Vrijdag opnieuw protestactie in Suriname

49
Vandaag opnieuw protestactie in Suriname

Op de foto twee deelnemers aan de protestactie gisteren in Suriname. Duizenden mensen kwamen gisteren op de been tijdens een protestmars o.a. georganiseerd door delen van de vakbeweging, ondersteund door politieke partijen, bedrijfsleven, de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname. De protestactie wordt vandaag, vrijdag 7 april vervolgd. De mensen zijn opgeroepen om zich weer om 11.00 uur aan te melden op het Kerkplein te Paramaribo.


49 REACTIES

 1. Op boven natuurlijke wijze zal er een einde komen aan het hoofdstuk didibri en vervloekte rovende criminele gangsters aan de macht. Net zoals zoon en stiefzoon. Ze dachten onschendbaar te zijn, deze vervloekte criminele zonen, ze dachten dat pa afgod hen uit het gevang zou houden met zijn I’m Nasty wet. Ook die paars vervloekte leugenprofeten Stef Me Anus Meye en MisjisosokaDubai konden deze boven natuurlijke wijze van het opsluiten van dit paars tuig, waar didibries bloed door hun aderen stroomt niet voorkomen. Ndp is de leugenvloek en deze leugenvloek kan alleen op boven natuurlijke wijze worden onderbroken, maar eerst zullen vele oerdomme aanhangers lijden on hun oerdomme keuze als wijze les om nooit meer van hun leven leugenaars ( alla leemang na kiriemang) te aanbidden en te vereren. Ndp staat voor geestelijke en moreel verval, onrecht en misdaad. Door elkaar niet meer te bedriegen zal deze vervloekte paarse vloek alleen kunnen worden opgeheven te beginnen bij allen die deze mens der misdaad helpen hun naaste te bedriegen en dat allemaal on hun geldzucht. De paarse roverheid moet haar onstag indienen en stoppen om het volk te bedriegen. Een ndp sprookje van hoop. A no e go kong, de gehele paarse roverheid en lijder zijn paars misdadig ziek van de leugen. Ze zullen met zijn allen het loon van de leugen krijgen te zijner tijd.


  Maak melding

 2. @Oom Ludwig van Abra Broki: respect voor de wijze waarop u “Abra Broki ” in termen van verloedering beschrijft. U geeft keurig een ervaring weer die Abra Broki, een stapje te ver zet. Het is waar dat “Abra Broki”dus voorbij Pur PanGi:”Poellepantje” daar bij winkel Hansoe ( petshop) langs Kankantriestraat, voorbij Noodmarkt, dan benie in Koelipassie, nu Bolletriestraat, langa, langa..go teh surmac en daarachter, baken het af met Slangenhoutstraat…..tja go…CIS…dus SWM…dan praten we over “Abra Broki’ tog?
  Juist: ik loop die route dagelijks..en ik ken de “kromme”, “de boef”” de ghajanees””. en met wie ik ook praat over de diverse problemen zoals de man op de straat ze dagelijks ervaart. Ik heb ze gehoord. “Brada, we pina; dus if wie beroof, dnana fu survive… omgeving “Abra Broki” Ik heb wel kunnen observeren dat de vroegere “koelipassie” nu gerust “djoekapassie” genoemd mag worden. Ik heb na lange tijd geen fatsoenlijk weg gezien, zoals …de harten—stratenof de mooie bomen- straten van ons land: Kankantriestraat, Bruinhartstraat, Peperhartstraat, onze Haroen op de hoek van Calcuttastraat/.Bruinhartstraat, en de Ma-e op de hoek, naast de Moskee aan de Puperhartstraat. Wil je weten over de dokter die op de hoek daar , waar nu een chinese winkel staat. Die dikke joodse dokter, die 25 gulden vroeg om een verzuim attest. Wil je weten waar meester Bere woonde en hoe hij aan dat groothandel van hem kwam. nehehenenehe: Abra broki kan je gerust beschrijven zoals je die dagelijks ziet. Ik zie dat ook. Flits…., flits….veel jongeren uit oost-suriname, veel meisjes uit oost-suriname; verdwaalde hindustaanse jongeren, guyanesen, bedrijjven van chinezen; vooral winkels op alle hoeken van de straten gezien vanuit Kankantriestraat; Van het hogerhuijstraat; Slangenhoutstraat , aangrenzend Hernhutterstraat…boy!, En daar , daar tussen al jou nachtmerrie loopt die ene straat, langs waar vroeger de Acme-store was, de huidige Rapar van familie Pierkhan., met baas Hasnoe op de hoek, weetje van die vogels. Wel; sinds NDP aan de macht is, verdwaald zelfs Bruinswijk in onze buurt , als hij bij Pansa op bezoek komt zegt hij; “ik dghaact, dat hier FOTO was, maar ik zhie alleen djukaash, ghoe kom zxo!! Import probleem van de vernietiger van Suriname. Het gevolg is: hou ze dom; hongerig en geef ze bruine bonen met rijst, dan heb je ze. ik hoef niet verder te gaan, het gevolg beschrijf je in geuren en kleuren. Thanks…Morgen ga ik kijken hoe ik de dag overleef. Ik hoop dat morgen een agent en een militair voor me deur staat om me te beschermen. Mijn naam is: mijn god!.


  Maak melding

 3. A futuru fu den jonku-wan pori!
  Unu a sranan pipel kan kinki a situwâsi disi. Unu no’m sidon nomo! Opo go tap strati en waka gi a futuru fu wi lobi kondre Sranan en gi Den jonku-wan fu tamara!

  Tra fas no De! Bouta gwe!


  Maak melding

 4. Ga zo door, dit is jullie redding v a n deze ellendeling. Laat nu zien dat jullie niet dom zijn . De koek is op bij deze klootzak en zijn volgelingen !


  Maak melding

 5. Wat nu gebeurt in Suriname doet denken aan de situatie in 1982. De oppositie naar Bouterse werd steeds heftiger. Via de media, radiostations zoals ABC en Radika, kranten, zoals De Ware Tijd, vakbondsleiders zoals Daal, steeds luider werd de kritiek.

  Bouterse begon het benauwd te krijgen en greep in. Ook nu zal Bouterse zich niet prettig voelen. Hij is nu een oude man en heeft nog steeds veel te verliezen. Wat kan hij doen?

  Hij kan het negeren, in de hoop dat het vanzelf over gaat. Hij kan het volk wat kluifjes toewerpen, benzineprijs niet verhogen of zo iets, maar dat zal niet genoeg zijn.

  Hij kan proberen het leger en de politie er op af te sturen, maar als die niet gehoorzamen dan is het definitief afgelopen met hem. Iedereen ziet dan dat hij machteloos is. Hij zal dat wellicht niet durven

  Als laatste wanhoopspoging kan hij leden van zijn boevenbende er op af sturen om door terreur angst te zaaien. Was de bestuurder van de Hummer een van hen?

  Hij kan proberen de leiders aan te pakken via zijn criminele handlangers, een laatste wanhoopspoging. Als dat gebeurt breekt de hel los.

  Volk, bescherm uw leiders!

  Bouterse weet dat zijn einde nadert, in meer dan één opzicht, maar hij zal zolang het kan zich aan de macht vast blijven klampen. Deze strijd is nog lang niet gestreden. Er komen gevaarlijke tijden aan in Suriname.

  Surinamers moeten nu laten zien dat ze één volk zijn waar ook de aanhangers van de NDP bij horen. Ook de intentie van de NDP is een welvarend Suriname en ook de aanhangers van de NDP willen alleen maar een beter leven.
  Bouterse heeft ze misleid en gebruikt. Het zou goed zijn als de oppositie de hand uitsteekt naar de goedwillende NDP-ers.Tenslotte hebben alle gewone Surinamers hetzelfde verlangen, een fatsoenlijk en respectabel leven.


  Maak melding

 6. BOUTA WAT IS JE REACTIE HIEROP???????

  YU MPP BEEST.

  ZE MOETEN JE OPHANGEN, YU DAGU!!!

  EN JIJ GELOOFT IN EEN GOD. JIJ BENT GEZEGEND DOOR EEN DOMINEE. ALLEMAAL POPPENKAST.

  HET VOLK IS GOD.
  ALLEEN JULLIE KUNNEN VOOR EEN OPLOSSING ZORGEN EN NIET GOD.

  WANT GOD BESTAAT NIET MENSEN.

  IS NIET GOD HEEFT ONS GECREËERD,
  MAAR WIJ HEBBEN GOD GECREËERD.


  Maak melding

 7. Naar mijn mening kan de oppositie en de vakbonden de mensen beter kan gaan voorbereiden op de economische crises die vele landen treft. Het gevaar zit erin dat deze crises kan uitgroeien een gigantische wereldwijde economische crises, en deze crises is echt niet veroorzaakt door de regering Bouterse. De wereld economie is één grote zeepbel.

  Suriname ondervind slechts de effecten van de crises. De Europese Unie tracht deze crises weg te werken door per maand meer dan 100 miljard Euro in de economieën te pompen. Hoe lang blijft men nog obligaties opkopen om de schijn economie draaiende te houden.

  Natuurlijk is het vervelend dat een deel van de bevolking de rekening gepresenteerd krijgt echter heeft de regering weinig keus. Interne monetaire financiering (zgn geldpers aanzetten) is geen optie. Zaak is nu het hoofd koel te houden en verder te werken aan het herstel.


  Maak melding

 8. @ Mokro,
  Je hebt een goede sociaal/geografische beschrijving van Äbra Broki gegeven. Koeli-we”” trong “Djoeka-we” ! Dank zij Brunswijk en Bouta !!
  Verschrikkelijk als je de verloedering ziet. Waar zijn de goed onderhouden woningen zoals die van Islam Ramdjan. Djoeka,s slopen alles !! Dit gebied is de “Misieka-Dubai”geworden van awaridomri Misiekaba !! Alleen de Chinese winkeliers floreren nog in deze buurt. Maar voor hoelang nog ??
  Zelfs Latour-gebied ziet er beter uit .En toch, Bouta en Brunswijk zullen in dit gebied meer stemmen binnen halen dan andere partijen ! in deze ghetto-gebied, waar nieuwe Djoeka,s als djinipies worden geboren . Vroeger scholden ze op de “foto-Negre” maar geboren “foto-Negre’s” en anderen hebben vän huis uit “waarden en normen”geleerd, en wat “mijn en dijn” betekent !
  @ Oom Ludwig van Abrak Broki: ik begrijp dat je hart bloed, als je de verloedering ziet op Poelepantje/Abrabroki.Maar het schijnt dat: Sodom en Gomora hoog in de banieren wordt gevoerd door de binnenland bewoners, in alle gebieden waar ze zijn neergestreken .Dit is niet meer te stuiten !!!!.


  Maak melding

 9. De Fronters hebben iedere vooruitgang van het land gedwarsboomd. Fronters hebben alle ruimte, tijd en financiën gehad om een welvarend Suriname neer te zetten. Door hebzucht hebben ze dit voornemen nooit kunnen realiseren.

  Dat het Suriname economisch tegenzit wil nog niet zeggen dat een realisatie van een welvarende land aan de noordkust van Zuid-Amerika niet realistisch is. Het is betreurenswaardig dat Suriname is getroffen door de staart van de grote economische crises in Europa en Amerika heeft gewoed.

  De stilzwijgende meerderheid staat nog steeds achter deze regering.


  Maak melding

 10. Wie komt er hierna?

  Een heleboel argumenten worden gebruikt om de demonstranten te demotiveren.
  Niemand is goed genoeg voor deze mensen. Dit is exact de reden waarom deze mensen in 2010 op de ndp hebben gestemd. Het was te stabiel, hr. Venetiaan was te traag, het ging niet snel genoeg.

  Nu vertonen deze mensen hetzelfde gedrag, alles moet gisteren opgelost zijn.
  Als je logisch nadenkt, dan is dit natuurlijk onmogelijk, maar je moet ergens beginnen.

  Ik wens deze mensen suc6 met het planten van hun tomaatjes, maar je moet niet raar opkijken als je producten geroofd worden omdat je zo egoïstisch bent en geen rekening houd met je omgeving, die het erg moeilijk heeft.


  Maak melding

 11. @mokro
  Bedankt voor je posting.
  ik kwam daar wel eens, toen ik een jaar of zes was (jaren’60). Voor alle zekerheid, misschien zit ik er namelijk helemaal naast, de Koningstraat is toch ook daar?


  Maak melding

 12. @parbo,

  Die versleten langspeelplaat van je werkt niet meer, gebruik Spotify of zo iets!

  Front bestaat niet meer. Dus wie bedoel je eigenlijk met front?
  Deze regering heeft in 2010 op alle cruciale plekken ndprs geplaatst. Het zijn geen ambtenaren van andere partijen die beleid maken, dat hebben jullie zelf gedaan. Als je kwaliteit vervangt door politiek dan krijg je dit. Welk deel van deze gebeurtenis snap je niet?

  Deze regering zit al 7 jr aan en heeft geen flikker uitgevoerd. Het enige was ze hebben gepresteerd, is het wereldrecord leningen verbeteren. Trouwens volgens het internationaal nieuws heeft suri de hoogste inflatie van de wereld. Ook dit gegeven wordt verbloemd.

  De rek is eruit, die baas van je heeft een kans gekregen zoals jullie vroegen.

  Enough is enough, geef het op.
  Das makkelijk voor jou met je Hollandse veteranen uitkering.

  Dag parbo


  Maak melding

 13. Hoe oud is de posting van Parbo. Decennia oud
  Dat is lachen.
  Ik lees en het is geen typefout, aangezien het vele malen in de posting terugkomt, het woord crises. Het moet toch echt crisis zijn. Misschien bedoelt hij dat de wereld een economische crisis heeft doorstaan en natuurlijk Suriname ook, maar dat Suriname nog één of meer crises heeft doorstaan, naast de economische. Ja, dan is de meervoud vorm juist. Zij die in Su wonen merken dit helaas iedere dag.
  Ik lees ook dat de wereld nog in een economische crisis zit. De EU wordt hierbij als voorbeeld genoemd. Haha.
  Het klopt dat de EU en de VS een opkoop programma uitvoert/hebben uitgevoerd.
  Het gevolg is: dalende werkloosheid, begrotingsoverschotten, langzaam stijgende prijzen tot het gewenste niveau van 2% per jaar.
  Het beleid heeft zijn vruchten afgeworpen.
  SU heeft ook iets gedaan: vele leningen, ook hier vruchten? Zo ja, dan hele zure: toename criminaliteit, toename werkloosheid, toename inflatie, toename …..
  Als laatste lees ik interne monetaire financiering en dan staat er voor alle zekerheid bij geldpers aanzetten.
  twee opmerkingen
  1.bestaat er dan ook zoiets als externe monetaire financiering?
  2. Geldpers aanzetten. Bedoelt de schrijver dat er een mannetje of vrouwtje op een knop drukt en er dan meer bankbiljetten worden gedrukt? Haha, zo gaat dat niet.
  Maar om te eindigen zoals ik begonnen ben met de opmerking: is deze posting van decennia geleden?
  Ja, toen drukte een persoon op een knop.
  Posting kan derhalve zo de prullenbak in


  Maak melding

 14. @ Pico; Abra Broki, is in de verlengde van Koningstraat, dus Zuidelijk. Koningstraat is Noordelijk. In deze straat heb theater Liberty. Abra Broki begint bij de houtzagerij richting Kankantriestraat.


  Maak melding

 15. @parbo
  die zwijgende meerderheid zie je nu op straat
  of ga je nu, omdat het niet lukt, opeens in de slachtoffer rol zitten
  wha ha ha ha
  kennen we ook al, probeer iets anders of is het niet tijd om een echte baan te zoeken
  hoewel het heel moeilijk voor je zal worden als krankzinnige


  Maak melding

 16. Een regering jaag je niet naar huis met een protest, aldus hooghart.

  Hooghart lees je wel eens kranten?
  Is de pres. van Brazilië niet weggejaagd na protesten tegen corruptie?
  In Gambia is de pres ook opgestapt, onlangs ook in Zuid Korea.
  En vandaag… lees effe het nieuws protest tegen Zuma.

  Conclusie een protest in Suriname met als doel het wegjagen van de regering is mogelijk en zal ook gebeuren.


  Maak melding

 17. Zodra je andere geluid laat horen op waterkant wordt je van alle kanten aangevallen maar dat geheel ter zijde. Laat 1 ding duidelijk zijn, deze protesten worden slechts gevoerd door een paar duizend mensen en niet door tienduizenden.

  En dat bedoel ik met de zwijgende meerderheid. De zittende president kan alleen afgerekend worden via een stembus gang, eerder zal de man niet vertrekken.


  Maak melding

 18. nieuwe verkiezingen stelt parbo voor
  goed idee, het wordt zeker een beetje te heet onder zijn voeten
  pas maar op, want bouterse houdt niet van verraders.


  Maak melding

 19. @parbo
  Als je het gevoel hebt, dan je bent aangevallen, nou sorry dan.
  Oeps, ik leef nog.
  Natuurlijk mag je een andere mening hebben, maar mogen anderen dit ook.

  Tip: beelden van gisteren op ‘wakker Suriname’ en ‘action nieuws’.
  Zingende demonstranten op de tonen van Bob Marley.
  ‘One love’ en Redemption song denk ik. (kippenvel moment).

  “Won’t you help to sing this song of freedom.
  Emancipate yourself from mental slavery
  None but ourselfs can free our minds.
  Have no fear..”

  Parbo one love too you too.


  Maak melding

 20. ik heb 1 vraag waar is het geld gebleven tijdens de srefidensi toen nps en vhp aan de macht was. is er iemand die mij dat kan uitleggen. en daar is de hele corruptie begonnen


  Maak melding

 21. Er is paardenziekten uitgebroken in Suriname. Het is te hopen dat deze zieke paarden snel worden afgemaakt, en veilig en goed worden opgeruimd in Suriname, waardoor dit niet overslaat op DDB. DDB eet paardenvlees, Ie kan Sjie (h)asiemetie mindrie ing tifie tai taki en a tongo foe pikin ingibooi bruin foe (h)asiemetie. A mofo no kan smeer boen/buenos nanga so mani/many (h)asiemetie.

  T ‘e kil dies doro wan presie ai por a plee, po(o)rlai, M’e taigie!, Look san d’e peza in sranan sins a man doro!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. Ga door met actie voeren surinamers.Ga door totdat de klootzak bouta zich overgeeft.Hij heeft wapens maar wij hebben een stem! Eenheid is ons macht.
  Ga zo door …..laat niets en niemand je tegenhouden,,,,,


  Maak melding

 23. Parbo zegt..
  ‘De stilzwijgende meerderheid staat nog steeds achter deze regering.’….
  Hij bedoeld de stilzwijgende meerderheid namelijk…RobG, ,do the wrong thing,Damsco Pannekoek,Paraman.en 10 anderen….
  Dit kan je toch geen meerderheid noemen toch Parbo!’


  Maak melding

 24. @Parbo, ongeschoolde mensen als jou kunnen beter stil blijven……om te leuteren over crisis of economie…..je mag praten als je een “econoom” bent en een topfunctie bij een groot bedrijf hebt……zo niet……ga schaafijs eten met je vriendjes op straat!!!


  Maak melding

 25. 💰💰💰💰ZO IS ONS GELD O.A. VERDWENEN ..VERDAMPT …EN DAAROM PIENAART HET VOLK ONNODIG EN WORDEN NOG STEEDS SYSTEMATISCH BELAAGD MET PRIJSVERHOGINGEN OVER DE GEHELE LINIE EN HET VOLK MAG NIET KLAGEN..EN DIT HIERONDER IS SLECHTS DE TOP VAN DE IJSBERG

  🔺 voordat Ramon Abrahams Minister werd in 2010, reed hij zeer een oude Toyota Prado (a wreck), iep doorgaans op badslippers( zgn deliailahs),en bedelde steeds vrienden benzinegeld om te kunnen tanken.

  Nu vliegt deze m.fucker letterlijk en figuurlijk van property tot property met eigen helicopters over t gehele Land,

  zn dochter Rachel ABRAHAMS die met GIOVANNI RIDLEY is getrouwd koopt o.a. alleen loui fuiton kleding en tassen die een gemiddelde prijskaartje hebben van starting € 5.000 .

  Schoonzoon GIOVANNI RIDLEY heeft laatst een behoorlijk miljoenen 💰 kapitaal van sbb gestolen in valuta binnen SBB kringen zegt men 10 miljoen usd.
  Het bedrijf is dus virtually bankcrupt gemaakt en kan haar schuldeisers ook niet meer betalen..denk aan die autofleet van Nissan waarop Jong Tjien Fa laatst beslag op had gelegd.

  Bij de NV Luchthavenbeheer is de voormalige direkteur Lesley Winter(ndp’r) gewoon vertrokken met 17 miljoen usd.
  De huidige Direkteur CHOTKHAN (voormalig vhp’r)doet alsof zijn neus bloed en heeft tot nu toe de zaak niet aangegeven aan de PG voor onderzoek.

  Bij elke staatslening die gilmore hoefdraad afsluit gaat een deel als commissie(finders fee) naar zijn eigen prive rekening in t buitenland en een ander deel naar de prive rekening van bouterse;
  Pijnlijke is dat Suriname ook deze gelden die als commissie zijn uitbetaakd moet terug betalen.

  Het geld dat melvin linscheer heeft ‘verdiend’ met de goudsector is 10 miljoen USD ..dat van gerold dompig is ook een soortgelijk vermogen dat is weggefragen met zgn ordening Goud Sector.

  Dompig is al een maand geleden plots verdwenen uit Suriname met onbekende bestemming..heeft op de valreep de SURICHANGE BANK opgelicht… hij heeft behalve een Sur DP Paspoort nog zijn (Arubaanse) Nederlanse EU Paspoort..hij kan dus gaan waar hij wil met ons geld dus van t volk van Suriname ..daar de Regering alleen notorious CRIMINALS faciliteerd is dus een alon bekend feit

  Het gaat me ook niet verwonderen als je straks hoort dat Gilmore Hoefdraad op een van zijn talloze buitenlandse reizen..besluit om nooit merr terug te keren naar Surinane.

  WIE IS DAN HIERVOOR VERANTWOORDELIJK ???


  Maak melding

 26. Zo worden mensen die opkomen voor hun belangen geintimideerd,

  Stakende leerkrachten zullen niet worden uitbetaald over de dagen die zij in actie zijn. Dit bevestigt Onderwijsminister Robert Peneux tegenover Dagblad Suriname. Schoolleiders zijn in een memo meegedeeld de presentielijsten van donderdag en vrijdag in te leveren bij het Bureau Lager Onderwijs.

  Dit noemen we puur dictatuur.


  Maak melding

 27. Het is zo simpel voor het volk om een gevaarlijke gek uit te schakelen….zie Mussolini / Ceausescu / Saddam Hoessein / Khadaffi. Dat is DE manier om schoon schip te maken en een positieve doorstart beginnen.


  Maak melding

 28. Ray
  Zo worden mensen die opkomen voor hun belangen geintimideerd,

  Stakende leerkrachten zullen niet worden uitbetaald over de dagen die zij in actie zijn. Dit bevestigt Onderwijsminister Robert Peneux tegenover Dagblad Suriname. Schoolleiders zijn in een memo meegedeeld de presentielijsten van donderdag en vrijdag in te leveren bij het Bureau Lager Onderwijs.

  Dit noemen we puur dictatuur.

  ———————————————————————————

  Ray, destijds hebben leraren actie gevoerd om het herwaarderingsprogramma. De overheid voert dat nu uit. Er is geen enkele reden om in actie te gaan voor leerkrachten. Kinderen zijn nu de dupe hiervan. Dat er loon ingehouden wordt is terecht.


  Maak melding

 29. Counter

  @Parbo, ongeschoolde mensen als jou kunnen beter stil blijven……om te leuteren over crisis of economie…..je mag praten als je een “econoom” bent en een topfunctie bij een groot bedrijf hebt……zo niet……ga schaafijs eten met je vriendjes op straat!!!

  ———————————————————————————-

  Beste Counter, net als ieder ander geef ik mijn mening op waterkant. Sinds wanneer is je hoogst genoten opleiding of een baan criteria of je mag reageren of niet. Het moet niet gekker worden. Heb je al vaker betrapt op infantiele reacties maar dit slaat als een tang op een varken.


  Maak melding

 30. Het Einde Van Het Tijdperk Van DDB Is Al Begonnen.

  Let Op!

  Voor De Kerst Is Die Weg!

  Vele dictators in de wereld vluchten naar andere bananenlandjes, worden door de USA/Seals, of eigen burgers van het land afgezet of worden vermoord.

  Voorbeelden:

  Sadam Hoessein van Irak,
  Mohammed Gadaffi van Libië,
  Noreiga van Panama werd door de USA opgepakt en kwam in de USA gevangenis te recht,
  Maurice Bishop van Grenada werd door de USA afgezet en werd door zijn eigen volk vermoord,
  Papa Doc en Baby Doc van Haiti, werden allebei weggejaagd,
  enz, enz.

  Het gaat financieel, economisch, sociaal, politiek, enz zeer slecht met Suriname en de Surinamers. Vele ondernemingen sluiten hun deuren, personeel heeft geen werk meer, de lonen die nog betaald worden door de overige ondernemingen zijn nauwelijks voldoende om van te kunnen leven. Goederen in de winkels zijn niet te betalen, denk dan aan eerste levensbehoeften, mensen kunnen niet betalen voor water en elektriciteit in hun huishouding, bustarieven, boottarieven, Alcoa/Suralco die dreigen Suriname voorgoed te verlaten, armoede in alles, devaluatie van de sdr, valuta dat er onvoldoend is, geen medicijnen, criminaliteit, aadolie- en goudprijzen die laag internationaal laag zijn en Suriname daar onvoldoende opbrengsten heeft, benzineprijzen die in Suriname gestegen zijn en in alles doorwerken, producten duurder worden. Leningen bij buitenlandse banken door de minister/bankdirecteur van de Surinaamse bank, IMF dat Suriname de duimschroeven stevig aandraait, corruptie, enz

  Aangezien DDB tegen al deze problemen geen beleid kan maken om deze problemen op te lossen, ga dan na wat er rest.

  Het Volk heeft geen vertrouwen meer op DDB en deze rest dan niets anders dan op te stappen. Hij houdt het niet vol om op de troon te blijven zitten.

  DDB de man die op de troon wil zitten, maar toen hij op de troon zat, zag hij boven zijn hoofd het zwaard van Damocles dat aan paardenhaar hing dat elk moment kon afbreken en het zwaard van Damocles zijn hoofd in tweeën kon splijten.

  DDB, de sergeant:
  – die van uitging door een staatsgreep te plegen op 25 februari 1980 hij nooit, never, nada, niks, nul, nunca, notie meer van staatshoofd af zou zijn,
  – 8 december 1982 15 andersdenkenden standrechtelijk liet executeren,
  – verantwoordelijk is voor de MoiWana86 moorden,
  – verantwoordelijk is voor de neppe amnestiewet,
  – die er voor zorgt dat het 8 december 1982 strafzaak bij de rechter/krijgsraad niet vlot verloopt,
  – voor 11 jaar veroordeeld voor drugscriminaliteit in Nederland en deze straf moet komen uitzitten,
  – DEA van de USA wil hem ook verhoren voor zijn betrokkenheid voor drugscriminaliteit naar de USA,
  enz, enz.

  Hij dacht door dictator te zijn zijn vege lijf kunnen redden, maar een volk dat honger en dorst lijdt kan hij niet tegen houden.
  De gewapende machten weten dat zij nu de kant van het volk moeten kiezen, want als ze dat niet doen, zijn ze het haasje als DDB weg is. Ze weten dat alle kracht bij het arme volk, waarvan zij ook deel uit maken thuis horen.

  DDB:
  – Take you bundle and go – Mighty Sparrow
  – King Stars – Tek Joe Bondroe Dai Gwe

  Einde Oefening, Voor De Kers Ben Je Weg!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 31. De Broki was een ophaal brug zo als er zo veel te zien is in Hollandse dorpen.Er werd er in het verleden tol geheven om er over te gaan.Dus zij die niet wilden betalen,waden de kreek over.En daar voor ontdeden ze zich van de meeste kleren.
  De bakra had de halve cent voor de brug maar de zwarte ontdeed zich van hun pangi en waadde de kreek over.
  Eens is er daar een lijk gevonden van een bakkersknecht.Deze verkocht huis aan huis broden voor de bakker.Had een’kennis’een broodje op borgoe gegeven.En toen hij na wat dagen naar zijn geld vroeg,werd hij door de borgoe nemer doodgestoken en in de kreek gegooid.
  Dat is voor zo ver bekend de eerste misdaad bekend aldaar na de emancipatie.


  Maak melding

 32. @Parbo
  Als jij denkt dat er alleen maar tevreden en blije mensen in Suriname wonen heb jij het mis!
  Ik denk dat jij de realiteit mist in Suriname. Elke maand moet men in staking gaan om salaris uitbetaald te krijgen.Iedereen staakt verspreid om de 1 of andere redenen,men doet dit niet omdat men het leuk vind .Jullie van de ndp zijn het gewend te zien dat iedereen apart staakt zonder resultaten te bereiken .En je baasje lacht het hardst wanneer hij de groepjes verspreid over de maand ziet . Hij neemt zijn fatu en klaar is hij met ze. Nu spert hij zijn ogen wagenwijd open en jij ook. De menigte heeft jullie doen schrikken.Het volk heeft meer macht dan je baasje die 15 burgers moest doden om macht te tonen!!Het volk van Suriname gaat afrekenen met je baasje. Nee,wij gaan hem niet doden we gaan hem afzetten en voor de rechter sleuren!


  Maak melding

 33. A no gi soso a paarse leba bakru zombie dronken van ParBo bier e teki slag na slag te verwerke gi de grootste misdadiger die het land heeft voortgebracht. Oma nanga opa taki, Wiens ai ka na soso lobi baas eng paarse misdadge schijt en druiperige pis, ndpsma na deng tjarie a paarse roof/moord/misdaadvloek.

  Ooit brunswijk. ook een misdadig product van didibri beng go na skoro na Abra broki. Ooit juffrouw bari eng en taki, joe dati e gro op vo galg en rad.


  Maak melding

 34. @Ray, realiteit is dat de bevolkingmet overweldigde meerderheid voor de NDP heeft gekozen. In die zin spelen de dec.moorden dossiers geen rol meer in Suriname.

  Nu zijn een handjevol met mensen aan het demonstreren en jij denkt dat de bevolking de zittende president aan de kant wil schuiven. Van welke planeet kom je ?

  Er zal uitgezocht moeten worden wie achter de protesten zitten en door wie de boel gefinancierd wordt. Het staat als een paal boven water dat deze mensen een gevaar de staat vormen. Hoop dat de veiligheidsdiensten zsm deze mensen kunnen verhoren. Ontwrichten van de samenleving kan niet zonder consequenties blijven.


  Maak melding

 35. Een huis stort pas in als de fundamenten het begeven. Het kan regenen, het kan waaien, het huis blijft staan zolang het fundament in stand blijft.

  De fundamenten van de president zijn het kiezersmandaat, zijn achterban en de gewapende machten waar hij het gezag over heeft.

  Toen de Joden uit de Egyptische ballingschap het beloofde land binnen trokken moesten ze Jericho veroveren. Jericho had hoge sterke muren.
  Ze liepen zeven dagen rond de stad en op de zevende dag bliezen ze op de trompetten en de muren storten in!
  Een wonder? Nee, zeven dagen lang hadden mineurs de fundamenten ondergraven en op de zevende dag waren ze klaar.

  De protestmanifestaties zijn indrukwekkend, maar ze tasten de fundamenten niet aan. De fundamenten moeten ondergraven worden. De oppositie moet duidelijk maken dat de aanhang van de president welkom is om mee te doen bij het vorm geven van het nieuwe Suriname.
  Ook die mensen willen een beter leven en een toekomst voor hun kinderen. Maak ze duidelijk dat de president ze dat niet kan geven!

  Als zijn aanhang wegloopt dan verliest de president ook de rest van zijn fundamenten. Het zal niet gemakkelijk zijn, de man vecht letterlijk voor zijn bestaan, maar zijn tijd is voorbij.


  Maak melding

 36. Parbo@
  Dit schrijf jij niet zelf dit is een soort taal gebruik van jou wat we niet gewent zijn, maar LUL niet zo stom, we moeten uitzoeken wie er achter deze demonstratie zitten, wil je die, als het bekent is, laten liquideren net als in 1982 idioot


  Maak melding

 37. @@ Parbo en soorten!!! opo yu ay yu ka yu!! en lesie a sani!!

  De onderstaande heeft het georganiseerd en verantwoordelijk voor!!! Het hoeft niet meer uitgezocht te worden!!
  De vakbeweging en ondernemersvereniging Akmos zijn de initiatiefnemers van het massaprotest. De bedoeling is de prijzen van brandstof terug te krijgen op het oude niveau. Van de oppsoitiepartijen doet alleen ABOP van Ronnie Brunswijk niet mee. “Eenmaal gestart met het voeren van acties, moeten die worden voortgezet tot het doel is bereikt. Wij lopen pas mee als wij van oordeel zijn dat de maat vol is”, zegt Brunswijk.

  @@ Haco!! datna tori!!


  Maak melding

 38. Par(anoide)bo…

  jij bent een gevaarlijk cocktail van Bouterse en Erdogan. Identieke ideeen. Gevaarlijke geindoctrineerde, paranoïde hersenloze gek.


  Maak melding

 39. @parbo
  wat uitgezocht moet worden is waar al het geld gebleven is en wie jij bent
  dan kan je bezoekje verwachten van de bevolking die zijn geld terug eist
  niemand vergeet iets, alleen een sukkel denkt dat


  Maak melding

 40. @Parbo
  Kerel toch,iedereen weet de er verkiezingsfraude gepleegd wordt in Suriname.Je denkt toch niet dat we de moordenaar gaan geloven en aannemen dat hij de waarheid zegt/predikt?
  Om de waarheid niet te vertellen daarom heeft hij toch zichzelf met amnestie beloofd?Hahahahaaaaaa…niet de mensen die protesteren maar je baasje is een gevaar voor Suriname. In de 37 jaren heeft niemand een coup gepleegd,niemand heeft een ander uit hun bed gesleurd en in Fort Zeelandia geexecuteerd,om enkele vb voor je op te
  noemen .zie je nu wie een gevaar voor Suriname vormt.De kop van je baasje staat opn de inter en europol te prijken als Wanted!
  Schaam je parbo,schaam je een ndper te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.