zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse transgender op inspiratieseminar voor vrouwen

Surinaamse transgender op inspiratieseminar voor vrouwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – Yvanna Hilton, die zich van man tot vrouw liet opereren, is gastspreker op een bijzonder seminar voor vrouwen. Het betreft het Inspiring Ladies of Color Speaking Event. Vrouwen mogen er hun zegje doen over hoe zij zich staande wisten en weten te houden temidden van vooroordeel en rechtstreekse tegenwerking. Dat Yvanna is uitgenodigd doet vooral de fraaie wenkbrauwen fronsen.

Nogal wat vrouwen vragen zich af of het wel gepast is. Het gaat immers niet om een ‘echte vrouw’. Op de sociale media wordt aardig wat kritiek geleverd. De organisatoren zien er geen reden voor. Ook is er geen angst dat vooral vrouwen massaal zullen wegblijven. “Ik ga hier heel ontspannen mee om. Ik heb gekozen haar een podium te geven. Ik zie haar wel als vrouw. Ze is een mens met een heel inspirerend verhaal”, zegt Ruth Sinkeler tegenover de Ware Tijd.

Sinkeler is vertegenwoordigster van Clip Training & Consultancy, de organisator van het Inspiring Ladies of Color Speaking Event. Het gaat precies en zuiver om het ‘inspirerende’. De hamvraag is: hoe gaan vrouwen om met het feit dat ze vrouw zijn? Speciaal dat moeten mensen, vooral vrouwen, inzien. En anders? “Wie haar (Yvanna, red.) niet wil accepteren, hoeft niet te komen. Zij die benieuwd zijn, komen wel”, meent Sinkeler.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Hahaha. Die Yvanna mag blij zij dat ze geen hindoe is, hahaha. Nu mag ze veranderen van kaste. Van de kaste van de man naar de kaste van de vrouw, hahaha.
  Maar een hindoe blijft zitten in z’n kaste, haahaha. Al is hij z’n kaste ontgroeid, hahaha, hij blijft doorploeteren erin, hahaha.
  Weg met die kka kaste van die hindoes, hahaha.


  Maak melding
 2. Een ieder die een negatieve opmerking maakt over een transgender/homo/lesbiennes en noem maar op, geef ik de raad om eerste binnen hun eigen familie, niet alleen de eerste graad maar veel verder te kijken of geen van hun tot deze groep behoort.Er wordt met 1 vinger op iemand gewezen, terwijl er 3 vingers op jezelf gericht zijn waar weegt het zwaarder bij die ene vinger of bij de drie vingers. Laten deze personen ook aangeven hoe zij met hun fam e/o vrienden omgaan met zo’n situatie?? Als je deze personen binnen je eigen gelederen niet verwerpt of bespreekt of noem maar op, wie ben jij omdat tegenover een ander te doen. Als je he laatste adem uitblast samen met een van deze personen wat is het eind resultaat waar jullie beide terecht komen??????Mogelijk behoren julie zelf tot deze groep van mensen en doen alsof jullie een heilige zijn. Wie mans genoeg en niemand binen zijn omgeven gevonden heeft mag hierop reageren. God/Mohamed/je noemt het maar op veroordeeld niet wie zijn wij????????????


  Maak melding
 3. A no mi taki ma na Bijbel boekoe srifi….verboden is het om met hetzelfde geslacht een bed te delen. Zwaar verontreinigd zijn deze geesteszieken.


  Maak melding
 4. Weg met deze troep uit Suriname. Het is een erfenis van de oud kolonisten. Ze moeten allemaal verplicht in therapie – healing sessie. Met wil van onze lieve heer kunnen deze mensen een gezin stichten en een normaal leven lijden. In israel heeft
  men succes geboekt. Homo’s en Lesbo’s werden koppels. Waarom niet in suriname.


  Maak melding
 5. @Parbo ,
  Inderdaad je hebt gelijk.
  Wij Surinamers zijn een achterlijk volk .
  Hebben geen respect voor de medemens .
  Wij zijn goed om alles af te kraken en hebben een mond vol van discriminatie.
  Terwijl wij discriminatie zelf hebben uitgevonden.
  Let op dit keer is mijn Nick name verbasterd .
  Als man heb ik ook een vriend en voor de buitenwereld zijn wij gewoon vrienden.
  Maar in huis dus tussen de vier muren gaan wij op los.
  Mensen probeer om iedereen in zijn/haar waarde te laten. Na so ding takie bah


  Maak melding
 6. Als Yvanna net als Jenny op hoge hakken langs waterkant zou lopen dan zou hij nagefloten worden door koelies, kafries en Tuans. Nu hij de druf heeft gehad om zijn bestaansrecht op grond van mensenrechten op te eisen is Suriname als een achtergebleven onderontwikkeld land in rep en roer. Toen Horb jonge Javaanse en Joodse jongen het nationaal leger inloosde en ze om en om ging boelen, dan kraaide er geen haan naar. Waarom nu zoveel ophef. We weten dat god een verzinsel van de mens is, dus laat dat ka ding maar even buitenbeschouwing en verruim je geest door meer over gender en genderproblematiek wereldwijd te gaan lezen. Degenen die het hardst schreeuwen dat mensen als Yvanna geen bestaansrecht hebben zijn of geboeld of boelen hun vrouwen.


  Maak melding
 7. @Moksiwatra heel juist gesteld alleen ben ik bang dat het paarlen voor de zwijnen zijn, en voor de zgnde. christenen hier die zondags voor in de kerk zitten,
  “Oordeelt niet , opdat gij niet geoordeelt zult worden” Mathheus 7:2


  Maak melding
 8. De hamvraag: “hoe gaan vrouwen er mee om dat ze vrouw zijn?”
  Yvana is pas vandaag vrouw NONSENS. Waarmee heeft zij als kind “meisje” mee moeten dealen? Opvoeding jongen en meisje is op vele fronten verschillend. Je stoomt een kind klaar voor de maatschappij naar gelang het geslacht.
  Waarover zeurt deze Mevr Sinkeler? Is een belediging naar ecgte vrouwen.
  Dat yvana zich heeft laten ombouwen tot vrouw betekend niet dat zij vrouw is en de gevoelens van doorsnee vrouw Kent. Ze weet nieteens hoe het aanvoelt een menstruatie te hebben. zij kent deze pijnen niet…….Achhhhh belachelijk!!!


  Maak melding
 9. @Pa tjallie,

  Denk je echt dat alle hetero’s naaaien alleen maar om kinderen te verwekken?
  Die bijbel boekoe zegt dat een mens alleen moet naaaien om kinderen te verwekken. Dus die hetero’s die voor hun plezier naaien zijn volgens de bijbel net zo verwerpelijk als boelers. Kortom: in de praktijk verwerpt de bijbel hetero’s en homo’s.


  Maak melding
 10. Inspiring Lady’s of colour meeting.Ik heb niets tegen transgenders of wie dan ook..maar ik vraag me af of er in heel Suriname geen ene vrouw is die tot inspiratie kan dienen voor de rest van de vrouwe die het evenement bezoeken.Dat de beurt Yvanna ten deel valt zegt een heleboel over de Surinaamse vrouw.Ik heb haar effe op het internet mogen “bewonderen”denk niet dat mevrouw Yvanna mij op een positieve manier zou kunnen beïnvloeden of inspireren….Surinaamse vrouwen ga in grote getallen ernaar toe en laat je door mij niet negatief beïnvloeden…misschien haal jij wel veel positiefs uit het verhaal van Yvanna


  Maak melding
 11. Ximaun

  @Pa tjallie,
  Denk je echt dat alle hetero’s naaaien alleen maar om kinderen te verwekken?
  Die bijbel boekoe zegt dat een mens alleen moet naaaien om kinderen te verwekken. Dus die hetero’s die voor hun plezier naaien zijn volgens de bijbel net zo verwerpelijk als boelers. Kortom: in de praktijk verwerpt de bijbel hetero’s

  Dat na joe interpretatie en a no srifi in a bijbel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES