‘Economie Suriname heeft voldoende verdiencapaciteit’

32
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 28 mrt – De economie van Suriname beschikt over voldoende verdiencapaciteit om zijn bewoners tenminste een stabiel leven te bieden. Dit zegt Vijai Kirpalani, directeur van warenhuis Kirpalani. Het land gaat nu wel door moeilijke tijden heen. Maar daar valt veel aan te doen. Allereerst moet flink worden geïnvesteerd in de verdiencapaciteit.

Die moet behoorlijk worden opgekrikt, wil Suriname de burgers goede sociale voorzieningen kunnen bieden. Het ondernemerschap moet geprikkeld worden om te investeren in Suriname. Belangrijk is ook dat de overheid minder nadrukkelijk op de voorgrond treedt als het om de economie gaat. “Op het ogenblik is de overheid de drijfveer voor economische impulsen en activiteiten”, zegt Kirpalani tegenover De West.

Er is dus een drastische verandering nodig. Dat oplossingen voor de crisis gezocht worden in het aangaan van zoveel leningen, is totaal verkeerd. Leningen moeten terugbetaald worden en daar is capaciteit voor nodig. Dit geldt net zo goed het bedrijfsleven. Een bedrijf met een grote schuldenlast zal het moeilijker hebben te overleven als het economische klimaat omslaat. Kirpalani slaagt er als bedrijf aardig in.


32 REACTIES

 1. Een directeur van een warenhuis weet alles over de economische toestand van Suriname. Stel je eens voor dat de directeur van de Bijenkorf onze demissionair minister van financien gaat uitleggen hoe de Nederlandse economie werkt. Moet niet gekker worden.

  En trouwens waar is Hoefdraad gebleven ?


  Maak melding

 2. Dat de economie van Suriname verdienkracht heeft heb ik altijd beweerd. Ik heb ook altijd verkondigd dat de regering uit strategische overwegingen ervoor heeft gekozen om de rol van aanjager van de economie op zich te nemen. De regering heeft geen keus omdat buitenlandse investeringen zeer beperkt zijn. Ook de binnenlandse particuliere investeringen zijn nog niet voldoende om volledige werkgelegenheid te garanderen.

  De regering doet haar best om buitenlandse investeerders te interesseren voor Suriname. We zien echter dat duivelse krachten gelieerd aan de oppositie deze pogingen van de regering ondermijnen met anti-propaganda-activiteiten.


  Maak melding

 3. RobG, je hebt volkomen GELIJK.

  In sommige landen zouden dergelijke lui worden opgepakt en opgesloten wegens staatsondermijnende activiteiten.

  Dat in bepaalde opzichten de vooruitgang wordt belemmerd, zijn lui vanuit de oppositie grotendeels debet aan, m.n. de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Gelukkig heeft Suriname een Volkspresident en zal er nimmer worden afgeweken van de koers om Suriname vooruit te helpen.

  Via deze ACHTERDEUR denkt Kirpalani namens de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij het woord te voeren, in plaats van deze kornuiten verzoeken te staken met hun sabotage-activiteiten, waar ze nooit beter van zullen worden. Politiek bedrijven is een totaal ander hoofdstuk dan dingen zakelijk in jou voordeel trachten te beslechten.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij behoort allereerst in de spiegel te kijken en de hand in eigen boezem te steken.
  Daarvoor is het weliswaar LAAT, maar nog niet te laat.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 4. Het doet me pijn om dit te zeggen.
  Maar Su zal nooit tot ontwikkeling komen. Kijk naar de geschiedenis. Het is nooit gelukt en het zal ook nooit lukken.
  Tenminste niet met deze luie bevolking en corrupte regering.


  Maak melding

 5. RobG, je hebt volkomen GELIJK.

  In sommige landen zouden dergelijke lui worden opgepakt en opgesloten wegens staatsondermijnende activiteiten.

  Dat in bepaalde opzichten de vooruitgang wordt belemmerd, zijn lui vanuit de oppositie grotendeels debet aan, m.n. de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Gelukkig heeft Suriname een Volkspresident en zal er nimmer worden afgeweken van de koers om Suriname vooruit te helpen.

  Via deze ACHTERDEUR denkt Kirpalani namens de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij het woord te voeren, in plaats van deze kornuiten verzoeken te staken met hun sabotage-activiteiten, waar ze nooit beter van zullen worden. Politiek bedrijven is een totaal ander hoofdstuk dan dingen zakelijk in jou voordeel trachten te beslechten.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij behoort allereerst in de spiegel te kijken en de hand in eigen boezem te steken.
  Daarvoor is het weliswaar LAAT, maar nog niet te laat.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 6. Mooi dat u dit allemaal vast stelt.

  Het volk van Suriname is niet in staat om zelfstandig op een goede wijze haar inkomen te verwerven. Althans, niet voor langere periode omdat de inkomsten te laag zijn. De meeste zelfstandigen hebben de middelen niet om een groot bedrijf op te zetten dat voldoende winstgevend is.

  Kijken we naar Suriname dan denk ik meteen aan Haitië of Gambia. Het land heeft alles en desondanks kan men niet eigen inkomsten verwerven.

  Probleem is dat het volk van Suriname net als die andere genoemde landen ter vergelijking, onvoldoende steun en inspiratie ziet. Vergeet niet dat je iemand ALLEEN DOOR INSPIRATIE KUNT VERANDEREN, in iemands doen, denken en ondernemen.

  Het volk in Suriname zit vast en men zit in een negatief spiraal…………

  U schrijft/verklaard:

  “De regering doet haar best om buitenlandse investeerders te interesseren voor Suriname.”

  O ja…….. hoe wilt u dat doen?. Ondernemers die met de beste bedoelingen in Suriname investeerde, zijn voor 99% opgelicht en sommige hebben het zelfs met de dood moeten bekopen.

  Suriname is ZEER instabiel als land voor buitenlandse ondernemers.

  Fraude en corruptie vieren hoogtij in Suriname, dit al langer dan 20 jaar het geval. Suriname kent georganiseerde misdaad netwerken bestaande uit rechters, advocaten, notarissen, politie en justitie. En nadat je genaaid bent door deze georganiseerde misdadigers sta je moederziel alleen in het land en word je in een positie gebracht het land uit te vluchten en te procederen.

  Laat het een waarschuwing aan iedereen zijn…….. Suriname is een Paradijs met o zo giftige jaloers en hebzuchtige volk.

  Rechter Anand Charan is de grootste vijand van de Surinaamse rechtspraak. Geef ze een paar centen en alles is mogelijk. Ik kan hier nog vele namen noemen, maar deze rechter heb ik persoonlijk meegemaakt. Wat een leeghoofd!.

  DUS ……………………….ga eerst jullie zaken op orde stellen en biedt de buitenlandse ondernemers extra bescherming. Ook ten aanzien van hun rechtszaken zodat het procederen niet jaren duurt.

  Op dit moment kan ik alleen uit ervaring spreken en vaststellen dat Suriname en haar volk een vreselijke toekomst staat te wachten omdat bijna niemand betrouwbaar is. Alles draait om centen desnoods maken ze je daar koud voor je centen.

  Belofte Bouterse:
  Meneer Bouterse…………U zou fraude en corruptie hard aanpakken. U beloofde dat de rechtspraak ook zou worden aangepakt. De vraag is nu: wat heeft u daadwerkelijk gedaan om de fraude en corruptie in te dammen?

  Wat heeft u gedaan om de algehele criminaliteit aan te pakken?. U beloofde steeds weer beterschap, nou ik heb er weinig van gemerkt. Ik concludeer dan ook dat de criminaliteit heeft toegenomen omdat Bouterse door haar beleid meteen het inkomen van het volk heeft geraakt.
  Er is sprake van oorzaak en gevolg. Het beleid van de regering heeft er rechtstreeks verband mee.

  anno maart 2017:

  – De meeste ambtenaren ontvangen niet of niet tijdig hun salaris.

  – Gisteren (27/03-2017) bleek dat de PI medewerkers in Nickerie geen salaris overgemaakt hebben gekregen.
  Mensen, het was al erg genoeg dat de overheid bij de pi medewerkers een betalingsachterstand van 3 maanden had. Maar nu stopt het helemaal. Gevolg: deze en andere overheidswerkers zijn vatbaar voor omkoping en erger….

  Ik vergeet even voor het gemak de school schoonmaaksters en andere lager geplaatste ambtenaren die al maanden geen inkomen van ons overheid ontvangen.

  Spijt me heel erg dit allemaal te moeten schrijven, maar het is de waarheid.

  Bouterse, please doe iets voor uw volk. Dit kan NIET meer!


  Maak melding

 7. Do the RIGHT thing!

  Vooruitgang nu met deze regering zie je alleen door de ogen van de afrikanen. Uiteraard zijn de pae’s en de VHP’ers die Su op vooruitgang zal brengen.

  Btw : ministers worden ook bedrijfsleiders en bedrijfsleiders worden ook ministers .


  Maak melding

 8. RobG : “De regering doet haar best om buitenlandse investeerders te interesseren voor Suriname. We zien echter dat duivelse krachten gelieerd aan de oppositie deze pogingen van de regering ondermijnen met anti-propaganda-activiteiten.”

  ====

  Er is maar 1 duivel in Suriname die het land belet om te ontwikkeling te komen. En dat is Bouterse en zijn Paarse Roversbende.


  Maak melding

 9. RobG

  Dat de economie van Suriname verdienkracht heeft heb ik altijd beweerd. Ik heb ook altijd verkondigd dat de regering uit strategische overwegingen ervoor heeft gekozen om de rol van aanjager van de economie op zich te nemen. De regering heeft geen keus omdat buitenlandse investeringen zeer beperkt zijn. Ook de binnenlandse particuliere investeringen zijn nog niet voldoende om volledige werkgelegenheid te garanderen.

  De regering doet haar best om buitenlandse investeerders te interesseren voor Suriname. We zien echter dat duivelse krachten gelieerd aan de oppositie deze pogingen van de regering ondermijnen met anti-propaganda-activiteiten.

  ==============================================

  Oud president Venetiaan had een mooie erfenis achtergelaten. Het huishoudboekje was op orde. De regering heeft er een teringbende van gemaakt. Hebzucht en incompetentie zijn de boosdoeners. Keer op keer heb je het over duivelse krachten van de oppositie maar de bewijzen ontbreken. Het blijven slechts bij vermoedens. De oppositie in Suriname is tandeloos dus waar heb je het over.


  Maak melding

 10. Do the RIGHT thing, je bent aan het dementeren. Wat heeft de VHP met deze discussie te maken. De NDP zwaait toch nu de scepter. Wat heeft de NDP nu de afgelopen jaren bereikt ? Bouterse had Suriname een dienst kunnen bewijzen door op de vliegtuig te stappen en op zoek te gaan investeerders. Waarom is dat niet gebeurd ?

  Santhoki was wel in Nederland om potentiële investeerders te spreken echter had hij geen mandaat om deals af te sluiten. Zelfs Bouterse was te spreken over de actie van Santhoki. Helaas bleef het daarbij. De regering heeft het niet verder opgepakt Het laat zich raden waarom.


  Maak melding

 11. @ RobG
  U bakt ze nu wel heel erg bruin.

  “Dat de economie van Suriname verdienkracht heeft heb ik altijd beweerd.”
  >> De regeringen Venetiaan heeft het bewezen dat er verdienkracht is omdat zij alles wat er nu is of gerealiseerd heeft of het fundament voor gelegd heeft. In 10 jaar factor 3 maal groter
  >> de regeringen Bouterse hebben met verspillingen, subsidies, fraude en corruptie alles vernielt. in 7 jaar factor 0,5 maal groter of wel de economie is gehalveerd terwijl de prijzen en volumes van grondstoffen groter zijn.

  “Ik heb ook altijd verkondigd dat de regering uit strategische overwegingen ervoor heeft gekozen om de rol van aanjager van de economie op zich te nemen.”
  >> Beste RobG dat aanjagen is aardig mislukt zie aub het laatste Fitch rapport, zie de koers, zie het BNP in echte dollars, zie de schulden explosie tot ver boven de wettelijke plafonds (wordt ook door Fitch gerapporteerd).

  “De regering heeft geen keus omdat buitenlandse investeringen zeer beperkt zijn.”
  >> Zelfs Newmont heeft zelf niet geïnvesteerd maar alle cash bij Suriname opgehaald en de rest middels lease constructies versneld afschrijfbaar gemaakt zodat Suriname aan het bekende kortste eindje trekt.

  “Ook de binnenlandse particuliere investeringen zijn nog niet voldoende om volledige werkgelegenheid te garanderen.”
  >> Je moet wel helemaal krankjorum zijn te investeren met de risico’s die je loopt. Niemand investeert omdat het niet terug te verdienen is.

  “De regering doet haar best om buitenlandse investeerders te interesseren voor Suriname. ”
  >> Ik ben er geweest met investeerders. No way dat deze regering serieuze buitenlandse investeerders kan trekken. Denk daarbij aan China Zhengh Heng Tai Investment (palmolie Patamakka) of 3F (palmolie elders). Dat moet op gang komen middels hout verkoop maar zonder harde dollars van elders.

  “We zien echter dat duivelse krachten gelieerd aan de oppositie deze pogingen van de regering ondermijnen met anti-propaganda-activiteiten.”
  >> Hoeveel kracht kan de oppositie mobiliseren binnen de huidige verhoudingen. De oppositie is tandenloos.
  Wat u duivelse krachten noemt zijn helaas feiten die keihard bewijzen dat u ongelijk heeft een fabeltjes vertelt.

  Leest u aub de lessen van Fitch in haar laatste rapport. Ik heb u ergens de link aangeboden en gevraagd er op te reageren. Hierbij nogmaals.


  Maak melding

 12. Meneer kirpalani heeft alles gezegd.Alleen is hij vergeten te zeggen dat de lijder van het land moet opdonderen en iemand met kennis van zaken en land besturen in zijn plaats moet komen.Kirpalani weet bv dat als het volk allemaal aan bedel praktijken zal doen straks dan kan hij zijn deuren voorgoed sluiten

  Wij worden zo moe aan te horen hoe goed Suriname in staat is te groeien!!
  Alleen weet niemand hoe Suriname kan groeien zolang de moordenaar de boel gegijzeld houd..


  Maak melding

 13. Wrong man for the job.
  Je kan niet een loser als president kiezen en vervolgens hopen dat het goed zal gaan met het land. Ook niet als hij je twee weken voor de verkiezingen inpakt met bb met r en een fernandes.
  Hij is niet instaat capabele mensen te kiezen.als ministers en de zogenaamde topfunctionarissen lachen hem achter zijn rug uit. Ministers worden als loopjongens gebruikt. Natuurlijk gaan ze niet zeuren, want er wordt goed verdiend met zo’n loser als president. Het is goedkoop om de binnenlandse broeders de schuld te geven van diefstallen en berovingen. Het volk heeft zelfs dat aan deze loser van een president te danken. Hij en Brunswijk moesten zonodig oorlogje je spelen. En tijdens het oorlogje spelen vluchten duizenden binnenlandse broeders het bos uit. Ik had nog nooit zoveel binnenlandse broeders in de stad gezien. Vooral in de buurt van de markt. In het verleden had je nauwelijks last van ze.


  Maak melding

 14. Linglong,
  Je slaat de spijker op zijn kop. Tegenwoordig wordt je door iedereen belazerd. Je hebt een defecte koelkast, nog niet genoeg geld op de bank, want als leraar verdien je geen vetpot. Je gaat opzoek naar een reparateur, hopend dat die je uit de brand kan helpen. Meneer zegt dat er te weinig gas in de koelkast aanwezig is en dat is de reden dat de vriezer niet meer functioneert. Het vullen met gas kost 80SRD. De koelkast werkt 2 dagen. De reparatuer komt weer langs en na 1 dag is dat ding weer stuk. Mijn schrale troost is dat ik maar voor 80 SRD ben opgelicht maar ik ken tig mensen die duizenden zijn kwijt geraakt aan malafiden. Indien je tegenwoordig iemand in Suriname tegenkomt die eerlijk is, mag je god danken. Regering, parlementariers corrupt a volk corrupt.


  Maak melding

 15. Het had zeker wwerklank gevonden bij het gros der oerdomme paarse stommelingen als hij had gezegd, stelen is ook een vorm van verdienen, kijk naar uw lijdende president en zijn roversbende.


  Maak melding

 16. Hoor “dumb and dumber” (RobG / DTRT) toch weer eens roeptoeteren.

  Stelletje gladiolen, die in het kielzog van “hun exellente staatsman” wederom de schuld bij anderen leggen.
  Er is geen mens zijn die zal ontkennen dat er verdiencapaciteit is in Suriname. Er zijn legio mogelijkheden tot ontwikkeling, punt is dat onder de huidige regering het animo om te investeren nihil is!
  Er zijn voorbeelden genoeg van het mismanagement en het misbruiken van gelden die aangewend hadden kunnen worden om daadwerkelijk te investeren.
  Deze regering vult het ene gat met het andere en is niet bij machte om het land op te laten bloeien.
  Zolang er geen stabiele, geloofwaardige, eerlijke en kundige regering komt zal de dalende lijn door blijven zetten!


  Maak melding

 17. kan God niet iemand of een kracht op de aarde sturen om deze rotzakken allemaal op te ruimen. Alsof het nog niet genoeg is, wil men gewoon zo onnozel de wegenbelasting wederom invoeren om zo het reeds verlamde en verarmde volk af te melken, met de hoop SRD 200 miljoen in hun BIL te stoppen. Want lening hier lening daar en je ziet geen enkele verandering in het land, behalve toename van de criminaliteit. Houden jullie boeven toch op en sjodemieter op, geef het volk het mandaat terug, laat ze hun lot anders proberen. Een drenkeling grijpt naar alles wat ie vindt en dat doen deze nietsnutten. In plaats van de noden van het volk te verzachten, worden er juist met zwaardere lasten gedrukt op het volk om zogenaamd de noden van de overheid te verlichten. Alleen maar hypocrieten, wat heeft de overheid te verliezen, het volk verliest in tegendeel alles; goed onderwijs, recreatie(men moet ervoor kiezen om geld te verdienen in de plaats), vrijheid, sport noem maar op. Rot op overheid(bovendien wie is de overheid, welke figuren zitten hierin?) Die ene persoon heeft 10000000% gelijk, het zijn de rechters, notarissen, advocaten, rechterlijke macht (zie hierboven) die dit land hebben vernietigd. Er komt nooit een oplossing in zaak van de 8 december, forget it. Het is gewoon poppenkast dat men speelt. Maar een ding is wel recht en overeind “GADO PAI MANG NA LASSI” De molen maalt langzaam maar zeker. Iedereen komt eens aan de beurt om terug te betalen. Nu is men bezig de kuil te graven om er zelf in te vallen, heb geduld.


  Maak melding

 18. Een land met 560.000 inwoners en met een grote potentie, goed hoog en middenkader en vooral met zoveel rijkdommen, moet zonder meer het meest bloeiende land in de regio zijn. We hoeven geen tweede Dubai te worden en geen Haïti, maar een leefbaar en vredig land Wij hebben zoveel natuurlijke hulpbronnen, z.a. olie, goud, bauxiet, bouwstoffen en we zijn rijk aan hout, vis/garnalen; voorts aan landbouwproducten, fruit etc. Ons land is zó vruchtbaar, dat alles wat men in de grond stopt, vanzelf groeit. Het ontbreekt echter aan goede managers, leidinggevenden en vooral investeerders om het land vooruit te brengen. Wanneer er pogingen worden ondernomen om er iets van te maken wordt er obstructie gepleegd door de oppositie (VHP/NPS en PL). Deze klootzakken dansen naar de pijpen van hun blanke basja’s.


  Maak melding

 19. @Koos, wat ben jij een domme mongool!!! Het zijn juist dit soort mensen uit het bedrijfsleven……die veel verstand van de economie hebben!!!! Voor jou info……bouta en vrienden hebben zich door deze man laten adviseren over de obligatie lening…..toen ze die wilden aangaan…..omdat bouta en vrienden geen kennis hadden van obligaties……!!!!!


  Maak melding

 20. Meneer kirpalani heeft bouta en vrienden bijles moeten geven wat betreft het onderwerp obligaties……omdat ze die kennis niet zelf in huis hadden……..om aan te geven hoe “geschoold” bouta en vrienden zijn……!!!!


  Maak melding

 21. De persoon die in z’n hoofd heeft gehaald om de wegenbelasting wederom in te voeren, heeft geen ziel, is genadeloos, is geen Surinamer, zuigt bloed van mensen, werkt zelf niet, is een parasiet, noem maar op en bijna niet te stoppen met opnoemen. Deze persoon moet omgekeerd worden opgehangen, die kloodzak. Wanneer hoor je iets goeds van deze figuren, iets positiefs in het voordeel van het volk. Mijn ouders zijn reeds lang overleden met deze hoop en het is nooit van terecht gekomen, in tegendeel. Gelukkig voor ze, want dan hoeven ze deze ellendelingen niet mee te maken. Echter wij zijn nu de dupe.


  Maak melding

 22. RobG. …

  jij doet niet anders als van alles verkondigen, vooral de grootst mogelijke onzin. Feit is, dat je landje finaal naar de kloten is met 77% inflatie…9-11% economische krimp…koersstijging van 2.5 > 8.5….Fitchrating B-. Oorzaak: zwart = domheid…luiheid…laaggeschoold…ongeletterd…


  Maak melding

 23. Er is altijd potentie geweest, het grootste probleem zijn de kwakzalvers die aan het bewind komen en steeds hun familie,vrienden accommoderen, die totaal geen verstand van bedrijsvoering hebben. Schulden opbouw in de jaren 80, Paradotie, Telesur, noem ze maar op, waar zijn deze fabrieken nu, waar zijn de vrienden en familie die dezew bedrijven onder zich hadden thans geaccommodeerd, en e het resultaat, duidelijk geen verstand van bedrijsvoering alleen maar de njan patu is belangrijk en zand erover.


  Maak melding

 24. Hahaha, hahahaha, Suriname heeft toch ook een filliaalleidster als Staatsadviseur? Maar het gaat niet beter, eerder slechter, hahaha. Kies nou eens een hele team dat op 1 lijn zit en een visie heeft. Steeds moeten ministers plaats maken omdat ze niet op 1 lijn zitten, zoals laatst Silos., hahaha.
  In Suriname gaat het maar om 1 ding, nl het persoonlijke belang van Bouterse, hahaha. Het land is zijn privé plantage geworden en alle Surinamers zijn slaaf, hahahaha.


  Maak melding

 25. Hatibrong, de schuld moet bij de RACISTEN van de VHP worden gezocht en NERGENS, maar dan ook NERGENS anders. Deze lui dachten dat ze een soort VRIJBRIEF hadden om de andere bevolkingsgroepen, in het bijzonder de Creolen (Stads- en Binnenland), Javanen, Indianen en niet racistisch denkende Hindostanen, etc. die UIT te BUITEN en DOM te houden en MISBRUIK te maken van hun LOYALITEIT. Terwijl zij de DOMMIES bij UITSTEK zijn, vanwege hun RACISME.

  Dat SPELLETJE van de VHP is ten EINDE. Ik zie hier op de site dat ze OPEENS de Javanen als maatjes zoeken. Ze zijn bij de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij helemaal in de WAR. Brunswijk heeft hun RACISTISCHE INBORST doorgrond en moet NIETS van deze RACISTEN hebben.

  Bouterse is bezig BELEID zonder RACISME te voeren en het is even WENNEN voor deze LANDVERRADERS.

  De VHP is TOTAAL DESPERATE. Ze zijn WANHOPIG en RADELOOS. Ze bezitten de STOMSTE politieke LIJDER. Dan moet je Bouterse daarvoor niet de schuld geven.

  Toen er GRATIS DIPLOMA’S op de Shri Vishnuschool werden uitgedeeld, stonden Santhoki’s ouders als eersten om er één voor hun ACHTERLIJKE zoon te bemachtigen. Suriname is geen land die geld van SLAVERNIJ in kas heeft, waarmee vandaag de dag mee kan worden GESTROOID. Het beleid tegen arme landen – zogenoemde derde wereldlanden – gevoerd, is niet door SURINAME uitgevonden.

  Kijk eens naar de ARME KROTTENWIJKEN in India en Indonesië, daar wonen geen Creolen of Afrikanen. Google Krottenwijk India, dan schrik je je rot. Die FABELTJES van de VHP- ‘elite’ – de Vals Hoop op Paé-partij – ‘elite’ is, om ZAKEN van de CREOLEN (Stads zowel Binnenland) te ONDERMIJNEN. Het probleem van SURINAME is de RACISTISCHE VHP. Zij zijn de CORRUPTE KLEPTOMANEN in Suriname.

  Kunt u iemand vanuit de RACISTISCHE VHP betrappen op het feit waar ze het hebben over BELEID. Het gaat bij hun ALLEEN maar over, GELD, GELD en nog eens GELD. Is dat nou beleid? Een GROTE VERDIENSTE van Bouterse en z’n NDP is, dat deze RACISTISCHE PLOERTEN nimmer in Suriname aan de MACHT komen.

  Ik ben HARTSTIKKE BLIJ dat SURINAME eindelijk is BEVRIJD van deze RACISTISCHE BENDE, daarvoor mag men Bouterse HOOGST PERSOONLIJK daarvoor BEDANKEN. De eveneens racistische troep vanuit de NPS – Na Poor Sani, die SURINAME tezamen met de VHP -BENDE – de Valse Hoop op Paé-BENDE in haar greep hield is daar al ten EINDE.

  Onder het MOM van een ZOGENAAMDE VERBROEDERINGSPOLITIEK dachten deze RACISTISCHE partijen de SURINAMER voor de GEK te houden. Dat is nu VERLEDEN TIJD. GELUKKIG maar.

  Kirpalani is VHP – Valse Hoop op Paé-partij en VHP – Valse Hoop op Paé-partij is Kirpalani.

  SURINAME zegt NEE, tegen RACISME!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 26. Beste Do the RIGHT Thing,

  Je kunt altijd verkassen naar Frans Guyana. Daar heb je geen hindoestanen.
  Wacht eens! Daar plegen jou eigen blaka broeders de ene misdaad naaar de andere waardoor de mensen nu moeten staken!


  Maak melding

 27. En weer wordt India erbij gesleept. Krottenwijken in Afrikaanse landen zijn misschien nog erger.
  Terwijl de racist roept dat anderen racisten zijn, maar zelf niet door heeft dat hij de grootste racist is.

  Waarom gaat het heel goed op Mauritius, dat bij Afrika hoort. Het zijn de mensen van Aziatische afkomst die dat eiland welvaart hebben gebracht en niet de mensen die op Do The Right Thing lijken.

  Zonder Surinamers van Aziatische afkomst zou Suriname anno nu niet eens meer bestaan.

  Corruptie komt overal voor onder alle soorten van mensen en onder alle lagen van de bevolking.
  In Suriname dragen hindustanen de naam corrupt te zijn, maar Bouterse en zijn kornuiten zijn nog corrupter dan alle hindustanen bij elkaar.

  Maar mensen zoals DTRT zullen nooit de hand in eigen boezem steken, daar zijn ze te laf voor.


  Maak melding

 28. Beste Jaichand, ka ha le? Ik dacht dat je met je verstand zou lezen, zonder emoties. Je geeft jezelf echt schande bai.

  “SURINAME zegt NEE, tegen RACISME!”, is een understatement.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.