  De reactie van de waterkant kampeerders zijn lachwekkend. Veelal onfrisse figuren die beneveld zijn van de alcohol. Stuk voor stuk low life gasten. Deze bakroes willen maar niet begrijpen dat de opbrengsten zoals aardolie en goud tussen 2012 en 2015 met ruim 80% zijn teruggevallen. Dat is een van de hoofdoorzaken van de crisis. De pyjama dragende president Venetiaan weigerde ook de stroom en water tarieven te verhogen alleen enkel om zijn eigen reet te redden.
  Het is te gemakkelijk om de zittende regering de schuld te geven.

  Lekker paars gedroomd na paars coca gesnuift te hebben?


  Maak melding

 27. Ik citeer; “NDP’ers, jullie moeten je schamen!” Met andere woorden, NDP’ers zijn ondankbaar. “Wanneer was het de laatste keer dat je een stukje brood hebt gekocht voor iemand die het moeilijk heeft. U bent er om te dienen, niet om te verdienen”, zei de vernietiger van Suriname tegen leden van het parlement en ressort en districtsraden. Ik geloof dat hij bij deze speech een snuifje Calpol genomen had i.p.v coco. Een ding is hij vergeten om te zeggen: “zand erover” we gaan door met het kaalplukken van arme Surinamers die op een stukje brood zit te wachten. Hij probeert zich in alle bochten te wringen om zijn hachje te kunnen redden, maar heeft niet door dat het zinkende schip door de paars gekleurde ratten allang verlaten is. Hij moet beginnen het beestje bij de naam te noemen, bijvoorbeeld; Boefdraad al ben je mijn schoonzoon, hoe ben je aan die villa van 700.000 US dollar gekomen. Vriend Abrahams; hoe kom je aan zoveel rijkdom. Gewoon de namen van prominente NDP-ers noemen en zeggen waar het om gaat. Anders krijg je een Doekhie straks die de boodschap verkeerd begrijpt en voor de centrale markt met dollarbiljeten gaat strooien net als die andere grote leider van ABOP. Sranang mama, je hebt veel zonen in de n vreemde gebaard.


  Maak melding

 28. Al goud en aardolie in 2012 en 2015 de opbrengsten naar 80% teruggevallen zijn. Wil niet zeggen dat de staatskast leeg moet. En de SRD moet devalueren met gevolg een inflatie. O, ja check koers van goud op de wereldmarkt.


  Maak melding

 29. @ Parbo

  Je raaskal.
  Vene heeft met een gemiddelde gpudeprijs van 542 US een reserve van circa 800 milj USD opgebouwd en een stabiele economie achtergelaten. Bouta is met een gemiddelde goudprijs van 1500 USD failliet. De bodemprijs van goud onder Bouta is nog hoger dan de maximum prijs die Vene heeft ontvangen.
  Dus dat papagaai argument slaat nergens op. Als je inderdaad zoals Boefdraad heeft toegegeven dacht dat de Goudprijs zou stijgen naar 3000 USD ( totaal uit de lucht gegrepen).en je uitgaven op die prijs gaat baseren, dan heb kom je vanzelfsprekend in de problemen. Dat heet dom beleid.De huid van de beer verkopen voordat de beer geschoten is.


  Maak melding

 30. Ja NDP-ers jullie moeten je schamen ..
  Zolang jullie maar niet aan mijn salaris komen .. Jullie moeten socialer zijn ga ook lenen om rond te komen maar betaal de verhogingen ..


  Maak melding

 31. De koe zeg tegen de geit dat het niet zoveel moet schijten. Dit is echt de waanzin gekroond. Dit is geen baas boven baas maar Dombo boven dombo’s


  Maak melding

 32. Papa, Papa,: ” ja Meriba”. Papa, ik voel me zo eenzaam, kom je me gezelschap houden dan kunnen we monopolie spelen en dan hoor ik van jou hoe wreed je tegen het volk en die 15 mannen bent geweest. Papa, kom snel anders word ik net als jou een pathologische leugenaar. Dino, heeft het in VS goed. Hij ziet dagelijks bauxiet!


  Maak melding

 33. Één woord: HUFTER!!

  Wie is verantwoordelijk, wiens maties stelen het meest, wie belooft van alles en realiseert niets??
  Ik ben nieuwsgierig hoeveel mensen er nog zaten in OCER, hoeveel dombo’s klapten voor die holle woorden van de meester leugenaar.


  Maak melding

 34. @Neus

  “Ik ben nieuwsgierig hoeveel mensen er nog zaten in OCER,”

  Er stond een foto bi Starnieuws geloof ik. Het waren er banaal weinig. Alleen zij met een functie binnen de NDP en verder heel weinig.

  Als de NDP nu een feest zou houden hebben ze aan 500 porties genoeg.


  Maak melding

 35. wel, laten de mensen aan de poorten gaan staan bij ndp-ers en kijken of ze brood gaan geven wat hun basie van hun vraagt
  “U bent er om te dienen, niet om te verdienen”
  allemaal naar bouta en consorten hun huis voor gratis brood


  Maak melding

 36. Inderdaad .. NDP-ers jullie moeten je schamen .. En wees blij dat jullie baas alleen maar brood vraagt en geen bruine bonen met kip en zoutvlees en rijst en pom ..


  Maak melding

 37. @Bakkerij Bouta: nu alles toch in dit vaarwater terecht is gekomen, denk ik dat het een mooie lucratieve actie zou kunnen zijn. Dagelijks naar een van Nak Den Panja Partij, zweeftekie porminent gaan en met z’n allen scanderen: “ik ben hier om te bedelen en niet om te stelen”, geef ons een stukje brood”. Eerste actie zou op Lionsberg gehouden kunnen worden en daarna doorlopen de villa van boefdraad!


  Maak melding

 38. Als.je het artikel goed leest dan geeft de leider al aan dat zijn kabinetsleden alleen maar verdienen en niet dienen.

  Dus hij weet heel zeker dat zijn kabinetsleden zakkenvullers en oplichters zijn.


  Maak melding

 39. Hetgene DDB en de gang sinds 25 februari 1980 tot heden hebben verduisterd aan staatsmiddelen is in vergelijking/verschil met al de regeringen vanaf 1948 die Suriname had voor de onafhankelijkheid tot op 25 november 1980 of 25 februari 1980 heelal groot.

  Verder moet het Surinaamse volk rationeel zijn. Iedereen is vervangbaar, ook een soldaat sergeant DDB.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. -Baas Bouterse heeft al aan zijn eigen mensen van de NDP gezegd dat ze zich moeten schamen en toch staan velen nog achter hem.
  Zie maar weer hoe een man die hoofd is van een land zich gedraagt. ONPROFESSIONEEL.

  Voor de NDP,ers:::, leest dit goed dan zul je merken wat die drugscrimineel en moordenaar Bouterse met Suriname heeft gedaan!!!!
  -Ga op internet en lees maar het hele verhaal
  Breitbart News: ‘Suriname is een perfect voorbeeld van een volledig gecriminaliseerde staat’


  Maak melding

 41. @ Oom Ludwig van Abrabroki

  Beter ga je leren rekenen of blijf daar over die brug.
  Als iets van 200 naar 1900 stijgt en vervolgens naar 1000 terugvalt is dat geen daling van 80%, maar nog niets eens 50%. Het is op de financiele markten een klassiek patroon, wat te voorspellen is. Maar als je geen kennis hebt, dan is alles abracadabra en gaan domme mensen zoals jij en Boefdraad met cijfers goochelen om nog dommere mensen een rad voor ogen te draaien. (80% daling idioot).

  Verder heeft de grootste daling in olie plaatsgevonden in 2007 en 2008. Van 149 per barrel naar 32 per barrel. En Suriname was niet faiiliet. De daling onder Bouta bedroeg van circa 114 naar een bodem van 24. en we zijn failliet.

  Bouta heeft nog steeds veel meer geld ontvangen uit Olie en Goud. Een basis principe van financieel beheer is dat je geen structurele uitgaven financiert / verhoogt met incidentele inkomsten, dat weet iedere idioot behalve die domme Bouta en zijn aanhangers.

  Mafketel


  Maak melding

 42. @Kromheer: niet genoeg van Domohardjo om in zijn gelederen te blijven. Sa-poentje en Diekin-kannetje zullen zich ook een keer moeten verantwoorden net als al die geboefte die zich in de afgelopen 7 jaar schuldig hebben gemaakt aan de groepsverkrachting van Suriname .


  Maak melding

 43. Bouterse je geeft andere de schuld maar jij maakt zelf een puinhoop van het land.De enige oplossing is opstappen dan kan iemand anders die verstand van zaken heeft de failliete boedel van jouw overnemen.Dat is mijn advies.Je hebt al genoeg gestolen uit de Surinaamse kas.Je hebt mij als kiezer van de NDP teleurgesteld.Hoe langer je blijft zit als president is het alleen maar achteruitgang voor het land Suriname.Al je adviseurs zijn zakkenvullers en bedriegers.Ook Hoefdraad moet opstappen want hij kan helemaal niets ervan als minister van financiën.


  Maak melding

 44. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  OOF

  @OOF;
  Staaf je conclusie door je rekensom (formule) hier te presenteren…dan weten wie over die brug blijft en wie van die andere bekende brug gaat springen.


  Maak melding

 45. Het is niet de schuld van Bouterse maar de schuld van een domme ezelsvolk die op een rover, crimineel, drugsdealer en moordenaar stemmen en hem volmacht hebben gegeven om legaal te roven.

  De kleine rovers zien dat je met roven en stelen veel verder kan komen dan met hard werken.


  Maak melding

 46. Parbo
  De reactie van de waterkant kampeerders zijn lachwekkend. Veelal onfrisse figuren die beneveld zijn van de alcohol. Stuk voor stuk low life gasten. Deze bakroes willen maar niet begrijpen dat de opbrengsten zoals aardolie en goud tussen 2012 en 2015 met ruim 80% zijn teruggevallen. Dat is een van de hoofdoorzaken van de crisis. De pyjama dragende president Venetiaan weigerde ook de stroom en water tarieven te verhogen alleen enkel om zijn eigen reet te redden.

  Het is te gemakkelijk om de zittende regering de schuld te geven.

  dinsdag 11 april 2017 om 14:32 uur
  ==============================================
  Wie moet dan de schuld krijgen. Nederland?.
  Jouw baas heeft wat men in Suriname noemt: krabita anoe.
  Naast krabita anoe kan hij niet met geld omgaan en van plannen en organiseren heeft deze man nooit gehoord. Vene heeft hem een geweldige erfenis achtergelaten van zeker 1,2 miljard USD. Deze man ziet kans alles op te maken, tijdens de gouden jaren van de hoge goud- en olieprijzen alles te verbrassen en Suriname ook op te zadelen met een schuld van 11 miljard SRD. Ik vraag mij af of dit bedrag klopt omdat deze grappenmaker in het verleden leningen heeft verwerkt als inkomsten van Suriname . Die lening van 50 Miljoen dollar van Maduro (Venezuela) kwam ook als een pijnlijke verrassing uit de lucht vallen. Hij kan nergens meer terecht om geld te lenen. Let op ik geef Nederland nog steeds de schuld van dit alles. Nu wordt hij gedwongen naar de pijpen van het IMF te dansen anders krijgt hij uit die hoek ook geen stuiver. Alles wat deze man doet mislukt. Op waterkant noemen ze hem de man van list en bedrog. Dit moet zijn: de man van list, bedrog, omkoperij (50 ha grond voor de waka mangs en chantage. Denk aan de niet betaalde bus- en boothouders die tijdens de verkiezingen allemaal massaal paarse vlaggen voerden. Deze mensen waren overduidelijk gechanteerd. Ze mochten kiezen: vergunning verliezen als je geen paarse vlag voert. Jouw kenteken is snel genoteerd. Het enige waar Nederland zich aan schuldig heeft gemaakt is door deze man naar Suriname te sturen in het kader van versurinamisering van het leger.


  Maak melding

 47. Aldus de man die zijn hele familie vet betaalde baantjes geeft en in korte tijd de staatskas heeft leeggeroofd en de bevolking van Suriname tot aan de derde generatie vanaf nu in de schulden heeft gestoken.

  Deze gek is een joke…


  Maak melding

 48. Hoefdraad, bevestigd nu……dat er onder regering bouta 1…..teveel geld is uitgegeven…..hahahahh, ze dachten dat de staatskas zomaar weer gevuld zou worden……stelletje ezels van de NDP!!!!


  Maak melding

 49. Leve Hoefdraad !

  Druk nog wat miljarden aan ongedekte SRD-biljetten,
  dan komt de productie op gang en kunnen wij met exporten valuta verdienen !

  Gilmore heeft veel bijgedragen aan de Faillietmaking van de staat Sranan !

  Tek yu tai tai, dang yu gwe !!!


  Maak melding

 50. Zelf die paarse rakkers die vol overgave de afgelopen 7 jaar hun zakken hebben gevuld ten koste van het volk van Suriname, geloven er niet meer in.

  Iedereen weet dat het gebeurd is met de NDP en dat hun ondergang is ingezet.
  Het is nu een kwestie voor die paarse rakkers om zoveel mogelijk veilig te stellen en hun hachje te redden ……hoezo een stukje brood kopen voor een ander.\\ En als of dat de oplossing zou zijn voor het ledigen van de noden van het volk….


  Maak melding

 51. Kan je nagaan hoe deze president denkt uit de crisis te komen.

  Deze man staat aan het hoofd van boevenbende en het volk laat dit zomaar over zich heen komen….


  Maak melding

 52. OOF

  @ Oom Ludwig van Abrabroki
  Beter ga je leren rekenen of blijf daar over die brug.
  Als iets van 200 naar 1900 stijgt en vervolgens naar 1000 terugvalt is dat geen daling van 80%, maar nog niets eens 50%. Het is op de financiele markten een klassiek patroon, wat te voorspellen is. Maar als je geen kennis hebt, dan is alles abracadabra en gaan domme mensen zoals jij en Boefdraad met cijfers goochelen om nog dommere mensen een rad voor ogen te draaien. (80% daling idioot).
  Verder heeft de grootste daling in olie plaatsgevonden in 2007 en 2008. Van 149 per barrel naar 32 per barrel. En Suriname was niet faiiliet. De daling onder Bouta bedroeg van circa 114 naar een bodem van 24. en we zijn failliet.
  Bouta heeft nog steeds veel meer geld ontvangen uit Olie en Goud. Een basis principe van financieel beheer is dat je geen structurele uitgaven financiert / verhoogt met incidentele inkomsten, dat weet iedere idioot behalve die domme Bouta en zijn aanhangers.

  Mafketel OOF, die je bent, ben je ziende blind, ik heb gereageerd op de reactie van die paarse ndp knettergekke PARBO. Vraag hem ndp poepsmeer voor je ogen. MAFKETEL.


  Maak melding

 53. Dat Bouterse nu ‘zijn eigen matties’ aanvalt is psychologisch verklaarbaar. Het verval blijkt daarmee te zijn ingezet en de ondergang van de NDP is een feit geworden. Hij is niet bij machte om dit tij te keren. Het geloof in hem is als ‘sneeuw voor de zon’ verdwenen.

  Waarom psychologisch verklaarbaar ? Omdat wanneer er binnen een gezin problemen zijn, er geen vertrouwen meer is in de persoon die de macht uitoefent. Veelal ontaard dat zich in het in wilde weg om zich heen slaan en schoppen, waarbij Bouterse zich hierbij eerst richt op zijn eigen NDP-ers, die ‘volgens hem, de bevolking onder de duim hadden moeten houden.

  Natuurlijk richt hij zich niet op de bevolking, omdat hij dan weet dat alles geheel verloren is. Natuurlijk realiseert hij zich heel goed dat zijn tijdperk voorbij is en de bevolking zich tegen hem zal keren, maar denkt ‘rekken en er bij blijven’, misschien ?………


  Maak melding

 54. U bent om te dienen ! Niet om te verdienen ! ….. wel als de vos zijn passie preekt Buru yu fouru o ka !!!
  dat de schuld nu bij de NDP leden ligt kan ik me voor stellen
  want als de boer niet kan zwemmen ligt het aan het water …


  Maak melding

 55. Dezelfde taktiek als altijd. Er wordt een bliksemafleider gezocht. ” samen pakken we ze.”
  Of zoals het spreekwoord luidt:
  Oude wijn in nieuwe zakken.


  Maak melding

 56. @OOF

  Met de 80% daling bedoeld Boefdraad de reductie in afdrachten aan de staat. Dus de terugval in Royalties, Winstbelasting en dividend.

  Dat kan wel aardig kloppen echter deze terugval betreft dan 80% van ongeveer 30% van de overheids inkomsten. Dat is veel maar een goede planner moet daar rekening mee houden.

  In 2011 stond reeds vast gezien de mededelingen van Alcoa dat zij voor 2015 zouden vertrekken indien Suriname niet direct met beslissingen zou komen.

  Door het slecht onderhandelen met Newmont is haar mijn jaren later in productie gegaan.

  Door de goudsector niet te ordenen loopt Suriname jaarlijks honderden miljoenen echte dollars mis. Informele deel is 2 maal groter dan dat van IAMgold.

  Door slecht te managen is Staatsolie bijna 2 jaar later in bedrijf gegaan.

  Door slecht te onderhandelen heeft Suriname de komende 5 jaar jaarlijks $ 20.000.000 rente lasten op Newmont en slechts beperkte inkomstem.

  Het is geen tegenslag en het zijn niet de wereld marktprijzen alles is het gevolg van handelingen of gebrek aan handelingen door de regeringen Bouterse.

  De crisis in 2008 heeft Venetiaan in 1 jaar weten te absorberen zonder crisis en herstel plan maar door te regeren.


  Maak melding

 57. Het is altijd de schuld van andereen.
  Bouterse is de leider en hij heeft deze graaierij gecreert.
  Hand in eigen boezem steken.
  Heb geen probleem met de NDP en de ideologie.
  Heb problemen met het management en de topmanager >>> het is volkomen disfunctioneel


  Maak melding

 58. A little too late. De paarse top heeft jaren ongestoord gegraaid, nu de bodem van de pot zichtbaar is roepen handen af. De kruik is gebarsten lijmen helpt niet bedanken wel.


  Maak melding

 59. De paarse vloek heeft gesproken, de oorzaak van stijgende misdaden sinds 1980 in verworden misdaad narco staat Suribabwe. Wo ka.


  Maak melding

 60. Bedoeld Bouterse als je in armoede leeft dan is dat jouw schuld. Ik heb gelegenheid geschapen maar je hebt niets genomen. Neem zodat je niet in armoede leeft. Klap, klap,klap met de handjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.