vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Toenemend aantal moorden in Suriname schuld regering’

‘Toenemend aantal moorden in Suriname schuld regering’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – Het toenemend aantal moorden in Suriname is te wijten aan falend beleid van de regering. Dit stelt parlementariër Krishna Hussainali-Mathoera (VHP). Vorig jaar werd volgens het Korps Politie Suriname een triest voorlopig record bereikt van één en veertig moorden. Mathoera vreest dat het alleen maar erger zal worden onder de omstandigheden van het moment.

Falend beleid en de slechte economische en sociale omstandigheden in het land geven weinig hoop op verbetering. Het gemiddeled aantal moorden in Suriname stond door de jaren heen op ongeveer vijf procent per honderdduizend inwoners. Het is nu acht, wat een stijging is van ruim zestig procent. “Als wij blijven toekijken, zullen deze aantallen blijven stijgen”, zegt Mathoera tegenover de Times of Suriname.

Een betere aanpak zal ook aandacht moeten aan bepaalde groepen. “Er is dringend actie gewenst. Vrouwen vormen een grote groep onder de slachtoffers. Zij zullen bij elke crisis een hoge prijs betalen. Dat blijkt nu ook het geval te zijn. Het beleid van de regering leidt tot meer moorden en criminaliteit. Het creëert stress en problemen, waardoor mensen minder tolerant worden”, aldus Mathoera.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Als de moordenaars ooit gepakt worden aub niet straffen maar beschermen volgens de regels van Mensenrechten organisaties.


  Maak melding
 2. Tja als moordenaars lijders worden zichzelf met amnestie belonen en om vergiffenis lopen te smeken, …nou dat zegt heel veel van de rest van de bevolking zelfs.Ze laten het toe!!


  Maak melding
 3. Een moordenaar kan een andere moordenaar niet kwalijk nemen dat ie moord. Een moordenaar als leider kiezen betekent bewust kiezen voor afgang.


  Maak melding
 4. De moordmisdaadvloek zal nog meer moorden met zich meebrengen, vooral roofmoorden. Zelfs de zoon Dinoka en stiefzoon zijn verworden drugsbonzen en roofmoordenaars net als de grote baas der misdaad. Er vielen doden bij de aanhouding van de misdadige companen van Merika. Sinds 1980 is deze moordvloek blijven stijgen en zolang de misdaadvloek aan de macht blijft komt er geen kentering. Eerder een misdaadtsunami paars van aard. Het oerdom paars volk heeft deze misdaadmoordvloek aan zichzelf te danken. Wie gaat nou uit liefde een paarse duivel in huis nemen om te aanbidden. Na soso paarse ka. In zes jaar tijd hebben de president en zijn roverheid het land paars misdadig verarmd en moordadig verdoemd. Wo ka.


  Maak melding
 5. Ray yu mpp behaarde vervloekte dallit. Je lijdt aan de Bouterse syndroom idioot. Blijf vooral ageren tegen Bouterse, des te groter hij wordt.


  Maak melding
 6. Zo leider zo volk. Iemand krijg 10 jaar voor moord maar moordenaar bouterse krijgt amnestie. Mensen nemen voorbeeld van baas en zijn adviseurs.
  Wat heeft Dora gedaan in de 15 maanden, niets alleen de reet van bouterse likken niets anders. God zij met SU


  Maak melding
 7. alleen in de gevangenis gooien heeft geen zin, ze komen er nog erger uit.
  ze moeten in de gevangenis verplicht werken zolang ze in de gevangenis zitten om oa discipline en een vak te leren
  bouw er een fabriek tegen aan en laat ze werken voor hun eigen verblijf en eten
  niet willen werken is dan dus water en brood
  ook moeten ze worden geleerd dat hard werken geen slavernij is
  na vrijlating zal je ze moeten door helpen aan een baan
  het blijven tenslotte zwakzinnige met een zeer laag iq
  hun held is tenslotte een meervoudig moordenaar


  Maak melding
 8. Als ik bovenstaande reacties zo lees, dan denk ik bij mezelf van als ik de persoon zou zijn waarover wordt gepraat, dan zou ik de eer aan mezelf houden en misschien zelfmoord plegen, omdat er 100 x meer kritiek en beschuldigingen zijn dan complimenten of goedpraterij. Er wordt letterlijk uitgescholden en het deert niet. Het hele volk is teleurgesteld en komt maar niet goed uit. NIEMAND, behalve de parasieten, is tevreden. Kan je het niet, bedank en rot op, zodat anderen de kans krijgen om het op een eerlijke manier te doen. Schande en nogmaals schande. Je hebt je kans al gehad en hebt het niet kunnen bewijzen( al 6 opeenvolgende jaren) het wordt steeds slechter en slechter. Voordat het fataal voor het volk wordt please leave. Het is al genoeg. Houd op met het gedonder als die van wegenbelasting. Let wel het volk zal je dit afstraffen, zelfs de partij naam zal niet meer bestaan. Watch.


  Maak melding
 9. Het land begint meer op Haïti te lijken dan Dubai !!!!
  Doodstraf opnieuw invoeren beste remedie voor het gespuis dat het land terroriseert. Het zijn 99% die gitzwarte blauwkoppen. Hoe haal je het oerwoud uit deze mensen.


  Maak melding
 10. Kijk, dat is nu ook het gevl in Frans Guyana. Wat doen die F-Guyanezen? Ze gaan op straat. Wat doen de Surinamers? Ze kruipen in hun schulp (gulp).


  Maak melding
 11. Wat is met Curtis gebeurd, waar is zijn beweging ” we zijn moe” gebleven. Hoeveel geld heeft deze man van de paarse graaiers ontvangen om zichzelf monddood te verklaren. Of is deze man bedreigd, geïntimideerd of is hij van de aardbodem al vedwenen. Een getuige tegen Meriba is ook spoorloos. Tarantula maakt zich zorgen om de criminaliteit in het binnenland, zeg maar criminaliteit op zijn goudvelden en gedoogd zijn meute in Parlaarbo.


  Maak melding
 12. Achttienjarige moordverdachte staat terecht. Mi na wang boutamang was zijn eerste reactie.

  Vier criminelen beroven Brazilianen die autopech hadden. oenoe na aanhangers van de president dreigden ze.

  Verdachte in moordzaak hoort twaalf jaar tegen zich eisen. Mi na wang ndper, mi wani ooktoe amnestie.

  17-jarige moordverdachte aangehouden. Mi no sabi sa mi doe, ma mi beng denki moro vara, want na baouta na mi voorbeeld.

  Politiebericht over vrouw die is overleden na aanval honden. Dankzij de ndp moet hij meerder honden op na houden met dit triest gevolg.

  Frans-Guyana lam door algemene staking. Een der oorzaken zijn rovers die stemden op de ndp en abop, op criminelen dus vestigden ze hun ijdele hoop.

  DA’91 voorzitter: Regering Bouterse zal altijd blijven falen. Zeg het die oerdomme aanhangers van de heersende criminele ndp niet. Neks no fout, ze gaan je haten voor deze waarheid. Ze leven in een omgekeerde paarse verdorven wereld. Wat recht is noemen ze onrecht, vandaar die amnestiewet.

  Vrouw aangehouden voor mishandeling jongedame. Allebel zijn ndper’s. moreel en geestelijk paars verval demonstrerende oerdommen.

  Criminelen beroven bandenzaak. Ze hadden allemaal een paarse ndp pet op.

  En zo kan men doorgaan in ndp vervallen narco misdaadstaat Surbabhaiti.

  .


  Maak melding
 13. @Parbo
  Hallo paarse donkey je baasje bedelt in India van mijn arme arme dalits broeders zodat hij jullie paarsen kan voeden. Dat je hier nog praten kan dat heb je te danken aan mijn arme dalit broeders en zusters in India. Ga je baasje vragen hoeveel miljoenen aan geld hij geleend heeft van de dalits.Schaamteloze paarse ezel,de dalits zorgen voor jou en je paarse familie.Wees de dalits dankbaar ,jij ondankbare paarse ezel.De vriendelijke groetjes uit India.


  Maak melding
 14. @ Ray

  Na bong pritie Parbo ; typies een blaka mang die kost nog moeite neemt om altijd gelijk te krijgen ! Hij lult over de Dalit, maar als hij de krijgt vreet hij van de Dalit !
  Rayb stoor je niet aan deze paarse pleuris debiel, die in het gesticht thuis hoort, tussen de overige debielen.
  Su telt verschillen etnische groeperingen ; maar altijd wil de stomme neger als Parbo de boventoon voeren.
  Ray je Moeder die in deze niks mee te maken heeft, wordt over de slijk gehaald : dat is een teken dat deze verdomde klootzak geen respect heeft voor zijn eigen Moeder !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 15. Het wachten is op de nieuwe minister van Justitie. Of mischien niet. De cabinet van de president regeert toch? Amerikaanse style. Maar zonder de journalisten bij te houden met het nieuws.

  De ministers zijn de buiten circel van de regering. De president en de adviseurs zijn de inner circel. Alle beslissingen worden hier genomen.

  Zo als de misdaad stijgt dan is deze inner circel ervoor verantwoordelijk.


  Maak melding
 16. Ze moeten het land weer teruggeven aan Holland, de onafhankelijkheid nietig verklaren en opnieuw tot het koninkrijk behoren, dat is de beste oplossing voor het land.
  Of anders het land verdelen onder alle bevolkingsgroepen !!!
  Geef de marrons marowijne en bouw een hoge muurgrens van 10 meter a la Donald Trump. Zo nu en dan gooi een vat zoutvlees over de muur en en paar balen bruine bonen., zo hou je deze mensen tot rust.


  Maak melding
 17. Sur-wall: waarom zijn jullie Surinamers dan zo trots ? Waar zijn jullie Surinamers zo trots op dan ? Nederland zit niet te wachten op nog meer ellende want wij hebben al genoeg gedaan om dat land in ontwikkeling te brengen maar zolang een bevolkingsgroep zich gediscrimineerd voelt hoeven wij helemaal niks. Het beste is om zo snel mogelijk een muur te bouwen naar het voorbeeld van D. Trump.
  Ik heb altijd gezegd Nederland heeft Suriname niet nodig maar andersom dus wel. Nou, laat maar en de ballen !


  Maak melding
 18. Goed nieuws voor de toeristensector.

  Behalve het mooie natuur kan men met een beetje geluk ervaren hoe het is om berooft en overvallen te worden.

  een ervaring om nooit te vergeten. Het was immers een ( bewuste ) vakantie tripje toch?


  Maak melding
 19. Ray trek je niets aan van die psychiatrisch patient van een Parbo, die kletst naar dat hij verstand heeft, dom geboren en niets bijgeleerd, kan hij niets aan doen, zal alleen maar gekker worden als die poppenkast waarin Bouterse de hoofdrol speelt in elkaar dondert


  Maak melding
 20. Weer zo eentje uit sodom en GOMMORA aan de noordzee pedoland.blijf ver weg van ons land jullie hebben 400jrgevreten van suriname en Indonesië. Nu BOUTERSE jullie niet lust moet surinamer hangen….over onze lijken.


  Maak melding
 21. Toenemende criminaliteit is schuld van Regering.
  Dat geef ik toe,

  ALS DE ZWARTE MENSEN HARDE KRITIEK ZOU HEBBEN OP HUN EIGEN VOLK DAN ZOU ER MINDERR MISDAAD ZIJN MAAR JA, ZE ZWIJGEN LIEVER.
  KIJK BIJ BLANKE EN HINDOESTANEN ZIJ TOLEREREN DIT NIET DAAROM IS ER WEINIG CRIMINELEN BIJ HEN.

  ZWARTE MENSEN ZIJN EXREEM ZWIJG CULTUUR.
  DAAROM IS HET OVERAL WAAR ZWARTE WONEN HET ZELFDE ELLENDE, DIE APARTHEID HADDEN ZIJ AAN ZICH ZELF TE DANKEN. EN BIJ HEN IS DEZE PROBLEEN ALTIJD TE, TE, VEEL.
  het goede milieu begint bij je zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES