vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTheHairFestSu: eerste grote haarfestijn van Suriname

TheHairFestSu: eerste grote haarfestijn van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

‘TheHairFestSu’, het eerste grote haarfestijn van Suriname dat in september wordt gehouden, wil taboes doorbreken en vernieuwen. Olivia Samuel, producer van het haar festival, stelt dat er nog veel discriminatie en taboe rust op het onderwerp natuurlijk haar. Een ander doel van het festival is om lokale haar- en lichaamsverzorgingsmiddelen een podium te bieden.

“Wij zijn ons ervan bewust dat er in de samenleving nog steeds ruimte is voor de bredere acceptatie van natuurlijk haar. Men heeft jammer genoeg nog tal van misvattingen en achterhaalde ideeën daarover. Waar wij met het festival naar toe willen is ten eerste het doorbreken van de taboe daaromtrent en mensen bewust maken van goede verzorging die nodig is voor die prachtige kroon op je hoofd”, aldus Samuel.

Samuel benadrukt dat het niet alleen gaat om Afro haar. “Men ziet alleen maar Afro vrouwen in de organisatie en gaat dat misschien denken, maar wat we in gedachten hebben gaat veel breder” zegt ze.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Veel Surinaamse vrouwen gaan voor stijl haar en een blanke huid. Producten om dit te bereiken zijn vol op bereikbaar. Best wel zielig eigenlijk. Niks mis met een bos afro haar.


  Maak melding
 2. Blijkbaar nemen afro-vrouwen meer initiatief om dergelijke events te organiseren dan niet-afrovrouwen. Daar is helemaal niets mis mee. Keep up the good spirit ladies and just go for it.


  Maak melding
 3. Samuel benadrukt dat het niet alleen gaat om Afro haar. “Men ziet alleen maar Afro vrouwen in de organisatie en gaat dat misschien denken, maar wat we in gedachten hebben gaat veel breder” zegt ze.

  Goed lezen is een vak apart. Kennelijk hebben zich geen Hindoestaanse, Javaanse, Indiaanse etc. vrouwen zich aangemeld.
  Misschien vinden ze het niks.
  In dat geval blijft de leiding uit zwarte vrouwen bestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES