woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër eist standpunt Suriname over Venezuela

Parlementariër eist standpunt Suriname over Venezuela

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Suriname moet een duidelijk standpunt innemen over Venezuela. Dit stelt Gregory Rusland, parlementair fractieleider en voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. De recente politieke ontwikkeling in Caracas geven reden tot zorg. Het parlement is met medewerking van de rechterlijke macht aan een kant gezet.

Het hooggerechtshof van Venezuela heeft zich de taken toegeëigend van het parlement. Een aantal Zuid-Amerikaanse land heeft reeds bezorgdheid getoond en er wordt zelfs al met maatregelen gedreigd. Volgens Rusland moet het parlement van Suriname zelf onderzoek doen naar de ontwikkelingen in Venezuela. Suriname zou zich duidelijk moeten uitspreken als het nieuws uit Caracas waar is.

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat Suriname zich niet inlaat met de binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Hij zei dit in het parlement na vragen over de inzichten van de regering over de sociale onrust in oostelijk buurland Frans Guyana. Ook opver Venezuela is nooit iets gezegd, sinds er sociale protesten uitbraken tegen het beleid van Nicolas Maduro.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. -Er staat geschreven::::Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat Suriname zich niet inlaat met de binnenlandse aangelegenheden van andere landen

  Dit is de taal van Bouterse, terwijl Suriname lid is van de Caricom.
  Er is al gedreigd door andere landen en we zullen dan merken aan welke kant Suriname staat.

  Adhin, je maakt een grote fout, omdat je de situatie van Guyana en Venezuela NIET kan vergelijken. Dit is typisch een paars gedachte!!!!

  Bouterse is nu ook bezig hetzelfde te doen als wat Chavez en Maduro nu aan het doen was/ is. Bouterse je bent gewaarschuwd!!!!


  Maak melding
 2. Hahahahahaahaaaa…..de ndp regering is niet bezorgd over de situatie in Venezuela,dit omdat Venezuela toch iets verder ligt dan Frans Guyana zo zogenaamd weten we niet wat voor een chaos heerst in Venezuela,en vrienden ,slechte vrienden als bouta en Maduro,gaan elkaar beschermen,ze gaan nooit de waarheid vertellen,Gelukkig hebben we het internet en zijn we op de hoogte.In Frans Guyana heeft bouta geen vriend dus wat doet deze ndp regering,juist de surinamers met vrees volpompen over Frans Guyana alsof wij afhankelijk zijn van Frans Guyana.
  Thuis hebben wij al problemen genoeg met lijder bouta.Om Frans Guyana hoeft hij zich zogenaamd geen zorgen te maken en niemand gaat de sh*t om advies vragen


  Maak melding
 3. Welke standpunt moet Suriname dan innemen? Dat de rechter in Venezuela de wet niet kent? Dat de blanken daar jarenlang zichzelf ongelofelijk verrijkt hebben en een zeer arme Indianenbevolking hebben achtergelaten? Dat ze protesteerden toen de regering van Chavez de armen ondersteunde?


  Maak melding
 4. Hetzelfde kan men verwachten als het 8 dec proces doorgaat en er een vonnis mocht komen. De vervloekte ndp, lijder en duivels bezeten oerdomme aanhangers zullen als knettergekken te keer gaan. Het land zal geisoleerd raken en vele Surbabhaitianen zullen in het buitenland met argwaan worden gevolgd. Alleen misdaadstaten zullen met de komende narco dictatuur in zee willen gaan. Nog meer misdadigers en criminelen zullen van heinde en verre het land een bezoek komen brengen, vnl de Venezolaanse maffia. Wo ka


  Maak melding
 5. Een standpunt eisen betreffende de huidige situatie in Venezuela, is een standpunt die onbeantwoord zal blijven, omdat deze moordenaar een vriendschapsrelatie heeft met schurkenstaten, waar mensenrechten en grondwetrechtenschendingen plaats vinden.


  Maak melding
 6. @Paltu, er zijn wereld wetten en regels waaraan landen zich moeten houden om de burgers te beschermen.

  Ik zal niet zomaar de witteman de schuld van alles en nog wat geven, omdat dit te gemakkelijk is.

  Maduro heeft afgegeven op de witte Amerikanen, maar vergeet niet dat hij nu wel aan die zelfde witte Amerikanen om hulp heeft gevraagd zodat zij medicijnen kunnen sturen naar Venezuela, omdat er onnodig mensen sterven.

  Wie is nu gek aan het worden!!!


  Maak melding
 7. @Ira,

  Ik doelde op de Europese koloniale bovenlaag die in zowat alle landen in Latijns Amerika de scepter zwaait. Als je wilt zien hoe het kolonialisme wortel heeft geschoten, moet je in een Latijn Amerikaans land zijn. Overal hebben de ex-Europeanen het daar voor het zeggen. Suriname en Guyana zijn de uitzondering.


  Maak melding
 8. Zie de lamme met de blinde; rara….waar zal dit eindigen voor de poreuze Surinaamse democratie. Dora heeft uitspraken over de PG gedaan. ZE insinueert dat de PG niet capabel is voor die functie. Dwz; alle handelingen van deze PG is discutabel, dus art 148, Fora,s brouwsel moet op haar vieze bek uitgebraakt worden. ZE moet nu haar eigen braaksel slikken.Daar kun je dun van worden Dora. Doe als Mansaram en join VHP, Dora!


  Maak melding
 9. @ Paltu: Degenen die in hun onnozelheid Chavez en daarna Maduro aan de macht hebben geholpen zijn nu juist degenen die jij als de onderdrukten ziet. Zij zijn de degenen die het land in ellende hebben gestort.
  De oppositie die Maduro weg wil hebben zijn vooral de Venezuelanen die jij voor blanken aan ziet. Wat is er trouwens fout aan mensen met Europees bloed?

  Blijkbaar zie jij de Zuid-Amerikanen die afstammelingen zijn van Europeanen als ongewenste personen in die landen. Zij wonen daar al honderden jaren en zijn daar geboren, niet zelden van gemengd bloed.
  Hoe denk je over afstammelingen van Afrikanen in Europese landen die daar gisteren zijn aangekomen en nu al een grote mond hebben. Zijn die ook ongewenst of gelden daar andere regels voor?


  Maak melding
 10. @Gregory Rusland,..go boemoei,..ie sa go fittie ta san kong faja,..politieke kuiken./groentje….
  Probeer de FRAMBO party te redden ji klets nanga Venezuela.IDIOOT !


  Maak melding
 11. Vijf Voor Twaalf voor de Surinamers en de Republiek Suriname.

  Het zelfde dat in Venezuela nu gebeurt zal ook in Suriname gebeuren als de grote demonstratie van het Surinaamse Volk uitblijft. DDB en Maduro lijken als twee druppelwaters.

  De hoogste tijd om DDB En De Coalitie Weg Te Jagen. Niemand gaat het voor het Surinaamse Volk en de republiek Suriname doen.

  Een democratische rechtsstaat met de grondwet en internationale verdragen, mensenrechten heeft een prijs, het Surinaamse Volk en de republiek Suriname zullen dat moeten betalen als ze vinden dat ze het verdienen. Het is niet gratis of voor niks.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. @Paltu; beknotten van democratisch recht van elk individu, daar moeten buitenlandse zaken een standpunt innemen. Tarantula met zijn kornuiten o.a de voorzitster van de DNA, heeft haar bek vol van mensenrechten, vrouwenrechten, rechten van het kind, first lady had haar muil ook vol van allerlei grond rechten van de mens…daar moet elk zichzelf respecterend democratisch land een stelling in kunnen nemen. Wat zweeftekie nak panja partij net als de partij van Maduro ook niet Wilt zien, dat beiden met burgerrechten, recht op vrijheid van meningsuiting, stakingsrecht, informatierecht, inzagerecht en dies wat in Venezuela al jaren vertrapt en nu ook wordt. Daartegen moet de Su regering een standpunt innemen en niet zitten bedenken; what’s next to mislead our own People. Misschien moet Limbo, weereens de feiten omdraaien en aan Surinamers vertellen dat de bevolking van Venezuela het goed heeft, dat het land rustig is en dat Venodubai in aantocht is.


  Maak melding
 13. Adhin is praat nu in het straatje van de pres, maar benieuwd wat het wordt wanneer er echt stront aan de knikker is. Adhin is gewoon een zielige opportunist die denkt het helemaal gemaakt te hebben. Hij vergeet dat er niks zo onberekenbaar is als de mens. Verrassing uit het niks is de mens niet ongewoon. Zeker niet met het internet als leidraad en inspiratiebron voor menselijk handelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES