dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse werkgeversorganisaties: leden vrij deel te nemen aan protest

Surinaamse werkgeversorganisaties: leden vrij deel te nemen aan protest

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 apr – Werkgevers zijn vrij te bepalen of zij hun werknemers laten deelnemen aan het massaprotest op het Kerkplein in Paramaribo. Dit stellen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, en de Algemene Aannemers Vereniging, AAV. De twee organisaties delen “de bezorgdheid van grote delen van de samenleving, inclusief haar leden,met betrekking tot het tot nog toe gevoerd beleid door de regering.”

Weliswaar wordt dialoog met de overheid nog altijd gezien als de beste weg. Maar “de overheid heeft nog onvoldoende blijk gegeven om via dialoog en nationale consensus een gedegen plan tot herstel van de economie uit te voeren. lntegendeel is het bedrijfsleven weer onverwachts geconfronteerd met een forse eenzijdige verhoging van nutsvoorzieningen”, wordt gesteld. Met de opgeschroefde brandstofprijs is het effect moordend.

De AAV is van mening, dat het noodzakelijk is, dat de leden in staat worden gesteld hun afkeur uit te spreken over het gevoerde beleid. De leden mogen dan ook “naar eigen inzicht en rekening houdende met hun bedrijfsvoering hun personeel in de gelegenheid stellen hun stem te laten horen.” Politieke partijen in en buiten het parlement zullen ook deelnemen aan het protest, evenals de vakbeweging.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Namens al mijn matties van zaal voetbal vereniging f.c. Tamara wensen wij het strijdlustig volk van Suriname ; Heel veel sterkte met deze protest dag. Wees slim en laten jullie niet intimideren door een handje vol para militairen . Het wordt internationaal op de voet gevolgd.het wordt een succes.
  Aan Bouterse , geef toe dat het je niet kan, hou de eer aan je zelf en treed af, dan ben je een echte kerel. Zoek geen dek mantel om je schuld weg te poetsen bij het volk, want het schip begint te zinken.


  Maak melding
 2. De vervloekte paarse lijder en zijn vervloekte corrupte trawanten zullen alles doen om deze protesteerders, pro of anti ndper’s te doden. De duivel in de persoon van didibri gaat te keer als een briesende leeuw alsook zijn mpp paarse awariedomries, roverheid en paarse maffia elite. Na wang burgeroorlog e go breke uit en alles wat paars is zal zonder pardon worden afgemaakt.


  Maak melding
 3. Surinamers, neem een voorbeeld aan venuzuela en ga massaal de straat op. Vandaag de dag is de wereld via social media kleiner geworden. Laat dus de wereld getuige zijn van jullie onvrede ten aanzien van de boevenbende met een moordenaar als president. Wij leven in een democratie dus uiteindelijk zal deze boevenbende het onderspit moeten delven.


  Maak melding
 4. Namens mijn matties van FC Tamara wensen wij het strijdlustig volk van suriname heel veel sterkte toe op deze protest manifestatie. Wees slim en laten jullie niet intimideren door een handje vol para militairen. Onze almachtige in de hemelen is met jullie allemaal.
  Bouterse moet de eer aan zichzelf houden en vertrekken. Dan is hij een kerel.


  Maak melding
 5. Voor de strijd-lustig en vaardig volk van ons suriname geef ik op deze dag mee: stand up for your rights en do not give up the fights. Come up yah people. ..come up coronie…


  Maak melding
 6. Mis reacties van RobG, Parbo, DTRT, Mazda en als die andere paarse aanhangers. Nu het spannend begint te worden zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.


  Maak melding
 7. Doe massaal mee aan de protestactie!!Laat bouta en de anderen die in dialoog geloven merken dat het na 37 jaar genoeg is van hun poespas.Alleen een actie kan ons redden!
  Wie in godsnaam gelooft anno 2017 nog in dialoog voeren met een moordenaar?Laat deze mensen je niet voor de gek houden ,iedereen de straat op,.YES YOU CAN !!
  Bouta go home….ik bedoel bouta mars richting santo boma!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES