Surinaamse parlementariër: ook minister Dodson moest weg

38

PARAMARIBO, 25 mrt – Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen had ook zijn koffers moeten pakken. Dit zegt parlementariër Rashied Doekhie (NDP). Dodson was er immers als de kippen bij de strafmaatregel te ondersteunen tegen directeur Rabin Parmessar van Energie Bedrijven Suriname. Parmessar is in ere hersteld, maar de bestuursraad van het bedrijf is bedankt.

Dodson is er zonder kleurscheuren van afgekomen, in elk geval op het eerste oog. “Wanneer je zo snel achter de raad bent gaan staan en die naar huis gaat, dan zou Dodson ook mee moeten rollen. Dodson moest van tevoren op de hoogte zijn geweest van het besluit van de raad”, zegt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. Dodson zelf vindt niet dat hij voorbarig is geweest met het ondersteunen van de schorsing.

Die ondersteuning lijkt achteraf weinig gewicht in de schaal te hebben gelegd. Parmessar is weer op zijn oude plek en dat op aangeven van president Desiré Bouterse zelf. Voor Dodson is er verder geen vuiltje aan de lucht. Opmerkelijk, omdat er nog een vernederende maatregel is getroffen. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen zit de aandeelhoudersvergadering van het energiebedrijf niet langer voor. Vanaf nu doet de vicepresident dat.


38 REACTIES

 1. Het was hem ingefluisterd door dominee Carl. Dominee Carl wilde de energiedistributie controleren door een eigen man daar te laten benoemen.


  Maak melding

 2. Elke maand een ministerssalaris opstrijken en als lulletje elke keer teruggefloten worden als je een beslissing neemt. Eens moet je toch de eer aan jezelf houden Dodson?
  Of geldt voor jou, betre mi lagi mi no dong.
  Maar joe lagi nanga dong


  Maak melding

 3. Niemand heeft geloof en vertrouwen meer in de regering ,politieke partijen allemaal e’e’n pot nat dodson is van de kerk en waar is die gloria met haar eerlijkheid en eerlijkheid .rot mensen van de kerk mony talk.


  Maak melding

 4. Dodson heeft geen haar op zijn die er aan denkt om het paarse baldakijn gedag te zeggen.Tja, wat zou je doen als je weet dat je dicht bij de pot zit?


  Maak melding

 5. Taal noch teken van Carl, de Judas, die met Bouta op het podium op het Onafhankelijksplein stond, als verdediger van hem toe “We Zijn Moe” acties voerde.
  Waar is deze “rat” nu ? Dodson is toch zijn naar voren geschoven minister ??
  Deze “Judas” hoor ik nu niet !! Hij had wel een grote bek indeertijd: dat hij in april 2016 een wetsvoorstel zou indienen om het “kiesstelsel te veranderen “!! Boeboelaas met deze “awarie domri’s !!, zoals de ka-Dubai-dromer !!!
  Wat heeft Dodson economisch tot nu toe betrekend voor Suriname ?? 0 !!!
  Misschien krijgen we nu “de vliegende Minister DOEKHI” op
  het Ministerie !!


  Maak melding

 6. Dodson is van een ‘Star Child’ verworden tot een hielenlikker van Bouterse. Eigenlijk ‘iets anders’ likker van Bouterse.
  Eerst liet hij zich door Bouta gebruiken om de kritische noten van Carl Breeveld te ondergraven. Breeveld trok zich terug, Dodson bleef aan om het likwerk voor Bouta te blijven doen.
  Een van de weinige keren dat ik met Doekhie eens ben. Als Dodson enige zelfrespect heeft, zou hij vrijwillig moeten aftreden. Inmiddels hem kennende, gaat hij rustig op ontslag wachten.
  Iedereen weet wat er toentertijd met zijn Skaliansaanpak in het stuwmeer is gebeurd. Hij begon voortvarend met de ontruiming, maar moest snel terugkrabbelen, omdat Dino Bouterse daar ook illegale goudopgravingen deed. Al zit hij in gevangenis, maar Bouterse laat het werk gewoon via anderen doorgaan. Tegen de media verklaarde Bouta doodleuk dat hij niks ervan wist.
  Dodson zal net als andere gelukszoekers bij Bouterse heel binnen diep tussen wal en schip vallen.


  Maak melding

 7. die hele tering zooi bende moet zo spoedig mogelijk ophoepelen..

  alleen maar waardeloze figuren, die niks voorstellen alleen maar elke maand een dikke portemonee hebben met alle ficielieteiten van dien.,, en het poep volk kan neer vallen..

  het kader loopt elke dag weg,, blijft over de ongeletterde tuig, die zijn/haar naam niet eens kan schrijven..

  wie gaat zijn geld onder deze omstandigheden investeren..


  Maak melding

 8. Ik hoor de economen niet meer Parbo bier is ook op robg steekt z’n kop in het zand, maar die woont 7520 km van paramasuribo vandaan dus na mij de zondvloed gewoon griezelig


  Maak melding

 9. De fronters blijven maar in vicieuze cirkel hangen. Het glas is altijd halfvol bij die lui.
  Excellentie Bouterse heeft deze zaak prima opgelost. We kunnen over tot de orde van de dag. En Fronters azijn blijven zeiken is slecht voor het hart. Bouterse is ook jullie president. Een beetje meer respect voor de Surinaamse leider is op zijn plaats. Jullie zetten jezelf en het land voor schut.


  Maak melding

 10. @Parbo; of je oogkleppen op of je hebt alleen maar zaagsel in je achterkamer. Binnenkort gaat men voor de basisbenodigdheden net als de Venezolanen in de rij staan. Tarantula lost niks op, hij schuift het probleem verder op en of geeft hij de schuld aan anderen; peh a money deh of is het a no mi.


  Maak melding

 11. Mokro, probleem is dat Surinamers niet hun handen durven vies te maken. Het liefst willen ze een knt baantje bij de overheid terwijl er genoeg werk is in andere sectoren. De overheid is gestopt met pamperen en mensen zullen hun eigen broek moeten ophouden. Op termijn zullen we de front syndroom verslaan.


  Maak melding

 12. Elk zelf respecterend persoon zou direct ontslag hebben genomen en zich solidaire verklaren en achter RVC gaan staan. Dit met de motto wij allemaal (RvC en minister) met ontslag of Rabin. Dit Mietje blijf zitten en moet nu samen met Rabin Parmessar. Bannen republiek, één uit de boeken, zoals die hoort te zijn.


  Maak melding

 13. @Parbo; Surinamers kunnen goed papegaaien. 17 maanden geleden hoorde ik Taratula ook zeggen dat men de handen in de modder moest steken en niet moeten zitten wachten op een baan bij de overheid. Jij gaat een stapje verder, jij bevestigd dat Surinamers lui zijn. Als de overheid zichzelf schuldig heeft gemaakt om de gross can de mensen een knt baan te bezorgen, verzuimd heeft de verschillende productie sectoren te stimuleren, als landbouw en of diversificatie ervan op zijn gat ligt, maar vooral verzuimd de inflatie tegen te gaan en zichtbaar het volk een loer draait door keer op keer met valse beloftes te komen dan is de vraag of men Suriname als privé bezit is van de kornuiten van een massamoordenaar van de moordenaar zelf of van het volk. Front zal zegevieren omdat jou Baas voor niks goed is.


  Maak melding

 14. @Haco,
  Ge snapt de dynamiek en intriges achter politieke processen niet. Jij en Bigi Sma vertellen alleen maar onzin aan jullie inhoudsloze Front vrienden een ruggesteun te geven.Foei toch…………! Minister Dodson is op het verkeerde been gezet door de Raad van Commissarissen. Deze Raad en de vakbondsleiding wilden af van de directeur die de augiastallen bij EBS van het Front is aan het uitmesten. Mijn welgemeende advies aan jouw en Bigi Sma. Ga heerlijk pruimen opsausen.


  Maak melding

 15. Parbo…

  het respect voor jouw leider, de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, is zowel nationaal als internationaal op een bedenkelijk laag niveau en hij slaagt er moeiteloos in om zichzelf, het volk en het land voor schut te zetten.


  Maak melding

 16. Ben geen fan van doekhie en de ndp maar in dit geval heeft hij gelijk. Dodson is nu voor de derde of vierde keer terug gefloten. Heeft hij geen gevoel is zijn lijf. Zit hij alleen daar voor het geld,lijkt zo.


  Maak melding

 17. Doekie vice president van Nikerie bandiet dat je ben ,liever kom je weer met perica naar Paramaribo .

  Doekie ga alvast Cocos bomen leren klemmen de komende 3 jaren .

  Akang Troesoe Cilos is weg waar was je Doekie .

  Dank zij Cilos heeft NDP 26 zetels na 21 dagen tellen

  220.000 stem kaarten 21 dagen geteld door schurk Miranda en Cilos .

  Doekie je stront verkiezing is een corrupte boel .

  Doekie welke Universiteit ben je gegaan ,is dat van NDP .

  De Staat betaald en geen NDP dat moet je weten Doekie .


  Maak melding

 18. Doekhie is een ordinaire dronkaard, die alleen met modder kan gooien. Als hij praat dan is het iets meer dan een onsamenhangend exegese uit de fabeltjeskrant van de Misiekaba. De aanhang van Doekhie slinkt met de dag en dat weet Trantula ook. Doekhie is dus niets meer en minder een crimineel in een verkeerde pak met verkeerde inzichten en praat.Zijn mededeling dat The Son of a Dod, mee zou moeten rollen met de rvc en Parmessar kan aangevuld worden met ; de paarse bende moet in een ruk naar Santo Boma worden afgevoerd en zeker voor de komende 25 jaar worden opgeborgen zodat het Surinaamse volk met oprechte leiders aan een stabiele wederopbouw kan beginnen.


  Maak melding

 19. Parbo@
  Kun jij mij ook vertellen welke groep Surinamers hun handen niet vuil willen maken ,ik ken er genoeg die het wel doen en kunnen maar die zijn niet van Afrikaanse afkomst en dat heeft niets met rasime te maken,maar naakte waarheid


  Maak melding

 20. Parbo@
  Er zijn oud TRIS militaire die op vakantie naar Suriname gaan om scholen en EHBO posten te herstellen in het binnenland (achterstallig onderhoud ) die doen dat gratis en voor niks ,omdat er nog liefde is voor dat mooie land van jullie ,in plaats van te rover en te stelen kunnen ze die gasten beter deze klussen laten dan in het gevang gooien waar ze alleen maar slechter worden.
  Maar ja als je plannen maakt ?? Moet je ook gaan werken en uitvoeren dat is het probleem.
  En schei nou eens uit om rasistische​ te denken ,en ga je land op bouwen ,en niet te veel op de surineds te steunen, die branden echt hun vingers niet aan een corrupte samenleving als Suriname waar 1 op de 10 ambtenaar is ( stemvee)


  Maak melding

 21. Bouterse is NIET mijn president en is een waardeloze moordenaar.

  Sommige maakten toen een vergelijking met Nederland om te vertellen dat er ook een crises is Nederland en dat er ook mensen met ontslag gaan.

  Wel, Nederland gaat/is uit de crises en heeft een overschot aan geld, maar wat heeft Suriname en wat hebben zij overgehouden onder Bouterse?

  Een ramp>>>een land die met miljarden schulden zit, corruptie, geen transparantie en een moordenaar als president die de rechtstaat vertrapt.

  Ik wacht op de volgende vergelijkingen.


  Maak melding

 22. Vanmorgen gaf ik mijn mening over deze kwestie. Mijn bericht werd echter verwijderd door een waterkantrat. Deze figuren hebben grote moeite met de waarheid. De waarheid denken zij verborgen te houden voor de kritische burger.Zij kunnen mij de mond niet snoeren.

  De heer Parmesar is met goede zaak bezig. Er worden met zijn zeer kundige inzichten structurele veranderingen doorgevoerd bij de EBS. Dit wordt hem zeer kwalijk genomen door de Raad van Commissarissen van EBS. De Raad van Commissarissen heeft daarom minister Dodson op de verkeerde been gezet door valse informatie over Parmesar te verspreiden. De Raad van Commissarissen had hierbij de steun van de vakbondsleiding.

  Een ding is helder. De RvC en de vakbondsleiding willen voorkomen dat de heer Parmesar de augiastallen van het Front bij EBS blijft uitmesten. Er loopt nog steeds veel Front-ongedierte rond bij de EBS.


  Maak melding

 23. Robg@
  Over augiastal gesproken ,wie heeft er volgens jou miljarden geleent ,en niet terug kunnen betalen omdat rente al teveel is om terug te betalen ,isegrim durf eens het tegendeel te beweren, dat moet voor jou als econoom toch een eitje zijn.
  Mocht je toch een weerwoord hebben leuk daag me uit,ik ben de gene waarvan je zegt de oude politiek van sur niet te kennen ,daag me uit


  Maak melding

 24. De kabinet van de president regeert het land. De ministers wat ze zijn weet ik niet en wat ze doen weet ik niet. Soms zijn ze als secretaressen van de directeur. Als ze te ver gaan ach ze zijn maar de deur wachters van de baas.


  Maak melding

 25. Haco, er wordt geleend om het land tot ontwikkeling te brengen. Maar wat zie je gebeuren? De veranderingen die tot stand moeten komen worden gedwarsboomd door grote partijen die belangen hebben in VHP en NPS. Bewust werpen zij hindernissen op om het veranderingsproces te frustreren. Jouw ogen zijn gesloten voor deze feiten.Het enige wat je doet is de boel onderzeiken.Foei toch……!


  Maak melding

 26. Robg@ welke ontwikkelingen noem er twee voor alle zekerheid ,het toch niet de beroemde autobanen huizen goud consesies olie ,zoetwater spoorbanen ontvangen wikkeling braamspunt punt nieuwe win plaatsen bauxit het schoon houden van afvoerkanalen onderhoud dijken ,gouddeelvers bij de dam weg houden vanwegen schuren in de dam hout consesies wat is er allemaal van terecht gekomen wel miljarden geleend maar niks nakkes nada gepreteerd


  Maak melding

 27. @RobG

  1>>> hoe lang zit Bouterse al aan. De Augias stal van Wijdenbosch was na 5 jaar uitgemest. In 10 jaar tijd is de economie van $ 1.500.000.000 naar $ 4.500.000.000 gestegen.
  2>>> Hoelang zit Bouterse al aan, Ik raad u aan het ontwikkelingsplan 2011 -2016 te lezen en na te gaan wat hier van ondanks de enorme extra inkomsten en de enorme leningen en het enorm verdwijnen van de deviezen voorraad als mede de stevige devaluaties van terrecht gekomen is.
  3>>> de directies en RvC’s van EBS zijn de laatste jaren bezet door NDP loyalisten. De subsidies zijn geëxplodeerd omdat men de fraue niet onder controle had. De zoon van Abrahams haalde het magazijn leeg, na afstemming met de president werd betaald voor niet geleverde spullen (van der Kanten) en ontving de firma Olibis enorme rente vergoedingen en nog grotere marges.
  4>>> u roept over verbeteringen. Nu na 13 maanden Parmessar is er nog steeds geen beeld omtrent de kostprijs, betaald men nog steeds de hoofdprijs aan Suralco en Staatsolie en heeft men de achterstallige subsidie niet geïnd en rekent men de rekening met de staat niet af. Indien de overheid voor haar elektriciteit zou gaan betalen was de situatie al heel wat beter.
  Een manager die na 13 maanden nog niets zichtbaars gedaan heeft heeft meer dan waarschijnlijk nog nooit iets weten te doen behalve z’n salaris incasseren en een stoel bezet houden.
  5>>> tot slot raad ik u aan het laatste afwaarderende rapport van Fitch te lezen en dan uw conclusie te trekken.

  Beste RobG
  Kunt u het voorgaande weerleggen.


  Maak melding

 28. ZoZO

  Minister Dodson faciliteert illegalen Brazilianen op goud concessies via Soenil Kaloe. Zo krijgt hij zijn geld binnen. Deze mensen maken Suriname kapot. Wat een schande, Geen wonder dat Suriname niet vooruit gaat. Wat een corrupte bende.
  Weg met de bende!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.