zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie eist terugdraaien verhoging brandstofprijs

Oppositie eist terugdraaien verhoging brandstofprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – De gezamenlijke oppositiepartijen in Suriname eisen dat de regering per onmiddellijke ingang de voorgenomen verhoging van de brandstofprijs terugdraait. Voor de oppositie en het volk is dit onacceptabel. “Deze regering verschuilt zich te gemakkelijk achter de olie- en goudprijs, terwijl corruptie en financieel-economisch wanbeleid belangrijke oorzaken van de neergang zijn. De verhoging zal moordend werken op het volk, want de verhoogde brandstofprijs zal doorwerken in bijna alle sectoren van onze economie en de handel. Goederen en diensten in Suriname zullen duurder worden” aldus de oppositie-partijen VHP, NPS, PL, ABOP en DOE in een persbericht.

Het bericht luidt verder:
“De NDP regering had tijdens de verkiezingen in 2010 o.m. beloofd om de verhoging van de benzineprijs terug te draaien. Die belofte is nooit nagekomen. De president had ook beloofd om corruptie aan te pakken, maar tot nu toe is er niemand opgepakt die er met miljoenen van de Staat vandoor is gegaan. In tegendeel zijn diverse corruptievelingen die gestolen hebben weer in hoge posities met dikke salarissen benoemd. De NDP regering laat ook nu weer het volk het gelag betalen. In plaats van honderden miljoenen die door corruptie gestolen zijn terug te halen wordt het volk langzaam kaalgeplukt met de vele verhogingen.

Ook bij deze verhoging van de brandstofprijs wordt niet uitgelegd wat de financiële positie van het land is en hoe men die zal verbeteren. Het volk moet maar slikken, terwijl de regering Bouterse allerlei onnodige uitgaven blijft doen. De minister van Financiën reist er nog steeds op los, terwijl het volk pinaart. Laat de president een overzicht geven van de reiskosten van deze minister en ook van diens periode bij de Centrale Bank. Laat hij uitleggen waar al die reizen voor nodig zijn geweest en ons garanderen dat er geen privé-reizen bij zitten die door de belastingbetaler zijn betaald.

De diefstal door corruptie, het verkwanselde overheidsgeld, de mislukte infrastructurele projecten, een inefficiënte belastingdienst en te dure zorgsector hebben de samenleving miljarden extra SRD gekost. Nu vraagt de regering het volk nieuwe offers te brengen zonder aan te geven hoe zij de crisis zal oplossen.
De Oppositie protesteert krachtig tegen deze verhoogde brandstofprijs, en eist van de regering, dat de verhoging onmiddellijk wordt teruggedraaid”.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. De oppositie is hypocriet. Toen de oppositie aan de macht was hebben ze verzuimd om hervormingen door te voeren. Nu mag de zittende regering puin ruimen. En ja dat gaat pijn doen.


  Maak melding
 2. Volgend Parbo de paarse ezel werken verhogingen heel goed voor de arme bevolking van Suriname,
  De hoger de criminaliteit en de forse verhogingen ,des te beter voor Suriname en de surinamers’,aldus Parbo de paarse ezel!!
  Puin opruimen van de regering Venetiaan?!
  Bedoel je de puinhopen die hij van je baasje had geerfd?jij paarse ezel!!
  Je baasje kan zijn eigen puin niet eens opruimen ,hij loopt net als een Zombie rond om vergiffenis te vragen voor zijn zonden!!
  Whahahahahaaaaaa..hahahahaaa


  Maak melding
 3. @Parbo

  De regeringen Venetiaan hield bij lagere grondstoffen prijzen het land draaiende met SRD 3.300.000.000 per jaar. Bouwden de schulden af en hielden spaarden voor de toekomstige projecten.

  De regeringen Bouterse hadden begrotingen van het dubbele en maken er een soepzooi van.
  De regeringen Bouterse zouden alle misstanden van de regeringen Venetiaan aanpakken en de halve VHP opsluiten. Er is nog niemand aangeklaagd terwijl de kasten uitpuilen van de CLAD rapporten die fraude en corruptie aantonen. Ik noem er een paar: Schoolboeken, Na schoolse opvang/school maaltijden, Carifesta, Ballast Nedam claim, Spoorlijn, etc.

  Beste Parbo de puinhoop is van Paars.


  Maak melding
 4. De KUMA-administratie zal nooit de verhoging van de brandstofprijs terugdraaien: men heeft dringend geld nodig tevens heeft het IMF als voorwaarde gesteld dat alle subsidies dienen worden afgebouwd.

  Deze K-administratie zegt dat ze nog steeds on Speaking Terms zijn met het IMF dus zullen de eisen die het Fonds gesteld heeft ,ingewilligd moeten worden.

  KUMA staat met de rug tegen de muur, men kan geen kant op.

  Dit volk gaat op straat komen: Dat is zeker!!!


  Maak melding
 5. @Ray,

  Het verwondert mij dat je nog je tijd besteedt aan de KUMA-LOVER Parbo: zijn Domheid is werkelijk ongeëvenaard.

  Waste of Time zijn deze figuren: Ik ben klaar met deze PAARSE EZELS.


  Maak melding
 6. Het volk heeft hier zelf voor gekozen. Iedereen in Su staat achter Bouta. Niemand maakt zich druk. Zolang ze maar geleid worden het maakt niet uit waar naar toe. Als hun baas zegt eet poep dan eten ze poep.


  Maak melding
 7. Parbo

  Kijk in de spiegel (als je deze hebt) en dan zal ik niet vragen wie de mooiste is van het land maar wel Wie is de domste van het land?
  Dan nog zal Parbo zeggen a no mi na deng trawang.

  Parbo zulk onzin die je kraait kent zijn weerga niet. Maak jezelf nuttig en probeer in ieder geval te begrijpen en te beredeneren, zover je dit kan, wat en waarom en hoe en waarmee het probleem is en kan worden verholpen.

  Lees wat Jojo heeft gepend en laat hetgeen Ray aangeeft even doorsijpelen in die paar grijze cellen.
  Hopelijk dat er iets gaat dagen.


  Maak melding
 8. Brandstof prijs moet tog omhoog, subsidie Worden afgebouwd mensen moeten beseffen day zo niet kan.de opositie vraagt coruptie aanpaken maarrrrrr dat Kan niet want hele regering is corupt en dat is altijd zo geweest welke. Regering Dan ook….


  Maak melding
 9. Nog steeds niet bij een psychiater geweest?
  Jou grijze massa nu wel geheel uitgestorven. Er was bij overname regering Venetsiaan meer dan 3 miljard aan betaling overschot, dit was na de eerste Bouterse regering al omgezet in een schuld. Zo mafkees ben jij om dit Miet te begrijpen slaap rustig door.


  Maak melding
 10. Wanneer prjzen worden verhoogd, worden ze zelden teruggedraaid. Zal dus ook niet gebeuren.
  De mensen moeten maar wat vaker lopen. In Suriname is dat geen probleem met het mooie weer. Is zelfs gezond.


  Maak melding
 11. @Henry
  Hahahahaaaa..ik begrijp je wel ,maar de paarse ezels moeten geen ademruimte krijgen.We laten ze merken dat ze paarse ezels zijn en paarse ezels zullen blijven!


  Maak melding
 12. Hira heeft weer van zich laten horen. Nu krijg Choennie het verwijt dat hij niet consistent is. Hira verwijst in zijn column naar de bekentenis van de massamoordenaar op Youtube. Daarnaast haalt hij van alles uit de kast om de moordenaar van zijn broer te beschermen. Zonder blikken of blozen stelt hij dat Tarantula de moorden niet gepleegd heeft en ook niet medeplichtig is. Iedereen die tegen Tarantula is is dus nu ook tegen Hira. Nabestaanden wordt kortzichtigheid en rancune verweten. Ik snap dat Hira en zijn broer uit een en dezelfde baarmoeder komen, maar de vraag is wie is de verwekker van wie. Hira kan nooit de zoon van de vader van zijn broer zijn. De verwekker van Hira was is een misbaksel en dat is deze miskleun ook.


  Maak melding
 13. We gaan nu met ezels aan karren moeten rijden!
  Bouta aka moordenaar ongeschoold rat!
  In de tijd van Vene hadden we een koers van 1 op 2 of 3 zoveel.
  En nu mie gado???????
  Deze man bouta gaat de geschiedenis in als de slechtste pres van su ooit!!!!!


  Maak melding
 14. Mensen houden jullie ook wat rekening met je gezondheid .er zijn geen medicijnen en de regering heeft lax met het volk zij genieten van alle luxe en de bevolking wordt steeds armer en dom gehouden met alle leugens om weer aan de macht tekomen .het wordt nooit meer goed ( pina dubai)


  Maak melding
 15. @mokro
  De vader van hira is Paul bhagwandas. Blijkt uit recent onderzoek. Een van killers van december 1982. Een grote zielsverwant van crimi bouta. Deze Paul wilde bewijzen aan bouta door te moorden hoger in de militaire hiërarchie op te klimmen.


  Maak melding
 16. OPPOSITIE ????,…Wie wat is dat ?,..laat deze eliens oprotten,naar mars of jupiler…klaar met ze en laat ze RAY ( takroe ) en Milton ,ook gelijk meenemen !


  Maak melding
 17. @Snel
  @mokro
  De vader van hira is Paul bhagwandas. Blijkt uit recent onderzoek. Een van killers van december 1982. Een grote zielsverwant van crimi bouta. Deze Paul wilde bewijzen aan bouta door te moorden hoger in de militaire hiërarchie op te klimmen.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Een hele hoop BULLSHIT,..bij elkaar !


  Maak melding
 18. Komen nog meer verhogingen aab. Regering heeft geld nodig om de verhoogde salarissen vd leerkrachten en vd ambtenaren te kunnen bekostigen. Verder hebben ze nog nodig de halfjaarlijkse rente van 25 milj.over de uitgegeven staatsobligaties,9,5% rente,. Ze zullen er alles aan doen om tot 2020 aan te blijven want dan moet de 550 milj.terugbetaald worden plus de rente. Dit bedrag is opgebracht door een paar landgenoten en zo verdubbelen ze hun vermogen,m.b.v de scotia en oppenheimer bank. Twee banken die in alle landen,arme,bepaalde personen helpt hun vermogen te verdubbelen,hebben ze ook voor de dochter van chavez geregeld 300 milj werd 600 milj.


  Maak melding
 19. Mensen zoeken jullie alvast een tweede en derde Job ja!
  Want benzine wordt om de 2 mnd verhoogd.
  En wie niet kan permitteren koop dan een fiets!
  Jullie wilden ondanks waarschuwingen nog 5 toch?
  Tek dja Bradapter neks no fout!!!!!!
  Dit labiel volk moet nu echt voelen Un trangajesi toch????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES