Politieke partij PALU viert 40-jarig bestaan

14
Politieke partij PALU viert 40-jarige bestaan

Het was vrijdag feest in Bun Djari, het partijcentrum van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU) in Suriname. De partij bestaat 40 jaar. PALU-voorzitter Jim Hok (l) weet heel zeker dat Nederland de boosdoener is waarom Suriname nu in een malaise verkeert. Volgens hem komt door de constante bemoeienis van Nederland.

Hok zegt dat de regering niet duidelijk genoeg is in de richting die zij opgaat en lijkt de oppositie enkel erop uit te zijn de regering naar huis te sturen. De PALU vindt dat het nu welletjes is, de voorzitter pleit voor het verlaten van oude denken en oude politiek en kondigt ook aan dat zijn partij niet langer ruimte zal bieden aan Nederland om te rotzooien in Suriname.


14 REACTIES

 1. De druiven zijn zuur voor Jim Hok en zijn Palu. De onafhankelijkheid is niet helemaal geworden wat men er van verwacht had en de PALU is ook al geen succes gebleken.

  Dan kun je twee dingen doen, de hand in eigen boezem steken en je af vragen wat er verkeerd gegaan is, of iemand anders de schuld geven.
  Wel dat laatste natuurlijk want om toe te geven dat je het fout gedaan hebt daar is moed voor nodig en pas na veertig jaar zien dat je verkeerd bezig bent geweest, dat staat wel een beetje dom.

  De ideale zondenbok is natuurlijk Nederland, want eerst hebben ze de Surinamers tot slaven gemaakt, toen het land leeg geroofd, en vervolgens saboteren ze de ontwikkeling van Suriname, dus ja, het moet wel Nederland zijn.

  Wat de belangen van Nederland zouden zijn bij het frustreren van de onafhankelijkheid is niet duidelijk, misschien moet Jim Hok daar nog eens over nadenken.

  Nederland was maar al te blij dat ze van het land af waren en wat is er voor interessants aan Suriname voor Nederland? Alle natuurlijke rijkdommen zijn al verpatst. Veel is er niet meer te halen, en geld om Nederlandse spullen te kopen hebben de Surinamers niet meer

  Misschien was de keuze voor de partijnaam: “Arbeiders en Landbouwers Unie”, ook niet zo gelukkig. Welk Surinaams kind droomt er op school van om arbeider of landbouwer te worden? Minister, dokter of advocaat, dat is wel het minste!

  Jim Hok droomde wellicht van de klassieke marxistische samenleving waar het volk gezamenlijk de handen uit de mouwen steekt om met harde fysieke arbeid de utopische samenleving op te bouwen. Helaas, het marxisme is passé. Zelfs China is een kapitalistisch land geworden en Cuba zal wel snel volgen. En hard werken en zweten in de zon is niet echt populair.
  Jim Hok loopt een beetje achter, ongeveer honderd jaar.

  Alles de schuld van Nederland? Ach sommigen zullen het met hem eens zijn, de makkelijke uitweg, maar in Nederland ligt geen Nederlander daar wakker van.


  Maak melding

 2. De PALU vindt dat het nu welletjes is, de voorzitter pleit voor het verlaten van oude denken en oude politiek en kondigt ook aan dat zijn partij niet langer ruimte zal bieden aan Nederland om te rotzooien in Suriname.
  ===

  Mag ik een teitje..?

  Surinamers hebben Nederland niet nodig om rotzooi te trappen in Suriname. Daar zijn ze zelf heeeel goed in.


  Maak melding

 3. dus NL:
  krijgt de schuld van de verdampte 1,2 miljard,
  is verantwoordelijk voor de brandstof prijzen
  is verantwoordelijk voor het wanbeleid!

  Wel laat me je zeggen:
  vanuit NL stuurt men geld voor familie/vrienden
  vanuit NL sturen ze voedselpaketten
  Ik ben geen NL fan.
  De echte verantwoordelijken zitten os in de PALUlt patij.
  Jullie hebben wind gezaaid!
  ga terug naar je Hok!


  Maak melding

 4. @Hans van den Broek

  Persoonlijk heb ik kunnen waarnemen dat Hok geen socialist meer is maar ook best van het clientisme genoten heeft.

  Toen hem een duurzame energie optie voor gehouden werd dacht hij direct aan afgeleide projecten waar veel Baksjish makkelijk van de wagen kunnen vallen.


  Maak melding

 5. Palu is de weg kwijt en komt met leugenpraatjes !

  Kabinet met Palu heeft de deviezenvoorraad verkwanseld !

  Kabinet met Palu heeft miljarden ongedekte SRD biljetten uitgegeven !

  Kabinet met Palu heeft de verschrikkelijke scalians gefaciliteerd !

  Kabinet met Palu heeft Sranan failliet gemaakt !

  Dus… Palu, scheldt de volgende keer op maar de Marsmannetjes !


  Maak melding

 6. De PALU is altijd al een club nietsnutten met mooi praatjes geweest. A “total disaster” deze club.

  Op eigen kracht hebben ze niets bereikt. Door steun te geven aan de militaire dictatuur in de jaren 80 hebben ze flinke financiële mogelijkheden gekregen om hun paradepaardjes te realiseren. Incompetentie, corruptie en mismanagement hebben ervoor gezorgd dat ze nul komma nul hebben gerealiseerd.
  De bouw van de kabalebo waterkrachtcentrale is door PALU stopgezet ten gunste van het stimuleren van de kleine landbouw en het opzetten van kleine industrie. Total failure, volledig mislukt. Resultaat, geen waterkrachtcentrale, zieltogende landbouwsector en het vrijwel volledig ontbreken van kleine industrie.
  Para industries is ten ondergegaan aan mismanagement en corruptie. Ook het houtskool project is op zijn Trumpiaans een “total failure” geworden.

  En nu komt scumbag” Hok met “alternative facts” dat Nederland de oorzaak is van de malaise in Suriname.
  Hok wees eerlijk, kijk in de spiegel en je zult een leugenaar zien..


  Maak melding

 7. Altijd anderen de schuld geven van de ellende die je zelf hebt aangericht. Dat is wat Jim Hok doet. Dit gedrag past bij mensen van zijn politieke stroming. Zoek Jim Hok op Google in combinatie met het woord corruptie. Wie heeft hier boter op zijn (kale) hoofd. In NL heeft hij ook het nodige op zijn kerfstok. Daarom zal je hem ook niet in NL zien. Persona non grata noemt men dat.


  Maak melding

 8. Palu..bestaat die nog?! Ze liggen toch al lang begraven onder 6 voet?!
  RIP Palu.
  Van tijd tot tijd krijgen ze boze dromen en maken ze dan een heleboel herrie uit hun graf.Gewoon zomaar ,voor soso!!Tijd om weer in je graf te gaan liggen palu,Rip,


  Maak melding

 9. Velen vragen zich in gemoede af wat al deze paarse aanhangers bezielt. Oma takkie keba, didibri brini deng ai, dofoe deng jesi en teki deng verstang. Ieja opa taki zeg gewoon paars knettergekke bezeten zombies.


  Maak melding

 10. Deze Jim Hok hoort in een Varkens HOK!!! Natuurlijk is de makkelijkste weg iemand anders de schuld te geven!! Wat een vuile Rat zeg!!! A NO MI!!!!


  Maak melding

 11. beste jim hok jij bent nog gekke dan gek wees een heer en zeg wie de echte schuld heft van dit alles maar dat durf je niet he nou ik zal het zeg desi Delano bouterse en de ndp


  Maak melding

 12. Wanneer houdt het nou een keer op met sommige Surinamers die steeds de Nederlanders de schuld van alles en nog wat geven???? Is er GEEN toekomst meer voor het land Suriname?

  -niet de Nederlanders zijn nu aan de macht
  -niet de Nederlanders maken een zooitje van de rechtstaat
  -niet de Nederlanders hebben het water in het binnenland vervuild
  -niet de Nederlandse president is veroordeeld, maar Bouterse voor wie velen neervallen, zonder hun kop te gebruiken. En nog veel meer.

  Hoe zit het met de ontwikkeling van Coronie? is het ook de schuld van de Nederlanders???


  Maak melding

 13. Ach, ook zo’n partijtje die helemaal niets te vertellen had in Suriname, totdat die rebellenleider ze heeft opgenomen in zijn schoot om ze te misbruiken.

  Die lul van een Jim Hok denkt dat hij die nationalistische kaart kan trekken om straks weer stemmen te winnen. Jim die periode is voorbij, het volk weet nu beter…

  Volk van Suriname, het is niet Nederland of welke buitenlandse mogendheid, noch jullie mede Surinamers in het buitenland die jullie naar de verdoemenis hebben geholpen, maar gewoon jullie eigen volks plesident met zijn roversbende….

  En het ergste is dat ze weten dat ze naar huis gestuurd gaan worden. Dus worden alle registers opengetrokken om nog meer geld te lenen zodat ze hun zakken nog even op de valreep kunnen vullen…


  Maak melding

 14. Beste heer Hok,

  Suriname intereseert Nederland geen ene moer.

  Dus zoek de schuld lekker bij je zelf.

  Suriname is in potentie qua bodemschatten het rijkste land van Zuid Amerika en na 45 jaar onafhankelijkheid nog een laag ontwikkeld en straatarme bananenrepubliek waar nog geen spijker wordt geproduceerd en waar de helft van de beroepsbevolking voor lanti werkt en dus niks produceert,.

  Surinamers zijn te lui en te laf om voor hun land en de toekomst van hun kinderen te vechten

  Dat is de oorzaak van de armoede in Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.