HEMA gaat gerecht ‘Roti met Rijst’ aanpassen

35
HEMA gaat gerecht 'Roti met Rijst' aanpassen

De HEMA gaat het gerecht ‘Roti met Rijst’, welk wordt aangeboden in haar restaurants, aanpassen. Het Nederlandse warenhuis presenteerde onlangs een nieuw gerecht op het menu namelijk ‘Roti met Rijst’. Een aparte combinatie, maar nog erger: op het bijbehorend plaatje was de roti(de ‘plaat’) nergens te bekennen! Een foto van dit gerecht van de HEMA ging gisteravond daarom al gauw viraal. Ook wij maakten er een bericht over:

Vanochtend reageerde de HEMA op een tweet hierover en beloofde de naam van het gerecht snel aan te passen.


35 REACTIES

 1. Dat wordt; massala anda met Biryani. Hema probeert het in ieder geval wel. PR, chefkok van Hema op toerbeurt alle eet en drink gelag van Hema met een tandenborstel laten schrobben. Hierna vergeten ze nooit meer wat het verschil tussen bhaath en Roti.


  Maak melding

 2. Hema probeert het tenminste!! Welke Surinamer heeft het eerder de complete porti introduceert ?? Domme Surinamers!! echt afgunst!! zo zijn de Surinamers in zijn algemeenheid bekend!!

  Hema!! Kom tot de juiste formule, neem les en ga mee verder!!!


  Maak melding

 3. Good job!! Nu mag het aan de andere kant ook van de Hema gezegd worden dat ze de waarschuwing over deze fout wel degelijk sportief hebben ondergaan. Het zou Waterkant na de soms mensonterende posts, dan ook sieren dat te vermelden, lijkt mij.


  Maak melding

 4. Wat ik zie is een bord met rijst en een mengsel van groenten en vlees en gekookt ei. De roti (flat bread) ontbreekt.
  Ziet er niet smakelijk uit. Ik zal het nooit kopen, ook al at ik wel vlees/vis.

  Wat ik wel hoop is dat of alleen roti met groenten en/of vlees of alleen rijst met groenten en/of vlees wordt aangeboden.

  Geen combinatie van rijst, aardappelen, roti i.v.m. met koolhydraten. Hema mag ook aan de gezondheid van kopers denken.

  Hindustanen zullen dit vermoedelijk niet kopen.


  Maak melding

 5. Net alsof kroket van Nederland komt 😂. Ga het lekker maar opzoeken, google wiki kroket. hahaha. dus ja jij Hollandse op t best. Jullie hebben ook t kroket gestolen 😂😂


  Maak melding

 6. ik denk ook niet dat dit voor surinamers is bedoeld maar voor nederlandse mensen met een smalle beurs
  roti’s zijn arbeidsintensief om te maken en rijst niet
  rijst met kerrie kip kan het beter heten omdat een paar mensen
  het o zo erg vinden
  discriminatie van brood en ja dat mag niet he.


  Maak melding

 7. Dit heet “aculturatie”.Nederlandese maatschappij leraren hebben nog nooit van deze term gehoord !! Ook sociologen niet. Erger nog ïn Suriname”weten onderwijzers en leraren nieteens wat dit betekent !!! Hoeveel geschiedenis en aardrijkskunde leraren op IOL en Middelbare school weten wat dit betekent ??
  De Nederlander die Chinees eet, of Indonesies,Indiaas,Hindostaans,Creools,Frans eten of Spaans of bv.Grieks of Marokaans of Turks, is bezig met aculturatie !! Zelf Geert Wilders doet aan aculturatie(trouwens was zijn grootvader niet van Indo afkomst !!


  Maak melding

 8. Zoiets als chateaubriand en dan de afbeelding van een fles wijn. Sorry foutje bedankt.

  De vraag in deze is, smaakt het en gebruikt men goed vlees, vlees van een Biologische Dinamisch bedrijf (Demeter).
  Kijk maar eens op youtube hoe de reguliere kippenrennen eruit zien, afschuwelijk.


  Maak melding

 9. Zeg @tsja, wat maak je me nou; het is ‘kip met kerrie en rijst’ en niet
  ‘rijst met kerrie kip’.

  Foei toch.

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 10. @Sranan Bongkoro; het is acculturalisatie en niet aculturalisatie. Als je hoog Wilt die dan moet je in ieder geval correct kunnen spellen. Voor straf mag je ” Schitteren in de schaduw ” van Sansone lezen.


  Maak melding

 11. Willen met de tijd mee maar te dom.
  Hun BARRA noemen ze DONUTS.
  6,95 met sambal.
  Laten de witjes het heten.
  Gaan ze ook nog zeggen, lekker zeg.


  Maak melding

 12. Waar maakt men zich druk om, er zijn ergere dingen op de wereld. De boerenkool werd ook ooit eens verkracht met fajong. Dan zeg ik pleur ff lekkuurr op hier hoort spek, klapstuk of rookworst bij. Die bakra’s hoor je ook niet nuilen hierover.


  Maak melding

 13. @John. Misschien had iemand er iets anders dan spek en rookworst bij gedaan omdat boerenkool uit Azie komt?
  En dus totaal geen Hollands product is. Weer iets wat toegeëigend is door NL.
  Maar die Hollandse roti kom natuurlijk gewoon uit de hoed van een Hema meneer/mevrouw die dacht dat hier goed geld aan te verdienen was.


  Maak melding

 14. Wij eten regelmatig Roti van Knor wereldgerechten. Als de hema ook zulke lekkere roti’s heeft dan zullen wij daar vaker gaan eten. Helaas hebben wij in delftzijl geen warung dus voor is het een uitkomst.


  Maak melding

 15. Ik heb een roti naast mij en ik zelf de rookworst!!! Mijn rookworst mag je hebben maar niet de roti!!!!

  Als je petjel wilt eten, dan moet je van een Javaan!
  pom? dan van een nengre!
  Piasa? dan avn een Italiaan!!
  Roti? dan van een hindoestaan!! etc.etc!!!!
  stampot? dan van de hollandse Boeren! en no go mix max! dan is het troep!!


  Maak melding

 16. Op Goede vrijdag 2017, gaat @John, @Esmerald en de rest van het forum, Roti met Vispastei eten.
  Natuurlijk met een glaasje Rode of Witte wijn.

  En alles zal ook onder controle worden gehouden door onze @Jiyani.

  Het is op Goede vrijdag 2017 ten strengste verboden om HEMA worst te eten.

  Dus @hmolenaar2016, je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 17. Wel de lekkerste en echte roti eet ik bij mijn moeder thuis of bij een van de echte hindoestaanse nanie of adjie. Echt traditioneel en met liefde gemaakt.


  Maak melding

 18. @hmolenaar2016

  In Nederland lopen ze toch altijd voor met van alles en nog wat? Zij hebben de satékroket van Mora, dan zeg ik, hou het liever bij jullie eigen originele kroket. SO naar Kwekkeboom met mostard.


  Maak melding

 19. @Kakafowru u zit niet ver naast uw opmerking. Ook ik sta vaak versteld van hoe Europeanen ons (Aziaten, Arabieren, Surinamers en Zuid Europeanen) komen vertellen hoe wij het eten moeten voorbereiden. Waar komt die misplaatste arrogantie toch vandaan ?


  Maak melding

 20. Domme fout van “‘Hema”……, ze hebben hun “onderzoek” niet goed gedaan…!! Straks gaan ze ook “Moks Alesi” aanbieden terwijl ze je gewoon “Paella” voorschotelen!!


  Maak melding

 21. Koos, dit is een belediging aan het adres van de Surinaamse keuken. Ook wij Surinamers gebruiken Nederlandse recepten.
  Denk bv aan de erwtensoep. In tegenstelling tot Nederlanders proberen wij het recept juist wezenlijk te verbeteren. Naast rookworst doen wij ook varkenspoten in. De Surinaamse pastei, nog onbekend in Nederland, bestaat puur uit Nederlandse ingrediënten. Ik heb de Nederlandse pompoensoep nagemaakt, maar zeer zeker verbeterd. Jij moet eens een door een Nederlander gemaakte Surinaamse pindasoep eten. Niet te pruimen.
  Moraal van mijn verhaal? Als iets reeds bestaat moet je het niet alleen namaken, maar ook verbeteren (lekkerder maken). Ik voel mij beledigd als je de Surinaamse keuken probeert af te breken.
  Overigens ben ik het volkomen eens met Wiep-ding. Wij houden van culinaire originaliteit en niet van aangepaste keukens. Ook verbaast het mij dat iemand anders onder mijn pseudoniem stukken schrijft.


  Maak melding

 22. Laat ze verder patat en kroket verkopen beste HEMA begin niet met schande brengen aan het volk laat aan het volk over jullie Hollanders zijn rassisten


  Maak melding

 23. Hahaha echt he, zodra wij zien dat Nederlanders iets stelen van onze culturen en we daar op reageren als we zien dat ze het niet juist doen gaan ze gelijk piepen. Maar andersom moeten wij onze mond dicht snaaien. Weet je blijf gewoon save spelen op je 1 euro worst. Dan halen wij wel echte roti voor die 6.50


  Maak melding

 24. @Mats

  SO gaat naar die originele kroket van Kwekkeboom, en het eerste wat in mij opkwam is de satékroket van Mora, dat die Van Dobbe en Kwekkeboom een satékroket in hun assortiment hebben moeten zij weten…zo zie je dat die witte nederlanders op deze manier het gerecht van een ander gebruiken en veranderen om er geld aan te verdienen.

  De ideeën zijn op, ze zijn uitgekeken op die stampot met hema worst, daarom doen ze dit, blijf gewoon origineel en ga geen authentieke gerechten van andere culturen zitten veranderen voor eigen winst! Ze kunnen amper iets zelf verzinnen omdat ze te druk zijn met discrimineren in NL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.