dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGoudwinning in Zuid Suriname vreet aan Brokopondo Centrum

Goudwinning in Zuid Suriname vreet aan Brokopondo Centrum

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 apr – Brokopondo Centrum, de grootste woonconcentratie in het district Brokopondo, wordt weggevreten. Gouddelvers trekken steeds meer binnen en zijn al achter de plaatselijke school aan het graven. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen spreekt van ‘anarchie’. Dat wordt niet gepikt.

De gouddelvers, inwoners van het dorp zelf, zullen worden aangepakt. In het parlement is ook bezorgdheid getoond. “Wij zullen blijven optreden om ze duidelijk te maken dat het zo niet werkt. Een wooncentrum is niet bestemd voor goudwinning, ook al ligt er goud”, zegt Dodson tegenover de Ware Tijd. Alle goudwinningsactiviteiten zullen dan ook onverbiddelijk worden stop gezet.

Binnen het dorp wordt het ergste gevreesd. “Het gaat vooral om het gebruik van kwik, dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van ook kinderen”, zegt een bezorgde ouder. Dodson wil alternatieve wingebieden helpen zoeken. Maar of het ook helpt, nu mensen eenmaal weten dat ze op goud lopen en slapen? Het nabije natuurpark Brownsberg moest het al ontgelden, ondanks herhaald ingrijpen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Zelf in het binnenland kan de ndp geen rust, vrede en voorspoed brengen, zoals beloofd door de grootste misdadiger en zijn geldzuchtige awarie doemrie, pisschop Meye en knettergekke voorganger misjiekaolo. Soso ka e go kong na heri kondre, zevenmalen erger dan de jaren tachtig. Afrikaanse ellende e go breke uit.


  Maak melding
 2. Wie zijn de belanghebbenden in deze kwestie?, Wat is de reden dat er niet vanaf dg1, direct de juiste maatregelen zijn getroffen. Wat maakt dat ewr nu pas zgn met de harde hand zal worden opgetreden?Hoe komt het dat eerst de bevolking hierover klaagt, daarna de burgervader, die het op een slinkse wijze ook goed praat? Men blijft het volk belazeren, wat hoe langer men daar bezig is hoe meer profijt ervan genoten zal worden. Wat is de reden dat men op dag 1 de grote machines niet direct heeft laten confisqueren en nu met allerlei drogreden komt om zgn te zullen optreden?. Geen vergunning is illegaal bezig zijn of niet????


  Maak melding
 3. Ronnie@
  Ouwe strijd maker, opzouten LUL, moet je nog meer hebben, je bent al stinkend rijk, of ben je al onder gedoken, zie je de bui al hangen, snel wegwezen


  Maak melding
 4. Het woord optreden en aanpakken worden op een stukje toiletpapier geschreven waar de regering z’n reet mee afveegd.
  Want zodra ze een beetje geld zien kan alles en mag alles.
  Vuile reet kevers die paarse shit


  Maak melding
 5. Bijna Niemand heeft respect voor de natuur in Suriname. Enkelt de indianen zij zijn de enige die respectvol met de natuur omgaan uitzonderingen niet uitgesloten natuurlijk,bvb die kleine ingi-boi die nu president is van het land. Hém kan het geen moer schelen of rosebell of i am gold een deel sluiten ala een kip voor een ei.

  Tra fas no de! Bouta mus gwe!


  Maak melding
 6. Beste oplossing is om het land te verdelen onder alle bevolkingsgroepen. Geef de marrons oost-Suriname Haïti.
  Geef de Aziaten west Suriname Dubai !!!!


  Maak melding
 7. Look who is talking: SON of Dot” , opgeleid door Carl de Judas en Bouta ! Straks verklaart hij nog dat hij nooit iets had gewete van deze illegale activiteien, net als bij de “skalins”” .Wat een hebzuchtige Djoeka’s, ze gaan over lijken in hun eigen gemeenschap en woondorp !!!
  En dan verklaart een idiote bosland DNA-lid dat dit allemaal
  goedgekeurd moet worden (niet illegaal verklaren ))!
  Ik vraag me af wat de Dotson zal doen als de bewoners van Saramacca masaal olie-putten slaan op hun percelen in Saramacca om ook de aanwezige aardolie op te pompen !!


  Maak melding
 8. Als die 555.000 bewoners van Sur. klaar is met land,gaan niet eens de paarsen in willen wonen.Bij vloed gaan de zee vissen tot de zuidgrens zwemmen en terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES