dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTV: Rituelen bij Surinaamse uitvaart

TV: Rituelen bij Surinaamse uitvaart

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op woensdag 29 maart is deel 3 van de zesdelige NTR-serie ‘Doodgewoon’ om 19.20 uur op NPO 2 te zien. Daarin ook aandacht voor rituelen bij een Surinaamse uitvaart. Dennis Friperson(FOTO) is uitvaartondernemer en is gespecialiseerd in multiculturele uitvaarten. De Surinaamse uitvaart die op het programma staat, begint in het rouwcentrum. Daar komt aflegvereniging Trouw de overledene verzorgen en dat gaat gepaard met veel gezang en geheime rituelen zoals dat ook in Suriname gebeurt.

Verder in deze uitzending: voor uitvaartbegeleider Kitty van Dijk is het de dag van de uitvaart van Rodyn, een kindje dat maar elf weken oud is geworden. De dag begint zeer emotioneel als baby Rodyn in zijn kistje wordt gelegd en ook Kitty houdt het dan niet droog.

De zesdelige NTR-serie Doodgewoon biedt een fascinerend kijkje achter de schermen van de uitvaartbranche in en om Rotterdam. Om het afscheid van een dierbare zo mooi mogelijk te maken doen de mensen in de uitvaart hun werk met hart en ziel.(FOTO: Wim Bos)

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Aai boi, die blanken slaan echt uit alles een slaatje. Zelfs de geheime rituelen en de privé emoties van mensen kunnen ze niet met rust laten voor wat geld en naamsbekendheid. Mi Gado mang.


  Maak melding
 2. “die blanken slaan echt uit alles een slaatje. Zelfs de geheime rituelen en de privé emoties van mensen kunnen ze niet met rust laten voor wat geld en naamsbekendheid”.
  Jammer, dat de niet-blanke voor een prikkie zijn/haar geheimen verkoopt en hieraan meewerkt


  Maak melding
 3. Is nog altijd de Surinamer die het Geheim verhuld zonder informatie kan er niets .
  Is wel zo makkelijk om de witmang de schuld te geven .maar de donkere man geeft het geheim prijs .tja alles is te koop voor geld .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES