Nieuwe rijstvariëteiten vernoemd naar president Suriname

58
Nieuwe rijstvariëteiten vernoemd naar president Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Afgelopen weekend zijn er in Suriname twee nieuwe rijstvariëteiten door het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie(ADRON) geïntroduceerd. Het gaat om de varianten ADRON-DDB1 en ADRON-DDB2, waarbij de afkorting DDB staat voor de naam van de Surinaamse president Desiré Delano Bouterse.

De introductie vond plaats op het emplacement van het rijstonderzoekscentrum in de Europolder en werd verricht door minister Suresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Volgens de voorzitter van SNRI/ADRON, Johnny Mahespalsingh zet het onderzoekscentrum met het introduceren van de twee nieuwe variëteiten de goede traditie van het centrum voort.

Bij de plechtigheid waren ook aanwezig de ministers van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer, Roline Samsoedien en Ronnie Benschop van Defensie, districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh, vertegenwoordigers van padieboeren organisaties en van verwerkers, vertegenwoordigers van de banken en andere belanghebbenden.

- Advertentie -

58 REACTIES

 1. Migado, ik hoop echt dat he t rijstssort gauw mislukt en die idioten het de naam geeft van een vernietiger mee vernietigd worden. Moe t je straks nog iedere keer gaan denken aan deze klootzak als je eet. Waar gaat het naar toe.

 2. BELACHELIJK om een rijstsoort naar iemand te vernoemen.
  Vernoem het naar de de kwaliteit van het product of de oorsprong als het zo nodig een naam moet hebben.
  Werkelijk … ik blijf me verbazen

 3. Ik hoop dat hij international verkocht kan worden een man met een bevlekt verleden .ik hoop dat algoe weet waarmee hij bezig is .anders is deze ook verloren zaak .

 4. Het zijn die arrogante koe-lies die Bouta groot hebben gemaakt en groot houden. Deze kl00tzakken kan je niet eens hindoestanen noemen. Een echte hindoestaan handelt naar eer en geweten.

  Verheerlijking van crimineel Desi B. Het hele volk wordt zo gedwongen om Bouta te aanbidden.

  Lees de namen goed Algoe, Samsoedien, Mahespalsing, Joeloemsing en dan nog Ashwin Adhin, Rachied Doekhi en nog veel meer. Deze k.u.t koe-lies zijn medeverantwoordelijk voor de slechte toestanden in Suriname. Zijn zijn een schande voor de Hindoestanen.

  Hoeveel koe-lies zijn gaan staken ?? Gaarh-chatas zijn het. Bouta houdt ze flink aan het lijntje.

 5. tien maanden nadat men die rijst gegeten heb.. Go See The Dockter.. Darm Klachten

 6. Lanveraders
  Het zijn die arrogante koe-lies die Bouta groot hebben gemaakt en groot houden. Deze kl00tzakken kan je niet eens hindoestanen noemen. Een echte hindoestaan handelt naar eer en geweten.

  Verheerlijking van crimineel Desi B. Het hele volk wordt zo gedwongen om Bouta te aanbidden.

  Lees de namen goed Algoe, Samsoedien, Mahespalsing, Joeloemsing en dan nog Ashwin Adhin, Rachied Doekhi en nog veel meer. Deze k.u.t koe-lies zijn medeverantwoordelijk voor de slechte toestanden in Suriname. Zijn zijn een schande voor de Hindoestanen.

  Hoeveel koe-lies zijn gaan staken ?? Gaarh-chatas zijn het. Bouta houdt ze flink aan het lijntje.

  =============================================

  ff dimmen maat, niet iedere hindoestaan is een ndp vriendje. Je kan ook niet iedere creeol betichten van roofovervaller. Criminaliteit in Suriname zie je in alle lagen van de bevolking terug. Boven en onderwereld zijn met elkaar verweven en er is sprake van institutionele criminaliteit. Corruptie viert hoogtij en mensen proberen er een graantje van mee te pikken.

 7. @ Koos

  Hoezo dimmen ?? De waarheid mag gezegd worden. En trouwens ik heb het niet over alle hindoestanen. Maar wel het gros.

  Suriname komt niet vooruit, omdat de meeste Surinamers de waarheid niet onder ogen durven te nemen.

 8. Dit artikel doet mij denken aan de wapenhandel.De westerse landen verkopen hun wapens ook aan de landen waar er dagelijks schendingen plaats vinden van de mensen rechtten.Zoals het gezegde luidt ”geld stinkt niet,of de ene zijn dood is de andere zijn brood”

 9. En dat “graantje mee willen pikken” maakt dat Suriname in huidige toestand verkeert.
  Er wordt alleen maar gedacht tot aan dat ene graantje meepikken en niet verder.

 10. Het gaat goed verkopen,de meerderheid is NDP ,…dus wat kletsen jullie,nu hebben de Hindoestanen het gedaan,NDP bestaat voor 50% uit hindoestanen.

 11. Bouterse in een succes dankzij de hindoestanen. Als de hindoestanen afstand nemen van Bouterse dan kan Bouterse poep vegen.

 12. @B@KR@
  Hahaha!

  maandag 10 april 2017 om 07:33 uur.
  Kolibri
  Migado, ik hoop echt dat he t rijstssort gauw mislukt en die idioten het de naam geeft van een vernietiger mee vernietigd worden. Moe t je straks nog iedere keer gaan denken aan deze klootzak als je eet. Waar gaat het naar toe.

  maandag 10 april 2017 om 08:07 uur.
  Koos
  Boycotten die zooi. Sterf liever van de honger ivp een hap te nemen van die rijst.

  maandag 10 april 2017 om 08:26 uur.
  hmolenaar2016
  Mag ik een kostzakje…..?

  maandag 10 april 2017 om 08:41 uur.
  Smoothie
  Waarom zo’n stront naam? Konden ze niets beters verzinnen?????!!!!!!

  maandag 10 april 2017 om 08:42 uur.
  Isabelle
  BELACHELIJK om een rijstsoort naar iemand te vernoemen.
  Vernoem het naar de de kwaliteit van het product of de oorsprong als het zo nodig een naam moet hebben.
  Werkelijk … ik blijf me verbazen
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HIERBOVEN, DE GROEP DER GEFRUSTREERDE PANNENKOEKEN ! Gha gha ghaaaaaaa !

 13. @Freeway
  Juiste constatering!!!

  Wat heeft Bouterse aan nageslacht voortgebracht.
  Alleen maar criminele zonen en hoerige dochters.
  We hoeven dus niets goeds te verwachten van de rijstsoorten genoemd naar Bouterse.
  Dit is de doodsteek voor de rijstsector

 14. De president is akkoord gegaan met het gebruik van zijn initialen. Het is maar waar je mee geassocieerd wilt worden.

  Wat doet een minister van defensie daar?

 15. King George, stel dat je gelijk hebt, (zou zomaar kunnen),
  dan zijn de Hindoestanen die hem in het zadel houden de werkelijke machthebbers en is er geen sprake van succes.
  De president is dan een marionet toch?

 16. Waarom zo’n stront naam? Konden ze niets beters verzinnen?????!!!!!!
  De naam is gegeven door Algoe en Mahespalsingh.
  Algoe overloper van Pertjaja Luhur naar NDP, in Suriname wordt getwijfeld aan zijn diploma die in Cuba is gehaald. Mahespalsingh rijk geworden door NDP. Loopt huis aan huis afgelopen verkiezing om de NDP te propageren. Ze slijmen.
  Mahespalsingh is bovendien GEEN rijst deskundige. Dat het mislukte rijstvariëteiten gaan worden is zeker. Iemand als Mahespalsing Johny die geen verstand heeft van rijst wordt als voorzitter benoemd bij zo’n rijst veredelingsbedrijf, waarom geen deskundige daar plaatsen ??????

 17. Als hij geen deskundige is in het veredelen van rijst en rijstzaken….is hij wel slim genoeg om te weten dat hij moet slijmen.Dat maakt dat je langer op deze post kan blijven zitten tot in lengte van dagen.Ik ben half hindoestaan heb veel hindoestaanse invloeden.Maar slijmen om iets te bereiken is absoluut niet mijn sterkste kant.Van mij mag de president de pot op..het beste alternatief is de VHP.In 2020 stem ik frontaal.Als er een beter alternatief is neem ik het in overweging.

 18. De eerste porties zijn gegeten op “Brokobakka” door de “Redi Moesoes”Piqeu en zijn trawanten die op kosten van de belastingbetalers een reisje hebben gemaakt naar dat gebied samen met Kumakusi !! Blue Label bin-de-foe-nak-dagoe !!
  In de voetsporen van Sandew zou men zeggen !! Weer zo een verader die in de stad protesteert maar intussen samen met de duivel uit een bord eet !!!
  Surinamers worden gewoon belazard !! Nu begrijp ik waarom mevr.Neus zich heeft teruggetrokken !!!

 19. Als hij geen deskundige is in het verbouwen van rijst..is hij wel slim genoeg om te weten dat hij moet slijmen.Dat maakt dat je langer op deze post kan blijven zitten tot in lengte van dagen.Ik ben half hindoestaan heb veel hindoestaanse invloeden.Maar slijmen om iets te bereiken is absoluut niet mijn sterkste kant.

 20. Dat krijg je toch niet door je strot?!
  En als het wel lukt, vrees ik de gevolgen.
  Je blijft lachen met (sommige) Surinamers.

 21. Voor geld verkopen de Hindoestanen hun eigen moeder en dochter ,dan heb ik alleen over de ndp’ers.

 22. Landverraders
  @ Koos

  Hoezo dimmen ?? De waarheid mag gezegd worden. En trouwens ik heb het niet over alle hindoestanen. Maar wel het gros.

  Suriname komt niet vooruit, omdat de meeste Surinamers de waarheid niet onder ogen durven te nemen.

  ===========================================

  Je jouw waarheid. Hou het bij de feiten. De NDP aanhang bestaat voor een groot deel uit creolen. Grootste deel van de Hindoestanen zijn verwant aan de VHP en vertrouwen Bouterse voor geen millimeter. Doe een rondje Nickerie en je komt er snel achter.

  Zo gek is dit allemaal niet. Hindoestanen domineren het zakenleven in Suriname. Bouterse weet dit en probeert er op in te spelen. En ja een aantal Hindoestanen zwichten voor het paarse geld.

 23. (ADRON) een positieve ontwikkeling zeker maaaaar die naam.
  zijn jullie van plan deze rijst soorten te exporteren. hoe willen jullie deze rijstsoorten in het buitenland promoten, bouta rijst komt niet al te positief over. werkt bij ADRON geen mensen met een visie lijkt allemaal ja knikkers en bangeriken in die organisatie. anders hadden ze zeker vooruit kijken in de toekomst voor een hype naam gekozen.

 24. De naam DDB mogen wel de afkortingen van de voornamen en familienaam van de couppleger, 8 december 1982 moorden strafzaak zijn, enz.

  De bedenker van de naam DDB ben ik.

  Ze mogen hun borst flink natmaken, want het wordt een warme droge tijd.

  Ik zal een strafzaak bij een rechtbank tegen hen aanhangig maken en hen verbieden de naam te gebruiken. Het intellectueel eigendom van deze afkorting ligt bij mij.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

 25. Deze zal ook veroordeeld worden tot verdoemenis, wat heeft deze pres en l.v.v.lijnloper gepresteerd dat niet tot wasdom gemoen is?. En nu nog de voorletters verbinden aan een product die men moet consumeren, is nog dieper in de put zakken schandse en nog eens schande

 26. Die boeren gaan huilen straks…..niemand gaat hun rijst willen kopen……mensen dan gaan liever Guyanese rijst eten …. !!

 27. dan maar geen rijst meer, hoor. wanneer ik weer in suriname ben zorg ik ervoor dat ik iets anders eet. ik hoop dat deze rijstsoorten rechtstreeks naar afgrond gaan.

 28. Elk legaal product dat Su kan produceren en exporteren kan werkgelegenheid en deviezen opleveren.
  Ik vind dat een goede zaak

 29. gewoon belachelijk

  geen enkel fatsoenlijk mens of land gaat deze rijstsoort willem
  n eten
  dus totale mislukking mijnheer algoe de bruidsschat jager

 30. Beste Pico, je hebt t omgedraaid. Bouta misbruikt vele groepen zo ook de hindoestanen maar ook de jongeren. Bouta is the puppetplayer en gebruikt de hindoestanen als marionettes. Hindoestanen kunnen de machtshebbers worden maar er is veel jaloezie en afgunst onder hen. Maar Bouta leunt wel op hen, als deze groep inziet dat ze misbruikt worden en afstand neemt. Dan is t afgelopen met regime Bouta.

 31. Komt bijna dictatoriaal over. Maar een ding is met zekerheid vast te stellen, nu en in de toekomst en dat is dat alles wat deze paarse duivel aanraakt of mee in contact komt of de naam van draagt paars vervloekt is. Allen die onberechte mensenrechten schenders, bij verstekveroordeelde drugsbonzen, moordenaars, leugenaars aanbidden en vereren of op welke wijze als afgod zien, zijn waarlijk paars misdadig en corrupt vervloekt. Wo ka tang drage en verere a didibri foe verworden narco dictatuur op , wo ka. Zelf in het buitenland bij het horen van de naam Suriname sma e taki….mi no sabi pa a de ma wel mi sabi datie wang maffia president e regeri sang zoon en stiefzoon sroto gi maffia praktijken. Wat een paars kloter volk zijn al die ndpers sa ding lijder e mek dang ka, dee nanga dee moro ka.

 32. Oma bari lafu, a alesi disie mi dati nooit e go bai, desnoods mi njang casaba nanga groen bana, ma alleen al het feit dat a merk de ddb1 en ddb2 mi habi aptijt keba. Mi baas gi deng dong moro buriki leba nanag bakroe sma sa stem tapoe eng. Ka ai ko gi, niet eens gratis ete, drinke en huisje deng burikies diesi tjiesie. A no gi mi pa Ludwig, ma na gi deng dong pina mofina paarse klootzakken.

 33. Webmaster

  Oom Ludwig van Abrabroki,
  Gelieve nederlands als voertaal gebruiken .

  Bedankt voor verzoek.
  MVG.

 34. Goed.
  Maak de rijst tot president en stop de lummel in de grond.Kijken of hij wat voort brengt.

 35. suresh algoe ( Gastapo van SU) zak door de stront
  Hoe haal je het in je ede om de naam van de Rover , Moordenaar en Vernietiger van SU desiree delano bouterse zo te ere.

 36. De Ncikerianen zijn volledig vernickert. Ik was een tijdje terug in Nicker-ie en de hindoestanen daar spreken allemaal Nickers ipv surinami.

 37. @ Oom Ludwig van Abrabroki,
  De criminelen in Nederland hebben al een bestelling geplaatst:ze hopen tussen de DDB1 e DDB2 rijst ook “de welbekende coke te vinden, verwerkt als DDB1 en DDB2 rijstkorrels”!! Na-so-a-lai- au-exporteer now !!
  Geen Bsmati rijst meer in Nederland .

 38. De plesjident van Nickerie ,doehi, is dit zijn idee geweest??
  Boycotten deze rijstsoorten!!

 39. Zonder moeite te doen wil de crimineel alles op zijn naam staan ,mamapiema bouta!!
  Alle rijst in de mars van mahespalsingh en bouta stoppen. Deze landverrader mahespalsingh gaat zeker een paar hectaren aan grond/kavels cadeau krijgen ,want zoiets laag ga je niet zomaar doen!

 40. Het zal me niet verwonderen als de letters en cijfers DDB1 en DDB2 voor iets anders staan dan de initialen van de president. Maar misschien is de juiste informatie mij ontgaan. Het is in elk geval een grote eer als men de initialen van de president heeft aangewend voor deze nieuwe rijstvarieteiten.

 41. RobG is trots op zijn (rijst)president.Om trots te zijn op mijn (volks)president moet hij meer in zijn mars hebben dan op een rijstkorrel staan..

 42. Zelfs onze rijst is aangetast door de moordenaar.Niets en niemand is bespaard gebleven van deze moordenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.