donderdag, april 11, 2024
HomeFotoPresentatie boek 'Fort Boucou' van Gerrit Barron

Presentatie boek ‘Fort Boucou’ van Gerrit Barron

-

Does Travel - naar Suriname

Ondervoorzitter Sylva Koemar van de Schrijversgroep ’77 (l) woensdag aan het woord bij de presentatie van Gerrit Barron (r), auteur van het boek ‘Fort Boucou’, in Tori Oso te Suriname. Het recent uitgegeven boek is gepresenteerd tijdens de maandelijkse ‘laatste woensdag’ ontmoeting van de schrijversgroep. Het boek richt zich op jongeren, vanaf 9 jaar.

In het boek vertelt Barron het verhaal van twee jeugdigen (Harold en Kela) die in de paasvakantie een trip maken naar het achterland, alwaar zij in het gebied komen van de Coticcarivier. Tijdens een hengeltocht met oom Bakunda, de bonuman, wordt er een verkeerde afslag gemaakt door de laaghangende mist en komen ze terecht in het beroemde ‘Fort Boucou’ van de vrijheidstrijder Boni. En vanaf dat moment neemt de schrijver zijn lezer, samen met de twee jongens mee in een wervelend verhaal.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. Vanuit Utrecht (stichting Asha en Tori Oso Utrecht zal er een poging gewaagd worden om in Nederland meer bekendheid aan het nieuwste boek van Gerrit Barron te geven.Er zijn intussen exemplaren vanuit Suriname opgestuurd en die worden binnenkort gratis (door de initiatiefnemer) aan belangstellenden verstrekt met de bedoeling het boek in Nederland te promoten. Gedacht wordt aan medewerkers van de bibliotheek en leerkrachten.


  Maak melding
 2. Het Cordonpad is door de troepenmacht in Suriname terug gevonden.

  Google: forten en verdedigingswerken in Suriname
  zie rechtsboven op deze website/onderdelen: forten 2
  zie rechtsboven op deze website/onderdeel: forten 3

  In dat gebied lag fort buku ook

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES