dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoSuriname op vergadering Commission on the Status of Women

Suriname op vergadering Commission on the Status of Women

-

Does Travel & Cadushi Tours

Kitty Sweeb van het Ministerie van Binnenlandse Zaken vertegenwoordigt en spreekt namens Suriname op de 61ste vergadering van de Commission on the Status of Women (SCW 61) over de positie van vrouwen wereldwijd. Deze vergadering werd deze maand gehouden in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Sweeb heeft tijdens haar spreekbeurt een presentatie gegeven over de stappen welke in Suriname zijn ondernomen om de positie van de Surinaamse vrouw te versterken en welke uitdagingen er op dit gebied zijn.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Krijgen de 15 moeders,echtgenoten,zusters en dochters ook gerechtigheid!?Ze zijn toch ook vrouwen?!
  Ze gaan tot in America spreekbeurten houden over het welzijn van de vrouwen in Suriname ,zogenaamd.Thuis in Suriname is het een gevecht voor gerechtigheid.\Enfin,prettige vakantie op- staatskosten hoor Kitty!


  Maak melding
 2. Ray

  Krijgen de 15 moeders,echtgenoten,zusters en dochters ook gerechtigheid!?Ze zijn toch ook vrouwen?!
  Ze gaan tot in America spreekbeurten houden over het welzijn van de vrouwen in Suriname ,zogenaamd.Thuis in Suriname is het een gevecht voor gerechtigheid.\Enfin,prettige vakantie op- staatskosten hoor Kitty!

  ————————————————————————-

  Ray yu mpp sneki. Je kan het weer eens niet laten. Te lang met snufferd in de massala gezeten. Het tast je hersenen aan. Zoek een andere hobby of ga desnoods je vrouw slaan. Immers de Hindoestanen hebben daar patent op. En trouwens sinds wanneer hebben familieleden van landverraders recht op gerechtigheid. Ze mogen blij zijn dat ze niet vervolgd worden voor medeplichtigheid. Dossier revolutie is gesloten. Het interesseert niemand in suriname behalve een paar imbecielen op wkn.


  Maak melding
 3. @Parbo
  You mamapiema,nu moet je niet doen geloven alsof het een paradijs is in Suriname ,terwijl het van alle kanten rammelt!
  Het probleem van jou en de rest van de surinamers is dat jullie te gemakkelijk zijn om te kopen,het kost tijd noch moeite noch geld!Thuis wachten nabestaanden van 15 slachtoffers om gerechtigheid maar je gaat tot in Amerika praten over de rechten van een vrouw
  Hou op met je idioterie,je baasje is een landverrader,hij heeft eerder een coup gepleegd en ons land naar zijn moer geholpen.Bouta je baasje had alle intelligente burgers kapot geschoten in de hoop de lijder van de domme burgers waaronder JIJ te spelen!Loop naar je moer zieke idioot…


  Maak melding
 4. Parbo@
  Een dood ordinaire coup van een stel hersenloze die wel even zoude laten hoe slim ze waren Jezus.
  De intilegentia uit geroeid ,dus daardoor de tegen staanders van de coup, eerst vermoorden en dan amnestie aanvragen,een beetje Afrikaanse gewoontes, maar het was nog niet genoeg we gaan nog even bij Moiwana langs ,kunnen we nog even ons hart op halen .
  Het griezelig te zien hoe dicht jullie bij de historie zijn blijven stilstaan,en niet onze historie aan wij hebben er van geleerd maar jullie 60tig jaar na dato doen jullie het nog dunnetjes over, ormskerken probeerde het een halt toe te roepen maar werd voor geld verraden mooi


  Maak melding
 5. In Sur.zijn de rechten van de vrouw heel ver te zoeken.Peuters van drie worden door volwassenen sexueel misbruikt.Ook ouderen van boven de 80 worden niet ontzien.
  En een meisje van 7 wordt door 5 jongens in de leeftijd van 9 tot 15 jaar verkracht. De thuisvrouw wordt bij de blaka mang flink afgerost en bij de buiten vrouw gaat dezelfde man begi begi doen.


  Maak melding
 6. Haco de militairen waren nooit uit geweest op macht. Daarom hebben ze direct na de revolutie een burgerregering laten formeren. In 1990 na de zgn telefooncoup is de macht direct weer overgedragen. Velen hebben Bouterse beschuldigd van machtswellust. Maar daar was Bouterse niet op uit. In die tijd zijn er ook fouten gemaakt en sommige zaken zijn niet goed gegaan. Een revolutie zonder bloedvergieten is een utopie. Wellicht hadden de 15 landverraders nog geleefd als zijn de bevelen van de soldaten hadden opgevolgd. Nogmaals de revolutie was nodig om het land verder te de-koloniseren niet meer niet minder.


  Maak melding
 7. Haco, de staatsgreep werd massaal gesteund door het volk. Niet omdat de bevolking zich bezig hield met de onvrede van de soldaten, maar omdat de hoge verwachtingen van de onafhankelijkheid niet waren uitgekomen. Met de 3,5 miljoen gulden vanuit Nederland zou het land ontwikkeld worden. Suriname werd afgescheept met een fooi en de kolonisator kwam er goed mee weg. Via een achterdeur wilden de blanken nog wel invloed blijven uitoefenen.
  Het geld werd echter niet goed besteed; de positieve verwachtingen van het volk sloegen om in een teleurstelling. Toen de revo een feit was, was er niemand die zich hiertegen wilde verzetten. Bouterse had de spelletjes van Nederland door en hiervoor heeft hij een stokje gestoken. Als Front morgen weer aan de macht is staat Nederland weer op de stop. Dat NOOIT meer.


  Maak melding
 8. He Parbo, denk eerst even voordat je wat schrijft, oké? Suriname is het lachertje in de wereld, de regering doet maar wat en Nederland, jouw kolonisator, was blij ervan af te zijn. Voor de bevolking van Suriname een grote vergissing daar in Suriname niets, maar dan ook niets meer is, ja corruptie, diefstal en verkrachtingen. Ik hoop dat dit mooie land er toch bovenop komt maar dan moeten er wel personen met verstand aan het bewind komen en geen machtsgeile mannen of een schreeuwlelijk als (Mis)ieka(baksel).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES