dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Surinamer onvoldoende zelfrespect en menswaardigheid bijgebracht’

‘Surinamer onvoldoende zelfrespect en menswaardigheid bijgebracht’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 apr – Het patronagesysteem houdt de Surinamer achter. “Deze regering en voorgaande regeringen, hebben de Surinamer onvoldoende zelfrespect en menswaardigheid geleerd. Ze zijn afhankelijk gemaakt.” Dit zegt de politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. Het moet ook verklaren waarom Surinamers slechts mondjesmaat de straat opgaan om te protesteren.

Protesteren dan tegen een regeerbeleid dat van geen kanten deugt. Mensen zijn afhankelijk, van de hoogste tot de laagste publieke posities. Ook buiten het systeem om worden ondernemers en anderen systematisch afhankelijk gemaakt en gehouden van de bureaucratie. “Er is gewoon een afhankelijkheidssysteem gecreëerd in het land”, zegt Breeveld tegenover Dagblad Suriname. Onder burgers leeft ook een vorm van angst, waardoor zij niet makkelijk te bewegen zijn om bijvoorbeeld openlijk te protesteren tegen het beleid.

De vrees heeft ook voor een belangrijk deel te maken met het fenomeen Bouterse. “Sommige mensen aanbidden deze president, omdat iemand ooit had gezegd dat hij door God is gezonden. Bij Venetiaan zei men dat Venetiaan niet goed was. Bij deze president zegt men dat het de mensen om hem heen zijn. Er zijn weinig mensen die Bouterse zelf verantwoordelijk stellen. Het kan dus vrees zijn”, stelt Breeveld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
 1. Surinamers zijn bangerikken. Hun motto luidt ‘Ieder voor zichzelf en God voor ons allemaal’ en zo doen ze letterlijk!
  Geen zelfrespect niks hebben ze voor zichzelf.Menswaardigheid…laat maar…ze aanbidden de duivel in Suriname en hij heet bouta!
  Ze willen allemaal bevrijd worden van bouta en de ndp,maar geen van ze wil de straat opgaan.Dan gaan ze Santokhi en Hofwijks uitschelden want echt deze 2 moeten namens het volk gaan vechten.De rest is letterlijk…ik stond erbij en keek ernaar.
  De surinamers gaan het nooit leren een eenheid te vormen ,Echt als zij het zelf niet durven dan zijn ze voor altijd verloren.We kunnen ze niet helpen als ze zelf niet geholpen willen worden..


  Maak melding
 2. Surinamers zijn stuk voor stuk latente masochisten. Kiezen er bewust voor om zich te laten gijzelen en geselen door een levensgevaarlijke GEK om vervolgens krokodilletranen te komen janken in de digitale wereld, want fysiek de straat op gaan, daar zijn ze te bang en laf voor.


  Maak melding
 3. Zwart-paarse hersenloze minderwaardige minkukels als RobG / Parbo / Damsco..hebben op geen enkele wijze de afgelopen jaren kunnen aantonen wat de werkelijke verdiensten van de paarse Bouta-maffia voor het land is geweest. Slechts dreigementen, zinloos geleuter, konstant met de vinger naar anderen wijzen, afgeven op regeringen die het in het verleden WEL financieel / economisch GOED gedaan hebben. Dus ik daag deze domoren uit om een lijst van gelukte beloftes over de afgelopen 7 jaar te maken, dan maak ik er 1 met mislukkingen. Dan gaan we tegen elkaar wegstrepen.


  Maak melding
 4. Geen wonder. Het land is sinds 1980 in de greep van de paarse duivelse vloek d.d.b. aka .didibri. Allen die deze afgod des kwaad aanbidden zijn vervloekt. Ook die ” iemand” berucht als geldgierige awarie domrie van de Verl. Keizerstraat. Geen rust, vrede en voorspoed zoals vals geprofiteerd door deze leugenaar die met de bijbel in zijn hand een business van heeft gemaakt mensen hun tienden af te pakken, knder het mom van, geef je niet dan beroof je God. Men moet wel oerdom zijn om deze valse profeten en apostelen te volgen. Wat komen gaat is een burgeroorlog.


  Maak melding
 5. By the way, die iemand is Steffie Mejie en hij voorzag niet dat de misdadige zoon en stiefzoon van zijn afgod zouden worden opgesloten. Na soso ka a mang e profeteer en profiteer foe a monie sa ai tjies foe eng afgod didibri. Waar haalt deze paarse klootzak het lef om publiekelijk een ieder als staatsvijandig te verklaren die tegen de mpp amnestie wet is. Na wang echte paars verworden aanhangers van de grootste misdadiger sa a drage op gi Gado. De rectvaardige God no jesi noch Steffie noch eng afgod Didibri Bouta. Is gewoon een voorgezet s enario geweest om oerdomme stommelinven te laten stemmen op de nationale didibri partij. Deng e ka deng now, die paarse klootzakken. Baas e mek deng ka.


  Maak melding
 6. Ray loop naar je moer yu mapiema idioot. Iedere dag heb je wel wat te mekkeren. Tief lekker op naar de bijlmerflat en van mij part spring je van 6 hg te pletter.


  Maak melding
 7. Een grote tjoeri voor deze meneer!

  De creool gaat niet protesteren zodat een Hindoestaan president wordt! De hindoestaan gaat niet protesteren omdat zij er niet voor gezorgd hebben dat de farao president is geworden! Ze hebben Bouta gezoend en Bouta heeft hun genaaid! Ze willen nog 5. Unu tja go foro fara!


  Maak melding
 8. Par’bo als Ray nou van de Bijlmer 6 hoog zou springen en Bouterse van de Bosje brug zijn we van ze beiden verlost.Maar het geldt alleen voor Ray he want Bouterse draag je op handen.Die kan in jou ogen geen kwaad doen.Die Ray die praat maar wat dat moet je maar denken.Die Bouterse aan de andere kant schaadt een heel land…en belemmerd een volk in hun vooruitgang en persoonlijke groei.Ze gaan in grote getallen achter die “volkspresident”aan en ja waar worden ze wijzer van.Ik weet het niet…jij wel?


  Maak melding
 9. Parbo@
  Stop met snuiven lampenkap, discrimineren dat is het enige wat je op school geleerd hebt , en daar komt i weer , je hebt mensen die gratis op school zaten, en je hebt mensen die voor niks naar school gingen , ji behoord tot de laatste.


  Maak melding
 10. Suriname is niet van de redi musu/ afstammeling van de Zeeuw uit provincie Zeeland van het Koninkrijk Der Nederlanden.

  Suriname is ook niet van de huidige futu-boois (huisnegers waren die slaven die in het huis van de kolonist leefden en die een beter leven hadden dan de veldnegers in de koloniale tijd). Zie ook de futu-boois van de huidige redi musi die zich nog erger dragen dan de kolonisten in de koloniale tijd en hun mond vol hebben over de koloniale tijd. Je moet ze zien in hun koloniale kostuums, beveiliging en in Prado/auto in de rondte rijden, enz.

  Suriname is van :
  – de Surinamers,
  – van het Surinaamse volk van het grondgebied Suriname,
  – ieder die de Surinaamse nationaliteit verkreeg op 25 november 1975 en daarna uit Surinaamse ouders geboren is, waar ook ter wereld, zelf van degene die daar geboren zijn en een band met het land hebben, anderen die op de Surinaamse nationaliteit verkregen hebben, enz. enz. Rechten en plichten hebben zoals in de grondwet van Suriname is vastgelegd.

  Alle kracht berust bij het Volk van Suriname en dat is vastgelegd in de grondwet van de republiek Suriname dat weer onderdeel is van Internationale verdragen, cq mensenrechten, die hoger staan dan de grondwet van een land.

  Iedereen is ondergeschikt aan de grondwet van een land en Internationale Verdragen.

  voorbeeld:
  Wie een andere vermoord of verantwoordelijk is voor de moord op anderen hoort voor de rechter/krijgsraad te verschijnen zoals dat in de grondwet van een land en internationale verdragen/mensenrechten is vastgelegd. De rechter van de rechtbank/krijgsraad geeft het vonnis.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Is allemaal de schuld van Nederland volgens de Palu.
  In plaats van de fout bij jezelf te zoeken is het altijd eenvoudiger te wijzen naar een ander.
  Surinamers zijn gewoon een volk die niets willen en kunnen en die paar die potentie hebben worden weggemoffeld en genegeerd. Dus die vertrekken lekker naar een betere toekomst. Niets en niemand wil hier met elkaar samenwerken ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet.
  Het zal nooit 1 volk worden laat staan samen vechten voor 1 doel.


  Maak melding
 12. PALU is nu wakker en geeft Holland de schuld dat in Suriname zo slecht. De paarserovers wordt bespaard volgens hok is onafhankelijkheide van Suriname mislukt. Dhr Hok uw afstammelingen betekent mislukking en een flop het zijn niet de Nederlanders maar uw eigenstam.


  Maak melding
 13. @ Ray GA JIJ op straat noh,mik ding NDPers hiftie joe bakkasee djie joe…… ji sin bevolking go op straat. joe go noh ! laffe BULLEBAK .


  Maak melding
 14. Paribwabo april 2020

  Een maand nog voor dat er verkiezing worden gehouden in Surbabhaiti. Het straatbeeld is idem als dat in vele arme Afrikaanse landen. Grote gaten en grote delen ontbrekende asfaltlagen zijn er in de straten vol onkruid. Het onkruid staat metershoog langs de begroeide bermen die ooit waren voorzien van straatklinkers, maar door de jaren heen zijn gesloopt door ndper’s. Hopen vuil en rottend afval is her er der zichtbaar. De stank en de vliegen die erom heen zoemen is al op loopafstand te horen. Opmerkelijk is het volk dat uitzichtloos rondloopt of zittend op ouden stenen en planken in zichzelf praat, net als drugsverslaafden. Veel kinderen spelen op in de straat ravottend op vuilnisbelten en lege kartonnen dozen zoekend naar iets eetbaars. Openbaar vervoer stelt niets meer voor, op een paar rammende schuddende bussen met een sticker op van didibri, stem vo nog vijf en het einde is nabij. Oude halve pickup bakken voorzien van twee of vier beugels worden getrokken door ezels. Ook zijn er voertuigen voorzien van een paarse kleur en witte slogan, soso lobi uit india geimporteerd als taxi, getrokken door mannen met een paarse trui. Opmerkelijk is de kleur paars. Vele oerdomme zombies hebben gratis verf gekregen om zelfs hun krotten paars te verven, de kleur van de verderver. Sigaretten en alcohol is verboden. Zelfgestookte alcohol en tabak wordt in het openbaar verkocht. Het enige wat het stadsbeeld opfleuren zijn de vogels en vlinders die op de vuilnisbelten wat te eten zoeken. De markt is er niet meer, daarvoor in de plaats is er een grote eetplaats waar het paarse volk, voorzien van paarse id, fo neks elke dag om 12 uur s ‘middag een portie paarse bonen met kippenvel en paarse pepers en paarse uien mag komen eten, na eerst te hebben gebeden voor didibri olv van de gemene paarse gemeente sekte lijder olv van Misiesosoka en Stef Anus. Overal hangen grote posters met de aanbidding van de lijder van narco dictatuur Surbabhai. Buiten de stad is misdaad schering en inslag. Elk moment kan men worden beroofd, vermoord worden voor 1 U$ waarvoor men 1.000.000 srd moet neertellen. Niemand vertrouwd elkaar en menig buitenstaander, vreemdeling die geen paarse trui aanheeft wordt koekeloerend gadegeslagen. Toeristen komen niet meer, noch Surineds. Straathonden en zwerfkatten zijn nergens te bekennen op een dode rat an of muis. Het dierentuin bestaat allang niet meer. Alles hebben die oerdomme paarse aanhangers gestolen en opgegeten. In het binnenland woedt er een oorlog tussen het leger van de narco dictator en de djoekas om drugs en de natuurlijke hulpbronnen. In vele wijken hebben anti paarse buurtbewoners het eigen initiatief genomen om alles wat paars oogt uit de weg te ruimen. Ze hebben het recht in eigen handen genomen. De zonen van Hermandad zijn in dienst van het leger en patrouilleren alleen bij didibri en rijke criminele misdaad corrupte paarse trawanten. Burgers zijn allemaal aan hun lot overgelaten. De kerken zijn gesloten en er is maar een radiostation en een TV station. Alle anderen zijn in handen van de paarse criminele rijken die allerlei paarse indoctrine uitzenden Water is vervuild en stroomuitval is schering en inslag. Bij navraag aan velen mensen in het paars gekleed, eehh op wie gaat u stemmen, krijsen ze zombieachtig drugs verdoofd, we ga vo vijf alweer PAARS. De nieuwe paarse rijken leven als koningen en prinsen en lopen over de ruggen van het oerdom paars verarmd en bestolen volk.


  Maak melding
 15. @hmolenaar2016
  Die jim hok is ecbt knettergek en ook een typische Surinamer. Het is altijd de schuld van de Hollander.

  zaterdag 1 april 2017 om 16:15 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  In Indonesie hebben de Hollanders ook dorpen uitgemoord,in jou ogen zeuren zij ook zeker Soekarno had jullie ook door,Holderdebolder zijn jullie gevlucht, door de grote leider Soekarno eruit GESCHOPT.vertel dat aan de jeugd in Holland zodat ze het weten en hou je bek over Bouterse,en de Surinaamse bevolking !..altijd met het bekende Hollandse vinger naar anderen wijzen,terwijl jullie,niet alleen boter,maar èchte sstinkende stront op je kop hebben,maar de geschiedenis zal jullie blijven volgen en inhalen.de natuur vergeeft niet.


  Maak melding
 16. Surinamers lezen niet. Ze luisteren vooral. Daarom zijn ze denkafhankelijk. Er zijn genoeg ambtenaren bijv. die niet eens kunnen lezen en rekenen.


  Maak melding
 17. Een probleem dat al jaren genoemd wordt maar waar ze niets aan doen.
  Begin er mee dat politici niets meer op operationeel niveau mogen doen. Dat ze wel invloed op de eisen voor een functie mogen uitoefenen maar niet op de invulling. Het is toch te gek voor woorden dat er ministers zijn die 10-talle schoonmakers aannemen. Dat zegt iets over het niveau van deze minister.


  Maak melding
 18. @Ray..Zogenaamd hou je van Hofwijks,maak dat de kat wijs,jij houdt alleen maar van mensen die op jou lijken, ik heb jou allang geanalyseerd ,Santhokkie na joe mang,maar knoop het goed in je oren,pres wordt ie nooit meer in Su.(te licht).dus tapie moffo,omdat je lult.


  Maak melding
 19. @ BOTRONOSSO …Neus
  Een probleem dat al jaren genoemd wordt maar waar ze niets aan doen.
  Begin er mee dat politici niets meer op operationeel niveau mogen doen. Dat ze wel invloed op de eisen voor een functie mogen uitoefenen maar niet op de invulling. Het is toch te gek voor woorden dat er ministers zijn die 10-talle schoonmakers aannemen. Dat zegt iets over het niveau van deze minister.

  zaterdag 1 april 2017 om 19:48 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Vanuit welke hoed heb je dit BOERIEKIE gerucht weer terecht getoverd jo .MISBAKSEL !


  Maak melding
 20. Tarantula doet met zijn kornuiten ook maar wat. Buitenlandse reizen, binnenlandse trips, ministers ontslaan, ministers aanstellen, geen verantwoording afleggen, illegaal het land regeren, rechters intimideren, etc, etc. Ik hoop dat de oppositie erin slaagt om de massa zowel in het oosten als in het westen van het land te mobiliseren en ze massaal op het onafhankelijkheidsplein dagelijks met duizenden hun stem te laten horen zodat al dat geboefte dat daar inclusief die teef van een voorzitster van DNA met de staart tussen hun poten richting huis of het liefst richting Santo Boma gaan. Opgeruimd staat netjes, paarse puin moet nu opgeruimd worden.


  Maak melding
 21. Angst of vrees heerst en regeert er in Suriname en niet dat alle Surinamers dom zijn. Deze angst of vrees is gerelateerd aan het gedrag en handelen / vanwege de door DDB gepleegde genocide in de jaren tachtig. DDB heeft het volk reeds jaren in zijn greep met zijn verdeel- en heerspolitiek. Nog erger en triest is het, dat het sociale moraal van de Surinamer door hem vernietigd is. Weinig mensen zullen toe willen geven dat de werkelijkheid waarin ze leven eigenlijk niet zo is als het zou moeten en daarom zullen ze onbewust proberen, om hun situatie goed te praten, doch in essentie is dit te verklaren uit angst die hieraan ten grondslag ligt en waarbij er sprake is van een overlevingsmechanisme. In de psychologie wordt dit verklaart vanuit de cognitieve dissonantie theorie.

  DDB kan het beste omschreven worden als onberekenbaar, een leugenaar en misleider, een destructieve persoon , een ellendeling, een ernstig ziekelijke narcist en egocentrisch persoonlijkheid. Sprake is er in essentie van de diagnose
  ”Cluster B persoonlijkheidsstoornis”. Het behoeft geen betoog dat je dan voor zo iemand als DDB bang moet zijn.


  Maak melding
 22. Er is echter moed voor nodig om DDB en consorten te dwingen om het machtscentrum te verlaten. Ik ben van oordeel dat men zich dan ook massaal achter de strategie van Curtis Hofwijcks schaart, door de straat op te gaan en alles lam te leggen. De ogen van het buitenland zijn op DDB gericht en dit zal dan ook niet onbetuigd aan hun voorbijgaan wanneer DDB zou pogen zijn macht te misbruiken. Suriname is niet het eigendom van DDB. De macht is in handen van het volk en daar moeten Surinamers van overtuigd raken, wil men streven om tot verandering te komen.


  Maak melding
 23. Ja mang, ik krijg steeds minder respect voor mijzelf. Ik ben alleen afhankelijk van gratis BB met R en sotoe metie. Het lijkt alsof ik een hand alleen maar heb om die kiesbiljet te kleuren voor de NDP en om mijn hand almaar op te houden. Het frustreert mang.


  Maak melding
 24. Mensen die hier wonen en willen blijven wonen kunnen de vrees die Breeveld bedoeld beter begrijpen.De vrees is niet onterecht daar men met een moordenaar te maken heeft die niet te vertouwen is.Maar wat Breeveld ook niet moeten vergeten dat there is a thin line between love and hate.
  You cannot fool all the people all the time.Hoe dom we ook lijken te zijn.


  Maak melding
 25. Surinamers zijn doodsbang voor de man die ze 2 keer met massale steun ondanks alle waarshuwingen tot hun president hebben gekozen…

  Mis ik hier iets?


  Maak melding
 26. De vrees heeft ook voor een belangrijk deel te maken met het fenomeen Bouterse. “Sommige mensen aanbidden deze president, omdat iemand ooit had gezegd dat hij door God is gezonden.??? hahahahah

  hahahahah,,,straks gaat iemand een eigen bijbel voor em schijven, en zie daar ! De nieuwe profeet van de 21e eeuw. is born.

  hahahahahahahah


  Maak melding
 27. Alle ndper’s zijn paars vervloekte paria’s en een piepkleine duivels paarse elite olv didibri zijn stinkend rijke corrupte moordenaars, drugsbonzen, bankrovers en dieven. De coalitie bestaat uit slappe lullen en schreeuwende lafaards. Terwijl Curtis en zijn groep alleen degenen zijn die proberen de vervloekte paarse lijders weg te jagen. Maar alleen nanga gong ai go kong. Een burgeroorlog zal uitbreken en allen die deze regering hebben geholpen zullen als eerste worden achtervolgd door een horde anti paarsen. Ook misjieka en meye zullen hun doelwit worden en Gado no e gi jepi deng awariedomries neks, is wat ze hebben geoogst krijgen ze van het volk terug en hun afvallige paarse sekteleden. Wo ka, didibri en trawanten maken van dit land paars hel. En de schuldigen zijn weer Ned, Cia etc paars revv gelul. Wo ka


  Maak melding
 28. Iedereen die Bouterse / NDP heeft gestemd is gewoon hopeloos. Dit zijn inderdaad mensen die geen zelfvertrouwen hebben, mensen die soms zo willen zijn als de Nederlanders maar het ook weer niet willen toegeven dus maar Nederland de schuld geven. Mensen die NDP hebben gestemd zijn durven geen veranwoording te nemen, altijd ligt t aan een ander. Ze zijn gewoon hopeloos


  Maak melding
 29. Wie kent hans Breeveld niet. De gefrustreerde docent die vlees noch vis is. Ik begrijp dat Hansje – liefkozend door de familie genoemd – het grote falen van zijn onzekere jongere broer moet helpen maskeren. We zijn voor je het beseft bij de verkiezingen van 2020. Want er is geen enkele reden dat Bouterse opstapt. De rit wordt uitgezeten.

  Dat Bouterse een flegmatieke houding vaak zo nodig etaleert, schiet menigeen, waaronder Hansje in het verkeerde keelgat. Bouterse blijft zoals het een goede ;eider betaamt, onverstoorbaar kalm en dat doet deze gefrustreerde docent heel veel pijn. Er kunnen nu niet om de haverklap met verwijten naar Bouterse worden gegooid van dictator dit, decembermoorden zus, economie dat en dergelijke.

  Bouterse gedraagt zich als een President die voor een ieder staat en de Surinamer “geen knollen voor citroenen verkoopt”. Er zijn politici, waaronder onze doorgedraaide Santhoki die het volk “zand in de ogen” denkt te kunnen strooien. Nu wordt er eindelijk politiek gevoerd in Suriname. Nederland hoeft niet te vrezen voor economische terroristen uit Suriname.

  Het verlanglijstje, hoog op de agenda staand, is Nederland als vanouds te gaan/komen terroriseren om uiteindelijk de onafhankelijke gecreëerde status van het land wederom op het spel te zetten. Bouterse gaat met Suriname door een dal en geeft niet op en de offers die daarmee gepaard gaan worden stuk voor stuk beslecht.

  De geschiedenis van Nederland waarbij geprofiteerd is van de uitbuiting van landen waaronder Suriname, middels slavernij, het stichten/houden van koloniën en naderhand om tegen deze zelfde landen een Europese Unie (laffe daad) te stichten, is een totaal andere dan Suriname als tegenpool ofwel slachtoffer van uitbuiting.

  Een daadwerkelijke en zichzelf respecterend docent, zou zich daarover mogen buigen en hoe hard het ook zei, de Surinamer met die WAARHEID als een koe te confronteren en het niet steeds proberen af te wentelen op een Regering Bouterse of om zich zo al te vaak te willen uitleven op de persoon Bouterse, uit frustratie.

  In plaats een eenheid te helpen/trachten te ontwikkelen wordt “het wapen van de minste weerstand” ingezet die men op elke hoek van elke straat kan vinden.

  Bouterse is niet ‘een’, maar ‘de’ persoon die Suriname gezicht geeft en niet een Hansje met z’n praatjes. Gelukkig hebben de ware Surinamers huichelaars als deze zo graag naast z’n schoenen lopende docent door en zal er geen duimbreed worden afgeweken van het massale ondersteunen van het gevoerde BELEID van deze Wettige Gekozen Surinaamse Regering

  Eerst werd er gevonden dat Bouterse c.q. de Regering Bouterse 1, het volk gouden bergen beloofde, waaronder huizenbouw in het bijzonder. Als het Surinaamse volk een eenheid had durven vormen was dit voor honderd procent (100 %) een haalbare kaart. Tegenwerking van de oppositie, van hier tot ginder. Alhoewel deze planning niet van tafel is maar tijdelijk verschoven.

  Nu Bouterse c.q. de Regering Bouterse 2, het volk geen “koeien met gouden horens belooft” maar hen confronteert met een realiteit door te bezuinigen en hen te wijzen op hun noodzakelijke bijdrage met betrekking tot de nutsvoorzieningen (gas, water, elektriciteit), is het ook niet goed. Het volk wordt gewezen op het feit dat ‘de zon voor niets op gaat” (alles kost geld en moeite, behalve datgene wat van de zon komt).

  Suriname wordt namens deze zittende Regering Bouterse 2, gekneed tot een verantwoordelijke, serieuze en respectvolle natie. Dat schiet Hansje alias doemdenker, ook in het verkeerde keelgat.


  Maak melding
 30. Wie kent hans Breeveld niet. De gefrustreerde docent die vlees noch vis is. Ik begrijp dat Hansje – liefkozend door de familie genoemd – het grote falen van zijn onzekere jongere broer moet helpen maskeren. We zijn voor je het beseft bij de verkiezingen van 2020. Want er is geen enkele reden dat Bouterse opstapt. De rit wordt uitgezeten.

  Dat Bouterse een flegmatieke houding vaak zo nodig etaleert, schiet menigeen, waaronder Hansje in het verkeerde keelgat. Bouterse blijft zoals het een goede ;eider betaamt, onverstoorbaar kalm en dat doet deze gefrustreerde docent heel veel pijn. Er kunnen nu niet om de haverklap met verwijten naar Bouterse worden gegooid van dictator dit, decembermoorden zus, economie dat en dergelijke.

  Bouterse gedraagt zich als een President die voor een ieder staat en de Surinamer “geen knollen voor citroenen verkoopt”. Er zijn politici, waaronder onze doorgedraaide Santhoki die het volk “zand in de ogen” denkt te kunnen strooien. Nu wordt er eindelijk politiek gevoerd in Suriname. Nederland hoeft niet te vrezen voor economische terroristen uit Suriname.

  Het verlanglijstje, hoog op de agenda staand, is Nederland als vanouds te gaan/komen terroriseren om uiteindelijk de onafhankelijke gecreëerde status van het land wederom op het spel te zetten. Bouterse gaat met Suriname door een dal en geeft niet op en de offers die daarmee gepaard gaan worden stuk voor stuk beslecht.

  De geschiedenis van Nederland waarbij geprofiteerd is van de uitbuiting van landen waaronder Suriname, middels slavernij, het stichten/houden van koloniën en naderhand om tegen deze zelfde landen een Europese Unie (laffe daad) te stichten, is een totaal andere dan Suriname als tegenpool ofwel slachtoffer van uitbuiting.

  Een daadwerkelijke en zichzelf respecterend docent, zou zich daarover mogen buigen en hoe hard het ook zei, de Surinamer met die WAARHEID als een koe te confronteren en het niet steeds proberen af te wentelen op een Regering Bouterse of om zich zo al te vaak te willen uitleven op de persoon Bouterse, uit frustratie.

  In plaats een eenheid te helpen/trachten te ontwikkelen wordt “het wapen van de minste weerstand” ingezet die men op elke hoek van elke straat kan vinden.

  Bouterse is niet ‘een’, maar ‘de’ persoon die Suriname gezicht geeft en niet een Hansje met z’n praatjes. Gelukkig hebben de ware Surinamers huichelaars als deze zo graag naast z’n schoenen lopende docent door en zal er geen duimbreed worden afgeweken van het massale ondersteunen van het gevoerde BELEID van deze Wettige Gekozen Surinaamse Regering

  Eerst werd er gevonden dat Bouterse c.q. de Regering Bouterse 1, het volk gouden bergen beloofde, waaronder huizenbouw in het bijzonder. Als het Surinaamse volk een eenheid had durven vormen was dit voor honderd procent (100 %) een haalbare kaart. Tegenwerking van de oppositie, van hier tot ginder. Alhoewel deze planning niet van tafel is maar tijdelijk verschoven.

  Nu Bouterse c.q. de Regering Bouterse 2, het volk geen “koeien met gouden horens belooft” maar hen confronteert met een realiteit door te bezuinigen en hen te wijzen op hun noodzakelijke bijdrage met betrekking tot de nutsvoorzieningen (gas, water, elektriciteit), is het ook niet goed. Het volk wordt gewezen op het feit dat ‘de zon voor niets op gaat” (alles kost geld en moeite, behalve datgene wat van de zon komt).

  Suriname wordt namens deze zittende Regering Bouterse 2, gekneed tot een verantwoordelijke, serieuze en respectvolle natie. Dat schiet Hansje alias doemdenker, ook in het verkeerde keelgat.


  Maak melding
 31. Hoe lang accepteert het volk dit nog?

  Een vrouw is overleden, nadat zij gekneveld was achtergelaten door criminelen. Het drama voltrok zich vannacht aan de Mr. P. Chandishawweg.

  Starnieuws verneemt dat het gaat om een beroving waarbij drie criminelen betrokken zijn.

  Een slachtoffer heeft een diepe kapverwonding opgelopen en is met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

  Wie o wie schreeuwt nog steeds van daken dat criminelen een rechten hebben?
  Hebben de slachtoffers mindere rechten?.Tegen de muur plaatsen en afscheid van deze bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES