dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProtest in Suriname: auto rijdt in op menigte

Protest in Suriname: auto rijdt in op menigte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 apr – Bij de grote protestactie van de vakbeweging in Suriname, die momenteel aan de gang is, is een auto ingereden op mensen die aan het demonstreren waren tegen het beleid van president Desi Bouterse. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald. Volgens de site raakte één persoon hierbij gewond.

De protestactie, die vandaag door de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) wordt georganiseerd, heeft al een flinke menigte op de been gebracht in de binnenstad van Paramaribo. De demonstranten verzamelden zich op het Kerkplein om te protesteren tegen de verhoging van de brandstofprijs.

Het is de grootste protestactie tegen de regering Bouterse tot nu toe waaraan vakbondsleiders, studenten en medewerkers van verschillende bedrijven meedoen. Ook personeelsleden van verschillende ziekenhuisinstellingen en oppositionele partijen in De Nationale Assemblee doen mee aan het protest.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Typisch na DAGU partij criminele aanhangers. Een ding wordt steeds duidelijker, ook vele oerdomme ndper ’s raken paars verbitterd ontnuchterd. Wi dong foe stem in 2010 e 2015 tapoe baas, want wi beng bribi didibri pastors Stef Anus Meye, nanga Misjiekaolo dati baas en zoon bekeer en go na deng kerki na Verl. Keizerstraat. Baas srefie beng predik en lesi uit a bijbel na tapoe a paars podium. We wi ndpsma e go sorie baas dat oe no dong liki fa ai denki. No no bribi baas kaola moro. Aldus een boze ndper.

  Als er slechts een dode valt is het gedaan met de regeringbouterse en clan.


  Maak melding
 2. Gelet op foto’s die ik gezien heb in de Surinaamse media online van deze protestdemonstratie van het Surinaamse Volk is duidelijk dat de vlag op halve stok hangt voor DDB en de Gangsters, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia en harde kern verlepte Paarse achterban.

  Als DDB het met de republiek Suriname, de democratische rechtsstaat Suriname, de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en de internationale verdragen, cq mensenrechten, het Surinaamse Volk meent, dan houdt hij de eer aan zich zelf en geeft het mandaat per direct vandaag, donderdag 6 april 2071 terug aan het Surinaamse Volk. DDB, Daltons, Neven Daltons, Sziedonia moeten hun paspoorten inleveren en mogen het land niet verlaten. Ze kunnen zich aanmelden bij SB.

  Vanaf het moment dat het mandaat terug gegeven is aan het Surinaamse Volk en dat er op 25 mei 2018 nieuwe verkiezingen plaats vinden, treedt er een zakenkabinet op.

  Ik zou het Surinaamse Volk willen vragen aan het eind van deze massameeting en demo, zowel het 1ste en 2 e couplet van het Surinaamse Volkslied (uit volle borst) te zingen en daarna rustig huiswaarts te keren.

  Aan de persoon of personen die door de zwarte hummer in problemen zijn geraakt, zou ik vragen om een aangifte bij de politie te doen en proces-verbaal te laten op maken. Er zijn meer dan genoeg getuigen die het voorval hebben gezien. Wellicht dat er foto’s en filmbeelden ervan zijn die door omstanders zijn gemaakt en dit kunnen bekrachtigen, waardoor de daders kunnen worden opgespoord en deze daad op de correcte wijze zijn voortgang vindt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Ik heb vanuit mijn kantoor kunnen observeren en moet zeggen dat ik voor het eerst zoveel mensen zie protesteren sinds Bouterse president is. Mijn schoonmaakster die ook op de NDP had gestemd zegt dat ze nooit had verwacht dat het weer zo slecht zou gaan met Suriname. Ze zegt dat ze met de dag armer wordt.


  Maak melding
 4. Ndpsma habi ooktoe wang paarse boodschap gi baas, oeng beng bribi ina joe lekie leider, wiens e beng deng wang moordenaar nanga drugsbons. Ma nooit oeng beng bribi dat joe eige aanhang sa stem tapoe joe, dat joe bedrieg oenoe, A now werkelijk oeng ai nanga jesi kon opa en e verstang sa mr. Venetaiaan beng warskow oenoe ndp lobi wang. Ma ina a sixie jarie disie joe sreef openbaar fa joe de, joe na werkelijk wang misleider en bedrieger, wang troe ddibri ini sma boebba, ooktoe foe joe egi zoon en stiefzoon joe kong meki deng crimineel nanga foeroe jong sma sa stem tapoe joe. Oe no lobi joe moro baas, joe na echt wang vloek gi alla sranang mang. Ieja joe nanga joe adviseurs. Oenoe na leemang en alla leemang na kirimang. We wensie joe go na hel nanga teki Stef meye, misikeba, dodson en joe paarse roversbende,joe ka beleid en ka belofte mee. Joe na ondergang foe heri kondre joe mpp land en volksverrader, lafaard, paars gedroch.


  Maak melding
 5. als de kalf verdronken is dempt men de put…
  wij hebben onszelf in deze rotzooi geplaatst!
  Sinds Biliton uit Suriname ging moesten we al op straat gaan!
  Toen Suralco uit Suriname ging moesten we al op straat gaan!
  Nu is het gewoon te laat!
  Gewoon overleven en wachten tot 2020. Peh moni deh foe orga nieuw verkiezing?
  Soema o trong nex Press?
  Een coalitie van 20 partijen?
  Oe deh ernstig yere!


  Maak melding
 6. Eindelijk hebben de Surinamers het door dat zij een grote leugenaar als leider hebben . Die veel heeft beloofd aan het volk maar niets heeft kunnen realiseren. Laten wij een vuist maken armoede moeten wij niet meer pikken.
  Zelfs je eigen kinderen vertrouwen je niet meer. Je hebt het volk genoeg geestelijk kapot gemaakt. Het volk neemt geen genoegen meer met een bordje rijst met bruine bonen of een stichting woning.


  Maak melding
 7. Waar waren de veiligheids agenten wanneer het om bouta ging hadsen ze zo een gast gelijk gepakt .maar het volk is niet bang men moest die wagen bekogelen mey stenen .maar het is nooit telaat


  Maak melding
 8. Met een dag of twee wordt er een vijand verzonnen, zodat
  “we deze schurken samen een lesje kunnen leren.”
  “Het is hun schuld. Maar strijd met mij schouder aan schouder.”


  Maak melding
 9. Hopelijk houden ze het vol, want anders kunnen ze het vergeten. En die bestuurder van die auto hadden ze publiekelijk moeten lynchen.
  Stomme idioot ….


  Maak melding
 10. Moet toch geen probleem zijn een hummer op te sporen, hoeveel rijden er in paramaribo, het zijn er vast geen tien, ook zou men de eigenaren politiek kunnen inkleuren, moet een makke zijn voor de politie, walgelijk dit in opdracht gebeurt, het doet lijken op provoceren, zodat veiligheids en orde diensten kunnen worden ingezet, het is te hopen dat deze diensten het laten afweten als zij een opdracht krijgen, geen 1982 meer


  Maak melding
 11. @Asago bose
  Bouterse en de rest van de bende..oenoe mpp…

  donderdag 6 april 2017 om 17:26 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Bro je bent gefrustreerd boooo! we moeten niet te emotioneel worden.gebruik geen vieze woorden man.


  Maak melding
 12. Binnen wet en regelgeving en onder de ogen van een leger politie-agenten is het mogelijk om mensen dood te rijden en gewoon te verdwijnen. Dit zijn de paarse maatregelen tegen criminaliteit.


  Maak melding
 13. Van mij mag je die autobestuurder levend verbranden!!! Dat verdient hij/zij zonder meer!!! En als kan, dan samen met al die paarse strontvliegen, want die verspreiden vele ongekende ziektes!!!

  Voorkomen is beter dan genezen!!


  Maak melding
 14. Na wang “Isis-terrorist” ingehuurd door de paarse geldschieters !! Moest gelijk doodgeschoten worden of gelynched !!
  Zoveel demonstranten, en toch rijdt deze terrorist gewoon weg!! Nog wel onder het toeziende oog van de politie” !!!


  Maak melding
 15. lk blijfnuchter. Al iemand me kan vertellen wat zal volgen al bouta opstap, neem ik mijn hele familie mee om te demonsteren. W e leren niet van het verleden. Sadam Hussien, Mubarach, Gadafi en vele andere dictators zijn verdreven en vermoord.Is het beter geworden in die landen. Irak lijdt al 16 jaar van bandeloosheid en ergere armoede dan onder Sadam.
  Gaat een volgende regering de basiszorg stopzetten.de koers weer naar beneden brengen, alle rovers doden, de
  energieprijzen terug draaien. Kom op voor je rechten, maar laat je niet meer misbruiken. De actieleiders doen het niet voor jou. Je wordt misbruikt. Als ze hun zin krijgen, zijn ze je vergeten.
  Bespaar je benzine of je busgeld. Wat je weet niet wat je krijgt.
  BELIEVE ME, ZIJ DIE WAT HEBBEN WILLEN NIET DATJIJ OOK HEBT. Nu hebben ze je nodig om het vuile werk voor ze te doen. Morgen lopen ze over je. Oja, maandag wordt de koers euro 10 en usd 9.25. Als het fout gaat kan ik naar de NL ambassade.. Maar ik meen het goed met de have nots.
  De rijken zullen rijker worden. Ze houden niet van je. Hun Geld is hun God.

  n terug draaien


  Maak melding
 16. Mi lob yu steil: Aan de persoon of personen die door de zwarte hummer in problemen zijn geraakt, zou ik vragen om een aangifte bij de politie te doen en proces-verbaal te laten op maken. Yes: lever ook toetsbaar bewijs!! Daarna leggen we de puzzelstukjes passend in elkaar. De kleur betekent in dit geval:”fout”.


  Maak melding
 17. @Oom Ludwig van Abra Broki: respect voor de wijze waarop u “Abra Broki ” in termen van verloedering beschrijft. U geeft keurig een ervaring weer die Abra Broki, een stapje te ver zet. Het is waar dat “Abra Broki”dus voorbij Pur PanGi:”Poellepantje” daar bij winkel Hansoe ( petshop) langs Kankantriestraat, voorbij Noodmarkt, dan benie in Koelipassie, nu Bolletriestraat, langa, langa..go teh surmac en daarachter, baken het af met Slangenhoutstraat…..tja go…CIS…dus SWM…dan praten we over “Abra Broki’ tog?
  Juist: ik loop die route dagelijks..en ik ken de “kromme”, “de boef”” de ghajanees””. en met wie ik ook praat over de diverse problemen zoals de man op de straat ze dagelijks ervaart. Ik heb ze gehoord. “Brada, we pina; dus if wie beroof, dnana fu survive… omgeving “Abra Broki” Ik heb wel kunnen observeren dat de vroegere “koelipassie” nu gerust “djoekapassie” genoemd mag worden. Ik heb na lange tijd geen fatsoenlijk weg gezien, zoals …de harten—stratenof de mooie bomen- straten van ons land: Kankantriestraat, Bruinhartstraat, Peperhartstraat, onze Haroen op de hoek van Calcuttastraat/.Bruinhartstraat, en de Ma-e op de hoek, naast de Moskee aan de Puperhartstraat. Wil je weten over de dokter die op de hoek daar , waar nu een chinese winkel staat. Die dikke joodse dokter, die 25 gulden vroeg om een verzuim attest. Wil je weten waar meester Bere woonde en hoe hij aan dat groothandel van hem kwam. nehehenenehe: Abra broki kan je gerust beschrijven zoals je die dagelijks ziet. Ik zie dat ook. Flits…., flits….veel jongeren uit oost-suriname, veel meisjes uit oost-suriname; verdwaalde hindustaanse jongeren, guyanesen, bedrijjven van chinezen; vooral winkels op alle hoeken van de straten gezien vanuit Kankantriestraat; Van het hogerhuijstraat; Slangenhoutstraat , aangrenzend Hernhutterstraat…boy!, En daar , daar tussen al jou nachtmerrie loopt die ene straat, langs waar vroeger de Acme-store was, de huidige Rapar van familie Pierkhan., met baas Hasnoe op de hoek, weetje van die vogels. Wel; sinds NDP aan de macht is, verdwaald zelfs Bruinswijk in onze buurt , als hij bij Pansa op bezoek komt zegt hij; “ik dghaact, dat hier FOTO was, maar ik zhie alleen djukaash, ghoe kom zxo!! Import probleem van de vernietiger van Suriname. Het gevolg is: hou ze dom; hongerig en geef ze bruine bonen met rijst, dan heb je ze. ik hoef niet verder te gaan, het gevolg beschrijf je in geuren en kleuren. Thanks…Morgen ga ik kijken hoe ik de dag overleef. Ik hoop dat morgen een agent en een militair voor me deur staat om me te beschermen. Mijn naam is: mijn god!.


  Maak melding
 18. Mokro

  KRAGTIE en vooral BRIBI gi alla anti paarse aanhangers sa no lobi de baas der misdaad, ddb en mpp roversbende. No bribi Stef Meye nagan Misjieka, deng too e leide foeroe sma in a paarse hel foe deng soso lobi misdadige afgod didibri. Ndp na wang mpp misdaadvloek.


  Maak melding
 19. @Ray (de enige echte) de reactie die onder jouw naam geplaatst werd is van een dusdanig laag niveau dat ik direct wist dat de reactie onmogelijk uit jouw hand kon zijn. Sommigen zijn niet alleen voorspelbaar maar ook dom. Dat soort mensen stemmen dan ook op Bouterse.


  Maak melding
 20. Hebben ze die auto al gevonden, die het publiek in reed, ze zouden toch de criminaliteit aan pakken, of is dat allen gericht tegen demonstranten, lekker bezig justin, lekker selectief bezig, als je gaat zoeken gaat de hele regering voor de bijl, dus laffe honden zijn het


  Maak melding
 21. Hoop is uitgestelde teleurstelling en op 25 mei 2020 zijn er weer vrije- en geheime verkiezingen in Suriname.
  De En Déé Péé GROEIT temidden van zoveel geroesemoes!


  Maak melding
 22. Do the RIGHT thing!

  Sorry, moet zijn:
  Als de NDP met een ABOP de straat opgaan, dan is PARAMARIBO te KLEIN. Dan LOPEN letterlijk ALLE STRATEN VOL.
  Do the RIGHT thing!

  Mi stree tege joe dat voor eind dit jaar joe nanga joe heri ka ndplijder en co gwe, vluchte en joe…………kaka. Deng egi gangsta sma sa stem in 2010 en 2015 e go poeroe ka gi joe nanga joe didibri. Moro 70% sma, jong en oud sa stem ndp ai kong opo, oma nanga opa sa stem takie keba, ai disie na gevolg foe oeng dongdong wang en onoe pikien na habi toekomst soso in misdaad, leki zonen Dinoka , Meribaka en paars knettergekke Parbo. Na schuld foe Stef meye en Misjieka ooktoe. Baas en zonen bekeer. Soso leugen leki dong Parbo. Boi Parbo dringi parbo biri dan je mix ing nanga joe soso obi baas en paars druiperige pis. Ndpers zijn misdadig vervloekte verdoemde paarse zombies.


  Maak melding
 23. Lian

  Suriname is zo klein vroeg of laat komen we het teweten zoveel ruzie binnen de ndp .

  Binnen de NPS en de SPA is het een nog grotere tering sooi!
  Verbeter de wereld en begin bij jezelluf!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES