Protestgroep We zijn Moe wil alle Surinamers op straat

46

PARAMARIBO, 31 mrt – Het is weer tijd voor een stevig straatprotest tegen het beleid van de regering Bouterse. Dit zegt Curtis Hofwijks, voorzitter van protestgroep We zijn Moe. Deze keer moet het effect verder gaan dan ooit. Het einddoel is zonder omwegen: Desi Bouterse moet aftreden als president. De maat is nu beslist vol.

De druppel die de maatschappelijke emmer deed overlopen, is de drastische verhoging van de brandstofprijzen. We zijn Moe, dat enige tijd niet van zich liet horen, kan het niet over haar kant laten gaan. Volgens Hofwijks zullen alle zeilen nu worden bijgezet om te bereiken wat echt als oplossing kan werken. Daarom wordt het protest ondersteund van onderwijsvakbonden ALS en BvL en van vakbondskoepel Ravaksur.

We zijn Moe begint met buurtbijeenkomsten. Gestart wordt in de wijk Flora. “De situatie is zorgwekkend aan het worden. Voordat de economie in elkaar zakt moeten wij actie ondernemen”, zegt Hofwijks tegenover de Ware Tijd. De vakbeweging en werkgevers hebben zich bezorgd getoond over de gevolgen voor de economie. Gevreesd wordt dat meer bedrijven de deuren zullen sluiten en dus meer banen verloren gaan.


46 REACTIES

 1. De surinamers bijeen te krijgen is een zeer zware taak.Voor feestjes is het weer anders,eten en drank dan zijn de surinamers als kippen erbij.Maar ze oproepen voor een nobele daad dan is het net als staan schreeuwen tegen dove oren.De surinamers hebben hun mind al opgemaakt.Ze wachten op een messiah die namens hun gaan vechten ,Zij hoeven dan geen moeite te doen.


  Maak melding

 2. Hoi Curtis,

  Een ‘gouden’ tip is om de prijs van ‘bruine bone’ te verhogen. De rijsthandelaren hebben de prijs van rijst in stilte verhoogd.

  Dit is geen gein, misschien dat de burgers er dan voor kiezen om de straat op te gaan.

  Het is het proberen waard, omdat een verhoging van de elektra, water, voedingsmiddelen, benzine en invoering van een wegenbelasting, het volk onberoerd laat.
  Rest het zwakte punt; ‘bruine bone’.

  Bovendien is die kantoorklerk nog niet beëdigd, dus grijp je kans.


  Maak melding

 3. Iedere dag dat deze moordenaar aanzit, is een dag te veel voor het volk, en een dag in die moordenaar zijn voordeel, vanwege zijn vrijheid die hij nog geniet, maar voelt nu toch zijn positie in gevaar komen door de aangekondigde straatacties, die wanneer mensen massaal op straat gaan komen, het gebeurd is met deze moordenaar en zijn paarse roverskliek.


  Maak melding

 4. Breaking!

  Eindelijk een ge-re-shuffelde die verteld hoe het zit.

  Webbie voordat dit berichtje van de aardbodem verdwijnt een kopietje, met permissie.
  2 stukkies

  “Ik heb Suriname opgezadeld met onoprechte pg!

  Echter, zij geeft toe dat zij ook fouten heeft gemaakt. “Iedereen wist dat Roy Baidjnathpanday geen procureur-generaal meer zou worden. Ik heb voor hem gevochten”, zegt Van Dijk-Silos.
  Zij heeft hiervan achteraf spijt. “Dat is mijn grootste fout geweest. De feiten liggen daar. Maar ik wist het toen niet. Ik heb hem altijd als hoogstaand gezien.”

  De ex-minister zegt dat ze heel veel leugens en manipulaties van hem heeft meegemaakt. Met name in het 8 Decemberstrafproces zou hij ‘rare dingen’ hebben gedaan. Ook de manier waarop hij invulling heeft gegeven aan artikel 148 verklapt volgens Van Dijk-Silos dat hij onoprecht is. Echter, zij wil niet dieper daarop ingaan.

  Een andere tactische fout is volgens haar geweest een informeel gesprek dat zij op verzoek van president Desi Bouterse heeft gehad met hofpresident Iwan Rasoelbaks. “Het was een heel gevoelig onderwerp, maar het was een belangrijk gesprek voor Suriname.
  “De fout is geweest de misvatting dat zij een openhartig gesprek met hem zou kunnen hebben hierover, zonder dat hun relatie eraan zou gaan. Zij heeft namelijk een zeer goede vriendschapsrelatie met hem opgebouwd.” Bron:dwt 31-03-2017

  Beste Mr. Essed, een ideetje voor een getuigenis?
  Wat bedoeld deze mevrouw eigenlijk?
  Wat wil ze kwijt?


  Maak melding

 5. Aan Curtis Hofwijks e.a. verstandige Surinamers,

  Stop met actie voeren en berichten posten op facebook e.a. social media.

  Surinamers zijn lui en nemen genoegen met “liken”. Er is ook een gebrek aan bewustwording en intellegentie bij het volk. Geef daarom meer voorlichting.

  Actie voeren op de ouderwetse manier. Laat je zien en laat je horen. Blokkeren, verhinderen, optochten met alle zichtbare en hoorbare hulpmiddelen.

  Alleen als het volk echt wilt en ook actief meewerkt kan ons Suriname herstellen.
  Er is nog een hele lange weg te gaan want de meeste Surinamers hebben gewoon een lakse mentaliteit.

  Succes en veel sterkte verstandige Surinamers.


  Maak melding

 6. Hoe zal de opkomst zijn? In ieder geval zullen heel veel mensen de straten op gaan. Ook vele paarse zakkenrollers zullen zich in de menigte begeven. Men is gewaarschuwd voor paarse relschoppers. Ndp is en blijft een partij waar misdadigers en criminelen de macht in handen hebben en ze zullen alles doen om deze protestmanifestatie te doen mislukken. Ook zijn alle ndper’s besmet met het paarse virus der bedrog, misleiding, manipulatie en intimidatie en misdaad. Vertrouw geen enkele ndper, net als tijdens de vervloekte mislukte revo kan men hen beschohwen als de paarse militie.


  Maak melding

 7. Zolang mensen zich op een of andere wijze kunnen bedruipen, gaan ze niet op straat. En als ze verzwakken door armoede gaan ze al helemaal niet op straat. Dus hoe krijg je ze op straat?


  Maak melding

 8. Als Bouterse de bevolking een gratis bordje BBR aanbied is de staking van de baan. En dat is precies wat er gaat gebeuren. Een paarse charme offensief ligt in het verschiet.


  Maak melding

 9. de floppositie zal haar achterban oproepen om lekker thuis te blijven.
  een groot gedeelte van de surinamers zal uit lamlendigheid nooit de straat op gaan.
  een ander deel is aanhanger van de ndp of is bang voor zijn baantje bij lanti .
  op smoelboek is iedereen een gangster en bouta is daar al 10x veroordeeld en 1000x vermoord door de smoelboek toetsenbord gangsters.
  de demo is bij voorbaat al mislukt.
  ik zal zoals gewoonlijk wel weer mee gaan lopen al was het alleen maar om even de benen te strekken.
  laffe suries zijn er in overvloed.


  Maak melding

 10. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Dat Dit zegt Curtis Hofwijks, voorzitter van protestgroep We zijn Moe vooraan loopt om te protesteren en actie te voeren tegen de slechte financieel, economische, sociale gevolgen, rechten en plichten van de rechtsstaat, internationale verdragen, mensenrechten in het huidige Suriname onder het bewind van DDB en de gangsters is prijzenswaardig.

  Hij moet wel zaken heel goed evalueren en kijken of zijn acties wel leiden tot het doel dat hij voor ogen heeft. Ik zou als ik in zijn plaats was toch anders te werk gaan nu. Ik zou gesprekken voeren met voorzitters van bonden, die mensen vertegenwoordigen en naar hen brainstormen om te zien wat zij er van vinden, is er draagvlak, de meningen ( het doel dat voor ogen is, nl een grote demonstratie te organiseren)
  Plan van aanpak naar dat doel, het tijdstip, samenloop van omstandigheden, uitdagingen waar Suriname het Surinaamse Volk voor staat, het het land de republiek Suriname Internationaal, de rechtsstaat, de trias politica, kortom alles dat Suriname in deze afgrond heeft gemaakt.

  Het plan moet bij alle partijen, Surinamers heel duidelijk zijn en het doel moet duidelijk zijn. De motivatie moet heel en belangrijk en groot zijn bij het Surinaamse Volk.

  Je kan eerst het doel goed afstemmen met de voorzitters van bonden, politieke partijen, bedrijfsleven/ondernemers en dan gezamenlijk een heel goed plan van aanpak maken, waar achter alle Surinamers staan.

  Samen Sterker!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 11. Wat is er nodig om een goede/ grote demonstratie te houden tegen het beleid van Bouterse?

  Een goede plan van aanpak van de
  – voorzitters van de bonden die werknemers,
  – voorzitters van oppositiepartijen die leden hebben,
  – directeuren van Ondernemingen,
  – geestelijken,
  – enz, enz.
  Het totale Surinaamse bedrijfsleven en werknemers moeten
  duidelijk zichtbaar zijn. niemand mag worden overgeslagen in Paramaribo, districten, dorpen, enz in heel Suriname.

  Er moet één grote overkoepelende organisatie zijn van
  Al de leiders van deze personen/al deze lieden, alle actoren die zullen eerst bij elkaar moeten komen om over hetgeen in Suriname momenteel gebeurt, de uitdagingen eerst goed met elkaar te praten, alle punten in worden vast gelegd voordat ze tot oproepen tot een grote demonstratie.

  De regering moet zien dat er met hen niet te spotten valt, dat moet heel duidelijk zijn als tot de oproep wordt opgeroepen en als de oproep er is, dat het volk bereid is op straat te komen en voor hun doel te sterven.

  Dit moet in een plan gebeuren waarin iedereen gekend is. Het moet duidelijk zijn in dit plan waarom er gedemonstreerd wordt en waar tegen en wat het volk verwacht van deze demonstratie. De regeringscoalitie moet zien dat ze geen kant hebben om op te gaan, dan te luisteren of op te stappen of het doel/wensen van het volk uit te voeren.

  De voorzitters van bonden, directeuren van ondernemingen, voorzitters van de oppositie, enz moet eerst bij elkaar komen en zaken met elkaar te bespreken en dan een plan maken, wat de wensen zijn, waarin een ieder van de bonden, enz zich herkent en bereid is om de grote demonstratie te ondersteunen. Daar gaat het om.

  Praten en overleggen is heel belangrijk en dan een plan te maken door het overkoepelende organisatie van de grote demonstratie.

  De grote demonstratie moet voor de coalitie duidelijk gemaakt worden/zijn dat ze niets kunnen doen dan het mandaat terug te geven aan het volk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Is heet op straat. Die asval brant tranga. Dang as moete wei op straat dang wille wei para pluu en kou bier en goeie slipper. Anders wie gaat loope daar voor niks? Want Bouta gaat tok niet weg.


  Maak melding

 13. De veiligheidsdiensten moeten hofwijks, binda, berensteijn, rusland, santhoki, theo para, en valies oppakken en echter tralies zetten. Deze idioten zaaien alleen maar chaos. Desnoods preventief euthanaseren die handel.


  Maak melding

 14. ” protestgroep we zijn moe wil Surinamers op straat ”

  Nou Curtis! Mijn advies is het volgende.
  Koppel een ” tombola ” aan het geheel met prijzen als blikjes Sardines, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 Maggi blokjes,een kilo ” dagu alesi ” ( gebroken rijst ), een bosje kouseband, 2 ” madam Jeanette ” pepers, 1 portie KFC, 1 NAS kip, 1 cup gember bier, 1 cup siroop, 1 cup Fernandes cherry, een portie BB met kip en varkensstaart, een roti met kip en 1 met ” doks “, een stukje Viadoe, 1 portie bamie en een Tjauw min, een Djogo en last but not least….nodig een KABOELA groep uit Sunny point en een BRASS- band uit het Flora projekt om GRATIS het geheel op te vrolijken op het Onafhankelijkheidsplein.
  SUCCES GEGARANDEERD !!!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Ik lach me rot om domme Curtis en zijn groepje. De zoveelste poging die hij en zijn boeven denken te ondernemen om aan politieke macht te komen. Curtis wilt samen met Berensteijn een ” coup ” plegen. De acties van dit clubje zijn gedoemd te mislukken.

  Read my words—-read my words. De acties zijn gedoemd te mislukken. Ze zijn nu al mislukt.


  Maak melding

 16. @Esmeralda; Bruine Bonen is een importproduct. Dit geldt ook voor zoutvlees. Als je de prijs van deze twee producten opschroeft dan tref je alleen de prasosso-stemmers van zweef tekie nak panja partij van Tarantula. Als je curtis dat adviseert dan moeten de prijzen van Haring, piering en bokking ook omhoog zodat de Venezolaanse dames van lichte zeden in hun eigen stront blijven hangen.


  Maak melding

 17. @RogG; ben je vergeten om je oxazepam in te nemen. Je praat al een poosje wartaal. Een bezoek aan Jesserun zou jou goed doen. Je zit nog in de ontkenningsfase. Back to earth, RobG.


  Maak melding

 18. @Esmerald, ik heb het ook gelezen , maar het volgende vond ik ook grappig.
  Aan Silos is de vraag gesteld:::leef je op goede voet met ons volkspresident?
  antwoord:::iemand die mij pijn doet en op mijn hart trapt, hoe kan je goed zijn op zo iemand????
  De vraag is wat er naar buiten zal komen wat deze mevrouw Silos nog weet.

  STVS heeft geld van de SRS opgemaakt!!!

  @RobG, als je een echte Surinamer bent en een beetje meeleeft met wat de burgers daar mee maken zou je echt anders praten.
  De Surinamers in Nederland slapen goed, hun geld wordt op tijd gestort, ze eten op tijd dus begrijp ik soms bepaalde reacties.
  Wat ik gezien en meegemaakt heb tijdens mijn lange verblijf in Suriname kan ik een ding zeggen:::;:::Onder Bouterse leven is vragen om ellende.


  Maak melding

 19. Form een nieuwe regering kies een gebouw en begin gewoon met een nieuwe regering want om tijd te besteden aan die opa’s van de ndp of de straat op te gaan heeft geen nut


  Maak melding

 20. Dong dong CURTIS,…en BOBO Berenstein,..gaan coup plegen,kijk ze vo me dang.,..de Blinde leidt de BLINDE !..kja kja kja,..ik sla me op de dijen van het lachen.ghaaaaaaaaaaagha ghaaaaaaaaaaaa ! oeng hor mie.


  Maak melding

 21. @mokro, Jij bent aan het hallicuneren. Uit welke boom ben je gedonderd nadat je stevig werd aangepakt door een stel wespen.De bulten op je kop liegen er niet om.

  @Ira, vanaf het begin van de regering Bouterse hebben jullie alles en iedereen bestookt met negatieve berichten. Van jullie ben ik niets anders gewend.


  Maak melding

 22. @RobG, alles wat ik schrijf staat ook bekend. En aangezien ik mijn principe heb zal ik NOOIT achter een dictator, een moordenaar of een schurk staan die een land moet leiden, waar dan ook op de wereld.
  Zelf voor iemand die NOOIT naar school is gegaan en gemakkelijk rijk wil worden krijg mijn stem ook niet.

  Hoe zal jij het vinden om achter Bouterse te staan, terwijl hij veroordeeld wordt en als een kind hetzelfde zou doen zal hij of zij wel de gevangenis in gaan. Niemand ziet dat kind nog zitten en wordt van alles verstoten.
  Dictators vernietigen alles en hebben GEEN respect voor een ander.
  Zie maar wat op de wereld gebeurd waar zij de macht hebben.


  Maak melding

 23. Die man bouta is netals houtluis! Hy weet wat gaat gebeuren
  Met hem als ie aftreed. De Amerikanen kunnen bouta samen
  Met Dino in 1cel plaatsen. Dan a herie mppppp probleem los op!
  Bouterse is net een vloek in het land!!!!!!
  Jonge a mang bouta ey regerie no kan! !!!


  Maak melding

 24. @RogG; wacht maar totdat je door een zwerm Braziliaanse bijen van onderen gepakt wordt. Dan zul je anders brullen;Tarantula zal jou als een baksteen laten vallen, jo uitgespuugd worstvelletje.


  Maak melding

 25. “Parbo
  De veiligheidsdiensten moeten hofwijks, binda, berensteijn, rusland, santhoki, theo para, en valies oppakken en echter tralies zetten. Deze idioten zaaien alleen maar chaos. Desnoods preventief euthanaseren die handel.”

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….
  Typische NDP uitspraak, dreigen en maar dreigen.
  Maar ze vragen zich niet af wat voor leed ze anderen en inmiddels het volk hebben aangedaan.
  Onder het mom van “die witte man is de slechterik” verrijken zij zichzelf, verarmen het volk en maken alles kapot daar in het land.


  Maak melding

 26. ZE pissen op je been en vertellen je dat het regent. Tja,de meerderheid in het parlement…betekent alleen recht om te doen en te laten wat ze maar willen. De Nak Deng Panja mensen doen waar ze goed in zijn…stelen en moorden.


  Maak melding

 27. De Front-poesies, de meelopers die uitblinken in nietszeggendheid, worden weer in de maling genomen door Poesie Curtis. De poesies zijn grote lafaards. Ze worden beroerd van woorden als hardwerken, produceren, aanpakken, de tering naar de nering zetten, meer betalen voor benzine, minder feesten, meer eigen verantwoordelijkheid, enz.

  Deze figuren zoals, Ray, IRA, mokro, enz. dromen van een Suriname, een land waar de overheid alles gratis of zeer goedkoop aanbiedt. Voor hen zijn woorden als eigen bijdrage, eigen inbreng, enz. zeer vieze woorden. Ze blinken uit in nietszeggende proza omdat ze machteloos staan. De acties die ze wederom willen ondernemen zijn gedoemd te mislukken. Weg met de poesies, weg met de lafaards die continu huilen met hun proza.


  Maak melding

 28. Die Curtis zal dit keer zeker weer afgaan als een gieter, want hij moet niet denken dat een groot deel van de Suri’s achter hem staat.

  Curtis denkt voer te hebben net zoals in Fr. Guyana, waar vele mensen op de been zijn vanwege de sociale ongelijkheid, criminaliteit (dus niet alleen in Suriname ! ) en zeer hoge werkloosheid.

  De mensen in Fr Guyana staan in hun recht (en terecht) om te protesteren want zij kunnen het gezag in hun land niet weg stemmen. Ze kunnen geen kant op en wordt alles door hun strot en mik gedouwd vanuit Frankrijk !

  Het gezag van dit land ligt ca 7000 km verder in Europa, dus ook al hebben ze stemrecht bepalen 60 miljoen Fransen wat er in dit departement outre-mer gebeurd.

  Van mij mogen ze allemaal in Su op straat nl; We zijn Moe, Burgercollectief, ALS, BvL, RavakSur en de hele santekraam van anti-Suinamers !

  Let wel, de regering van President Bouterse gaat never en nooit naar huis vanwege deze schobbejakken !

  Pres. Bouta For Ever !!!!!!


  Maak melding

 29. Parbo@het valt me mee , je laat ze in de gevangenis gooien,
  Jou baasje deed het anders , als je niet voor mij bent ben je tegen mij afschieten die hap , of laat je ze verhongeren !!!!!, dus als je maar genoeg dreigt met een geweer, dan win je altijd, parbo je bent held maar zonder hersens
  Sari Tori


  Maak melding

 30. Robg@
  Wat een proza zeg , maar je moet eens goed nadenken over het woorden machteloos staan, volgens mij betekent dit dat een kleine elitegroep wel zal bepalen wat er in een land gebeurt, in een DNA waar een ieder die wat wil zeggen direct hun mond gesnoerd wordt, anders treed art, 148 in werking,
  Ik heb wel een idee hoe dat gaat in het DNA , opzitten, pootje geven en blaffen als de baas het zegt, mooie democratie, pure dictatuur


  Maak melding

 31. Wanneer de onderwijzers hun fel bevochten herwaardering ontvangen zal die vanwege de inflatoire werking van allerlei prijsverhogingen achterhaald blijken te zijn m.a.w. ze zullen achter de feiten aanlopen. De oplossing is een structurele omwenteling van de economie verwijdering van de (etterende wond) oorzaak van de crisis, de president, regering en entourage.


  Maak melding

 32. Hahaha…….Ay mi brada Curtis. Je krijgt de Luilakken en Bange Poebroeken niet achter je om te protesteren op straat tegen de regering Bouta.Die willen liever binnen blijven en gaan Koekeloeren wie allemaal meedoet met Curtis. CHE!!!


  Maak melding

 33. @RobG; ik maak me echt zorgen om jou vriend. Je proza getuigt niets meer of minder dan wat de paarse huile balken nu doen. Vroeger toen we nog straatvoetbal in de buurt konden spelen werd meestal een team gevormd met vrienden en of jongens waarvan bekend was dat ze konden voetballen. Als het niet ging dan werd het slecht presterende speler snel door een andere verwisseld. Aan het eind van het spel speelde je plotseling met compleet nieuwe team. Het aanvankelijk team was futsie, nergens te bespeuren. Jou baasje is niet alleen een slecht presterende speler, maar ook een slechte verliezer. Er is intussen zoveel van en over hem bekend dat niemand hem serieus neemt. Echte democraten vechten het gevecht in het parlement uit. Nu de oppositie daar het recht om de coalitie van repliek te dienen beknot wordt is op straat gaan een optie. Mensen als Curtis en alle anderen die oprecht met Suriname menen zullen stap voor stap bij de massa gehoor krijgen en zal Tarantula zijn biezen moeten inpakken en het liefst voor de rest van zijn leven achter de tralies moeten doorbrengen. Nederland zal hem koud onthalen. Beste mattie RobG, vergeet je medicijnen voor slapen gaan niet en welterusten. Klinkt beter dan ;” slapeloze nacht gewenst”.


  Maak melding

 34. Weet je waar ik me aan erg dat jullie zo een grote bek opzetten maar In Nederland slikken jullie alles.moordenaars zat,pedofielen partij,dat jullie gediscrimineerd worden of gepest,sinterklaas puft gewoon in jullie face daar Eeh no mek mie lafoe jere we plij taki nanga Skrifi mang


  Maak melding

 35. @Ferry; uit welk gesticht ben je ontsnapt. Sjjsss, sjjss, ga terug voordat ze op jou gaan schieten of jou in het openbaar gaan mishandelen. Het wilde Westen dat jou moordenaar van Suriname gemaakt heeft, dat willen we niet omdat we hard werken om van dit land iets moois te maken. Dus, Ferry kruip in je hol en blijf daar voorlopig warm en koisie liggen.


  Maak melding

 36. Er is moed voor nodig om DDB en consorten te dwingen om het machtscentrum te verlaten. Ik ben van oordeel dat men zich dan ook massaal achter de strategie van Curtis Hofwijcks schaart, door de straat op te gaan en alles lam te leggen. De ogen van het buitenland zijn op DDB gericht en dit zal dan ook niet onbetuigd aan hun voorbijgaan wanneer DDB zou pogen zijn macht te misbruiken. Suriname is niet het eigendom van de firma list en bedrog van DDB. De macht is in handen van het volk en daar moeten Surinamers van overtuigd raken, wil men streven om tot verandering te komen.


  Maak melding

 37. Bouta heeft geen aanhang meer en is volgend verkiezingen
  Goed voor 4 zetels en dat weet hy ook, heel goed!!!!
  Bedrieger en volksmisleider 1ste klas!


  Maak melding

 38. Sanning,..de man heeft LEF gekregen ..tijdens zijn afwezigheid,..a pa kies media training ,ding front mang pompoe a mang…ben benieuwd…STROBRAND,….KAROEWIER FAJA,…VEEL GEBLAO BLAO BLAO,ma neks ni jaggie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.