Surinaamse zangeres Âdïka releast 1e single en clip

7
Surinaamse zangeres Âdïka releast single en clip

De jonge in Suriname woonachtige Dance Hall artiest ÂDÏKA, heeft gisteren haar eerste single en video voor de Nederlandse markt uitgebracht. De release van het nummer, dat een fusion is van afro, dancehall en dance, vloeit voort uit haar samenwerking met het Nederlandse platenlabel Top Notch. ÂDÏKA tekende vorig jaar oktober bij Top Notch, die ook artiesten als Broederliefde, Ronnie Flex en Kenny B. onder zich heeft.

Âdïka (Amani Verwey) laat sinds haar zesde al haar gouden stem horen aan eenieder die dat wilt. Het muziek maken begint echter pas op haar twaalfde. Geïnspireerd door namen als Rihanna, Kehlani en Big Sean, maakt Âdïka muziek die Suriname al langere tijd op z’n kop zet. Het begint met het nummer ‘Accurate’ uitgebracht in 2013. Het nummer behaalde de nummer één positie bij de grote radiostations in het land. Verscheidene hits volgen ‘Music Turn Up’, ‘LMLY’, ‘Work For It’ en ‘Ruff Gyall’ maken de tiener een absolute autoriteit op het gebied van dancehall in Suriname.

De 18-jarige zangeres wil Suriname laten zien dat het mogelijk is om muziek te maken “In Suriname zeggen mensen vaak dat het leuk is om muziek te maken, maar je er niets mee gaat bereiken. Ik wil het tegendeel bewijzen. Dat anderen naar mij kijken en zeggen ‘zij heeft het ook gemaakt, waarom ik niet?’”. In samenwerking met Top Notch wil de nu Nederland veroveren.

De clip:


7 REACTIES

 1. Ik weet niet waarom ze tegenwoordig geschreeuw en gescheld voor muziek laten doorgaan. Zal wel een markt voor zijn en is die er niet dan bombardeer je de mensen met deze spuiterij totdat een markt en een behoefte ontstaat.


  Maak melding

 2. hahahahaaaaaa…surinamers houden van geschreeuw en piraterij.Het levert zelfs awards voor ze!
  Ik hoef niet te vertellen wie de awards aan ze uitreikt!!


  Maak melding

 3. @Ray
  hahahahaaaaaa…surinamers houden van geschreeuw en piraterij.Het levert zelfs awards voor ze!
  Ik hoef niet te vertellen wie de awards aan ze uitreikt!!

  zaterdag 8 april 2017 om 15:06 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  PANNENKOEK RAY,…heeft wat tegen vrouwen,…heel duidelijk,..en vooral tegen mooie vrouwen,bradda jij hebt een probleem..het haten van mooie vrouwen,..of te wel : MISOGYNIE….dus laat je nakijken.het valt altijd op bij jou. ZOEK HULP !!! ..


  Maak melding

 4. Idd, dit is muzik voor de ontspoorde en verziekte jeugd in su. Die zijn gek op dit soort muziek en ze begrijpen er niets van maar schudden met hun grote billen erop los om zo indruk te maken. En wie verdient hieraan? juist……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.