zondag, april 21, 2024
HomeFotoScholen in Suriname vandaag normaal open

Scholen in Suriname vandaag normaal open

-

Does Travel - naar Suriname

Op de foto leerkrachten gisteren tijdens een algemene ledenvergadering in Mata Gauri. Een grote groep ontstemde leerkrachten besloot tijdens de ALV dat een resolutie waarin staat de leerkrachten geen landsdienaren meer zijn, onmiddellijk ingetrokken moet worden. De de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hadden de regering tot en met maandag de tijd gegeven om te reageren op een brief, waarin zij de regering duidelijk gevraagd hadden voor een datum om tot overleg over te gaan.

Nadat er geen antwoord van de regering was op maandag zijn onderwijsgevenden in beraad gegaan. Uiteindelijk hebben de raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Eddy Jozefzoon en Errol Alibux gisteravond een drie uren durend gesprek gehad met de BvL/ALS. Het onderhoud is in goede sfeer verlopen en de scholen in Suriname zijn vandaag normaal open, aldus Wilgo Valies van de BvL en de ALS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Uiteindelijk hebben de raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Eddy Jozefzoon en Errol Alibux gisteravond een drie uren durend gesprek gehad met de BvL/ALS. Het onderhoud is in goede sfeer verlopen en de scholen in Suriname zijn vandaag normaal open, aldus Wilgo Valies van de BvL en de ALS

  ==========================================

  Op straffe van een paarse kogel ….het is weer zo ver.


  Maak melding
 2. Wijdenbosch,Jozefzoon en Alibux …en de leerkrachten inclusief Valies geloven in deze 3 clowns?!
  Geen wonder toch dat wij nooit vooruit komen!


  Maak melding
 3. Ik lees: normaal open.
  Morgen abnormaal open.
  Wil dit dan zeggen- onder dwang?

  Gelukkig waren er drie. Ja wel drie adviseurs beschikbaar om te overleggen of zoiets.


  Maak melding
 4. Curtis Hofwijks van de pressiegroep ‘We Zijn Moe’ was woensdagmiddag aanwezig bij het Kabinet van de President om de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) te ondersteunen. Deze idioot zegt nu dat er meer animo is bij de samenleving om de straat op te gaan.

  Hofwijks begin al vast de straat op te gaan. Jullie worden stuk voor stuk het ziekenhuis ingeslagen. En terecht. Kinderen worden de dupe van jullie krankzinnige acties. De regering accepteert dit niet


  Maak melding
 5. De berg heeft “een muis gebaard” !!
  Hoe of waar staan de leerkrachten bij het Bijzonder Onderwijs?Ze zijn toch gelijk gesteld met de “landsdienaren’?
  Hun dienstjaren gelden volgens Binnenlandse zaken toch ook als “pensioen jaren ” bij de overheid”? Uitbetaling van hun pensioen vindt plaats via Pensioenfonds Suriname !!!
  Waar praat men over?
  In de eind jaren ’70 had een groep leraren zich verdiept en uitgezocht (na veel gehaal en getrek) dat leraren “geen ambtenaren zijn” maar gewoon “landsdienaren !!
  Is men weer bezig het wiel uit te vinden? Als men vindt dat leraren bv geen landsdienaren zijn , hoe komen ze dan aan “benoemingsresolutie” cg “beschikking”?
  Een paar oudere leraren kunnen zich deze zaak herinneren!!
  Valies “liep waarschijnlijk” toen nog in de luiers rond !!


  Maak melding
 6. Kan je mij uitleggen welke verschillen er zijn tussen
  ambtenaren en landsdienaren, onder andere met betrekking tot opgebouwde rechten en salariëring.


  Maak melding
 7. @ Pico,
  Ze hebben dezelfde rechten ! dezelde P.W. is van toepassing,iedereen heeft recht op de jaarlijkse periodieken,straffen/schorsing op basis van P.W; de ene groep bv. wordt aangeduid als pol.agent, de andere als douane, weer anderen als onderwijzers/leraren enz.
  Krijgen hun pensioen via “Pensioenfonds Suriname” op basis van hun salaris (middelsom van laatste 24 maanden dienst) volgens de gegevens van “Binnenlandse Zaken vwb hun dienstjaren” !tenminste als de hun pensioenpremie hebben betaald (een vriend van mij 25jaar leraar (vwo)kreeg tijdens kab.wijdenbos :25 ct pensioen per maand !!
  Gelukkig dat Vene het e.e.a. nog heeft kunnen rechttrekken !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES