woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident Bouterse belooft grondige aanpak misdaad in Suriname

President Bouterse belooft grondige aanpak misdaad in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 apr – President Desiré Bouterse belooft een grondige aanpak van de misdaad in Suriname. Ook in het achterland zullen acties worden uitgevoerd. De dreiging is heel groot. De attitude en performance van de mensen baren ons zorgen. We hebben tijd genomen om de plannen goed te bespreken”, zei Bouterse tijdens een persconferentie.

Alle veiligheidsdiensten en –organisaties zijn in stelling gebracht. “Ook buurten en ouders zullen betrokken worden. Natuurlijk kan niemand dit goed praten. Het geheel is nu vrij goed in kaart en onder controle”, zei Bouterse. Hij vindt dat het “veiligheidsgevoel terug moet komen.” In het Lawagebied, in Oost Suriname heerst een onveilige situatie. Het is een goudrijk gebied, waar veel Brazilianen werken.

De illegaliteit viert er hoogtij in allerlei vormen. “We hebben gesprekken gevoerd met Brazilie”, aldus Bouterse. Dat burgers protesteren tegen de verhoogde brandstofprijs is de regering ook opgevallen. “We moeten meer met de samenleving praten. Aan onderwijs en volksgezondheid moeten wij drie miljard uitgeven. We hebben enorme kosten aan het wegennet. Als het niet uit de lengte kan, moet het maar uit de breedte.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

46 REACTIES
 1. De zoveelste loze belofte van die moordenaar, en word al een tijdje niet serieus meer genomen, vandaar dat het volk het helemaal gehad heeft met deze volksmisleider, leugenaar en bedrieger,die geen enkele belofte heeft weten waar te maken, zijn einde zit er nu snel aan te komen, want het volk eist dat, en wil verandering.


  Maak melding
 2. Is de zgn.pres. door een nare droom of een dagdroom wakker geschudt, om plotseling weer een loze belofte te doen.Deze belofte is de hoeveelste al. de 1e was slapen zonder diefijzer, nu is camerabeveiliging,diefijzer,wachter,honden etc. niet veilig meer., of is hijzeld bang geworden door dat ij ook beroofd zal worden ondanks zijn bataljon aan civd’ers?>Hij doet een belofte zonder aan te geven wanneer het ingaat. Wat voor geloof straalt deze figuur uit.? Is dit een waarschuwing voor morgen voor de aangecondigde protest??????


  Maak melding
 3. Een verlate 1 april paarse mop.
  Mi dati gro na Abrabroki, Herman Steinbergstraat, zijstraat foe Calcuttaweg. Na Djoeka dorpoe a trong. Na ghetto foe soso lobi baas aanhangers. Domme mensen, maar net als hun geliefde misdadiger, goed in moorden, roven , stelen, bedreigen en bedriegen. De paarse wortel der misdaad is de zelfs de grootste moordenaar van het land, aanbeden door alle criminelen in het land. Van misdadiger tot president, wiens zonen zijn verworden misdadigers zegt genoeg. No wang verandering e go kong, soso paarse loze beloften. Sinds 2010 zijn er zoveel roofmoorden en moorden gepleegd en niet opgelost. De daders 90% ndper lopen vrij rond. Wo ka.


  Maak melding
 4. Taratula heeft weer zijn neus gepoederd. Alle veiligheidsdiensten zijn in stelling gebracht, alles is onder controle. Wat zegt deze embiciel nou allemaal.Anyhiw, hij maakt zich zorgen over de veiligheid/ criminaliteit. Hij roert met enkele woorden over de economische malaise waarin hij met zijn roversbende ondergedompeld heeft. De aangekondigde actie moet doorgaan en moet men volharden. Niet alleen de benzine prijs en is er doorn in het oog van het volk maar zoveel meer. Bestrijd deze doorleefde waka mang, zodat je nog iets aan het nageslacht te vertellen hebt. Hij met zijn zogeheten ” slimme” beleidmakers en adviseurs heeft voor de omhoog geschoten criminaliteit, leningen, armoede, neergang van de productiesector, etc, etc gezorgd. Nu Su als criminelestaat betiteld wordt Wilt Tarantula criminaliteit gaan bestrijden. Hoe opportuun is deze moordenaar, hoe hypocriet kan zo iemand zijn? Waarom laten mensen met eer en geweten zich door deze nietsnut gebruiken? Eunuch, er is werk aan de winkel voor jou. Jij moet er zorg voor dragen, dat Su een rechtstaat geruisloos een machtstaat wordt. Dora was niet geschikt voor deze Job. Alles is in gereedheid gebracht om medio april Su weer de dictatuur af te kondigen. People van Su, genoeg is genoeg. Donder deze nietsnut op!


  Maak melding
 5. Laat dit monster met bloed aan zijn klauwen beginnen met de misdaden van 8 Dec. ’82 en Moiwana. Daarna verder praten. Dus…..MEGA-MOORDENAAR, meld je morgen in Boxel en vervolgens Santo Boma.


  Maak melding
 6. Bouta@
  We moeten investeren in gezondheidszorg zorg en onderwijs
  Is deze man aan het hallucineren, hij praat over een bedrag van 3 miljard, hij heeft al het geld al verdeelt onder de armen de linker en de rechter, en jullie laten hem nog steeds zitten, hoe vaak moet je noch bedonderd worden, het begint steeds meer op een Afrikaans land te lijken.
  Robg zeg er eens wat van, moet toch een koud kunstje zijn voor jou, met de kennis die je bezit, 3miljard dat is er niet eens
  Dat moet het land bijna aan rente en aflossing betalen, die man is de weg kwijt, Parbo als jij dit recht kan praten, heb ik grote twijfels over jou kapaciteiten


  Maak melding
 7. De beloftes van deze man werken averechts. Had hij ons niet tot 3 keren toe beloofd om de koersen omlaag te brengen. En wat is er toen gebeurd? Juist ja, de koersen gingen niet omlaag , maar omhoog. Read my lips: hij belooft de criminaliteit omlaag te brengen. U mag 3 keer raden wat er zal gebeuren.
  Deze man vergeet namelijk iets belangrijks en dat is dat een slechte economie juist de criminaliteit voedt. Zolang het economisch blijft kwakkelen in Suriname zal het niet mogelijk zijn de criminaliteit terug te brengen.


  Maak melding
 8. @Haco; Robg en Parbo inclusief Hermien zijn ondergedoken vanwege de zoveelste schaamteloze vertoning van hun grote leider, de enige echte Tarantula. Je gaat ze na morgen weer horen.


  Maak melding
 9. Deze volksmisleider bouta verdient echt de doodstraf!
  Om 1 persoon pinaart heeeeeeeel suriname!
  Deze lummel bouta hersenloze rioolrat heeft heel suriname
  Baldadig voor de gek gehouden!
  Go home please!


  Maak melding
 10. DE HUIZENVER STINKENDE GROOTSTE CRIMINEEL GAAT DE CRIMINALITEIT HARD AANPAKKEN.BEKIJKT DEZE MEGAMOORDENAAR ZICHZELF WEL IN DE SPIEGEL?!?!?!


  Maak melding
 11. Aldus de gewetenloze massamoordenaar , en coke dealer. Met zijn monoloog hoopt hij zijn evangelie te verkopen aan de uitgeknepen bevolking. Velen zijn slachtoffer geworden van de criminaliteit.

  Mijn gevoel zegt dat de bevolking zijn poep praat niet meer gaat slikken voor zoete koek. Zijn tijd is voorbij en hij weet dat ook. Desi tik joe bondru … en snel opsodemieteren. Het is game over….. Zelfs de jorka’s en liba’s lachen deze imbeciel uit.


  Maak melding
 12. @mokro

  Als Bouterse bedoelt alle veiligheidsdiensten zijn in stelling gebracht, alles is onder controle betekent dit dat hij vreest voor zijn leven.

  De man is bang voor een volksopstand. Hij schijt alle kleuren stront van de regenboog.


  Maak melding
 13. Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven, en dat zijn er heel wat in Suriname, hoe had Bouterse anders gekozen kunnen worden, een paar kennen we hier wel, nl. Milton, Para, Parbo en Damsco, hopenlijk krijgen er nu velen hun gezonde verstand terug onder de door dezelfde Bouta veroorzaakte beroerde economische toestanden, hoop doet leven


  Maak melding
 14. Wie gelooft die B.S. van crimineel Desi B. nog.
  Wij moeten zelf onze veiligheid grondig aanpakken.
  Beginnen met aftreden van Bouta en zijn Nationale Dieven Partij.

  Tra fas no de !!
  Bouta moes gwe !!


  Maak melding
 15. Chinees is massaal bedreigd op social media en ook is daadwerkelijk geschoten op zijn woning, nadat hij een rover heeft doodgeschoten.

  Dit zegt ook iets van wat voor soort mensen daar nu leven.


  Maak melding
 16. Ai, dus veiligheidsgevoel moet terug komen ..
  Zoals zijn PG al toegaf dat onder leiding van “de Sherrif” waren er bergen werk verzet.

  Tra fas no de !!
  Bouta moes gwe !!


  Maak melding
 17. De verborgen boodschap van de vernietiger van Suriname is; niks gaat teruggedraaid worden;” als het niet van de lengte komt, dan moet het maar van de breedte komen”. De vernietiger van Suriname gebruikt”oorlogstaal”. Je hoeft niks in stelling te brengen als he criminaliteit gaat bestrijden en ook niet alle posten gaan bemanen. Je hoeft daarvoor ook niet met Brazilianen te gaan praten. Wat deze vernietiger Suriname heel goed weet is dat criminaliteit in Suriname vertegenwoordigd wordt door zijn eigen achterban. Zo vader zo zonen. Vernietiger van Suriname neem wat je nog kan graaien en zoek je toevlucht waar we je niet kunnen vinden


  Maak melding
 18. Bericht aan de echte moeders van Suriname, un waarschuw deng zonen fu yu want wat er nu komt is echt !

  Moeders moeten straks niet gaan huilen met krokodillentranen dat deng sutu ing boi kiri ! Onderwijl ze ook van de criminele activiteiten van hun zoon hebben genoten !

  Er zou, zoals in de jaren 60, 70 & 80 in Brazilie, een niet zichtbare politie organisatie actief moeten zijn in Suriname.

  Die criminelen oppakken en wegmaken ! Niets en niemand hoort in zn leven verder nog over zo’n crimineel.

  En daar zou ik naar toe willen !


  Maak melding
 19. @Koos; Milton heeft daderkennis. Deze figuur zegt precies wat onder leiding van die andere vernietiger van Suriname de zoon van de grote vernietiger al reeds gedaan heeft. Milton moet opgepakt worden, omdat hij ook moeders bedreigd. Die andere lummel die mevr. Neus van alles en nog wat uitgemaakt heeft moet ook opgepakt worden, alsmede de boeler Limbo de grootste leugenaar van Suriname aller tijden. Deze man moet niet op kosten van het volk het volk valselijk blijven informeren. Wat heeft deze boeler voor het volk tot nu toe betekend om beveiligd te worden en dat 4 man sterk. Huichelaars allemaal, huichelaars!!


  Maak melding
 20. Waha haa haaaaa! mi boi!! een crimineel gaat een ander crimineel bestrijden!! reden waarom?? omdat de rioolrat bot gaat vangen!! belofte op belofte op belofte op belofte!!! Waar is deze hond mee bezig??

  Je weet toch wel!! varen tussen twee schepen, wat er dan gaat gebeuren!! Deze drol aap vaart in verschillen windrichtingen en dan is hij al nergens!! en misschien gaat hij om de laatste adem smeken!! dan is er geen zuurstof meer!!

  Deze keer gaat hij beloven dat elke suries elke dag verse brood zal hebben, want zijn kont gaat een oven worden!!!

  Uhhhmmmmmm…. welke belofte is ook alweer waar gemaakt????? .. Ik ben het even kwijt!!


  Maak melding
 21. Als het niet uit de lengte komt dan moet het uit de breedte!! neen zeg ik!! alles wat je hebt verstopt moeten de suries uit je reet uithalen !!! of het nou van boven is of van beneden!! het moet gewoon eruit!!!


  Maak melding
 22. Onder elke belofte van deze president staat:
  wie dit gelooft is gek.

  De middelen en de wil ontbreken om de criminaliteit echt aan te pakken. Het zwaartepunt van de acties tegen de criminaliteit legt de president ver in het binnenland terwijl gewelddadige berovingen en moorden aan de orde van de dag zijn in Paramaribo. De prioriteitstelling van deze president klopt van geen kanten.
  De burger in Paramaribo is bang voor inbrekers en rovers maar ook voor de volslagen idioten in het verkeer die asociaal gedrag te norm hebben verheven.
  Bouta heeft het over het gevoel van onveiligheid wegnemen. Deze bakru denkt dat het slechts een gevoel is. Het is niet alleen een gevoel maar er is een grote kans slachtoffer te worden van dieven, rovers en wegpiraten en dat met de wetenschap dat de politie geen middelen heeft om de criminelen echt aan te pakken want monie no dé. De beloften zijn zoals gewoonlijk een wassen neus.
  De prijsverhogingen die er aan zitten te komen zorgen voor nog meer criminaliteit. Dus moro e doro.


  Maak melding
 23. Geef de Brazilianen de schuld. Zij hebben al het goud weggegapt. Als het Surinaamse leger in het gebied had geopereerd vanaf het begin dan was het niet zo geweest. Het goud was dan van ons.

  Als de Marrons in de stad was begeleid en werk hadden hadden zij niet op het rovers pad geweest. Geen geld ervoor. waarom zou er nu wel geld voor zijn?

  De politie is nog steeds aan het sukkelen. etc.


  Maak melding
 24. Prachtig!!!!!!!!!!!!!!!! zulke beloften van een door het volk gekozen President …
  Geweldig ik juich het toe …
  Maar waar hadden wij het weer over ??? Oja de prijs verhogingen die terug gedraaid moeten worden , door de drukte is hij vergeten om het daarover te hebben ,
  komt het ooit ter sprake ??? even afwachten tot vlak voor de verkiezingen in 2010


  Maak melding
 25. via een skype verbinding kon ik het betoog van de Pres. volgen.. iedereen die een beetje kan na denken weet dat dit gebakken lucht is .. Hij gaat de Criminaliteit hard aan pakken , een nobel streven , maar was pleegzoon geen bende leider ?
  dus begin eerst in je eigen huis .
  we weten allemaal dat als de vos zijn passie preekt , boer pas op je kippen ..
  voor het terug draaien van de de veelte hoge prijzen , moeten we wachten tot voor de verkiezing van 2010 , dan wordt het Surinaamse volk weer het lapje voor gehouden en roept iedereen weer WIE WANT BOUTA !!!
  dan hebben we weer een perpetuum mobile’ , zal de Surinamer het ooit eens leren ??


  Maak melding
 26. Bouterse blijft maar beloven maar er gebeurt niets.Deze man moet opstappen dan gaat het beter komen in Suriname.Hij kan er geen moer van.Alles wat in zijn handen komt gaat dood zeggen ze in Suriname.Het volk is hem al zat maar zijn bang om hun mond open te doen.Dat is mijn constatering als Surinamer.


  Maak melding
 27. Dit is mijn reactie.

  Hahahahaha.
  Auww. ik ben van mijn stoel gevallen van de buikramp. Lol.

  Praten en doen zijn twee verschillende dingen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 28. Deze populistische, pathologische leugenaar zou ook corruptie met wortel en tak uitroeien. Kijk nu, 7 jaar later tiert corruptie welig als nooit tevoren. Dit demente fossiel moet in een dwangbuis en een prop in zijn bek, onderin Fort Zeelandia gegooid worden, zodat de ratten vrij spel hebben. Als ze dat verrotte vlees tenminste nog willen vreten,


  Maak melding
 29. Nemen jullie die man aub serieus!

  Hij bedoeld dat de uitspraak van het O.M. nageleefd moet worden, dwz dat meriba zijn straf moet uitzitten.

  En hij gaat deze maand braaf naar de zitting van de 8 december moorden, om zijn straf aan te horen.

  Applaus, bawta geeft het goede voorbeeld.
  Hij is moe!


  Maak melding
 30. hij ia al goed begonnen om zijn beide zonen achter slot en Grendel te plaatsen

  goed zo bouta nu nog jezelf aanmelden te santa boma en het criminaliteits vraagstuk is gelijk opgelost


  Maak melding
 31. Het staatshoofd zegt dat de veiligheidsautoriteiten dinsdagavond tot vijf uur ’s morgens dinsdag hebben vergaderd omtrent de ernstige situatie in het oosten van het land. “De situatie is zo erg dat vrouwen niet eens durven om naar hun kostgronden te gaan. Er vinden enkele berovingen per week plaats daar. Zelfs voorgangers zijn beroofd van hun tienden dat ze geschonken kregen”, schetst het staatshoofd.

  Er zijn ook besprekingen gehouden vorige week in het Lawa-gebied en het ligt in de bedoeling om de situatie ook in overeenstemming met de plaatselijke gemeenschap onder controle te krijgen. Het staatshoofd zegt ook dat de procureur-generaal erbij is gehaald om ervoor te zorgen dat de acties binnen de perken van de wet plaatsvinden

  En zo probeert de vernietiger van Suriname de inzet van het leger te rechtvaardigen. Tjepotie; so so ka…vertelt deze doorgewinterde crimineel. Hij minacht het volk. Weg met deze vernietiger van Suriname.


  Maak melding
 32. ZIELIGE BOUTERSE, HIJ LEENT GELD OP DE HELE WERLD HIJ HOEFT HET TOCH NIET TE BETALEN.
  HIJ IS ONVERZADIGD, MET ZO VEEL WINKELS EN HANDEL IN SURINAME EN TOCH BEDELD HIJ,
  VOLGENS MIJN IS BOUTA DE GROOTSTE ZWERFER EN BEDELAAR VAN HEEL SURINAME NOG GROTER IS ER NIET,


  Maak melding
 33. Inmiddels is de energie van gratis bruine bonen met zoutvlees verbruikt en nu gaan ook ndp kiezers protesteren.

  Ze hebben hun ziel verkocht en nu pinaren ze !!!!!!
  Zelfs de broeigassen van bruine bonen heeft het klimaat in Suriname aangetast want daar is de regen ook zuur geworden !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES