zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVerbouwen drooglandrijst in Suriname gestimuleerd

Verbouwen drooglandrijst in Suriname gestimuleerd

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij oogst drooglandrijst. De bewindsman wil het verbouwen van deze rijstrassen in geheel Suriname stimuleren. De consumptie van drooglandrijst zou veiliger zijn en de verbouwing milieuvriendelijker omdat er geen chemicaliën aan te pas komen. Er wordt onderzocht welke van de 7 drooglandrijstvariëteiten als beste groeien onder Surinaamse klimatologische omstandigheden. Er zijn tot nu toe drie traditionele Surinaamse en vier Braziliaanse variëteiten uitgeprobeerd. De Braziliaanse variëteiten zijn geproduceerd via een veredelingsprogramma dat immuun is tegen ziektes en plagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Die laatste zin is wel een beetje knullig in elkaar gezet en stelt dat het veredelingsprogramma immuun is, ik mag hopen dat de soorten door het veredelingsprogramma immuniteit hebben verworven. Verder hoop ik dat de Braziliaanse kennis goed van nut zal zijn voor de Surinaamse agricultuur.
  Muito obrigado.


  Maak melding
 2. Wanneer gaat minister Agoe naar Saramacca, Coronie en Nickerie om : de pindateelt, wandoe,oerdi/moeng, botro-pesie en djarpisie te promoten om te planten ??
  Waarneer gaat hij een “kippen/veevoer fabriek ” promoten in Saramacca of Coronie of Nickerie?
  Weet minister agoe niet dat wij vroeger al een ananas fabriek hadden op Lelydorp? En een awarako(olie) fabriek op Saron bij de domineekreek, en een Lie-Kens oliefabriek aan de Kwatta in de buurt van fam.Balingen? En een sappenfabriek op Blauwgrond ??
  Wat heeft deze man tot nu toe bereikt met zijn “showprojecten”
  Als de ouwe hr Bikharie geen “de moelen” had opgezet(zonder staatssteun, zouden we bedelen om een stukje brood !!!


  Maak melding
 3. hallo Soerish,, met één ha. droog land padie, kun je geen één miljard mensen voeden dagelijks, wat de bedoeling van je baas is, voedsel schuur te maken,,

  moet minstens 500 duizend ha. planten..

  die paar djoekas kunnen dat niet..


  Maak melding
 4. Ga terug in de tijd toen kon alles 50-70 tiger jaren economie draaide als een tierelier ,gezondheid zorg was goed ,jullie zijn stil blijven staan in het verleden ,denken niet meer rationeel, af gunst ,jaloezie wij hebben meer rechten dan zij ,bepaalde bevolkingsgroepen groepen zijn dom of slimmer , jullie onafhankelijkheid is gewoon 30 jaar te vroeg gekomen, had toen der tijd maar gekozen voor een provincie van Nederland ,had je mee kunnen liften op de kennis en wetenschap, jullie doen maar wat , en dat moet je nu betalen ,en al de zogenaamde economen zijn zo gefrustreerd en geïndoctrineerd, dat ze fantasie niet meer van werkelijkheid kunnen onder scheiden, en echt jullie heeft zoveel waarde dat je het zelf niet meer beseft, zet al die geschillen op zij ,en ga nu eens aan tafel zitten en praat met elkaar, als je dit niet doet Sari Tori het zal me worst zijn jullie daar leven ik niet ,ik ben wel nieuwsgierig hoe het er over 30 jaar uit, maar dan zal ik er niet meer zijn ,hou vol


  Maak melding
 5. @ Haco,
  Ook het onderwijs was op peil !!! ( tot de eind jaren ’80).
  Afgestudeerden met een MULO-B haalden zo een Ing. diploma en anderen met een VWO, een academische graad aan de top-universiteiten in Nederland.
  Ga maar na op Google( type een paar namen in en zie hun prestaties) ook hun publicaties !! Vaak op wereldniveau !!; geen ADEK- overschrijf(plagiaat scripties) !!
  Personen met de “oude hoofdakte” doorliepen ook glansrijk de Universiteit in Nederland !!!


  Maak melding
 6. Volgens een Braziliaanse rapport was de droge rijst op minder vruchtbaar grond geplant en moet te zijner tijd mest worden gebruikt.

  Er is zoveel water in het binnenland (rivieren en kreken) dat natte rijst verbouwd kan worden. Je wel irrigatie kanalen en polders maken om het water te reguleren..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES