donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSuriname leent twintig miljoen dollar voor mooiere hoofdstad

Suriname leent twintig miljoen dollar voor mooiere hoofdstad

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 apr – De regering krijgt een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Dit meldt het ministrie van Financiën. De lening van twintig miljoen dollar is bedoeld voor het ooglijker en aantrekkelijker maken van Paramaribo. De lening is namens de regering ondertekend door minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.

Hoefdraad heeft de leenovereenkomst ondertekend in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. Met het geld zal het Urban rehabilitation Program van start kunnen gaan. Volgens het ministerie gaat het om herstelwerk en gebruik van gebouwen in de historische binnenstad van Paramaribo. De bedoeling is dat uiteindelijk culturele waarde in Suriname commercieel kan worden ingezet.

Ook wordt verwacht dat werkgelegenheid wordt gestimuleerd in zowel de bouw- als de toerisme-industrie. Hoefdraad heeft in Paraguay ook gesproken over lopende projecten bij internationale organisaties. Ook zijn nieuwe initiatieven besproken, voornamelijk voor ontwikkeling van ondernemerschap. Ook heeft Hoefdraad een gesprek gehad met de minister van Planning van Brazilië.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

32 REACTIES
 1. Jaren te laat aandacht voor een likje verf voor de binnen stad.
  Net als bij alle leningen blijft er heel veel aan de strijkstok hangen en bereikt slechts een fractie het doel.

  Met $ 20.000.000 kan men de binnen stad niet meer aantrekkelijk maken en verdien capaciteit geven.

  Indien men met $ 20.000.000 snel verdien capaciteit wil realiseren moet men een paar echt goede Pensioenada resorts bouwen.
  Per woning komt er dan minimaal Euro 20.000 / jaar naar Suriname toe die daar besteed wordt en niet in Nederland.


  Maak melding
 2. Wat is de juiste reden voor een mooiere binnenstad op dit moment??. Kan ditzelfde geld niet gebruikt worden om te stoppen in de productie of nieuwe bedrijven op te richten??, Wat heb ik aan een mooiere binnenstad als de criminaliteit toe nemmt??, Gaat een mooiere binnenstad alleen meer toeristen aantrekken?? Gaat een mooiere binnen stad ons upgraden naar level AA op een van de financial bureau”s.Deze uitbuiter van een boevie weet niks anders dan het land steeds opo te zadelen met nieuwe credieten, die hijzelf niet terug betaald maar overlaat aande arme en ameren die nauwelijk wat lucht kunne happen. Dus beteknt dat wij nu bezig zullen zijn om de zo geprezen DUBAI na te boosten?? RRAA, WAAR BLIJVEN DE CORUPTELINGEN IN DIT GEHEEL????


  Maak melding
 3. Boefdraad, heeft weer een excuse gevonden om te lenen. Deze leengrage boefminister zal het Surinaamse volk zodanig met schulden opzadelen dat men de komende 25 voortdurend aan de bedelstok moeten hangen. is er überhaupt een plan van aanpak ingediend om de stad te verfraaien? Wat heeft het volk aan een likje verf als ze dagelijks moeten bekommeren hoe ze rond moeten komen.


  Maak melding
 4. En aan wie gaat het werk gegund worden? Natuurlijk de boevenvriendjes van de president. Dilip Sardjoe, Abrahams en dat soort principeloze lieden, die alleen maar uit zijn op het vergaren van meer rijkdom. Zij bekommeren zich helemaal niet om het land, alleen hun portemonnee. Ze watertanden al bij het horen van de hoogte van het bedrag van de lening.


  Maak melding
 5. De stad oogt zo smerig, oubollig, krotten, en junks en overal loeren de blauwkoppen om wandelende pinautomaten te roven. Het nafluilten naar dames en jonge meiden. Het land stop zich vol met schulden dat kunnen ze nooit meer terugbetalen ook niet in de volgende eeuw.


  Maak melding
 6. Rehabilitatie van de binnenstad…..voeg dit maar toe aan het rijtje paarse successen zoals:…..18.000 woningen / fly-overs / 8-baanswegen / zeehaven / cruiseterminal / schoolboekenproject / cassavefabiek / naschoolse opvang / buitenlandse investeerders in rijen voor de deur / gouden kerst 2012 / treinproject / koers SRD. etc. etc.


  Maak melding
 7. Alweer een reden om zo geld te kunnen stelen. Er zullen geen openbare aanbestedingen plaatsvinden want sowiezo zijn het paarse parasieten en poepvliegen die wederom een bigi paarse njang gaan maken. #0 5 verdampt voor 100% in de paarse zakken van deze paarse roversbende aan de macht, dankzij het domste volk in Zuid Amerika, het oerdom paars verpauperd bedelend volk die misdadigers aanbidden en vereren. Wo ka,


  Maak melding
 8. Jojo!alle respect voor jou postings,maar wees eerlijk Suriname zal met deze mensen aan de macht nooit het land worden waar de echte Surinamer voor ogen hadden. Ik vind het erg mooi how je Rob G elke keer op zijn nummer zet.


  Maak melding
 9. aai boi met de 20miljoen komt Dubai van Zuid America echt aan.

  Zel zal eerst verdelen onder elkaar en dan pas wat doen, dat wat doen is niks doen.


  Maak melding
 10. Blijven lenen, kan een ander dat komen aflossen dan gaat hetzelfde volk je kwalijk nemen als de broekriemen strakker moeten. Ik snap het volk niet zijn ze zo dom of wat….


  Maak melding
 11. Lenen?????

  Waar is en gaat al het geld die ze van IM Gold krijgen?
  De meeste panden dateren uit het koloniale tijd die van hout zijn gemaakt. Hout waar Suriname rijk aan is.
  Waarschijnlijk wordt deze lening(en) aangenomen om de paarse sinterklaas zaken te vullen.
  Eens een boef altijd een boef.
  Welk deel van het land wordt dit keer als onderpand gezet of beter gezegd wat is weer verkocht om dit lening af te sluiten??


  Maak melding
 12. Ik denk dat de ontwikkelingen wel positief zal uitpakken.

  De schijnwerpers staan immers op scherp, dus men kan geen mattie torie\s en vriendjes politiek meer permitteren.

  als de plannen nu niet lukken dan lukt het nooit meer.

  Ik ben benieuwd, eerst zien en dan geloven.


  Maak melding
 13. @ Prof. Misababoi.

  En waar gaat dan, de andere 50 % ????
  De nieuwe kabinet gaat zich kapot betalen, en de belasting betalers die betalen zich blauw. De eerst komende 50 jaar
  betalen ook de komende generatie zich blauw voor de stommiteiten van de President van hun Opa.

  Sari tori.
  Jacko


  Maak melding
 14. Gelijk na het sodemieteren van de lul de behang der paarden, moet het volk a la Latijns-Amerika tegen IMF zeggen dat Su niks terug gaat betalen. Dit om redenen dat het geen begroting voor 2016/2017 ingediend is en dus alles illegitiem is. Tarantula en zijn bejaardenhuis mag uit de coca inkomsten de miljoenen zelf gaan terugbetalen.


  Maak melding
 15. @Prof.Misababoi; ik me krom en scheel gerekend, maar ik kom telkens weer op een totaal van 50%. Dus, 10 miljoen is verrekend. Waar gaat de rest? Prof…toch geen schoolmaatje van huh Boefdraad?


  Maak melding
 16. De IDB moet ervoor zorgen dat Koemakoisie, Boefdraad en Brampie de 20 miljoen nooit te zien krijgen, laat staan dat ze er met hun klauwfieters aan kunnen komen. Zo niet, dan kunnen we het vergeten dat één historisch pand een likje verf krijgt.


  Maak melding
 17. Ik zie niet rotte planken worden vernieuwd and wit geverfd worden.
  Ik zie niet dat de oude hoofd balk vervangen word door een nieuwe.
  Ik zie niet dat rotte dakken vervangen wordt door nieuwe in dezelfde stijl.

  Ik zie niet de voorgevels vervangen en geverfd worden.

  Mischien wordt een pand gerenoveerd. Het komt op de fotos and tv. De rest van de 20 miljoen verdwijnt in buitenlandse rekeningen.

  Dan nog mag deze regering zitten blijven. Hoe dan wil je prosperity hebben Suriname?


  Maak melding
 18. Schande…Kom op Surinamers.
  Breng deze roversbende tot stoppen.
  Bouta en zn rovers beginnen niets tegen het volk.
  De schade die deze bende veroorzaakt.is voor bijna alle surinamers niet te overzien.
  3xaan de macht..3 keer ellende dat is wat die bouta crimineel su gebracht heeft.


  Maak melding
 19. geef mij maar Nickery10x beter en schoner dan Paramaribo,ik denk dat er een beter en fatsoendelijker soort mensen leeft,als ik weer naar Suri ga wordt het waarschijnlijk Nickery


  Maak melding
 20. Ik heb een amortisatieplan van de leningen, vermeld in de Parbode, opgesteld en kom tot de volgende zeer voorzichtige voorlopige conclusies:
  Boven het hoofd van alle 560.000 Surinamers hangt een betalingsverplichting van zeker SRD 25.000. Een gemiddelde Surinamer heeft dus 2 jaren nodig om zijn schuld af te lossen.
  Aan rente moet elke Surinamer jaarlijks SRD 2.000 betalen.
  Let op: deze berekening is op basis van de gegevens uit Parbode.
  Elke nieuwe lening zal de situatie voor elke Surinamer verergeren.
  Ik wens u dus slapeloze nachten toe met deze geweldige regering.


  Maak melding
 21. Geef het land weer terug aan Holland. Mijn soortgenoten zijn niet in staat om ontwikkeling te brengen.

  Zijne majesteit koning Willem Alexander neemt u aub het land weer terug, ik smeek u !!!!!!
  Ik wil graag weer terug bij het koninkrijk. u mag ook onze natuurlijke hulpbronnen exploiteren een 50-50 deal dat is eerlijk. Zoals het nu gaat krijgen wij 5 procent en de multinationals 95 procent, onze soortgenoten zijn oerdom !!!!


  Maak melding
 22. Mijn naam is mevrouw Angel Mariana. Ik woon in Brugge België en ben een zeer gelukkige vrouw vandaag? Ik zei tegen mezelf dat elke lening geldschieter die mijn leven kan veranderen en dat van mijn familie, ik zal verwijzen iedereen die op zoek is naar lening aan Them.They gaf mij en mijn familie geluk, ik was behoefte aan een lening van € 250,000.00 aan mijn leven beginnen als een weduwe met 3 kinderen die ik naar verwijzen deze eerlijk en goddelijke lening bedrijf die mij met een lening van € 250,000.00 geholpen, ze zijn in feite GOD vrezen voor mensen, een gerenommeerd leningen bedrijf.

  Ik ben blij te hebben mijn lening daarmee verkregen vorige week. Als u behoefte aan een lening en u 100% zeker bent van betalen de lening kunt u contact met hen en vertel hen dat mevrouw Angel Mariana u tot hen gericht. Contact via E_mail: {[email protected]} or {[email protected])

  Mrs. Angel Mariana


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES