Surinaamse oppositie dik tevreden over grote opkomst massaprotest

52
Duizenden bij protestdemonstratie tegen regering Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – De oppositie in het parlement is dik tevredenover de massale opkomst bij de protestmanifestatie tegen het regeerbeleid. De politieke partijen in de oppositie hebben allemaal bijgedragen aan het mobiliseren. Burgers hebben hun misnoegen kunnen tonen en dat is het belangrijkste, vinden de oppositieleiders.

Onder meer de Nationale Partij Suriname, NPS, vindt de opkomst veelzeggend. “Na lange tijd is er weer zo een grote menigte op de been gebracht. De samenleving is ervan doordrongen dat het zo niet verder kan. We willen geen toestanden die het volk armer maken”, zegt NPS-voorzitter en parlementslid Gregory Rusland tegenover de Ware Tijd. De NPS staat helemaal achter de vakbeweging.

De vakbeweging en ondernemersvereniging Akmos zijn de initiatiefnemers van het massaprotest. De bedoeling is de prijzen van brandstof terug te krijgen op het oude niveau. Van de oppsoitiepartijen doet alleen ABOP van Ronnie Brunswijk niet mee. “Eenmaal gestart met het voeren van acties, moeten die worden voortgezet tot het doel is bereikt. Wij lopen pas mee als wij van oordeel zijn dat de maat vol is”, zegt Brunswijk.


52 REACTIES

 1. Oppositie dik te vreden.
  Chan wil in zijn droom president van suriname worden en gajadien vp.
  twee waardeloze rasistische figuren in suriname. chan wie wordt dan first lady in je droom????????????


  Maak melding

 2. Met deze moordenaar en boef van Abop moet ook direct afgerekend worden. Anders kga je straks weer een nietsnut als volksvertegenwoordiger krijgen.


  Maak melding

 3. Tot nu toe alle bovenstaande reacties gelezen.
  Tokkies zijn weer aan het woord.
  Deze mensen hebben geen fatsoen laatstaan principes.
  De een is dommer dan de andere.
  Ik schaam mij om de reacties van de abanies te lezen.
  Zeker van huisuit geen opvoeding gehad.


  Maak melding

 4. Mijn felicitaties aan het surinaams volk voor een geslaagde dag,
  Wij gaan door met onze protestacties…doorgaan mensen,,doorgaan …de strijd niet opgeven…


  Maak melding

 5. Een man komt de eer toe en dati na Curtis en aanhangers. Oppositie mag breti, ma deng beng laf vanaf a begin e lokoe via kantlijn. Nooit deng tja wang soft gi Curtis en friends. Ma deze protest manifestatie is toch hoopvol gebleken. Vele oerdomme paarse verpauperde aanhangers zijn paars ontnuchterd en alleen al bij het horen van de naam ddb deng begin vloek, kaolo leugenaar, rover, dief, staatkasrover, bankrover, Boefdraad mpp dr,mr in de Roverskunde. Ai boi, al bij al is dit het begin om deze duivelse sluwe gemene paarse misleider met heel veel bloed aan zijn klauwen die voor heel veel menselijk en dieren leed sinds 1980 heeft gezorgd, weg te jagen. Al die paarse stinkend rijke elite adviseurs ( oude lullen) en paarse roverheid ( vele zijn boelers) zijn degenen, naast het diehard oerdom paars zombievolk zoals Parbo die te beklagen zijn voor alle misdaad en armoede en komende ellende. Hadden zij maar niet moeten stemmen op deze duivel en zijn trawanten. De strijd zal heel zwaar worden. Didibri is een zeer hardvochtige duivel. Zelf die paars idiote verworden awariedomries Stef me grote Anus en Misjiesosoka Dubai konden die demonen in hun baas niet uitdrijven en die duivelse geesten van geldzucht, eer, roem, en macht zijn zelf bij hen ingedreven. Hoe is het mogelijk dat wang voorganger e lobi so wang didibri leki eng baas. Simpel, deng mang na zelf roofzuchtige wolven in schaapskleren, soort zoekt soort, valse apostelen en profeten die voorheen werder gestenigd toen bleek dat het leugenprofeten waren. Bijbelbuku skrifi wees waakzaam voor zulke leraars. Hun eigen paars baas gelovige aanhangers zullen hen dan ook ter verantwoording roepen, niet met steniging zoals geschreven staat in het O.T. maar voor oplichting en misleiding. Opgesloten moeten zij worden samen met de grootste rover van dit ooit rustig vredig mooi land, verworden narco misdaadstaat, want hun baas betaald ze met geld gestolen uit de staatskas afkomstig van de belastingbetaler. Meer dan 100.000 mensen moeten de paarse duivel en zijn roverheid verdrijven uit dit land, met al zijn vervloekte volgelingen. Ndp is de roof, moord, leugen, armoede, drugs en misdaadvloek olv. didibri, valse awariedomries en roofzuchtige corrupte trawanten. Wo ka tang lobi baas didibri.


  Maak melding

 6. @Surinamer

  Last van nachtmerries?!
  Het lijkt alsof je baasje bouta in je kop woont.
  ‘nachts fluistert hij een heleboel koeterwaals in je oren en dat alles bezorgd je een heleboel nachtmerries.


  Maak melding

 7. surinamer

  Oppositie dik te vreden.
  Chan wil in zijn droom president van suriname worden en gajadien vp.
  twee waardeloze rasistische figuren in suriname. chan wie wordt dan first lady in je droom????????????

  ————————————————————————

  @Surinamer, ik hoop dat Ingrid Bouterse zijn vrouw wordt. Dan kan hij zo af en toe in haar bek pissen.


  Maak melding

 8. De anti Surinaamse houding van de oppositie verbaasd niet. Waarschijnlijk hebben ze instructies gekregen van hun blanke Noordzee meesters om onrust te creëren. Wij trappen daar niet in. Wij hebben ze in het vizier. Als de tijd rijp is wordt er afgerekend. Wat moet je anders met landverraders.


  Maak melding

 9. Enige juiste manier is om nu een referendum te organiseren met de vraag of deze regering kan aanblijven of moet vertrekken. Simpele Ja / Nee volstaat.

  Bij een NEE moet de afzettingsprocedure in gang worden gezet. Wat mij betreft kan dit binnen 2 weken afgerond worden en kunnen er nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden. Tot die tijd is Adhin demissionair president.

  Wachten tot de eerst volgende verkiezing is geen optie meer. De bom kan iedere moment barsten in Suriname. Invoer motorrijtuigenbelasting en BTW staan ook nog op het programma. Mensen gaan dit niet meer pikken.


  Maak melding

 10. Robbie Sosa@
  Prijs de dag niet voor het avond is blaaskaak, je weet van voor niet dat je van achteren in brand staat, en af rekenen deden ze in 1982, als je na veertig nog niks geleerd hebt ben je echt hard leers, en hou blanken er buiten, die willen van dat klote land suriname niets meer weten, dat hebben jullie zelf verkloot, zat je er nog maar bij, dan had je nu een tweede Dubai geweest lampie


  Maak melding

 11. @Robbie Sosa
  Last van onzichtbare vijanden die aan de noordzee wonen!?
  Dit noemen wij last hebben van het bouta noordzee syndroom!
  Noem jij de surinamers die bevrijd willen worden van bouta en voor een beter Suriname vechten ,noem je ze anti surinamers?!
  Kruip maar vlug weer in de gat van je baasje.!


  Maak melding

 12. Het invoeren van motorrijtuigenbelasting vind ik goed. De wegen moeten toch onderhouden worden? Ik denk dat er weinig landen in de wereld zijn, waar er geen motorrijtuigenbelasting betaald wordt.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 13. Koos…

  die zgn. ‘VOLKSPRESIDENT”.. gaf in zijn monologe persconferentie aan dat de werkelijke brandstofprijs tussen 11 en 13 Srd ligt. Dus er volgen ongetwijfeld meerdere gefaseerde verhogingen tot dit nivo.

  NU voorgoed afrekenen met die Bouta-maffia is de enige optie.


  Maak melding

 14. @@ Parbo en kornuiten!! opo yu ay yu ka yu!! en lesie a sani!!

  De onderstaande heeft het georganiseerd en veranrwoordelijk voor!!! Het hoeft niet meer uitgezocht te worden!!

  De vakbeweging en ondernemersvereniging Akmos zijn de initiatiefnemers van het massaprotest. De bedoeling is de prijzen van brandstof terug te krijgen op het oude niveau. Van de oppsoitiepartijen doet alleen ABOP van Ronnie Brunswijk niet mee. “Eenmaal gestart met het voeren van acties, moeten die worden voortgezet tot het doel is bereikt. Wij lopen pas mee als wij van oordeel zijn dat de maat vol is”, zegt Brunswijk.


  Maak melding

 15. @kwamma
  natuurlijk moeten er maatregels genomen worden
  maar je kan niet alles in een keer doorvoeren
  dat nekt niet alleen de belastingbetaler maar ook de ondernemingen
  alle reserves heeft hij opgemaakt omdat hij niet weet hoe hij een land moet besturen
  en dan komt hij nou alles neerleggen bij het volk
  waar is al dat geld gebleven, royaal ons geld uitdelen aan familie en vrienden, zoals ingrid en al zijn adviseurs
  achterlijke salarissen voor mensen die niet eens een diploma hebben en op strategische plekken worden gezet
  zoals brohim van het diaconessen ziekenhuis.
  ze hebben geen verstand van besturen, ze zitten er niet voor jou maar voor hun eigen zak


  Maak melding

 16. @Kwamma
  De motorrijtuigenbelasting is onder Venetiaan geschrapt als aparte belasting en is vervangen door een verhoging (de goverment take) van de benzineprijs. In feite betaalt elke automobilist in Suriname gewoon motorrijtuigenbelasting. Nu komt deze regering met een herinvoering van motorrijtuigenbelasting en een verhoging van de govermenttake die eigenlijk ook motorrijtuigenbelasting is. Dubbel dus.

  Herinvoering van een aparte motorrijtuigenbelasting zou moeten leiden tot het schrappen van de govermenttake.


  Maak melding

 17. Beste Parbo, Hermien, RobG…zie hieronder wat de vernietiger van Suriname met zijn Ugly schoonzoon Boefdraad Suriname aangedaan heeft. Is het niet fair dat het volk dit niet wil en zij het maandat terug vraagt:

  4 december 2015: 65,3 miljoen US-dollar bij Industrial & Commercial Bank China (asfalteringswerken) aan 4,85% jaarrente

  18 september 2015: SRD 2,49 miljard bij Centrale Bank (schuldconsolidatie) aan 3,5% rente

  30 maart 2016: 5,79 miljoen US-dollar bij China Dalian (wegenwerken) aan 4,85% rente

  4 april 2016: 4,2 miljoen euro bij Israel Discount Bank aan 2,70% rente en 23,8 miljoen euro bij Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië aan 2,50% rente (studentenflats universiteit)

  6 april 2016: 86 miljoen US-dollar bij Oppenheimer Fund (staatsobligatie) aan 8,57% rente

  8 juni 2016: 39,19 miljoen US-dollar bij ABN AMRO (dijken Coronie en Commewijne) aan gemiddeld 1,95% rente

  16 juni 2016: 3,5 miljoen US-dollar bij Hakrinbank (Academisch Medisch Centrum-Su) aan 8,5% rente

  27 juni 2016: SRD 10,6 miljoen bij Combé Markt en SRD 11,4 miljoen bij Chotelal (pakketten met basisgoederen) aan 5% rente

  29 juni 2016: SRD 31,8 miljoen bij Nationaal Uitvoeringsbedrijf (waterwerken Pomona) aan 9% rente

  24 augustus 2016: 4,8 miljoen US-dollar bij Republic Bank (subsidie ziekenhuizen) aan 10% rente

  19 oktober 2016: 550 miljoen US-dollar bij Oppenheimer Fund (staatsobligatie) aan 9,25% rente

  17 november 2016: 30 miljoen US-dollar bij De Surinaamsche Bank (aflossen eerdere schulden) aan 6% rente

  14 december 2016: 235 miljoen US-dollar bij Eximbank China (wegenbouw) aan 2% rente

  30 december 2016: 98,5 miljoen US-dollar bij Eximbank China (lening voor Telesur) aan 3% rente

  20 januari 2017: SRD 199,3 miljoen bij Chotelal (schatkistpapier) aan 12% rente

  Snap je n u waarom de vernietiger van Suriname het volk slapeloze nachten toewenst; de komende vier generaties zijn we bezig om de schuld waar hij ons mee opgezadeld heeft af te lossen. We hebben straks een kruiwagen vol geld nodig om een zakje pinda van 100 gram te kopen.


  Maak melding

 18. Dat die VERKIEZINGSNEDERLAAG van de front-partijtjes ZO LANG zou NADREUNEN had NIEMAND maar dan ook LETTERLIJK NIEMAND kunnen vermoeden.

  Een SCHAAMTELOZE OPPOSITIE geleid door RACISTEN uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, willen onder VALSE VOORWENDSELEN aan de macht komen.

  Zij MERKEN de IMPOPULAIRE MAATREGELEN die de REGERING Bouterse/Adhin neem, als die HUN ZOETE VRUCHTEN afwerpen, dat zij NIMMER, maar dan ook NIMMER aan de MACHT zullen komen.

  Het ziet er zelfs VOLGENS POLITIEKE DESKUNDIGEN ernaar uit, dat sommigen van de oppositie het dan kunnen VERGETEN. Dus ze zijn GEDOEMD om nu REEDS, het SURINAAMSE VOLK in de MALING te nemen.

  De RACISTEN uit de VHP, beweren vaak dat het de Hindostanen zijn die met GELD kunnen omgaan. Nu Bouterse als CREOOL zijnde, het SURINAAMSE VOLK op haar VERANTWOORDELIJKHEDEN wijst, door ZUINIG om te gaan en hun PLICHTEN als burgers nakomen, BESCHULDIGEN zij de HUIDIGE SURINAAMSE REGERING dat het VOLK het moeilijk heeft. Bij BEZUINIGINGEN weet zelfs ELKE KOE dat men het MOEILIJK zal hebben.

  De Hindostanen zijn MEESTER SPAARDERS en GELD wegleggen. Maar nu heeft men een PROBLEEM, wanner een CREOOLSE PRESIDENT het van de BEVOLKING vraagt en/of EIST.

  Bouterse MOET GEWOON AANBLIJVEN gezien zijn BELEID ofwel het BELEID van de REGERING Bouterse 2 ook Bouterse/Adhin, een DEGELIJKE en SOLIDE BASIS vormt voor de toekomst.

  Als de NDP met een ABOP die de RACISTEN uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij de straat opgaan, dan is PARAMARIBO te KLEIN. Dan LOPEN letterlijk ALLE STRATEN VOL.

  Dan zullen de MENSEN en IEDEREEN zien, wie aan de MACHT is en WIE men AAN de MACHT WIL in SURINAME.

  Ik KIJK samen met ZO VELEN uit naar die DAG.

  Ronny Brunswijk, BRAVO dat je dergelijke BEDRIEGERS en RACISTEN bij uitstek NIMMER en NOOIT ondersteunt. Vergeet NIET en NOOIT de dag hoe zij een JONGE POLITICA destijds (Amafo) lieten vallen om een fout begaan vanwege het ORGANISEREN van een FEESTJE voor haar JAARDAG toen. En NU willen ze jou MEESLEPEN in hun VALSE SPELLETJES. De RACISTISCHE TREKJES komen WEDEROM tot UITING. Terwijl de GROOTSTE BOEVEN en GELDMONSTERS in de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij zijn te vinden. Nu WACHTEN ze binnen de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, niet meer op de TWEE (2) ZETELS van Somo. Dus moet het maar langs deze WEG, waar ze DROMMELS GOED BESEFFEN, dat het EVENEENS een HEILLOZE WEG is.

  Zie het als een soort METAFOOR (vergelijking) Amafo TOEN, Bouterse NU. Zij en hun AANHANG hebben een VERGELIJKING, die u zelf RUSTIG mag invullen. Daar heeft u NIEMAND voor nodig.
  Toen was het Amafo, NU is het Bouterse.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 19. Sorry, moet zijn:
  Als de NDP met een ABOP de straat opgaan, dan is PARAMARIBO te KLEIN. Dan LOPEN letterlijk ALLE STRATEN VOL.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 20. Robbie Sosa

  De anti Surinaamse houding van de oppositie verbaasd niet. Waarschijnlijk hebben ze instructies gekregen van hun blanke Noordzee meesters om onrust te creëren. Wij trappen daar niet in. Wij hebben ze in het vizier. Als de tijd rijp is wordt er afgerekend. Wat moet je anders met landverraders.

  Joe na werkelijk wang bigi dong moro dong baas schijtetende aanhanger foe misdadigers, moordenaars en drugsbonzen. Joe moes de wang paarse crimineel. Alla sma sa e teking op gi didibri, de baas der misdadigers na deng srefi na misdadiger en e go verworde leki zoon Dino eKa en Merika eKa. Joe hersens verschrompel leki wang poor eksie sa e drijf in joe dong edi nanga baas zijn druiperige paarse pis. Joe na wang mpp misdaad aanhanger, kortom een mpp ndper, een vervloekt misdadig zeer slecht volk. Gwe go njang joe baas paarse schijt vol misdaad, sa joe lobi.


  Maak melding

 21. Disi lesi efoe didibri en trawanten e go tek sma op of keri sma, deng srefi e go ka. A here volk e go kap deng in pisi.


  Maak melding

 22. Do the RIGHT thing!

  Sorry, moet zijn:
  Als de NDP met een ABOP de straat opgaan, dan is PARAMARIBO te KLEIN. Dan LOPEN letterlijk ALLE STRATEN VOL.
  Do the RIGHT thing!

  Na soso ka je denki leki joe mpp lijder didibri.
  De grootste misdadiger en zijn product na didibri en boris bankrover, ook hun oerdomme volgelingen zijn misdadig van aard. Na wang burgeroorlog e go breke uit en alle criminelen ndpers en abopers wacht de doodstraf.


  Maak melding

 23. De geest is uit de fles.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Bouta and his criminal show has to go!


  Maak melding

 24. Oom Ludwig van Abra Broki, jij bent gewoon een RACISTISCHE Hindostaan die een ‘NENGRE’ speelt. Houd jezelf voor de gek nanga joe nick-name.

  De Hindostaan toentertijd, die SPAART, SPAART en SPAART als maar door, al VREET hij niet. Het zijn doorgaans MEESTER in SPAREN, NIET UITGEVEN en BEZUINIGEN. De CREOOL is zogenaamd hun TEGENPOOL.

  Nu een CREOOLSE PRESIDENT Bouterse het VOLK aanzet te BEZUINIGEN en/of een BIJDRAGE te leveren, dan willen deze Hindostanen uit de RACISTISCHE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij dat BEZUINIGEN en BIJDRAGE leveren voor de TOEKOMST, opeens NIET GOED is.

  Als de UITWERKING van ‘foe tai joe béré’ er is, dat SURINAME gaat BLOEIEN, is het AUTOMATISCH dat de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, haar RACISTISCH ‘TENTJE’ definitief kan sluiten.

  Vandaar ZOGENAAMD STAKEN.

  De REGERING Bouterse/Adhin moeten van zich laten horen en UITLEG geven aan het VOLK in het ALGEMEEN, los van hun GROTE AANHANG die ALTIJD nog RECHT OVEREIND staat.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 25. Oom Ludwig van Abra Broki, jij bent gewoon een RACISTISCHE Hindostaan die een ‘NENGRE’ speelt. Houd jezelf voor de gek nanga joe nick-name.

  De Hindostaan toentertijd, die SPAART, SPAART en SPAART als maar door, al VREET hij niet. Het zijn doorgaans MEESTER in SPAREN, NIET UITGEVEN en BEZUINIGEN. De CREOOL is zogenaamd hun TEGENPOOL.

  Nu een CREOOLSE PRESIDENT Bouterse het VOLK aanzet te BEZUINIGEN en/of een BIJDRAGE te leveren, dan willen deze Hindostanen uit de RACISTISCHE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij dat BEZUINIGEN en BIJDRAGE leveren voor de TOEKOMST, opeens NIET GOED is.

  Als de UITWERKING van ‘foe tai joe béré’ er is, dat SURINAME gaat BLOEIEN, is het AUTOMATISCH dat de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, haar RACISTISCH ‘TENTJE’ definitief kan sluiten.

  Vandaar ZOGENAAMD STAKEN.

  De REGERING Bouterse/Adhin moeten van zich laten horen en UITLEG geven aan het VOLK in het ALGEMEEN, los van hun GROTE AANHANG die ALTIJD nog RECHT OVEREIND staat.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 26. Oom Ludwig van Abra Broki
  Wat een prachtige reakties op de diverse comments
  Terecht gezegd
  POWER voor de actievoerders
  Doorgaan totdat deze bendes worden opgesodemieterd


  Maak melding

 27. @Do the RIGHT thing!, ik wacht nog steeds op die moordenaar Bouterse die ooit gezegd heeft dat hij meer dan de helft van die hindoestanen in de gevangenis zou laten opsluiten.
  Vrgeet niet dat jou baas niet zonder de hindoestanen kan. Wat denk je van de Combemarkt die Bouterse uit de brand moest helpen????
  Die ondernemer wacht nog steeds op zijn geld!!!!

  Alleen de NDP,ers merken dat het heel goed gaat in Suriname, terwijl dit anders is.
  Ik vraag mij af hoeveel witte poeder zij per dag innemen, omdat hun hersenen helemaal gedraaid zijn.

  Velen hadden in het begin gezegd dat de crisis te maken heeft met de lage olie en goudprijzen. Dit is zelfs ook in de DNA gezegd. Wat gebeurd er nu???
  Vandaag zijn de olieprijzen op de wereld verhoogd en men zegt nu dat de olie prijzen omhoog moeten, omdat het marktconform moet zijn.:::dit is oplichterij.

  Hoefdraad is steeds in het buitenland om geld te lenen, maar niemand weet hoe het terugbetaald moet worden.

  Velen weten dat als Bouterse aan de macht is moet je oppassen voor je leven.

  Waarom gaan de NDP,ers niet in Suriname wonen? nee, zij genieten van een uitkering en slapen lekker.


  Maak melding

 28. Aanvulling voor Mokro

  Ik heb aan de hand van de gepubliceerde leningen in Parbode wat berekeningen gemaakt. Overigens de vermelding dat deze lijst opgenomen in de Parbode niet volledig is. De laatste lening van Boefdraad van 20 miljoen usd staat niet op deze lijst.
  Suriname heeft totaal (omgerekend naar SRD 11 miljard geleend.
  Per Surinamer is dit Srd 20.000. Dit betekent dat boven het hoofd van 550.000 Surinamers een schuld hangt van SRD 20.000.
  De totale rente die Suriname per jaar moet betalen bedraagt (omgerekend naar SRD) 650 miljoen.
  Dat is ruim 1200 srd per jaar per Surinamer.
  Dit zullen de Surinamers vroeg of laat met zijn allen terug moeten betalen. Dus behalve het per dag steeds duurder wordend leven hebben jullie ook een schuld opgelopen waar jullie helemaal niet van geprofiteerd hebben. Vraag? Moet ik jullie feliciteren of condoleren met deze uitkomst en moet die lummel DDB nog blijven of moet hij zijn biezen pakken en verdwijnen.


  Maak melding

 29. Do the RIGHT thing!

  Oom Ludwig van Abra Broki, jij bent gewoon een RACISTISCHE Hindostaan die een ‘NENGRE’ speelt. Houd jezelf voor de gek nanga joe nick-name.

  No boi, mi ooktoe habi negre broedoe. Ma mi blakka oomoes en tantes en mi ma leri mi foe no de afhankelijk feo no wang libie sma of opo mi hanoe en bigi leki foeroe foe deng oerdomme imbeciele paarse idioten leki joe sa stem ndp. Daarom oeng dongwang stem vo gratis njang dringi en prisiri ka ndp. Wel tjies oeng mooi beet baas e make het leve vo elke paarse idioot ondragelijk. Ma joe datie, na soso ka froestoe ndp ideologie a fas fa joe e reageer na werkelijk je njang dringi prisire baas eng paarse schijt en druiperige pis. Ai tapoe joe dong verstang. Boi tang ndp na tang nanga joe kommer en kwel.Zegie nooit o de gi moordenaars en rovers, noch gi deng dwaze domme idioten leki joe sa e aanbidt ddb, boi gwe go njang baas paarse schijt.


  Maak melding

 30. Oom ludwig ga zo door met schrijven je doet het heel goed

  Ook de andere schrijvers tegen BO BO Bouterse blijf schrijven

  de juistheid en helderheid geven jullie goed aan .

  Damsco was ook mee gaan lopen vertrek punt Ocer NDP

  Korte shrijven van bo bo Bouterse

  Weg naar West Suriname 420 KM Aangeleg door NDP in 1974 project leider bo bo Bouterse .

  Magenta Kanaal gegraven door NDP 1972 projecleider Hooghart

  Sommelsdijk kreek gegraven in jaar 1780 projectleider Henk Herrenberg DIE

  Fort zeelandia gebouwd door NDP Project leider Doehkie uit Ncikerie in jaar 1600 .

  Met dank aan IMF en NDP GAAT het heel goed voor NDP mensen .

  Waar is Limbo SRS Radio studio gebouwd in 1962 door Limbo zonder geld .

  De groeten aan alle Mensen van NDP

  Ook Dikke Cillos Akang troesoe en Damsco

  Merlin ben je bezig met mantel zorg neem Damsco mee

  Van der San zijn de DRUGS VANGSTEN al verbrand wanneerga je dat doen ,er zijn algenoeg ZWEVERS .

  De Groeten van oom Bo Bo Bouterse


  Maak melding

 31. @Mokro

  ter aanvulling van uw leningen en rente overzicht.

  Veel leningen kennen bij komende kosten zoals

  1>> Beschikbaarheid stelling feees
  2>> Management Fee’s
  3>> Verzekeringen die direct ingehouden worden.

  Van het meer en deel van de leningen krijgt Suriname maar 90 tot 95% in handen waardoor er minder mee gedaan kan worden dan voor gewend en de effectieve rente hoger is.

  Voeg er bij de chinese banken aan toe dat de contractpartijen die voor de uitvoering zorgen een vorsdeel van de aanneemsom terug moeten storten.


  Maak melding

 32. Do the RIGHT thing!@
  mag ik een teiltje,discrimineren hebt jij geen last van ,wat een oen ben jij zeg ,je bent verstoken van alle realiteits zin,ik denk dat je toch voor niks naar school geweest bent


  Maak melding

 33. De staatskas is al leeggeplunderd door Bouterse en zijn mensen en nu wilt hij weer beginnen te schieten met zijn wapens.Deze domkop moest nooit president zijn geworden in Suriname maar hij heeft die mensen omgekocht op de NDP te stemmen en nu hebben ze allemaal spijt.Jammer voor het land.Alleen het buitenland kan ingrijpen en deze dictator afzetten.Dat is mijn menig. Als je een sergeant als president kiest is vragen om problemen en dat hebben ze nu en hij gaat niet meer weg.Zelf de rechtelijke macht is aan een kant gezet en niemand durft zijn mond open te doen anders word je opgepakt en doodgeschoten als in het verleden.


  Maak melding

 34. Voor de racistische reageerders (@Surinamer ea) :

  Hoe bevallen de belachelijke koeli-overlevings-pakketten die jullie gratis hebben ontvangen via creoolse-indji Desi ???

  Nu gaan jullie dubbele en dwars de LENING aan de koeli-zakenman van de Desi-clan TERUGBETALEN inclusief DIKKE RENTE !

  Zie leningen Combe-markt ea aan de staat Sranan dd 27-06-2017 !

  27 juni 2016: SRD 10,6 miljoen bij Combé Markt en SRD 11,4 miljoen bij Chotelal (pakketten met basisgoederen) aan 5% rente

  A DONG DI U DONG !!!!!!


  Maak melding

 35. Het loopwerk wordt nu gedaan, nu nog het denkwerk. Hoe ga je zaken efficiënt en effectief aanpakken na een machtswisseling? Heb je al een parallelle regering klaar die onmiddellijk kan beginnen? Wat zijn de eerste 10 zaken die je gaat regelen als je aan de macht komt? Enz.


  Maak melding

 36. De doorsnee surinamers zijn onbetrouwbaar,principeloos,omkoopbaar en hierdoor onberekenbaar.Van iedereen kan je alles verwachten.En dan noemen ze dat politiek.Als je jezelf niet meer kan verdedigen dan zeg je dat je politiek aan het bedrijven bent.Een man die zijn grootmoeder verkracht heeft deed ook aan politiek.Wat is er met ons aan de hand? We zijn collectief in de war geraakt en Bouterse slaat hier munt uit.Wij zijn de schuldigen van dit moraal verval en niet Bouterse.Op deze manier gaat dit mooie land kapot.Misschien heeft Bob Marley gelijk als hij zegt:Total distruction is the only solution.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.