zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinamers in en op weg naar Frans Guyana gewaarschuwd

Surinamers in en op weg naar Frans Guyana gewaarschuwd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – Surinamers die in Frans Guyana wonen of van plan zijn er heen te gaan, moeten voorzichtig zijn. Dit stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het oostelijke buurland is het reeds dagen onrustig, vanwege protesten en stakingen. Het ministerie heeft afstemming gepleegd met onder meer de ministeries van Defensie en Justitie & Politie.

Ook met de Franse ambassade in Paramaribo is er contact geweest. “Hierbij stond centraal de veiligheid van de Surinaamse onderdanen en ons consulair personeel in Frans Guyana”, stelt het ministerie. Er wordt rekening gehouden met het intensieve personenverkeer tussen beide landen en de aanwezigheid van een grote groep Surinamers in het buurland. Opgeroepen wordt tot voorzichtigheid bij het reizen.

Hetzelfde geldt bij het zich op straat begeven. Op verschillende plaatsen worden barricades opgeworpen. “Met de thans aangekondigde stakingen is het mogelijk dat de geschetste situatie enige tijd zal kunnen duren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen teneinde het publiek te informeren.” Het burgerlijk protest betreft meerdere vormen van illegaliteit die buitenlanders worden aangerekend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Surinamers moeten voorzichtig zijn. Dit stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Bedankt voor de waarschuwing! Dit is echt waarop we zaten te wachten. Dit had zelfs de vorige minister niet kunnen bedenken!
  Voorzichtig zijn! Waauw.
  Deze ministerie is voor mij ministerie van de week!


  Maak melding
 2. Hahahahaaa…..het moet juist omgekeerd zijn!!!
  OH boi,dan te bedenken dat honderden surinamers uit Moiwana hun woongebieden gedwongen moesten verlaten tijdens de Moiwana slachtingen en hun onderkomen moesten zoeken in Frans Guyana..En de Moiwana boeman is de lijder van Suriname!!
  Wat een sensatie van het ministerie van buitenlandse zaken!
  Thuis in Suriname predikt het ministerie van buitenlandse zaken..’heb de moordenaar lief,hij is je lijder’…hahahahahahaaq


  Maak melding
 3. @Ray, de problematiek in Frans Guyana heeft niets met Moiwana te maken. De sociale problemen zijn groot in dat land zijn groot. Bepaalde groepen waaronder een behoorlijk aantal Surinamers in het land leven in een geprivilegieerde, dus in bevoorrechte omstandigheden. Het zijn vooral de mensen die in de ruimtevaart werken. Zij kunnen genieten van de mooie dingen van het leven. De gemiddelde Frans Guyanees moet het in brede zin met minder (voorzieningen) doen.

  Er wordt duidelijk onderscheid gemaakt in het beschikbaar stellen van voorzieningen voor Europeanen en de voorzieningen voor de man uit de straat. De mensen pikken het niet meer omdat zij ook worden geconfronteerd met criminaliteit, werkeloosheid,enz. enz. Het leven in Frans Guyana is duurder dan het leven in Suriname.


  Maak melding
 4. RobG
  Jij moet de laatste zijn die praten moet.In Suriname hebben wij geen haar beter dan de frans guyanezen.Wij hebben een moordenaar als lijder die alss bonus amnestie heeft, Komt nog erbij kijken dat onze nog te geboren nakomelingen alvast met schulden geboren zullen worden.Dan heb ik het niet eens over de dagelijkse berovingen ,stakingen enz…


  Maak melding
 5. Maar is men niet voorzichtig genoeg in eigen land waar men dagelijks belazerd, bedrogen, beroofd en belaagd wordt door de baas der misdadigers, zijn paars roverheid vol oerdomme marionetten van de kwaad en het gros der oerdomme criminele aanhangers die dagelijks het leven van menig hardwerkende oprechte Surinamer moeilijk maken om te overleven. Ook in FG begaan oerdomme aanhangers van de paarse en zwartgele kleur vreselijke misdaden. Vervloekt zijn alle misdadigers, maar nog meer allen die deze misdadigers de handen boven het hoofd houden, aanbidden en vereren. Ze worden ook getroffen door de misdaad. Dader en slachtoffer zijn paars ( NDP) of geelzwart (ABOP). onberechte criminelen die oerdomme aanhangers verafgoden.


  Maak melding
 6. Jij weer dombo.niks sociale problemen gewoon de boeven uit Suriname en Haïti is men beu.ga jij lekker al je studie nog een keer doen want totaal geen inbreng op wtk.


  Maak melding
 7. Ray, jij profiteert van het geleend geld maar je bent te lui om hard te gaan werken om mee te betalen voor de aflossing.Ge durft niet eerlijk over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Ge toont vluchtgedrag. Gij vermijd de dialoog.Net als Bigi Sma valt ge telkens weer in hysterie.


  Maak melding
 8. Heb zelf een vermoeden dat bouterse achter zit om frans Guyana los te peuteren van Frankrijk en een volledig goud en narcostaat van te maken.
  Maarrrrr, wie ook hierachter zit mag het vergeten, het zijn fransen en geen bakras.


  Maak melding
 9. we worden aangeraden voorzichtig te zijn .
  waziger kan het niet .
  kunnen we wel of niet naar fr Guyana .
  worden er Surinamers aangevallen of niet ?
  ik zal maar het zekere voor het onzekere nemen en niet gaan.


  Maak melding
 10. Die gasten hier op waterkant die bij alle onderwerpen als enig alternatief alles terug koppelen op bouterse.Wat zij doen is maatschappelijk misleidend/ onverantwoord.Het is verstandiger telkens de bron van elk probleem afzonderlijk te benoemen.Inplaats daarvan gebruiken ze Bouterse als hun stokpaardje.wanneer je zo getraumatiseerd en idolaat bent kan je onmogelijk door het bos de bomen nog zien.
  Het gezond verstand krijgt een enkele ruimte en staat zwaar onderdruk.Ray en andere doemdenkers.


  Maak melding
 11. Ik ben het volkomen met Ray eens, die mensen zijn niet voor niks daar… Ze waren op de vlucht voor massamoordenaar Bouterse , dus laat die mensen AUB met rust, moordenaar !!!!


  Maak melding
 12. De inwoners van Frans-Guyana hebben dezelfde voorzieningen als in Frankrijk. Dezelfde uitkeringen en dezelfde minimum salarissen. Surinamers kunnen daar alleen maar van dromen.
  Het probleem is dat Frans-Guyana niets produceert, nog minder dan Suriname. Daarom moet alles geïmporteerd worden en is alles duurder dan in Frankrijk.
  De mensen komen dus niet rond op het niveau dat ze willen en zijn ontevreden. De Fransen denken nu over een verhoging van 200 euro ter compensatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES